Wszystko o Avonie - Część II - Strona 239 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-20, 16:30   #7141
dziewczyna00
Rozeznanie

GG do dziewczyna00
Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Ja dostałam dwie Pur Blanki
dziewczyna00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 16:35   #7142
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez destiny666 Pokaż wiadomość
wracaj szybciutko do zdrówka popieram ideę szalonych zakupów w 06
dzięki za wsparcie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
hej

dziewczyny, co sie dzieje, ja mam chyba starą ofertę w w strefie konsultantki, coś mi świta że wy też miałyście z tym problemy. Bo oferta z odżywka kaktusa to już była wcześniej? Bo pamiętam że były sztyfty na pryszcze a tutaj ich nie ma. Rozjaśnijcie mi w główce
to jest oferta do 04, do 05 jeszcze nie ma. a sztyfty im się już pewnie skończyły, więc je "zdjęli"...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 17:06   #7143
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
dzięki za wsparcie

to jest oferta do 04, do 05 jeszcze nie ma. a sztyfty im się już pewnie skończyły, więc je "zdjęli"...
tak właśnie pomyślałam jak zobaczyłam że nie ma tych sztyftów , chodzi mi własnie o tą do 04 katalogu, bo napewno mi się otworzyła właściwa oferta? tam jest odżywka z kaktusem, do 04?
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 17:27   #7144
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez Ulaczek Pokaż wiadomość
A to nie doczytałam, ale wiesz przypomnialam sobie, że kilka lat temu kupiłam mojemu TŻ srebrny łańcuszek(nie z Avonu) i zaczął mu ciemnieć, zaniosłam do sklepu gdzie go kupiłam z reklamacją, tam mi wyczyszczono i wszystko było dobrze jednak do czasu - znów mu zaczął ciemnieć, w sklepie powiedzieli, że to prawdopodobni wina wody, kosmetyków i skóry. Dałam mojej mamie która pracuje na rentgenie, żeby potrzymała w tych swoich utrwalaczach czy czyms takim moze to byłby jakis sposób, ale niestety jak nie znosił było spoko, a jak założył to znów od nowa. może faktycznie to przyczyna taka jak powiedziano mi w sklepie....fakt faktem przestał go nosić..

Mój sposób na zaśniedziałe srebro to soda oczyszczona spożywcza kupiona w spożywczym za 1zł i szczoteczka do zębów. Wysypuję do zlewu trochę sody moczę szczoteczkę, maczam w sodzie i szoruję. Czyści się dobrze i wygląda jak nowe, ale to dotyczy typowo srebra. Zawsze tak czyszczę swoje srebrości.
sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 18:04   #7145
Basienka27
Raczkowanie

Witam avon oczywiscie napisal mi odpowiedz w sprawie mojego maila ale jest malo satysfakcjonujaca o to odpowiedz:Szanowna Konsultantko,

Dziękujemy, że zwróciła się Pani do nas i opisała występujące niedogodności. Opinie Konsultantek są dla nas bardzo cenne i zawsze traktujemy je poważnie. Pani list daje nam okazję do złożenia pisemnych wyjaśnień i przeproszenia za występowanie nieprawidłowości.

Przygotowując ofertę katalogową z dużym wyprzedzeniem, opieramy się na planach i szacunkach zainteresowania danym artykułem ze strony Klientów. Na tej podstawie podejmowane są decyzje dotyczące skali produkcji. Unikamy powstawania nadwyżek, ponieważ magazynowanie dużej ilości zapasów produktu znacznie zwiększyłoby jego cenę. Ponadto, co ważniejsze, możemy zagwarantować naszym Konsultantkom, że otrzymają kosmetyk wyprodukowany niedawno, z długim terminem przydatności do użycia.

Jeśli popyt w pierwszych dniach sprzedaży danego produktu przewyższa założenia, jest to dla nas sygnałem do zwiększenia produkcji. W zależności od specyfiki danego produktu przyspieszenie następuje natychmiast, bądź wiąże się z oczekiwaniem na dostarczenie komponentu niezbędnego do produkcji, który nie jest wytwarzany w naszej fabryce. Dodatkowo zwiększenie produkcji wiąże się z zamówieniem większej ilości opakowań, dostarczanych nam przez firmę zewnętrzną. W tym momencie jesteśmy w dużej mierze uzależnieni od możliwości poddostawcy.

Kolejnym elementem decydującym o możliwości szybkiego zwiększenia produkcji jest długość samego procesu produkcyjnego. By zachować wysoką jakość naszych produktów musimy dbać o to, by cały proces produkcji, łącznie z wykonaniem testów sprawdzających jakość, odbył się zgodnie ze standardami obowiązującymi w firmie.

W momencie uzupełnienia stanów magazynowych, zamówiony wcześniej przez Konsultantkę produkt dołączany jest automatycznie do jej najbliższego zamówienia. Gwarantujemy przy tym, że cena artykułów jest zgodna z tą, która obowiązywała w chwili ich zamawiania oraz utrzymane są wszystkie wypracowane promocje i opusty.

Zdajemy sobie sprawę, w jak trudnej sytuacji postawiliśmy Panią wobec Klientów. Doceniamy Pani pracę i dziękujemy za zaangażowanie w działalność Konsultantki. Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności i pozostajemy z nadzieją, że nasza współpraca będzie układała się coraz lepiej.

Z pozdrowieniami,
Katarzyna Wach
Obsługa Internetu
Avon Cosmetics Polska
Basienka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 18:04   #7146
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
tak właśnie pomyślałam jak zobaczyłam że nie ma tych sztyftów , chodzi mi własnie o tą do 04 katalogu, bo napewno mi się otworzyła właściwa oferta? tam jest odżywka z kaktusem, do 04?
dokładnie. nowszej na razie nie ma.

a ten list to ja już chyba gdzieś czytałam...

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2007-03-20 o 18:06 Powód: dopisek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 18:06   #7147
Basienka27
Raczkowanie

Napisze do nich jeszcze jednego maila nt co mysle o ich odpowiedzi i takie tam mile słowka oczywiscie wszystko umieszcze i zobaczymy co bedzie dalej.
Basienka27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-20, 18:06   #7148
Nicolette5
Raczkowanie

Basienka27 otrzymałaś kolejny szablon

Avon naprawdę nic sobie z tego nie robi A może "uderzymy" do dyrektora ?

Nicolette5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 18:13   #7149
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
hej

dziewczyny, co sie dzieje, ja mam chyba starą ofertę w w strefie konsultantki, coś mi świta że wy też miałyście z tym problemy. Bo oferta z odżywka kaktusa to już była wcześniej? Bo pamiętam że były sztyfty na pryszcze a tutaj ich nie ma. Rozjaśnijcie mi w główce
Tak, w ofercie internetowej do k04 jest odżywka kaktusowa i były też sztyfty ale czasami tak robią że jak im się zapasy wyczerpią usuwają to z oferty żeby już nie zamawiac.
Cytat:
Napisane przez Nicolette5 Pokaż wiadomość
Kolejny szablon
Dokładnie....już komus tak samo odpisali.
Ja im wczoraj napisałam meila żeby drugi raz jak pakują paczke to paptrzyli co wkładają bo dostałam usmarowane kosmetykiem opakowanie..ba zeby to sie rozlało w paczce..ale to już było zaschnięte..i jak podniosłam wieczko to tam też gruba warstwa zaschniętego kosmetyku
Zobaczymy co odpiszą...

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 18:46   #7150
Nicolette5
Raczkowanie

paulinkosia pewnie znowu przyślą Ci kolejny szablon
Może się jednak poczują i dołączą do paczki kosmetyk na przeprosiny? Czasami mają gest...

Nicolette5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 18:57   #7151
MagdaP
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
Hmmm....
Moim zdaniem usunięcie edycji postów to nie jest dobry pomysł :|
Dużo bedzie teraz "postów pod postami" ...
no ale cóż.... "Góra" tak chciała to tak jest:P
Tez niespecjalnie mi sie to podoba.
Na jednym z for na ktorych pisze, jest automatyczne dodawanie do poprzedniego postu, jesli nikt w miedzyczasie czegos w watku nie dopisal.

A zeby nie bylo offtopu: odebralam dzis druga paczuszke w k02. Tylko jeden brak - eyeliner CT blue
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-20, 19:24   #7152
pAtiŚ
Zakorzenienie

Ajjj ale jestem zadowolona - już zamówienie z K05 mam na 200zł

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 19:36   #7153
aniaa36
Raczkowanie

Dziewczyny, ma może któraś z Was zdjęcie tego błyszczyka z Internetowej bo nie wiem czy nie jets za mocny:/[/quote]

ten błyszczyk jest jasny i jak dla mnie prawie niewidoczny na ustach-więc jeśli chcesz coś mało widocznego -to kupuj
Stary 2007-03-20, 19:38   #7154
MagdaP
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
Ajjj ale jestem zadowolona - już zamówienie z K05 mam na 200zł
Ja na razie na 137 (plus co najmniej 230 dla mnie). Ale pewnie jeszcze cos dojdzie
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 19:57   #7155
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagdaP Pokaż wiadomość
Ja na razie na 137 (plus co najmniej 230 dla mnie). Ale pewnie jeszcze cos dojdzie
Na pewno
Ja zamówienie z K05 składam dopiero 5 kwietnia

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-20, 20:23   #7156
asia_z
Zakorzenienie

u mnie zamówienie z K05 będzie marne chyba. na razie nikt nic nie zamówił, jakoś ten katalog chyba nie będzie się podobał (podobnie było u mnie z K04). na razie mam 90 zł. może do 150 zł dociągnę, ale więcej raczej nie będzie
Stary 2007-03-20, 20:35   #7157
Fenris
Czekam na Ragnarok

Ja z katalogu 05 (składam 1.04) narazie mam swoje zamówienie za 60zł (i myślę czy by nie wziąć w wiązanej ofercie Planet Spa maseczki sake i śródziemnomorskiej do włosów - ale chyba narazie nie...). Kilka klientek obiecało większe zamówienia w katalogu 05, więc mam nadzieję, że dotrzymają słowa.
Ciągle myślę nad katalogiem 06, bo mam ogromne zamówienie (swoje) i nie wiem co sobie odpuścić

PS. Jest już opcja edycji.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 20:55   #7158
majula
Zakorzenienie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;3956364]A ja czekałam na okazję z pędzlem do pudru a jakoś się nie zapowiada aż w końcu zamówiłam na allegro za 6,50zł
Varda ale Ci napisali...Głupoty gadają, jeszcze nikt tej bazy i podkładu 2w1 nie dostał i niech nie zmyślają, że nie wiedzą ile produkować, bo nawet chyba nie zaczeli[/quote]
Ja tą baze dostałam w 2 terminie jak ją dali jako nowość
Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
naprawdę nikt nie wie??? bo nie pamiętam żadnych dzwoneczków, ale może były tylko nie widziałam.
czy odżywka do włosów w sprayu naturals została wycofana czy avon tylko znowu mnie straszy jej brakiem w katalogach? bo jest to niezbędny kosmetyk do łatwego rozczesania moich włosów po myciu.
Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
hymm ztego co się ornientuje ( o ile chodzi o tą z granatem czy coś takiego) to już ja dawno wycofali...ale przed świętami jakoś dali ją "do wyczerpania zapasów"..być moż ejeszcz epojawi się gdzieś na wyprzedaży..
Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
dzięki, paulinkosia, rzeczywiście w 1/2007 jest do wyczerpania zapasów... no to mam nadzieję że im się nie wyczerpały i się pojawi w jakiejś netto, względnie zrobią nową.
Cytat:
Zgadza się, w świątecznym katalogu była do wyczerpania zapasów
Dokłdanie Witam ja pisałam wczoraj na temat tej maseczki, napisałam podobnie jak dziewczyny że była do wyczerpania zapasów

majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 21:08   #7159
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
(i myślę czy by nie wziąć w wiązanej ofercie Planet Spa maseczki sake i śródziemnomorskiej do włosów - ale chyba narazie nie...)
Ja tez mam zamiar wziac maseczke sake i srodziemnomorska do wlosow juz dawno nic nie bralam z serii SPA....
Kusi mnie tez pomadka Anew Beauty o odcieniu Sugar Cane --- wyglada na blady bez, a ja nigdzie takiej nie moge dostac odkad Lumene wycofuje sie z Polski
No i serum rozswietlajase Sake

Mam pytanie do dziewczyn, ktore albo mialy w rekach kat. 6 albo widzialy na zywo spray ochronny AT z serii slonecznej --- czy on ma filtry ?
Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-20, 21:10   #7160
sportsmenka86
Wtajemniczenie

Mówicie tu o piątce, a ja dziś z czwórki już złożyłam (II termin) zamówienie na 650zł. Paczka we wtorek

Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może.

Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu.

sportsmenka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 21:24   #7161
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Kusi mnie tez pomadka Anew Beauty o odcieniu Sugar Cane --- wyglada na blady bezk
Ja mam próbkę Shimmering Peach. Jest to delikatny kolor, z drobinkami, ale nie świeci się na ustach. Nie widzę też efektu powiększenia ust. Troszkę zbiera się w załamaniach, ale na pomadkę ochronną będzie ok. Ogólnie Shimmering Peach wygląda bardzo ładnie i jest naturalnym, delikatnym kolorem. Myślę, że nie będzie wysuszać. Odcień jest prawie identyczny jak w katalogu, ale ma masę drobinek.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 21:33   #7162
KassiaKonsultantka
Raczkowanie

Hej. blagam Was bardzo... pomozcie!
ostatnio moja mamusia zamowila sobie DWUSTOPNIOWY PROGRAM DO UST Z ANEW (niby to taki fantastyczny itd... :|) w zestawie z korektorem zmarszczek, o ile dobrze pamietam. ale okazalo sie, ze opakowanie jest jakies felerne ;/ z tej ,,tubki" (czy co to jest ) raz wychodzi krem, drugi raz nie... ale to mozna by jeszce przetrzymac, gdyby nie fakt, ze calkeim popsulo sie... ,,miejsce ujscia" kremu (coz za slowotworstwo xD!)... odpadlo!
i nie wiem jak mam zwrocic to cudenko... jestem poczatkujaca konsultantka i jeszcze nie dokonywalam zwrotow. Bardzo prosze opiszcie mi krok po kroku, co, jak, kiedy, gdzie mam zwrocic to cuś!

A! i jeszcze bym chciala dodac (moze to jest wazne...), ze nie zdazylam zaplacic do tej pory za ta paczke... termin mam do 30.03
KassiaKonsultantka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 21:43   #7163
aniamik
Raczkowanie

Cytat:
A to nie doczytałam, ale wiesz przypomnialam sobie, że kilka lat temu kupiłam mojemu TŻ srebrny łańcuszek(nie z Avonu) i zaczął mu ciemnieć, zaniosłam do sklepu gdzie go kupiłam z reklamacją, tam mi wyczyszczono i wszystko było dobrze jednak do czasu - znów mu zaczął ciemnieć, w sklepie powiedzieli, że to prawdopodobni wina wody, kosmetyków i skóry. Dałam mojej mamie która pracuje na rentgenie, żeby potrzymała w tych swoich utrwalaczach czy czyms takim moze to byłby jakis sposób, ale niestety jak nie znosił było spoko, a jak założył to znów od nowa. może faktycznie to przyczyna taka jak powiedziano mi w sklepie....fakt faktem przestał go nosić..
Ja znam dwa powody, z których srebro ciemnieje: chora wątroba albo stan zaplany w organizmie. Wiem z autopsji.
aniamik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 21:52   #7164
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniamik Pokaż wiadomość
Ja znam dwa powody, z których srebro ciemnieje: chora wątroba albo stan zaplany w organizmie. Wiem z autopsji.
Dla mnie biżu z avonu nie ciemnieje ..ale kiedyś kupiłam bransoletke,wisiorek i kolczyki ze srebra..bransoletke nosiłam codziennie - do mycia rak ją zdejmowałam albo starałam się jej nie zachlapać,przechowywałam w ciemnym pudełeczku na półce) i po hymm tygodniu czy może więcej cała mi zżółkła a raczej wyglądała tak jakby to była rdza Zaniosłam do jubilera że niby co to ma być srebro a spomarańczowiało Kobietka wyczyściła mi w specjalnym płynie..ale znów po paru dniach noszenia to samo Od tej poty jej nie nosze...
Nie mam żadnej choroby..no nie wiem czemu to tak

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 21:52   #7165
nutka85
Wtajemniczenie

u mnie k05 też nie cieszy się dużym powodzeniem, niestety <','>
no ale zobaczymy . . .

Czy szampon przeciwłupieżowy z Naturalsów jest dobry? Rzeczywiście działa przeciwłupieżowo?
Stary 2007-03-20, 21:52   #7166
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniamik Pokaż wiadomość
Albo się go nie nosi
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 22:01   #7167
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Zamówiłam dwa mini korektory w pierwszym możliwym terminie z dostawą na COK i niestety, to był jedyny raz kiedy mi przysłali
Dziewczyny orientujecie się może, czy przychodzi Pur Blanca w kuli?
mi w druim terminie nie przyszły..jestem dzień C.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-21, 00:05   #7168
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Dla mnie biżu z avonu nie ciemnieje ..ale kiedyś kupiłam bransoletke,wisiorek i kolczyki ze srebra..bransoletke nosiłam codziennie - do mycia rak ją zdejmowałam albo starałam się jej nie zachlapać,przechowywałam w ciemnym pudełeczku na półce) i po hymm tygodniu czy może więcej cała mi zżółkła a raczej wyglądała tak jakby to była rdza Zaniosłam do jubilera że niby co to ma być srebro a spomarańczowiało Kobietka wyczyściła mi w specjalnym płynie..ale znów po paru dniach noszenia to samo Od tej poty jej nie nosze...
Nie mam żadnej choroby..no nie wiem czemu to tak

Przeciez bizuteria avonowska jest sztuczna,a wiec niemozliwe abys miala cos od nich z prawdziwego srebra Nie przypominam sobie,aby oferowali cos srebrnego...

Ups, dopiero po kilkunastu minutach kapnelam sie,ze chodzi o calkiem inna bizuterie, nie z Avonu....eehhh to przez pozna pore Czas na mnie

Edytowane przez Ptaszysko
Czas edycji: 2007-03-21 o 00:33
Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 05:57   #7169
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, ktore albo mialy w rekach kat. 6 albo widzialy na zywo spray ochronny AT z serii slonecznej --- czy on ma filtry ?
nie pisze jakie ma filtry ale przy tej serii ogólnie jest napisane ze cała ma filtry UV chroniące włosky przed słoncem
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 07:23   #7170
_aLmeRka_
Raczkowanie

GG do _aLmeRka_

Cytat:
widziałam te torebke na zywo niedawno w teatrze jakaś dziewczyna miała, musze powiedzieć, że myslałam, że będzie większa, nie powiem jest ładna nawet bardzo ładna, ale jak dla mnie to za mała...
a ja mam tę torebkę i niby jest z pcv ale wygląda jak jakaś skórka... ładnie się prezentuje.. kijowo że zapina się na magnesy.. bo tak naprawdę to ciężko w nie trafić ale nosi się spox a przede wszystkim nie jest to wór bez dna!
_aLmeRka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości