|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
na IP niewiele się dowiedziałam, tyle że z dzidziusiem wszystko w porządku i to krwawienie to nic groźnego. Dostałam duphaston. W poniedziałek mam wizytę u swojego lekarza także myślę że u niego więcej się dowiem
Lekarz z IP, był śpiący i zmęczony, jakbym nie pytała to bym nic nie wiedziała. naama - też plamiłaś? kazali Ci odpoczywać? bo jak spytałam lekarza z IP o to czy w poniedziałek mogę przejechać autem z 500km to stwierdził że tak, i nic o odpoczynku nie wspomniał nawet. No ale mama przechodziła przez to i od razu kazała mi leżeć i mężowi powiedziała że ma mnie nigdzie nie puszczać.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-01-29 o 12:22 |
|
|
|
#692 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Po 15 miesiącach starań się udało. 7 stycznia pozytywny test, byłam już na wizycie ale nie usłyszałam jeszcze serduszka, kolejna wizyta 9 lutego
|
|
|
|
#693 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kochane ☺ nieśmiało chciałam do was dołączyć ☺ Pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 16 grudnia ☺ Bardzo sie boje ponieważ juz raz poroniłam i w te wakacje miałam operacje bardzo rozległej endometriozy. Jutro idę na pierwsza wizytę i mam nadzieje ze zobaczę juz serduszko
Trzymam za was kciuki ! ( podczytuje was juz od dwóch tygodni ) ☺Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#694 | ||
|
Rozeznanie
|
Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
Tak, pojechałam do mojej gin, zwiększyła mi dawkę duphastonu + nospy i kazała dużo leżeć i odpoczywać. To było w czwartek. Wczoraj plamienie się zwiększyło i teraz muszę leżeć cały czas ale od dziś rana już prawie nie ma. Trochę świra dostaje bo mój 2 latek nie rozumie czemu mama musi leżeć i noe może się bawić mam nadzieje ze to już niedługo potrwaWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
U mnie tez OM to 16 grudnia witaj serduszko napewno już zobaczysz, ja zobaczyłam "moje" już kilka dni temu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Razem od 5.04.2004 Żona od 16.02.2013 Edytowane przez NaamaH6669 Czas edycji: 2017-01-29 o 16:24 |
||
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny😊
współczuję plamienia i wizyt na IP, leżcie dużo i odpoczywajcie. Ja z powodu mojej choroby oddelegowałam młodego na weekend do babci. Efekt jest taki że mam mega płaczące dziecko, w dodaku na mnie obrażony. Do tego zęby. Ale ja musiałam stanąć na nogi po od dziś znów sama Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2017-01-29 o 16:39 |
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;70290401]Hej
Po 15 miesiącach starań się udało. 7 stycznia pozytywny test, byłam już na wizycie ale nie usłyszałam jeszcze serduszka, kolejna wizyta 9 lutego [/QUOTE]Hi. Gratulacje!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
witam nowe mamusie
naama to u Ciebie gorzej, bo ja dziecka w domu nie mam, także nawet jak mąż pojedzie do pracy to pozostaje mi jedynje wyjście z psem i zadbanie o siebie. Jesteś na zwolnieniu? czy nie pracujesz? bo ja mam nadzieję że mi lekarz jutro da... inaczej mogę mieć problem że nie pojechałam na szkolenie.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#699 |
|
Rozeznanie
|
marttb jestem na zwolnieniu póki co do 10 lutego ale podejrzewam ze już do pracy nie wrócę. W tygodniu babcia będzie brać młodego do siebie bo się nim zajmowała jak ja chodziłam do pracy, a w weekend to mąż także odpoczywam choć już mnie trafia od tego leżenia :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety, leżenie też potrafi wymęczyć
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#701 |
|
Rozeznanie
|
Ale mam takie wyrzuty sumienia
dbam o drugiego a pierwszy spragniony mamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#702 |
|
Konto usunięte
|
Ja pamiętam jak mój brat miał może z pół roku i na czas mojej choroby byłam u babci - cieszyłam się bo bajki i słodycze były non stop
![]() A w jakim wieku jest synek? |
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znowu plamiłam, lżej niż ostatnio
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Hi, witam z rana w poniedziałek
U mnie jakoś ost. pozytywne nastawne inie i oby tak zostało. Dziewczyny współczuję plamień. Dbajcie o siebie i pozwalajcie się rozpieszczać. Miłego dzionka dla Wszystkich |
|
|
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
U mnie tydzień zaczął się bardzo smutno. Właśnie się dowiedziałam, że zmarła moja babcia. Jak byłam w ciąży z pierwszym dzieckiem to zmarł mój dziadek (jej mąż). Czy odchodzą, bo chcą zrobić miejsce nowym członkom rodziny...?
Pogrzeb w środę, mój mąż w środę zaczyna nową pracę, więc nie może ze mną jechać a to 300 km stąd. Moi rodzice jadą jutro a ja mam jutro wizytę u lekarza..jeszcze im nie powiedziałam..nie wiem, co robić. Na dodatek idę z moim młodym do lekarza, znów chory, tym razem był w przedszkolu aż 5 dni. Masakra. Mam nadzieję, że u Was lepiej zacznie się tydzień. |
|
|
|
#706 |
|
Zadomowienie
|
Poniedzialkowe dzien dobry
u nas w domu szpital. Młodą coś zlapalo-katar, kaszel i nieprzespane noce.Mąż ma w pracy urwanie głowy, a ja tez zasmarkana muszę wszystko ogarniac..az strach pomyśleć, jak to będzie, kiedy się najmłodsze pojawi na świecie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#707 | |
|
Rozeznanie
|
Mamusie wrześniowe 2017
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;70298246]
A w jakim wieku jest synek?[/QUOTE] Mój synek ma 2 lata Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Dzięki Może jakieś resztki schodzą. Dziś już lepiej? U mnie odpukać czysto. Ale czuje się dziś fatalnie mam mega mdłości i nic nie mogę jeść nie pamietam co robiłam w poprzedniej ciąży żeby sobie pomoc... moja mama właśnie zabrała młodego i nie widm co ze sobą zrobić.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ajakasia szczere współczucia to bardzo przykre. Trzymaj się ciepło
Razem od 5.04.2004 Żona od 16.02.2013 Edytowane przez NaamaH6669 Czas edycji: 2017-01-30 o 10:06 |
|
|
|
|
#708 |
|
Rozeznanie
|
Zrobilam bete w zeszlym tygodniu, sroda rano 60 tys, piatek rano 83 tys. Wyglada wiec jakby na razie wszystko bylo ok.
Od dwoch dni cierpie, slabo mi i niedobrze, nie wiem co jesc zeby bylo lekkie i nie obrzydzalo mnie. Momentami jest lepiej, momentami gorzej. Probuje sie jakos trzymac, wypijam duze ilosci coli, wiem ze to niedobrze, ale cola mi zawsze pomagala w lepszym samopoczuciu, musze znalezc jakas zdrowsza alternatywe...
|
#709 |
|
Konto usunięte
|
Ajakasia współczuję
|
|
|
|
#710 | ||
|
Przyczajenie
|
witam nowe mamusie
trochę mnie nie było, idę zaraz nadrobić co tam naskrobałyście ![]() a tak na szybko: Cytat:
![]() Cytat:
ranek jest najgorszy, męczą mnie mdłości i zawroty, i potrzebuję dłuższą chwilę by się rozbujać, ja się ratuję wodą z cytryną, no co chwilę coś podjadam, a to jabłko, a to banan, wafle ryżowe itp. - tak żeby nie dopuścić do uczucia głodu lub ssania - bo wtedy jest z mdłościami najgorzej
|
||
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
odebrałam wszystkie wyniki, wszystko idealnie, jedtnie anemie mam.
ajakasia - bardzo współczuję sytuacji, trzymaj się aniamala - zdrowiej Naama - dziś lepiej, zobaczymy co powie mi lekarz.
|
|
|
#712 | |
|
Przyczajenie
|
czy możesz mi naszkicować jak to zrobiłaś, tzn. też mnie to czeka i chciałabym się do tego przygotować
![]() niby już miałam taką rozmowę, jak byłam w ciąży ze starszakiem, ale w innej firmie; wtedy powiedziałam w 13/14 tc, pamiętam że szefowa ucieszyła się i powiedziała coś w stylu że fajnie że już taki etap, że już taka "pewna" ciąża ![]() no i teraz mam jakieś durne obawy, kiedy to zrobić, czy też tak zwlekać, ale z drugiej strony mam wrazęnie że szybciej mi brzuch rośnie i że długo ciąży ukryć nie zdołam ot , takie przemyślenia mam ![]() Cytat:
a jak już miałam w późniejszych tygodniach cukrzycę ciążową - to już wszystkie ciotki-klotki okazywały się dietetykami i lekarzami Edytowane przez z1elona Czas edycji: 2017-01-30 o 11:31 |
|
|
|
|
#713 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie wrześniowe 2017
[QUOTE=z1elona;70319361]witam nowe mamusie
trochę mnie nie było, idę zaraz nadrobić co tam naskrobałyście ![]() a tak na szybko: witaj! możesz mi powiedzieć po jakim czasie od zabiegu miałaś zielone światło? pytam, bo mam koleżankę, która bardzo chce zostać mamą i której mocno kibicuję, a w grudniu miała zabieg - i zastanawia mnie kiedy będzie mogła rozpocząć staranka ![]() Miałam zabieg 10 sierpnia potem jeszcze brałam Vissane i 27 października wzięłam ostatnia tabletkę i lekarz powiedział ze mamy 3 msc na zajście w ciąże i inaczej znowu pół toku sztuczna menopauza na Vissane... i tak pierwszy okres dostałam po 30 dniach, drugi po 26 a trzeciego nie dostałam ☺☺☺ dzisiaj o 14:00 mamy wizytę u ginekologa ... tak strasznie sie boje ze zwariuje chyba ... ![]() Dziewczyny jak zrobic żeby odpowiedzieć na wasza wiadomość z cytatem ? Bo tu mi coś chyba nie tak wyszło ... Edytowane przez 89Otojestkasia Czas edycji: 2017-01-30 o 11:55 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Ja was dziewczyny czytam ale ponury nastrój u mnie więc chyba na razie za dużo się nie poudzielam.
ajakasia bardzo mi przykro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny z plamieniami leżcie ile tylko możecie. To najlepszy sposób. No i leki oczywiście. Witam nowe mamy 😊 Nie udzielałam się ostatnio, bo choroba mnie rozłozyła od niepamiętnych czasów 😣 Zdrowa jeszcze nie jestem, ale chociaż wróciłam do świata żywych. Zmęczona jestem strasznie, na nic nie mam siły. A tu jeszcze miesiąc do pracy muszę chodzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#716 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wyszłam od lekarza
![]() ![]() jest serduszko !!! Puls 113 ☺ i dzidzia ma 5mm ☺ lekarz mówi ze wszystko jest ok i mam zachowywać sie normalnie . A! Z ciekawostek : powiedział ze im ja gorzej sie czuje to dla dzidziusia to lepiej ☺Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skąd to stwierdzenie że dla dziecka lepiej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam o 17:10, chyba biorę zwolnienie z pracy
|
|
|
|
#719 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lekarz powiedział ze gdy mamy bardzo silne mdłości to oznacza ze beta hcg i progesteron szaleją i podobno wtedy jest ciąża silniejsza.Sa nawet artykuły na ten temat. Tez jestem w szoku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.

Trzymam za was kciuki ! ( podczytuje was juz od dwóch tygodni ) ☺
mam nadzieje ze to już niedługo potrwa
witaj
serduszko napewno już zobaczysz, ja zobaczyłam "moje" już kilka dni temu 

a jak już miałam w późniejszych tygodniach cukrzycę ciążową - to już wszystkie ciotki-klotki okazywały się dietetykami i lekarzami