![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak dziewictwa.
mysl zostala rozwinieta w kazdym poscie powyzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Dletego powinno sie omijac hipokrytów szerokim łukiem..nie bedzie problemów...albo akceptuje przeszlosc albo nie.. Krótka piłka..
Some guy - ja nie wiem ja Ty to sobie wyobrazasz zeby facet byl dla kobiety pierwszym jak i odwrotnie...kobieta dla faceta...to nierealne.. W takim wypadku,kazdy zwiazek na ziemi musialby sie zaczac juz chyba w podstawówce..
#693 |
BAN stały
|
Witam moje drogie przyjaciółki i przyjaciół z forum.
Jak widzicie jeszcze żyję, choć nie było to tak oczywiste jeszcze jakiś czas temu ( niestety mało kto zrozumiał mój post). Ale wróćmy do wątku głównego , tak elektryzującego społeczność internetową. Odbyłem z Kasią rozmowę. Straszne chwile były wtedy naszym udziałem. Powiedziałem Jej co czuję, że nie potrafię zaakceptować jej przeszłości, że będzie chyba lepiej dla nas, jak zakończmy to znajomość itd.... Kasia zalał się łzami, mówiła że nie zmieni tego- przeszłości, chyba nawet mnie przepraszał, mówiła że nie może żyć beze mnie, że jestem wszystkim dla niej itp. I niestety nie byłem konsekwentny nie doprowadziłem sprawy do końca- to mój błąd przyznaję. I dale trwamy w związku niby wszystko w porządku ja kocham ją a ona mnie, ale to nie znikło. Będę zobowiązany jak tej formy, się nie będziecie czepicie. „Porobiło się” jak mawia kultowy bohater tasiemca polskiego. Nie odnoszę się do poszczególnych postów- wybaczcie może znajdę w najbliższym czasie na to czas. Zastanawia mnie tylko jedno dlaczego np. Bess czy TmargoT zachowują się tak jakby nie czytały tego co napisałem. Partycypujecie w tym wątku od początku a mimo to przypisujecie mi to, czego ja wystrzegam się ja ognia. JA NIE MIAŁEM KONTAKTÓW SEKSULANYCH PRZED KASIĄ I NIE CHCE MIEĆ EWNTUALNIE PARTNEEK PO NIEJ- może to abstrakcyjne, ale przyjmijcie tą abstrakcję bo jest ona faktem. I jest fundamentem moich żalów , bez tego moje wywody były by gó.. warte. A swoją drogą dziewczyny, które są szafarzami równouprawnienia i feminizmu ( takie mam przeświadczenie czytając wasze posty) stają się seksistami oceniającymi ludzi wedle płci. |
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewidentnie pan/pani wazonik nas robi w bambuko.. Szkoda komentów na to..
Edytowane przez Lena_20 Czas edycji: 2008-06-14 o 00:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli nie śmierc to moze zakon,pustelnia lub np mozesz zostac aseksualnym ale trzeba sie wyzbyc w sposob naturalny potrzeb .. Co do czytania ze zrozumeniem to mam wrazenie ,ze tez cierpisz na to samo ale niewazne co tam u Gosi? Wazonik czy tracisz forme czy mi sie wydaje??? ![]() aha i jeszcze co do tych zarzutow od pewnego momentu moje posty to takie myslenie na glos nie skierowane sa li tylko do Ciebie No ale jesli nie umiales zerwac i dalej tkwisz w klamstwie i na dodatek ta dziewczyna chce sie z Toba tym umartwiac wasza sprawa.W koncu masz problem ,bo stoisz przed perspektywa dozywotniego braku sexu ![]() Moze idzcie do jakiegos terapeuty albo ksiedza,do poradni bo ta sytuacja jest beznadziejna. I w ogole trudno mi juz ten watek traktowac powaznie ,skoro Ty nie mozesz zaakceptowac ,po niej nie bedziesz miec nikogo(och slyszalam to juz heh i powiem Ci nie dotrzymal slowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Tja, samobójstwo, bardzo werterowskie
![]() Zero odniesienia się do drugiego konta na tym samym kompie ![]() Wazonik ma drobne problemy z rodzajem czasowników w postach (zarówno z tego, jak i z drugiego konta - Kasia zalał się łzami, mówiła że nie zmieni tego- przeszłości, chyba nawet mnie przepraszał)... |
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na poczatku w to wierzylam,ale teraz cos mi sie zdaje,ze ktos robi nas w balona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ad2. Tak powoli mam zadyszkę niemalże jak Euzebiusz Smolarek nie tak dawno błyszczał a teraz bladość. Ad3. „Li” tylko do kogo jeśli nie do mnie? Przepraszam, ale miałem inne wrażenie. Ad4. Jakim kłamstwie?? Powiedziałem co mnie boli !!! Widzę postęp zauważasz że ktoś może myśleć inaczej niż Ty. Tylko to ubóstwianie seksu trochę mnie martwi. Dobrze wiesz że nie pójdę nigdzie po pomoc - taki typ. Ad 5. Ja nie chce abyś mi przyklaskiwała i się zachwycało nade mą mną, nie wierzysz trudno, ja nie jestem w stanie Cię przekonać. Dla Ciebie to nierealne dla mnie naturalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja od dawna uważam, że to prowokacja
![]() ![]() Drugie konto i udawanie dziewczyny cierpiącej, bo spała z exem - ostatecznie przesądziło sprawę. A seks, tak się składa, stoi dość wysoko w hierarchii potrzeb człowieka. Należy do potrzeb fizjologicznych, które dominują nad innymi, gdy nie są zaspokojone. Nie pisz więc głupot. |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
BAN stały
|
Cytat:
Werter miał trochę inną sytację. Ale skoro przypisujesz mi miłość werterowską, to bardzo miło z Twej strony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
hę???
zawsze przyjmuje do wiadomosci,ze ktos moze myslec inaczej niz ja Pytanie tylko jak go nawrocic ![]() żart Wazonik, a ta gosia to co to bylo? Mysle sobie,ze gdyby tak Kasia miala silniejszy charakter to mogloby to wygladac zupelnie inaczej |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
BAN stały
|
Tak dużo mówiłyście o prowokacji. Chciałem trochę pograć, niezbyt czysto przyznaję. Poniosło „gosięktosię”, gdyby nie to nie było denuncji. Trochę głupie to było fakt, ale robiłem to w jednym celu: Chciałem udowodnić, że kobiety są stronnicze, trochę źle to rozegrałem. Gorąca głowa mnie zgubiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja nie wytykam błędu jako literówki, tylko błędy wskazujące, że wazonik niekoniecznie w ogóle musi być facetem
![]() Zasadniczo po tej akcji z drugim kontem powinieneś dostać bana za prowokacje, nie masz go jeszcze ode mnie tylko dlatego, że admin ci go nie dał. Więc zaczekam na jego decyzję. |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
BAN stały
|
To, że zmieniam styl tylko chyba o mnie dobrze świadczy - jestem plastyczny.
Zauważ moje wątki są spójne, a Gosia specjalnie inaczej pisała- miała widać inną konwencje. Jak chcesz to możesz mi dać tzw. „bana” już teraz. Nie strasz mnie, większę strachy widziałem. Nie będzie problemu- czyż nie? Przykryjmy problem- nie napiszę dosadniej- i go nie będzie..... Edytowane przez wazonik Czas edycji: 2008-06-14 o 01:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak ja bym miał silniejszy lub inny charakter też, by to wyglądało inaczej. No niestety to jest gdybanie, troszkę przypominające moje rozdrapywanie przeszłości. Edytowane przez wazonik Czas edycji: 2008-06-14 o 01:41 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
przyczajony tygrys
|
czytając to forum przypomniała mi się historia mojej qmpeli. Ona była po 1 stosunku- on nie. gdy się dowiedział od jej koleżanki wpadł w szał... wyrzucił jej rzeczy z jego mieszkania... po jakimś czasie znów zamieszkali razem.potem znów kłótnie... powroty... teraz nie są parą. on do niej dzownił, pisał smsy, groził. zrujnował jej psychikę tylko dlatego, że nie była dziewicą.
trochę się pomieszało na tym forum, przyznaję, ale może wazonik przemyśli jeszcze raz sprawę rozstania. |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kobieta zadbana to kobieta szczęśliwa ![]() Biegam ![]() 1-->2-->3-->4-->5-->6-->7-->8-->9-->10-->11-->12 tyg ;-) Z każdym dniem czuję się coraz lepiej i lepiej i lepiej ![]() Edytowane przez koczkodanek Czas edycji: 2008-06-14 o 08:41 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
wazonik twoje posty świadczą o tym,że jesteś totalnie niepoukładany, zakompleksiony (żyjesz w poczuciu wiecznego zagrożenia) i co najgorsze NIE CHCESZ poukłądać tego wszystkiego.
Kwestia dziewictwa to dla ciebie coś więcej niż błona dziewicza. To poczucie własnosci, posiadania itd., prawda? O ile potrafię zrozumieć jakiś tam żal,że kobieta na ciebie nie czekałą (a skąd w sumie miaął wiedzieć,że będziesz? ![]() chcesz zostać cierpiętnikiem? wiesz ostatnio dziewictwo zaczeło być w modzie, powstają kluby dochowania czystości przed ślubem. ( jak dla mnie całkiem chwalebne o ile członkostwo jest dobrowolne). Może skontaktuj się z takim klubem dziewic i sobie porozmawiaj i może znajdziesz tam swoją ukochaną. A Kasi daj już spokój święty.
#709 |
Wtajemniczenie
|
Wazonik - od czego zacząć?...
Ta akcja z gosiąktosią udowadnia, że oręż wypada Ci z ręki. Może w końcu pojąłeś śmieszność swoich argumentów lub to, że nikt Cię tutaj nie pochwali. Tonący brzytwy się chwyta. Swoimi postami pokazałeś wszystkie swoje kompleksy. Mam wrażenie, że jesteś (jak ktoś wcześniej zauważył) niespełnionym polonistą, który tak bardzo chciałby zaistnieć ze swoją twórczością/filozofią/jakże genialnymi spostrzeżeniami, ale nie udaje Ci się to w realnym życiu, więc dajesz upust swoim niespełnionym ambicjom na forum. No bo to takie literackie, stworzyć nową postać, która ma własny styl pisania i jakże tragiczne przeżycia za sobą! Zacznij leczyć swoje kompleksy, zajmij się normalnym życiem i nigdy więcej nie kreuj się na romantycznego idealistę pokroju Wertera - chyba pamiętasz, jak skończył. Chciałeś się wyżalić? Uzyskałeś wiele rad - wszystkie zanegowałeś. A zarzucanie wizażankom seksizmu jest po prostu idiotyczne. Żal mi Ciebie, naprawdę. Właściwie nie zdziwiłabym się, gdyby pisała do nas zakompleksiona, szara myszka, która raz w życiu chciała być w centrum uwagi. Nie tędy droga, kochana.
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie oceniam ludzi wg. płci.znajdź mi choć jeden dowod mojej winy,bo zarzucać wine można,ale popartą dowodami. szkoda,że mączysz swoja dziewczynę i cieszę się,że już innej nie będziesz męczył. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
BAN stały
|
Cytat:
Miałem niekłamaną przyjemność zapoznać się z Twoim poglądami i wizją życia w kilku innych wątkach - i muszę stwierdzić, że sposób Twego myślenia jest dla mnie co najmniej zadziwiający. Nie będę silił się na ocenę Twojej osoby - Ty się wysiliłaś. Choć przyznam że Twój styl życia jest mi obcy, przypomina mi się jeden z utworów zespołu oskarżanego o satanizm przez o. Rydzyka ( zresztą całkowicie nie słusznie) Sweet Noise. Kilku użytkowników zrodziło u mnie podobne refleksję - więdz nie traktuj tego zbyt osobiście, napisałem pod pewnym wątkiem żeby nie zgineło- ale chyba nie ma sensu wałkować tego. Edytowane przez wazonik Czas edycji: 2008-06-15 o 02:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
BAN stały
|
Cytat:
Co do gosiktosi polemizowałbym.... A swoją drogą widzę że poloniści u Was dobrze stoją, ja znam kilkunastu polonistów i zdania Waszego za bardzo nie potwierdzam. Każdy ma swój styl pisania i każdy ma przeżycia- czasem styl jest oryginalny czasem nie ( mój nie jest), przeżycia też mogąc być mniej lub bardziej traumatyczne. Mniej więcej pamiętam jak skończył Werter, bo swego czasu czytałem to cztery czy pięć razy. A post gosiktosi niestety udowodnił że przy najemnie cześć kobiet tutaj piszących rozpatruje problem w następującej kolejności : 1 kogo dotyczy problem ( k lub m), 2 o kogo chodzi w problemie ( k lub m) 3 odpowiedz na problem. To oczywisty skrót ale schemat niestety dość powszechny. Jak to kiedyś ktoś niezbyt elegancko powiedział : solidarność jajników lub bardziej parlamentarnie : porozumienie ponad podziałami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
BAN stały
|
Cytat:
Twierdze jednak że to co Ty proponujesz to równanie do dołu ( czy naprawdę dzisiaj wierność, oddanie i poświęcenie to takie deficytowe postawy, że musimy o nich mówić jak o czymś wyjątkowym ?? Dla mnie tak nie jest, dla mnie to oczywiste i naturalne postawy). A swoją drogą jakby np. Kasia wspominała o swoim byłym to nie miał bym żadnych ale to absolutnie żadnych skrupułów przy rozstaniu - i to że ją kocham nie miało by żadnego znaczenia. Jakiś czas minął od mojej rozmowy z Kasią- „mnie nic nie minęło” ( pamiętacie taką piosenkę(znaczy z takim tekstem) Starego Dobrego Małżeństwa – Pan Myszkowski to śpiewał), tak się zdarzyło że niedługo mamy mały wyjazd do hotelu w miejscowości wypoczynkowej- wygrana. Nie wiem jak to wszystko będzie wyglądało......... smutek.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Rozeznanie
|
Wazonik .. powiem tak .. irytujesz mnie .. kimkolwiek jestes ( baba czy facetem .. whatever) zerwij z tą drugą osobą i daj jej swiety spokoj bo az noz mi sie w kieszeni otwiera kiedy pomysle co ona/ on z Tobą ma ...
a i .. jezeli kazda kobieta chcialaby doswiadczonego to zaden prawiczek nigdy nie uprawialby seksu bo zadna by go nie chciala ![]() czyli teraz idziesz do zakonu ? czy jak ? szczerze ? dla mnie to glupota i zwiewalabym jak pieprz rosnie ze zwiazku z takim facetem
#715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie napisalam na poczatku,ze wyolbrzymiasz i Gośce rowniez Cytat:
Jest jeszcze jedna opcja, "białe malzenstwo" cos by Ci to dalo? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem szczera w wyrażaniu swojego zdania i nie tylko na forum- na codzień również i niewiele osób z mojego otoczenia go powiela- niespecjalnie mnie to obchodzi. Więc dopóki mnie nie obrażasz, ani mi nie uwłaczasz masz prawo do krytyki. Może zdradzisz jaki to utwór? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
BAN stały
|
Cytat:
Kasia mówi, że dostrzegła teraz jak to jest potrzebne jak ważne- cementowanie związku. Twierdzi że znalazła przyjmnośc której nie miała w poprzednimi związku i na początku ze mnę- gdyż nie była przekonana do bliskości. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ta piosenka to : " Dzisiaj mnie kochasz, jutro nie nienawidzisz" z płyty "Czas ludzi cienia" z gościnnym udziałem Anny Marii Jopek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ad 2) żałuję, bo to nie był TEN i to nie była miłość. z perspektywy czasu myślę, że chciałabym dzielić taką bliskość tylko z jedną osobą w życiu. czyli z mężem ( moim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
BAN stały
|
"TEN" wielkimi literami a mąż malutkimi – no przepraszam, że się czepiam, nie złośliwieJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.