|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#7051 |
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
aniaaaania pisałam już do różnych klinik z wstepnymi pytaniami.
Do jednej napisałam czy po ciąży kształt itp. może się zmienić odpisali mi, że jest to możliwe. Ale jak jedna z dziewczyn napisała nie koniecznie. Mama mówiła, że też zawsze miała małe piersi ale nie aż tak małe jak moje. Po ciązy ma rozmiar B urodziła 3dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7052 |
Rozeznanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
|
![]() ![]() |
![]() |
#7053 |
Raczkowanie
|
Mya nie umiem cytowac z telefonu ale powiem tak : niezłe Jajca !
Juz pomijam tę kryptoreklamę bo biznes uruchamia wszelkie pokłady pomysłowości nawet na tak rozoznych gruntach jak np. tu forum int. :szok: ale przede wszystkim nie jest to w porządku wobec realnych pacjentek,strasznie słabe wykorzystywać zaufanie powinny byc permanentne bany na ip czy cokolwiek bądź wykluczajacego delikwenta a do tego publiczne info w topicu gdzie ktoś szopkę odgrywał. To samo,choć pieniądze dużo mniejsze tyczy sie forum psiego gdzie loguja sie napędzacze przywtarzając zmyslone laury i opinie więc co dopiero moze sie dziać w światku op. plastycznych ?
#7054 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() Otóż mam nadzieję, że pomożecie mi w pytaniu mnie nurtującym. Zacznę od początku. Mam zaledwie 18 lat, jednak podjęłam decyzję o powiększeniu piersi. Byłam już w Warszawie na konsultacji u kompetentnego lekarza, teraz robię badania, które mi zalecił. Jestem po USG piersi, lekarz powiedział, że nie ma żadnych przeciwwskazań, piersi są zdrowe, będą bardzo laktacyjne, nie ma guzków...ogólnie są super, no ale prawie ich nie ma. Lewa 9 mm prawa, ah, szalona....aż centymetr ![]() ![]() Z tym łączy się jeszcze jedna sprawa, jak pisałam w innym poście, jestem osobą ćwiczącą. Przestawiłam się na treningi domowe, z Chodakowską, nie ruszam już wolnych ciężarów. Ale nawet taki niewinny Skalpel jest chyba zbyt dużym wysiłkiem po operacji, nie mówiąc już o innych programach. Życzliwa Użytkowniczka mówiła o okresie 3 miesięcy bez mojej stałej aktywności, jeśli będzie taka potrzeba, pogodzę się z tym jakoś. Ale co z marszami, rowerem chociażby? Po miesiącu np bieg? Używam suplementów i po prostu kocham ćwiczyć, wiem, że operacja będzie wymagała przerwania aktywności, co za tym idzie zmniejszenia ilości jedzenia ![]() Z góry dzięki za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7055 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny choć jestem z wami od krótkiego czasu zrobiłam zdjęcia!
wstawię je dzisiaj! Ah tragedia wydaje mi się że w lustrze nie jest ak fatalnie jak na zdjeciu ale to tylko moje glupie złudzenia ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- kira ja jestem nieco starsza od ciebie mam 21 ale rozumiem co czujesz. Też dużo ćwiczę ale na pewno dam sobie z tym spokój na jakiś czas po operacji żeby niczego nie naruszyć. Jest tu dużo sympatycznych dziewczn juz po operacji więc na pewno udzielą Ci wiele rad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7056 |
Zakorzenienie
|
czekoladova, może jak ja bym mamie pokazała, to może by też zmieniła zdanie
![]() Tak myślę,że jeśli pokażę to dopiero po ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7057 |
Raczkowanie
|
Ja też sama zbieram nikt mi nie daje chłopak chce mi dołożyc ale ja nie chce!
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- uff mam to za sobą dodałam zdjęcia |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#7058 |
Raczkowanie
|
Ja też się przełamałam. Mam nadzieję, że dobrze zaznaczyłam tak aby nikt niepowołany nie oglądał moich zdjęć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#7059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Lekarz u którego byłaś dość rozsądnie podszedł do sprawy bo zalecił badania. To dobrze świadczy o lekarzu. A może warto poczekać? skończyć szkołę , dać organizmowi szansę na odnowę i równowagę, poprawić stan skóry, uzbierać troszkę tłuszczyku który jest warstwą wyścielającą i na pewno poprawi wygląd piersi ![]() ![]()
![]() |
#7060 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() sabciu dzięki za odp ![]() Mya mi też się podoba ![]() ![]() ![]() ![]() miłej soboty ![]()
![]() |
#7061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#7062 |
Raczkowanie
|
ninka wow wow wow zakochałam się w Twoich piersiach!!!
Są dla mnie idealne właśnie takie bym chciała! IDEAŁ proszę napisz mi na priv gdzie zrobiłaś takie cuda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7063 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Postanowiłam dziś wieczór dodać wyjściówki ![]() ![]() buziol04 widzę że robiłaś u T.K. czemu akurat Silmed Ci wybrał? Tylko takie pasowały czy było to uwarunkowane finansowo?
![]() |
#7064 | |
Raczkowanie
|
czekoladovaa skoro Ty się przemogłaś to ja też jutro wstaję z zamiarem dodania moich fotek. Wrócę z uczelni i zadziałam bo nie ma na co w sumie czekać
![]() aniaania1992 gorzej niż u mnie na pewno nie jest wiec super,że się zdecydowałaś ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
katarzynka0o wiesz mi mama też nie dokłada,chodziło mi o to,żeby zrozumiała co czuję i co przechodzę i dzięki takiej "terapii szokowej" zrozumiała.Wcześniej nie miała nic przeciwko temu ale uważała,że trochę przesadzam bo coś tam w końcu mam..no właśnie "coś tam"..ale dość płakania nad własnymi brakami..ważne,że coś się robi w tym kierunku-teraz mam w głowie to,że konsultacja jest termin też-zostało oczekiwanie ![]()
![]() |
#7065 |
Raczkowanie
|
Kapetki nie mam jeszcze ustalonego terminu operacji, dopiero będę wybierała implanty.
MyaDiva te moje mówienie o nie przytyciu jest niestety pozostałością po tej chorobie. Ja nie chcę zejść poniżej 1000 kcal dziennie po operacji, teraz jem ich grubo ponad 2000 więc się nie głodzę ![]() Co do stresu po operacji, wierzę, że jest ogromny, jednak wiem też, że nie pozwolę sobie wrócić do tego, co było ![]() Czytałam i pisałyście, że potrzebna jest osoba, która będzie pomagała w codziennych czynnościach. Jak długo taka osoba jest niezbędna? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#7066 |
Rozeznanie
|
Kira5 możesz codziennie chodzić na spacery. Na pewno będziesz się lepiej czuła, bo nie będziesz siedzieć bez ruchu w domu. Na pewno w pierwszym miesiącu możesz robić też przysiady, a zawsze jest już to coś.
Do biegania, pływania i jazdy konnej wróciłam po ponad 2 miesiącach. Teraz jestem 3 miesiące po i robię już wszystko (oprócz pompek ![]() Pomocy przy podstawowych czynnościach będziesz potrzebowała przez około 3-5 dni, zależy od samopoczucia. Ale np wstawanie z łóżka sprawiało mi problemy przez 2 tygodnie. Najważniejsze żeby po operacji nie objadać się słodyczami, czipsami, bo niestety po takich rzeczach się tyje. Przy zdrowym odżywianiu nie przytyjesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7067 |
Raczkowanie
|
Unsafe_girl dla mnie słodycze nie istnieją
![]() Tak żeby rozjaśnić Wam mój stan powiem, że od ponad pół roku jem racjonalnie, ćwiczę i zmieniłam skład ciała o 180 stopni, więcej mnie w mięśniach, resztka tłuszczu jest wypalana, więc nie jest tak, że ja w złym stanie podejmuję decyzję o takiej operacji ![]() A dodam, że nawet jak byłam większa to biust był praktycznie taki sam /; Więc chyba nie jestem tą szczęściarą, której idzie "w cycki" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7068 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny dodałam wyjściówki i nie wyszło chyba najgorzej bo jestem 3 dni przed okresem i wtedy zawsze są ciutke większe (opuchnięte) i bolące, ale chyba jest ok. Ja.k widzicie mam dość szeroki rozstaw i szerokie barki... :/
![]() ![]() Silimed Maximum HI 330cc 11,1 x 5,4cm ![]() ![]() Edytowane przez selena06 Czas edycji: 2013-05-25 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7069 |
Raczkowanie
|
Mój Trener mówił mi jak mam jeść, potem zebrałam informacje z for i artykułów, ułożyłam sobie zdrową, optymalną dietę, już nie boję się jedzenia
![]() A jeszcze jedno pytanie. Doktor ma zamiar wykonać zabieg za pomocą cięcia pod piersią, przez gruczoł nie, ze względu na to, że kiedyś może będę chciała karmić dziecko. Nie wykonuje cięcia pod pachą, pod mięsień, przyznał się, że nie czuje się w tym cięciu najlepiej. Sądzicie, że lepiej szukać kogoś kto je wykonuje czy zrobić zabieg tak jak proponował doktor, skoro zna się na cięciu pod piersią i wykonywał już wiele zabiegów? Nie wiem czemu cięcie pod pachą wydaje mi się najlepszym, może wcale tak nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#7070 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o umieszczenie implantów, to z tego co czytałam to tylko umieszczenie go pod gruczołem umożliwia potem karmienie, umiejscowienie nad gruczołem powoduje częściowe odcięcie sutka od gruczołów mlekowych... poprawcie mnie jeśli się mylę, ale gdzieś na stronce widziałam takie zdjęcia jak to wewnątrz wygląda, wpisz sobie w wyszukiwarkę umiejscowienie implantów ![]()
![]() |
#7071 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jak to wygląda z rozstępami? Bo logicznie patrząc chyba mogą się pojawić..?
#7072 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Witam dziewczynki ![]() Lecę was nadrobić ![]()
![]() |
#7073 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#7074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7075 |
Raczkowanie
|
Selena jak tylko wyczaję jak ten podpis zrobić to wszystko tam naskrobię ^ ^"
A czy z tymi rozstępami to nie jest tak, że to doktor sugeruje rozmiar taki, żeby się własnie nie pojawiły? |
![]() ![]() |
![]() |
#7076 |
Raczkowanie
|
Kachuula
No tak,czyli rosyjska ruletka ![]() ![]()
#7077 |
Zadomowienie
|
Z rozmiarem napewno nie wolno przesadzać i ja zufałam lekarzowi ale wydaje mi się ze to wszystko zależy od rodzaju skóry.
![]() |
#7078 |
Raczkowanie
|
No rozstępy troche słabo wyglądają ale trzeba sie z tym liczyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7079 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć dziewczyny
![]() Z góry przepraszam, jeśli naruszę jakiś savoir vivre forum. Mam nadzieję,że wybaczycie, jestem nowa ![]() Piszę, bo chce z pogadać z kimś kto mnie zrozumie. Każda z Was prawdopodobnie miała jakiś problem z biustem, dlatego podchodzi do sprawy operacji dużo bardziej wyrozumiale. Najpierw może napiszę parę słów o sobie. Mam 21 lat. Od zawsze mam problemy z hormonami...bez odpowiednich leków dostaję okresu raz na pół roku, raz na rok różnie to bywa. Dziwnie nie ? Mam zespół policystycznych jajników, skąd problemy z okresem i zachwiana gospodarka hormonalna. Jak pewnie wiecie, brak okresu to mało progesteronu a dużo tego nieszczęsnego testosteronu a co za tym idzie brak piersi a za to dostatek włosów ;/ Chodziłam po lekarzach od 16 roku życia, wiedziałyśmy z mamą że coś jst nie tak.Niestety, poziom naszych lekarzy woła o pomstę do nieba. Nie wiedzieli co mi jest, przez ponad 4 lata. Dawali mi hormony ,które wpływały na mój biust (był trochę większy)i inne objawy, ale strasznie męczyły mnie psychicznie. Ostatnio trafiłam do wspaniałego lekarza,który rozpoznał co mi jest i dał mi sam progesteron.Teraz dobrze się czuje, ale moje piersi zmalały. Wiecie jaki to ból, nie mieć piersi poźniej widzieć jak "rosną" a w końcu widzieć jak znów zanikają ![]() Pytałam lekarza czy nie da się nic z tym zrobić... on na to,że piersi rozną po 40 ;/ bardzo śmieszne,w tym momencie nie zachował się profesjonalnie. Cały czas żyłam nadzieją,że jeszcze mi urosną.Teraz wiem,że nie ma na to szans.Od wizyty u lekarza (styczeń), cały czas o tym myślę operacji... Mam powodzenie u płci przeciwnej, na szczęście twarz mam typowo kobiecą :P i umiem się maskować. Jednak nie czuje się 100 % kobieco, a kupowanie staników to dla mnie dramat. Chciałabym się poczuć się dobrze i wygodnie, ale boje się dwóch rzeczy: - komplikacji, najważniejsze jest dla mnie zdrowie chce mieć dzieci - boje się, że będę miała nienaturalne "balony" i ludzie będę mnie postrzegać jako sztuczną lalkę To takie moje przemyślenia, musiałam sie wygadać.Będę wdzięczna za porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7080 |
Raczkowanie
|
Co do piersi zawsze możesz poromzwiać z lekarzem i jeśli nie chcesz piłek na pewno Ci nie zrobi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.