![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wpadki inteligentnego kierowcy w spódnicy!
Cytat:
nie wyobrażam sobie, że podjeżdżam na stację i dystrybutor z prawej jest zajęty, a z lewej wolny, więc stoję i czekam na prawy ![]() i nie trzeba latać z wężem dookoła auta, a jedynie przez szerokość auta z tyłu (do 2 metrów) ![]() Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2012-05-23 o 22:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
... choć nie Westwood
|
Dość duża, szczególnie jeśli wąż nie jest zbyt długi. W "moim" Shellu nie da się zatankować stanąć z drugiej strony choćby nie wiem co
![]()
![]() |
![]() |
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie miałam problemu z zatankowaniem z "lewego" dystrybutora i jak widać zresztą są one równie często używane co "prawe". Gdyby faktycznie były takie problemy to na stacjach takie dystrybutory nie byłyby po prostu montowane, bo po co, skoro i tak nikt by ich nie używał. Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2012-05-23 o 22:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#695 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Raczkowanie
|
Fakt jest taki,że można objechać dystrybutor i ustawić się lewą stroną do niego mimo,że wężyk jest z prawej,ale po co tyle zachodu jak można zaczekać.
U nas jedno auto ma wlew z lewej strony, drugie z prawej i zawsze się mylę które ma z której ![]()
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Ok, po prostu mnie to zdziwiło, bo nigdy nie zwracam uwagi na to, z którego dystrybutora korzystam. Nie ma to dla mnie najmniejszego znaczenia. A już na pewno nie takiego, żeby czekać w kolejce podczas, gdy inny dystrybutor jest wolny. Ale ok, każdy ma swoje upodobania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
... choć nie Westwood
|
To Ci mówię, że na niektórych stacjach bardzo niemiło byś się zdziwiła
![]() W moim byłym aucie miałam wlew z lewej, kiedyś pozyczyłam auto od ojca, a że bardzo się spieszyłam, podjechałam odruchowo pod niewłaściwą stronę. I koleś na stacji mówił, że trzeba odjechać, bo wąż nie dostanie. I fakt, nie dostałby. Poza tym nie wiem gdzie tankujesz, ale jak jest tak zabudowane to jak ma się węża przeciągnąć? W tym miejscu gdzie narysowałam (czerwoną linią)? na sporej ilości stacji nie da rady. Ja tam nie wiem po co komplikować sobie życie ![]()
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2012-05-25 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wtedy się nie blokuje obu a jak Ci wąż styknie to można lać ![]()
![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tankuję na różnych stacjach i zawsze dystrybutory są obustronne - zarówno węże, jak i wyświetlacze są z obu stron, więc dla mnie naprawdę nie ma różnicy z której strony podjadę. I nic nikomu nie blokuję, bo każdy ma swój wyświetlacz i swojego węża ![]() Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2012-05-24 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Have a nice day! ![]() Edytowane przez FammeFatale19 Czas edycji: 2012-05-24 o 17:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#702 |
Raczkowanie
|
Ach te węże...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
... choć nie Westwood
|
![]() ![]() ![]() No i jeszcze dodać do tematu. W związku z tym, że ostatnio się nie wysypiam to także zaliczyłam wpadkę. Dziś inteligentnie pojechałam bez świateł. W nocy. Po raz 2 w tym tygodniu. I tak się zastanawiałam czemu się tak na mnie dziwnie patrzą.... W moim poprzednim aucie nic się nie świeciło w środku (zegary itp) po odpaleniu silnika. Ale to chyba nie jest usprawiedliwienie ![]()
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2012-05-25 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
BAN stały
|
up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
A tam, jedynka na czwórkę to jeszcze nic, gorzej by było na odwrót wyobraź sobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | |
... choć nie Westwood
|
NSylwia, niektórzy tak robią, żeby maksymalnie przyspieszyć, jesli maja późny moment, także nie jest to nic strasznego
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Raczkowanie
|
A myślałam, że tylko ja mam jakieś przygody z początkami na drodze...
W swojej krótkiej karierze też zaliczyłam kilka wpadek, które spędzały mi nawet sen z powiek, pomimo tego, że jakoś super groźne nie były. I tak po każdej z nich miałam malutkie wyrzuty sumienia. Mam wybitnego pecha do zmian świateł. Bardzo często przejeżdżam na żółtym ;p Ale w sumie nie wiem czy to można uznać za wpadkę, czy nie. Początki mojej samodzielnej jazdy własnym samochodem po mojej małej mieścince. Musiałam stawiać auto na parkingu, który znajdował się dosłownie za płotem mojego domu. Brama wjazdowa na ten parking była dosyć wąska i bardzo stara. Z reguły wjeżdżałam w nią dość szybko. Tego razu jak na ironię chciałam wjechać powolutku i ostrożnie. I co? Zarysowałam sobie kawałek auta, bo walnęłam w bok tej starej, okropnej, zardzewiałej bramy -.- Dalej. Niechcący stuknęłam auto dziadka, próbując obrócić na domowym placyku przed garażami. Widziałam jak rodzice to robią, a mają duże samochody, więc stwierdziłam "luz, zmieszczę się". Nie uwzględniłam tylko tego, że oni to robili bez toyoty dziadka stojącej z tyłu... ![]() Na szczęście nie było mocno, tylko mały wgniotek, a dzisiaj oboje się z tego śmiejemy, że lepiej było na pierwszy raz puknąć w auto kogoś z rodziny. Najwięcej drobnych wpadek zaliczam jednak wtedy, kiedy nie wiem do końca gdzie jadę. Wczoraj na przykład wysiadła mi nawigacja na środku naszej pięknej stolicy , w której egzystuję od miesiąca. Domyślacie się pewnie, że dopadł mnie stresik z racji tego, iż kompletnie nie znam się na Warszawie. Włączył mi się moduł " nie wiem co robię". To było straszne, bo byłam świadoma tego , że np mylą mi się biegi albo przez przypadek włączam wycieraczki. Na szczęście dojechałam do domu, bo po godzinie kręcenia się w kółko w końcu natrafiłam na dobry kierunek ![]() Staram się ogarniać swoje auto bardziej z każdym dniem. Ostatnio stwierdziłam, że muszę być bardziej uważna. Uczmy się na błędach, bo to klucz do sukcesu.
Who can say, if I've been changed for the better ? But, because I knew you, I have been changed for good. Edytowane przez KatyBmt Czas edycji: 2012-11-16 o 00:19 Powód: korekta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
Wpadka nie moja a mojej mamy, która po kilkunastu latach wsiadła na nowo za kierownicę samochodu (oczywiście automatu, bo po tylu latach ogarnianie skrzyni biegów było za trudne
![]() ![]() ![]() ![]() Z moich wpadek, to po tym jak dostałam od rodziców własne auto. 2 lata jeździłam ich automatem, moje z manualem. Byliśmy odebrać babcie z lotniska i ja miałam ją zawieźć do domu, bo plan był taki ze miałam trochę tam u niej zostać. Przy którymś z kolei ruszaniu auto zaczyna szarpać i gasnąć, ale cisnę twardo bo przecież miało być dobrze. Zaczyna dziwnie pachnieć, nie wiem za bardzo co się dzieje, ale z następnych świateł udaje się ruszyć. Później wpakowałam się w korek bo był mecz na stadionie więc ruszanie, zatrzymywanie i tak w kółko. Bez problemów. Kolejne światła i już się ruszyć nie dało. Myślę sobie "zajefajnie się zepsuło". Tata z drugiego auta zauważył ze dziecko ma problem i leci na pomoc, bo ja oczywiście już stoję na skrzyżowaniu na awaryjnych. Okazało się, że w którymś momencie zaciągnęłam ręczny i o tym zapomniałam. Ile stresu i wstydu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Przyczajenie
|
To i ja się pochwalę
![]() W dzień odebrania prawka wjeżdżając na podwórko zahaczyłam o słupek od bramy, drzwi od pasażera nieźle wgniecione i błotnik cofnięty, dodam, że przez tą bramę spokojnie bez przeszkód przejechałby nawet kombajn ![]() Kiedyś jechałam z moim tż na ryby po jakiś leśnych, wąskich drogach i przed nami było jakieś bagno więc tz stwierdził, że będzie mówił jak mam jechać to będzie ok. No i mówi kręć w LEWO!! a ja uparcie kręciłam w prawo i buum wylądowałam na drzewie ![]() A i jeszcze historia z egzaminu. Droga z trzema pasami ruchu, ja cała w stresie, egzaminator karze mi skręcić w lewo. Znajdowałam się na prawym pasie, więc najpierw się skupiłam na wjechaniu na pas lewy i ustawiłam się do skrętu w tą lewą stronę i w tym stresie to pomyliły mi się kierunki i stoję na środku i czekam aż ci z tego skrętu lewego wyjadą bo moja genialna percepcja podpowiadała mi, ze oni na przeciw mnie są więc muszę ich przepuścić a to ja byłam na głównej i oni czekali na mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Raczkowanie
|
Historia z wczoraj
![]() Pracuje na drugim koncu miasta wiec z pracy musze przejechac cale miasto. Wczoraj skonczylam o 21,30, ciemno, zimno, wiec wlaczylam ogrzewanie, wyskrobalam szybki bo mrozik chycil i jade .... Po drodze mam pelno swiatel i co jakis czas ktos za mna trabil, jakos tak wyjatkowo duzo aut ... oczywiscie ja wkurzona mysle sobie "czego trabisz idioto ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Miałam to samo! tylko że o 20:00, jesienią tego roku, już ciemno było wracałam ze sklepu, wszyscy oprócz mnie mieli światła, zatrzymałam się przed zebrą i przepuściłam pieszych a oni się patrzyli na mnie bardzo dziwnie ![]() ![]() Nikomu o tym nie powiedziałam ze wstydu, pierwszy raz na tym forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A najlepsze jest to ze za ok 2-3 dni nie wylaczylam radia pod praca i gralo mi przez 8 godzin ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Raczkowanie
|
wpadka podczas egzaminu, bylam po raz drugi w miscie w ktorym zdawalam, wczesniej jezdzilam we wrzesniu (egz w ubieglym tygodniu i dokupione 2 godziny) jade jade, widze zielone swiatlo, i znak STOP, zatrzymalam sie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#716 |
Zadomowienie
|
Moja największa wpadka oczywiście na egzaminie
![]() Egz. kazał mi zawrócić na pierwszym możliwym skrzyżowaniu yo ja łup na lewy pas. Jade sobie.. Zakaz zawracania, potem strefa wylączona z ruchu i rondo a ja co? Zatrzymałam sie przed rondem i z dumą do egz "nie ma możliwości zrobienia tego zadania" Z lekka mnie naprowadził, ja burak ![]() "I co można?" - ten tekst mnie rozbawił tylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
O, ktoś odgrzebał mój ulubiony wątek
![]() Dawno już nie jeżdżę, od czasu do czasu tż mnie zmusi, żebym wsiadła za kierownicę jego auta. Ale pamiętam, jak jeszcze miałam, powiedzmy, swoje i musiałam zatankować. Wjeżdżam na stację, wysiadam i pyk, zamykam drzwi pilotem, bo przecież bedę szła płacić i nie zostawię go otwartego, więc zrobię to od razu. Zbliżam się do baku, który chroniła taka klapka. Usiłuję ją otworzyć, delikatnie, mocniej, coraz mocniej, nie da się. Obawiając się, że ją uszkodzę podchodzę do pana odpowiedzialnego za tankowanie gazu i proszę go o pomoc - odpiera, że zaraz podejdzie. W międzyczasie do dystrybutora za mną podjechał mężczyzna w średnim wieku i informuje mnie uprzejmie po moim powrocie, że muszę otworzyć samochód, żeby dostać się do baku ![]() Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2014-01-22 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze wydzwaniałam w panice do męża, że wlew się nie otwiera, a pan, który mi gaz tankował ze stoickim spokojem i tajemniczym uśmiechem pyta czy drzwi mam zamknięte. A ja z dumą, że oczywiście!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
Oczywiscie
![]() Moje auto było na olej napędowy, no ale to przecież dobrze wiedziałam. A mój brat i tak zawsze 10 razy powtarzał: tylko pamiętaj, ON! Niczego innego nie wlewaj! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny uśmiałam się strasznie
![]() Jak wrócę z urlopu dopiszę swoje ![]() « czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.