Wszystko o Avonie - Część II - Strona 233 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-18, 08:41   #6961
urshoola
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

A ja mam pytanie niezwiązane z kosmetykami
Tak sobie przeglądałam formularz zamówień i chciałam zapytać co to są: KARTY WIZYTOWE I KARTY URODY. Bo jak jeszcze nie byłam konsultantką to często koleżanka przynosiła takie karty z odcieniami szminek itd. I chciałam wiedzieć czy to jest któraś z tych kart. Chciałam właśnie sobie coś takiego zamówić tylko nie wiem które to które Proszę o odp Bo wiem że tutaj najszybciej się dowiem
urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 08:52   #6962
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie niezwiązane z kosmetykami
Tak sobie przeglądałam formularz zamówień i chciałam zapytać co to są: KARTY WIZYTOWE I KARTY URODY. Bo jak jeszcze nie byłam konsultantką to często koleżanka przynosiła takie karty z odcieniami szminek itd. I chciałam wiedzieć czy to jest któraś z tych kart. Chciałam właśnie sobie coś takiego zamówić tylko nie wiem które to które Proszę o odp Bo wiem że tutaj najszybciej się dowiem
Żadne
Wizytowe to są wizytówki, a urody to są karty na których możesz sobie wypisać(i Twoje klientki) jaką masz cerę itp Ale po co to w zasadzie nie wiem
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 08:54   #6963
nutka85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
ja również powstrzymałam sie od komentarza, bo jakbym coś napisała to od razu bana bym dostała na rok

mam pytanko dotyczące: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i rozdwajających się.. Czy on rzeczywiście pomaga? I jest dobry?
Wiesz....Ja kupiłam sobie ten lakier...
zazwyczaj takie bezbarwne lakiery-odżywkowe stosowałam jako podkład pod normalny lakier (poprzednio miałam Rimmela).
i ten z Avonu jak dla mnie wcale się nie sprawdza ;(

Jak normalny lakier nałożę na ten bezbarwny, to po dwóch dniach mi złazi, odchodzi takimi płatami...
Jak pomaluję samym tym lakierem to jest to samo...
Może sprawdzi się jako sama odżywka... To znaczy jednego dnia pomaluję sobie nią pazurki, drugiego dołożę kolejną jego warstwę i tak przez 5 dni, a potem zmyję i od nowa.... tak robiłam czasami z innymi odżywkami.
Ale nie lubię łazić bez pomalowanych pazurków, więc taka kuracja to nie na teraz... W czasie wolnych dni tak ją wypróbuję i zobaczymy, może zadziała.
na razie jestem na nie
Ale się rozpisałam....

Pozdrowionka, miłej niedzieli Wam życzę!!!
(ja się zaraz wybieram do Reala po kocyk z Kubusiem Puchatkiem)
Stary 2007-03-18, 08:56   #6964
urshoola
Zadomowienie

Aha no dzięki za odp przynajmniej wiem, żeby nie zamawiać tego A nie kojarzysz może czy jest takie coś jak takie karty z odcieniami kosmetyków (szminek, cieni itp) bo nie ma czegoś takiego w formularzu. Próbki szminek są owszem ale np cieni nie. A pamiętam, że na tej karcie to było tego dużo .
Stary 2007-03-18, 09:03   #6965
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Aha no dzięki za odp przynajmniej wiem, żeby nie zamawiać tego A nie kojarzysz może czy jest takie coś jak takie karty z odcieniami kosmetyków (szminek, cieni itp) bo nie ma czegoś takiego w formularzu. Próbki szminek są owszem ale np cieni nie. A pamiętam, że na tej karcie to było tego dużo .
Jak kojarzę ale mam taką sprzed potopu chyba. Avon ostatnio wprowadza dużo zmian w kolorystyce i być może dlatego nie ma Kart Kolorów dostępnych do kupna, bo sama chciałam sobie taką sprawić a na formularzu nie widzę jej
Stary 2007-03-18, 09:10   #6966
urshoola
Zadomowienie

No właśnie to KARTA KOLORÓW była to szkoda, że już nie ma No ale miejmy nadzieję, że wprowadzą jeszcze kiedyś Dzięki za info
Stary 2007-03-18, 09:46   #6967
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
Wiesz....Ja kupiłam sobie ten lakier...
zazwyczaj takie bezbarwne lakiery-odżywkowe stosowałam jako podkład pod normalny lakier (poprzednio miałam Rimmela).
i ten z Avonu jak dla mnie wcale się nie sprawdza ;(

Jak normalny lakier nałożę na ten bezbarwny, to po dwóch dniach mi złazi, odchodzi takimi płatami...
Jak pomaluję samym tym lakierem to jest to samo...
Może sprawdzi się jako sama odżywka... To znaczy jednego dnia pomaluję sobie nią pazurki, drugiego dołożę kolejną jego warstwę i tak przez 5 dni, a potem zmyję i od nowa.... tak robiłam czasami z innymi odżywkami.
Ale nie lubię łazić bez pomalowanych pazurków, więc taka kuracja to nie na teraz... W czasie wolnych dni tak ją wypróbuję i zobaczymy, może zadziała.
na razie jestem na nie
Ale się rozpisałam....

Pozdrowionka, miłej niedzieli Wam życzę!!!
(ja się zaraz wybieram do Reala po kocyk z Kubusiem Puchatkiem)

aha..
to jest w postaci lakieru, ja bym wolała hmm jakby to nazwać.. nie jako lakier tylko nałożę gdy nałożę odżywkę to ona tak jakby "wsiąknie" w te paznokcie.. mam nadzieję że wiadomo o co chodzi a miałam taka fajną innej firmy..
z Avonu kiedyś miałam taka różową ale to było tak daaaawno temu dosyć fajna była.. tylko w postaci lakieru i było ją widać.. ;-)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-18, 09:47   #6968
marta_md
Rozeznanie

GG do marta_md

co do tych cieknacych dezodorantów - mialam taki przypadek z deo neutralizującym zapach do stóp - w paczce bylo ok, po pierwszym użyciu zacząl "syczeć" i cała zawartość po prostu sie wylała (od razu odniosłam do biura - wtedy jeszcze przyjmowali zwroty - a w biurze w pudełku było chyba z 10 takich deo!)

natomiast deo spray Active Balance też ciagle był mokry i ciekło z niego

marta_md jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 09:58   #6969
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
aha..
to jest w postaci lakieru, ja bym wolała hmm jakby to nazwać.. nie jako lakier tylko nałożę gdy nałożę odżywkę to ona tak jakby "wsiąknie" w te paznokcie.. mam nadzieję że wiadomo o co chodzi a miałam taka fajną innej firmy..
z Avonu kiedyś miałam taka różową ale to było tak daaaawno temu dosyć fajna była.. tylko w postaci lakieru i było ją widać.. ;-)
Strong Results jest w postaci wsiąkającej odżywki po wielu pozytywnych opiniach teraz ją sobie biorę
Stary 2007-03-18, 10:00   #6970
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_md Pokaż wiadomość
co do tych cieknacych dezodorantów - mialam taki przypadek z deo neutralizującym zapach do stóp - w paczce bylo ok, po pierwszym użyciu zacząl "syczeć" i cała zawartość po prostu sie wylała (od razu odniosłam do biura - wtedy jeszcze przyjmowali zwroty - a w biurze w pudełku było chyba z 10 takich deo!)

natomiast deo spray Active Balance też ciagle był mokry i ciekło z niego

Ja oglądając dezodoranty w COKu zastanawiałam się dlaczego one są takie "mokre" i "tłustawe" a tu teraz wszystko jasne
Stary 2007-03-18, 10:01   #6971
doniczka21
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

pytanko - w k05 jest żel do golenia w tubce 150ml. czy jest wydajny? jak pachnie?
hej Margo
otóż żel w tubce do golenia jest bardzo dobry kolor niebieski rozrzeda sie na nodze i dzieki niemu włoski odrastają wolniej i rzeczywiscie jest ich mniejpolecam gorąco jak dla mnie działa bardzo dobrze
doniczka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 10:05   #6972
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Strong Results jest w postaci wsiąkającej odżywki po wielu pozytywnych opiniach teraz ją sobie biorę
dziękuje dziękuje
zaraz poszukam jej sobie w katalogu ;-)

EDIT: znalazłam.. w 05 jest za 19,90, w 04 jest w ofercie łączonej i bardziej sie opłacało kupić.. a w 03 jest za 13,90.. no tak ja mam zawsze pecha:P

oo w 06 jest za 13,90 ;] dopiero w 06;/ a ja potrzebuje szybciej.. no trudno;]
Stary 2007-03-18, 10:09   #6973
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Jak kojarzę ale mam taką sprzed potopu chyba. Avon ostatnio wprowadza dużo zmian w kolorystyce i być może dlatego nie ma Kart Kolorów dostępnych do kupna, bo sama chciałam sobie taką sprawić a na formularzu nie widzę jej
Ja też kojarze..mam pare takich ale to już stare I kiedyś była taka paleta lakierów do paznokci, też mam ale ostatnio w avonie tak szybko zmienia się kolorystyka że bez sensu im robić te Karty kolorów..

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 10:12   #6974
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
cześć wszystkim
ale tu wczoraj wrzało... powstrzymam się od komentarza, bo musiałabym coś brzydkiego powiedzieć :P

pytanko - w k05 jest żel do golenia w tubce 150ml. czy jest wydajny? jak pachnie?
Cytat:
Napisane przez doniczka21 Pokaż wiadomość
hej Margo
otóż żel w tubce do golenia jest bardzo dobry kolor niebieski rozrzeda sie na nodze i dzieki niemu włoski odrastają wolniej i rzeczywiscie jest ich mniejpolecam gorąco jak dla mnie działa bardzo dobrze

Miałam chyba felerną tubkę tego żleu- zawartośc w ogóle nie chciała wyjśc , a ja wyszła po usilnych staraniach to było to takie glutowate cóś. Ciezko sie rozprowadzało, po goleniu miałam pełno czerownych krostek I skóra mnie swędziała.
Duzo lepsze są zlee z gillete- ale 3 razy drozsze.

Cytat:
ja też sobie biore Musze poprawic kondycje pazurków, po prawie codziennym zmywnaiu z nich lakieru zmywaczem. Stały się aż sine
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 10:24   #6975
marta_md
Rozeznanie

GG do marta_md

jak długo używacie odżywki Strong Results? czy dłużej niz 7 dni?

w sposobie uzycia jest napisane - używaj 7 dni 1-2 razy dziennie, w czasie kuracji nie należy malować paznokci lakierem
marta_md jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 10:33   #6976
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość

ja też sobie biore Musze poprawic kondycje pazurków, po prawie codziennym zmywnaiu z nich lakieru zmywaczem. Stały się aż sine
bardzo dobry wybór dziewczyny

Cytat:

w sposobie uzycia jest napisane - używaj 7 dni 1-2 razy dziennie, w czasie kuracji nie należy malować paznokci lakierem
ja jak zaczynam "kurację" to maluję pazurki po 2- 3 razy dziennie (np. jak siedze przed kompem, albo coś czytam, bo wtedy ładnie odzywka sobie wsiąka) przez tydzień, a potem to 2 razy dziennie co dwa dni.
Zalezy też w jakiej kondycji masz swoje pazurki, bo przecież możesz ją stosowac dłużej niż 7 dni i potem zmniejszyć "dawkowanie" jak dojdziesz do wniosku, że paznokcie są już w dobrym stanie I potem możesz malować je odzyweczką jak np. akurat nie masz lakieru na paznokciach
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 10:34   #6977
majula
Zakorzenienie

Cytat:

Ja używałam ok. 3 tyg potem przerwa i z powrotem ok. 2 tyg i rzeczywiście nie używałam jej jak miałam pomalowane paznokcie
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 11:35   #6978
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doniczka21 Pokaż wiadomość
hej Margo
Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Miałam chyba felerną tubkę tego żleu- zawartośc w ogóle nie chciała wyjśc , a ja wyszła po usilnych staraniach to było to takie glutowate cóś. Ciezko sie rozprowadzało, po goleniu miałam pełno czerownych krostek I skóra mnie swędziała.
Duzo lepsze są zlee z gillete- ale 3 razy drozsze.
dzięki dziewczyny. poczekam, może jeszcze ktoś coś dopowie. gilette faktycznie super, uwielbiałam melonowy, no ale ta cena...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 11:38   #6979
mala_martyna
Raczkowanie

a co sadzicie na temat tej niebieskiej odzywki do paznokci z mineralami??
mala_martyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-18, 11:48   #6980
paulinkosia
Rozeznanie

http://allegro.pl/item176338024__avo...juz.html#photo

Ale w katalogu przekłamany kolor....

http://allegro.pl/item176133142__nas...von.html#photo

Szkoda że jest wiązany na wstążeczke...

http://allegro.pl/item176140361__nas...cz_.html#photo

Naszyjnik chunky..

Stary 2007-03-18, 12:07   #6981
varda
Raczkowanie

Jejku. Mimo wszystko mnie bardzo podoba się ten naszyjnik Lerene. Niestety mam Linuxa, który nie radzi sobie z rozpakowywaniem RAR-a dlatego chciałabym prosić jakąś życzliwą duszyczkę o informacje o cenie owego naszyjnika w katalogu 06

Ludziom przytrafia się to, co się przytrafia, a nie to, na co zasługują
varda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 12:12   #6982
aniatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
biżuteria avonu praktycznie zawsze wygląda odrobinę inaczej niż w katalogu...ja ostatnio zamówiłam te kolczyki Meave...i w zasadzie są bardzo łądne z tym że w katalogu te szkiełka są jasne i dobrze widać kolor,a w rzeczywistości są wwiele ciemniejsze...tak że ich prawdziwy kolor widać dopiero w mocnym świetle
aniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 12:13   #6983
aniatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez varda Pokaż wiadomość
Jejku. Mimo wszystko mnie bardzo podoba się ten naszyjnik Lerene. Niestety mam Linuxa, który nie radzi sobie z rozpakowywaniem RAR-a dlatego chciałabym prosić jakąś życzliwą duszyczkę o informacje o cenie owego naszyjnika w katalogu 06
naszyjnik kosztuje 29,90 a bransoletka 19,90ładny jest tylko szkoda że wiązany na sznureczek
aniatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-18, 12:15   #6984
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/item176133142__nas...von.html#photo

Szkoda że jest wiązany na wstążeczke...
Ta wstążeczka w ogóle nie pasuje do tego naszyjnika
I jeszcze taka wieeeelka jest... Ale bransoletka ładna

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 12:15   #6985
varda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniatko Pokaż wiadomość
naszyjnik kosztuje 29,90 a bransoletka 19,90ładny jest tylko szkoda że wiązany na sznureczek
dziękuję cena jest taka sama więc wezmę go chyba w 05. Szkoda, że wiązany na tasiemkę, ale właściwie to też ma swój urok

Ludziom przytrafia się to, co się przytrafia, a nie to, na co zasługują
varda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 12:19   #6986
MaT
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
Może sprawdzi się jako sama odżywka... To znaczy jednego dnia pomaluję sobie nią pazurki, drugiego dołożę kolejną jego warstwę i tak przez 5 dni, a potem zmyję i od nowa.... tak robiłam czasami z innymi odżywkami. ...
Bardzo polecam ten sposób, zalecany m.in. przez NailTek, który jest wielokrotnie droższy od odżywki do rozdwajających się paznokci, radzę wypróbować
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 12:58   #6987
kasiek1122
Zakorzenienie

kurcze miałam już nic nie brać więcej w k04, ale oczywiście zostałam skuszona-wstrętne kusicielki i wezmę jeszcze krem do skórek i odżywkę strong tak to jest siedzieć na tym forum, wszystko zachwalacie
a swoją drogą muszę powiedzieć, że głęboko oczyszczający peeling z clearskin jest REWELACYJNY!Niebieski, odświeżający i wspaniale ścierający jak dla mnie cudo, podobnie jak krem do rąk z minerałami z MM.
Stary 2007-03-18, 13:07   #6988
Anka :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Waniencja Pokaż wiadomość
Mam sprawę do Anki
Wklejałaś fotki Glistening Peach. Czy na twoich ustach też wygląda jak niemalże bezbarwny? I sam kolor jeszcze w opakowaniu jest o wieeele jaśniejszy niż w katalogu? Taki łosoś?
Byłabym wdzięczna za info
tak...na żywo wygląda tak jak piszesz... transparentny i dużo jaśniejszy niż w katalogu...a jesteś niezadowolona?
Stary 2007-03-18, 13:23   #6989
paulinkosia
Rozeznanie

Dziewczyny pomocy. klientka zamawia u mnie z k04 z tej łączonej promocji za 24.90 i chce błyszczyk extreme Gloss taki naturalny,bardziej w brąz wpadający i poleciłam jej Nectar shine..dobrze zrobiłam..czy bardziej pasowałby Sand Shine? Macie może fotki ..pliss

Stary 2007-03-18, 13:48   #6990
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny pomocy. klientka zamawia u mnie z k04 z tej łączonej promocji za 24.90 i chce błyszczyk extreme Gloss taki naturalny,bardziej w brąz wpadający i poleciłam jej Nectar shine..dobrze zrobiłam..czy bardziej pasowałby Sand Shine? Macie może fotki ..pliss
Prosze, oto fotki Pierwszy to sand shine - piaskowy kolor na ustach bez drobinek. Nectar to praktycznie nie nadajacy koloru bezbarwny blyszczyk, z lekka nuta pomaranczo-lososia Ja kocham Sand'a
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 001.jpg (116,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 003.jpg (112,3 KB, 34 załadowań)
Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości