OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-12, 18:34   #691
poisone
Rozeznanie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

No i zjadłam ten majeranek. Myślałam, że nie przełknę
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 19:18   #692
Kancia
Zakorzenienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

oj pomyliłam forums
juz znikam
Stary 2008-12-12, 19:25   #693
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
]

a slyszalyscie o rurce medi globe? Podobno taka silikonowa, jeden koniec wlada sie dziecku w odbycik i lekko rusza i super odgazowuje malucha. Niby rewelacyjna na kolki itp Podobno stosowana na oddzialach noworodkowych
ja slyszalam ze dziecku nie można nic w dupke wkładać bo to pomaga w danej chwili (blyskawiczna kupa) ale na dluższa mete dziecko sie przyzwyczaja i samo juz nie mozna kupy zrobić..

też mnie dziwi podawanie soku pomarańczowego.. bo wszędzie trąbią ze cytrusy dla dzieci niet bo to straszny allergen ale co lekarz i połozna to inne zdanie i metoda..

mozna zwariować..

u nas dzis intensywany dzień.. najpierw badanie bioderek.. (wszystko oki ale na wszelki wypadek mamy szeroko pieluchować).. srednio mi sie to podoba..

czy ona ma być tak zapieluchowana całą dobę czy wystarczy pare godzin? bo zapomnialam zapytac? a kontrola dopiero za 2 tyg?

pożniej spacer.. potem odwiedziły malą obie babcie.. jedna zrobila prasowanie a druga obiad na dwa dni i obie stękaly z małą by zrobiła kupę

no i news dnia wreszcie odpadl pępol !!! :pijem y: strasznie mnie to cieszy
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 23:09   #694
katakumba
Zakorzenienie

a mnie nikt nie mowil nic o pieluchowaniu... musze sie zapytac

pytnie jeszcze co do podgrzewacza. boze nie pamietam czy tu mi pomoglyscie z nim, czy na watku anglia, ale zapytac nie zawdzi - on nie ma wylacznika takiego recznego, trzeba go z pradu wylaczac wtyczka?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 23:26   #695
anytsuj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
gratulacje!!!
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 12:48   #696
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
a mnie nikt nie mowil nic o pieluchowaniu... musze sie zapytac

pytnie jeszcze co do podgrzewacza. boze nie pamietam czy tu mi pomoglyscie z nim, czy na watku anglia, ale zapytac nie zawdzi - on nie ma wylacznika takiego recznego, trzeba go z pradu wylaczac wtyczka?
o to masz jakis inny, bo moj ma wylacznik,takie pokretelko z jaka moca ma grzac
ja mam taki http://adonisvernalis.pl/?open=item_info&item_id=2135
nie wiem jaki ty masz

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 13:25   #697
molka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poisone Pokaż wiadomość
No i zjadłam ten majeranek. Myślałam, że nie przełknę
I jak? Poskutkowało troszkę?
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 14:37   #698
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
o to masz jakis inny, bo moj ma wylacznik,takie pokretelko z jaka moca ma grzac
ja mam taki http://adonisvernalis.pl/?open=item_info&item_id=2135
nie wiem jaki ty masz
mam dokladnie taki sam. to jak sie przekreci to pokretlo max w lewo to nie bedzie grzac? bo mnie wydawalo ze woda sie grzeje. ,musze sprobowac na zimnej

mloda nawet przespala noc, oczywiscie pobudki na karmienie jak w zegraku, ale ona ma ten myk, ze sie budzi z placzem od razu

mam fajnie w domu bo znajoma mnie poprosila zeby posiedziec z jej coreczka, 8 lat ma mala, wiec teraz mam dwie dziewczynki w domu. wiktoria taka fajna jest, wlasnie na ps3 na necie ubiera sobie jakies laleczki

a pogoda taka do kitu ze az strach. nie idziemy na spacer, nie ma co

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-13, 14:47   #699
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
u nas dzis intensywany dzień.. najpierw badanie bioderek.. (wszystko oki ale na wszelki wypadek mamy szeroko pieluchować).. srednio mi sie to podoba..

czy ona ma być tak zapieluchowana całą dobę czy wystarczy pare godzin? bo zapomnialam zapytac? a kontrola dopiero za 2 tyg?

pożniej spacer.. potem odwiedziły malą obie babcie.. jedna zrobila prasowanie a druga obiad na dwa dni i obie stękaly z małą by zrobiła kupę

ja mam Karole zapieluchowana dzien i noc, tez nie wiem czy dobrze
ale chyban ie zaszkodzi

gratulacje pepola, w koncu, bo trzymal sie, jakby Mala nie chciala sie od Ciebie odlaczyc

Dziewczyny - kupilam laktator reczny tommee tippee, ale wszytsko jest po angieslku - instrukcje itp. niby rozumiem, ale mam watpliwoscie pewnie i wolalabym to poczytac w ojczystym jezyku
Jak ktoras ma po polsku to porsze zrobcie mi fotke i wklejcie
Bo nie wiem jak sterylizowac - laktator jest ze sterylizatorem w komplecie.

No i Karola wyrasta z kombinezonow na 0-3 miesiace i zastanawiam sie jaki duzy kupic zeby starczyl do konca zimy...
Chciaz z drugiej strony dostalam taki jakby spiworek polarowy - dosyc gruby - i tak mysle, zeby na spacer zalozyc jej taki grubszy bawelniany albo polarkowy kombinezonik, na to ten szpiworek i do wozka. Ewentulanie jeszcze kocyk - i chyba powinno styknac...
Stary 2008-12-13, 14:54   #700
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam Karole zapieluchowana dzien i noc, tez nie wiem czy dobrze
ale chyban ie zaszkodzi

gratulacje pepola, w koncu, bo trzymal sie, jakby Mala nie chciala sie od Ciebie odlaczyc

Dziewczyny - kupilam laktator reczny tommee tippee, ale wszytsko jest po angieslku - instrukcje itp. niby rozumiem, ale mam watpliwoscie pewnie i wolalabym to poczytac w ojczystym jezyku
Jak ktoras ma po polsku to porsze zrobcie mi fotke i wklejcie
Bo nie wiem jak sterylizowac - laktator jest ze sterylizatorem w komplecie.

No i Karola wyrasta z kombinezonow na 0-3 miesiace i zastanawiam sie jaki duzy kupic zeby starczyl do konca zimy...
Chciaz z drugiej strony dostalam taki jakby spiworek polarowy - dosyc gruby - i tak mysle, zeby na spacer zalozyc jej taki grubszy bawelniany albo polarkowy kombinezonik, na to ten szpiworek i do wozka. Ewentulanie jeszcze kocyk - i chyba powinno styknac...
ja lakttator normalnie wszytskie czesci ktore do mycia sie nadawaly sterlizowalam jak wszytsko.
a co do wychodnegoz dzieciatkiem, to u mnie moja ma spiochy, sweterek, na to ma kombinezonik taki misiowy i kocyk. ale jezdzi z gondoli z przykryciem no i pogoda w uk inna.
jak do polski polecimy w zimie, to pierwsze co zrobie to jak z nia wyjde to wsune reke w wozek i jak bedzie cieplutko to wszytsko ok

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-13, 15:47   #701
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
ja lakttator normalnie wszytskie czesci ktore do mycia sie nadawaly sterlizowalam jak wszytsko.
a co do wychodnegoz dzieciatkiem, to u mnie moja ma spiochy, sweterek, na to ma kombinezonik taki misiowy i kocyk. ale jezdzi z gondoli z przykryciem no i pogoda w uk inna.
jak do polski polecimy w zimie, to pierwsze co zrobie to jak z nia wyjde to wsune reke w wozek i jak bedzie cieplutko to wszytsko ok
czyli do tego pudelka wlewa sie 100ml wody, wklada sie wszytsko, zamyka ido mikrofali na 6 min jesli moc jest nizsza niz 800W?

A ta czesc z fotki co sie nazywa valve nie roztopi sie? Wszytsko z czego sie sklada sterylizator moge wrzucic do tego pojemnika i do mikrofali ?
Mecze, ale nie chce tego rozwalic zanim zaczne uzywac, bo nie mam gwarancji.

Ja na spacery Karole ubieram, body na krotki, jakas bluzeczka, spodenki, skarpetki, na to kombinezon, buciczki takie puchate, czapa, kocykiem jest przykryta i w gondolce zapieta. Wiec podobnie
Temperatury mamy ostatnio 3-4 stopnie, wiec nie jest zle.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08985.jpg (74,8 KB, 6 załadowań)
Stary 2008-12-13, 16:15   #702
niobe7
Zadomowienie

i jeszcze jedno:
jest napisane - open flower valve - chodzi zeby przed wlozeniem do mikrofali otworzyc na pokrywce sterylizatora to gumowe cos?

po tym jest zeby wlozyc pudelko do miktofali.
a potem:
immediately fit flower valve to make box airtight and sterile.
co to znaczy?
Stary 2008-12-13, 16:40   #703
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:

A ta czesc z fotki co sie nazywa valve nie roztopi sie? Wszytsko z czego sie sklada sterylizator moge wrzucic do tego pojemnika i do mikrofali ?
Tak Wszystko mozna sterylizowac. Nic sie nie roztopi.

Ja uzywam sterylizatora elektronicznego wiec nie pomoge z mikrofala...

Cytat:
i jeszcze jedno:
jest napisane - open flower valve - chodzi zeby przed wlozeniem do mikrofali otworzyc na pokrywce sterylizatora to gumowe cos?

po tym jest zeby wlozyc pudelko do miktofali.
a potem:
immediately fit flower valve to make box airtight and sterile.
co to znaczy?
Chodzi o zaworek. Open valve - otworzyc zaworek.

A po sterylizacji (?) chyba bo nie widze calej instrukcji trzeba zaworek zamknac zeby laktator w sterylizatorze (pudelku) pozostal szczelny i sterylny.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2008-12-13 o 16:43
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 16:59   #704
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Tak Wszystko mozna sterylizowac. Nic sie nie roztopi.

Ja uzywam sterylizatora elektronicznego wiec nie pomoge z mikrofala...

Chodzi o zaworek. Open valve - otworzyc zaworek.

A po sterylizacji (?) chyba bo nie widze calej instrukcji trzeba zaworek zamknac zeby laktator w sterylizatorze (pudelku) pozostal szczelny i sterylny.
dzieki

edit:
jeszcze jedno
jak sterylizujecie laktator to tuz przed uzyciem czy po uzyciu - nawet jesli nie zamierzacie go uzywac np w ciagu najblizszych kilku dni?

Edytowane przez niobe7
Czas edycji: 2008-12-13 o 17:01
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 17:14   #705
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki

edit:
jeszcze jedno
jak sterylizujecie laktator to tuz przed uzyciem czy po uzyciu - nawet jesli nie zamierzacie go uzywac np w ciagu najblizszych kilku dni?
Ja sterylizowalam tuz przed uzyciem. Po natomiast zawsze dokladnie mylam.
Stary 2008-12-13, 19:01   #706
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki

edit:
jeszcze jedno
sterylizowanie po nie większego sensu.. bo rzeczy wyjete ze sterylizatora są sterylne do dwóch godzin

cisza dzis na naszych wątkach..

z poczekalni to dziewczyny chyba się calkiem wyniosly na ;porodówki

aha co do ubierania na spacerki to u nas; body na dlugi rękaw + pajac + skarpetki, na kombinezon +czapka i mala ląduje w takim śpiworku (komplet od wózka) i zapinamy w gondoli pokrywką od niej
Stary 2008-12-13, 19:33   #707
poisone
Rozeznanie

Molka - nie wiem czy pomógł ten majeranek. Jadłam wczoraj i zjem jutro. W razie czego to i tak na jelita dobre. No i dziś wypiłam Karmi, też podobno pomaga Zobaczymy jak będzie jutro
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 19:52   #708
katakumba
Zakorzenienie

u nas cisza, czekam na x factor, mala spi, miala gosci dzis

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-13, 20:08   #709
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
aha co do ubierania na spacerki to u nas; body na dlugi rękaw + pajac + skarpetki, na kombinezon +czapka i mala ląduje w takim śpiworku (komplet od wózka) i zapinamy w gondoli pokrywką od niej
Skorpioniec ja mam do Ciebie pytanie odnosnie gondoli. Czy u Ciebie da sie zablokowac bude zeby sie nie otwierala. Jesli tak, to jak to sie robi? Ja na to jeszcze nie wpadlam...

My na spacerki zakladamy body z krotkim rekawem, spiochy z dlugim, kombinezon, czapke na glowe i zapinamy pokrywe gondoli. Jak jest chlodniej to pod kombinezon jeszcze wkladamy sweterek.
Stary 2008-12-13, 20:41   #710
asiak1981
Rozeznanie

A ja mam pytanie z innej beczki. Jakie macie karuzelki z pozytywką do łózeczka? Pytam, bo chciałabym kupić Kasi ale nie wiem jakiej firmy, słyszałam że niektóre np. są strasznie głośne, albo że problem żeby wymienić baterie.
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 21:00   #711
asiak1981
Rozeznanie

A to moja śpiąca królewna. Dziś skończyła 3 tygodnie (pępek nadal się trzyma). Już zaczyna wyrastać z ubranek w rozmiarze 62.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg k1.jpg (21,6 KB, 41 załadowań)
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 21:02   #712
niobe7
Zadomowienie

dzieki za wszytskie odpowiedzi
ale jeszcze jedno pytanie mam co do sterylizacji laktatora tommee tippee

rozkrecam go na te podstawowe 3 czesci, czy musze robierac to wahadlo tez??

co do karuzelki mam fisher price ocean's wonder.
muzyczka moze byc troche ciszej lub troche glosniej, i na sufit swiatelka puszcza
wymiana bateri mnei wkurza, bo trzeba ja odkrecic od lozeczka, odkrecic takie cos na czym jest ta sruba kroa sie przykreca do lozeczka i dopiero pod tym jest klapka ktora trzeba odkrecic zeby wyjac baterie.
Tworcy by mogli pomyslec i umiejscowic takie rzeczy gdzies na wierzchu, ale moze z drugiej strony strasze dzieci by mogy sie bawic i poodkrecac i bateriami sie potem bawic

a ja pytanie mam nastepne dot karuzelek - jak dlugo Wam baterie wytrzymuja?
Ja mam akumulatorki AA wlozone w takie przejsciowki i one bardzo szybko siadaja

edit:
asiak sliczne malenstwo
Stary 2008-12-14, 00:05   #713
katakumba
Zakorzenienie

ja mam karuzele nakrecana recznie, wiec u mnie problem baterii wysiada

za to zapeszyszylam chyba z polka w osatnim poscie, bo od 21 daje nam popalic. i co chwile je, zakladam ze to ten skok rozwojowy. czeka nas dluga noc. bardzo dluga

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-14, 11:41   #714
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Skorpioniec ja mam do Ciebie pytanie odnosnie gondoli. Czy u Ciebie da sie zablokowac bude zeby sie nie otwierala. Jesli tak, to jak to sie robi? Ja na to jeszcze nie wpadlam...
chodzi c o zablokowanie budki w pozycji pionowej? czy poziomej?

w pionowej sie da trzeba mocno pociągnąć a odblokowuje sie guziczkami po bokach

w poziomie nie wiem?

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
A to moja śpiąca królewna. Dziś skończyła 3 tygodnie (pępek nadal się trzyma). Już zaczyna wyrastać z ubranek w rozmiarze 62.
śliczna

Cytat:
dzieki za wszytskie odpowiedzi
ale jeszcze jedno pytanie mam co do sterylizacji laktatora tommee tippee

rozkrecam go na te podstawowe 3 czesci, czy musze robierac to wahadlo tez??

co do karuzelki mam fisher price ocean's wonder.
muzyczka moze byc troche ciszej lub troche glosniej, i na sufit swiatelka puszcza
wymiana bateri mnei wkurza, bo trzeba ja odkrecic od lozeczka, odkrecic takie cos na czym jest ta sruba kroa sie przykreca do lozeczka i dopiero pod tym jest klapka ktora trzeba odkrecic zeby wyjac baterie.
Tworcy by mogli pomyslec i umiejscowic takie rzeczy gdzies na wierzchu, ale moze z drugiej strony strasze dzieci by mogy sie bawic i poodkrecac i bateriami sie potem bawic

a ja pytanie mam nastepne dot karuzelek - jak dlugo Wam baterie wytrzymuja?
Ja mam akumulatorki AA wlozone w takie przejsciowki i one bardzo szybko siadaja

edit:
asiak sliczne malenstwo
tez mam fiszer price tylko friends forest cy cuś( 6 melodyjek, lampki na sufit itp) ..bateri jeszcze nie wymienialiśmy.. ale mala lezy pod nią ok 0,5h dziennie..

ja laktator rozkręcilam do najdrobniejszej części i wygotowalam ale do użycia nie doszlo bo pijawka sie obudzila i wszystko zjadla

katakumba moja mala wczoraj tez miala kryzys ood 21 do 24.30 i darla się jadła i przysypiala na max 15 min... ale potem zasnela i spala do rana do 6 a potem od 7 do 10

a teraz wiadomość;

Petitka4 o 3,45 urodziła Amelkę 3300 gr i 54 cm !!!
Stary 2008-12-14, 11:42   #715
scorpionec
Zakorzenienie

Nasi milusińscy (czyli po drugiej stronie brzuszka)

1. niobe7/ Magda / lat 28 / Konin ..ur.sn.15.10.2008 (t.p02.11.2008)-KAROLINKA
(2880gr i 54 cm)
2. mala82/Agnieszka/lat 26/Racibórz..ur.cc.22.10.2008(tp.11.11.2008) - KAJETAN
(2900gr i 52 cm)
3. aaliyah /Magda / lat 29 / Londyn.....ur.sn.25.10.2008(30. 10. 2008) - OLIMPIA
(3400gr i 51cm)
4. becia_leszno / Beata / lat 27/ Leszno...ur.cc.29.10.2008(tp.05.11.2008)-IGOR
(4070gr i 62cm)
5. moniola / Monika / lat 27 / ..........ur.sn.30.11.20 08(tp.04.11.2008) - WOJTUŚ
(2820g i 50 cm)
6. anytsuj /Justyna/Lat 26/Słupsk ur.sn.02.11.2008(tp.05.11.2008)-ALEKSANDER
(3350gr i 57cm)
7. scorpionec / Justyna/ lat 28 / Olsztyn ...ur.sn.03.11.2008(tp.02.11.2008) - IGA
(4300gr i 60 cm)
8. KaSiaEG / Kasia / lat 22 / Elbląg ..ur.cc.04. 11. 2008 (tp.11.11.2008)- KACPER
(3950 gr i 52 cm)
9. neljka / Nela / lat 25 / Wrocław / ... .ur.cc.07.11.2008 (tp.02.11.2008) - LENA
(3000 g, 53cm)
10. molka86 / Mariola /lat 22/Warszawa ..ur.cc.08.11.2008(tp.11.11.2008)- MAJA
(3320 g 51 cm)
11. drobciaa / Agnieszka/lat 27 /Poznań ..ur.sn.08.11.2008(tp.11.11.2008)-FILIP
(3620g i ...cm)
12. katakumba / ......../ ...... / UK ......................... ...ur.sn. 09. 11.2008 - POLA
( 3500gr i 52 cm )
13. lisey /Aga/lat 29/Chełm-Basildon ..ur.sn.15.11.2008(tp.10.11.2008)-GABRIEL
(3500gr i 57cm)
14. poisone / Agnieszka / lat 29 / Konin ..ur.sn.17.11.2008(t.p 02.12.2008)-IGA?
(2800 gr i 55cm)
15. anbar77 / Anka /lat 31/Sosnowiec ..ur.cc. 18.11.2008(tp.12.11.2008)-DAWID
(3550gr i 57 cm)
16. logest / Aneta / lat 30 / Nowy Jork ..ur.19.11.2008(tp..19.11.2008)- ADAM
(3665gr i 54cm)
17. ana~' / Ania / lat 26 / Szczecin ..ur.sn. 20.11.2008(tp.21.11.2008)-MATEUSZ
(3110gr i 54cm)
18. kafetka / Iwona / lat 22 / Lublin..ur.sn.20.11.2008(tp.19.11.2008) -DAWID
(3290gr i 56cm)
19. asiak1981 / Asia /lat27/Inowrocław ..ur.sn.22.11.2008(tp.09.11.2008)-KASIA
(4350gr i 61cm)
20. Kbaga / Kamila /lat 29/Londynur.sn.22.11.2008(tp.21.11.2008)-ROSE AMELIA
(3766gr i 50 cm)
21. an.ka.b/Ania/lat 26/Wielkopolskie.ur.sn.23.11.2008(tp.14.12.2008)-MARYSIA
(2800gr i 54cm)
22. LadyM/Ania/lat 24/Kraków ur.cc.24.11.2008(tp.15.12.2008)- WOJCIECH &
MATEUSZ (48 cm i 20009gr a drugi 54cm 2030gr)
23. LookMeHeart/Ewelina/lat 19/Ełk ur.sn.25.11.2008(tp.04. 12. 2008)- JAKUB
(3000gr i 54cm)
24.Gosiaczek1211/Gosia/lat27/Kielce ur.sn.26.11.2008(tp30.10.2008)-MATEUSZ
(3320gr i 53cm)
25. Asiek:PP / Asia / lat 25 / Nowy Sącz ur.sn.27.11.2008(t.p03.12.2008)-KRZYŚ
(3500gr i 56cm)
26. drama/ Basia / lat 25 / Kraków ur.sn.28.11.2008(tp.26.11.2008) - KINGA
(3000gr i 50cm)
27. Snieżynka21/Kasia/lat 25/Niemcy ur.sn.29.11.2008(t.p.11. 11. 2008)-SARAH
(3500gr i 54cm)
28. Paula Szyszka/Paulina/lat 23/Bydgoszczur.sn.29.11.2008(26.11.2008)-IGOR
(3030gr i 56cm)
29. aniak2888 / Ania / lat 30 / Poznań ur.sn.01.12.2008(tp.29.11.2008)- MARCIN
(4140gr i ...cm)
30. JaGaaaa / Jagoda / lat 25 / Toruńur.cc.02.12.2008(tp.01.12 .2008)-SZYMON
(3600gr i 60cm)
31. edyta0131 / Edyta / lat 25 / Zamość ur.cc.03.06.2008(06. 12. 2008) - LAURA
(3500gr i 56cm)
32. salomea1/Aleksandra/la t27/W-Wa ur.cc.03.12.2008(tp.03.12.2008) - MARTA
(4410gr i 59cm)
33. "Magdalena" /Magda/lat 24/Niemcy ur.sn.11.12.2008(tp.03.12.2008)-NICOLA
(4250gr i 56cm)
34. Petitka4 / Karolina / lat 24 / Kielce ur.sn.14.12.2008 (tp.18.12.2008)-AMELIA
(3300gr i 54cm)
Stary 2008-12-14, 12:05   #716
niobe7
Zadomowienie

Cytat:

tez mam fiszer price tylko friends forest cy cuś( 6 melodyjek, lampki na sufit itp) ..bateri jeszcze nie wymienialiśmy.. ale mala lezy pod nią ok 0,5h dziennie..
no to musze kupic normalne baterie, bo te akumulatorki w przejscowkach nie nadaja sie w takim razie. Po 4 uruchomieniach siadaja
Cytat:
ja laktator rozkręcilam do najdrobniejszej części i wygotowalam ale do użycia nie doszlo bo pijawka sie obudzila i wszystko zjadla
ja nie wiem jak rozkrecic ta pompke
tzn dokladnie nie wiem jak to czym sie wajhuje wyjac, trzeba ta gumke zdjac z gory i ta biala wajha jest jakos wcisnieta i boje sie ja mocniej pociagnac, bo siedzi porzadnie na swoim miejscu...

A wogole to sprobowalam wczoraj po poludniu odciagnac i troche sie wkurzylam, bo lecialo po kropelce tylko.
No ale stwierdzilam, ze moze to przez to ze w dzien Mala czesto je i pewnie tego mleka nie ma nie wiadomo jak wiele teraz, wiec sprobowalam jeszcze raz w nocy jak cyce byly dosyc pelne
No i sciagnelam z jednego 130 ml
Az w szoku bylam.
No i chyba bede zadowolona z laktatora Myslalam, ze ciezej bedzie szlo to sciaganie i bardziej sie zmecze machaniem, ale to calkiem lekko dziala, fajnie zasysa, no i nie boli - takie troche dziwne uczucie, ale to nie bol.

Cytat:
a teraz wiadomość;

gratulacje dla kolejnej rozpakowanej
Buziaki dla Ciebie i Amelki i czekam z niecierpliwoscia na fotki

Edytowane przez niobe7
Czas edycji: 2008-12-14 o 12:07 Powód: byk
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 12:22   #717
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
mam dokladnie taki sam. to jak sie przekreci to pokretlo max w lewo to nie bedzie grzac? bo mnie wydawalo ze woda sie grzeje. ,musze sprobowac na zimnej
a wiesz ze nawet nie wiesdzialam ze on grzeje non stop sprawdzilam, grzeje szatan jeden, a maz tylko "przeciez ci mowilem" cholerka wypadlo z pamieci i zostalo w koszu,teraz z pradu wylaczam

Cytat:
katakumba moja mala wczoraj tez miala kryzys ood 21 do 24.30 i darla się jadła i przysypiala na max 15 min... ale potem zasnela i spala do rana do 6 a potem od 7 do 10

a teraz wiadomość;

no to sama nie jestem bo i moj Gabrys potrafi drzec sie o butle co godzinke,pospac 20 min i dalej, no pochwalic sie musze ze wczoraj spal 5 godzinek, bo byl wykonczony ta butla,hehe a dzisiaj 4 przespal w nocy bez gadania no i juz je wiecej, maly diabel spi teraz jak ja chcialam na zakupki, maz mi obiecal swoja karte na szal zakupkow, taki spozniony prezencior urodzinowy a diabelek spi

petitka gratulacje tym bardziej ze ja jakbym miala corcie to wlasnie bylaby Amelka

mam pytanko dziewczyny,kiedy wy dostalyscie @? czy jeszcze nie? bo nie wiem czy sie spodziewac czy se olac?

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 12:55   #718
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi c o zablokowanie budki w pozycji pionowej? czy poziomej?

w pionowej sie da trzeba mocno pociągnąć a odblokowuje sie guziczkami po bokach

No w pionowej. Myslalam, ze sie nie da... Dzieki Skorpioniec.

Edit: No faktycznie dziala. Nie chcialam tak mocno ciagnac za bude bo myslalam, ze zlamie cos.

Petitko gratulacje!

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2008-12-14 o 12:57
Stary 2008-12-14, 13:34   #719
anytsuj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
mam pytanko dziewczyny,kiedy wy dostalyscie @? czy jeszcze nie? bo nie wiem czy sie spodziewac czy se olac?
Ja rodziłam 6 tygodni temu i jeszcze nie dostałam.
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 13:53   #720
scorpionec
Zakorzenienie

mnie tez ciekawi jak to jest z tą @... jak karmi sie piersią to może dlugo jej nie być.. moja koleżanka - majówka 2008 dopiero 2 tyg temu dostala

a mamy butelkowe chyba szybciej dostają.. ale to pewnie tez sprawa indywidualana..

ja rodziłam 6 tyg temu , karmie i okresu nie mialam jeszcze.. jutro ide do gina to zapytam o to..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości