![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)
kiedy pracowałam w znanym i dużym sklepie odzieżowym pewnej sieci ....zaraz po otwarciu gdzie ludzi mało i wszyscy zajęci przyjmowaniem towaru...na kasie jedna osoba...podchodzi Pan do koleżanki i pyta się "Przepraszam...czy u Państwa personel to Tatarzy wybili?"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
jeżeli już mowa o urzędach i Paniach które tam pracuję to ja jestem zdania, że to zależy od tego jakim jest się człowiekiem a nie czy pracuje się w urzędzie czy nie.Przypuszczam, że ta sama Pani która jest niemiła np.w ZUSie tak samo niemiła by była np. stojąc za ladą w sklepie
![]() Ja w urzędach spotkałam zarówno bardzo sympatyczne urzędniczki jak i niestety te mniej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale jak po ludziach krążą legendy, że urzędników specjalnie szkolą żeby byli nieuprzejmi to też jest tak, ze niektórzy klienci wchodzą do urzędu z góry nastawieni na walkę z przymulonym urzędasem, ktory na 100% będzie niemiły i będzie robił łaskę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem zdania, że uśmiech czasami naprawdę może wiele załatwić. A tak niewiele kosztuje.
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2010-04-15 o 13:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
ja w urzedach zawsze trafiam na milych ludzi
![]() w urzedzie pracy tez zawsze staraja sie byc pomocni ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#699 |
BAN stały
|
Teraz (od paru lat) jest bardzo duży nacisk na profesjonalizację obsługi w urzędach. Za kilka skarg o opryskliwości i lekceważeniu klientów, w dobrych urzędach, można wyleciec z roboty albo dorobić się degradacji ze stanowiska, ewentualnie nagany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
kobieta za ladą
|
przez pewien czas prowadziłam z moim byłym tż sklep meblowy
przyszedł pan zamówił narożnik pokojowy na wymiar(istniała taka mozliwość po tym przypadku zaniechaliśmy tego do podstawowych przeróbek typu długość) po 2 tyg samochód podjechał tż z pracownikiem wnieśli na 3 piętro wszystko git na 2 dzień 10.02 przychodzi pan złożyćpisemną reklamacje bo cytuje jak żona na nim siedzi(tzn na narożniku) to jej nogi zwisają ![]() oraz jakieś duperele typu niedokręcony zawias przy pufie i coś tam jeszcze więć mój były poszedł podokręcać no i dokręca gość zaczął strasznie chamsko gadać mój sie wnerwił zadzwonił po pracownika i samochód,oddal tamtemu pieniądze i znieśli z 3 piętra do samochodu.. po tygodniu cały zestaw spzredał sie i nikt nie zgaszał ze komuś nogi zwisają ![]()
![]() |
#701 |
Przyczajenie
|
hahaha
![]() ![]() Co do sytuacji jakie miały miejsce kiedy pracowałam jeszcze w odzieżówce: W koszu z przecenioną bielizną leżało sobie kilkadziesiąt bawełnianych majteczek, leżą sobie dzien, drugi, ubywa ich pomału, któregoś dnia ładuje nam się do sklepu baba z torbą taką bazarową, rozgląda się czy nikt nie patrzy (my już taka konsternacja na kasie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Skąd się biorą tacy ludzie..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Nie depcze krokusów
|
brak mi słów...
![]() |
![]() |
#704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tak,,,też miałam taki przypadek....zdarzało też czym innym....nie pytajcie czym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
kobieta za ladą
|
jak pracowałam w sklepie firmowym przyszedł nastolatek z siostrą po bluze ,spędzili w sklepie ponad godzine siostra mu doradzała
na drugi dzień zjawia sie mamusia młodzieńca bo ona chce oddać bluze(nie uzgadniano zwrotu ewentualnego lub zamiany)o 17 bo 1)jest za droga(oki ale to po co wchodził do firmówki??) 2)brzydko w niej wygląda ![]()
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem zawsze miła dla każdego i w holandii np aż miło iść do sklepu, ekspedientka ma być miła i rozmawiać z ludzmi bo to jej praca i takie jest moje zdanie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#708 |
Nie depcze krokusów
|
Dokładnie, takie permanentne humory są sygnałem do zmiany pracy.
![]() |
![]() |
#709 |
Zadomowienie
|
Własnie, ja nic nie mówię złego ale taka ich praca i co ma kogo obchodzić ile dostają pieniedzy.. Są ludzie którzy mają bardzo ciezką pracę i pracują za 6 zł na godzinke.. Gdy ktoś pracuje w informacji to musi rozmawiać z ludzmi a tez mu dużo nie płacą tak samo ktoś jest listonoszem to musi duzo chodzic za marne pieniadze, ekspedientka ma rozmawiać z ludzmi taka każdego praca na jaką się zdecydował
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez evak1988 Czas edycji: 2010-04-15 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Przyczajenie
|
a pomyslcie o osobach pracujacych w call center.. ma-sa-kra
![]() w tego typu pracach takie "perełki" to na porządku dziennym.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Natomiast z własnej praktyki zawodowej w nieco innej dziedzinie, ale jednak w ścisłym kontakcie z ludźmi to powiem tak - ludzie często nie myślą o tym, że być może są np. 10-tą osobą, która pyta mnie to samo w ciągu np. godziny. Owszem, staram się być miła ale ludzie zlitujcie się od 7 lat robię to samo, mam ogromny entuzjazm ale nie jestem w stanie po 8h pracy klaskać uszami ze szczęścia, że ktoś mnie dzisiaj zapytał 20 razy o to samo, albo że pojawił się klient, który na dzień dobry nastawiony jest na pouczanie mnie a za przeproszeniem gówno wie w danym temacie i na niczym się nie zna albo trafi się dyskutant, który będzie mi mówił, że ustawa mu się nie podoba albo przepisy są nieodpowiednia - tak, jakbym co najmniej specjalnie dla niego mogła je zmienić - bo pewnie, ja to mam moc taką jak nasz parlament... ![]() Jestem osobą słynącą na gruncie zawodowym z ogromnych pokładów cierpliwości, ale są ludzie, którzy nawet mnie potrafią wyprowadzić z równowagi.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-04-15 o 22:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z resztą już nie chodzę do tego sklepu, niemiła atmosfera tam jest ![]() ![]() Edytowane przez Jakkolwiek Czas edycji: 2010-04-16 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Raczkowanie
|
Pracuję w biurze, gdzie są organizowane różne imprezy, wyjazdy itd. W przypadku, gdy się nie odbędzie- zwracamy pieniądze. Te oddaje nasz szef w biurze głównym i każdy klient jest o tym informowany, ze wzgl na to, że po każdej zmianie musimy się rozliczać i zwyczajnie nie posiadamy takich sum w kasach. Pewnego dnia przychodzi naburmuszona baba i mówi, że wczoraj kupiła tu wycieczkę, ale się nie odbyła i chce zwrotu. W pierwszej chwili się wystraszyłam że koleżanka z wczoraj jej nie powiedziała gdzie są odbiory i będzie awantura. Więc jej tłumacze co i jak:
J- Musi Pani iść do biura głównego, może koleżanka zapomniała Panią uprzedzić, ale w razie gdy wycieczka sie nie odbywa, zwracamy pieniądze w biurze głównym. B( krzycząc)- Ale ja to wszystko wiem!! Tylko, że mi się nie chce, niech Pani mi odda, nie będę nigdzie łazić. J- już Pani tłumaczyłam, że to nie możliwe, ponieważ nie posiadam takiej sumy, jaka równa się z Pani zwrotem. B- Ale czemu??? ( cały czas krzycząc) J- Ponieważ nie dysponuję takimi kwotami, zwroty dostaje sie w biurze głównym, ja nie dysponuje taka gotówką. B- To niech Pani zadzwoni do szefa, niech on mi je tu przyniesie. J- Nie, proszę Pani, nie zrobi tego. Została udzielona informacja co i jak, więc nie może Pani teraz oczekiwać, że każde biuro będzie nastawione na zwrot. B- To niech inna koleżanka mi je tu przyniesie. Ja sobie poczekam. J- Każde biuro funkcjonuje na takiej samej zasadzie, one też nie mają. B- ( po 15 minutach ciszy i patrzenia się na mnie) Dobrze, to ja idę na miasto, wrócę za trzy godziny i odbiorę, bo wierzę, że Pani zdobędzie te pieniądze. I wyszła. Dodam, że wróciła i to akurat w momencie, gdy rozliczałam się z innym klientem i zobaczyła że mam gotówkę w kasie. Szef się zgodził żebym jej wyjątkowo oddała, co mnie cieszyło, bo wreszcie się jej pozbyłam , ale gdyby nie zauważyła, że mam te pieniądze, nie ustąpiłabym, gdyż była bardzo nie miła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |
DOMator
|
Cytat:
Wierzcie, że czasem mam zły dzień, wszystko w pracy w w jednym momencie wali się na głowę, wiec jestem zła, ale kiedy przyjdzie ktoś kulturalny i miły, to ta cała złość mija i chętnie takiej osobie pomogę, nawet bardziej niż wynika to z moich obowiązków.
![]() |
![]() |
#715 |
Zadomowienie
|
Wczoraj pani stojąca przedemną w kolejce pyta kasjerki do której sklep jutro czynny, czyli dziś. Kasjerka odpowiada, że do 11, a pani na to wielce oburzona- to ludzie mają z głodu umrzeć? A kasjerka na to- no chyba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
po prostu Em :)
|
Wtedy jak kobieta przyszła pierwszy raz, nie miała wystarczającej ilości gotówki.
![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
aha dzieki za info
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Tylko raz porozumiałam się z klientem w kwestii anulowania dokumentów i oddania pieniędzy ale zrobiłam to nieformalnie poza jakąkolwiek wiedzą kogokolwiek i tylko dlatego, że ta osoba miała ogromne problemy, bardzo prosiła o pomoc - był to pan w wieku mojego taty i ze łzami w oczach mnie błagał, po prostu nie miałam serca mu odmówić nawet za cenę jakichś tam potencjalnych komplikacji (których na szczęście nie było). Jednak to była 1 taka sytuacja na 7 lat pracy.
![]() |
![]() |
#720 |
Raczkowanie
|
Chodzi o to, ze po prostu zobaczyła że mam gotówkę- a wczesniej jej mówiłam że nie dysponuję taką sumą, jaka jej się należy, teraz miałam. Wtedy jej oddałam, bo baba była bardzo nachalna i szef się zgodził.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.