przedłużanie - wasze doświadczenia - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-02, 22:56   #691
kaczorka
Wtajemniczenie

Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia

Cytat:
Napisane przez Frozia Pokaż wiadomość
i nie mowcie mi o nadwadze, nie moge sie z nia uporac od niepamietnych czasow .........
a to TY jesteś w avatarku ??
kaczorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 00:11   #692
Xenia
Rozeznanie

Frozia a sa dostepne w tej hurtowni rowniez wlosy ,z gotowymi juz koncowkami keratynowymi?
To takie wygodne a rzadziej dostepne.Bynajmniej na allegro nie widzialam.Wlosy o ile sa to albo na wage albo w tasmie.

Drugie pytanie.
Czy ktos wie,czy do cwiczen nadaje sie glowka fryzjerska ale ze sztucznymi wlosami zamiast prawdziwych?
Tak kombinuje i mysle,ze przeciez powinna sie nadac,bo wlosy syntetyczne sie tez chyba conectorem zgrzewa,prawda? No i raczej sie nic nie dzieje...
Xenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 11:51   #693
reniha
Raczkowanie

A ja mam pytanko odnośnie przedłużania włosów wplatania taśmy wzdłuż potylicy. Wiem że dziewczyny umawiały sie w Warszawie z pania od Anastazji, a teraz jest cisza...wyszło coś z tego ,czy temat umarł??,bo ja nie moge skontaktować sie z ta babką. Zero odzewu na maile .Może ktoś inny ma namiary na osobę która robi tę metodą? Będę wdzięczna za pomoc.
reniha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 20:40   #694
Olcia1491
Przyczajenie

Dot.: Przedłużyłam wczoraj włosy, ale.......

Anastazjo!czytalam wszystkie Twoje wypowiedzi i bardzo interesuje mnie Twoj wyprobowany sposob przedluzania.moglabys mi dac namiary na te dziewczyne? olcia149@interia.pl z gory dziekuje i mialabym pytanie czy trzeba koniczenie wplatac cala tasme czy mozna np wplec jakis kawalek na sam spod wlosow?
Olcia1491 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 20:52   #695
Frozia
Raczkowanie

GG do Frozia

Xenia, mowisz o pasemkach z łuską keratynową?? (bo w koncu pasemka do microringow tez maja koncowke keratynowa )
Stary 2006-11-03, 21:27   #696
Brahenn
Raczkowanie

Frozia - ja włosy przedłużam sobie, ewentualnie siostrze, po to mi ten próbnik.
Włosy zamawiałam tez przez allegro... bardzo jestem zadowolona, widziałam tez na allegro włosy z koncówkami keratynowymi.
Acha i przestroga, nigdy ale to przenigdy nie farbujcie włosów doczepianych (niby naturalne można) zupełnie inny kolor wyszedł mi na moich a inny na dopince buuuuuu . Farbowałam na złoty blond, a wyszło niewiadomo co.
Brahenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 23:23   #697
Xenia
Rozeznanie

No to mnie Frozia ladnie zaskoczylas .Nie sadzilam ,ze pasemka na mikroringi tez maja luski.Myslalam,ze wystarcza tylko te obraczki.
Te pasemka ,ktore mam,maja na koncowkach luski ,juz w sam raz dla Conectora.Kupilam tez dodatkowo same luski (gotowce) bo nie mam ani pistoletu ani paleczek a uzyje czesc moich wlosow obecnych,co nosze.
http://www.rtrade.de/echthaar/7farbwell.jp
Te luski sa troche dlugie i po wlozeniu ich w tunelik zgrzewarki wystaja.Obciac co wystaje czy tak zrecznie zsuwac aby cala luska sie stopila,nawet ta ,ktora wystaje?

Dzisiaj dostalam connector.Zrobilam probe i nie jestem zadowolona.Slecze juz w materialach edukacyjnych kilka dni,niby wszystko wiem ale w praktyce zaczynaja sie "schodki" .Luski keratynowe po rozgrzaniu przyklejaja sie do szczypcow konektora i ciagna za soba dlugie nici.Nie wiem czy temperatura za niska czy za wysoka.W niskiej dluzej trwa a w zbyt wysokiej topi sie od razu.
No coz,musze to opanowac.
No i czy pasemka syntetyczne tez mozna zgrzewac tym samym conektorem? Mysle,ze tak,bo przeciez w zakladach nie maja do kazdych pasemek innego sprzetu...

Dziewczyny.Mam instrukcje przedluzania wlosow za pomoca connektora (zgrzewarki) ale napisana w jezyku niemieckim.Jest tam podzial glowy,wydzielenie pasm i kilka fotek.Przydatny tekst.Mam na @.
Jesli ktoras jest zainteresowana prosze pisac.Ile dam rade ,to pomoge-reszte musicie ze slownikiem.
No i mam tez ciekawa stronke niemiecka ,gdzie sa opisane pokrotce poszczegolne metody i zdaje sie ,ze przy niektorych metodach sa fotki.
Zapomnialam,ktora to chciala a pw usunelam.Jakby co ,pisac.
Xenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-04, 15:07   #698
szati
Raczkowanie

Xeniu!!Pod microringi też musza byc końcówki z keratyny,pod obraczki takze.Ja co do keratyny to spróbuje zrobic zwykłym domowym sposobem,rozgrzeje keratyne w miseczce ,zanurze końcówki włosków i palcami uformuje koniec.Keratyne w miseczce mozna naprawde tanio kupić.Pozdrawiam
szati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-04, 15:10   #699
szati
Raczkowanie

Jeszcze słówko odnośnie zgrzewania-co do włopsków to nie wiem ,ale znajomy pistoletem na keratyne przyklejał kable od kolumn i pamietam ,że faktycznie ciagneły mu sie długie nici.Pa
Stary 2006-11-04, 18:26   #700
smirky
Raczkowanie

Przykro mi, że muszę testowć już trzeci rok, bo tu wciskane są kity przez niektóre osoby ,które nachalnie wmawiają metodę, którą sami wykonują i zdzierają ciężką kasę. To forum jest tez po to, żeby sobie pomagać, anie robić reklamę i podszywać się pod zadowoloną klientkę, chodzi mi o jedną konkretną osobę. Przedstawiłam maxymalne koszty materiałów(320 zł. włosy naturalne indyjskie, 45 zł. obrączki - 100 szt. i piekny uśmiech do koleżanki, mamy, córki, siostry...), wyobraźcie sobie ile zarabiają salony przy cenach 1500- 1800 zł. złodziejstwo w biały dzień. Bardzo dobrze, że są osoby które zarobią 50-100zl na głowie to zdecydowanie wystarczajaco. Pierwszy raz włosy doczepiła mi profesjonalistka z zagranicznym certyfikatem za duże pieniądze - wyszła tragedia, drugi raz córka 7 lat z moim instruktarzem, następnie fryzjerka trochę gorzej od dziecka - bo bez bez kierunkowania i za blisko skóry głowy, dalej testuję, bo nie mogę na was liczyć!!! to do tych pseudo przezadowolonych klientek, a zwłaszcza jednej, która bardzo intensywnie się udzielała - oczywiście nie bez celu. Jeśli ktos jest uczciwy i ma swoje doświadczenia zapraszam do wymiany, wtedy będzie mogło skorzystać dużo dziewczyn bez wyrzucania zbytecznie wielkiej kasy. Nie pamiętam jak się nazywa osoba,v która przedłuża włosy na ringi.. Mam pytanie - na jakich obrączkach pasemka najmniej się zsuwają??? bo na zwykłych nawet bardzo.

Edytowane przez smirky
Czas edycji: 2006-11-04 o 18:33 Powód: Trochę nieład w tym wpisie ponieważ to jest dalsza częśćć pierwszego, który gdzieś znikł
smirky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-04, 20:56   #701
Frozia
Raczkowanie

GG do Frozia

Xeniu, pasemka na ringi musza byc uformowane (sklejone) przy pomocy wlasnie keratyny

smirky.. chyba sie domyslam o kim mowisz.. ale ta osoba juz sie (raczej) przestala tu udzielac...

jesli chodzi o probnik to jestem w stanie zalatwic jeden.. koszt dla mnie to 90 zl a normalnie kosztuje 150 zl , wiec jak cos to pisac..
Stary 2006-11-04, 22:30   #702
smirky
Raczkowanie

Moje doświadczenia w kupowaniu włosów (przez allegro): zamawiane włosy pomimo tego samego koloru są różne, już na połowie włosów bardzo mocno wycieniowane, niektóre pasemka mają bardzo intensywny nienaturalny połysk, może że zamawiam przeważnie jasne są bardzo wysuszone i nie zabardzo prostują się po prostownicy (małe sianko), oczywiście opisuję włosy naturalne europejskie, trochę się kołtunia i nie wsiąkają w nie odżywki,gdybym zamawiała u jednej osoby stwierdziłabym że sa to dobrej jakości syntetyki, może to jakiś jeden dystrybutor tak podrabia??? Kupowałam również różne syntetyki - raczej te gorsze, bo bez napisu jakiej firmy. Kupiłam fajne bez połysku, takie jak prawdziwe tylko miały dwie wady: kołtuniły się na końcach, kupiłam gotowe pasemka tylko z kilkoma włoskami.Mam prostownicę z regulacją temp. ustawiam na około 90% i prostuję syntetyki - wychodzą super, dużo lepiej niż naturalne. Nie wyobrażam sobie noszenia syntetykęw bez prostownicy, oczywiście piszę o tych raczej gorszej jakosci.
Nie zauwazyłam różnicy w obciążeniu : syntetyki czy naturalne - u mnie żadnej najmniejszej różnicy.Dziwię się tym co tak twierdzą. Moje włosy są bardzo cienkie i nie odczuwają rożnicy. To może te z grubymi włosiskami są takie wrażliwe??? Dziwne??? Mam zamiar teraz przetestować indyjskie i profibry, a tulejki z silikonem, jeśli ktoś przetestował proszę o obiektywną wypowiedź.
Zdecydowanie bardzo odradzam przedłużanie włosami syntetycznymi z warkoczykiem zgrzanym - tragedia!!! Powinno być to zakazane!!
Co z tymi przeciętymi włosami w obrączkach?? ja tego nie mam, jedynie powyrywane włosy. Tak, te włosy wiszące są niestety powyrywane, nie powypadane (sprawdziłam) Wyrywają się w pierwszych kilku dniach ,te które za mocno są ściągnięte, albo na siłę noszone, myte w innym kierunku niż przyczepione.
Stary 2006-11-05, 12:28   #703
Frozia
Raczkowanie

GG do Frozia

Smirky.. jestem w szoku jak piszesz o tych felernych naturalnych wlosach ze sa gorsze nawet od syntetykow.. :|
musialas naprawde bardzo zle trafic.. ja jedne swoje bardzoooo dlugo nosilam.. a jedne syntetyki ktore mialam blyszczaly sie jak u lalki barbie wiec sie zrazilam i juz wiecej nie chcialam miec z nimi doczynienia..

Sporo juz slyszalam negatywnych komentarzy o warkoczykach zgrzanych.. i nawet nie zamierzam tego na sobie wyprobowac ..

Powiedz mi, kto Ci zakladal ringi? a co do silikonowych tulejek... to zapewniaja lepsza przyczepnosc nawet po nalozeniu grubej warstwy maseczki na wlosy.. ja je polecam, nawet latwiej sie sciagaja i odnosze coraz wieksze wrazenie, iz sa bardziej wytrzymalsze niz zwykle tulejki ..
Stary 2006-11-05, 14:35   #704
Lenkaa88
Przyczajenie

Czytałam większość waszych wypowiedzi i nie wiem na co się zdecydować ... Chce przedłużyć włoski ale nie wiem jaka metoda jest najlepsza ? Z tego co widze to zdania są podzielone ... Jest tu może ktoś z Gdyni kto mógłby polecić kogoś/jakiś salon gdzie ładnie robią włoski ???
Lenkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 17:17   #705
smirky
Raczkowanie

Wink Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia

Frozia nie wiem czy źle trafiłam, jak już to źle trafiam. Zamawiam po 25 szt. zawsze u kogo innego i nie jestem z nich zadowolona, więc zamierzam przetestować profibry i indyjskie. Jeszcze jutro otrzymuję europejskie i to koniec narazie, chyba że mile mnie zaskoczą - jest to ich ostatnia szansa. Dzięki za wypowiedź o obrączkach z silikonami. Kupuję!!

Włosy teraz przyczepia mi kolezanka fryzjerka, narazie za darmo. Ja też przyczepiłabym komuś gratis, ale nie mam komu, a moje dziecko stawia sprzeciw. Dla mnie jest to super rozrywka.

Zastanawiam się jeszcze nad włosami z taśmy, wydzielone pasemka i zakończone kropelką. Narazie mam takie pasemko i sprawuje się dobrze. Keratyna potrafi uczulać, rozłazi się i często pasemka nie mieszczą się w obrączki, bo maja za grube zakończenie, wyłażą pojedyńcze włoski.
Włosów nie przedłużam na całej glowie (już), ponieważ: przerzedzają "ważne" włosy, widać łączenia, szkoda mi moich włosów, z tyłu mam cienkie, ale jest ich bardzo dużo, a więc mogę sobie poszaleć. Tylko to świecenie jak u psa na wiosnę ..... tych moich europejskich ....!! Przez to właśnie widać, że są doczepione.

Dla tych, których zniechęciłam od tej metody... Pomimo tylu wad dla mnie warto i z przerobionych przeze mnie metod ,ta najbardziej mi odpowiada.

Edytowane przez smirky
Czas edycji: 2006-11-05 o 17:25 Powód: Poprawa błędu.
Stary 2006-11-05, 17:34   #706
szati
Raczkowanie

Smile Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia

Czesć dziewczyny!!Czytam i jestem w szoku ,bo już nie wiem co zakładać i czy ,,zakładać,,.Ja zamówiłam sobie 50 sztuk microringów z gwintem,syntetyki włoski i teraz boje sie ,ze mi te microringi odpadna razem z moimi i te syntetyki za bardzo beda błyszczeć-jestem w kropce!!!!!!!!Czy te microringi sa dobre??
Stary 2006-11-05, 20:16   #707
Brahenn
Raczkowanie

smirky - ja zamawiałam przez allegro włosy naturalne na taśmie i jestem bardzo zadowolona, nie plączą i się i w miarę sie trzymają, nawet je ufarbowałam - co prawda wyszedł zupełnie inny kolor na moich, ale nie zauważyłam żeby sie bardzo zniszczyły.
Frozia - ja bym zakupiła ten próbnik - chociaż nie spieszy mi się jakoś szczególnie, ale gdybyś miała to daj znać, zawsze to 90 zł a nie 150
Stary 2006-11-05, 20:34   #708
Olcia1491
Przyczajenie

Zna ktos jakas osobke, ktora przedluza wloski w jeleniej gorze lub we wroclawiu?? moj adres: olcia149@interia.pl a gg 6940335
Olcia1491 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 22:25   #709
smirky
Raczkowanie

szati napisz jakiej jakości są te syntetyki - oczywiście okaże się w trakcie noszenia, a połysk to od początku widać. Jeśli odrazu tragedia to nie zakładaj. 50 szt. to raczej do zagęszcxzania.Gwintów nigdy nie używałam, to nie wiem jak się będą sprawowały. Nie zakładaj na przetłuszczone włosy. Razem z twoimi to napewno nie odpadną.

Brahenn jakie to włosy i czym przyczepiłaś? Masz jakieś swoje sztuczki?
Stary 2006-11-05, 22:57   #710
Brahenn
Raczkowanie

Przyczepiam, a właściwie mąż mi przyczepia całe taśmy, specjalnym klejem. Wiem że ponoć kleje nie są super ekstra zdrowe dla włosów, ale ja ich zbyt długo nie noszę.... zmieniam po ok 1,5 miesiąca, przy full servisie w domu moge sobie na to pozwolić. poza tym mam dość gęste włosy więc jak mi trochę wypadnie to nic się nie stanie.
Nie napiszę tu raczej od kogo kupowałam włosy (jak chcesz to pw) ale sa one europejskie i zapłaciłam za nie 290 pln - więc cenowo prawie tak jak indyjskie - które chyba zakupię następnym razem, bo z tego co wiem są najlepsze. Ja używam włosów europejskich ponieważ są cieńsze od indyjskich, mam włosy gęste jak już wspomniałam ale cienkie i obawiam się że indyskie troche mnie "przytłoczą"
Acha jeśli chodzi o taśmy, to z pewnością nie jest to najlepsza metoda - chyba mikroringi (zwłaszcza z silikonem) są lepsze, tylko że mój mąż mi ich w życiu nie założy, założenie taśm nie jest trudne, przez co ograniczam koszty do minimum
Stary 2006-11-06, 01:51   #711
Goshiek
Raczkowanie

Czy jest tu moze jakas Fryzjerka,ktora ma wlasny salon fryzjerki w Krakowie i potrafi przedluzac wlosy!Cena nie gra roli,chodzi mi jedynie o profesjonalizm i metode jak najmniej niszczaca wlosy!Moj e-mail to Goshiek@onet.eu!
Goshiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 09:33   #712
smirky
Raczkowanie

290 za europejskie, to drogo. Nie wiem jak się przyczepia na taśmę, ale na microobrączki bardzo fajnie i nie trudno, śmiało możesz wprowadzić dla męża nową technikę. Szydełko musi być profesjonalne, ale szczypce te niby profesjonalne - w sklepach z narzędziami 6 zł. - takie same. Ja za szydełko płaciłam 7 zł. + koszt wysyłki.
Stary 2006-11-06, 09:36   #713
reniha
Raczkowanie

Witam dziewczyny.To może i ja sie wypowiem na temat..wg. mnie najlepsze póki co są taśmy mocowane na ringi.tak tak. cała taśma jest przymocowana ringami i całośc świetnie sie trzyma.robiłam tak mojej kuzynce i jest naprawde super. mnie niestety nie ma kto zrobić , bo kuzynka nie ma zdolnosci .Prawdę powiem , że jak miałam zrobione włosy pasemkowo to jak byłam w miejscu publicznym to bałam się włosów dotknać w obawie ze jakiś kosmyk zostanie mi w ręce.Taki uraz psychiczny mi został po pani , która mi zafundowała taką fuszerkę .Aha, uważam że najlepsze są ringi z silikonem, bo nie zsuwają sie z włosów.Tylko nie wiem jak jest przy włosach syntetycznych bo te są dość śliskie.I tak wogóle to nie mma przekonanaia do syntetyków. Mam w domu profibry i jak je zaczelam czesać(szczotka z dzika) to one niektóre pasemka sie zniszczyły(takie delikatne są), i chyba nigdy sie niz zdecyduje na sztuczne włosy. Ale wiem , ze są osoby które sobie chwalą, więc chyba ja nie umiem sie znimi poprostu obchodzić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-06, 09:52   #714
reniha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smirky Pokaż wiadomość
Moje doświadczenia w kupowaniu włosów (przez allegro): zamawiane włosy pomimo tego samego koloru są różne, już na połowie włosów bardzo mocno wycieniowane, niektóre pasemka mają bardzo intensywny nienaturalny połysk, może że zamawiam przeważnie jasne są bardzo wysuszone i nie zabardzo prostują się po prostownicy (małe sianko), oczywiście opisuję włosy naturalne europejskie, trochę się kołtunia i nie wsiąkają w nie odżywki,gdybym zamawiała u jednej osoby stwierdziłabym że sa to dobrej jakości syntetyki, może to jakiś jeden dystrybutor tak podrabia??? Kupowałam również różne syntetyki - raczej te gorsze, bo bez napisu jakiej firmy. Kupiłam fajne bez połysku, takie jak prawdziwe tylko miały dwie wady: kołtuniły się na końcach, kupiłam gotowe pasemka tylko z kilkoma włoskami.Mam prostownicę z regulacją temp. ustawiam na około 90% i prostuję syntetyki - wychodzą super, dużo lepiej niż naturalne. Nie wyobrażam sobie noszenia syntetykęw bez prostownicy, oczywiście piszę o tych raczej gorszej jakosci.
Nie zauwazyłam różnicy w obciążeniu : syntetyki czy naturalne - u mnie żadnej najmniejszej różnicy.Dziwię się tym co tak twierdzą. Moje włosy są bardzo cienkie i nie odczuwają rożnicy. To może te z grubymi włosiskami są takie wrażliwe??? Dziwne??? Mam zamiar teraz przetestować indyjskie i profibry, a tulejki z silikonem, jeśli ktoś przetestował proszę o obiektywną wypowiedź.
Zdecydowanie bardzo odradzam przedłużanie włosami syntetycznymi z warkoczykiem zgrzanym - tragedia!!! Powinno być to zakazane!!
Co z tymi przeciętymi włosami w obrączkach?? ja tego nie mam, jedynie powyrywane włosy. Tak, te włosy wiszące są niestety powyrywane, nie powypadane (sprawdziłam) Wyrywają się w pierwszych kilku dniach ,te które za mocno są ściągnięte, albo na siłę noszone, myte w innym kierunku niż przyczepione.
hej. a moze kupowałaś włosy o fakturze europejskiej???niesttey to nie to samo co europejskie .mają odwróconą łuskę i dzieją s ie z nimi rzeczy o jakich pisalaś.ja miałam europy i byłam zadowolona .
Stary 2006-11-06, 09:57   #715
Frozia
Raczkowanie

GG do Frozia

Brahenn, juz mam jedna osobe chetna na ten probnik ...
Stary 2006-11-06, 10:21   #716
Brahenn
Raczkowanie

OK - w takim razie gdybyś kiedyś miała drugi to ja czekam
Stary 2006-11-06, 10:30   #717
Moram
Przyczajenie

Witam Was dziewczyny bardzo serdecznie !!!Trafiłam na to forum całkiem przypadkiem i tak siedzę i czytam co piszecie o przedłużaniu włosów i powiem Wam jedno. Przedłużanie włosów obojetnie jakim sposobem niszczy włosy. Czy to na ringi czy to na zgrzewy czy na taśmę mocowaną za pomocą kleju. Na wszystkich szkoleniach fryzjerkich mówią o tym wprost. Jedynie salony które mają podpisaną umowę z imporetem włosów czy też narzucone kosmetyki będą chwalić, aby nie płacić kary za szarganie imienia.

W swoim salonie mam taką usługę, bo uważam że czasem akcent !!! dodany z przedłużonych włosów fajnie wygląda, ale odradzam klientkom przedłużania całości.

Sama nosiłam i syntetyki i normalne - i ani z jednych nie byłam zadowolona ani z drugich.

Syntetyki - nawet najdroższe kosmetyki nie sprawią aby włosy nie zrobiły się " jak u lalki ". Podczas mycia głową do przodu ciężar wody we włosach, powoduje iż włosy po mały wyrywają się z cebulkami. Takie słowa usłyszy się u każdej osoby która miała przedłużone włosy i nie miała sposobności mycia włosów do tyłu - wtedy potrzebna jest nam druga osoba lub mycie włosów pod prysznicem.Latem - strasznie od syntetyków poci się głowa i mycie włosów przeradza się w codzienność.

Naturalne - nie ma z nimi już takich kłopotów jak z syntetykami. Większość osób z którymi rozmawiałam na ten temat stwierdzały iż włosy te mało kiedy zachowują świeżość w porównaniu do swoich naturalnych włosów. Mowa tu o włosach które nie mają tendencji do przetłuszczania się.

Większość osób z którymi rozmawiałam, to fryzjerki które także nosiły przedłużone włosy, opinie ich klientek i opinie kilku moich. Ja przedłużanie włosów wykonywałam 2 razy. Klientki chodziły w nich ponad sugerowany czas ( 3 miesiące ) i naprawdę włosy nie były już w formie jak wczęśniej.
Nawet sama Pani Kublin gdy ostanio z nią rozmawiałam też zaprzestała wykonywania tej usługi.

Jak chcecie spróbować jak to jest mieć dłuższe włosy , to weźcie do serca kilka moich rad:

- przedłużajcie w salonach, gdzie personel ma certyfikat na to.
- z polecenia znajomej, gdzie salon ma jako taką renomę
- noście tyle ile sugeruje producent danej firmy - inaczej to przedłużenie może naprawdę wam zaszkodzić.
-nie przedłużajcie sami włosów tzn. zrobi mi koleżanka , kupię na allegro itp. do zdjemowania pasemek trzeba specjalistycznych narzędzi, płynów do zdejmowania pasemek ( mowa tu o przypadku końcówek keratynowych ) ,domową metodą strasznie " potargacie soebie włosy "
Moram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 11:27   #718
smirky
Raczkowanie

reniha - chyba masz racje, bo dziś otrzymałam całkiem inne. Moje naturalne również rosną z odwróconą łuską (tak to prawda) i też się zachowują jak te gorsze. Dzisiejsze myśle, że to też nie orginał, bo potraktowałam je mocno wysuszającą płukanką, a one gładkie jak wcześniej. Czym się różnią europejskie od faktury europejskiej?
Moram - nie ze wszystkim się zgodzę. Moje pierwsze przedłużanie w renomowanym z zagranicznym certyfikatem salonie to wielka tragedia. Przecież to takie proste, a robiły to jakby były niepełnosprawne psychicznie i fizycznie za max cene. Jakośc włosa- tragedia, wykonanie - tragedia, zniszczenie włosów tragedia. Zapewniam z ręką na sercu - moje dziecko nigdy wcześniej nie widziało jak to wygląda i jak to się robi, zgodnie z moim instruktarzem zrobiło na 99% mojego zadowolenia. Myślę, że nie ma zasady w domu, czy drogim salonie. Co to za różnica kto zdejmuje obrączki? Takie same szczypce, taka sama technika? Zależy oczywiście jaka technika i od szczęścia na jaką trafi się fryzjerke.
Stary 2006-11-06, 14:36   #719
taleńka
BAN stały

zgadzam sie ze smirky! mam znajoma która robiła w Pile w salonie na keratyne włosy naturalne 75 łaczeń za 1.400zl !!! po miesiącu wraz z myciem wypłukiwały jej sie z szamponem chyba 30 pasemka- SERIO!!! nie o to tu chodzi, a robila w salonie fryzjerskim!!.. jakośc włosów nie oceniam, bo nie widziałam ich po założeniu, a wiadomo ze w miesiąc moga ulec znacznemu pogorszeniu np przez złe mycie, zalezy kto jak dba.. i znam duzo przypadkow osob ktore w salonie mialy zrobione gorzej niz w domu przez znajomą/ fryzjerke, mame... juz nie mówiąc ze w salonie mialy gorzej zrobione za więcej kasy.. ja mialam robione za 600zl euroepjskie na ringi, 130 łaczen i po dwóch miechach jetem baaardzo zadowolona, fakt- cebulki z wlosami wychodza, może za długie te moje wlosy i jak myje to za bardzo obciążają, ale wole juzzz przedluzac bo wpadlam w nałóg niz miec swoje marne kłaki heh
taleńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 14:36   #720
marzena20
Raczkowanie

witam was poradzcie mi dziewczyny gdzie we wrocławiu mozna przedluzyc wlosy wlosami naturalnymi na metode warkoczykowa i jak cena piszcie na poczte adriano211@vp.pl
marzena20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości