![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 IV
Aranko a co to za kociak??
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zadomowienie
|
Aranko domek dziewczyny mają super i z tego co pamiętam z dzieciństwa, to właśnie takie własne budowle cieszą najbardziej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zadomowienie
|
Aranko co to za kociak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zadomowienie
|
Aranko, gratuluje Kociaka.
malgo, we wtorek jade do Szczecina ![]() Zabo, popieram Marti w kwesti CBEEBES. Bardzo ladne bajki. Moja Tami bardzo lubi je ogladac- np Dobranocny Ogrod, Teletubisie, Buggy Beebes. Bardzo przezywa te bajki. A na Buggy Beebes tanczy i cwiczy razem z prowadzacymi ![]() Tamilka ogolnie uwielbia bajki, co mnie troche martwi, bo nie chce zeby ogladala za duzo tv. Ale plusem jest to ze oglada z zainteresowaniem czyli smieje sie, boi, martwi o bohaterow, jak cos sie wydarzy w bajce to potrafi krzyknac albo mnie wola i pokazuje. Spiewa jak leca piosenki na koniec bajki. Ostatnio bardzo sie ucieszyla jak w ,,Smykach" znalazl sie pies Duduls ktory gdzies zginal. Zawolalal mnie zebym zobaczyla i powtarzala ,,Duduls", co jest duzym sukcesem bo mowi tylko to co jest dla niej wazne- rzuca jednowyrazowymi haslami np . chodz, pusc, stoj, na noc ( dobranoc) itd itp |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=bp-3oL8dMYA
http://www.youtube.com/watch?v=kHM2sffZsVU http://www.youtube.com/watch?v=IeO6KqcF7Ts http://www.youtube.com/watch?v=QkRQyw5iHPs http://www.youtube.com/watch?v=BFNZcZLXWcY http://www.youtube.com/watch?v=Z9VilsagxWk dla chetnych-gadajaca Laura.jakosc kiepska bo z tel ale zawsze cos ![]() ![]() ![]() pozostajac w kwesii bajek t Laura jest strasznie bajkowa ale pwiem Wam ze te bajki ktore oglada ucza ja wielu rzeczy.np ogladajac cyferki potrafi juz od kilku dobrych miesiecy liczyc.sama policzy do 10 bez prblemu.i potrafi od tylu takze. wklejam tez dzisiejsze i wczorajsze zdjecia |
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak leci odcinek co tombligusie graja i falszuja to ja wychodze z pokoju bo zdzierzyc nie moge a Laurka go uwielbia:Ppamietam jak ta bajka sie zaczynala to ja mowie jeju co to jest a tak wciagnelo mi dziecko ze jak leci to na te 30min Laura jest wylaczona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Konto usunięte
|
Aranko, ja myslalam ze wraz z wiekszymi metrazami powiekszy sie rodzina
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2009-03-15 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
U nas trzeci noc bez smoczka....
![]() ![]() Elu - myślę, że produkcję już zakończyłam...choć "nigdy nie mów nigdy" ![]() ![]() ![]() ![]() Kotek to Zulus - śliczny dymny kocurek w wieku Nikity! Jest narazie bardzo lękliwy bo mamy go od soboty ale czas zapewne będzie tu działał na kozyść ![]() W kwestii telewizji u Laury nadal zainteresowanie wszelkimi bajkami prawie zerowe. Niestety nir mamy cebebeebees...Mamy "N" i nie ma tego w ofercie... ![]()
#701 |
Zadomowienie
|
Buu znów jestem nie w temacie, ale...
Fibian, bardzo mi przykro; myślę, że wiem przez co przechodzisz. Trzymaj się! Wiki miała jakąs marudną noc, a w ogóle ostatnio przerzuciła się i robi mi pobudkę o 6 rano, potem zazwyczaj bez drzemki. Pada o 20, ale co z tego skoro ja nie potrafię chodzić wcześniej spać. Piszecie o przedszkolu, a dlaczego nie żłobek? Ja właśnie o nim myślałam. No i na razie tyle. A, no i nie podoba mi się ten fiolet, mam nadzieję, ze na święta zmieni się w jakąś soczystą zielen ![]()
#702 |
Zadomowienie
|
Aranko po pierwsze gratulacje z powodu nowego członka rodziny! Wiecej fotek prosze. Po drugi gratulacje dla Laury z powodu odstawienia smoczka! Temat siusiu zamkniety, teraz smoczek! Brawo!
Maszko, przedszole bo Olaf rocznikowo juz sie kwalifikuje do przedszkola. My tez mamy tylko Mini mini, niektore bajki sa beznadziejne. Olaf lubi Misia w malym niebieskim domkuj i swiat malej ksiezniczki. W zasadzie ta druga to ja bardzo lubie ![]() Najgorsze jest to ze on chodzi i ciagle chce ogladac..... Marti ale Laura ma wesoło! Super, mi brakuje towarzystwa dla Oalfka Edytowane przez malgogaj Czas edycji: 2009-03-16 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
Aranko moje gratulacje!!ja tez musze sie zabrac za odsmoczkowanie-jakos nie ptrafie sobie tego wybrazic:/
w zwiazku z wyjazdem mojej przyjaciolki na nwo wkrecilam sie w zycie forumwe ![]() ![]() zaszczepilam dzis Laure na pneumkoki.po wakacjach umowilam sie jeszcz ena meningokoki.i tu pytanie do dziewczyn ktore oddaja dzieci do przedszkola-na co jeszcze warto zaczepic malucha?? mialam dzis farta ![]() ![]() ![]() Malgogaj to zapraszam do Nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
Marti ja bym powiedziała raczej ze nam ulzyło i fajnie ze znowu jesteś na pełen etat!
Ja miałam szczepic na pneumokoki w srode a od popołudnia Olaf gorączkuje wiec doooopa ze szczepieniem. Znowu jakies chorubsko. Marti ja mysle ze to chyba wszytsko jesli chodzi o szczepinenia. edit: obejzalam w koncu filmiki i Laura wymiata! Przy wycieraniu gila spadlam z krzesla ![]() Edytowane przez malgogaj Czas edycji: 2009-03-16 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Wtajemniczenie
|
wkurza mnie ten paseczek z szybkim menu :/
Marti fajnie, że znów z nami jesteś ![]() Malgo mnie też Kuba woła jak w filmie jest ten moment w domu Sida ![]() u nas wreszcie prawie wszystkie piątki na miejscu. jeszcze tylko jednaj brakuje ![]() Aranko gratuluje odstawienia smoka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sohf Czas edycji: 2009-03-16 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
kontynuujac...
kupilam Laurce plaszczyk na wiosne-jak go zobaczylam to sie w nim zakochalam podobnie jak moj TŻ powiedzial ze za wszelka cene mam go kupic nawet jesli trzeba bedzie duzo zaplacic bo wygladal slicznie.najbardziej ujal mnie w nim kolor-byl taki "drosly" ![]() Sohf a tego nie bylo w skojarzonych??ile kosztuje szczepienie na ospe?? Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2009-03-16 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
Marti - zdjęcie płaszczyka z All super. Na żywo jest inny... Mnie bardzo spodobały się butki Oxy's...ale kolorku zielonego jaki wpadł mi w oko niestety nie było w tym rozmiarze...a były cudne, mięciutkie, na kauczukowej zelówce z zalanym przodem aby nie obijać czubków...
Sofh - Zulusek to adopcja. Znaleziony przez neta. Miłość od pierwszego wejrzenia, później długie proedury sita, wizyta osoby z fundacji, długie rozmowy z ówczasową opiekunką i...jest z nami. Przyjechał do nas z Łodzi ![]() A to Zulciu i nasza ociupina wiosny...od razu mi raźniej jak na nie patrzę ... byle do wiosny ...
#708 |
Zakorzenienie
|
Arank sliczny ten kociak
![]() dziewczyny nie chce ktras z Was kupic plaszczyka zimowego??kupilam na allegro i okazalo sie ze za malo cm w klatce piersowej i jest za duzy ![]() http://www.allegro.pl/item570705742_...artex_r36.html za 100 oddam.nienoszony-metki oderwane |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zadomowienie
|
ja tez myslam ze ospa jest w skojarzonych....musze poszukac.
Marti, az oczoplasu dospałam od tych kolorów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Wtajemniczenie
|
Ospa nie jest w skojarzonych. tylko Odra, Świnka i Rózyczka o ile dobrze pamietam. w tych 5, czy 6 w jednym tez nie, one chronią przed błonicą, tężcem, krztuścem, polio i zakażeniami wywoływanymi przez bakterię Hib. a ta 6 w 1 ma jezscze WZWB w środku
![]() http://www.szczepienia.pl/szczepieni...epionkach.html aha koszt jakieś 140zł przynajmniej jakoś tyle było jak się ostatnio dowiadywałam. Aranko a do to takiego ta adopcja? jak to działa? Edytowane przez sohf Czas edycji: 2009-03-17 o 08:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zadomowienie
|
Marti Laurka świetnie ci pomaga robić kotleciki, fajna z niej gaduła.
Aranko śliczny kociak. mam pytanie: czy używacie sokowirówek? polecacie jakieś? wiem że Ela keidyś była na kupnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Konto usunięte
|
Aranko, faktycznie pięęękny kot
![]() ![]() ![]() Wczoraj wyrzuciłam z identycznego wazonu taki sam bukiet - 8 marcowy ![]() Garmuszki. kupiła ![]() ![]() http://www.ceneo.pl/Sokowirowki;0113-0.htm zobacz opinie |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Elu - może sie zbiorę i obepstrykam kąty...ale cieżko to zrobić bo trzeba by z różnych stron pokje ująć bo z jednej sie nie da ... podumam. A tapeta w kwiaty to taka tylko schodowa. Miała być inna ale okazała sie nierealna finansowo bo u nas na schodach jest 6m w górę...a obok siebie idzie 6 pasów. Mniej wiecej 36m2 a wymarzona tapeta okazała się w cenie 600zł/m...Obłęd!!!
Sofh - adopcje....dlugo by pisać. W skrócie koty znalezione czy ze schronisk trafiają do tzw. DT (dom tymczasowy) gdzie w większości ze środków fundacji kota sie leczy, chucha, dmucha, szczepi, odrobacza, często sterylizuje i znajduje mu się poprzez ogłoszenia np. na forum miau.pl DS (dom stały). Kandydatom na DS robi się wizytę, ogląda warunki, przeprowadza poważny wywiad, daje do wypełnienia ankietę i tak szuka "domu idealnego". Jak już taki się znajdzie to trzeba spisac umowę adopcyjną i dopełnić jej warunków (każdy kot musi być jak nie był wykastrowany, dom zabezpieczony - okna siatki, balkon też). Jeśli jednak kot i domek się ze sobą nie dogadają to kota oddaje sie tylko i wyłącznie fundacji z jakiej się go wzięło. W żadnym wypadku do schroniska...My odjajczamy 7 kwietnia bo Zulek pryjechał z jajkami za to z kompletem szczepień.
#714 |
Zakorzenienie
|
Aranko ja tez pdpatruje katy
![]() ![]() ![]() a co do tej fundacji to ja czescto gesto ogladalam kiedys na animal planet policje dla zwierzat i widze ze i w Pl zaczynaja tworzyc cos podobnego-bardzo fajnie ![]() Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2009-03-17 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
Marti - jak te wymarzoną ujrzałam to oniemiałam, rozmaśliłam się i wogóle już byłam w raju tylko...jak mnie uświadomili wie viel kostet das...umarł w butach mój ideał schodów...I potem długo, długo nic...totalnie pustka w sercu na widok innych tapet aż z łaski poszło na ugodę bo czas naglił i mam taką tapetę jaką mamy...
#717 |
Konto usunięte
|
Zabo , przykro mi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#719 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Dzieci to największy skarb w życiu ,tylko czasami trochę za cięzki ![]() Edytowane przez sebkowa mama Czas edycji: 2009-03-17 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
Zabko wspolczuje. Przykro mi bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.