Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ... - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 09:08   #691
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Dot.: Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ...

dziewczyny, wiecie, ze w ten weekend była promocja na cały asortyment BRW- taniej o wartość podatku Vat.
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 11:15   #692
Janek123
Przyczajenie

ja się tam do BRW przekonać nie mogę, wykonanie poszczególnych elementów nie jest perfekcyjne no ale cóż jaka cena taki produkt, jeżeli ktoś ma trochę pieniążków to ja proponuje inwestycje w meble włoskie, które sprowadzone z holandii kosztują naprawdę nie dużo
Janek123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 16:23   #693
madzia.a

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
xzora myślę, że do pokoju dziennego jakiś jasny kolorek, może właśnie beż Zobacz sobie jesień orzechową nobilesa. Ja planuję meble w kolorze wenge do sypialni i mam dylemat - ściany chcę pomalować w dwóch kolorach: dwie w kolorze jasny beż, a dwie albo czekoladowy brąz albo bordo... nie wiem co lepsze
połączenie jesieni kamionkowej i orzechowej jest bardzo ciekawa
Stary 2011-03-21, 09:40   #694
renguz
Przyczajenie

Ja osobiście mam złe doświadczenia z meblami BRW, komody - do szuflad można wkładać tylko lekkie rzeczy i mało ich - pomimo dużego rozmiaru szuflad, włożyłam kilka małych albumów, jakieś luźne kartki i spody szuflad odpadły - myślę że to są meble na wystawę. Meble kuchenne odeszła mi okleina - po około 2,5 roku używania, reklamacji mi nie uwzględniono bo czas do składania reklamacji jest 2 lata. To samo stało mi się z garderobą - tam okleina zeszła razem z lustrem - dobrze że w porę to zauważyłam i nic nikomu się nie stało. Myślę że nie po to daje się kilka tysięcy za meble żeby nie wytrzymały 10 lat. Jestem zawiedziona. Wyleczyłam się z mebli tej firmy - zgadzam się z tym że używane zachodnie meble nie dość że tańsze to TRWAŁE!!!
renguz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 19:35   #695
wesola84
Rozeznanie

madzia.a dziękuję

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-23, 17:50   #696
BlueWarrior
Przyczajenie

cześc mam pytanie bo zniszczylem sobie listwy do szafki wiszącej system largo kolor wenge i mam pytanie czy da się dokupić same listwy czy trzeba całą szafke wiszącą
BlueWarrior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-23, 19:27   #697
iza73
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlueWarrior Pokaż wiadomość
cześc mam pytanie bo zniszczylem sobie listwy do szafki wiszącej system largo kolor wenge i mam pytanie czy da się dokupić same listwy czy trzeba całą szafke wiszącą
To pytanie skierowane raczej powinno być do obsługi klienta BRW.
Można kontaktować się, zadawać pytania internetowo, można również udać się do najbliższego salonu i zapytać - tak mi się wydaje przynajmniej że tu, na forum raczej niewiele osób będzie Ci w stanie odpowiedzieć.
http://brw.com.pl/pl/kontakt
iza73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 06:49   #698
madzia.a

Cytat:
Napisane przez renguz Pokaż wiadomość
Ja osobiście mam złe doświadczenia z meblami BRW, komody - do szuflad można wkładać tylko lekkie rzeczy i mało ich - pomimo dużego rozmiaru szuflad, włożyłam kilka małych albumów, jakieś luźne kartki i spody szuflad odpadły - myślę że to są meble na wystawę. Meble kuchenne odeszła mi okleina - po około 2,5 roku używania, reklamacji mi nie uwzględniono bo czas do składania reklamacji jest 2 lata. To samo stało mi się z garderobą - tam okleina zeszła razem z lustrem - dobrze że w porę to zauważyłam i nic nikomu się nie stało. Myślę że nie po to daje się kilka tysięcy za meble żeby nie wytrzymały 10 lat. Jestem zawiedziona. Wyleczyłam się z mebli tej firmy - zgadzam się z tym że używane zachodnie meble nie dość że tańsze to TRWAŁE!!!
Przyznam, że zawsze takie opinie czytam z niedowieżaniem. Użytkuję meble brw oraz bodzio (które są niewątpliwie dużo gorsze i tańsze niż brw) od wielu lat i kompletnie nic się z nimi nie dzieje.
Meble kuchenne od 6 lat mam z Bodzio. Odchodzi mi przy blacie okleina rogowa, która styka się z kuchenką gazową. Przy stoliku też troszkę odchodzi, ale można ją ponownie okleić, więc to nie jest problem. Nic więcej mi się z tymi meblami nie dzieje, a użytkowane są dosyć mocno.
Kiedyś miałam bodajże przez dwa lata meble brw XXI (była to bardzo słaba kolekcja) a mimo to przetrwały, bez żadnych uszkodzeń. Sprzedane było jako stan idealny. Kolejne meble BRW mam od 5 lat Largo Classic. Moim zdaniem jakość mebli bardzo dobra. Nie mają żadnych uszkodzeń i nic się z nimi nie dzieje.
Dlatego trudno mi uwierzyć, jak ktos pisze, ze meble brw rozsypują mu się po kilku latach.
Stary 2011-03-24, 08:19   #699
aram55
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
Przyznam, że zawsze takie opinie czytam z niedowieżaniem. Użytkuję meble brw oraz bodzio (które są niewątpliwie dużo gorsze i tańsze niż brw) od wielu lat i kompletnie nic się z nimi nie dzieje.
Meble kuchenne od 6 lat mam z Bodzio. Odchodzi mi przy blacie okleina rogowa, która styka się z kuchenką gazową. Przy stoliku też troszkę odchodzi, ale można ją ponownie okleić, więc to nie jest problem. Nic więcej mi się z tymi meblami nie dzieje, a użytkowane są dosyć mocno.
Kiedyś miałam bodajże przez dwa lata meble brw XXI (była to bardzo słaba kolekcja) a mimo to przetrwały, bez żadnych uszkodzeń. Sprzedane było jako stan idealny. Kolejne meble BRW mam od 5 lat Largo Classic. Moim zdaniem jakość mebli bardzo dobra. Nie mają żadnych uszkodzeń i nic się z nimi nie dzieje.
Dlatego trudno mi uwierzyć, jak ktos pisze, ze meble brw rozsypują mu się po kilku latach.
A nie od dwóch lat?

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
ja mam od soboty poskładane swoje mebelki- Largo Classic. Wyglądają naprawde rewelacyjnie!
2 lata to nie 5
Nie wiem czy to istotna różnica, bo jeśli ktoś chce kupić takie meble to i tak kupi.
Wg mnie trwałość mebli zależy też od użytkowników, czy są tam małe dzieci itp.....
aram55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 09:49   #700
madzia.a

Cytat:
Napisane przez aram55 Pokaż wiadomość
A nie od dwóch lat?

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

2 lata to nie 5
Nie wiem czy to istotna różnica, bo jeśli ktoś chce kupić takie meble to i tak kupi.
Wg mnie trwałość mebli zależy też od użytkowników, czy są tam małe dzieci itp.....
No tak, zestaw XXI miałam 5 lat, a Largo Classic ponad dwa.
Stary 2011-03-24, 12:02   #701
renguz
Przyczajenie

Cytat:

Powiem tak - od niedawna korzystam z rożnych opinii zanim cokolwiek kupię. Czasy się tak zmieniły - jeśli chodzi o solidność wykonania, że przykro patrzeć na wyrzucone pieniądze na buble. Podsumowując moją wypowiedz - nie mam małych dzieci, należę raczej do ludzi którzy szanują wszystkiego. Mam meble z Fabryki Włocławek i do dzisiaj nic się nie dzieje z szufladami, okleinami, zawiasami a mają z 20 lat. Opinię wstawiłam po to żeby być czujnym na to co się kupuje, a jak już kupicie na co zwracać uwagę. Nigdy nie byłam kłamcą ani tez nie wyolbrzymiam niczego. Przy czym staram się szanować jak i na co wydaję moje ciężko zapracowane pieniążki - wolę zamiast zmieniać meble co 3-5 lat pojechać pozwiedzać - cóż kwestia co kto lubi...
renguz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 12:05   #702
Olencjaaa
Organizatorkaaa :)

GG do Olencjaaa

a my się zastawiamy nad kuchnią na wymiar z BRW ale jak piszecie, że ta okleina odchodzi to już sama nie wiem

najszybszy kontakt: olencjaaa.wizaz@gmail.com
(zawsze w tytule podawaj swój nick)
Olencjaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-28, 13:49   #703
imago84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olencjaaa Pokaż wiadomość
a my się zastawiamy nad kuchnią na wymiar z BRW ale jak piszecie, że ta okleina odchodzi to już sama nie wiem
ja na twoim miejscu nie brała tej kuchni z BRW, bo okleina nie odchodiz tylko z mebli kuchennych, u siebie w pokoju mam meble BRW Reset duża szafa z lustrem, komoda 1,5m szer i mniejsza na 0,5m oraz 2 półki na ścianie i nie dokonca jestem zadowolona bo porobiły się straszne luzy w tych meblach
a kuchnia to kuchnia warto dołożyć i mieć na lata niż się później męczyć
Stary 2011-03-28, 14:15   #704
Olencjaaa
Organizatorkaaa :)

GG do Olencjaaa

Cytat:
Napisane przez imago84 Pokaż wiadomość
ja na twoim miejscu nie brała tej kuchni z BRW, bo okleina nie odchodiz tylko z mebli kuchennych, u siebie w pokoju mam meble BRW Reset duża szafa z lustrem, komoda 1,5m szer i mniejsza na 0,5m oraz 2 półki na ścianie i nie dokonca jestem zadowolona bo porobiły się straszne luzy w tych meblach
a kuchnia to kuchnia warto dołożyć i mieć na lata niż się później męczyć
dokładnie nie ma co oszczędzać i później się wkurzać, że okleina odeszła
znalazłam już fajnego stolarza

najszybszy kontakt: olencjaaa.wizaz@gmail.com
(zawsze w tytule podawaj swój nick)
Olencjaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-28, 14:21   #705
imago84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olencjaaa Pokaż wiadomość
dokładnie nie ma co oszczędzać i później się wkurzać, że okleina odeszła
znalazłam już fajnego stolarza
now widzisz
powodzenia
Stary 2011-04-08, 17:06   #706
kitosa
Zadomowienie

Od prawie dwóch lat mam system Largo Classic. Jestem mega zadowolona! Tak samo mój brat (też ten system), moi rodzice (też ten system i jeszcze system Natalia). Śmieję się, że rodzina pozazdrościła nam tych mebli Ostatnio dokupiłam łóżko 160x200 wraz z materacem Kamil w czasie promocji bez vat. Wreszcie się wysypiamy z mężem Ogólnie rewelacja. Fakt, system ten nie należy do najtańszych (3.000 zł za za 5 elementów),ale cieszą nasze oczy każdego dnia. Poza tym plus tego systemu jest taki, że mają dużo elementów, co daje duże pole do popisu. Za rok planuję kupić meble Nika do naszej maleńkiej kuchni.
Stary 2011-05-23, 11:26   #707
sarah123
Raczkowanie

Ja mam w mieszkaniu wiele mebli z BRW i jestem z nich ogólnie bardzo zadowolona. Są ładne, szafy bardzo dobre, nie huśtają się, drzwiczki i zawiasy ok. Problem miałam jedynie z szufladami - nie można do nich wsadzać bardzo ciężkich rzeczy, np. całą większą szufladę od dołu do góry lepiej nie zapełniać książkami, bo wtedy ugnie się dół. Z dwoma szufladami mam problem z odpadającymi przodami (ale to chyba wina mojego nieumiejętnego sklejenia). I pare szuflad nie wiem dlaczego nie otwiera się do samego końca. Ale ogólnie jestem z mebli BRW bardzo zadowolona. Droższe meble też mają wady, a nie zawsze jest taki wybór. I cena też jest bardzo zachęcająca.
sarah123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 18:19   #708
madzia.a

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Od prawie dwóch lat mam system Largo Classic. Jestem mega zadowolona! Tak samo mój brat (też ten system), moi rodzice (też ten system i jeszcze system Natalia). Śmieję się, że rodzina pozazdrościła nam tych mebli Ostatnio dokupiłam łóżko 160x200 wraz z materacem Kamil w czasie promocji bez vat. Wreszcie się wysypiamy z mężem Ogólnie rewelacja. Fakt, system ten nie należy do najtańszych (3.000 zł za za 5 elementów),ale cieszą nasze oczy każdego dnia. Poza tym plus tego systemu jest taki, że mają dużo elementów, co daje duże pole do popisu. Za rok planuję kupić meble Nika do naszej maleńkiej kuchni.
ja też posiadam ten system w dwóch pokojach. Jakie masz elementy?
czy jesteś zadowolona z tego materacu, jest on miękki? Czy kupiłaś również stelaż z BRW? Bo ja tak i nie jestem zadowolona. Na allegro można kupić już za 200 zł stelaż elastyczny firmy Koło. A w salonie mówiono mi, ze za elastyczny muszę zapłacić koło 700 zł (nie wiem jakiej firmy), dlatego zdecydowałam sie na zwykły za 120 zł.

Edytowane przez madzia.a
Czas edycji: 2011-05-26 o 09:05
Stary 2011-05-26, 08:38   #709
chandra
Rozeznanie

po długich poszukiwaniach wybraliśmy z TŻ sypialnie Mezo - łózko i szafki nocne, ktoś ma?jak sie sprawują?
Stary 2011-05-26, 08:56   #710
madzia.a

Cytat:
Napisane przez Katja22 Pokaż wiadomość
Też zawsze tam robiłam zakupy, ale siostra poleciła mi sklep internetowy www.extrapunkt.pl , w którym mają meble różnych producentów. W ogóle nie mogłam się przekonać do takiej formy zakupów, ale zdjęcia były takie ładne, ceny konkurencyjne i dużo pozytywów, że się skusiłam i nie żałuję Na razie mam kuchnie stamtąd- mogę pokazać zdjęcie jak chcecie Bo jeśli chodzi o BRW to zawsze składając je coś było nie tak a to za mocno przeykręciło się śrubę i materiał nie wytrzymał a to rączki odpadają
brzmi jak reklama
Stary 2011-05-26, 11:43   #711
_Tymianek_
Przyczajenie

Znalazłam ostatnio ciekawe meble z BRW, nazywają sie Kaspian. Ktoś je widział na żywo? Na zdjęciu wyglądają ciekawie i cenę też mają przystępną tylko poza strona www nigdzie ich nie ma pomocy...
_Tymianek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 19:32   #712
Magda77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Tymianek_ Pokaż wiadomość
Znalazłam ostatnio ciekawe meble z BRW, nazywają sie Kaspian. Ktoś je widział na żywo? Na zdjęciu wyglądają ciekawie i cenę też mają przystępną tylko poza strona www nigdzie ich nie ma pomocy...
Niestety Kaspian prezentuje się lepiej na zdjęciach niż w rzeczywistości. Kolejna nowość pod znakiem - "tanio, byle jak"
Magda77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-08, 14:30   #713
chandra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chandra Pokaż wiadomość
po długich poszukiwaniach wybraliśmy z TŻ sypialnie Mezo - łózko i szafki nocne, ktoś ma?jak sie sprawują?
no i meble złożone, wyglądają solidnie, straaaasznie mi sie podobają pod każdym względem
instrukcja dobra ale i tak zeszło ze składaniem
ciekawe jak będą się sprawowac meble za jakiś czas hmmm
Stary 2011-06-08, 14:57   #714
madzia.a

dziewczyny, czy ta listwa z lustra kent jest osobno? Chciałabym to lustro powiesić w pionie w przedpokoju
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1265207224.jpg (24,2 KB, 9 załadowań)
Stary 2011-06-10, 15:52   #715
_Tymianek_
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedź.
Z tego co słyszałam to dzisiaj zaczyna się promocja na meble Kaspian i w ogóle na wszystkie meble Black Red White. Można kupić wszystkie meble bez vatu. Widziałam te obniżki w sklepie www.twojemeble.pl

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Widziałam te meble na żywo w jednym ze sklepów. Bardzo fajnie się tam prezentowały i widać, że dobrej jakości wykonanie. Teraz z tego co mi powiedziała kobieta w sklepie internetowym twojemeble.pl będzie można je kupić bez vatu.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Nie martwcie się, teraz ma być znowu promocja BEZ VAT. Szukam właśnie zestawu do sypialni i Pani w sklepie twojemeble.pl, bo tam mają tą promocję, powiedziała że rusza u nich ta promocja dzisiaj. Także nic straconego, damy radę

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Jeśli nie mieszkasz w wielkim mieście to kup meble przez internet. Ja tak zrobiłam, a dokładniej to kupiłam meble przez sklep Twojemeble.pl i jestem bardzo zadowolona. Koszt transportu był niewielki. Jeśli szukasz jakiś mebli z BRW to z tego co wiem to mają tam teraz promocję Bez Vatu na wszystkie meble. Także zajrzyj, promocja zaczyna się chyba dzisiaj i ma trwać do 20 czerwca

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Z tego co wiem to teraz ten zestaw można dostać całkiem tanio, bo będzie promocja Bez vatu na niego. Widziałam w tym sklepie: www.twojemeble.pl

Edytowane przez _Tymianek_
Czas edycji: 2011-06-10 o 14:52
_Tymianek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 10:13   #716
enye
Przyczajenie

cześć dziewczyny!

Planuję kupić meble do sypialni i zastanawiam się nad zestawem "Dream" oraz "Libera". Nie wiem tylko czy z zestawem "Libera" jest wszystko ok bo kurcze, jest chyba najtańszy ze wszystkich zestawów do sypialni - łóżko+dwie szafki nocne + szafa = 999 zł. Nie wiem też jak ten zestaw prezentuje się na żywo? Co o tym myślicie?

w załącznikach:
1. Sypialnia Dream
2. Sypialnia Libera
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dream.jpg (18,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg libera.jpg (44,5 KB, 28 załadowań)
enye jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 19:58   #717
madzia.a

Cytat:
dziewczyny, czy ta listwa z lustra kent jest osobno? Chciałabym to lustro powiesić w pionie w przedpokoju
ponawiam pytanie. Może ktoś ma lustro kent?
Stary 2011-08-24, 10:26   #718
aluniaaaaa
Zakorzenienie

A do mnie wczoraj dotarla zamowiona wersalka i jak to z moim szczesciem bywa - materiał jest pęknięty na kancie. I nie jest to usterka wynikająca z transportu tylko ewidentnie widac, ze za bardzo naciągnięto material.

Mam nadzieje, ze nie beda robic problemow z naprawa....

Miala, ktoras z was podobny problem? ciekawa jestem ile bede czekac na wymiane i w ogole rozpatrzenie reklamacji? Szukam w internecie ale nie moge znalezc, czy moge po prostu zrezygnowac calkiem z wersalki i zeby zwrocili mi pieniadze? Nie jestem zbytnio obeznana w temacie wiec z gory przepraszam za moja laikowatość. Do tej pory bylam bardzo zadowolona z produktow BRW

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-24, 17:51   #719
ikaria
Raczkowanie

Każdy element można dokupić oddzielnie. Załatwia się to za pomocą serwisu reklamacyjnego.Wiem bo sama często zamawiam dla swoich klientów.
ikaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-25, 21:42   #720
ikaria
Raczkowanie

Wszystko zależy tak naprawdę od sklepu.Standardowo 14 dni na rozpatrzenie zasadności i uznanie jej lub nie.Następnie jeśli zostanie uznana miesiąc na wymianę na nową.Jest tez opcja,że wymienią ci sztuka za sztukę jeśli mają taką samą na sklepie albo każą Ci czekać na kolejną dostawę jeśli nie mają.zasadniczo klient ma prawo w ciągu 10 dni zrezygnować z zakupionego towaru pod warunkiem jednak,że nie był on używany.
ikaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości