|
|
#691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy
Ja swoją robiłam w PowerPoincie. Zdjęcia wjeżdżały w takt muzyki
Mam 69 slajdów.
Edytowane przez happy2gether Czas edycji: 2013-02-27 o 17:43 |
|
|
|
|
#692 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#693 |
|
Wtajemniczenie
|
Też próbowałam robić tym programem ale jakoś bardziej łopatologiczny był dla mnie PP
|
|
#694 |
|
Przyczajenie
|
PP jest po prostu znany
![]() jeżeli robisz prezentację tylko ze zdjęć to możesz spróbować prezi, co prawda robiłam tylko takie standardowe prezentacje na uczelnię, ale jest nieszablonowy i dość ciekawy
|
|
#695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podziękowania były o 21:00, goście zebrali się w kółeczko, rodzice wystąpili przed sceną i ślubowali na teściów, następnie otrzymali od nas dyplomy ukończenia studiów rodzicielskich, kolejnie zaprosiliśmy ich do obejrzenia prezentacji właśnie z naszych wspólnych zdjęć z delikatnym podkładem muzycznym a w tle nasze słowa, nagrane wcześniej w studio u kamerzysty. Rodzice byli zachwyceni, goście także. Następnie zatańczyliśmy z nimi "cudownych rodziców mam", później daliśmy prezenty. Na filmie weselnym nie ma zamieszczonego tego filmiku ze zdjęciami, a szkoda, jednak jest kolejna niespodzianka "podziękowania kolejne, na kartkach papieru, zdjęciach, banerach, scrablach, lampionach" pięknie to wyszło
|
|
|
|
|
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jak to jest z tą prezentacja
czy jak jest jasno to dobrze ja widać czy trzeba poczekać aż się ściemni?
|
|
#697 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno lepiej jak będzie ciemno. Wtedy dużo dokładniej będzie widać prezentację na ekranie
|
|
#698 |
|
Wtajemniczenie
|
zdecydowanie ciemniej
|
|
|
|
|
#699 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Betty podrzuciłaś mi pomysł co mogę jeszcze dać rodzicom bo nie chciałam dawać kosza prezentowego ani alkoholu - dyplomy ukończenia studiów rodzicielskich dzięki ![]() A jakie dawałaś przedmioty? takie zwyczajne, czy wymyślałaś? tutaj znalazłam stronę z dyplomami i z listą: http://www.podziekowaniadlarodzicow....Rodzicow.htmlz Zastanawiam się które wybrać, co sądzicie dziewczyny?
|
|
|
#700 |
|
Raczkowanie
|
Co do prezentów dla rodziców to my też chcieliśmy zrobić prezentację, ale jakoś nam w końcu czasu zabrakło
![]() Zależy w sumie jaki ma się budżet. My w pierwszej wersji planowaliśmy naszych rodziców wysłać we 4 na wyjazd weekendowy do SPA z całą masą różnych atrakcji (zarówno dla mam jak i dla tatików). Jednak ze względów zdrowotnych okazało się to nie możliwe a nie chcieliśmy wyłączać jednej osoby z wyjazdu. Tydzień przed weselem zorganizowaliśmy kolację dla całej 4. Stanęło więc na naszyjnikach z brylancikiem i ulubionym kamykiem dla każdej z mam (szafir i ametyst), zegarku z grawerem dla jednego taty i zestawem z zapalniczką z grawerem dla drugiego taty. Dłuuugo przygotowywałam mowę o najbardziej trwałych kamieniach świata jak miłość i wsparcie mam a jak zaczęłam się jąkać i dławić to tylko ja wiem. Wersji dla tatków nawet nie zaczęłam. ![]() Na weselu rodzice dostali symbolicznie Oscary dla najlepszych rodziców oraz kosze z Five o'clock z zestawami herbat, kaw i słodyczy ![]() Wydaje mi się, że wyszło ok
|
|
|
|
|
#701 |
|
Wtajemniczenie
|
Ta kolacja dla rodziców musiała być bardzo wzruszająca
|
|
#702 |
|
Zadomowienie
|
Ja się pewnie bardzo wzruszę, a już moja Mama to na pewno się kompletnie rozklei...
Dla mnie - pewnie jak dla większości z Was - to nie tylko podziękowanie za wesele, ale za całe dzieciństwo, za wybaczanie wszystkich wybuchów i fochów, podziękowanie za rodzinny dom, z którego się na zawsze wychodzi... Oczywiście wiadomo, że w tym rodzinnym domu już od jakiegoś czasu się nie mieszka Ale już się do niego nie wróci na wakacje, na stałe... Już się będzie miało nowy rodzinny dom, z nową rodziną... Nawet teraz mam łzy w oczach ![]() My damy rodzicom kosze: herbata smakowa, wino, ramki z naszym zdjęciem (takie małe, na regał w saloniku, nie cierpię tych ogromnych zdjęć w antyramie w formacie A3 lub A2), z tomikami poezji... Ale oprócz tego chcielibyśmy włożyć na dno koszy listy "dziękczynne", odręczne, w których napiszemy wszystko, na powiedzenie czego rzadko jest czas i nastrój. Ja mojej Mamie i jego Rodzicom, a on swoim Rodzicom i mojej Mamie
|
|
#703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#704 |
|
Przyczajenie
|
Tak myślę, że skorzystam z proponowanej listy ale też część przedmiotów wymyślę sama, takich bardziej osobistych
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam za miesiac slub i jestem zielona
jedna z moich propozycji byla taka skrzynia, ale musze z tz porozmawiac http://allegro.pl/kuferek-herbat-pod...060716122.html Inna propzcycja bylo skomponowanie kosza z produktami herbata, wino itp; ale najlepszym wydaje mi sie pomysl na kolacje we 4 wspolna gdzies w restauracji. Nie mam zielonego pojecia;(
|
|
#706 |
|
Raczkowanie
|
A co myślicie o takich poduszkach z haftem na podziekowanie dla rodziców, bo znalazłam i wydaje mi sie to orginalna pamiatką
![]() http://allegro.pl/poduszka-prezent-n...149481062.html
|
|
#707 | |
|
Raczkowanie
|
Moi rodzice napewno nie skakali by z radości gdyby dostali taką poduszkę
to bardziej mi by pasowało na dzień mamy czy coś a ślub to jest większe wydarzenie i ja bym chciała dać coś wyjatkowego.ale różni rodzice mają różne gusta i poglądy i tym powinno się kierować w wyborze prezentów ja cały czas myślę nad prezentem i ciągle mi się coś odmienia ale co do jednego jestem pewna - dostana ramki podwójne (jak książka) i bedzie tam miejsce na nasze foto slubne i po drugiej stronie ładne podziękowanie albo może jakiś wierszyk---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#708 |
|
Przyczajenie
|
Ja myślałam o skomponowaniu własnego kosza dla rodziców i teściowej z czekoladkami, kawą, herbatą, jakimś alkoholem itp. a do tego dołączylibyśmy ramkę z 3-4 zdjęciami (ze chrztu, bądź też w okresie 1 r.ż., w okresie dojrzewania, wspólne w okresie narzeczeństwa, oraz miejsce puste na zdjęcie ślubne). Wspólnie z TŻ robimy skromne przyjęcie na 35 osób, bez żadnego przepychu. Dlatego prawdopodobnie kosze wręczymy po błogosławieństwie. Mamy ograniczony budżet, dlatego uważam że skomponowanie takiego kosza na własną rękę przyniesie nie tylko korzyści finansowe, ale i również można do niego wrzucić produkty ulubione przez Naszych rodziców.
|
|
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#710 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#711 |
|
Raczkowanie
|
Poduszki ładne, ale nie dałabym ich jako podziękowanie, na imieniny ok.
|
|
|
|
|
#712 |
|
Zadomowienie
|
naprawdę pomysły rewelacyjne niektóre - jak dobrze, ze jest wizaż
|
|
#713 |
|
Przyczajenie
|
Mam problem gdyż, teściowa zmarła 7 miesięcy temu, teściu prawdopodobnie się nie zjawi i będą tylko moi rodzice. Jak podziękować za wesele rodzicom, żeby TŻ nie zrobić przykrości? w ogóle nie dziękować?
|
|
|
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
Sorry, ale... Robicie wesele, gdy zmarła matka Twojego TŻ? WTF? Ja bym wzięła sam ślub bez wesela albo w ogóle odłożyła wszystko dopóki nie minie więcej czasu... Nie wyobrażam sobie świętować zamążpójścia, gdyby umarła moja Mama... Pobierać się w okresie żałoby?
|
|
#715 |
|
Wtajemniczenie
|
Żałobę nosi się w sercu moim zdaniem a nie na pokaz bo nie wypada się uśmiechać, bawić czy w ogóle żyć. Napisałaś tak jakby ślub i wesele było tylko jej decyzją a nie ich wspólną i jakby to ona chciała go zaciągnąć przed ołtarz mimo jego żałoby.
Może jej tż nie był zbytnio związany z matką, zdarza się i tak?
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba wchodzenie komuś w sumienie.Myślę, że nic w tym złego że wesele jest 7 miesięcy później - przeplatają się dobre i smutne wydarzenia jak w każdej rodzinie.
|
|
|
#717 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Jak większość osób tutaj nie mam pojęcia co kupić mamie w ramach podziękowania. Sytuacja wygląda tak, że rodzice mojego Tż'a nie żyją, a ja mam tylko mamę. Zamówiliśmy dla mniej wiązankę kwiatów, ale chcielibyśmy dać jej coś jeszcze i nie mamy pojęcia co Myśleliśmy nad koszem słodkości, ale nie jesteśmy do końca przekonani. Ramka ze zdjęciem odpada, bo i tak po ślubie mama dostanie od nas zdjęcia z ceremonii i zabawy. Może ktoś z was podpowie co można kupić w rozsądnej cenie mamie w ramach podziękowań. Pozdrawiam
|
|
#718 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam przełożyć ale TŻ powiedział, że mama by sobie tego nie życzyła. Teraz zmarła moja babcia i znowu musielibyśmy przekładać o następny rok. Idąc dalej mój dziadek również jest chory i nie wiadomo kiedy przyjdzie jego czas. Śmierci nie zaplanujesz a resztę tak - słowa księdza.
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Mój TŻ był związany z mamą ale zmagała się z ciężką chorobą 10 lat więc był przygotowany na ten moment. |
|
|
|
|
#719 |
|
Raczkowanie
|
Abstrahując od ocen niektórych z Was co do organizacji wesela mimo żałoby (całkiem przekonuje mnie argument o tym, że mama by tego nie chciała! poza tym nawet gdyby takowego nie było, nie ma co oceniać, bo można bardzo kogoś skrzywdzić!).
xxxxx Wydaje mi się, że w powyższej sytuacji (a także każdej, gdy któreś z rodziców nie żyje) można (i lepiej tak zrobić) podziękować mamie/tacie na osobności. Na pewno będzie to mnie bolesne czy krępujące. Nota bene na weselu, na którym ostatnio byłam, rodzice odmówili wyjścia na środek do kółeczka - to oczywiście nie było eleganckie i miłe, ale Państwo Młodzi mogli się z tym liczyć, bo znają swoich rodziców. Dlatego dostosowujmy wszystko do sytuacji!!!
Piszę o ślubach, bo wierzę w małżeństwo! 27sukienek.blogspot.com Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2013-09-12 o 16:07 |
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
echhh wesele tuż tuż, a nadal nie mamy prezentów dla rodziców.
Najfajniejszym prezentem są oczywiście zdjęcia ze slubu w pięknym albumie, ale ten prezent jest mozliwy dopiero po. Bardzo bronimy się przed wszelkimi kurzołapkami na półkę, choć ostatnio byłam u wujków, u których stała taka pamiątka i widać było ze mają przyjemność z pokazywania/chwalenia się takim prezentem. Wycieczki niestey odpadają - budżetowo nie damy rady. Ciekawe są atrakcje 'zaproszenie na kolacje przed' - ale jednak nurtuje nas co dać w trakcie wesela. Kwiaty ? piekny pomysł, ale przemijający. możliwe, że zrealizujemy pomysł na kosze z niespodzianką.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.

Mam 69 slajdów.

to bardziej mi by pasowało na dzień mamy czy coś a ślub to jest większe wydarzenie i ja bym chciała dać coś wyjatkowego.ale różni rodzice mają różne gusta i poglądy i tym powinno się kierować w wyborze prezentów