![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Leczenie kanałowe! Pomóżcie !
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na szczeście nie boli nic, Pani dr ostrzegała, że ból może sie utrzymywać ale póki co jest jedynie wrażliwa. Moja panika już troche zelżała no ale zobaczymy pod koniec leczenia teraz 3 tygodnie zmagania się z zaklejonym zębem który troche przeszkadza przy zgryzie no ale to jest do przeżycia ![]() Dziekuje ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Raczkowanie
|
Jeszcze jedno pytanie, Pani dr ostrzegała, że ząb może boleć ale mnie jako tako nie bolało nic poza tym, że ząb jest szalenei wrażliwy na cieplo/zimno i dotyk np podczas jedzenia i sytuacja ta nic nie zmienia sie. czy to normalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Przyczajenie
|
Myślę, że każdy na to inaczej reaguje po prostu. Mnie bolał, jak się truł, ale nie jakoś strasznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam kanałowe leczenie jedynki i dwójki, nie boli (tzn. mnie nic nie bolało) aczkolwiek zęby faktycznie trochę ciemnieją. No i drugi minus, że zęby po kanałowym leczeniu lubią (aczkolwiek to nie jest reguła) wypadać, mi np. dwójka wypadła i obecnie mam sztuczny ząb.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2013-03-06 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze jak miałam kanałówkę to z powodu ropy, więc dla mnie to norma, ze przy pierwszej wizycie tylko wierci, mnie jeszcze zostawiali ten otwór otwarty, żeby te syfy spływały
![]() I musze jeszcze dodać, że kanałowe może boleć - moja dentystka zawsze dziubała w korzeń/ kość (?) no, w każdym razie dziubała ta igłą bardzo mocno i pytała, czy boli ![]() ![]() Co do ciemnienia zębów - potwierdzam, niestety. I to nie od złego leczenia tylko dlatego, że sa martwe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, ciemnieją, bo są martwe no i faktycznie - sztuczne ładniejsze niż własne.
![]()
![]() |
![]() |
#698 |
Przyczajenie
|
Kruszą się i ciemnieją, też potwierdzam. Piąteczka moja też już sztuczna po kanale, bo się złamała...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Raczkowanie
|
Niestety wczoraj ból zeba stał sie nie do wytrzymania i udałam się do Pani dr, powiedziała, że dobrze, że przyszłam bo wciąz miałam jakiś stan zapalny i tym razem bez znieczulenia
![]() Mówicie, że zęby te wypadają... mam nadzieję, że szybko mnie to nie spotka bo tyle co się nacierpialam już przez tego zeba a jeszcze polowa przedemną to oby to miało sens. Inne pytanie to chodziłyście na nfz czy prywatnie? Ja chodzę do Pani doktor która ma podpisana umowę z nfz-tem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co to za lek Ci dała? ![]() ![]() Jak będziesz uważać to będzie ok ![]() ![]() Co do ostatniego - nie masz jeszcze 18 lat? Bo kanałowe jest na nfz do osiemnastki (a przynajmniej było jeszcze rok temu). Po 18 jednego wyrywałam, jednego mam rozszczelnionego, dwa otwarte i 1 do leczenia; czekam, aż mi kasa z nieba spadnie ![]() Edytowane przez Andriejewna Czas edycji: 2013-03-07 o 19:18 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#702 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() NFZ refunduje kanałowe do trójek, a ja lecze jedynkę. Tak dostałam własnie Dalacin C... a to źle ? ![]() Niestety zab zaczyna znowu boleć i z każda godzina coraz mocniej ![]() OSZALEJE !!!!!!!!!!!! Nie wiem czy nie iść jutro do innej lekarki na konsultacje..czy lepiej nie kombinowac bo i tak rozkopanego zęba nikt się nie tknie, zwariuje do wtorku chyba.. Wykupiłam juz Dalacin, mam nadzieję, że cos pomoże |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Haha ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Założył lekarstwo, fleczer, kazal jeść antybiotyk dalej i wysłał do domu i cud... wkońcu ząb przestaje boleć... po tygodniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super ![]() Ale żeby nawet kanału nie umieć wyczyścić ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Raczkowanie
|
No lekarz powiedział mi, że ząb był juz martwy ale ból powodowało wszystko dookoła bo miałam jakies zapalenie ale naszczęscie porządne czyszczenie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Raczkowanie
|
Ja też miałam niedawno leczonego zęba kanałowo. Oprócz rtg całej szczęki, na miejscu przed i po wizycie robiła mi kobieta zdjęcia pojedynczego zęba.
Do tego leczenie endo pod mikroskopem i sprawdzanie długości kanałów taką maszyną specjalną. Jeden kanał = 2 h :O Co ja się tam nasiedziałam. Nic nie bolało, bo chociaż ząb martwy, to znieczulenie dostałam ![]() Ogólnie źle nie było, ale długo i nudnie (że o cenie nie wspomne ![]() Poza tym kolor zęba martwego zmienił się nieznacznie. Tylko dentysta dostrzeże tę różnicę. Ja sama jej nie widzę chociaż wiem co robiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
O, to ja miałam chyba jakoś przedpotopowo robione
![]() ![]() A jak dawno temu miałaś to robione? Bo to też nie tak zaraz się bure robi, ma czaaas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Raczkowanie
|
No już minęło 6 lat odkąd ząb jest martwy i póki co nie zmienił koloru. I niech tak zostanie
![]() Wtedy jeszcze normalnie mi robiła, na podstawie zdjęcia rtg. Teraz z wykorzystaniem nowości. Zobaczymy jak to będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Raczkowanie
|
No u mnie o nowościach tez nie było mowy ale o bólu za to tak :P
Ja mam już jedną jedynkę robioną kanałowo i zmieniła troche kolor, jest ciut ciemniejsza ale nie rzuca się to w oczy więc nie jest źle, widzę to tylko ja bo juz jestem przewrażliwiona ale jeżeli druga zmieni to chyba udam sie na wybielanie ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poważnie? ![]() ![]() ![]() A co do wybielania to porozmawaoiam z dentysta i jezeli zacznie być naprawdę źle to pomyśle o tym |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile taka jedynka mikrospopowo kosztuje? Wogle, jak jest dziura a nic nie boli, nic nie jest wrazliwe na zimno ani cieplo, to kanalowe raczej malo prawdopodobne? Kuurde, mam iść po niedzieli na pierwszą wizytę i juz panikuję że wejde z zębem może i dziurawym, a wyjdę bez i już tak zostanie, bo sie okaże że nic nie można zrobić... Panikuję jak dziecko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ten, to uderzenie to zem z konia spadł ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zresztą, mamuście dentystka jedna odbudowała zęba na samym korzeniu praktycznie ![]() ![]() Edytowane przez Andriejewna Czas edycji: 2013-03-17 o 18:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Raczej nic Ci nie będzie, aczkolwiek ![]() ![]() Nie ma co się martwic zawczasu, będzie dobrze. Raz ciach, dentysta załata dziurkę i po sprawie ![]() Edytowane przez Jacqueline27 Czas edycji: 2013-03-18 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki. No dziurka jest mala, ale już wiekowa. W niewidocznym mięjscu, a ze nie boli to zaniedbalam ![]() I teraz jak postanowilam coś zrobić, to sram po gaciach na zapas...no nic, wyjścia nie mam, musze to ogarnąć .. Cytat:
No włąśnie tego sie boje... Czyli, w sumie mikroskopowa kanalowka jednokanalowca nie wychodzi aż tak kosmicznie drogo...jakieś 200zł za kanal, plus plomba, plus ewentualna odbudowa lub korona? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Przyczajenie
|
Z własnego doświadczenia wiem, że wystarczy jedno leczenie kanałowe, by do końca życia pamiętać o regularnych wizytach u dentysty
![]()
![]() |
#720 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.