![]() |
#691 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Mysz_ka , wiatmy w naszym gronie!!!
![]() Ajanna, moja starsza siostra ma bliźniaczki, termin miała na koniec lutego, a urodziła w połowie grudnia. Natomiast znajoma, która trzy lata temu urodziła blixniaczki, donosiła prawie do końca i urodziła tylko niecałe dwa tygodnie przed terminem. Ja juz jakis czas temu chciałam zauważyc, że Torun jest piękny!!! Xantia mnie uprzedziała. ![]() Fajnie jest mieszkac w pięknym miejscu. ![]() Z niecierpliwościa czekam na relację magmy_29, bo sama chętnie wybrałabym się na takie badanie. A brzuchol rzeczywiście masz super, taki fajniutki. |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Konto usunięte
|
Aha, zapomniałam jeszcze napisać cosik o różnicy wieku między rodzeństwem. otóz moja mama urodziła czwarte dziecko, gdy ja miałam 15 lat, moja starsza siostra miała lat 17, a mój brat miał 13 lat. I bylismy wszyscy - cała nasza trójka- zachwyceni, od początku nie potrafiliśmy się doczekac dzidzi, do końca nie wiedzieliśmy czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka, a potem było mnóstwo kłótni o to, kto ma się Małą zajmować. Wiem, że mama miała z nas wiele pożytku, a dla nas to było coś extra!!
Także nie martwcie się mamusie, które juz amcie większe dzieci. To bardzo fajnie mieć dziecko po takiej przerwie. Ciąża odmładza kobietę. ![]() No, a trzy lata później, po przyjściu na świat mojej młodszej siostrzyczki, moja starsza siostra urodziła bliźniaki. Mieszkalismy wtedy w jednym domu, mieliśmy "pełna chatę"- dosłownie, mnóstwo krzyku, gwaru, radości, było SUPER. ![]() Nie wyobrażam sobie, że mogłabym być jedynaczką. |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podobno ze podczas pierwdszej ciazy brzuszek jest mniejszy niz podczas drugiej ciąży czy to prawda? ja jestem 1 raz w ciazy jestem w 12 tyg. jeszcze po mnie nie widac przytyłam kilo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 12 tyg. ciąży 53,5 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ani razu nie miałam mdłości, zgagi itp. I bardzo mnie to cieszy ![]() Joanna16 - również gratuluję ![]()
![]() |
#697 |
Rozeznanie
|
Witajcie
Te wasze brzuszki takie super ja narazie mojego niebede pokazywac bo jak mowilam sam tluszczyk umnie ![]() Ja wlasnie wrocilam od lekarza , dzis rano wystapily umnie dziwne krwawienia i wrocily wspomnienia jak to bylo w sierpniu ![]() TZ wlasnie wyszedl do pracy i zakazal mi wstawac z lozka , przygotowal mi obiad i mam dzis lezec i odpoczywac. |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
witajcie moja córka ma 6 lat i bardzo się cieszy iż będzie miała rodzeństwo codziennie rano całuje mój brzuch i mówi że wita się z dzidziusiem i pyta się brzucha jak sięczuję to bardzo miłe
a co do ciąży to w większości pierwszych ciąż przeważnie wszystko dzieje się z opóźnieniem tak jak i rosnący brzuch czy czucie ruchów ale przecież to nie znaczy że jeżeli mamy mały brzuch to dziecko urodzi się małe czy na odwrót |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
fredziunia- z własnego doświadczenia powiem ci żebyś niczego nie lekceważyła bo z ciążą nie ma żartów leż i odpoczywaj jak najwięcej ale bądź dobrej myśli i nie dopuszczaj do siebie że coś może być nie tak wiara czyni cuda wszystko będzie dobrze trzymam kciuki i proszęnie wstawać z łóżka
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Rozeznanie
|
Wiem ze z tym nie ma zartow (raz stracilam) caly weekend bedzie w pozycji lezacej (obiecalam) i mimo wszystko jestem dobrej mysli...
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
hej coraz wiecje nas
![]() fredziunia odpoczywajcie dzielnie!! ja po wizycie uczucia znów mieszane badanie usg mam na 5 lutego, a teraz jest 7 tydzień - mhyyy, ale jak tak to tak ... na moja dziwną minę lekarz stwierdził ze za szybko nie ma co robić ... wymusiłam toksoplazmozę i poziom żelaza ... oj dziwny jest ten świat, a może ja jestem dziwna ... ale stwierdził ze macica pięknie sie rozwija - chociaż coś ... o mojej chorobie - norma - za wiele nie wiedział ... pozdrawiam z pola boju o nie wymiotowanie ... |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Fredziunia chce ci powiedzieć,ze najważniejsze to nie martw się i odpoczywaj.Moja bratowa również miała taki problem a teraz cieszy się ślicznym 6 msc bobaskiem. Więc głowa do góry i myśl pozytywnie. ![]() Dziewczyny czy któraś z was ma żylaki? Bo ja mimo wieku (21 lat) mam jednego wielkiego żylaka i on się powiększa, a na dodatek pojawiły się pajączki na całych nogach i czy wy również macie ten problem. Jeśli tak to jak sobie radzicie z nim? |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Konto usunięte
|
Patrilla, nie ma się czym martwić, ja pierwsze USG będę mieć w poniedziałek- 8 stycznia, to juz będzie pierwszy dzien 11 tygodnia. Moja ginekolog stwierdziła, ż enie ma potrzeby wczesniej dzidziusia naświetlać. A ja polecam się jej opiece, w końcu ona juz mnóstwo ciąż przeprowadziła, a moja to dopiero pierwsza.
![]() fredziuniu, dbaj o Was, odpoczywaj , stosuj się do zaleceń lekarza, a na pewno wszystko będzie OKI. ![]() Ty też masz w poniedziałek USG, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Konto usunięte
|
W koncu jutro, od niepamiętnych czasów, mój TŻ będzie mieć wolną sobote. Jedziemy na zakupy!!!
![]() ![]() Poza tym odwiedzimy moją babcię, która wreszcie poinformujemy, że po raz kolejny zostanie prababcią. Ze względu na babcię, chciałabym mieć chłopczyka, bo moja babcia ma juz 5 prawnuczek!! W końcu jakiś mężczyzna by się w tym pokoleniu przydał. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Wtajemniczenie
|
fredziunia: trzymaj się! trzymam za Was kciuki
![]() coś niedobrze się dzieje na tym naszym forum ostatnio - 3 dziewczyny mają problemy ![]() ale pojawiły się też nowe mamy - gratuluję ![]()
#706 |
Zakorzenienie
|
Hej! Wróciłam z wizyty. Niestety nie oglądałam dzidzi tylko słuchałam jak bije serduszko i jak chlupoczą wody kiedy się wierci
![]() Umówiłam się na usg 3d, na 24 stycznia. Wtedy już zobaczymy płeć!! Cieszę się bardzo!
#707 |
Konto usunięte
|
Xantia, chyba będziesz pierwszą z nas, która pozna płeć swojego Maleństwa. Super .
![]() Myślę, że to z tą płcia mogłybyśmy pzrejąć od nich. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
co z fridą ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
Pewnie wszystkie wiemy tyle co sama napisała, że idzie do szpitala. pewnie jeszcze tam jest. W innym wypadku pewnie by się odezwała... Myślę o niej i trzymam kciuki.
#710 |
Zakorzenienie
|
Ajanna, Ty nigdzie nam nie zwiewaj!! My też Ciebie lubimy!!
Załączam nową tabelkę, jeśli kogoś / coś pominęłam to szybciutko wołajcie!! ![]() Kancia, co z Twoim terminem?? Czyżbym go przeoczyła????
#711 |
Konto usunięte
|
Xantia, ty to jesteś jak błyskawica, ledwo co o płci naszych Fasolek napomknęłam, a tu patrzę, odpowiednia rubryka już w tabelce. Jestem pod wrażeniem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Wtajemniczenie
|
Xantia: dzięki! dopisz mi proszę wagę 53,3 kg
![]()
#713 |
Zakorzenienie
|
o tu, tak dopisałam dobrze?? Tak?? Mówicie szybko co jeszcze mam Wam zrobić bo już niedługo koniec laby
![]()
#714 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale lubicie pisać. To dobrze, jak siadam wieczorem do kompa to najpierw nadrabiam zaległości.
Faktycznie Toruń (a w sumie Stare Miasto) jest rewelacyjne. Byliśmy tam tego lata ze znajomymi. Magma_29 masz duży ten brzuszek, mój trochę wypęczniał w tym tygodniu. Cieszę się bo od dzisiaj zaczął mi się 17 tc. A co do pajączków na udach to też zauważyłam przedwczoraj, że się pojawiły i to spore (wcześniej miałam, ale mało). Podobno rutinoskorbin pomaga. Ja zaczęłam łykać, myślę że to bezpieczny lek dla dziecka. A w dodatku jeszcze się nie wyleczyłam na dobre to się przyda. Dziewczyny trzymajcie się dzielnie, ja też miałam niewielkie plamienie w 6 tc, a w chwili obecnej dziecko ma się dobrze. Przeżyłam dramat, bałam się, że je stracimy, ale teraz jestem już dobrej myśli. Do tej pory brałam Duphaston, ale już przestałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
Xantia mi tylko lekarz na razie powiedział, ze 2 połowa sierpnia, konkretnej daty nie usłyszałam :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Narazie w takim układzie wpisałam Ciebie na 17 sierpnia. Jak poznasz dokładną datę to poprawię, ok?
![]() Poza tym szkoda że wszystkie nie mamy suwaczków, jest nas już trochę i łatwiej byłoby się w tym połapać ![]()
#717 |
Zakorzenienie
|
lea35 dzięki
![]() ![]() dziś zjadłam spaghetti pierwszy normalny obiad od świąt ... ale żoładek boli mnie nadal ech ... Xantia kurka jak ten czas leci zaraz będziesz wiedziała co masz w brzuszku szok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam fajną stronę- ciąża tydzień po tygodniu http://niemowle.onet.pl/1095865,4,1,...,wszystko.html
#719 |
Zakorzenienie
|
Heh, obudził mnie ten mały brzdąc. Boję się, że jak wylezie z mymłona to też w nocy będzie aktywny
![]() Jak już się obudziłam to poleżałam chwilę z ręką na brzuchu i jestem w szoku. To małe tam dokazuje aż mi się brzuch deformuje! ![]() ![]() ![]() No a jak już poleżałam to odechciało mi się spać. ![]() ![]() Pobuszuję trochę po necie, jak coś ciekawego znajdę to wkleję. Śpijcie dobrze ![]()
#720 |
Zakorzenienie
|
Xantia nocny marek
![]() może byc 17.08 jak bede znac juz dokładnie to wtedy zmienimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.