|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
BAN stały
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.
Cytat:
![]() ale miałam też: Clean Cotton, A Calm and Quiet Place, Misty Mountains, Warm Cashmere, Pink Sands - i te były świetne. delikatne i nie przytłaczające |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak jak wspomniano : na pewno drapak, zabawki. Z zabawek polecam te sprężynki ( które są mega tanie, ale nie gwarantuje, że każdy kot oszaleje). Jeśli koty będą zostawać w domu na dłużej można się pokusić na jakaś ala interaktywną. Jeśli masz mieszkanie bez klimatyzacji, a w lecie jest gorąco to można się zaopatrzyć w koce chłodzące. Miski polecałabym dla każdego w ilości 2 sztuki, takie żeby można było myć w zmywarce [plus oczywiście na wodę]. Pokrywki trixie na karmę to było moje wybawienie również. Pod miski można kupić też jakaś matę, co by nie brudziły bardzo podłogi, bo moja księżniczka musi większość jedzenia wyjąć sobie na paznokciu ![]() Jak zabezpieczyć : na pewno pozbyć sie a) wszystkich kwiatów które mogłyby być szkodliwe, b) na początku starać się poukrywać kable, bo mogą przegryzać, c) wszystko co w zasięgu skoku kota trzeba traktować jako rzecz, na której kot potencjalnie sprawdzi działanie grawitacji. Polecałabym również w jakiś sposób zabezpieczyć szczoteczki do zębów, bo przynajmniej koty z którymi miałam do czynienia to się w nich lubowały ![]() Dodatkowo (pewnie o tym pomyśleliście), ale wizyta u weta [badania, odrobaczanie, szczepienia) + potem kastracja. Pomyślałabym również o trawie dla kotów. Plus oprócz tradycyjnego drapaka, takie kartonowe. Wszystkie koty, które znam są miłośnikami kartonów i lubią je obgryzać, drapać i dewastować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#694 | |
BAN stały
|
Cytat:
fajnie nawilża i daje delikatny kolor malinowa też jest spoko Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2020-10-21 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Wtajemniczenie
|
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;88223399]Wszystkie koty, które znam są miłośnikami kartonów i lubią je obgryzać, drapać i dewastować.[/QUOTE]
Ja też polecam postawić po prostu karton i torbę papierowa na podłodze żeby mogły sobie tam wchodzić, chować się, zasadzać na Was, będą zachwycone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88223491]Możesz napisać nazwę? Bo mi z telefonu nie chce wejść na linka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] to Yves Rocher, czeresniam tez polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88222908]Tak zapytam, bo czytam o tych pojemnościach puszek i dla mnie to trochę kosmos. Ja muszę kupować saszetki 100g dla psiaka ~7kg, bo jak otworzę taką dużą puszkę to ona się zsycha i ona nie chce tego jeść. Musi być świeżo otworzone. Nie wyobrażam sobie otworzyć puszki 800g-1000g i ją tak dawać ze 2-3 dni. Ona nie ruszyłaby tego pyskiem. Gdzie to przechowywać i jak? Na półce jakoś tego nie widzę, bo to jednak mięso, temperatura pokojowa, psuje się. W lodowce to znowu chyba fujka. Takie zimne mięso jeść? Podgrzewać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Moja kota też nie chce jeść dużych puszek. To nawet nie jest kwestia tego że pokarm się zsycha, bo zawsze przykrywam puszkę. Ona po prostu nie zje tego samego więcej niż dwa razy pod rząd, dlatego kupuję saszetki i mieszam smaki żeby nie wybrzydzała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;88223498]to Yves Rocher, czeresniam tez polecam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Czarna owca
|
Cytat:
Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88223491]Możesz napisać nazwę? Bo mi z telefonu nie chce wejść na linka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] pomadki Yves Rocher... czereśnia, malina lub truskawka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak wspomniano : na pewno drapak, zabawki. Z zabawek polecam te sprężynki ( które są mega tanie, ale nie gwarantuje, że każdy kot oszaleje). Jeśli koty będą zostawać w domu na dłużej można się pokusić na jakaś ala interaktywną. Jeśli masz mieszkanie bez klimatyzacji, a w lecie jest gorąco to można się zaopatrzyć w koce chłodzące. Miski polecałabym dla każdego w ilości 2 sztuki, takie żeby można było myć w zmywarce [plus oczywiście na wodę]. Pokrywki trixie na karmę to było moje wybawienie również. Pod miski można kupić też jakaś matę, co by nie brudziły bardzo podłogi, bo moja księżniczka musi większość jedzenia wyjąć sobie na paznokciu ![]() Jak zabezpieczyć : na pewno pozbyć sie a) wszystkich kwiatów które mogłyby być szkodliwe, b) na początku starać się poukrywać kable, bo mogą przegryzać, c) wszystko co w zasięgu skoku kota trzeba traktować jako rzecz, na której kot potencjalnie sprawdzi działanie grawitacji. Polecałabym również w jakiś sposób zabezpieczyć szczoteczki do zębów, bo przynajmniej koty z którymi miałam do czynienia to się w nich lubowały ![]() Dodatkowo (pewnie o tym pomyśleliście), ale wizyta u weta [badania, odrobaczanie, szczepienia) + potem kastracja. Pomyślałabym również o trawie dla kotów. Plus oprócz tradycyjnego drapaka, takie kartonowe. Wszystkie koty, które znam są miłośnikami kartonów i lubią je obgryzać, drapać i dewastować.[/QUOTE]Co do kociej trawy to ja już miałam dość sklepowych i wysiałam owies jak do koszyczka w dużej donicy od kwiatów i był spokój. Z zasad bezpieczeństwa - jeśli otwieracie okno na oścież, to warto je osiatkowac, żeby kot nie wypadł (i w dobrej firmie, mama miała domową taką i kot wyleciał z siatką, ponad 1k w plecy na leki i operacje, utykający kot plus dużo stresu, nie polecam). U mnie kot nie obgryza kartonu, tylko uwielbia wskakiwać, więc mam jeden zostawiony zawsze do takich celów ![]() Szczoteczek do zębów nie rusza, za to mój tangle teezer jest nasz wspólny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi o świeczkach, zamówiłam z Ava&May. Juz się nie mogę doczekać aż odpalę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale ogólnie to trzeba będzie obserwować na punkcie czego kot dostanie fioła. Moja uwielbia wszystko co się błyszczy. Wszystkie wisiorki są od razu kradzione. Kolczyki też szybko nauczyłam się chować, ale popełniłam wielki błąd, gdy stwierdziłam, że igła do szycia przez 3 minuty ją nie zainteresuje. Błyszczała, więc już była jej. Jeżeli chodzi o siatki, to od razu polecam wzmacniane, z tego co się ostatnio orientowałam są specjalnie dedykowane zwierzętom. Koty, z którymi mieszkałam przy otworzonym oknie [ale osiatkowanym] stwierdzały, że to idealne miejsce do wspinaczki i zwisania, żeby ich ludzkie sługi dostawały zawału. ![]() Edytowane przez 835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 Czas edycji: 2020-10-21 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88222920]W IKEA są takie mało wyraziste świeczki. Te takie w tych mini szklaneczkach. Załącznik 7730517[/QUOTE]
Dla mnie one w ogóle nie pachną ![]() Cytat:
To zależy który zapach, niektóre nie są aż tak intensywne. Słyszałam tez opinie, że wosk jest intensywniejszy od świeczki nawet jak to ten zapach ![]()
![]() |
![]() |
#708 | |
Czarna owca
|
Cytat:
![]() Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Potrzebuję brązowego tuszu do rzęs.
Obecnie mam z yves Rocher, kolorystyka jest ok, ale sam tusz tragiczny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#711 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
A który konkretnie jest fajny?
Lata temu używałam i pamiętam, że było ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#715 |
Raczkowanie
|
Z pewnych względów nie moge w najblizszym czasie wybrać sie do fryzjera, a siwych włosów coraz więcej. Stwierdziłam, że zaryzykuję i po raz pierwszy samą (Z pomocą męża) zafarbuję je w domu. Jakie farby polecacie? Łatwe w obsłudze dla początkującej osoby, nieniszczące włosów i najlepiej dostępne w rossmannie? Przy włosach do pasa pewnie są potrzebne 2 opakowania? Może jeszcze jakieś wskazówki dla żółtodzioba?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ilosci dla dlugich wlosow - nie wiem. Edytowane przez Ifinick Czas edycji: 2020-10-22 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli jednak chodzi o farby chemiczne, to ja używam garnier COLOR naturals albo garnier olia. Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.