|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
![]() Cytat:
a tekst z basenem ... hahaha ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
Paryż w maju... Aż się rozmarzyłam
![]() Robię sobie przerwę na drugie śniadanie i od komputera. PS. Biedroneczko, a co to za pomysł tej szkoły rodzenia, żeby tyle par było? U nas to najwyżej 6-7. Stąd taki problem z zapisami.
#694 | ||||
Wtajemniczenie
|
Nika te zajęcia przydadzą się już na tym etapie ciąży a tematy oraz ćwiczenia są tak dopasowane, że będą się zmieniały wraz z upływem miesięcy ciąży więc są jak najbardziej od teraz do końca ciąży, no i wolimy je przejść teraz by już się zastanawiać na spokojnie nad wieloma rzeczami i przejść przez to spokojnie niż później na "ostatnią chwilę".
A i u nas tak jak u niektórych z Was płaci się 200 zł. Co do wózków to właśnie okaże się w praktyce bo i tak musimy kupić 3w1 gdyż innych w sklepach nie ma, ale wszystkie moje koleżanki tak naprawdę wolałyby kupić samą gondolę, a po 6 m-cach spacerówkę która będzie służyła już do końca, bo ta spacerówka w pakiecie z gondolą jest niewystarczająca więc i tak będziesz musiala kupić drugą spacerówkę jak np. dziecko będzie miało roczek. Wydaje się więc niepotrzebnie dwa razy pieniądze. Z fotelika na stelażu też nie korzystały za często, bo jak jechały na zakupy do fotelik wkładały do wózka na zakupy, więc stelaż niepotrzebny, a znowu jadąc do znajomych też nie trzymasz dziecka w foteliku tylko albo w gondoli albo na łóżku czy kolanach. Dlatego właśnie naszły mnie pewne wątpliwości czy to 3w1 jest faktycznie takie potrzebne. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję 9 tygodnia ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#696 |
Zadomowienie
|
Klaudia bardzo ładny pokoik wyszedł, ja już po 2 sniadaniu ale ja mam apetyt do połódnia
![]() Właśnie oglądałam w pytaniu na śniadanie o dzieciach z in vitro, byłam w szoku jak powiedzieli że np.w Niemczech 4 zabiegi kobieta na refundowane a u nas płaci się duże pieniadze i jeszcze mówią że to wyhodowane dzieci, a kościól takich dzieci nie uznaje, paranoja. Ok, przerwa była uciekam dalej sprzątać ![]()
#697 | |||
Zadomowienie
|
Ja wlasnie wstalam
![]() ![]() ![]() jakie slodkie ![]() ![]() Cytat:
![]() Klaudia ladny, kolorowy pokoik ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale chcialabym miec na porodowce taka atmosfere ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-08 o 09:43 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Zadomowienie
|
Ja dalej rozstępów nie mam. Mam nadzieje, że tak zostanie. A czo do szkoły to straszny tłok... i głupota z tym mówieniem, że płatna jak nie płatna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
cześć Mamuśki
![]() dziś zaczynam 17 tydz. ![]() zaraz zabieram się za pakowanie, bo o 15 śmigamy nad morze. czy któraś z Was jest z zachodniego pomorza? Kołobrzeg, Świnoujście? ciekawa jestem jaka tam jest pogoda? czeka mnie ponad 4h jazdy ... jakby ktoś się wybierał w bory tucholskie to zapowiada się słoneczny week. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki,
no to mi znowu namieszałyście w głowie z tymi wózkami, a już wczoraj wstępnie wytypowałam kilka modeli przed wyprawą do sklepu... Ale przekonują mnie te argumenty o osobnej gondoli i osobnej spacerówce, bo podobne wątki przeglądałam wczoraj na wątku wózkowym - dużo mam zmienia po roku spacerówkę (z takiej 3w1) na nową, lżejszą, większą, wygodniejszą itd. Poza tym, podzielam pogląd, że produkty typu 3w1 to nic dobrego, od szamponów po wózki ![]() Tylko nie dzisiaj, bo muszę koniecznie skończyć projekt. Życzę Wam wszystkim słonka i żeby brzuszki ładnie rosły ![]()
#702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na Maxi cosi pisze, ze spacerowka starcza na 4 lata ![]() A fotelik faktycznie jak nie bedziecie jezdzic autem to nie jest on potrzebny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie to wyglądało zupełnie inaczej - super położna, fajna atmosfera i grupa czuła się jakbyśmy się znali od dawna ![]() Niektórych spacerówki z tych 3w1 były po prostu za wąskie i za płytkie, więc musiały kupić drugą już typową spacerówkę. Poza tym chodziło im o własną wygodę, tzn. taka spacerówka z 3w1 jest duzo cieższa w prowadzeniu niż lekka spacerówka a do tego dochodzi jeszcze coraz większa waga dziecka, dla nich taka typowa spacerówka jest dużo wygodniejsza w prowadzeniu i w składaniu np. do samochodu (one są jakoś łamane na pół chyba ![]() Ja nastawiłam sie na wózek typu 3w1 bo myślałam że on starczy już do końca, ale jak się okazuje, że i tak muszę później kupić osobno spacerówkę to nie wiem czy nie lepiej kupić taniej samą gondolę a po pół roku jakąś fajną super spacerówkę która starczy mi już właśnie do końca. No chyba, że akurat moje koleżanki są takie wymagające ![]() Ale są u nas mamusie które mają w tym zakresie doświadczenie - to jak to jest z tymi wózkami, też kupowałyście po jakimś czasie osobno spacerówkę? ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w niedziele mamy jeszcze jedno spotkanie w szkole rodzenia za 180 zł - zobaczymy tam...
![]() |
#705 |
Zadomowienie
|
wczoraj byłam w sklepie i przeglądałam pierwszy raz wózki i łóżeczka
i zdziwiłam się bo ceny, aż tak na kolana nie powalały. ładne łóżeczko z baldachimem juz za 150 zł można kupić, najdroższe za ok 600 zł. wózki widziałam od 300 zł do 2500 i jest w czym wybierać. ale rzeczywiście niektóre ciężkie, że hoho ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
idę trochę odpocząc, bo coś słabo mi i dzidzia się nie rusza - buuu
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-05-08 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zadomowienie
|
Jejku jak mnie przy sprzątaniu krzyż boli a co będzie za 2 miesiącei poźniej
![]() ![]()
#708 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przyznam szczerze że jakoś mi się nie uśmiecha wydać na wózek 1500-2000 i po niecałym roku kupować nowy wózek ![]()
![]() |
#709 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zauważyłam, że jak idę na miasto to szybko się męczę, ostatnio nie nadążałam za koleżanką i ciągle mam jedno pytanie w głowie "gdzie ja się załatwię?" śmigam się pakować, bo się nie wyrobie. pa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwsze wyboje podczas jazdy autobusem, czy samochodem i już mam oczy na wierzchu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieci którymi się opiekowałam woziłam w spacerówkach - różnych, ale też takich jaką sama teraz mam. moja siostra ma spacerówkę quinny nie zamierza jej wymieniać już do końca, siostrzeniec ma 1,5 roczku. tak jak mówię, każda z nas ma inne priorytety w wózku, ja się już nawoziłam troszkę dzieci wózkach i musze powiedzieć, że jak dla mnie spacerówka raczje starczy do końca czyli do 3-4 roku zycia. tutaj dziecko jak ma 4 lata idzie już do szkoły więc myslę, że dłuzej niz 3 i pół roczku nie będę jej używała i naprawdę nie wiem czemu dziecko miało by w nią nie pasować.. a nawet jeśli zdecydujemy się wymienić wózek pod koniec to bez żalu bo nasz jest dobry i tani ![]() ![]() poszłam na pocztę...zaszłam do sklepu z ciuszkami i...bum...nie mogłam się powstrzymać...
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zadomowienie
|
Nika tobie już dobrze, wiesz że córcia to możesz kupić sliczne ubranko z kwiatkami
![]() Wczoraj wieczorem leże z mężem w łóżku już prawie zasypiam a on się pyta Ania a skąd się weździe dziurka w piersi żeby mleko leciało ![]() ![]() ![]()
#713 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do tego boli mnie miednica biodra, i kosc krzyzowa :/ Normalnie mam wrazenie jakby sie tam cos przesuwalo, zmienialo, ale to chyba jeszcze za wczesnie co??? aaa, i odkrylam rano pierwszy rozstep na piersi ![]() ![]() A żeby nie narzekac caly post, to u nas (po nocnej burzy) piekna pogoda!!! Chyba zaparkuje gdzies na dworze na laweczce z jakas ksiazka bo szkoda pogody!!! Cytat:
no nie moge ![]() ![]()
6. 10. 2009 ... nas troje ![]() Edytowane przez nimitz Czas edycji: 2009-05-08 o 11:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aniu, ja wychodzę z założenia, że 100% pewności to jest dopiero po porodzie więc jak kupujęteż czasem czuję się dziwnie , że tak na oślep kupuję ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wozkow to nasz ma gwarancje na 2 lata ![]() ![]() ![]() ![]() Prosze wiec mi tu nie macic ![]() Ps. Moj TZ co dzwoni, a robi to kilka razy dziennie ![]() ![]() ![]() Ps2 ale napisalam ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-08 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko chyba lubi mleko, zawsze koło południa jem michę musli i płatków z mlekiem i mała zawsze po tym jest trochę bardziej aktywna...
![]() ![]()
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
My zmienialiśmy wózki 3 razy. Pierwszy wózek to WIELKI NIEWYPAŁ (SCOUT OWAL II), 3w1, ale ciężki i jak już pisałam: mało zgrabny, do tego trudno było nim kierować, następnie (gdy Gabi miała 5 miesięcy) kupiliśmy spacerówkę BABY DESIGN (super sprawa, leciutki) - miał obudowane boki, więc był dobry na chłodniejsze dni (poza tym wiele mamusiek taki kupowało dla swoich nowo narodzonych dzieci, dokupowały śpiworki i tak woziły aż maleństwo samo nie zaczęło chodzić), potem gdy mała już sama chodziła i rzadko chciała siedzieć w wózku to kupiliśmy typową parasolkę (EURO BABY-Sorento), i używamy jej do dziś jak gdzieś jedziemy czy jak idziemy na dłuugi spacer.
#718 |
Wtajemniczenie
|
mówiłam Wam już że błogo się tutaj z Wami czuję?
![]() dziś na obiadek zupka ogórkowa, nie mam w ogóle ochoty na słodkie w ciąży, zawsze kochałam czekoladę i lody, teraz patrzeć na to nie mogę ![]() mam ochotę na ostre i kwaśne głównie ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ogórkowa chodzi za mną już od wczoraj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Słuchaj, a może będzie chłopak? Chociaż różnie to z tym jest, moja bratowa przy pierwszej ciąży miała ochotę na słodkie - urodziła dziewczynkę (ja miałam tak samo), przy drugim dziecku miała ochotę na kwaśne - urodziła też dziewczynkę (i tu również mam tak samo, kocham kwaśne rzeczy, a ma być ponoć dziewczynka hihi)
![]() |
#720 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() całe szczęście nie wywaliliśmy 1000 eu na wózek, więc jak coś trzeba będziedokupić, albo wymienić to bez żalu. póki co nadal jestem zakochana w moim wózeczku.... ![]() Cytat:
a ty masz Aliisanko przeczucie na dziewuszkę? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.