|
|
#6901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Aussie, przesyłam wirtualny kawał ciacha
daleko mieszkasz ode mnie...zanim byś dojechała po cieście pozostałoby mgliste wspomnienie![]() upichciłam wczoraj, koleżanka dała przepis, ale na kruchym cieście...a nie na tym "blokowym" jak mi się zamarzyło miałam od rana wczoraj niecny plan...nie iść na język, nie iść na fitness, pogoda kiepska więc rower odpuściłam...zrobiłam ciasto, przyszły 2 koleżanki i wieczór cały się raczyłyśmy....z winem w duecie.... tak sobie dogodziłam, rozpuściłam i rozleniwiłam się ale potrzebowałam zakopać się w kocu i zasłodzić do nieprzytomności bo w pracy mnie ostatnio wszystko ciśnie....Miszu musisz się natłuszczać porządnie, wszystkie moje kuzynki łykały i są bardzo zadowolone z efektów jedna łykała ponad 8 miechów....badania krwi i moczu robiły co miesiąc, specjalny zestaw kosmetyków pielęgnacyjnych (b.tłustych), bo w 98% przypadkach wszystko wysycha...spojówki bardzo...usta, skóra, nawet miejsca intymne...ale warto się przemęczyć, szczególnie że to tylko 4 miechy.Anykoncepcja nie jest konieczna, tzn. chodzi o to, żeby nie zajść w ciąże bo lek ma negatywny wpływ na płód...ale nie jest koniecznością stosowanie tabletek. Ja też byłam u swojej pani doktor i oczywiście prosiłam o receptę...ale roześmiała się....zrobiłam wywiad, naciskałam że chcę..po czym stwierdziła że w ostateczności 2 tabletki ale na tydzień i max 4 miechy taka kuracja dla mnie ale po zakończeniu mojego innego leczenia. Nie lubię marki clinique (chociaż to siostra EL) ten krem ma dla mnie za małą gamę kolorów, wszystko za ciemne i jest za "tłusty", brzydko się świeci na mojej mieszanej skórze a odciążenie od podkładów żadne po wielu próbach wróciłam grzecznie do RBR, po prostu teraz latem nakładam go jeszcze mniej i jest dobrze![]() zimno.....bardzo nawet zimno bbbrrrrr |
|
|
|
#6902 |
|
Zakorzenienie
|
Lapiś dobrze,że mnie ujełas do rozrodczych hi hi..wiem,musiałam podpisac zgodę na leczenie itd...Ila boję się najbardziej suchych oczu.Mąz bardziej hm..tam
Natluszczające juz przygotowane,coś dokupię jeszcze i będę walczyć z cholerną żuchwą..Nie mam wielu zmian,plecy gładkie,gdzies tylko na ramionach czasem,także może zaleczę..To co wyłazi,jest nader bolesne i zostawia blizny!! stąd taka decyzja ,żeby pozbyć sie draństwa! LAPI to poproszę próbkę CC clinique ,jesli możesz..Mogę się zrewanzować BB clinique jak chcesz...Kaś ten lek to taki killer na tradzik i wszelkie jego odmiany..
|
|
|
|
#6903 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka wyślę Ci w poniedziałek , nie ma spr .....
ja też Ilana nie lubię Clinique i tak kupiłam bez przekonania , jedynie co to ten filtr 30 mnie zachęcił by zmienić Shiseido na CC ...ale ja mam cerę suchą w kierunku mieszanej więc na mojej twarzy ten krem się dobrze sprawdza , tak jak pisałam wcześniej przypudruję lekko i jest ok ...jak dla mnie ten krem jest jednak o wiele jest lżejszy niż podkład a jednak krycie ma podkładu ...a co do kolorów to ja w Sephora widziałam tylko dwa : light i medium ....kupiłam medium ...także tu racja wybór bardzo ograniczony ... tak mi się chce kupić nowy kompakt z Vichy Soleil spf 30 , właśnie do nałożenia na sucho na tego CC ... już dawno doszłam do wniosku ,że lepiej nałożyć porządną ilość filtra 30 niż trochę 50 , u mnie to się lepiej sprawdza ...50 dużo nie da się nałożyć i potem nie działa jak 50 a jak 15 , takie mam wrażenie ... piatek popołudniu , to lubię
|
|
|
|
#6904 |
|
Zakorzenienie
|
Lapi ,próbowałas ten compact VICHY
CAPITAL SOLEIL ?????
|
|
|
|
#6905 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka no właśnie pisałam powyżej , że mam chęć go kupić
|
|
|
|
#6906 |
|
Zakorzenienie
|
..że chcesz to doczytałam,ale w ciemno czy próbowałas?widziałas kolory?Z tej serii kupiłam emulsję matującą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...rsja-2012.html i vichy aqualia thermal spa de nuit-nowość
|
|
|
|
#6907 |
|
Zakorzenienie
|
No i leje
Cały dzień ma lać...a ja chcę słońca ![]() Póki co kawkę popijam ogladając Dzień dobry tvn Miłego dnia!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#6908 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też deszcz
....kawa koniecznie , już popijam ....Miszka u mnie w aptekach tego jeszcze nie ma ...tylko w internetowych widziałam ...jest kolor złoty i piaskowy chyba tylko ...tak trochę mam stracha w ciemno kupować ...nie wiem czy ten piaskowy nie będzie za jasny |
|
|
|
#6909 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa na dobry początek dnia
Kama się za nas wygrzewa..U mnie dziś tez wietrznie jakoś..Lapi jestem ciekawa tego kompaktu.Opis brzmi dobrze-
|
|
|
|
#6910 |
|
Zadomowienie
|
Ma vichy capital soleil kolory? Myslalam, ze to bezbarwna emulsja. Chyba, ze o innym mysle
![]() Wlasnie doczytalam, to Wy o innym piszecie A ja myslalam, ze ta emulsja matujaca ma kolory.Vichy ma tez spf25 idealia bb krem, ciekawe czy fajny. Edytowane przez uklika Czas edycji: 2013-05-25 o 10:27 |
|
|
|
#6911 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Nie pada ale jest szaro i buro....a dziś Warsaw Orange Festival...idę z koleżankami dla zabawy i wygłupów chociaż nie jestem fanką beyonce.... Wczoraj byłam w kinie na szybcy i wściekli 6, Diesel i Walker ![]() chociaż nic nie dorówna 1 rzecz jasna.Jakie macie zdanie na temat kosmetyków Bandi, używacie? Ja od dawna przymierzałam się do testów...aż wczoraj zamówiłam na stronie kilka rzeczy, ceny przystępne, jeszcze mają jakieś promocje, zobaczymy jak to działa a kosmetyków vichy nie lubię...mają duża alkoholu, brzydki chemiczny zapach...kolorówka jest w ogóle dla mnie do niczego, ciężka, brzydkie kolory a ceny vichy wcale nie takie niskie....W najnowszym HOT widziałam M.Bellucci, faktycznie piękna kobieta...48 lat a jakie ogniste spojrzenie, szlachetna twarz i ten ukryty nienachalny sexappeal i wdzięk, piękno w czystej postaci chyba dużo oliwek je bo skóra w świetnym stanie przy czym nie widać sztuczności wypełniaczy.
|
|
|
|
#6912 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam jedną recenzję tego pudru vichy i odechciało mi się-maska !!! ILA jakiego puderku Ty używasz?potrzebuję ,niewidocznego!!! do zmatowienia strefy T...Nie ma być rozswietlający,bo takowe mam
...Bardzo fajny jest też podkład Diora.Ten nowy The nude Dior..020 kolor miałam w próbce...Muszę się mu bliżej przyglądnąć..Lapi a Clarins-bronzing duo??Luknełaś w sephorze?---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Ukika BB vichy-nie fajny,poza zapachem -nie zachwyca niczym Nie warto Nie wiem jak jasny kolor,ale ten ciemniejszy -jest dla solarówek
|
|
|
|
#6913 |
|
Rozeznanie
|
Miszu w kwestii matowienia dla mnie osobiście no1 jest MAC, używam zarówno transparentnego sypkiego jak i mineralnego sypkiego, cena w miarę przystępna bo 99zł (chyba oba tyle kosztują), są mega wydajne, matują ale nie tworzą takiego total matu jakiego nie lubię...dają idealnie wyważony efekt
są dużo lepsze od clinique, chanela itp. i dużo tańsze!Ja właśnie używam na strefę T bo jest bardziej "świetlista"...a na policzki ale też tylko przy nosie niezmiennie Givenchy Prisme albo tego nowego Chanel les beiges.Już od jakiegoś czasu też nęci mnie Jane Iredale...BB krem i właśnie Puder ale co odłożę kasę...to coś innego wpadnie w łapska ![]() a punkt protea jedyne miejsce w Waw gdzie sprzedają te kosmetyki jest mi zupełnie nie po drodze więc tym bardziej sprawa utrudniona
|
|
|
|
#6914 |
|
Zakorzenienie
|
Ila daj linki do tych puderków proszę..
|
|
|
|
#6915 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc,
po treningu, po zakupach (lacznie z prezentowymi dla mojej mam), po kawie z kolezanka. Uklika BB Vichy jest okropny. Nawet sie na niego nie szykuj, splywa, kolory fatalne, mnie dodatkowo oczy piekly przez 15 min od chwili nalozenia. Mamy dzis piekna jesienna sobote. |
|
|
|
#6916 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka ja myślę ,że ten kompakt Vichy to będzie coś podobnego do kompaktu Shiseido Sun , czyli maskę łatwo można zrobić jak się przesadzi z ilością ...ja bym chciała go tylko do zmatowienia , tak lekko przypudrować pędzelkiem na ten krem CC ale muszę te kolory na żywo zobaczyć bo złotego to się boję a piaskowy rzeczywiście może być za jasny na lato ...kończą mi się moje sypkie pudry i dlatego tak myślałam o tym Vichy , głównie ze względu na filtr właśnie ...
a o Clarinsie zapomniałam ostatnio ....nast. razem sobie go oblukamtiramusu zrobiłam i już 2 pucharki zjadłam ....rozgrzesza mnie to ,że robię wersję light na budyniu a nie na żółtkach ...
Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-05-25 o 15:53 |
|
|
|
#6917 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka siądz kobieto z nami,a nie ćwiczysz i stresujesz-leni
Lapi tez szukam fajnego matu ,na szybko ,do torebki..Puderku jakiegoś sensownego..---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Kupiłam na ebayu za nie całe 60zł wysyłka free..Shiseido Baby Powder (pressed) medicated 50g...Kontroluje sebum,nie zapycha,jest biały,transparentny..Na allegro tez jest, ale droższy http://allegro.pl/shiseido-baby-powd...224352108.html |
|
|
|
#6918 |
|
Zakorzenienie
|
miszka znalazlam go na ebayu okolo 13eur z centami z japonii ( tylko pytanko - skad bede wiedziec czy to oryginal )
masz tam jakiegos sprawdzonego sprzedawce? Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2013-05-25 o 19:08 |
|
|
|
#6919 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzę na ocenę sprzedawcy Irenko.Upłakałam się.Oglądaliśmy rodzinnie film Mój przyjaciel Hachiko
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#6920 |
|
Zakorzenienie
|
wyslalam Ci na pw Miszka to co znalazlam
u nas dzis sloneczko caly dzien |
|
|
|
#6921 |
|
Zakorzenienie
|
Odp Irenuś. http://www.ebay.pl/itm/190837994040?...84.m1439.l2649 Od tego własnie kupiłam
|
|
|
|
#6922 |
|
Zakorzenienie
|
witam!!! Wróciłam, home, sweet home...Teraz doczytuję, co napisałyście...
Uklika, jasne, ze kupuję kremy pod oczy, choć mniej, niż całościowe, bo wolniej schodzą Dzięki za filmy ![]() Rozpakowałam się, przejrzałam z grubsza wszystko, co doszło. Zrobiłam zakupy. Czeka mnie jeszcze dokładniejsze sprawdzenie emaili - zostawiłam tylko te istotne. Tak samo listy i rachunki. Mam cały spis rzeczy do zrobienia. Przegranie i obróbka zdjęć nadwodnych i podwodnych , paroma musze się wymienić. Sprawdzenie, co mi się nagrało z dłuuugiej listy i płacz nad tym, co się nie nagrało Pobyt sympatyczny, spokojny, taki, jaki lubimy. dugonga nie widzieliśmy, ale delfiny i żółwie tak. Najgorsza podróż W tamtą stronę silny wiatr uniemożliwił pierwsze lądowanie, w ostatniej chwili odszedł na drugi krąg. Ludzie zaczęli panikować, bo bujało, jak w pijanej windzie. Z powrotem spóźnienie 3,5 godziny, sama radość. Turbulencje to był pikuś przy tym, że po 4 godzinach mieliśmy nocny pociąg do domu. O 23.04 odebraliśmy bagaże na lotnisku, a 23.20 odjeżdżał z centralnego pociąg. Wiecie, co nas uratowało...? Biegliśmy do kolejki podmiejskiej w 4 osoby, wiedząc, że jak nie przytrzymają pociągu na zachodnim - to klapa, oddawanie biletów, hotel itp. Ale facet, który też miał bilet na ten pociąg - znał kogos, kto miał dojście do intercity Nie mam pojęcia, kto to był, ale załatwić przetrzymanie pociągu o 12 minut w ciągu 15 minut, w sobotę, po 23 - to już sztuka. My to próbowaliśmy załatwić przez konduktora kolejki i dyspozytora, ale intercity odpowiedziało, ze nie odpowiada za spóźnienia samolotów. I po paru minutach - zmienili zdanie - i zatrzymali pociąg, byśmy z kolejki mogli się przesiąść. To było lepsze, niż sensacja typu Wyscig z czasem ![]() Miszka, dam Ci email do laski od body shop, przed wyjazdem proponowała, ale ja nic obecnie nie chcę nic. Dwa tygodnie odwyku od zakupów, bez bólu Ale teraz musze poszukać Island Fantasy Spears, podobał mi się na wolnocłówce ![]() Starałam się unikać słońca, uczciwe SPF 50, cień, parasol, kapelusz, okulary - a i tak cos mnie musnęło. Trochę się opaliłam. I skóra i tak jest wysuszona...Ale nic to, balsamów mam dużo. Nie balowałam, absolutnie. Nie nudziłam się, choć tak po 10-12 dniach mogłabym wracać. Pobudka...5.30 - i na snurkowanie. Spanie...20.30 Pływanie, chodzenie...Tz schudł na pewno, ja pewnie nie. Dodatkowo stara przypadłość, która dziele z Tig, na pewno wyjazdowo Wsuwam warzywa, błonnik, babkę lancetowatą - i nic ![]() Kotów mnóstwo, na pewno ponad 12 Zapoznaliśmy się z nimi dobrze, bo tz uczciwie zapewniał im przez 14dni all inclusive - chodził po krzakach, karmił, bronił małe koty przed duzymi kotami Jak nakładaliśmy cos na talerz - to na pewno więcej kotom, niż sobie zostawialiśmy ![]() Anyżek lubi szpile, już się chwaliła. Ja w Egipcie tez chodzę na obcasie - moje ulubione, wysokie, ale bardzo wygodne drewniaki Scholla. Tylko one - efekt i wygoda ![]() Nie dałabym sobie prewencyjnie usunąć piersi z uwagi na obciążenia genetyczne. Badałabym się częściej, niż zwykle - obecnie co roku na zmianę usg i mammografia, przed wyjazdem była mamo, ale nie okaleczyłabym się "na wszelki wypadek". zwłaszcza, ze może ja dopaść inny nowotwór, nie piersi. Z ginekologiem nie mam problemów, mam swego lekarza od 23 lat Ale kolonoskopia...nie, bez przymusu nie zrobię.I nie panikujmy - geny to MOŻLIWOŚĆ, nie pewnośc zachorowania, dochodzą inne czynniki, które mogą wywołać mutacje - odżywianie, stres, dodatkowe choroby, słonce itp. Żaden lekarz nie może jej powiedzieć, że będzie zyła 10 lat - to wróżenie z fusów!Witam nowe koleżanki ![]() O, szparagi musze jutro kupić Wolę zielone...Z sosami już róznie, często jem same...Ale apetyt mi podrażniłyście...Rabarbar widziałam, ciasto musze moje szybkie zrobić. Też pyszne i mało roboty. Wszystko na poniedziałek. We wtorek dieta 500 kcal ![]() Aussie, samo czytanie Twoich zapędów fittnesowych przyprawia mnie o zakwasy i zadyszkę Jogging 10 km...? To byście mnie potem zeskrobywały z drogi, żadne bikini nie jest tego warte. Hm, na plaży tego mego hotelu i tak byłam jedną ze zgrabniejszych Po przeczytaniu zrobiłam sobie drinka z soku porzeczkowego i Finlandii Po ciężkiej podróży jestem, poćwiczę jutro ![]() Ostatecznie następny urlop dopiero we wrześniu...Na urlop ze sobą taśmy wzięłam - lekko, łatwo, a ramiona i klate można ćwiczyć. Tz oczy zrobił, jak zobaczył, jak tasmę rozciągam...A ludzie dziwnie na mnie popatrywali, jak ćwiczyłam na leżaku...Po pierwszych dniach schudłam, bo wakacyjne spodenki zrobiły się luźne. Ale potem zaczęłam więcej jeść...i wakacyjna prtzypadłośc mnie wypchała... ![]() Przeczytałam trochę staroci na kindleya - Dumę i uprzedzenie, dwa lata wakacji, Faraona, Curwooda, i 2 Cherezińskie - Saga Sigrun i Jestem Haldered. Niezłe, choć kuleje zakończenie. Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-05-26 o 13:37 |
|
|
|
#6923 |
|
Zakorzenienie
|
Kama witaj
Super takie przygody, fajnie wspomina się to po jakmś czasie
Edytowane przez Anyzkowa Czas edycji: 2013-05-26 o 12:57 |
|
|
|
#6924 |
|
Zakorzenienie
|
kama super ze sie pobyt udal
|
|
|
|
#6925 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze parę kartek wątku mi zostało, po soku z finlandią szybciej mi idzie
![]() czyli, jak mnie nie było, to było ciepło...? Bo wróciliśmy na 10 stopni. My przygotowani, ale sporo ludzi o ciasnych umysłach wysiadło w warszawie w wydaniu egipskim - krótki rękaw, krótkie spodenki, klapki...Nic cieplejszego ze sobą nie wzięli, bo po co...? Ilana, na komary i meszki w Egipcie miałam Mugge ( to, co poleca Anyżek) z allegro, chyba działało, w roll on, wygodne. Przeczytanie 2 tygodni zajęło mi 2,5 godz ![]() Teraz czas zabrać się za jakąś robotę...I zero ćwiczeń, wysiłek szkodzi Mam wystarczająco dużo zaległości...Jutro do pracy. Nie miałam takiego zamiaru, ale teściowi się pomyliło i kazał ludziom dzwonić - od 8 rano ![]() tu macie róż dobrej firmy w dobrej cenie http://allegro.pl/laura-mercier-roz-...268496204.html krem ochronny w miniaturach na wyjazd http://allegro.pl/guinot-large-ecran...270137723.html Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-05-26 o 18:01 |
|
|
|
#6926 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilcia- helo
fajny urlop miałaś. Ja na swój jeszcze muszę trochę poczekać A do założenia bikini jestem juz prawie gotowa Z tym joggingiem to jakoś tak samo wyszło i bardzo się z tego cieszę. Dzisiejszy poranny jogging był super Teraz na kanapie siedzę świerzo zakupioną herbatkę z lidla popijam i serniczek zajadam
|
|
|
|
#6927 |
|
Zakorzenienie
|
Kama wróciłas
Jezusku z moją kondycja jest na bakier..Wrócilam z rowerów, ledwo dysząc..Słowo -wróciłam- jest nieadekwatne do tego jak pełzłam po schodach Jeszcze dziś brzuszki ...i finito..Od wtorku jade na siłkę..Samej to sobie płuca wyrwę Sexpupcia acha..coś przegapiłam![]()
|
|
|
|
#6928 |
|
Zakorzenienie
|
Uklika, te
![]() Swoją drogą - tępota jestem ostatnia, kretynka Wybrałam fajne zdjęcie, na którym dobrze wyszłam, ale z uwagi na wielkość - nie mogłam go dodać. No to je wyedytowałam, zmniejszając. Za bardzo zmniejszając Gorzej - wyedytowałam zdjęcie na amen, zamiast zrobić mniejszą kopię
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-05-26 o 21:15 |
|
|
|
#6929 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kamila
tępota po prostu szybkim ruchem zrobiłaś idealne zdjęcie profilowe - wymiar w sam raz a na tyle zdjęć, z 2tyg. na pewno da się wybrać więcej niż jedno przyzwoite, dawaj więcej zdjęć![]() w PL było ciepło, kilka dni nawet gorąco...przynajmniej na tyle gorąco, że mi chłodnica się przegrzała ![]() ![]() Miszu te pudry MAC'a mam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...y-makijaz.html i ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...der-sypki.html tylko w nieco zmodyfikowanym pudełku. Daj znać jak już dostaniesz ten puder Shiseido...bo mnie zaintrygował i cena wydaje się rozsądna.
|
|
|
|
#6930 |
|
Zadomowienie
|
Kama, dopiero zauwazylam, ze zdjecie zatyczek juz jest
Szkoda, ze wczesniej nie wiedzialam, bo bylam dzis w poblizu tej apteki, gdzie byly kupione. Sprawdze w tygodniu czy sa w innej aptece tej samej sieci. Kupie na pewno Kama, chociaz moze to troche potrwac. Pytalam o kremy pod oczy bo niedawno czytalam artykul w ktorym pani przekonywala, ze nie warto kupowac kremow pod oczy, gdyz maja one slabsze dzialanie niz te do twarzy. Ty Kama jaki pod oczy polecasz? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.

daleko mieszkasz ode mnie...zanim byś dojechała po cieście pozostałoby mgliste wspomnienie
tak sobie dogodziłam, rozpuściłam i rozleniwiłam się ale potrzebowałam zakopać się w kocu i zasłodzić do nieprzytomności bo w pracy mnie ostatnio wszystko ciśnie....
po wielu próbach wróciłam grzecznie do RBR, po prostu teraz latem nakładam go jeszcze mniej i jest dobrze
Natluszczające juz przygotowane,coś dokupię jeszcze i będę walczyć z cholerną żuchwą..Nie mam wielu zmian,plecy gładkie,gdzies tylko na ramionach czasem,także może zaleczę..To co wyłazi,jest nader bolesne i zostawia blizny!! stąd taka decyzja ,żeby pozbyć sie draństwa! LAPI to poproszę próbkę CC clinique ,jesli możesz..Mogę się zrewanzować BB clinique jak chcesz...Kaś ten lek to taki killer na tradzik i wszelkie jego odmiany..

....kawa koniecznie , już popijam 

Pływanie, chodzenie...Tz schudł na pewno, ja pewnie nie. Dodatkowo stara przypadłość, która dziele z Tig, na pewno wyjazdowo
A do założenia bikini jestem juz prawie gotowa