Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-25, 12:36   #691
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
I ja również witam po wspolnych badaniach No w sumie prawda ta glukoza nie jest taka zła choc ja do teraz ja czuje i ja dostalam bez kawasku hihi...ale nie jest zle i nie ma co sie bac... W smaku przypomina duza ilosc cukru pudru rozmieszanego z mała ilościa wodyKasiu autobusik byl od razu takze nawet nie czekałam...I bardzo predziutko bieglam do domku bo siusiu mi sie w drodze zachcialo Dopiero co sie zagrzalam bo tak zmarzłam Cieplo to tam nie było...ja juz najedzona i teraz sobie troszke odpoczywam
ty Kasiuniu równiez pieknie wygladasz...Sliczna mamusią bedziesz(jestes) Mam nadzieje ze jeszcze bedziemy mialy okazje sie nie raz spotkac i poplotkowac...

Pewnie Słonko, jeszcze nie raz się spotkamy i naplotkujemy Ja w czwartek dam znać na kiedy będę miała następne badania, hihihi może znowu uda nam się pójść razem. Nie ma to jak w towarzystwie, człowiek nie myśli czy ta glukoza jest aż taka obrzydliwa, ani o matko zaraz mnie pokołują Cieszę się ogromnie, że autobusik miałaś od razu i nie czekałaś. Dziś faktycznie naprawdę zimno jest brrrrr, byle jeszcze do końca marca i ponoć pogoda ma się poprawić. Oby!!! Przecież już w lutym ładniej było, a temperatura dochodziła do 15 stopni.

Mała życzę bezpiecznej i spokojnej podróży.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 12:44   #692
maladT
Zakorzenienie

dzięki serdeczne jadę już 40minut i już mam dosć.Jeszcz 2h.Makabra.Mała mnie kopie tak jakby nic fajniejszego nie miała do roboty...

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 13:07   #693
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
dzięki serdeczne jadę już 40minut i już mam dosć.Jeszcz 2h.Makabra.Mała mnie kopie tak jakby nic fajniejszego nie miała do roboty...
Kocha Cię i chce się bawić ja dziś miałam jakieś takie przechyły w łóżku, że chciałam sie ułożyć na kawałku brzucha, ale nie dało się Dzidziuś protestował, nie będzie go matka ściskać, o nie Niedobra

Stary 2008-03-25, 13:34   #694
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

Pewnie Słonko, jeszcze nie raz się spotkamy i naplotkujemy Ja w czwartek dam znać na kiedy będę miała następne badania, hihihi może znowu uda nam się pójść razem. Nie ma to jak w towarzystwie, człowiek nie myśli czy ta glukoza jest aż taka obrzydliwa, ani o matko zaraz mnie pokołują Cieszę się ogromnie, że autobusik miałaś od razu i nie czekałaś. Dziś faktycznie naprawdę zimno jest brrrrr, byle jeszcze do końca marca i ponoć pogoda ma się poprawić. Oby!!! Przecież już w lutym ładniej było, a temperatura dochodziła do 15 stopni.

Mała życzę bezpiecznej i spokojnej podróży.
'

Koniecznie Kasiu daj znac i jak pojde to moze uda mi sie umowic na wizyte wtedy co ty Bardzo miło było Cie spotkać po tak długim czasie
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 13:49   #695
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewczęta.
Ale dzisiaj u mnie paskudna pogoda. Jak wstałam to się ucieszyłam bo słoneczko świeciło, a teraz śnieg z deszczem zacząl padać. Mój tata wyszedł z psem, ale będzie znowu zły jak wróci, że znowu jak był na spacerze to się rozpadało.
Judi, MaladT nie przejmujcie się, nie jesteście same z dużymi udami i tyłeczkami. Ja 3/4 swoich spodni nie moge przecisnąć przez uda. Tyłek mam strasznie duży, a u mnie to dopiero 20 tydzień się zaczął, masakra. Ja mam już z 8kg na plusie. Za tydzień w czwartek idę do gin i tam na wadze się zważę. Nie mogę się już doczekać. Troche się martwię, bo nadal nie czuje mojej dzidzi. Mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze.
Byłam dzisiaj na basenie. Mimo tego, że chodze regularnie (tylko przez święta i 3 dni przed świętami nie chodziłam) to wydaje mi się, że moje ciało jest tuste i falujące na wietrze
Kasiulka i Leonka, w którym tygodniu powinno się robić tą glukozę??
Stary 2008-03-25, 13:54   #696
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

DorbarQ ja zaczelam dzisiaj 24 tydzien ale tak naprawde to nie wiem od ktorego tygodnia robi sie glukoze i nie wiem czy jest jakas zasada dotyczaca tego...
Kasiulka jak myslisz nasz Pani bez problemu wypisze mi zwolnienie lekarskie??
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 14:02   #697
dorbar
Wtajemniczenie

A to ja, mój brzusio z 21 marca, 19 tydzień

Brzusio z 21 marca1.jpg

Brzusio z 21 marca2.jpg

Brzusio z 21 marca3.jpg

Brzusio z 21 marca4.jpg
Stary 2008-03-25, 14:04   #698
asiula_n
Rozeznanie

Glukozę powinno sie robic miedzy 24 a 28 tygodniem, ale najbardziej miarodajne wyniki wychodza około 26 - 27 tygodnia - przynajmniej tak słyszałam
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 14:15   #699
dorbar
Wtajemniczenie

Musze się spytać swoja gin kiedy będę mogła zrobić bo między 24 a 29 tygodniem będę w Anglii. Boje się troche tego wyjazdu. Boje się spotkania z ojcem dzidzi. Nie widzialam go od 30 grudnia i boje się, ze stał się dla mnie obcym człowiekiem.

Mój tato wrócił ze spacerku. Zanim wychodził to marudził, ze znowmu musi wyjść z Lennym, a teraz jak ma wyjść do sklepu to marudzi, ze nie chce go zostawiać w domu

Wcinam właśnie sałatke, dzisiaj jest dużo lepsza niż wczoraj
Stary 2008-03-25, 14:21   #700
Judi21_84
Zakorzenienie

witam kochane Dorbarku jakaś Ty śliczna i brzusio piękny
Ja byłam u babci zaraz biorę sie za robienie fotek mojego baniaczka i tych kilogramów i już wam załączam 5 minutek i zobaczycie Jolę słonicę A moja babcia dzisiaj do mnie-Jola aleś się rozrosła ... kochana babcia

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 14:24   #701
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczęta.
Ale dzisiaj u mnie paskudna pogoda. Jak wstałam to się ucieszyłam bo słoneczko świeciło, a teraz śnieg z deszczem zacząl padać. Mój tata wyszedł z psem, ale będzie znowu zły jak wróci, że znowu jak był na spacerze to się rozpadało.
Judi, MaladT nie przejmujcie się, nie jesteście same z dużymi udami i tyłeczkami. Ja 3/4 swoich spodni nie moge przecisnąć przez uda. Tyłek mam strasznie duży, a u mnie to dopiero 20 tydzień się zaczął, masakra. Ja mam już z 8kg na plusie. Za tydzień w czwartek idę do gin i tam na wadze się zważę. Nie mogę się już doczekać. Troche się martwię, bo nadal nie czuje mojej dzidzi. Mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze.
Byłam dzisiaj na basenie. Mimo tego, że chodze regularnie (tylko przez święta i 3 dni przed świętami nie chodziłam) to wydaje mi się, że moje ciało jest tuste i falujące na wietrze
Kasiulka i Leonka, w którym tygodniu powinno się robić tą glukozę??
Widzę, że Asiula już napisała. Dokładnie ja tak też czytałam, że między 24-a 28 tygodniem ciąży, ale z tego co pamiętam moja koleżanka była zaraz po 20 t.c. dziwne... ale widocznie tak ją lekarz wysłał.

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
DorbarQ ja zaczelam dzisiaj 24 tydzien ale tak naprawde to nie wiem od ktorego tygodnia robi sie glukoze i nie wiem czy jest jakas zasada dotyczaca tego...
Kasiulka jak myslisz nasz Pani bez problemu wypisze mi zwolnienie lekarskie??
Martuś pewnie, myślę że nie będzie najmniejszego problemu. Ostatnio sama się mnie pytała, czy wypisujemy jakieś zwolnienie, ale ja mówiłam że nie bo studiuję jeszcze i mam indywidualny, a raczej załatwiałam wtedy ten tryb wiec poprosiłam tylko o zaświadczenie, od razu mi wypisała Super babeczka

Dorbarku super laseczka z Ciebie brzunio piękny. Takie zgrabniusie te Wasze brzuszki, że słów brak... ale będzie "ubaw" pod koniec ciąży jak będziemy mieć przed sobą wielkie piłki... to znaczy mój brzuchuś na pewno będzie ogromny, takie mam przynajmniej wrażenie

Stary 2008-03-25, 14:26   #702
jowisz
Zakorzenienie

Dorbar gdzie ty masz dodatkowe kilogramy albo wszystkie byłyśmy szczapy przed ciążą albo ta macica kurde tyle waży skoro waga tak niby skacze do góry. bo nie wiem w co to idzie skoro dzieciaki jeszcze tak małe.

Judi cykaj szybko i załączaj.
Rodzinka zawsze szczera jest, ale to dobrze ja byłam 2 tyg. temu u mamy i całej swojej rodzinki i zostałam przez wszystkim pocieszona, że nie dostałam wielkiej dupy i jest dobrze generalnie. im wierzę zawsze, bo szczerzy są
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 14:32   #703
Judi21_84
Zakorzenienie

to ja... 24 tydzień ciąży, nie uciekajcie!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1919.jpg (54,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1920.jpg (64,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1922.jpg (68,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1923.jpg (64,2 KB, 29 załadowań)

Stary 2008-03-25, 14:34   #704
dorbar
Wtajemniczenie

Dziękuję Kobietki no właśnie myslaąłm sobie dlaczego ta waga tak szybko w góre idzie skoro dzidzie narazie takie malutkie są
Mnie jak ciotka zobaczyła gdy byłam w ok 10 tygodniu ciąży (nie wiedząc o tym, że jestem w ciąży, z rodziny to nikt nie wie, bo moi rodzice się wstydzą, że będzie wnuk nieślubny) to stwierzdiła, że wreszcie wyglądam kobieco. Ale mnie moje uda i tyłek troche przerazają, a to jeszcze 20 tygdoni

Judi masz zgrabniutki brzusio i wcale nie wyglądasz jak słonica. Jesteś śliczną przyszłą mamusią.

Kasiulka ja też myśle, że będę miała wielką piłke. Moja mama mi mówiła, że gdy była ze mną w ciąży to w 20 tygodniu dopiero brzuszek jej się pojawiał, a ja to mam niezły już korbolek
Stary 2008-03-25, 14:35   #705
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
to ja... 24 tydzień ciąży, nie uciekajcie!!!
chyba masz brzuchol jak ja albo ciut większy, a niby ja pierwsza z was rodzę super wyglądasz.

w ogóle kochane moje ja w tę sobotę zaczynam już szkołę rodzenia !!
Stary 2008-03-25, 14:40   #706
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
chyba masz brzuchol jak ja albo ciut większy, a niby ja pierwsza z was rodzę super wyglądasz.

w ogóle kochane moje ja w tę sobotę zaczynam już szkołę rodzenia !!
no ja niby jestem w 24 ale mój dzidziolek jest w 26 obecnie no jutro będzie znów mierzony to zobaczymy czy dalej jest taki duży

Stary 2008-03-25, 14:40   #707
Kasiulka22
Zakorzenienie

Judi

Korona "najwięksiejszego" brzuszka należy do Ciebie Wyglądasz bosko!!! brzuchatek prześliczny

o kurcze Jowiszku, ale super. Ja to cały czas myślę czy się zapisać, czy będę chodzić... itp. myślę a Ty płacisz za szkołę?

Stary 2008-03-25, 14:43   #708
jowisz
Zakorzenienie

Kasiu cena 350zł. kurs trwa 5 tyg. i jest co sobotę. najpierw 1,5 godziny teorii a potem godzina ćwiczeń.
to szkoła pod patronatem szpitala, który wybrałam - indywidualnie mogę się z prowadzącą umówić na obejrzenie porodówki
ja idę na kurs tylko dlatego, że nie mamy w tym mieście nikogo bliskiego. gdybym mieszkała blisko rodziny, zwłaszcza mamy, która mogłaby nas odwiedzać to pewnie bym to sobie darowała.
Stary 2008-03-25, 14:43   #709
dorbar
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a jak często chodzicie na wizyty do gin??? Ja chodze co 4 tygodnie, czasami wydaje mi się, że powinnam częściej.
Stary 2008-03-25, 14:47   #710
Mijalea
Zakorzenienie

Dorbar a zciebie widze niezla Lasencja- matencja

Judi, ty tez pysznie wygladasz z tym brzuszkiem

A ja sie zdrzemnelam, bo po nieprzespanej nocy czulam sie jak cien...hihi, tak sobie mysle co to bedzie jak przy dzidzi nie bede spala kilka nocy z rzedu...

Ale powiem Wam, ze sie tego mojego szkraba doczekac nie moge. Cale swieta lazilam i przekladam albo sortowalam te rzeczy, ktore dostalismy, dzis kupilam plyn do prania i jak goscie sie zmyja, to upiore wszytsko i poukladam w szafie !

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 14:47   #711
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a jak często chodzicie na wizyty do gin??? Ja chodze co 4 tygodnie, czasami wydaje mi się, że powinnam częściej.
wszystkie chyba mamy wizyty co 4 tyg. na finiszu będzie częściej
Stary 2008-03-25, 14:50   #712
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj chodzi sie co 4 tygodnie, a w 2 ostanich miesiacach co 2

A do szkoly rodzenia tez musze sie zapisac, maz obiecal, ze po swietach sie przejedziemy do szpitala, gdzie mam zamiar rodzic i moze akurat cos zaoferuja fajnego.

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 14:53   #713
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
wszystkie chyba mamy wizyty co 4 tyg. na finiszu będzie częściej
Jeszcze nigdy nie byłam tak niecierpliwa gdy czekałam za wizytą do lekarza

Mijalea ja też nie moge się doczekać maleństwa. Zdaje sobie sprawe, ze jak już będzie to czasami pewnie będę panikowała, że ni potrafie sobie dać rady, ale chce juz by było, chce wiedzieć, ze jest zdrowe. Czasami boje się sama do siebie powiedzieć, że jestem szczęśliwa, że będę mamą bo boje się zapeszyć. Częśto tak się zdażało, że jak mi na czymś zależało to wychodziło nie po mojej myśli, boje się, że w tym przypadku też tak moze się stać.
Stary 2008-03-25, 14:53   #714
Ania P10
Raczkowanie

Bardzo ładnie wyglądasz Judi, wcale nie jesteś gruba, a zdjęcia podobno pogrubiają.........
Ania P10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 14:59   #715
Judi21_84
Zakorzenienie

Dziękuję kochane ale słonik wie swoje WIDZI ILE WAGA WSKACUJE ale jesteście kochane
Mija zapomniałam i Tobie pogratulowac pięknego brzuchaczka
Marticia, Ania P10 dziękuję
kaiulko Mówisz że jestem przodownikiem....???? mówiłam, że z tydzień temu mnie wywaliło....

Stary 2008-03-25, 14:59   #716
marticia
Zakorzenienie

Judi cudna mamusia z Ciebie i nie narzekaj, bo nie masz po co. A ja wierze, ze zaraz po porodzie tak sie zajmiemy swoimi maluszkami, ze bez problemu wrocimy do swoich poprzednich cialek.
A ja mam juz 7 kg na plusie! normalnie zaczynam sie coraz rzedziej wazyc..hihihi.
No i zaczynam miec problemy ze spaniem, krece sie i wierce, ze mezus planuje przeprowadzke na kanape.

Dziewczynki a czy ta glukoza jest obowiazkowa? bo ja tam nic nie wiem na ten temat i lekarz nic mi o tym nie mowil, ze musze ja zrobic. Moze w poniedzialek cos bede wiedziec, bo ide na wizyte.

Kasiulka i Leonka, ale Wam baby zazdroszcze, ze mieszkacie niedaleko siebie, jak ja bym sie jesczez do Was dolaczyly, to gebusie by sie nie zamykaly
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 15:04   #717
marticia
Zakorzenienie

Kochane a co myslicie o ciezarowkach w stroju kapielowym na plazy? bo w tym roku to ja nie zamierzam zrezygnowac z kapieli slonecznych i kapieli w morzu.

Anisia... to z tego cycka. Ja to mojemu zawsze z lokcia w nos prtzywale...juz raz prawie mu zlamalam
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 15:09   #718
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Kochane a co myslicie o ciezarowkach w stroju kapielowym na plazy? bo w tym roku to ja nie zamierzam zrezygnowac z kapieli slonecznych i kapieli w morzu.

Anisia... to z tego cycka. Ja to mojemu zawsze z lokcia w nos prtzywale...juz raz prawie mu zlamalam

Ja zawsze uwielbiałam się opalać, jednak lekarz zabronił kożystać mi z promieni słonecznych w godzinach od 11 do 17. Ale w czerwcu będę świadkiem na ślubie brata i nie mam zamiaru straszyć swoją bladością

Szkoda, że nie jest realne byśmy wszystkie się spotkały. Super był by taki zlot lachonów-ciężarówek
Stary 2008-03-25, 15:15   #719
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jowiszku o kurcze to bardzo drogo u Ciebie, ale pewnie super. U mnie kosztuje 150 zł w dwóch szpitalach taka sama cena, w a jeszcze jednym szpitalu nie prowadzą. Koleżanka mi polecała, daleko nie mam. Ja bym poszła ze względu na wiedzę o porodzie, bo w sumie dzidziusiem myślę że dam radę się zająć, mam już małą wprawę choć na pewno wielu rzeczy jeszcze nie wiem, ale uczyłam się kąpać, przewijać, karmić nio i praktykowałam to na dzieciach Poza tym wiedza odnośnie laktacji, ciekawe czy mówią tam dużo więcej niż można przeczytać w książkach. Muszę jeszcze podumać Boję się, żeby nie skończyło się jak z kursem tańca, zapisałam się z mężem i skończyliśmy na pierwszych zajęciach Ja się rozchorowałam, a potem stwierdziliśmy, że już nam się nie opłaca bo nie nadgonimy wiedzy

Stary 2008-03-25, 15:16   #720
Ania P10
Raczkowanie

Mijalea ja też nie moge się doczekać maleństwa. Zdaje sobie sprawe, ze jak już będzie to czasami pewnie będę panikowała, że ni potrafie sobie dać rady, ale chce juz by było, chce wiedzieć, ze jest zdrowe. Czasami boje się sama do siebie powiedzieć, że jestem szczęśliwa, że będę mamą bo boje się zapeszyć. Częśto tak się zdażało, że jak mi na czymś zależało to wychodziło nie po mojej myśli, boje się, że w tym przypadku też tak moze się stać.[/quote]

Dorbar, ja tez mam takie same rozterki jak Ty, i również wyczekuję każdej wizyty. Myslę, że wiele kobiet tak myśli i boi się o każdy objaw. Musisz nauczyć się nie mysleć zbyt dużo, to pomaga, zapewniam Cię z własnego doświadczenia, a jestem w podobnym wieku ciężowym do Ciebie, noi bardzo pomaga mieć jakieś absorbujące zajęcie. Z tego względy myslę, że o ile zdrowie pozwala, dobrze jest chodzić do pracy w trakcie ciąży. Pozdrawiam
Ania P10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości