![]() |
#691 | |
Zadomowienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Ja zauwazylam... i nie to ze mam spuchniete tylko poprostu mi urosly. nigdzie nie przytylam, wrecz schudlam a cycki mam wieksze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Raczkowanie
|
no coz , u mnie apetyt wzrasta i moja waga niestety tez
![]()
#694 |
Przyczajenie
|
hej, chcialbym zadac wam pytanie bo po raz pierwszy uzywam tabletki YAZ (jestem na 4), wzielam je 1. dnia cyklu i nadal mam normalny okres. czy tak powinno byc za pierwszym razem, czy powinien ustapic po pierwszej tabletce? z gory dzieki za odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Raczkowanie
|
Witam was
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Przyczajenie
|
troche mnie uspokoilyscie dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Wtajemniczenie
|
U mnie do całej gamy dolegliwości doszły teraz plamienia ...
W sumie, to plamieniem mogłam to nazywać do wczoraj. Dziś leci ze mnie jak podczas okresu. :| 10 marca okres mi się skończył, od 16 plamienia, a teraz taki numer? |
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a od kiedy bierzesz yaz? bo ja dzis weze 11 tabletke a jak narazie to zauwazylam tylko znaczne pogorszenie sie cery i spadek libido ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Przyczajenie
|
witam...jestem nowa i także nowością sa dla mnie tabletki anty..zdążyłam jednak zauważyć,że lekarze przepisują masowo YAZ(niewątpliwie mają z tego jakieś korzyści)....3 miesiące temu urodziłam córeczkę,tak więc najwyższa pora pomyśleć o antykoncepcji....oczywiśc ie lekarz polecił mi jaz....Jestem przerażona czytając tu o skutkach ubocznych takich jak...opuchlizna nóg,drętwienia itp....w ulotce wyczytałam,aby uważać,gdy wczesniej miewało się duszności(leczyłam się na astmę i nie mam ochoty przeżywać podobnego koszmaru po raz kolejny).....problem w tym,że czegoś muszę spróbować,a przy wielu lekach anty skutki ub są podobne....Chciałam się dowiedzieć także czy przybierałyście na wadze po YAZ,bo dodatkowe kg(a jeszcze nie schudłam do swojej wagi po ciąży)nie są mi potrzebne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Raczkowanie
|
Dziś 3 biała i nadal brak okresu
![]() ![]()
#702 |
Zakorzenienie
|
To teraz ja :
Kończę pierwsze opakowanie, wszystko jest w porządku, żadnych skutków ubocznych nie ma, z wyjątkiem jednego - okropnie pogorszyła mi się cera, nie dość że bardzo się wysuszyła ( prawie nie nadążam z nawilżaniem), to jeszcze zaczęły się pojawiać zaskórniki( ledwo udaje mi się utrzymać twarz w porządku) wybiorę jeszcze jedno lub dwa opakowania i jeśli nie wróci do normy bądż sie nie uspokoi, będę musiała zrezygnować z tych tabletek |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niektórym osobom te tabletki mogą nie służyć a dla innych są ok i są zadowolone( między innymi ja). Co do tycia to już się wypowiedziałam w tej kwestii. U mnie apetyt się unormował, część dziewczyn twierdziła, że ma mniejszy apetyt. Yaz nie zatrzymuje wody w organizmie. Bez obaw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Raczkowanie
|
daj znac co Ci gin powiedział, bo ja pewnie mam ten sam problem,okres dostałam "na rozowych" z nowego opakowania
![]() |
#706 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#707 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dobrze tylko ze po 3 białej tabletce wystapil okres.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak zafundujesz sobie taka huśtawkę to dopiero możesz mieć problemy ze skutkami ubocznymi... Ja bym poczekała jeszcze trochę, dopiero po 3 opakowaniu organizm zaczyna wracać do normy. Przy takim skakaniu z tabletek na tabletki zawsze będzie jakiś problem, a nie oszukujmy się tak całkiem obojętne dla zdrowia to te hormony nie są... Zastanów się jeszcze zanim podejmiesz pochopną decyzję, bo jeśli cera to jedyny problem to może warto poczekać. Nie ma co się sugerować koleżanką, bo reakcja na hormony jest bardzo indywidualna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Raczkowanie
|
Dużo dziewczyn już o tym pisało, przejrzyj wątek
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Raczkowanie
|
no wlasnie przegladalam i szukalam i nie wiem, gdybym znalazla odpowiedz w watku wczesniej to nie zawracalabym juz wam głowy...
![]() mimo wszystko prosze o pomoc, nawet jesli by to mialo oznaczac powtorzenie czegos co juz zostalo napisane... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Raczkowanie
|
dwadziesciacztery - mój gin kiedy przepisywał mi YAZ powiedział, że krwawienie występuje na końcu opakowania (placebo) lub na początku nowego, więc myślę że nie masz sie czym martwić
![]() dziewczyny! w końcu byłam u dermatologa z tą przesuszającą się skórą i stwierdziła, że to nic takiego i nie może to być od tabletek bo byłoby na całym ciele, jednak zaczyna mnie denerwować , że mam całą twarz wysuszoną, bo nie daje rady z nawilżaniem :/ Nawet peelingi,maseczki i serum intensywnie nawilżające nie pomogły (stosowane oczywiście osobno, bo razem to chyba bym się jeszcze bardziej pogrążyła) co do libido to na pewno się nie obniżyło, a chyba trochę wzrosło ![]() pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
Problem ze skora to możesz mieć teraz po zimie, przez mrozy i wiatry się przesuszyła, ja sobie robię wtedy maseczkę z miodu i soku z cytryny dla wrażliwych dodać trochę wody mineralnej nie gazowanej i przemywać raz dziennie tym twarz mi pomogło. ![]()
![]() |
#716 |
Raczkowanie
|
[quote=agata2905;11516458]dwadziesciacztery - mój gin kiedy przepisywał mi YAZ powiedział, że krwawienie występuje na końcu opakowania (placebo) lub na początku nowego, więc myślę że nie masz sie czym martwić
![]() dzieki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Przyczajenie
|
witam i dziękuję za odpowiedź.....nie mogę pozwolić sobie na kolejną ciążę,bo na razie jedna łobuziara mi wystarczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam od lekarza. Krwawienia jak nie było tak nie ma.
Uwaga: Krwawienie powinno wystąpić przy tabletkach placebo (białych), ale jeśli któraś dostawała pod koniec 7-mio dniowej przerwy to przy Yazie krwawienie może występować podczas Pierwszy tabletek z NOWEGO opakowania. Tak mi powiedział lekarz, więc jeśli przyjmujecie regularnie to nie ma się co martwić. |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Raczkowanie
|
Zwrócę się teraz do dziewczyn niezadowolonych z pogorszenia cery - poczekajcie jeszcze ze zmianą tych tabletek na inne, bo najprawdopodobniej i tak cera Wam się od razu nie poprawi, krostki będą się pojawiać. Skończcie 3 opakowania, zobaczycie, co się będzie działo. Ja już kilka razy zmieniałam tabletki i za każdym razem podczas zmiany miałam problemy z pojawiającymi się krostkami i zaskórnikami - większe bądź mniejsze. To jest często spotykana reakcja organizmu na zmiany, trzeba to przeczekać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Przyczajenie
|
eh jak bralam cilest to dzieki nim mi sie polepszyla cera a teraz to jest masakra
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.