Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 233 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-02, 15:53   #6961
kasiulka
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

to Matti juz chodzi? , umkneło mi widocznie jak pisałas, ale masz super Płatku, tez bym chciała zeby Oliwka juz chodzila choc wszyscy mnie straszą ze będzie jeszcze gorzej. Ale cos mi sie widzi ze bedzie jednak łatwiej, przynajmniej dla mojego kregosłupa

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-02, 16:15   #6962
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Re: Dot.: Re: Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
to Matti juz chodzi? , umkneło mi widocznie jak pisałas, ale masz super Płatku, tez bym chciała zeby Oliwka juz chodzila choc wszyscy mnie straszą ze będzie jeszcze gorzej. Ale cos mi sie widzi ze bedzie jednak łatwiej, przynajmniej dla mojego kregosłupa

Kasiulko chodzi już od 1,5 miesiąca . Napewno nie będzie łatwo bo zacznie Ci uciekać, chodzić to do łazienki, pokoju kuchni itd. Ostatnio z lodowki lecialy jajka ja mam małą na podłodze więc chodzi i bez problemu wyciąga co chce wszystko z szafek wyciąga, wrzuca różne rzeczy do ubikacji wchodzi na oparcia, popsuł mi pufy(były przecież nowe ) wszędzie go pełno . Ale jak wyjde na plac zabaw to moge spokojnie usiąść a on sobie drepta na około ławki czy kawałek za no i taka pociecha z tego. Takie krótkie nóżki dreptają pupą kręcą geba sama się śmieje na ten widok .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-02, 18:56   #6963
ch_aga
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Natalko --
Niech ten radosny wspanialy dzien
na zawsze Twe troski odsunie w cien
i niech sie smieje do Ciebie swiat,
blaskiem szczesliwych i dlugich lat!
życzy Mateuszek z mamą Agatą
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-02, 21:15   #6964
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

sTo lat!!atO laT!!sto lat!!zdrówka, słONKA!!radości, słodkości!!Natalce życzy Daria z ZuząQ!!buziaki przyTuklaki
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-02, 22:44   #6965
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

no z tym chodzeniem to z jednej strony fajnie a z drugiej męcząco...Nataniel mi juz od 3 msc chodzi i biega...i za nim nadążyc to jest problem czasem...ja tak nie mam jak Ty Płatku, ze mozesz sobie uśiąśc. U mnie to niemozliwe bo Natan by mi gdzies przepadł...on lata jak szalony i nie wzraca uwagi czy ja jestem ...moment i jest np juz na drugim końcu parku...to co sie za nim nalatam to niezły trening.Ale jest kochany i ciekawski-to zrozumiałe:, jak sie nachapie tym bieganiem szalenstwem to będzie grzecznie chodził z mamusia za rączkę( tylko kiedy ? za następne 3 msc?)
gosiaczek94@buziaczek.pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 09:13   #6966
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

u nas z Wiktoria bylo o tyle lepiej ze byla po pierwsze wysokim dzieckiem, wiec ja wyprostowana ja prowadzalam za raczke a po drugie jak juz poszla na wlasne nogi to juz prawie zawsze chodzila sobie sama. jak czegos sie obawiala to chodzila przy meblach ale i tak niedlugo. sama smigala ile wlezie. zagroizone bylo wszelkie szklo niskostojace mojej mamy. wszystko przestawiala. ale powiem wam szczerze ze tylko jedna butelke taka zdobiona zbila mamie i tyle co natrzodzila. kibelek to od poczatku jak wchodzilysmy do lazienki to klapa w dol i teraz ile razy wejdzie to sama opuszcza klape . troszku nam z szafek kuchennych wyciagala ale zawartosc ja nie za bardzo interesowala. jedynie u mojej babci jak kiedys na chwilke ja zostawilam i poszlam do sklepu obok to wysypala groch i make i wymieszala wszystko razem. babcia sie smiala ze takiej radosci u dziecka jak sie tak taplala to jeszcze nie widziala. a teraz to juz spokoj. juz szkliwo ja nie interesuje, szafki w kuchni tez nie.

nie opowiadalam wam jak zalattwila Wikula moja tesciowke w niedzele. jako ze remont jeszcze nie skonczony bo jeszcze fugi byly do polozenia to troszku kurzu jeszcze bylo. ja poszlam na bazarki a TZ zostal z Wiki. tesciowka wziela zmiotke i zaczela zmialac dookola, zmiotla co wieksze i poszla po scierke a Wiki... wziela zmiotke i zaczela po babci poprawiac. zmiatala podloge. tylko zobaczyla scierke u tesciowki w rece zabrala ja i zaczela najpierw telewizor zmywac. potem doszla do okna balkonowego a potem az podloge z rozpedu scierala. ale chyba bidula doszla do wniosku ze telewizor wymazala a nie starla poleciala do kuchni wziela plyn do szyb w spryskiwaczu i podleciala do telewizora stala naprzeciwko i udaje ze psika. mowi niewyraznie psik psik i ciach rekawkiem po telewizorze. tesciowka dala jej czysta scierke. jak wrocilam to jeszcze sie smiala z Wiktorii.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 09:28   #6967
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Re: Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Cytat:
Napisane przez tiaara Pokaż wiadomość
u nas z Wiktoria bylo o tyle lepiej ze byla po pierwsze wysokim dzieckiem, wiec ja wyprostowana ja prowadzalam za raczke a po drugie jak juz poszla na wlasne nogi to juz prawie zawsze chodzila sobie sama. jak czegos sie obawiala to chodzila przy meblach ale i tak niedlugo. sama smigala ile wlezie. zagroizone bylo wszelkie szklo niskostojace mojej mamy. wszystko przestawiala. ale powiem wam szczerze ze tylko jedna butelke taka zdobiona zbila mamie i tyle co natrzodzila. kibelek to od poczatku jak wchodzilysmy do lazienki to klapa w dol i teraz ile razy wejdzie to sama opuszcza klape . troszku nam z szafek kuchennych wyciagala ale zawartosc ja nie za bardzo interesowala. jedynie u mojej babci jak kiedys na chwilke ja zostawilam i poszlam do sklepu obok to wysypala groch i make i wymieszala wszystko razem. babcia sie smiala ze takiej radosci u dziecka jak sie tak taplala to jeszcze nie widziala. a teraz to juz spokoj. juz szkliwo ja nie interesuje, szafki w kuchni tez nie.

nie opowiadalam wam jak zalattwila Wikula moja tesciowke w niedzele. jako ze remont jeszcze nie skonczony bo jeszcze fugi byly do polozenia to troszku kurzu jeszcze bylo. ja poszlam na bazarki a TZ zostal z Wiki. tesciowka wziela zmiotke i zaczela zmialac dookola, zmiotla co wieksze i poszla po scierke a Wiki... wziela zmiotke i zaczela po babci poprawiac. zmiatala podloge. tylko zobaczyla scierke u tesciowki w rece zabrala ja i zaczela najpierw telewizor zmywac. potem doszla do okna balkonowego a potem az podloge z rozpedu scierala. ale chyba bidula doszla do wniosku ze telewizor wymazala a nie starla poleciala do kuchni wziela plyn do szyb w spryskiwaczu i podleciala do telewizora stala naprzeciwko i udaje ze psika. mowi niewyraznie psik psik i ciach rekawkiem po telewizorze. tesciowka dala jej czysta scierke. jak wrocilam to jeszcze sie smiala z Wiktorii.

kochana mała Wiki. Mała pomocnica fajnie masz Tiarro ubaw i porządek za jednym razem .

My nocke jakoś w miarę dobrze przespaliśmy dałam Matiemu dwa razy nurofen i lepiej spał, ale mu ten ząbek nieźle dokucza bo jęczy bidulek przez sen
Stary 2007-04-03, 11:18   #6968
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

Dzieci to potrafia wpaśc na niesmaowite pomysły...każde z osobna...a co dopiero gdyby zostawic razem kilka takich psotników...chyba nie byłoby do czego wracać
Stary 2007-04-03, 15:09   #6969
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie!
Dziewczyny w imieniu Natalki dziekuję za zyczenia

Ja tak na chwilę, nawet nie wiem co u Was, nie mam czasu nawet poczytać.
U mnie szpital. TŻ od trzech dni "umiera". Gorączka prawie 40 stopni. Natalka od dziś chora, przed godziną bylismy u lekarza - grypa. Dostała trzy lekarstwa, w tym jeden antybiotyk w syropie.
Tak więc na Święta zostajemy jeszcze tutaj. Plany z przeprowadzką na razie zawisły dopóki obydwoje nie wyzdrowieją. Podejrzewam, że i ja tez będę chora... póki co na razie jeszcze czuje sie dobrze .
Najważniejsze, żeby obydwoje wyzdrowieli, a resztą spraw zajmiemy sie potem. No cóż chcielismy spedzic Świeta juz na swoim, ale niestety jeszcze nie było nam to dane .

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 15:58   #6970
kociulek
Zakorzenienie

Kostka,duzo zdrówka dla męża i Natalki

Wiem,że spóźnione,ale najszczersze życzenia dla Natalki

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 16:47   #6971
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Kostko to dużo zdrówka dla was żebyście szybko wrócili do zdrowia

Tiaara fajnie masz Wiki już ci pomaga też bym tak chciała
Ja wam zazdroszcze że wasze dzieciaki już chodzą Pati to leń i nie chce a tak bardzo bym chciała żeby już sama biegała

Kociulku Płatku jak tam ćwiczenia ja właśnie po dwóch programach i sprzątaniu łazienki.

Ciekawe co u Meme słychać pewnie są już u siebie w domu.
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 18:58   #6972
ch_aga
Zadomowienie

Kostko -- dużo zdrówka, kurujcie się a Ty nie daj się chróbsku
Tiaaro -- słodka Twoja mała pomocnica

Chyba Mateusz będzie chory Katar ma już chyba piąty dzień i zaczyna kasłać Zasnął już o 18.00, wczoraj też o tej porze już spał Zmykam i ja do niego spać.
Pozdrawiam
Stary 2007-04-03, 22:21   #6973
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Wiki tez byla leniuszkiem. miala 13 iesiecy jak sama zaczela chodzic i wogole chodzic. wiec jeszcze wiele przeda wami.

Platku czy wlasnie dzisiaj leci pierwszy odcinek nowej serii magdy m. bo juz zapomnialam ostatni odcinek tamtej serii??

Kostko najwazniejsze ze remont prawie ku koncowi, a najwazniejsze zdrowie. niestety przez ta pogode taka byle jaka dzieciaczki strasznie reaguja. ja wyjde z Wiktoria na podworko z jednej strony sloneczko i cieplutko a z drugiej wieje ze az ciarki przechodza.

Stary 2007-04-04, 08:21   #6974
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Kostko mam nadzieje, że Natalka lepiej już się czuje i Twój mąż oczywście też a jak kąpiel pomogła chociaż troszkę . Dużo zdrówka dla całej Twojej rodzinki byście się szybko wykurowali do świąt to najważniejsze, a przepowadzka poczeka .

Haniu dostałam taki wycisk w poniedziałek na fitnessie, że do dzisiaj czuje . Wczoraj nie ćwiczyłam bo nie miałam kiedy, ale dzisiaj napewno ćwicze tak co drugi dzień . Teraz święta aż się boje myśleć o tych smakołykach .

Tiarro ja nie wiem ale ta MagaM mnie wkurza le oczywiście oglądałam .

My wczoraj wybraliśmy się po body do tesco jest dużo ślicznych kompletów na lato dla chłopców i dziewczynek . Kupiliśmu buty dla Mateuszka zobaczcie czy ładne. Mi się podobały takie śliczne niebieskie, ale tż wybrał te
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04827.JPG (50,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04828.JPG (58,1 KB, 11 załadowań)
Stary 2007-04-04, 08:25   #6975
ch_aga
Zadomowienie

Płatku -- nie widać butków, nie wkleiłaś zdjęcia
Pozdrawiam
Stary 2007-04-04, 08:28   #6976
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez ch_aga Pokaż wiadomość
Płatku -- nie widać butków, nie wkleiłaś zdjęcia
Pozdrawiam

Małe problemy techniczne, ale już jest ok.
Stary 2007-04-04, 08:30   #6977
ch_aga
Zadomowienie

Bardzo fajne ale pewnie cena niefajna ?? I chyba są za kostkę ?? Ja też muszę takie kupić.
Pozdrawiam
Stary 2007-04-04, 08:33   #6978
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez ch_aga Pokaż wiadomość
Bardzo fajne ale pewnie cena niefajna ?? I chyba są za kostkę ?? Ja też muszę takie kupić.
Pozdrawiam

Cha_ago 139zł. ale właśnie są za kostkę w tamtych mu się cieżko stopę zgina będą jako zapsówki.
Stary 2007-04-04, 08:54   #6979
hania024
Zadomowienie

GG do hania024
Dot.: Re: Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Kostko Chaga buziaczki dla waszych chorowitków

Płatku buciki fajne ale i cena fajna ale my też sandały kupimy bartka bo myśle że już w lato nasz leń zacznie chodzić

Dobra uciekam bo jade do mamy a po południu mam wizyte u neurologa na kontrol z Pati, zobaczymy co powie odnośńie tego że nie chodzi

Tiaaro to mnie pocieszyłaś może Pati też zacznie zaraz biegać bo zaraz będzie miała 14 miesięcy i nie chodzi
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 09:04   #6980
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Haniu przecież każde dziecko rozwija się w swoim własnym tempie, nie martw się pewnie niedługo zacznie chodzić mysle, że lekarz Was uspokoi .

Ch_ago dużo zdrówka dla Mateuszka teraz właśnie jest taka zdradziecka pogoda . Ja też się boje zwłaszcza, że moje dziecko często choruje .

Mati wczoraj się przewrócił w domu jakoś tak niefortunnie i przegryzł sobie warge ale płakał strasznie i dzisiaj poprawka, krew się lała wyglada ja Gołota po walce .
Stary 2007-04-04, 10:11   #6981
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Platku super butki. cena tez super ale najwazniejsze zeby Matiemu bylo wygodnie. a co do upadku to wiez mi ze nie piewszy. Wiki kiedys szalala po lozku i sie przewrozila, przygryzla waege i tez sie polala krew. ale na drugi dzien juz zapomniala o tym. a ile siniakow miala

Haniu bedzie dobrze tak jak pisze Platek kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. napisz co powiedzial lekarz.

ja tez sie zbieram. ide odebrac pieniazki wychowawcze i na zakupki. ale u nas dzisiaj 3 stopnie po chlodnej stronie domu i boje sie ze moze zaczac padac. ale musze odebrac pieniade bo inaczej bede musiala czekac do ostatniego dnia miesiaca.

Stary 2007-04-04, 10:47   #6982
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

fajne butki ja tez musze Natusiowi kupic, mi mały katarku dostał daje mu nasivin moze pomoze cos.
wklejam moje zdj w nowych muchach i wymysł cioci Natanka czyli mojej siostry Natan w mini mini - bajce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif natan lewek.GIF (27,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja w m uchach.JPG (3,9 KB, 65 załadowań)
Stary 2007-04-04, 10:48   #6983
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

fajne butki ja tez musze Natusiowi kupic, mi mały katarku dostał daje mu nasivin moze pomoze cos.
wklejam moje zdj w nowych muchach i wymysł cioci Natanka czyli mojej siostry Natan w mini mini - bajcejako lewek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif natan lewek.GIF (27,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg natanek w samolocie.JPG (110,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja w m uchach.JPG (3,9 KB, 64 załadowań)
Stary 2007-04-04, 11:09   #6984
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

i jeszcze cos bo dawno nie wklejałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg natusiek i ja.JPG (23,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg natusiekkk.JPG (26,7 KB, 32 załadowań)
Stary 2007-04-04, 11:18   #6985
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

smutasy bo tesciowa zdj robiła:
Stary 2007-04-04, 11:27   #6986
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

jakis dubel się pojawił przypadkiem...
Stary 2007-04-04, 11:30   #6987
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

Haniu nie przejmuj sie ze jeszcze ni chodzi z tym chodzeniem to róznie bywa...córka mojej kolezanki dopiero jak 15 msc skończyła to zaczęła nie chodzic ale odrazu biegać
Stary 2007-04-04, 12:34   #6988
kociulek
Zakorzenienie

Jakoś brakuje mi czasu,żeby zaglądać na wizaż
W niedzielkę byłam na odwiedzinach u małego Grzesia,u tego co urodził się w moje urodziny i jak się okazało,nawet o tej samej godzinie Jejka,dopiero naprzeciw takiego maluszka widać,jak nasze pociechy szybko rosną. Do tej pory Aduś był najmniejszy w rodzinie a teraz to już kawał chłopa

Płatku,widzę,że masz rodzinne butki Są bardzo fajne A rodzinne dlatego,że właścicielem firmy bartek jest mój (można powiedzieć) wujek,a dokładniej mąż stryjecznej siostry mojego taty. Ale ja tam do nich i tak nie jeżdżę I pomysleć,że swój interes zaczynali od szycia kapci
Ja w sobotkę też kupiłam swojemu Aduśkowi butki i wiosenną czapeczkę

Haniu,ostatnio jestem tak zabiegana,że ostatnio ćwiczyłam w sobotę rano,a później cały dzień sprzątania,więc byłam,jak to Wy mówicie,padaka Ale zaraz małego kładę spać,po bratanka przejdzie jego mama,teściówka też wychodzi,a ja biorę się za nadrabianie zaległości

Gosiaczek,to bracia koala nawet mi się podoba

Na urodzinki małego jednak szykujemy dwa torty. Jednego większego pieczemy w domu,bo sporo nas tu będzie,a drugiego już zamówiłam w cukierni. Z tym drugim pojedziemy do moich rodziców,tam będzie nas niewiele,więc taki mały kilogramowy spokojnie wystarczy. A dziadkowie się ucieszą,że mogą zobaczyć jak ich jedyny wnuk kończy roczek i dmucha świeczkę Chrzestny tez się ucieszy

My + A + K +
Stary 2007-04-04, 14:17   #6989
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kociulku dobrze obmyśliłaś z imprezami tylko trochę bieganiny Cię czeka ale bynajmniej zajmiesz się czymś innym niż tylko dom i dziecko . My jak robiliśmy zakupy, obmyslaliśmy co tam dalej to tak nam szybko ten czas zleciał do imprezy ale to zawsze jakaś odskocznia.

Gosiaczku super te zdjęcia też myslałam by wysłać na mini mini, ale jakoś nie miałam weny do tego .

Napisałam, że moje dziecko nie może być długo zdrowe i pach ma rozwolnienie kurcze zawsze coś mam tylko nadzieje, że to przez zęby zawsze coś przed wyjazdem nam się przytrafia.
Dałam mu smecte i lakcid co moge mu jeszcze sama podać .
Stary 2007-04-04, 14:25   #6990
kociulek
Zakorzenienie

Do rodziców i tak jedziemy w niedziele na śniadanko,więc tylko bierzemy torta i wszystko załatwiamy za jednym zamachem. A do domu,czyli do teściówki cała rodzina zjeżdża się na 13tą,więc my wyciągamy kolejnego torta i rach ciach wszystkie imprezy załatwione

My + A + K +
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości