KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy zapisałabyś się do Klubu Recenzentki?
tak, zapisałbym się do Klubu Recenzentki 1 221 92,71%
nie, nie zapisałabym się do Klubu Recenzentki 96 7,29%
Głosujący: 1317. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-23, 18:18   #691
obca
Zadomowienie

Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

wydaje mi się, że wobec uczestników tej akcji powinny być też pewne wymagania, osoby które w ogóle nie pisałyby recenzji produktów powinny być po jakimś czasie usunięte z programu (choć nie dożytwotnio )
inaczej firmy mogłyby w końcu być zmęczone wysyłaniem próbek i brakiem recenzji

z drugiej strony jest pewien kłopot z kosmetykami których skład absolutnie nas zniechęca do próbowania - ideałem byłoby otrzymanie wcześniej składu mailem i wybór kosmetyków które chcemy wypróbować ale to pewnie nierealne (zbyt skomplikowane), nie wiem jak rozwiązać tą kwestię

i trzecia sprawa - czy byłaby możliwośc przekazania próbki innej osobie i wpisanie jej recenzji (czyli uczciwie piszemy, że kremik wypróbowała np. nasza koleżanka/ciocia/chomik

w sumie jeżeli kosmetyki byłyby dobierane i wysyłane odpowiednio dla danego typu cery - to procent nieużytych kosmetyków powinien być niski, ale to tylko teoria
Stary 2006-05-23, 18:36   #692
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Uuuuu, ale się wysypało nagle chętnych Poświęcil ktoś swój czas i sprawdził ile osób z licznikiem od 1-10 postów nagle odpowiedziało?

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 19:08   #693
Sovilo
Zakorzenienie

Nie liczylam, ale tak na oko sporo Ciekawe...
Stary 2006-05-23, 19:11   #694
Malutka466
BAN stały

GG do Malutka466

ANKA20 naprawdę chcesz wiedzieć ile osób, które liczbę wiadomosci miały 1-20 naliczyłam??

Około 263 mówie około, ponieważ jedna osoba mogła wypowiadać się parę razy w tym wątku, ale najczęściej widziałam samą gołą 1
Malutka466 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 19:21   #695
magdziaS
Podróżniczka

Malutka podziwiam Cie, ze chcialo Ci sie liczyc

A co do ostatecznej wersji to jestem za tym:

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Myślę, że stworzenie forum Klubu Recenzentek to dobry pomysł. Każdy wątek w tytule to byłaby:
KR; nazwa firmy; nazwa produktu
na przykład:
KR; dr Irena Eris; Rosalgin krem łagodzący

W pierwszym poście można by dodawać skład i obowiązkowo sondę;

Dostęp do forum mieliby wszyscy. Może tylko trzeba by było zrobić jakieś ograniczenia warunkujące dostanie się do tego Klubu. Na przykład okres rejestracji na wizażu plus jakaś liczba postów lub recenzji w KWC;
i za tym :

Cytat:
Napisane przez obca
wydaje mi się, że wobec uczestników tej akcji powinny być też pewne wymagania, osoby które w ogóle nie pisałyby recenzji produktów powinny być po jakimś czasie usunięte z programu (choć nie dożytwotnio )

no i jeszcze z tym :

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
A co do rankingu najlepszych produktów... chyba nie jest konieczny. Wyniki sondy i opinie będą wystarczająco przejrzyste dla tego, kto zechce kupić produkt.
A przede wszytskim nadal oponuje za nowym forum. Mysle sobie, ze dobrze byloby, zeby dziewczyny, ktore nie beda nalezec do akcji byly informowane na biezaco o nowych probkach, ktore beda oceniane lub o akcji, zeby mozna bylo latwo odnalezc sie wsrod nowych watkow i recenzji, bo w koncu zapanuje jakis chaos. Albo moze przyczepiac watki chronologicznie, zeby mozna bylo odnalezc pierwsze oceniane i te ostatnie, zeby byl jako taki porzadek Tak sobie glosno mysle

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 19:22   #696
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

jak wszyscy to wszyscy wiec i ja jestem za
Stary 2006-05-23, 19:28   #697
Kornika
Przyczajenie

Świetny pomysł! Ja się na to piszę. To bardzo dobra okazja żeby poznać samego siebie, swoje potrzeby no i sprawdzić firmy kosmetyczne!! No i nie ma nic bardziej obiektywnego od wypowiedzi osoby testującej kosmetyk! Świetnie!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-23, 19:56   #698
BunnyZukino333
Rozeznanie

GG do BunnyZukino333

Jestem jak najbardziej za, juz nie moge sie doczekac, az cała akcja ruszy!!
BunnyZukino333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 20:28   #699
ANI@
Przyczajenie

Bardzo fajny pomysł ja też jestem jak najbardziej za
ANI@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 20:58   #700
Martusia3401
Raczkowanie

Bardzo fajny pomysl!!
Martusia3401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 21:19   #701
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez obca

z drugiej strony jest pewien kłopot z kosmetykami których skład absolutnie nas zniechęca do próbowania - ideałem byłoby otrzymanie wcześniej składu mailem i wybór kosmetyków które chcemy wypróbować ale to pewnie nierealne (zbyt skomplikowane), nie wiem jak rozwiązać tą kwestię

i trzecia sprawa - czy byłaby możliwośc przekazania próbki innej osobie i wpisanie jej recenzji (czyli uczciwie piszemy, że kremik wypróbowała np. nasza koleżanka/ciocia/chomik

w sumie jeżeli kosmetyki byłyby dobierane i wysyłane odpowiednio dla danego typu cery - to procent nieużytych kosmetyków powinien być niski, ale to tylko teoria
wydaje mi się, że tu sprawę doboru rozwiązuje profil. Te produkty powinny być w jakiś sposób segregowane w zależności od potrzeb. Ale to są już niuanse, które sobie dopracujemy w trakcie. Teraz wiele zależy, czy firmy będą chętne do współpracy z wizaz.pl

Ale już wiem w jakim mniej więcej kierunku zmierzać z Klubem Recenzentek Bardzo wszystkim dziękuję za zaangażowanie i pomysły
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-23, 21:20   #702
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez ANKA20
Uuuuu, ale się wysypało nagle chętnych Poświęcil ktoś swój czas i sprawdził ile osób z licznikiem od 1-10 postów nagle odpowiedziało?
Może dlatego, że AgaZ sama zaprosiła nowe Wizażanki do wzięcia udziału w sondzie wysyłając maila Nie robiłabym z tego takiej afery. Dziewczyny doszły do wniosku, że to ciekawy pomysł, więc zagłosowały. Nie rozumiem skąd u tylu "starych" Wizażanek przekonanie o tym, że te, co mają mało postów, to te pazerne na próbki, a te z dłuższym stażem są tymi wspaniałomyślnymi, które chcą ulepszać portal
Stary 2006-05-23, 21:42   #703
aisne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Teraz wiele zależy, czy firmy będą chętne do współpracy z wizaz.pl
Hehe, właśnie, my tu robimy dalekosiężne plany a potem się okaże, że nie będzie miał kto nam próbek przysyłać
aisne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 21:49   #704
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez vretka
Nie rozumiem skąd u tylu "starych" Wizażanek przekonanie o tym, że te, co mają mało postów, to te pazerne na próbki, a te z dłuższym stażem są tymi wspaniałomyślnymi, które chcą ulepszać portal
Nie zauważyłam, żeby ktoś tu się uważał za "wspaniałomyślnego". A co do pierwszej części Twojej wypowiedzi- wałkujemy ten temat od dobrych paru stron, pisano o tym dziesiątki razy, więc czego jeszcze nie rozumiesz?
Stary 2006-05-23, 22:21   #705
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Malutka, ukłon dla ciebie za zliczenie

vretka, to jak wytłumaczysz taki wysyp nowych osób? niestety tak to wygląda, nie mówie że wszyscy, ale pewnie spora część jest łakoma na próbki

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 22:22   #706
Malutka466
BAN stały

GG do Malutka466

Dziękuję, dziękuję. Mam za dużo wolnego czasu stanowczo
Malutka466 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-24, 04:48   #707
tosca99
Raczkowanie

Przyznaję się bez bicia, że zagłosowałam na "tak" ale po chwili zastanowienia dopadły mnie wątpliwości. Niektóre Wizażanki już poruszały tu problem
- zbyt krótkiego używania
- "zepsucia" dotychczasowego rankingu

Od siebie dodam, że podejrzewałabym firmy kosmetyczne o celowe "ulepszanie" tych próbek w celu wiadomo jakim (byc może ktoś już zwrócił na to uwagę, wątek czytałam dosyć pobieżnie; nie jestem w stanie wszystkiego przerobić)

A i jeszcze jeden temat, który był już wcześniej poruszony: zdolność oceny własnej skóry. Ja na przykład mam z tym wielki problem, a dodatkowy mętlik robią mi firmy kosmetyczne na tych nibybadaniach. Jedni mówią, że potrzebuję kosmetyków do skóry suchej, inni - że do mieszanej i tłustej

A i jeszcze jedna rzecz jaka mi się nasunęła to obowiązek wystawienia oceny. Jego brak grozi rozleniwieniem Recenzentek, a znowu przymusowe wystawienie też mi nie pasuje, bo normalne jest, że może być tak, że po przetestowaniu konkretnego produktu nie jestem w stanie wydać jakiegoś obiektywnego werdyktu, więc wolałabym w ogóle sie nie wypowiadać niż wprowadzić kogoś w błąd. Poza tym nie lubię czuć takiej presji.

Także po głębszym przemyśleniu sprawy wycofuję swój głos i wybieram "opcję trzecią" : NIE WIEM
tosca99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-24, 07:06   #708
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
Nie zauważyłam, żeby ktoś tu się uważał za "wspaniałomyślnego". A co do pierwszej części Twojej wypowiedzi- wałkujemy ten temat od dobrych paru stron, pisano o tym dziesiątki razy, więc czego jeszcze nie rozumiesz?
Dla mnie wiele wcześniejszych wypowiedzi miało wydźwięk następujący: "O, pojawiły się nowe i to dopiero teraz, więc na pewno chodzi im o zdobycie próbek". Jakoś nie zauwazyłam, żeby ktoś ogólnie czepił się ilości głosów w sondzie, a jedynie wypowiedzi nowych użytkowników forum. Czy napisanie 1000 postów sprawia, że człowiek automatycznie wyzbywa się chęci zdobycia czegoś za darmo?

Wątpliwości w kwestii wypowiedzi nowych wizażanek pojawiły się również w wątku z sonda na temat karmy, jednak tam nikt nikomu nie zarzucał pazerności, a jedynie brak zorientowania i zabieranie głosu w sprawie, o której nie ma się pojęcia. Być może tutaj wypowiedzi dziewczyn z niewielką ilością postów jest nieco więcej, ale może wynikać to na przykład z tego, że zrozumienie karmy jest dość trudne dla osób, które nie bywają codziennie na forum. Tematu rozdawania próbek chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć

Nie twierdzę oczywiście, że nikt nie połasił się na próbki. Jednak myślę (o moja niezachwiana wiaro w ludzi ), że jest też spora część wizażanek, które po prostu odpowiedziały na zaproszene do wzięcia udziału w sondzie. Być może czaiły się z napisaniem pierwszego posta i nie bardzo wiedziały jak zaczać, a skoro dostały maila z prośbą o zaznaczenie odpowiedzi, uznały że to dobra okazja do pojawienia się na forum. Gdybym była na miejscu jednej z tych wizażanek, nie wiem czy nie odechciałoby mi się brania udziału w jakiejkolwiek dyskusji na tym forum po tak "miłym powitaniu".
Stary 2006-05-24, 08:12   #709
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vretka
Dla mnie wiele wcześniejszych wypowiedzi miało wydźwięk następujący: "O, pojawiły się nowe i to dopiero teraz, więc na pewno chodzi im o zdobycie próbek". Jakoś nie zauwazyłam, żeby ktoś ogólnie czepił się ilości głosów w sondzie, a jedynie wypowiedzi nowych użytkowników forum. Czy napisanie 1000 postów sprawia, że człowiek automatycznie wyzbywa się chęci zdobycia czegoś za darmo?
Vretko, czy czytałaś nasze posty z obawami?? Bo mam wrażenie, że jeśli tak, to jakoś pobieżnie... W sumie dla mnie najważniejsze było w tym wszystkim to, by KWC nadal było naszym nieskażonym KWC, skarbnicą rzetelnej wiedzy na podstawie pełnowymiarowych produktów. Hymm, jeśli zaś chodzi o nowe osoby. Ja tu niczego im nie bronię, być może nawet informacja o czymś darmowym przyciągnie tu osoby, które z nami zostaną i zarówno one jak i my z tego skorzystamy wspierając się nawzajem. Ale jeśli kiedykolwiek miałaś do czynienia lub uczestniczyłaś na jakimkolwiek forum, o którym rozmawia się o dostawaniu czegokolwiek za darmo (chociażby na Wizażu - wątek 'Free Samples') to łatwo można zauważyć, że to zaczyna być chore - pęd do dostania czegokolwiek i licytowanie się - kto dostał więcej.
Trochę obawialiśmy się napływu osób, które będą miały klapki na oczach nie widząc nic poza tym. Wątpliwości zostały rozwiane - filtry.

Gwoli ścisłości - ja się czepiałam ilości głosów w sądzie. Natomiast to, że jestem tu długo i zauważyłam ilość postów jednopostowych nie świadczy o tym, że nie chciałabym dostawać czegoś za darmo Pod tym względem jestem pazerna i też chcę Ale ja protestowałam przed poprzednim rozwiązaniem - bo nie lubię tracić czegoś, co jest dla mnie wartościowe (KWC!!)

Cytat:
Napisane przez vretka
jest też spora część wizażanek, które po prostu odpowiedziały na zaproszene do wzięcia udziału w sondzie. Być może czaiły się z napisaniem pierwszego posta i nie bardzo wiedziały jak zaczać, a skoro dostały maila z prośbą o zaznaczenie odpowiedzi, uznały że to dobra okazja do pojawienia się na forum. Gdybym była na miejscu jednej z tych wizażanek, nie wiem czy nie odechciałoby mi się brania udziału w jakiejkolwiek dyskusji na tym forum po tak "miłym powitaniu".
Z początkiem się zgadzam, ale z tym 'niechcianiem' na pisanie tutaj to bez przesady. To nie są małe dzieci, że jak im zabierzesz zabawkę to będą beczeć, obrażą się i nie będą się więcej bawić. Do brania udziału w tym forum nikt nie zmusza, wystarczy, że poczytają trochę, nasiąkną atmosferą i wrócą. Bo to fajne forum jest

--
Wspaniałomyślna Naila, która chce ulepszać portal

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-24, 08:29   #710
emanuela5
Przyczajenie

Ze zdziwieniem czytam wypowiedzi "starych" użytkowniczek na temat "nowych" wizażanek chętnych do udziału w Klubie Recenzentki. Nie wiem czym się kierowały inne "nowe", ale ja po prostu odpowiedziałam na meila, którego dostałam i niczego szczególnego nie oczekuję, więcej, wolę aby to inne Panie sprawdzały na sobie próbki kosmetyków...... stwierdziłam jednak, że za recenzje, które mogę sobie wykorzystać w dobieraniu kosmetyków dla mojej cery warto od czasu do czasu też się "poświęcić" i dać coś od siebie.
Pozdrawiam i życzę wszystim - "starym" i "nowym" wizażankom miłego dnia
emanuela5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-24, 09:30   #711
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Naila, podzielam obawy dotyczące psucia KWC. Szczerze mówiąc uzależniłam się od niego i zawsze zanim coś kupię, sprawdzam jakie opinie dany kosmetyk ma na Wizażu Jak najbardziej popieram rozwiązanie, w którym KR nie zostanie pomieszane z KWC. Myślę, że filtry także stanowią bardzo dobre rozwiązanie. A co do pazerności, uważam po prostu, że zarówno "stare" jak i "nowe" wizażanki mogą połasić się na próbki i nie ma potrzeby podkreślania tego, że pojawiło się tyyyyyyyle nowych uzytkowników forum
Stary 2006-05-24, 10:34   #712
plusik_99
Raczkowanie

jakby co to i ja jestem chetna
plusik_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-24, 10:48   #713
ola_olcia01
Przyczajenie

ja też jestem za
ola_olcia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-24, 11:39   #714
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vretka
Myślę, że filtry także stanowią bardzo dobre rozwiązanie. A co do pazerności, uważam po prostu, że zarówno "stare" jak i "nowe" wizażanki mogą połasić się na próbki i nie ma potrzeby podkreślania tego, że pojawiło się tyyyyyyyle nowych uzytkowników forum
Vretka, ale nie ma też co ukrywać, że się nie pojawiło dużo nowych osób. To tylko stwierdzenie faktu Jeżeli te nowe osoby, albo te, które się do tej pory nie ujawniały będą się udzielać - to przecież nic złego i tak na pewno nikt tutaj nie powiedział. Pozdrawiam ciepło

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-24, 14:25   #715
WAgulek
Raczkowanie

Świetny pomysł-jestem chętna.pozdrawiam.
WAgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-24, 17:06   #716
Nicole_16
Przyczajenie

Ja jestem jak najbardziej ZA. Uważam że to jest świetny pomysł, który naprawde warto wprowadzić w życie. I każdy miałby jakieś kożyści. Recenzentki testowały by kosmetyki za darmo Czytelniczki wiedziały by jakie kosmetyki są dla nich lepsze i nie wydawały by na darmo pieniędzy. Firmy kosmatyczne też zyskają (oczywiście jeżeli opinie będą pozytywne Ale i tak sie opłaca
Nicole_16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-24, 17:29   #717
malgomalgo
Raczkowanie

Pomysł dobry, tylko własnie co z wiarygodnoscia opinii osob ktore nie zuzyly calego produktu, a swoja ocene opieraja tylko npdst. wyprobowania malenkiej probki...nie twierdze ze takie opinie nie sa nic warte, wszystko bedzie fajnie jesli przy danej recenzji bedzie zaznaczone ze dana osoba uzywala tylko probki.
Pomimo tych uwag pomysl mi sie podoba i jakby co to moglabym wcielic sie w role takiego krolika doswiadczalnego
malgomalgo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-24, 21:27   #718
tremadok
Przyczajenie

GG do tremadok

jejku, to że ktoś ma mało postów to co....
może niesmiały jest....
albo sie wsyda majestatu........
Stary 2006-05-24, 21:30   #719
tremadok
Przyczajenie

GG do tremadok

aa i szkoda,zenie mozna swojego głosu wycofać, wiem,ze z apóźno i takie tam nad rozlanym mlekiem ale na pewno juz nie bede bez głębszego... zastanowienia głosować
bije się w piersi,
Stary 2006-05-25, 09:00   #720
Beata321
Raczkowanie

GG do Beata321

Drogie koleżanki, jesteście niesprawiedliwe... Jestem Wizażanką od kilku dni, bo właśnie teraz znalazłam wizaż.pl w internecie. Buszuję tu w poszukiwaniu porad i pomysłów. Poparłam pomysł z KLUBEM RECENZENTKI, bo uważam, że jest ciekawy, a nie dlatego, że jestem pazerna na darmowe próbki i miałabym darmową pielęgnację i makijaż... Inna sprawa, że nie każdego stać, żeby kupować wszystkie fajne kosmetyki "jak leci" w drogich drogeriach i perfumeriach, zwłaszcza, że nawet tam czasem trudno o fachową poradę. Ostatnio zastanawiałam się nad wyborem cieni do powiek i jedyna rada, jaką usłyszałam, to taka, ŻE JA MUSZĘ SIĘ DOBRZE CZUĆ W TYM KOLORZE... (a skąd ja mam to wiedzieć, jak nie wypróbuję...) Uważam, że możliwość sprawdzenia kosmetyku tylko z malutkiej próbki może nam dać jakiś pogląd na to, czy będzie dla nas odpowiedni. Co z zapachem, konsystencją, że nie wspomnę o kolorze??? Po sprawdzeniu mogę zaryzykować i kupić większe opakowanie tego kosmetyku, ale "w ciemno" się boję po prostu...
Beata321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości