![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tajlandia
po Bangkoku nie ma problemu -chodzisz jak chcesz, ale już do świątyni długi rękaw i długa spódnica/spodnie... to samo ze świątynią tygrysów z tym, że faceci mogą w krótkich spodenkach, koszulce z krótkim rękawkiem, ale do pałacu należy ubrać długie (nawet faceci)
i zdejmowanie butów ![]() Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-03-03 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Przyczajenie
|
A czy w świątynich i u tygrysów wystarczy miec spodnie 3/4 (zakrywające kolana) ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
takie w połowę łydki możesz mieć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Ja już zgłupiałam i nie wiem totalnie co wybrać... Phuket+Koh Lipe Krabi Koh Samui Phang Nga ![]()
![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
Melleczka - ja bym się nie zastanawiała, bo wiem jak tam jest i nam się straaaaaasznie podobało, ale nie za długo.
Ja bym sobie darowała Koh Samui (zostaw sobie na kolejny raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Konto usunięte
|
Jak planujesz Phuket to polecam odwiedzic Similan Islands ! Pięknie , bylam w grudniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Organizatorkaaa :)
|
[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;39632629]Jak planujesz Phuket to polecam odwiedzic Similan Islands ! Pięknie , bylam w grudniu
![]() byłaś tam z jednodniową wycieczką ![]() pamiętasz może ile płaciliście
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Też jestem zainteresowana
![]()
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
Fakt, dobrze jest jechać do Tajlandii i zwiedzać ją na własną rękę, jeśli, powiem może brzydko, nie jest się uwiązanym. Mam na myśli dzieci. 4 lata temu pojechałam do Tajlandii i zwiedzałam kraj jak rasowy backpacker, jeździłam nawet stopem, spałam na plażach i takie tam historie. Z tamtego wyjazdu mogę polecić wyspę Ko Phayam, bardzo kameralną, lekko zhipisiałą
![]() ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-10-29 o 10:04 Powód: nazwa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;39632629]Jak planujesz Phuket to polecam odwiedzic Similan Islands ! Pięknie , bylam w grudniu
![]() Z pewnością tam pięknie, ale dla nas byłaby to podróż z Phuket 6 godzin busem i potem jeszcze łodzią chyba z 1 godz i to tylko w jedną stronę... więc zrezygnowaliśmy... fajnie by pewnie było pojechać na min 2 dni (czyli jedną noc)... cena za 1 dzień (sprawdziłam teraz dla pewności na ulotce) wynosiła 3500 bahtów od osoby, oczywiście ceny mogą się trochę wahać Malczik - ja też nie byłam z biurem, ale jakoś spanie na plaży nas by nie kręciło.... każdy zwiedza na swój sposób ![]() ![]() Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-03-07 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 | |
Konto usunięte
|
Jednodniowa wycieczka 3500BHT ale uwierz, naprawde warto i nie ma takich tłumów jak na Phi Phi i jest o niebo ładniej. Nurkowalam tam z żółwiami
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
Ja jechałam z Phuhet jakies 2,5 - 3h w jedna strone +1,5h łodzią, ale za nic bym tego nie zamienila, bo to bylo najlepsze miejsce jakie widzialam. Z tego co pamietam 2 dni na wyspie bodajrze 6500BHT , ale nie jestem pewna do konca. Aha słyszałam jeszcze o Tachai Island, podobno najpiekniejsza w calej Tajlandii. Ale jeszcze dalej łodzią no i ok 4300BHT za dzien. Niestety nie udało mi sie tam dotrzeć, ale licze ze moze sie uda nastepnym razem. ![]() Edytowane przez 6335951a6f2125013706eea4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9a0ad25 Czas edycji: 2013-03-15 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Konto usunięte
|
Tu kilka zdjęc
![]() PS. Nigdzie nie widziałam takiego koloru wody jak tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Wtajemniczenie
|
Zainteresowanych indywidualnym zwiedzaniem Tajlandii i Indii polecam ten kanał http://www.youtube.com/user/maniekRO.../videos?view=0
![]() |
#705 |
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie do dziewczyn które rezerwowały hotele przez booking.com. Powiedzcie mi proszę czy istnieje możliwość zarezerwowania hotelu z opcją all inclusive? Mój TZ sie uparł, że na Phuket chce tylko odpoczywać po zwiedzaniu i chciałby mieć AL a ja nie potrafię znaleźć takiej opcji na stronie booking. I niewiem czy takiej opcji nie ma czy poprostu ja jej nie widzę. W 2010 r kiedy jechałam z grupką znajomych na Fuerteventurę kolega zarezerwował 2 apartamenty 4-osobowe przez booking.com właśnie z opcją AL, ale kiedy zerezwowaliśmy w zeszłym roku hotel we Francji to już nie umiałam tej opcji znaleźć i w rezultacie mieliśmy tylko hotel, nawet bez śniadania. Będę wdzięczna za pomoc
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
.
![]() Edytowane przez painka Czas edycji: 2013-07-26 o 23:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
Painka - ogólnie super, ale dla mnie za dużo.. brakuje dnia na konkretny wypoczynek i nacieszeniem się spokojem... ale ja patrzę na to pod swoim kątem więc to też różnica
![]() Astenka - powinno byś w opisie hotelu czy ma opcję all incl., i jak wchodzisz w opis hotelu to przy bookowaniu napisane jest czy to opcja ze śniadaniem itp.. (to w momencie jak wybierasz hotel)... ogólnie w razie czego w każdym lepszym hotelu jest opcja all więc będzie można dokupić na miejscu... Jak wpiszesz w kryteria wyszukiwania all incl to wyskakują jedynie miejsca, które mają w nazwie "all incl". zajmie ci to troszkę więcej czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
Painka - a nie macie ubezpieczenia w razie spóźnienia się na samolot?
Ja rozumiem, tak jak mówiłam, ja bym jednak wolała troszkę więcej na spokojnie bo to wszystko jak dla mnie w dość dużym biegu, choć rozumiem, że chcecie jak najwięcej zobaczyć bo 8 dni to nie dużo. Melleczka - all incl jest dostępne w Tajlandii (oczywiście w hotelach a nie np apt) , najczęściej jednak takie opcje są oferowane przez biura podróży, ale jeśli kogoś interesuje taka opcja wystarczy sprawdzić w hotelu na ich stronie i tak jak mówiłam można dokupić już na miejscu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Plan wyglada dosc rozsadnie. Ahhh zazdroszcze. Mam nadzieje, że uda mi się tam jeszcze kiedys wrocic. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() W takim wypadku chyba najlepszącją będzie zarezerwowanie hotelu czy tam guest house, w którym znajduje się restauracja i najwyżej dopłacimy na miejscu za dodatkowe posiłki. Dla mnie to nie problem a TZ pewnie to zaakceptuje ![]()
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Painka - ej, jak to miałaś darmowe bilety?
Same linie lotnicze raczej nie oferują w pakiecie takiego ubezp, my kupiliśmy po prostu dodatkowo ubezpieczenie... ja akurat świątyni tygrysów bym nie odpuściła, bo strasznie fajny klimat ma to miejsce, ale jeśli ty już byłaś a on nie chce to może Phuket ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Painka - mój znajomy też tak latał, fajna sprawa
![]() no właśnie na takim śmiesznym przykładzie widać jak ludzie są różnorodni, dla nas to była jedna z najfajniejszych atrakcji i marzenie tż-ta żeby kiedyś tam się pojawić - zresztą my akurat nie lubimy barów, imprez - bardziej naturszczyki jesteśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gdzie spałyście w Bangkoku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Raczkowanie
|
my tutaj
http://u-placebangkok.com/
![]() |
#716 |
Raczkowanie
|
Gdyby ktoś z Was się wybierał na jakiś wyjazd bardziej relaksujący i zaplanowany to dajcie znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
painka czekamy na relację
![]() ![]()
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
pierwsza nasza noc była w hotelu Amari Don Muang, ale to z tego względu, że kolejnego dnia bardzo rano lecieliśmy dalej, więc chcieliśmy jak najbliżej lotniska Don Muang i bliżej wybrać nie mogłam, bo hotel połączony był z lotniskiem tunelem
![]() a potem 3 noce w Grand Hotel - na 24 piętrze jest restauracja i cudny widok na panoramę Bangkoku do tego jeden powitalny drink gratis, my mieszkaliśmy na 20-tym piętrze i też świetny widok z okna, ale nie szczególnie polecam ten hotel bo jak nie jestem osobą wymagającą to nieciekawy zapach i widać stare łóżka, brudne ściany... choć pościel czysta i zmieniana codziennie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
Malgos_12 - dziękuję
![]() My nad ranem wybywamy do Warszawy, lot mamy o 15.30; Zarezerwowaliśmy tylko nocleg w Bangkoku - zmieniliśmy bowiem plany i chcemy ruszyć na Ko Chang ![]() ![]() Pozdrawiam Was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Organizatorkaaa :)
|
carolinascotties udanego wyjazdu
![]() a my się wrońcu zdecydowaliśmy gdzie pojedziemy po tych dwóch nocach na Phuket- na Koh Lipe ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.