Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-08, 09:08   #691
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Jak będzie ciepło, to sukienka jest idealna na Paryż
oby było cieplutko, byle nie gorąco!

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Od początku ciąży mam wstręt do alkoholu, zaczęło się w sylwestra -wtedy może byłam w ciąży a może jeszcze nie, bo owulacja była mniej więcej w tym terminie, ale nie wypiłam nawet grama. Dziwne to jest, ale wiem na pewno że sobie tego nie wmawiam, alkohol śmierdzi i już. Nawet moje ulubione martini, które zawsze pachniało..
A z tą fetą i pomidorem coś jest na rzeczy, bo wyjątkowo mi to połączenie smakuje ostatnio, ale widzę, że Wam też

O fajniutka! Kolory troche nie moje, ale gdyby nie było różu, to z chęcią bym zapłaciła wiele więcej by taką mieć na lato! Super!

Dziś odsypiałam wczorajszą akcję "placki z jabłkami", dopiero wstałam idę na śniadanko i po moją kochaną wodę Kazimierską. Ostatnio wypijam dwie butle dziennie i nie mogę się powstrzymać. Dlatego mam taki wielki brzuch- pełno w nim wody. Dzidzia sobie pływa jak w basenie
ja też mam wstręt do alkoholu bleeeeeeeee

a tekst z basenem ... hahaha

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość

Nika bardzo fajne ciuszki, takie w moim stylu
no popatrz.... w moim stylu też

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 09:10   #692
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Jestem całe 2 cm wyższa od Ciebie, więc mogę szaleć. A serio to też przymierzalam się w sklepie do wózka, który mial rączkę na wysokości mojego biustu, średnio wygodnie by mi było. TZ ma za to 190 więc rozmiar wózka musi być wypośrodkowany...

Biedna
Jak Ty te rozstępy na plecach znalazłaś
Ja mam kolejne, nowe na biuście buuu- i to mimo smarowania się mustelą 2x dziennie , na brzuchu jeszcze nie mam, ale on i tak jest brzydki bo mam 4 paskudne blizny pooperacyjne porosłe bliznowcem, jak jeszcze rozstępy dojdą to tylko się załamać..
rozstępy na plecach zobaczyłam w lustrze i pobiegłam do męza aby zobaczył i to niestety to czerwona pręga jak się patrzy
Stary 2009-05-08, 09:12   #693
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Paryż w maju... Aż się rozmarzyłam

Robię sobie przerwę na drugie śniadanie i od komputera.

PS. Biedroneczko, a co to za pomysł tej szkoły rodzenia, żeby tyle par było? U nas to najwyżej 6-7. Stąd taki problem z zapisami.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 09:13   #694
precious_81
Wtajemniczenie

Nika te zajęcia przydadzą się już na tym etapie ciąży a tematy oraz ćwiczenia są tak dopasowane, że będą się zmieniały wraz z upływem miesięcy ciąży więc są jak najbardziej od teraz do końca ciąży, no i wolimy je przejść teraz by już się zastanawiać na spokojnie nad wieloma rzeczami i przejść przez to spokojnie niż później na "ostatnią chwilę".
A i u nas tak jak u niektórych z Was płaci się 200 zł.

Co do wózków to właśnie okaże się w praktyce bo i tak musimy kupić 3w1 gdyż innych w sklepach nie ma, ale wszystkie moje koleżanki tak naprawdę wolałyby kupić samą gondolę, a po 6 m-cach spacerówkę która będzie służyła już do końca, bo ta spacerówka w pakiecie z gondolą jest niewystarczająca więc i tak będziesz musiala kupić drugą spacerówkę jak np. dziecko będzie miało roczek. Wydaje się więc niepotrzebnie dwa razy pieniądze.

Z fotelika na stelażu też nie korzystały za często, bo jak jechały na zakupy do fotelik wkładały do wózka na zakupy, więc stelaż niepotrzebny, a znowu jadąc do znajomych też nie trzymasz dziecka w foteliku tylko albo w gondoli albo na łóżku czy kolanach.

Dlatego właśnie naszły mnie pewne wątpliwości czy to 3w1 jest faktycznie takie potrzebne.

Cytat:
A ja wygrałam wczoraj sukienkę, o której w środę pisałam. Za śmieszne pieniądze - 47 zł, gdy takie w sklepie kosztować potrafią nawet 120 zł. Cygańska, ale na lato w sam raz
Bardzo fajna sukieneczka

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
precious mało który wózek jest teraz lekki, teraz mieszkamy na 3 pietrze ale w sierpniu zmieniamy mieszkanie na 1 pietro więc może jakoś damy radę
Wiem, że taka naprawdę czy wózek waży 12 czy 15 kg nie robi różnicy i tak trzeba mieć niezłe mięśnie by to udźwignąć my na wagę nie musimy patrzeć bo mieszkamy na parterze.

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
pokoj jeszcze nie gotowy, dzis 2 warstwa i odklejanie paska i wykanczanie... Kurde moglismy zrobic caly na zielono ,ale nawet juz nie mowie Tz bo sie wkurzy jak nie wiem Kolory troszke inaczej wyszly na kompie niz w rzeczywistosci..
Ten jasny zielony kolorek bardzo fajny, ale pomarańcz dla mnie też za ostry

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
chyba mnie dziś dół brzucha coś pobolewa, to znaczy odczuwam Go
ale w 9 tygodniu to chyba już możliwe prawda? i jakby co to można nospe?
bo my dziś zaczynamy 9 tydzień
Na początku takie "kręcenie" brzucha jest normalne.
Gratuluję 9 tygodnia jak to fajnie brzmi, już zapomniałam jak ja sama pisałam że jestem w 9 tygodniu a teraz to już 20
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 09:38   #695
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Nika te zajęcia przydadzą się już na tym etapie ciąży a tematy oraz ćwiczenia są tak dopasowane, że będą się zmieniały wraz z upływem miesięcy ciąży więc są jak najbardziej od teraz do końca ciąży, no i wolimy je przejść teraz by już się zastanawiać na spokojnie nad wieloma rzeczami i przejść przez to spokojnie niż później na "ostatnią chwilę".

Co do wózków to właśnie okaże się w praktyce bo i tak musimy kupić 3w1 gdyż innych w sklepach nie ma, ale wszystkie moje koleżanki tak naprawdę wolałyby kupić samą gondolę, a po 6 m-cach spacerówkę która będzie służyła już do końca, bo ta spacerówka w pakiecie z gondolą jest niewystarczająca więc i tak będziesz musiala kupić drugą spacerówkę jak np. dziecko będzie miało roczek. Wydaje się więc niepotrzebnie dwa razy pieniądze.

Z fotelika na stelażu też nie korzystały za często, bo jak jechały na zakupy do fotelik wkładały do wózka na zakupy, więc stelaż niepotrzebny, a znowu jadąc do znajomych też nie trzymasz dziecka w foteliku tylko albo w gondoli albo na łóżku czy kolanach.

Dlatego właśnie naszły mnie pewne wątpliwości czy to 3w1 jest faktycznie takie potrzebne.

Bardzo fajna sukieneczka

Wiem, że taka naprawdę czy wózek waży 12 czy 15 kg nie robi różnicy i tak trzeba mieć niezłe mięśnie by to udźwignąć my na wagę nie musimy patrzeć bo mieszkamy na parterze.

Ten jasny zielony kolorek bardzo fajny, ale pomarańcz dla mnie też za ostry

Na początku takie "kręcenie" brzucha jest normalne.
Gratuluję 9 tygodnia jak to fajnie brzmi, już zapomniałam jak ja sama pisałam że jestem w 9 tygodniu a teraz to już 20
Dlaczego taka spacerówka jest niewygodna dla rocznego dziecka?
Stary 2009-05-08, 09:40   #696
aniago25
Zadomowienie

Klaudia bardzo ładny pokoik wyszedł, ja już po 2 sniadaniu ale ja mam apetyt do połódnia
Właśnie oglądałam w pytaniu na śniadanie o dzieciach z in vitro, byłam w szoku jak powiedzieli że np.w Niemczech 4 zabiegi kobieta na refundowane a u nas płaci się duże pieniadze i jeszcze mówią że to wyhodowane dzieci, a kościól takich dzieci nie uznaje, paranoja.
Ok, przerwa była uciekam dalej sprzątać
Stary 2009-05-08, 09:41   #697
zartownis
Zadomowienie

Ja wlasnie wstalam, bo sie jeszcze zdrzemlam, a jaka piekna pogoda za oknem, zaraz uciekam do ogrodka, a pozniej na spacer

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Buciki dla maleństwa od babci
jakie slodkie, my jutro jedziemy do sklepu dzieciecego moze cos nam w oko wpadnie

Cytat:
A ja wygrałam wczoraj sukienkę, o której w środę pisałam. Za śmieszne pieniądze - 47 zł, gdy takie w sklepie kosztować potrafią nawet 120 zł. Cygańska, ale na lato w sam raz
Bardzo ladna i na lato w sam raz takie zywe kolory..

Klaudia ladny, kolorowy pokoik

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Żartowniś mnie i tak niestety cesarka nie przekonuje
ja niestety nie mogę mieć zastrzyku w kręgosłup tylko zwykłą narkozę więc karmić dziecka odrazu nie będę mogła ani tak szybko dojść do siebie
Trzymajcie kciuki bym mogła rodzić naturalnie
muszę się wkońcu wybrać do tego neurochirurga
Cytat:

A ja się nawet troszkę wzruszyłam.... Nie jestem zwolennikiem cesarki ale jak trzeba bedzie to nie ma problemu. Zdrowie dziecka najważniejsze
Nie chcialam nikogo w zadnym razie przekonywac do cesarki, kazdy bedzie rodzil tak jak chce (chyba ze sie cos nieprzewidzianego wydarzy, nie daj Boze...)
Ale chcialabym miec na porodowce taka atmosfere, od tego tez duzo zalezy

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-05-08 o 09:43
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 09:44   #698
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
rozstępy na plecach zobaczyłam w lustrze i pobiegłam do męza aby zobaczył i to niestety to czerwona pręga jak się patrzy
Ja dalej rozstępów nie mam. Mam nadzieje, że tak zostanie. A czo do szkoły to straszny tłok... i głupota z tym mówieniem, że płatna jak nie płatna.
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 09:45   #699
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

cześć Mamuśki
dziś zaczynam 17 tydz.
zaraz zabieram się za pakowanie, bo o 15 śmigamy nad morze.

czy któraś z Was jest z zachodniego pomorza? Kołobrzeg, Świnoujście?
ciekawa jestem jaka tam jest pogoda?

czeka mnie ponad 4h jazdy ...

jakby ktoś się wybierał w bory tucholskie to zapowiada się słoneczny week.
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 09:50   #700
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Klaudia bardzo ładny pokoik wyszedł, ja już po 2 sniadaniu ale ja mam apetyt do połódnia
Właśnie oglądałam w pytaniu na śniadanie o dzieciach z in vitro, byłam w szoku jak powiedzieli że np.w Niemczech 4 zabiegi kobieta na refundowane a u nas płaci się duże pieniadze i jeszcze mówią że to wyhodowane dzieci, a kościól takich dzieci nie uznaje, paranoja.
Ok, przerwa była uciekam dalej sprzątać
Też uważam, że podejście kościoła do invitro jest chore. Moim zdaniem każdy powinien mieć prawo do dziecka, a jeśli to jedyny sposób to w imię czego ma być potępiany. Trochę dziwny ten nasz kościół.
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 09:52   #701
karamari
Rozeznanie

Hej dziewczynki,

no to mi znowu namieszałyście w głowie z tymi wózkami, a już wczoraj wstępnie wytypowałam kilka modeli przed wyprawą do sklepu... Ale przekonują mnie te argumenty o osobnej gondoli i osobnej spacerówce, bo podobne wątki przeglądałam wczoraj na wątku wózkowym - dużo mam zmienia po roku spacerówkę (z takiej 3w1) na nową, lżejszą, większą, wygodniejszą itd. Poza tym, podzielam pogląd, że produkty typu 3w1 to nic dobrego, od szamponów po wózki No nic, będę debatować dalej.

Tylko nie dzisiaj, bo muszę koniecznie skończyć projekt.
Życzę Wam wszystkim słonka i żeby brzuszki ładnie rosły
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 09:54   #702
zartownis
Zadomowienie

Cytat:

A dla czego trzeba kupic nowa spacerowke po roku czasu?
Na Maxi cosi pisze, ze spacerowka starcza na 4 lata

A fotelik faktycznie jak nie bedziecie jezdzic autem to nie jest on potrzebny. Maxi cosi jest drogi, ale jako fotelik samochodowy u nas bardzo zachwalany, podobno bardzo bezpieczny
Stary 2009-05-08, 10:05   #703
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
zanim nadrobie coście tam naskrobały to zdam relacje ze wczorajszego dnia
Okazało się ze szkoła rodzenia jest jednak za darmo a ona mówiła tak ludzią żeby przyszli tylko Ci którym zależy, głupi pomysł tymbardziej ze może kogoś nie stać i teraz siedzi w domu myślac że kurs jest płatny
spotkanie rozpoczeła przenudnawa pani fijoterapełtka, jak jej słuchałam miałam ochotę uciec gdzie pieprz rośnie...co za nudy
Ćwiczeń nie było za to masa masa ludzi ponad 30 par ja nie wiem jak ona chce to poprowadzić
O brzuszek się nie pytałam bo byśmy musieli czekać w nieskończoność, tymbardziej że bolały mie krzyże i nie miałam na nic ochoty
dobrą wiadomością wczorajszego dnia jest to że sprzedaliśmy BMW - 3 autko które nam tylko zawazało, jeszcze chcemy sprzedać seata - może ktoś chętny oddam za grosze...

Ps witam dziwczynki w ten piękny poranek
PS zamkneli mi wodę ( robią kanalizę) a ja panika że nic sobie nie nalałam do wiadra ale włączyli z powrotem ale leci taka żółta bleee
Ale głupie podejście - czyli co jak ktoś ma pieniądze na szkołę to mu bardziej zależy? Dziwne. Grupa faktycznie wielka, może Was później podzielą na mniejsze?
U mnie to wyglądało zupełnie inaczej - super położna, fajna atmosfera i grupa czuła się jakbyśmy się znali od dawna

Cytat:
Dlaczego taka spacerówka jest niewygodna dla rocznego dziecka?
Niektórych spacerówki z tych 3w1 były po prostu za wąskie i za płytkie, więc musiały kupić drugą już typową spacerówkę. Poza tym chodziło im o własną wygodę, tzn. taka spacerówka z 3w1 jest duzo cieższa w prowadzeniu niż lekka spacerówka a do tego dochodzi jeszcze coraz większa waga dziecka, dla nich taka typowa spacerówka jest dużo wygodniejsza w prowadzeniu i w składaniu np. do samochodu (one są jakoś łamane na pół chyba ).
Ja nastawiłam sie na wózek typu 3w1 bo myślałam że on starczy już do końca, ale jak się okazuje, że i tak muszę później kupić osobno spacerówkę to nie wiem czy nie lepiej kupić taniej samą gondolę a po pół roku jakąś fajną super spacerówkę która starczy mi już właśnie do końca. No chyba, że akurat moje koleżanki są takie wymagające

Ale są u nas mamusie które mają w tym zakresie doświadczenie - to jak to jest z tymi wózkami, też kupowałyście po jakimś czasie osobno spacerówkę?

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
no to mi znowu namieszałyście w głowie z tymi wózkami, a już wczoraj wstępnie wytypowałam kilka modeli przed wyprawą do sklepu... Ale przekonują mnie te argumenty o osobnej gondoli i osobnej spacerówce, bo podobne wątki przeglądałam wczoraj na wątku wózkowym - dużo mam zmienia po roku spacerówkę (z takiej 3w1) na nową, lżejszą, większą, wygodniejszą itd. Poza tym, podzielam pogląd, że produkty typu 3w1 to nic dobrego, od szamponów po wózki No nic, będę debatować dalej.
Uff... bo już myślałam, że z moimi koleżankami jest coś nie tak, ale jednak więcej osób ma takie doświadczenie z wózkami
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 10:05   #704
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:

Robię sobie przerwę na drugie śniadanie i od komputera.

PS. Biedroneczko, a co to za pomysł tej szkoły rodzenia, żeby tyle par było? U nas to najwyżej 6-7. Stąd taki problem z zapisami.
nie mam pojęcia jak weszłam do srodka najpierw zobaczyłam pare par i mówie ok a jak wchodziłam dalej to coraz bardziej mnie przerażała ilość ludzi podobno mają zrobi 3 grupy z tego tylko jestem ciekawa kto będzie przychodził rano???
w niedziele mamy jeszcze jedno spotkanie w szkole rodzenia za 180 zł - zobaczymy tam...
Stary 2009-05-08, 10:08   #705
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

wczoraj byłam w sklepie i przeglądałam pierwszy raz wózki i łóżeczka
i zdziwiłam się bo ceny, aż tak na kolana nie powalały.
ładne łóżeczko z baldachimem juz za 150 zł można kupić, najdroższe za ok 600 zł.
wózki widziałam od 300 zł do 2500 i jest w czym wybierać. ale rzeczywiście niektóre ciężkie, że hoho

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-08, 10:16   #706
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
wczoraj byłam w sklepie i przeglądałam pierwszy raz wózki i łóżeczka
i zdziwiłam się bo ceny, aż tak na kolana nie powalały.
ładne łóżeczko z baldachimem juz za 150 zł można kupić, najdroższe za ok 600 zł.
wózki widziałam od 300 zł do 2500 i jest w czym wybierać. ale rzeczywiście niektóre ciężkie, że hoho
ja już sama nie wiem czego che - oglądać wózek pojedziemy pewnie tak w czerwcu a kupimy pod koniec ciąży żeby gwarancja była jak najdłuższa

idę trochę odpocząc, bo coś słabo mi i dzidzia się nie rusza - buuu

Edytowane przez Biedroneczkaolga
Czas edycji: 2009-05-08 o 10:17
Biedroneczkaolga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 10:17   #707
aniago25
Zadomowienie

Jejku jak mnie przy sprzątaniu krzyż boli a co będzie za 2 miesiącei poźniej łazienke zostawie dla męża bo jak zaczne wanne myć to chyba już się nie podniosę
Stary 2009-05-08, 10:36   #708
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Niektórych spacerówki z tych 3w1 były po prostu za wąskie i za płytkie, więc musiały kupić drugą już typową spacerówkę. Poza tym chodziło im o własną wygodę, tzn. taka spacerówka z 3w1 jest duzo cieższa w prowadzeniu niż lekka spacerówka a do tego dochodzi jeszcze coraz większa waga dziecka, dla nich taka typowa spacerówka jest dużo wygodniejsza w prowadzeniu i w składaniu np. do samochodu (one są jakoś łamane na pół chyba ).
Ja nastawiłam sie na wózek typu 3w1 bo myślałam że on starczy już do końca, ale jak się okazuje, że i tak muszę później kupić osobno spacerówkę to nie wiem czy nie lepiej kupić taniej samą gondolę a po pół roku jakąś fajną super spacerówkę która starczy mi już właśnie do końca. No chyba, że akurat moje koleżanki są takie wymagające

Ale są u nas mamusie które mają w tym zakresie doświadczenie - to jak to jest z tymi wózkami, też kupowałyście po jakimś czasie osobno spacerówkę?

Uff... bo już myślałam, że z moimi koleżankami jest coś nie tak, ale jednak więcej osób ma takie doświadczenie z wózkami

Przyznam szczerze że jakoś mi się nie uśmiecha wydać na wózek 1500-2000 i po niecałym roku kupować nowy wózek Bez sensu trochę....
Stary 2009-05-08, 10:39   #709
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Jejku jak mnie przy sprzątaniu krzyż boli a co będzie za 2 miesiącei poźniej łazienke zostawie dla męża bo jak zaczne wanne myć to chyba już się nie podniosę
mnie całe szczęście nic nie boli.
ale zauważyłam, że jak idę na miasto to szybko się męczę, ostatnio nie nadążałam za koleżanką i ciągle mam jedno pytanie w głowie "gdzie ja się załatwię?"
śmigam się pakować, bo się nie wyrobie. pa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-08, 10:45   #710
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
ale zauważyłam, że jak idę na miasto to szybko się męczę, ostatnio nie nadążałam za koleżanką i ciągle mam jedno pytanie w głowie "gdzie ja się załatwię?"
Przez to zaczynam tracić już ochotę na dlasze wypady.
Pierwsze wyboje podczas jazdy autobusem, czy samochodem i już mam oczy na wierzchu
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 10:48   #711
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

yyyyy nie zgodzę się... pracowałam jako niania, odchowałam swoje siostry ( dobra wtedy wózków 3 w 1 nie było, ale wypasionej spacerówki też nie było) i rozglądam się po ulicach..
dzieci którymi się opiekowałam woziłam w spacerówkach - różnych, ale też takich jaką sama teraz mam.
moja siostra ma spacerówkę quinny nie zamierza jej wymieniać już do końca, siostrzeniec ma 1,5 roczku.

tak jak mówię, każda z nas ma inne priorytety w wózku, ja się już nawoziłam troszkę dzieci wózkach i musze powiedzieć, że jak dla mnie spacerówka raczje starczy do końca czyli do 3-4 roku zycia. tutaj dziecko jak ma 4 lata idzie już do szkoły więc myslę, że dłuzej niz 3 i pół roczku nie będę jej używała i naprawdę nie wiem czemu dziecko miało by w nią nie pasować..

a nawet jeśli zdecydujemy się wymienić wózek pod koniec to bez żalu bo nasz jest dobry i tani nie kosztuje 1000 eu, więc nie martwimy się o to.

Cytat:
ja też się rozmarzyłam

poszłam na pocztę...zaszłam do sklepu z ciuszkami i...bum...nie mogłam się powstrzymać...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciuszki 014.jpg (137,7 KB, 33 załadowań)

Stary 2009-05-08, 11:06   #712
aniago25
Zadomowienie

Nika tobie już dobrze, wiesz że córcia to możesz kupić sliczne ubranko z kwiatkami

Wczoraj wieczorem leże z mężem w łóżku już prawie zasypiam a on się pyta Ania a skąd się weździe dziurka w piersi żeby mleko leciało a ja mu mówie jak na porodówce będe miała rozwarcie to i w piersiach też będzie i mleko jak fontanna będzie sie lało on no żartowałem i zaczeliśmy sie śmiać i się wybudziłam on jak coś wymyśli to ręce opadją
Stary 2009-05-08, 11:12   #713
nimitz
Raczkowanie

Cytat:
Mam dokladnie to samo! W weekend sie troche nazwiedzalismy i wychodzac z toalety zastanawialam sie od razu ila mam czasu do kolejnej wizyty i czy bedzie gdzie sie wysiusiac
Do tego boli mnie miednica biodra, i kosc krzyzowa :/ Normalnie mam wrazenie jakby sie tam cos przesuwalo, zmienialo, ale to chyba jeszcze za wczesnie co???

aaa, i odkrylam rano pierwszy rozstep na piersi Czyli mnie tez juz dopadlo! Obawiam sie ze na brzuchu tez dostane, mimo smarowania kremikiem dwa razy dziennie

A żeby nie narzekac caly post, to u nas (po nocnej burzy) piekna pogoda!!!
Chyba zaparkuje gdzies na dworze na laweczce z jakas ksiazka bo szkoda pogody!!!

Cytat:
Nika tobie już dobrze, wiesz że córcia to możesz kupić sliczne ubranko z kwiatkami

Wczoraj wieczorem leże z mężem w łóżku już prawie zasypiam a on się pyta Ania a skąd się weździe dziurka w piersi żeby mleko leciało a ja mu mówie jak na porodówce będe miała rozwarcie to i w piersiach też będzie i mleko jak fontanna będzie sie lało on no żartowałem i zaczeliśmy sie śmiać i się wybudziłam on jak coś wymyśli to ręce opadją

no nie moge Ale sie usmialam

Edytowane przez nimitz
Czas edycji: 2009-05-08 o 11:16
nimitz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-08, 11:16   #714
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

Aniu, ja wychodzę z założenia, że 100% pewności to jest dopiero po porodzie więc jak kupujęteż czasem czuję się dziwnie , że tak na oślep kupuję ale mam od siostry caaaałe mnóstwo ciuszków i te są po chłopczyku , zielone, żółte , beżowe, dość uniwersalne, będą dobre i dla chłopca i dla dziewczynki. w razie co...

Stary 2009-05-08, 11:23   #715
zartownis
Zadomowienie

Cytat:

Co do wozkow to nasz ma gwarancje na 2 lata, wiec nie mozliwe, zeby starczal tylko do roku. Jesli gwarancja na dwa to musi przeciez pojezdzic dluzej. Po drugie taki sobie wymarzylam, a to pierwszy pierworodny syn to sie troche porozpieszczam.

Prosze wiec mi tu nie macic
Ps. Moj TZ co dzwoni, a robi to kilka razy dziennie, raz sie pyta co slychac u Roberta, a raz co u Patricka, chyba sie nie zdecydujemy na jedno imie

Ps2 ale napisalam coraz czesciej sie lapie, ze po polsku to juz pisac nie umiem, nie mowiac o bledach i skladni zdania

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-05-08 o 11:33
Stary 2009-05-08, 11:26   #716
Nika1980
Zakorzenienie

moje dziecko chyba lubi mleko, zawsze koło południa jem michę musli i płatków z mlekiem i mała zawsze po tym jest trochę bardziej aktywna... z tym to się wdała w tatę, bo mama dopóki w ciązę nie zaszła mleka nie lubiła hehe

Stary 2009-05-08, 11:47   #717
Orzeszek.1
Zadomowienie

My zmienialiśmy wózki 3 razy. Pierwszy wózek to WIELKI NIEWYPAŁ (SCOUT OWAL II), 3w1, ale ciężki i jak już pisałam: mało zgrabny, do tego trudno było nim kierować, następnie (gdy Gabi miała 5 miesięcy) kupiliśmy spacerówkę BABY DESIGN (super sprawa, leciutki) - miał obudowane boki, więc był dobry na chłodniejsze dni (poza tym wiele mamusiek taki kupowało dla swoich nowo narodzonych dzieci, dokupowały śpiworki i tak woziły aż maleństwo samo nie zaczęło chodzić), potem gdy mała już sama chodziła i rzadko chciała siedzieć w wózku to kupiliśmy typową parasolkę (EURO BABY-Sorento), i używamy jej do dziś jak gdzieś jedziemy czy jak idziemy na dłuugi spacer.
Stary 2009-05-08, 11:53   #718
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

mówiłam Wam już że błogo się tutaj z Wami czuję?
dziś na obiadek zupka ogórkowa, nie mam w ogóle ochoty na słodkie w ciąży, zawsze kochałam czekoladę i lody, teraz patrzeć na to nie mogę
mam ochotę na ostre i kwaśne głównie
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 11:57   #719
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
dziś na obiadek zupka ogórkowa, nie mam w ogóle ochoty na słodkie w ciąży, zawsze kochałam czekoladę i lody, teraz patrzeć na to nie mogę

Ogórkowa chodzi za mną już od wczoraj U nas dziś ziemniaczki, marcheweczka na słodko i kurczaczek

Słuchaj, a może będzie chłopak? Chociaż różnie to z tym jest, moja bratowa przy pierwszej ciąży miała ochotę na słodkie - urodziła dziewczynkę (ja miałam tak samo), przy drugim dziecku miała ochotę na kwaśne - urodziła też dziewczynkę (i tu również mam tak samo, kocham kwaśne rzeczy, a ma być ponoć dziewczynka hihi)
Stary 2009-05-08, 12:04   #720
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
My zmienialiśmy wózki 3 razy. Pierwszy wózek to WIELKI NIEWYPAŁ (SCOUT OWAL II), 3w1, ale ciężki i jak już pisałam: mało zgrabny, do tego trudno było nim kierować, następnie (gdy Gabi miała 5 miesięcy) kupiliśmy spacerówkę BABY DESIGN (super sprawa, leciutki) - miał obudowane boki, więc był dobry na chłodniejsze dni (poza tym wiele mamusiek taki kupowało dla swoich nowo narodzonych dzieci, dokupowały śpiworki i tak woziły aż maleństwo samo nie zaczęło chodzić), potem gdy mała już sama chodziła i rzadko chciała siedzieć w wózku to kupiliśmy typową parasolkę (EURO BABY-Sorento), i używamy jej do dziś jak gdzieś jedziemy czy jak idziemy na dłuugi spacer.
no właśnie ja mam taki śpiworek do spacerówki, fajna sprawa jak trzeba będzie to pod koniec kupimy małą spacerówkę, ale pamiętam, że jak pracowałam jako niania to nie cierpiałam tych maleńkich spacerówek.
całe szczęście nie wywaliliśmy 1000 eu na wózek, więc jak coś trzeba będziedokupić, albo wymienić to bez żalu.
póki co nadal jestem zakochana w moim wózeczku....

Cytat:
ja też tak miałam na początku ciąży, a teraz tylko słodkie słodkie , ale kwasnym jabłkiem nie pogardzę, choć wolę jednak słodkie.

a ty masz Aliisanko przeczucie na dziewuszkę?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości