|
|
#6961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
to Matti juz chodzi?
|
|
|
|
#6962 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Cytat:
Kasiulko chodzi już od 1,5 miesiąca . Napewno nie będzie łatwo bo zacznie Ci uciekać, chodzić to do łazienki, pokoju kuchni itd. Ostatnio z lodowki lecialy jajka wszystko z szafek wyciąga, wrzuca różne rzeczy do ubikacji wchodzi na oparcia, popsuł mi pufy(były przecież nowe ) wszędzie go pełno .
|
|
|
|
|
#6963 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Natalko --
Niech ten radosny wspanialy dzien na zawsze Twe troski odsunie w cien i niech sie smieje do Ciebie swiat, blaskiem szczesliwych i dlugich lat! życzy Mateuszek z mamą Agatą Pozdrawiam |
|
|
|
#6964 |
|
Rozeznanie
|
sTo lat!!atO laT!!sto lat!!zdrówka, słONKA!!radości, słodkości!!Natalce życzy Daria z ZuząQ!!buziaki przyTuklaki
|
|
|
|
#6965 |
|
Zadomowienie
|
no z tym chodzeniem to z jednej strony fajnie a z drugiej męcząco...Nataniel mi juz od 3 msc chodzi i biega...i za nim nadążyc to jest problem czasem...ja tak nie mam jak Ty Płatku, ze mozesz sobie uśiąśc. U mnie to niemozliwe bo Natan by mi gdzies przepadł...on lata jak szalony i nie wzraca uwagi czy ja jestem ...moment i jest np juz na drugim końcu parku...to co sie za nim nalatam to niezły trening.
Ale jest kochany i ciekawski-to zrozumiałe: )
|
|
|
|
#6966 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas z Wiktoria bylo o tyle lepiej ze byla po pierwsze wysokim dzieckiem, wiec ja wyprostowana ja prowadzalam za raczke a po drugie jak juz poszla na wlasne nogi to juz prawie zawsze chodzila sobie sama. jak czegos sie obawiala to chodzila przy meblach ale i tak niedlugo. sama smigala ile wlezie. zagroizone bylo wszelkie szklo niskostojace mojej mamy. wszystko przestawiala. ale powiem wam szczerze ze tylko jedna butelke taka zdobiona zbila mamie i tyle co natrzodzila. kibelek to od poczatku jak wchodzilysmy do lazienki to klapa w dol i teraz ile razy wejdzie to sama opuszcza klape
. troszku nam z szafek kuchennych wyciagala ale zawartosc ja nie za bardzo interesowala. jedynie u mojej babci jak kiedys na chwilke ja zostawilam i poszlam do sklepu obok to wysypala groch i make i wymieszala wszystko razem. babcia sie smiala ze takiej radosci u dziecka jak sie tak taplala to jeszcze nie widziala. a teraz to juz spokoj. juz szkliwo ja nie interesuje, szafki w kuchni tez nie. nie opowiadalam wam jak zalattwila Wikula moja tesciowke w niedzele. jako ze remont jeszcze nie skonczony bo jeszcze fugi byly do polozenia to troszku kurzu jeszcze bylo. ja poszlam na bazarki a TZ zostal z Wiki. tesciowka wziela zmiotke i zaczela zmialac dookola, zmiotla co wieksze i poszla po scierke a Wiki... wziela zmiotke i zaczela po babci poprawiac. zmiatala podloge. tylko zobaczyla scierke u tesciowki w rece zabrala ja i zaczela najpierw telewizor zmywac. potem doszla do okna balkonowego a potem az podloge z rozpedu scierala. ale chyba bidula doszla do wniosku ze telewizor wymazala a nie starla poleciala do kuchni wziela plyn do szyb w spryskiwaczu i podleciala do telewizora stala naprzeciwko i udaje ze psika. mowi niewyraznie psik psik i ciach rekawkiem po telewizorze. tesciowka dala jej czysta scierke. jak wrocilam to jeszcze sie smiala z Wiktorii.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
#6967 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Cytat:
.My nocke jakoś w miarę dobrze przespaliśmy dałam Matiemu dwa razy nurofen i lepiej spał, ale mu ten ząbek nieźle dokucza bo jęczy bidulek przez sen
|
|
|
|
|
#6968 |
|
Zadomowienie
|
Dzieci to potrafia wpaśc na niesmaowite pomysły
...każde z osobna...a co dopiero gdyby zostawic razem kilka takich psotników
|
|
|
|
#6969 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Dziewczyny w imieniu Natalki dziekuję za zyczenia Ja tak na chwilę, nawet nie wiem co u Was, nie mam czasu nawet poczytać. U mnie szpital. TŻ od trzech dni "umiera". Gorączka prawie 40 stopni. Natalka od dziś chora, przed godziną bylismy u lekarza - grypa. Dostała trzy lekarstwa, w tym jeden antybiotyk w syropie. Tak więc na Święta zostajemy jeszcze tutaj. Plany z przeprowadzką na razie zawisły dopóki obydwoje nie wyzdrowieją. Podejrzewam, że i ja tez będę chora... póki co na razie jeszcze czuje sie dobrze .Najważniejsze, żeby obydwoje wyzdrowieli, a resztą spraw zajmiemy sie potem. No cóż chcielismy spedzic Świeta juz na swoim, ale niestety jeszcze nie było nam to dane .
|
|
#6970 |
|
Zakorzenienie
|
Kostka,duzo zdrówka dla męża i Natalki
Wiem,że spóźnione,ale najszczersze życzenia dla Natalki
|
|
#6971 |
|
Zadomowienie
|
Kostko to dużo zdrówka dla was żebyście szybko wrócili do zdrowia
Tiaara fajnie masz Wiki już ci pomaga też bym tak chciała Ja wam zazdroszcze że wasze dzieciaki już chodzą Pati to leń i nie chce Kociulku Płatku jak tam ćwiczenia ja właśnie po dwóch programach i sprzątaniu łazienki.Ciekawe co u Meme słychać pewnie są już u siebie w domu.
|
|
|
|
#6972 |
|
Zadomowienie
|
Kostko -- dużo zdrówka, kurujcie się a Ty nie daj się chróbsku
Tiaaro -- słodka Twoja mała pomocnica ![]() Chyba Mateusz będzie chory Katar ma już chyba piąty dzień i zaczyna kasłać Zasnął już o 18.00, wczoraj też o tej porze już spał Pozdrawiam |
|
|
|
#6973 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiki tez byla leniuszkiem. miala 13 iesiecy jak sama zaczela chodzic i wogole chodzic. wiec jeszcze wiele przeda wami.
Platku czy wlasnie dzisiaj leci pierwszy odcinek nowej serii magdy m. bo juz zapomnialam ostatni odcinek tamtej serii?? Kostko najwazniejsze ze remont prawie ku koncowi, a najwazniejsze zdrowie. niestety przez ta pogode taka byle jaka dzieciaczki strasznie reaguja. ja wyjde z Wiktoria na podworko z jednej strony sloneczko i cieplutko a z drugiej wieje ze az ciarki przechodza.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
#6974 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Kostko mam nadzieje, że Natalka lepiej już się czuje i Twój mąż oczywście też
. Dużo zdrówka dla całej Twojej rodzinki .Haniu dostałam taki wycisk w poniedziałek na fitnessie, że do dzisiaj czuje . Wczoraj nie ćwiczyłam bo nie miałam kiedy, ale dzisiaj napewno . Teraz święta aż się boje myśleć o tych smakołykachTiarro ja nie wiem ale ta MagaM mnie wkurza .My wczoraj wybraliśmy się po body do tesco
|
|
|
|
#6975 |
|
Zadomowienie
|
Płatku -- nie widać butków, nie wkleiłaś zdjęcia
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#6976 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#6977 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo fajne ale pewnie cena niefajna ?? I chyba są za kostkę ?? Ja też muszę takie kupić.
Pozdrawiam |
|
|
|
#6978 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#6979 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Kostko Chaga buziaczki dla waszych chorowitków
Płatku buciki fajne ale my też sandały kupimy bartka bo myśle że już w lato nasz leń zacznie chodzić Dobra uciekam bo jade do mamy a po południu mam wizyte u neurologa na kontrol z Pati, zobaczymy co powie odnośńie tego że nie chodzi Tiaaro to mnie pocieszyłaś może Pati też zacznie zaraz biegać bo zaraz będzie miała 14 miesięcy i nie chodzi
|
|
|
|
#6980 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu przecież każde dziecko rozwija się w swoim własnym tempie, nie martw się pewnie niedługo zacznie chodzić
Ch_ago dużo zdrówka dla Mateuszka . Mati wczoraj się przewrócił w domu jakoś tak niefortunnie i przegryzł sobie warge ale płakał strasznie i dzisiaj poprawka, krew się lała .
|
|
|
|
#6981 |
|
Wtajemniczenie
|
Platku super butki. cena tez super ale najwazniejsze zeby Matiemu bylo wygodnie. a co do upadku to wiez mi ze nie piewszy. Wiki kiedys szalala po lozku i sie przewrozila, przygryzla waege i tez sie polala krew. ale na drugi dzien juz zapomniala o tym. a ile siniakow miala
Haniu bedzie dobrze ja tez sie zbieram. ide odebrac pieniazki wychowawcze i na zakupki. ale u nas dzisiaj 3 stopnie po chlodnej stronie domu i boje sie ze moze zaczac padac. ale musze odebrac pieniade bo inaczej bede musiala czekac do ostatniego dnia miesiaca.
|
|
|
#6982 |
|
Zadomowienie
|
fajne butki
![]() wklejam moje zdj w nowych muchach i wymysł cioci Natanka czyli mojej siostry Natan w mini mini - bajce
|
|
|
|
#6983 |
|
Zadomowienie
|
fajne butki
![]() wklejam moje zdj w nowych muchach i wymysł cioci Natanka czyli mojej siostry Natan w mini mini - bajce jako lewek
|
|
|
|
#6984 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze cos bo dawno nie wklejałam
|
|
|
|
#6985 |
|
Zadomowienie
|
smutasy bo tesciowa zdj robiła:
|
|
|
|
#6986 |
|
Zadomowienie
|
jakis dubel się pojawił przypadkiem...
|
|
|
|
#6987 |
|
Zadomowienie
|
Haniu nie przejmuj sie ze jeszcze ni chodzi z tym chodzeniem to róznie bywa...córka mojej kolezanki dopiero jak 15 msc skończyła to zaczęła nie chodzic ale odrazu biegać
|
|
|
|
#6988 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś brakuje mi czasu,żeby zaglądać na wizaż
W niedzielkę byłam na odwiedzinach u małego Grzesia,u tego co urodził się w moje urodziny i jak się okazało,nawet o tej samej godzinie Jejka,dopiero naprzeciw takiego maluszka widać,jak nasze pociechy szybko rosną. Do tej pory Aduś był najmniejszy w rodzinie a teraz to już kawał chłopaPłatku,widzę,że masz rodzinne butki Są bardzo fajne Ja w sobotkę też kupiłam swojemu Aduśkowi butki i wiosenną czapeczkę Haniu,ostatnio jestem tak zabiegana,że ostatnio ćwiczyłam w sobotę rano,a później cały dzień sprzątania,więc byłam,jak to Wy mówicie,padaka Ale zaraz małego kładę spać,po bratanka przejdzie jego mama,teściówka też wychodzi,a ja biorę się za nadrabianie zaległościGosiaczek,to bracia koala nawet mi się podoba Na urodzinki małego jednak szykujemy dwa torty. Jednego większego pieczemy w domu,bo sporo nas tu będzie,a drugiego już zamówiłam w cukierni. Z tym drugim pojedziemy do moich rodziców,tam będzie nas niewiele,więc taki mały kilogramowy spokojnie wystarczy. A dziadkowie się ucieszą,że mogą zobaczyć jak ich jedyny wnuk kończy roczek i dmucha świeczkę
|
|
#6989 |
|
Zakorzenienie
|
Kociulku dobrze obmyśliłaś z imprezami
ale bynajmniej zajmiesz się czymś innym niż tylko dom i dziecko . My jak robiliśmy zakupy, obmyslaliśmy co tam dalej to tak nam szybko ten czas zleciał do imprezyGosiaczku super te zdjęcia .Napisałam, że moje dziecko nie może być długo zdrowe i pach kurcze zawsze cośDałam mu smecte i lakcid co moge mu jeszcze sama podać .
|
|
|
|
#6990 |
|
Zakorzenienie
|
Do rodziców i tak jedziemy w niedziele na śniadanko,więc tylko bierzemy torta i wszystko załatwiamy za jednym zamachem. A do domu,czyli do teściówki cała rodzina zjeżdża się na 13tą,więc my wyciągamy kolejnego torta i rach ciach wszystkie imprezy załatwione
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

. Napewno nie będzie łatwo bo zacznie Ci uciekać, chodzić to do łazienki, pokoju kuchni itd. Ostatnio z lodowki lecialy jajka
wchodzi na oparcia, popsuł mi pufy(były przecież nowe
) wszędzie go pełno
.

. Dużo zdrówka dla całej Twojej rodzinki