|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#6931 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
![]() Chciałam kupić mu na urodziny drewniany plac zabaw do ogrodu, ale niestety nie zmieściłam się finansowo, więc dostanie go na dzień dziecka A wczoraj dostał całą torbę różnych zabawek i gier. Kilka dni temu zabrałam go do Zatora i też było już "na urodziny" ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#6932 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
Jeśli będziemy mogły odpowiedzieć, na pewno to zrobimy ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- aniaania1992, przykro mi czytać, to co piszesz. Domyślam się co czujesz, mimo że nigdy nie miałam takich przeżyć jak Ty. Bez wsparcia, chociaż jednej osoby może Ci być ciężko. Chociażby w okresie pooperacyjnym, który jest trudny. Ja byłam praktycznie zależna od tż przez pierwszy tydzień. Podstawowych czynności nie moglam wykonac, a wiem, że nie jestem w tym na tym forum wyjątkiem. Być może rodzice zmienią zdanie, jeśli będziesz o tym dłużej mówiła. Jednak nie rób tego caly czas. A może warto by było zabrać na konsulatcję też mamę? zastanów sie, czy to by nie zmieniło jej podejścia. Męża, jak rozumiem, nie masz. Nie pamiętam, masz już ustalony termin operacji? Przepraszam,jeśli odebrałaś mój post jako próbę naskoczenia na Ciebie, nie to było moim zamiarem. Twój post był jednak był tak napisany, że sprawiał wrażenie zbyt "lekkiego" podejścia do operacji. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
A napisz u kogo planujesz operację?---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
|
#6933 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() gawisz , Saba08 dziękuje za miłe przyjęcie ![]() Mam nadzieję,że widać mój podpis bo szczerze mówiąc nie byłam pewna czy dobrze to robię haha Jeśli chodzi o moje oczekiwania..oryginalna nie będę bo marzą mi się piękne,duże i jędrne piersi ale nie chcę też żeby najpierw szły piersi a później ja-musi być harmonia ehh a to co mam jest żałosne,tak jak wcześniej pisałam jakbym wykarmiła stadko dzieci,jakby życie z nich uleciało i rozchodzą się na boki. Nigdy nie były piękne ale skoro są możliwości to dlaczego nie skorzystać? Na codzień katuje się push upami nawet latem a plaża? tragedia...ile ja sie naszukałam jakiegoś przyzwoitego stanika no ale co z tego,że znalazłam skoro po wyjściu z wody jest cały nasiąknięty wodą i ciąży że ho ho...wiem,że jak powiększę to też będę czuła ciężar...ale to będzie taki słodki ciężar![]() domyślam się,że pewnie teraz nie mam co liczyć na przyjęcie jakiegokolwiek zaproszenia żeby pooglądać wasze cuda..uzbroję się zatem w cierpliwość i dam się poznać wcześniej musiałabym dodać swoje wyjściówki,tak?
|
#6934 |
|
Zadomowienie
|
Tak, musisz zrobić album (prywatny) i wrzucić tam zdjęcie wyjściówki, wtedy możesz rozesłać zaproszenia. Bez tego, mało która je przyjmie
|
#6935 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------
Z tego co wiem, większośc lekarzy zaleca EKG u osób powyżej 40 lat. Oczywiście we własnym zakresie możesz sobie tez zrobić. Ja np robiłam sobie TSH mimo, że lekarz nie kazał A napisz u kogo planujesz operację?---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Niestety nie mogę podac namiarow na lekarza , EKG zrobie profilaktycznie , poniewaz kiedys miałam bóle w sercu ale okazaly sie nigrozne , boje sie tylko badana na krzepliwosc krwi , poniewaz tez kiedys podczas badan sportowych wyszło ze mam bardzo rozrzedzona . Operacja we wtorek i mam nadzieje ze nic nie stanie na przeszkodzie Edytowane przez karola139 Czas edycji: 2013-05-26 o 18:03 |
|
|
|
#6936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
piersi jeszcze bolą, kłuja, swędzą i wszytsko na raz ale nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, no i są sztywne i napiete, no al eto normalne, czekam cierpliwie aż zaczną się ukąłdać. jeszcze mam opuchliznę na prawej, ale za to ładnie mi się blizny goją i chyba będą białe, ufff ![]() w piątek stuknie 14 dni, więc dodam kolejne fotki niebawem będę musiała się za jakimś staniczkiem sportowym rozejrzeć
|
|
#6937 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem,będzie to dla mnie ciężkie bo w końcu ukrywam je szczelnie na co dzień..ale przemogę się i w wolnej chwili dodam fotkę moich koszmarków
może to być tak,że w kadrze jest sama klatka piersiowa?
|
|
#6938 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#6939 |
|
Raczkowanie
|
Co prawda do operacji mam dużo czasu ale ciekawi mnie czy są tu może posiadaczki czworonogów..otóż moje maleństwo jest bardzo do mnie przywiązane i emocjonalne.Wiadomo,tuli się i skacze radośnie jak mnie widzi.Ma zaledwie 5kg ale zastanawia mnie jak to ze spacerami po operacji...wrócę do domu w 10 dniu po op więc chyba to nie będzie problem,żeby z nią wyjść na spacer tzn jak ewentualnie pociągnie smycz za kotem?
|
#6940 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czekoladowa, tutaj wszystkie mamy swoje wyjściówki, nic się nie przejmuj! wierz mi że jak pooglądasz galerie dziewczyn przed i po to tylko Ci to pomoże, ja w chwilach stresu czy jakiegoś zwątpienia oglądałam zdjęcia i już mi się przypominało dlaczego chce je mieć bo są piękne!!! ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
10 dzień? piesek 5 kg? nie powinno być problemu, ja dziś z torbą na laptopa też pewnie z 5 kg ważącą dzielnie szłam do pracy, co prawda torba nie biega i nie szarpie, ale powinnaś sobie na spokojnie poradzić
|
|
#6941 |
|
Raczkowanie
|
Korolowa dziękuję za odp. i wyrozumiałość
Postaram się szybko dodać zdjęcia Czytam was od jakiegoś czasu i chyba,żadna z was dziewczynki nie tuningowała się u mojego dr?
|
|
#6942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam sporo większego, więc dłuuuugo tż z nim wychodził.---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- A co do Twojego pytania, to nie kojarzę, żeby ktoś się u niego operował. Ale może Mya będzie wiedziała, ona jest tu od początku Twój lekarz jest z Polanicy? Dobrze rozszyfrowałam inicjały?
|
|
#6943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak,dobrze rozszyfrowałaś. Pojechałam weekend przed majówką do Polanicy i byłam na konsultacji i powiem szczerze,że zdobył moje zaufanie jak i mamy bo będziemy się "upiększać" razem
|
|
#6944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Korolowa z niecierpliwością czekam na twoje foty i teraz patrzę ze ty masz okraglaski? Dlatego nie było pośredniego rozmiaru dla ciebie bo ja mam dobrane anatomki
|
|
#6945 |
|
Zadomowienie
|
też podbijam pytanie czekoladova
|
#6946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja powiekszyłam sobie piersi na moje 22 urodziny i była to całkowicie świadoma decyzja, wiedziałam do czego chce . Nigdy nie miała piersi, często słyszałam dogryzanie ze strony rodziny ale to nei było najgorsze(mojemu wujkowi tak weszło w nawyk dokuczanie mi z tego powodu, że nawet jak je zrobiłam piersi to sie nie domyslił, że sa wieksze i mówi ze jestem płaska hehe ) Moj facet był przeciwny, rodzice na poczatku tez ale ja robiłam to tylko i wyłacznie dla siebie . Dzisiaj wydaje mi sie ze od zawsze je miałam i juz nie pamietam jak to było ich nie miec
|
|
|
#6947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wszytsko się wyjaśniło, napisałam do lekarza, podał mi jakie mam wkałdki, umieściłam je w moim podpisie, są w tabelkach, więc wszytsko się zgadza ![]() a u mnie są dwie piłki na razie, ale ładnie się blizna goi wiec się cieszę, może za jakiś czas lekko opadną w piątek będa fotki jakieś jak mi sił starczy ( Wy też takie jakies zmeczone chodziłyście? ja wracam z pracy i czuje się jakbym w maratonie biegła )buziol04 a może jakieś nowe zdjęcia byś dodąła? jestem ciekawa jak się Twój biust zmienił bo te dwutygodniówki z twojego albumu są piękne!
10.05.2013 okrągłe Allergan TRF 325 g / 10,5 x 4,7 cm Edytowane przez korolowa Czas edycji: 2013-05-22 o 20:03 |
|
|
|
|
#6948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#6949 |
|
Zadomowienie
|
Nie, ja nie byłam taka zmęczona
ale każdy inaczej przechodzi rekonwalescencję![]() A korolowa, Ty nie dostałaś gwarancji i innych dokumentów od implantów? Bo zdziwiłam się, że musiałaś do lekarza pisać...
|
|
#6950 |
|
Zakorzenienie
|
Saba wstawilam zdjecie bluzki
))zainteresowane zapraszam do ogladania i wypowiedzenia sie co byscie powiedzialy jakbyscie zobaczyly kogos w takies bluzce bez staniczka oczywiście tak nie wyje zeby nie było
|
#6951 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#6952 |
|
Rozeznanie
|
Kachuula mi dr powiedział, że do mnie pasują okrągłe, wiec..zdałam się na niego i ja z kolei nie rozważałam w ogole anatomicznych
![]() Saba08 dostane papiery na kolejnej wizycie, podobno przy allerganach to klinika wypełnia te dokumenty, a przy mentorach samemu trzeba, tak mi powiedziano. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- to ja mam to samo, po pracy jestem tak zmęczona, że bym szła od razu spać, dziś o dziwo jeszcze siedze na necie,ale już mi się oczy zamykają
|
#6953 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=korolowa;40942242]Kachuula mi dr powiedział, że do mnie pasują okrągłe, wiec..zdałam się na niego i ja z kolei nie rozważałam w ogole anatomicznych
![]() Ja nic lekarzowi nie sugerowalam , dobrał anatomki więc zdałam się na jego wybór
|
|
#6954 |
|
Zadomowienie
|
Większość lekarzy sugeruje anatomiczne, bo bardziej naturalnie wyglądają. Ja też w ogóle ich nie rozważałam, ale lekarze też je proponowali.
Ja dokumenty od Mentorów od razu dostałam... tzn, po operacji. Może co klinika to inne zasady. Olivko już lecę
|
#6955 |
|
Raczkowanie
|
Kachuula, Saba08 - lift
Będzie nam raźniej hihi
|
#6956 |
|
Raczkowanie
|
Część Dziewczynki
)))Wpadłam tylko na chwilę. Byłam dziś na konsultacji - tej 3 mies po operacji, tylko ja miałam lekki poślizg, bo już prawie 4 mirsiące minęły, ale wcześniej nie miałam jak się wyrwać z pracy. Dr powiedział, że wszystko w porządku, że jest jeszcze lekki obrzęk, ale to nic. Blizny dalej Varadermem. Robić mogę właściwie wszystko tylko extremalne sporty, wymagające dużej pracy rąk radził odłożyć na nast. wakacje. W klinice spotkałam dziewczynę, która była ze mną po operacji w pokoju. Miała plastykę brzucha tego samego dnia. Okazało się, że były komplikacje i przeszła jeszcze dwie kolejne operacje! I to jeszcze nie koniec. Teraz co dwa dni jakieś zabiegi rehabilitacyjne. Dziewczyna spoza Warszawy, troje dzieci.....Szczerze powiem, że poraziło mnie.....Zbyt wielu szczegółów nie znam, bo nie chciałam na nią naciskać, a sama dużo nie mówiła, tyle tylko, że brzuch po 3 operacjach wisi (i wisi, bo to nawet w ubraniu było widać), że ma jeszcze jakieś dziurry...no koszmar. Wrzuciłam parę świeżych fotek, więc zapraszam chętnych zobaczyć, tzn. chętne ![]() Całuję Was mocno. Obiecuję wpadać częściej.
|
#6957 |
|
Zadomowienie
|
przedpo straszne to, co spotkało tę dziewczynę... Tak jak mówimy, komplikacje są rzadkie, ale się zdarzają. A plastyka brzucha, to ciężka i skomplikowana operacja.
|
#6958 |
|
Raczkowanie
|
NO straszne, po raz kolejny przekonałam się, że nie ma co psioczyć, że za małe, że krzywe...ważne, że są i to całe i zdrowe.
|
#6959 |
|
Przyczajenie
|
witam serdecznie.jestem tu nowa.28.05 mam konsultacje u dr.G ale mam pewne obawy (niezbyt mile opinie)moze ty mi polecisz dobrego chirurga od piersi?
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Edytowane przez elizabeth387 Czas edycji: 2013-05-23 o 15:42 |
|
|
|
#6960 |
|
Raczkowanie
|
Hey, usuń nazwisko lekarza, bo nie używamy.
A jeżeli chodzi o "dobrego" lekarza, to jest tu kilku z dobrą reputacją, ale ciężko mi stwierdzić, który jest dobry, bo osobiście znam tylko swojego i namacalnie efekty tylko jego pracy widziałam ![]() Czytaj forum na biężąco, większość dziewczyn ma inicjały swojego lekarza w podpisach, jak nie rozszyfrujesz to pytaj na priv
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

No to wszystkiego najlepszego dla Malucha... ale Mama wiesz, że prezent na urodziny nie łączy się z tym na dzien dziecka ? 

Jak na nie patrze to mam łzy w oczach i na codzień ukrywam je w push up'ach...o operacji myślałam od kilku lat ale dopiero teraz zawzięłam się i powiedziałam sobie "teraz albo nigdy" byłam już na konsultacji i mam wyznaczony termin na lipiec '14 odległy wiem-szczerze mówiąc wolałabym wcześniej ale hamują mnie finanse.Mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swojego grona i w razie czego odpowiecie nawet na "ultra głupie"