Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-02, 22:41   #691
Sniezynka21
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II

Ja zraszam raz dziennie i rosnie, odpukac fajnie. Bedziesz miala listki, zobaczysz

A co ogladasz ??? Ja latam po wizazu i chyba nie ma juz nic czego bym nie przeczytala ;D

Okres mam od wczoraj ( teraz koncoweczka )czyli nie cale 2
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 23:00   #692
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka no to fest cie zalalo haha tylko dwa dni okresu zawsze tak masz czy tylko tak dzis Moze w ciazy jestes Niby mozna miec 3 pierwsze okresy ale nie slyszlam jeszcze o tym.

My jeszcze nic nie ogladamy tz jest na kanapie ja w fotelu siedze i tylko mowimy sobie Idz wsadz plyte Nie to ty idz To ja nie ide To ja tez niei tak w kolko hihi lenia mamy i niechce nam sie wstac i zrobic doslownie 2 krokow.

Zrobilam ta zupe i dobra jest dodalam przyprawy i chilli i pali jak cholera jasna haha .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 23:06   #693
Sniezynka21
Zakorzenienie

Nie zawsze tak krotko mam ( czyt. NIGDY ) ale ciiiii

My czesto z TZ tak mamy, ze nie chce nam sie wlaczac, albo on mowi, ze ja nigdy nie ide tylko zawsze on

Moj TZ uwielbia ostre potrawy
Stary 2008-01-02, 23:12   #694
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka juz ci mialam o tescie pisac ale do gina idziesz -przypomnuialo mi sie Ja za to zapomnialam test kupic . U nas tez tak jest jedno do drugiego idz albo zrob to haha a drugie z wyrzutami .Moj tz tez lubi ostre wychowal sie na ostrym Kiedys jak sie poznalismy namowil mnie na zjedzenie calej papryczki chilli lo matko jaka tragedia Pol godziny bite siedzialm w wc bo mialam taki slinotok .Ja tez lubie ostre .Kiedy jedziecie do Polski ?Co ile odwiedzacie twoja rodzine Dlugo zostajecie tam?

Monika aaa zapomnialam przekichane masz z tymzebem pewnie juz spi i tapsy wzielas to powinno pomoc i do detysty bujaj bo tak bez powodu to nie boli od tak sobie .

Siezynka patz co teraz znalalzm o chilli hihi

Chili rozgrzewa i sprawia, że krew szybciej krąży. To przyprawa dodająca kochankom „pieprzu”. Podnosi temperaturę! Przyspiesza także spalanie kalorii.
Stary 2008-01-02, 23:18   #695
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka teraz do Polski planujemy jechac w pazdzierniku, bo TZ kuzyn ma wesele. Byc moze pojedziemy wczesniej, nie wiem.... Kiedys jeszdzilismy czesciej, jak Olivii jeszcze nie bylo to bylismy raz w miesiacu w Pl, pozniej coraz mniej. Ostatni raz bylam w lipcu u siostry na weselu. Zazwyczaj, jak jedziemy to na ok. 2 tyg. Nie tesknie juz prawie wcale... ale czesto mysle o wszystkich znajomych, rodzinie itd... Juz sie przyzwyczailam do zycia tutaj

Monika Monka ma racje, lepiej sie wybrac do dentysty.... najgorsze co moze byc to bol zeba, w ciazy to przechodzilam !! Cala ciaze chodzilam do stomatologa robic kapitalke

Monka a kiedy Ty jedziesz ??? Na ile ??? Pokaz swojego TZta
Stary 2008-01-02, 23:27   #696
monka23
Zakorzenienie

Siezynka no ja bym nie wyrbila jakbym miala w pazdzierniku jechac hehe Ja jade w niedziele na tydzien tylko Moj tz bedzie pracowal dalej wiec prawie nic sie nie widzimy To juz wole w Polsce siedziec i sie odkuc:mdl eje:. Pytalam sie kiedys tz-ta czy moge dac fote to powiedzial ze nie ze po co itd ze niechce .Ale jak mnie kiedys wkurzy to mu nazlosc zrobie i wkleje i mu pokaze hihi.

Dlamnie to najgorsze co moze byc to bole porodowe hehe to to juz jest wyzsza szkola przetrwania Ja bym bez znieczulenia nie wyrobila musialabym ale mialam ta okazje ze tylko pstryklam i mi dali takze skozystalam haha .Ty mialas znieczulenie czy nie?a dlugo porod trwal? wklej jakas fote Oliwki jak sie urodzila bo nie wiem czy wklejalas .

Ja dzis na zakupach bylam kupowalam kuzynce malemu szmatki ale skreca jak sie widzi takie malutki maciupkie spiszki czy jeansy albo bluzy no miodzik A moj tz tylko mnie szturcha i brwi podnosi W sylwka mowie mu pomysl zyczenie A te Chce miec dzidziusia a ja mu mowie to idz se zrob
Stary 2008-01-02, 23:29   #697
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Skończyliśmy właśnie oglądać film - "Punkt widzenia" z Hopkinsem, dobra sensacja Nie mam już siły czytać tego co nasmarowałyście, jutro nadrobię. Jestem chora i sie kuruję

Buziaki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-02, 23:35   #698
monka23
Zakorzenienie

Doridee to sie kuruj zjedz sobie czosnek na noc bedzie oddech skapcialego przeterminowanego smoka ale podobno dziala i oby ci sie mala nie zarazila
Stary 2008-01-02, 23:47   #699
Sniezynka21
Zakorzenienie

Doridee wypoczywaj, nie wiedzialam, ze tak dlugo siedzisz

Monka mowi sie, ze bole porodowe szybko sie zapomina, to prawda... ja juz ich nie pamietam, dlatego chce drugie dziecko Mialam znieczulenie zewnatrz oponowe, bez niego bym umarla W nocy wstalam siusiu i wody mi odeszly ( nie wiedzialam, ze to wody, bo bylo tego strasznie malusienko ) wiec do szpitala pojechalam dopiero na 2 dzien lekarz mnie opieprzyl, jak nie wiem... W szpitalu bylam o 12 ( w dzien ) a urodzilam Olivie o 1 w nocy. Mialam cesarke, nie wiem czy wiesz.... TZ byl ze mna do samego konca i razem ze mna plakal

Zaraz cos poszukam i wkleje

A Ty gdzie rodzilas ???? Normalnie ??? TZ byl z Toba ???
Stary 2008-01-02, 23:57   #700
Sniezynka21
Zakorzenienie

Prosze bardzo :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Olivia1.jpg (87,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Olivia2.jpg (89,4 KB, 10 załadowań)
Stary 2008-01-02, 23:59   #701
monka23
Zakorzenienie

Siezynka haha toz ztych boli prawie nic nie poczulas tak jak ja Jak poczulam ze juz sie zginam i mnie tak bolalo w podbrzuszu prad po ogach i plecach to sekunda znieczulenie Tz byl ze mna od 17 do 22.37 jak sie dzidek wylonil hehe Ja mialam wywolywany o 20 we wtorek pojechalam do szpitala dali mi tapsa o 11 juz sie zaczelo Rano dali mi znowu tapsa bo za male rozwarcie Potem dawali mi jakies *******y skapciale klimaty znieczuleniowe jakis zastrzyk i ten sprzecik z pradami Mialo pomoc ale O 17 wzieli mnie na porodowke i tz przyjechal juz do konca Wparowal rano i po 14 ale kazali mu wrocic a za chwile tele ze sie zaczyna Smiac mi sie chce bo fajnie bylo ja z nogam rozszerzonymi moj tz to bajerowal pielegniarki i tak sobie gawedzilismy Babki sie tylko wymienialy Az ta nasz przyszla co porob odebrala zakrecona niezle Ja jej mowie ze dziecko idzie a Ta Jeszcze nie Ja jej no ze idzie A to za wczesnie jeszcze nie No jej mowie ze yyyy idzie pokazuje ze mnie wypycha haha a ta A no idzie idzie haha Ja w Angli rodzilam .Moja rodzinka nawet nie wiedziala ze ja wciazy jeste wparowalismy na lotnisko a tam tak im kopary opadly haha teraz jak druga dzidzia bedzie tez nie mowimy hihi zowu kinder niespodzianka bedzie

Widze fotki kochany szkrabik hehe duza byla nie? jak sie oglada takie fotki to tylko slinka cieknie na nestepne hehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-03, 00:02   #702
Sniezynka21
Zakorzenienie

i jeszcze to znalazlam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Oliviaaa.jpg (51,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Olivienka.jpg (57,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg asa.jpg (51,0 KB, 8 załadowań)
Stary 2008-01-03, 00:04   #703
Sniezynka21
Zakorzenienie

To niezle mialas Ale jak to mozliwe, ze nikomu z rodziny, nie powiedzialas, ze w ciazy jestes ???? Jak Ty to 9 miesiecy ukrywalas ?????

Olivia wazyla 2800, mala byla a ile Twoj dzidek wazyl ???
Stary 2008-01-03, 00:11   #704
monka23
Zakorzenienie

Siezynka a to rzeczywiscie kruszynka z niej byla a na fotce taka duza hihi ale tak samo bylo z malym jak zobaczyli fotki to jaki on duzy a jak przyjechlismy do Polski jak mial miesiac to wszyscy bozie jaki malutki hihi No nikomu nie powiedzialam Bylam w 4 miesiacu jakos w Polsce to nikt nie zauwarzyl no bo nie bylo jeszcze nic widac i nie mialm juz potem planow zeby jechac wiec przeczekalam i zrobilam niespodzianke hehe .Sliczne te fotki hehe a Olivka to mi sie wydaje ze caly tz. Moj wazyl 3370 wiec wiekszy byla ale i tak rodzynek hehe .A teraz mala ile wazy?
Stary 2008-01-03, 00:21   #705
Sniezynka21
Zakorzenienie

Nie mam zielonego pojecia ile teraz wazy waze ja sama, ale jak wiesz moja waga jest zrabana. W kazdym badz razie pokazuje 12 kg Chyba tylko jedna osoba powiedziala, ze Olivia jest do mnie podobna
Ja bym nie wytrzymala tyle czasu nie mowic, ze jestem w ciazy Ja sie dowiedzialam w listopadzie, ze bedziemy mieli dzidziusia i postanowilismy, ze do Swiat nikomu nie powiemy.... w ten sam dzien TZ poszedl do kolego plyte oddac i przy okazji mu powiedzial, a ja do domu w tym czasie zadzwonilam
Wklej Twojego dzidka zdjecia, jak byl malutki
Stary 2008-01-03, 00:31   #706
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka ja tam umiem trzymac jezyk za zebami zwlaszcza ze wiem ze bedzie szok i zdziwienie i najlepsza niespodzianka jaka moze byc hehe tez nie wiem ile moj wazy wybieram sie i wybieram i wybrac nie moge .Nie mam fotek na kompie jak byl maly bo czyscilismy kompa Wiem ze na plyte zgralam i dzis ja szukalam bo chcialam zgrac pare fotem dzidka jak sie urodzil mamie do tej ramki i cholera jedna wie gdzie ta plytaJutro wieczorem bede szukac bo musze zgrac fotki to wkleje.Moj tz tez odrazu wszystkim wypaplal Wchodzilam do sklepu to tu to tam a ludzie mi gratulowali a prosilam go zeby siedzial cicho hehe

Spadam teraz ja w koncu tz wlaczyl film hehe takze do jutra milej nocki
Stary 2008-01-03, 00:35   #707
Sniezynka21
Zakorzenienie

Ja tez juz spadam, spac mi sie chce jak nie wiem co. Jutro musze wczesniej wstac, tzn ok. 9:00
I Ty o tej porze bedziesz film ogladala ???????????????? Niezle....

Dobranoc, do jutra
Stary 2008-01-03, 01:59   #708
monka23
Zakorzenienie

Siezynka ja tez musze jutro wczesnie wstac hehe jakby dzidka nie bylo to bym spala do poludnia Skonczylismy ogladac Godziny szczytu 3 nic dodac niz ujac a teraz do wyrka bo chce mi sie.
Stary 2008-01-03, 08:13   #709
monka23
Zakorzenienie

Czesc Amelka

Zapomnialm wczoraj napisac .Karmilam malego rosolem poszlam po cos zeby wytrzec mu buziaka a wchodze i szok przyjelam Dzidek lyzka w zupe i do buzi i je haha czaderka tz-ta wolam patrz co maly robi hehe Wczesniej sie nie bral za to tylko mieszal lyzka w jedzeniu i nie probowal jesc A teraz lopata i laduje .Wolalam zawsze go nakarmic bo szybciej i czysciej ale mam nadzieje ze teraz zacznie juz sam jesc w koncu .Pewnie bedzie caly umazany ale wole zeby juz sam jadl Samo przyszlo pewnie z nocnikiem tez tak bedzie wiec sie nie stresuje A jak karmicie maluchy to przy tv? U nas wiekszosc przy tv przewaznie sniadania i kolacje Dzidek oglada baje a ja go karmie Wiem ze tak sie nie powinno robic ale ja tam przy tv tez lubie jesc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-03, 08:25   #710
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Monka - podziwiam , trzecia w nocy a Ty na chodzie.
ja o tej porze to juz sie przewracam na drugi bok i niedługo wstaję
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 08:31   #711
monka23
Zakorzenienie

Darai dzieki za zaproszenie

Alabama wyczailam cie w znajomych u Daria wyslalam ci zaproszenie Normalnie cie nie zpoznalam gdyby nie Tymek

Gosiula korzystam z czasu kiedy z tz-tem jestesmy razme Raz czasem dwa dni w tyg sie widzimy takze to jest nic.Wsaje rano jak pijana ale chwile posiedzimy i potem ide z malym odespac Potem mi sie spac w nocy niechce i takie kolo .I wogule to Sniezynka mnie zagadujehehe
Stary 2008-01-03, 08:56   #712
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Dzien dobry
no tak jak myslalam-nabazgraly!!!

Sniezynka sliczne fotki,jak ty mala stroilas juz od narodzinrzeczywiscie byla skromna Daria wazyla 3700 i miala 55cm dl chybazapominam bo mi sie nieraz juz mylipowklejam fotki kiedys...

Monka ty to niedlugo w nocy bedziesz na wizazu a w dzien aaaa...tylko niewiem czy ci maly tak pozwoli

Doridee kuruj sie kuruj

Zab mi boli...
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 09:18   #713
djamelka
Rozeznanie

Monka ty jak nietopez-prowadzisz zycie nocnepodziwiam cie babeczkoJak jestes na naszej-klasie to zapros mnie bo niedaje rady cie poszukac a chcialabym zobaczyc zdiecia od KartalkaBo tu na forum widze ale z daleka bo nieda sie powiekszyc. Sniezynka dzieki za zaproszenie -widzialam zdiecia supel Oliwcia w tym rozowym dresiku to jak moja cora jak byla malaFajna minke szczelila w tym foteliku jak cos tam jadla(na tym zdieciu wydaje mi sie ze oczy ma twoje)
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 09:23   #714
edytcia
Zakorzenienie

Czesc Babki

ale mam czytania, tak tylko przelatuje po labkach Widze coraz wiecej Was na naszej-klasie. Dzieki Doridee za zaproszenie

Nie mam kiedy pisac, bo tz mi mowi - eee ja w domu, a Ty chcesz siedziec przy kompie To tak sie tlumacze

U nas leci, popisze wiecej kiedys, jak tz-ta w domku nie bedzie

Calusy

Edytowane przez edytcia
Czas edycji: 2008-01-03 o 09:48
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 10:40   #715
wenezja
Rozeznanie

Kurcze, padam na twarz! Emka wczoraj szalała do 22:00, a zawsze o 19:00 idzie spać... Do tego w dzień nie chciała spać i szalała jak nakręcona cały dzień. W nocy znowu jęczała, bo wczoraj kupy nie było i brzunio bolał. Za to dzisiaj sadzi co 5 min. Czad w chałupie! Do tego bajzel, a mi się paluchem ruszyć nie chce...

Monka,podziwiam szczerze za to siedzenie do późna. Ja wczoraj polazłam o 1:00 i dzisiaj mam tego skutki Na miejscu Śnieżynki, jeszcze mogłabym sobie pozwolić, gdyby Emka tak spała jak Oliwcia.

No masz ci los! Chwila pisania na wizaży, a Emka już podkradła okulary tż-ta i lata po pokoju! Niech już idzie wreszcie spać, to bedzie spokój!
-,,Biedna Emilka marznie a ja tutaj leżę"
wenezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 10:41   #716
djamelka
Rozeznanie

Dziewczyny dzieki za zaproszeniafotki sliczne jak i dzieci tak i wy!!!Doride piekna para z was,Alunia kolo was fajnie wyglada ale wiesz co?Jakby takie zdiecie pieknie wygladala jakby z drugiej strony byl jeszcze jakis maly dzidek Monika te oczy to masz zabujczefajna z ciebie laska,Ja jak tak pacze na te wasze fotki to sie chowam przy was wy wszystkie jak modelki a jak stara baba z pe-e-gieru(czy jak to sie pisze)Wlosy zapuszczam pol roku a dopiero urosly mi centymetr Daria a ty na twoj wiek to tylko podziwiac-wiesz co?na poczatku myslalam ze twoj syn to twoj tz-serio Monka dawaj fotki!!!!!
Stary 2008-01-03, 11:10   #717
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Djamelka, o nie nie, dzidka już nie będzie Też wklej jakieś swoje fotki I dzieciaczków

Monika mam Dermacol ale używam go tylko i wyłącznie punktowo, jako korektor, czasem po oczy ale bardzo malutko. Moim zdaniem nie nadaje się na całą twarz chyba ze rozmieszasz go z kremem lub lżejszym podkładem. Jasne do zdjęć sie nadaje bo całkowicie kryje i daje teatralny efekt ale na co dzień w życiu bym go nie używała na całą twarz Maska gwarantowana, zresztą sama sie przekonaj Agabil faktycznie jest mistrzynia makijażu i ma świetne pomysły, ale ona w ogóle jest śliczna dziewczyną i najważniejsze ma ogromne oczy - można poszaleć. Ty też masz przepiękne oczy, jest co malować

Wenezja u nas to samo, Ala chodzi spać o 22-23.00, no chyba ze nie ma drzemki w dzień to wtedy zasypia między 20-21.00. No cóż, cos za coś Ja wybieram tą druga opcję, wieczory musze mieć dla siebie

Ja ciagle chora U nas zima na całego, w nocy było poniżej -10 stopni. W sypialni ziąb jak cholera, 13 stopni, brrrrr

Edytowane przez Doridee
Czas edycji: 2008-01-03 o 11:32
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 11:28   #718
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Doridee Amelka
z dermacolem to zobacze..powini en byc w przyszlym tygodniu.Ja na ogol nie mam problemow z cera mam troche zaskorniakow bo u kosmetyczki nie bylam wiekino i przed okresem wylaza mi pryszcze co prawda gina ale sam faktno ale zobaczymya Agabil to rzeczywiscie ladna babka
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 12:10   #719
djamelka
Rozeznanie

Monika ladny kolor wlosow masz-jaki to?Robilas u fryzjera?Ja juz mam dosyc tych moich,wygladam okropnie a narazie nic niemoge zrobic bo sa jeszcze za krodkie Doride piszesz ze niechcesz zadnego juz dzidkaa moze juz jest w drodze???????,
Stary 2008-01-03, 13:23   #720
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Djamelka nawet tak nie żartuj Żadnych dzidków juz!!! Ja już chcę do pracy, do ludzi

Monka gratulacje dla Kartala za samodzielne jedzenie, Ala tez ju sama umie zjeść zupkę ale trwa to wieki, bo większość zamiast w buzi laduje na niej Haha, a czosnku się najadłam a jakże, później musiałam spać tyłem do Andrzeja żeby na niego nie chuchać

No i koniec pisania bo mi ala jęczy, nie umie sie sama niczym zajac, tylko: mama mama mamaaaaaaaaaaaaaaaaaa:coo l:

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości