|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.
Cytat:
Współczuję Ci zamknięcia, oby za 2 tygodnie to zweryfikowali. Miejmy nadzieję że to zły początek końca. Jeśli AstraZeneca wejdzie do obiegu, to jest duża szansa, że od kwietnia sytuacja ulegnie dużej poprawie. Staraj się myśleć pozytywnie ![]() Wspolczuje Brytyjczykom... Beda to ciekawe swieta dla calej Europy...[/QUOTE]Tzn. normalnie nas przyjeli, zajrzeli do buzi, obejrzeli zęby. Jedynym problemem było to, że ząb jest do leczenia i trzeba wiercić. Także z tego powodu, że musi używać wiertła, musi mieć inny strój ochronny (miała zwykła maseczkę i google) i dlatego idziemy 4 stycznia na leczenie. Ja jestem wniebowzięta, bo czekam na to od końca marca. Akurat jak mieliśmy wizytę, zaczął się pierwszy lockdown i wszystko nam przepadło-- leczenie I prześwietlenie. Teraz prześwietlenie nie jest już potrzebne, bo ząb który był problemowy sam wypadł. Dziękuję losowi że tymczasowa plomba była dobrze założona i wytrzymała tyle czasu. Dopiero teraz się ukruszyła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Co do restrykcji-- w porównaniu do innych państw, nie mamy źle. Jeśli popatrzymy co się dzieje w Europie to cieszę się że jednak mieszkam tutaj, a nie np w Austrii, Wloszech, czy Niemczech. W Polsce też odstawiają manianę, Borys jednak jakoś zachowuje resztki rozsądku i nie zamyka wszystkiego "bo tak". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
Rzadko się udzielam ale dziś złapałam takiego nerwa że mnie głowa pół dnia bolała. Mam 2 dzieci jedno żłobkowe drugie przedszkolne. Już kilka razy grupy jednego i drugiego byly zawieszane bo korona u opiekunów. Ale teraz żłobkowe dziecko jest na kwarantannie do wigilii. Swieta zaplanowane zakupy czesciowo ogarnięte a tesciowie mowia ze sie nie spotykamy bo sie boja. To nic ze 3 tyg temu byla impreza rodzinna u nich i bylam tam z dziecmi i bylo ok. TZ od marca pracuje normalnie w firmie gdzie setki osob pracuja.Ja chodzę do pracy 3 lub4 dni w tygodniu spotykam sie z ludzmi ale to dziecko z kontaktu jest problemem. No cóż trzeba przeżyć. Oni akurat tylko raz w tyg wychodza na zakupy. TZ juz mowi ze ojciec wyglada jakby mu z 10 lat przybylo od braku aktywności bo zawsze wszędzie pełno go było. Jak starszak to usłyszał to powiedzial ze ma nadzieję ze chociaż drudzy dziadkowie przyjadą na te święta. Jemu jest przykro i mi też. A z placówek nie zrezygnuję bo widzę rozwój dzieci. Lubią tam chodzić i się dużo uczą, zwłaszcza maluch. Ale zadra zostanie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos dzieci z przedszkoli i złobkowych, z obserwacji: opiekunowie chorują A dzieci nie i rodzice.. też nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szczepicie się na koronawirusa?
Również najprawdopodobniej się zaszczepię, ale jako osoba przed 30stką, bez stwierdzonych chorób; jestem na szarym końcu kolejki, więc będę miała jeszcze dużo czasu na obserwowanie sytuacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Troche boje sie choroby, wiadomo ze mimo mlodego wieku mozna ciezko przejsc, ale nie wiem czy nie bardziej sie boje krotko sprawdzanej szczepionki gdzie wprowadzanie innych szczepionek to raczej kwestia wielu lat. No ale tez jestem mloda - 29 lat i zdrowa, wiec i tak bym na to poczekala. Poobserwuje sytuacje.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale generalnie współczuję. Moje dzieciaki też chodzą do żłobka i przedszkola, święta mają być u nas i tylko czekam czy na ostatnią chwilę któreś nie wyląduję na kwarantannie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przy tylu tysiacach oficjalnych objawowych zarazen dziennie nie ma szans, zebysmy nie mieli wszyscy kontaktu z kims z +. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88373757]Ale na żadną szczepionkę świat nie dał nagle tyle kasy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ok ale czemu zrzekaja sie odpowiedzialnosci co do skutkow ubocznych? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88373781]Biorąc jakąkolwiek szczepionkę podpisujesz informację o możliwych skutkach ubocznych i zgodę na podanie szczepionki. Ile razy szczepiłam dziecko, podpisywałam. Ostatnio sama się szczepiłam na grypę - również.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ok ale producent bierze tam jakakolwiek odpowiedzialnosc za to? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88373743]Tak naprawde to prawie kazdy z nas mial juz kontakt z kims, kto byl chory i zarazal.
Przy tylu tysiacach oficjalnych objawowych zarazen dziennie nie ma szans, zebysmy nie mieli wszyscy kontaktu z kims z +.[/QUOTE]No tak. Tylko to co innego wiedziec o kontakcie a co innego nie wiedziec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie, o co z tym chodzi? Bo na różnych forach o tym czytam, ale w sumie nie wiem jak to wypłynęło?
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Rozeznanie
|
Na razie nie - polityka informacyjna w sprawie koronawirusa leży i kwiczy na całym świecie, więc nic dziwnego, że ludzie nie są chętni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
U mnie podobna sytuacja- mama zawsze zaprasza na święta brata taty. Tak było i w tym roku. Ciotka odmowila, bo stwierdziła, że.. ona do nas nie przyjedzie, bo się boi, że się od nas zarazi, bo brat miał koronawirusa ( miał go w kwietniu) ![]() Dodam, że jej uzasadnienie jest z tyłka, bo ona pracuje w szpitalu i to prędzej my powinniśmy się bać, że ona nam coś "sprzeda", w końcu ma kontakt z setkami osób tygodniowo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Poczekam aż inni się zaszczepić i będę obserwować sytuacje. Jak nie będę zmuszona to się nie zaszczepię.
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88373781]Biorąc jakąkolwiek szczepionkę podpisujesz informację o możliwych skutkach ubocznych i zgodę na podanie szczepionki. Ile razy szczepiłam dziecko, podpisywałam. Ostatnio sama się szczepiłam na grypę - również.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]I ja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ona nie chciała się szczepić, tym bardziej, że covid przeszła, i mówi, że były wielkie pretensje pt. "Czemu nie chce się szczepić"🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak samo ja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Konto usunięte
|
Jeszcze polecam Twittera dra Szczeklika.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Szaja ale nauczyciele jakoś szybko mają być szczepieni, chyba zaraz za ochroną zdrowia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jedna z rzeczy, ktora mnie bardzie wkurza w tej pandemii to takie teorie z pewnej części ciała. Może dla Was lepiej, że nie przyjedzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Eternal rebel
|
Mnie poraża, że niektórzy wygłaszają takie rzeczy, jakby mieli siano zamiast mózgu albo jakby się cofnęli w poziomie edukacji do średniowiecza. Po co im mózg skoro nie robią z niego użytku?
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
Nie, ale producent zawsze zawiera taki zapis, bo każdy organizm jest inny i nawet najbezpieczniejsza szczepionka może wywołać skutki uboczne.
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
Co do tematu - nie ma takiej opcji.
Zobaczę odpowiedni zestaw badań, to oczywiście bardzo chętnie. Obecnie statystycznie większym zagrożeniem dla mnie jest nieprzebadana w pełni szczepionka niż covid.
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
Nie zamierzam się zaszczepić. Dla mnie to będzie eksperyment medyczny. Normalnie badanie nad preparatem trwa kilka lat, a tutaj kilka miesięcy. I jeszcze firmy maja być zwolnione z odpowiedzialności.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.