![]() |
#691 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Cytat:
Duzo ciekawych informacji nam podałąś dzieki!! Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczynki więc tak w koncu cos sie u ,mnie dzieje o czym moge napisac a nie tylko że zdy6cham i leże w łożku: - Dziś byłam ( w koncu sie odważyłam) na pobraniu krwi w końcu w poniedziałek wizyta a ja badan nie miałąm jeszcze porobionych zapłaciłam 53 zł za komplet jeszcze nie tak żle.... - potem popjechałąm do miasta i tak mnie tchneło żeby iśc do kosmetyczki na regulacje brwi i poszłam a przy okazji zrobiłam sobie ![]() MIKRODERMABRAZACJE twarzy i oczyszczanko a na koniec miałam super maseczkę.. czułam sie jak w raju jak w SPA... 3 dni i buzia będzie idealnie świeża!!! Zapłaciłam 115 zł za wszystko... - dziś farbuje włosy na ciemny kasztam- w sumie brąz.. - na czwartek przed weselem umówiłam sie na opalanie natryskopwe od pasa w góre ![]() Nie nadrobie figurką szczupa to chociaż coś dla ducha i dobrego samopoczucia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście co by nie było, nastraszona zostałam znowu...mam skierowanie na jutro na jakieś badanie CRP, także nie jest normalne to, że temperatura jest powyżej 37.5st... normalnie powinno być 37.0 - 37.5. |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
Baobabku kochana!!!
![]() ![]() To jak ty tak fajnie juz widziałaś to ja na wizycie w poniedziałek będę w 10t 2 dz. to bedzie git chyba widać!!1 Oj nie moge sie doczekac!
![]() |
#694 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jutro idę tez na kolejną wizytę do mojej gin zobaczymy co mi powie. Niedawno byłam na usg to chyba nic sie nie powinno dziać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
TylkoOliwka - ja badanie będę miała robione ze względu na mój podeszły wiek
![]() Madziwina - a ja kiedyś przeczytałam gdzieś że w 1 trymestrze nie powinno się farbować. Ale nie wiem czy to przesąd czy są jakieś prawdziwe powody. |
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Madziwnia Kochanie zaciążyłaś?
matko chyba się popłaczę ze szcześcia ![]()
#698 |
Zakorzenienie
|
Sonerko drugi raz... nie wiem czy Pamiętasz pierwsza ciąze straCIŁAM
w zeszłym roku o tej własnie porze jak teraz... a najlepsze jest to że owulacja pokrywał mi sie co do dnia z ta owulacja z zeszłego roku i termin porodu jest ten sam ![]() Fajny zbieg wydarzeń.. ale oby było tym razem dobrze do końca ![]() Buziaki dla tymka i szymka! ![]()
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
tak tak pamiętam dlatego cieszę się niezmiernie Twoim szczęściem!
Trzymam kciuki - będzie dobrze ![]()
#700 |
Wtajemniczenie
|
ja tam czytam was cały dzień, a że siedzę w domu całe dnie to nie mam co opowiadać
![]() madziwnia bardzo dobrze, że zrobiłaś coś dla siebie, w końcu dobre samopoczucie mamusi to szczęśliwa dzidzia ![]() ![]() baobabek cudownie, że wszystko w porządku ![]() dziewczyny wiecie czemu np. jak byłam na USG to miałam 9t6d a lekarz powiedział, że to 10t5d - tak pokazywało USG... nie wiem czy się pomylił, czy skąd oni mają takie dane? wtedy byłam zbyt przerażona odklejoną kosmówką, żeby wyliczyć który mam tydzień, więc nawet nie zapytałam ![]() a ja dziś zrobiłam placki ziemniaczane, chodziły już za mną któryś tydzień i dziś nie wytrzymałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
Byłam dziś u lekarza, widziałam na usg swoją fasolkę! I biło jej serduszko i ono było takie malutkie i to było takie wzruszające! ![]() (prawie tak jak ja myślałam)Ale jestem nakręcona dzisiaj.... To serduszko bijące...ehh, jeszcze je widzę...Mam już pierwsze zdjęcie naszego najmłodszego członka rodziny, mąż ciągle je ogląda, przytula do siebie i mówi, że na biurku w ramce sobie postawi. Mam już założoną kartę ciąży i skierowania na badania. Min. do poradni genetycznej, na badania prenatalne(mam 36lat). Rozmawiałam z gin. jaki jest cel tych badań, co one dają? Usłyszałam - wiedzę. Hmmm.Ja wiem ,że bez względu na ew. wady nie przerwę tej ciąży,więc usg genetyczne, badanie krwi ok, ale na nakłuwanie brzucha się nie zdecyduję.Nie chcę ryzykować i stresować się.Przecież ewentualne wady wyjdą i przy nieinwazyjnych metodach. No nic, dziś był dzień pełen wrażeń.Idę odpoczywać.Dobrej nocki wszystkim Mamusiom ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#702 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie
![]() Zajrzałam żeby zobaczyć, czy moja zafasolkowana siostra już sie u Was zameldowała i co widzę?? SoNeRkę ![]() ![]() kochana nawet nie wiesz, jak się cieszę że się udało ![]() ![]() Bo wczesniej Tarasia i teraz Ty ![]() ![]() ![]() ![]() P.s. i słuchajcie SoNeRki - dobrze gada ![]() ![]() No a ja lecę popędzić tę moją siostrę.... swoja drogą rok temu ja byłam na tym wątku a teraz siostra ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
witajcie z rana
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- aha, później postaram się wkleić zdjątko mojego maleństwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Raczkowanie
|
Baobabek - będzie dobrze, trzymam kciuki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Raczkowanie
|
fasolka73 ale masz fajnie! strasznie Ci zazdroszcze ze juz widzialas brykajaca dzidzie! ja mam USG dopiero za dwa tygodnie i do tego czasu chyba skicham sie z niecierpliwosci.
madziwnia - bardzo chetnie wciagne sie na liste. jakich danych potrzebujesz? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Rozeznanie
|
witam wszystkie panie
![]() ![]() ![]() jak tak czytam i widze ze kazda na usg po kolei chodzi to czas jeszcze bardzej mi sie ciagnie bo mam kolejna wizyte 7 wrzesnia... chcialabym juz, zeby znow uslyszec ze jest dobrze...a nie stresowac sie;P jade dzis po buciki ;D do slubu,.,,, az sie boje jak ja w nich bede chodzic;P dobrze ze suknia dluga :P nie bedzie widac ze sie kalecze:P
#707 |
Wtajemniczenie
|
Witam was wszystkich, ale mam dzis dzien do
![]() ![]() ![]()
#708 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Jest już Nas 26 Mamusie MARCOWE 2010 ![]() megi-megi( Magda 29lat) tp.1.03.10r. Lena lub Jakub P0P70 (Ela lat 39) tp. 03.03.10r. Ania lub Sebastian asienka240 (Asia 21lat ) tp. 8.03.10r. Amelka lub Igorek Roza26 Hania 25 lat tp. 08.03.10r. ??? lub ??? karolka2211 ( Karolina ?? ) tp.8.03.10r. ??? lub ??? Baobabek ( ??? ) tp. 8.03.10r. Oliwia lub Hubert mrowak (Ola lat 31) tp. 9.03.10r. ??? lub ???catro (Kasia, lat 27) tp. 11.03.10r. ??? lub ??? dogisia ( ?? ??? ) tp. 12.03.10r. ??? lub ??? mezatka07 (Joanna, 23 lata) tp 17.03.2010 ??? lub ??? zosia21 (Ewelina l.24) tp. 17.03.10r. ???lub ??? apple66 (Paula, 25lat) tp. 18.03.10 MAJA lub FILIP magda3456 Magda 23l tp. 20.03.10r Wiktoria lub Denis minka26 ( Asia 26 lat ) tp. 20.03.10r. Amelka lub ??? tylkooliwka (Agnieszka 28 lat) tp. 21.03.10??? lub ??? ISIS23 (Iza 25 lat ) tp.22.03.10 ??? lub ??? madziwnia (Magda, 24 lata ) tp. 27.03.10r. Michalinka lub ??? gooffi(Iza, lat 29,) tp 27.03.10r. ??? lub ??? evitka21 (Ewa, 25 lat) tp. ??? ??? lub ??? mysia1234 (Joanna 20 lat) tp. ??.03.10r. Wiktoria lub Piotr Mamusie KWIETNIOWE 2010 ![]() izaizula(Iza lat 27) tp. 2.04.10r. Antosia lub Antoś ita83 (Paulina 26 lat) tp. 4.04.10r ??? lub ??? Beatka1984 (Beata 26 lat) tp. 9.04.10r. Wiktoria lub Przemek Agnieszka09 (Aga,lat 24) tp.??.04.10 r. ??? lub ??? fasolka73 ( ??? 36 lat ) tp. 10.04.10 Oliwia lub Kubuś gosieg1 (Małgorzta lat ?? ) tp. 18.04.10r. ??? lub ??? Na liście występuje również kolor biały: karolcia228 Aniołek [*] Karna 33 Aniołek [*] ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Witam.. a ja znowu zaczynam sie martwić.. bo za dobrze sie czuję... aj chyba wole mdłości.. bo wiem że ciąza rozwija sie prawidłowo.. nie chce smucić ale do poniedziałku bede jak na szpilkach w zeszłym roku własnie mniej wiecej w tych dniach juz podejrzewałąm że coś nie tak z fasolką... Do poniedziałku nerwy
![]() |
#709 |
Wtajemniczenie
|
Madziwnia - moze zadzwon do gina i po porstu porozmawiaj. Ja tez chyba zadzwonie do swojej lekarki - ona to ze mna zwarjuje
![]()
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Ja też od paru dni czuję się w sumie bez zarzutów i znowu zaczynam się nakręcać czy to czegoś niedobrego nie wróży. A wizyta dopiero 11-go września...
#711 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę chciałabym poznać tego kto wymyślił że ciąża to taki cudowny okres w życiu matki.
Każdy objaw interpretujemy czy aby wszystko w porządku, a większość z objawów jest dla nas męcząca. Ale gdy tych objawów nie ma to też wpadamy w panikę. ![]() ![]() Tak naprawdę to aktualnie każda z nas jest szczęśliwa po USG, gdy na własne oczy zobaczy co tam w środku jest. ![]() ![]() Madziwina – ja na Twoim miejscu chyba nie wytrzymałabym i poszłabym do lekarza aby na 100% upewnić się że wszystko OK. Może dodatkowe USG uspokoi a dziecku chyba nie zaszkodzi Ita83 – Ty także powinnaś udać się do lekarza i sprawdzić co to może być. Być może to tylko węch Ci się w ciąży zmienił a być może faktycznie masz jakiś problem – nie zaszkodzi sprawdzić. Ja miałam jakąś dziwną wydzielinę a gdy powiedziałam o tym lekarzowi to stwierdził że to normalne w ciąży ale potem przy badaniu okazało się ze to jakaś grzybica. Lepiej więc sprawdzić i to nie koniecznie przez telefon. |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Wtajemniczenie
|
widzę, że nie jestem sama, mi też jakoś mijają dokuczliwe objawy i zastanawiam się czy wszystko ok... człowiek zamiast się cieszyć, że się lepiej czuje to się zamartwia... ja mam za tydzień wizytę kontrolną... ale tydzień to szmat czasu... ohhhh my baby w ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, to jak czesto Wy chodzicie do lekarza? bo zaczynam wpadac w lekka paranoje... ja bylam raz w polowie sierpnia u lekarz, ktory akurat przyjmowal, zeby sprawdzic czy jest OK, ale nastepna wizyte mam dopiero 18 wrzesnia... moze powinnam sie umowic w miedzyczasie? teraz nie mam nawet karty ciazy. od poczatku ciazy czuje sie dobrze i bez nudnosci i takich tam atrakcji wiec skad mam wiedziec, czy wszystko jest jak powinno byc i dzidzia dobrze sie rozwija? ratunku!
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Wtajemniczenie
|
nio ja po telefonie do lekarki - powiedziala zebym poczekala na wyniki cytologi - bez tego ani rusz....i wtedy sobie zrobimy kolejny przegladzik podwozia - jak to mawia Pomidora......
#715 |
Zakorzenienie
|
Czarymary, ja byłam jak dotąd dwa razy na wizycie (12tc się zaczął) Pierwsza wizyta była w 6 tygodniu żeby ciążę potwierdzić. Potem kazał mi przyjść po miesiącu czyli chyba 14 sierpnia i następną mam 11 września, więc znów po miesiącu.
Chyba musimy po prostu wyluzować, bo same sobie schizę napędzamy tylko i nawet biedna czarymary zaczyna w panikę wpadać. Ale fakt faktem- jak coś się dzieje to babie w ciąży źle i się martwi. Jak się nic nie dzieje - patrz wyżej ![]()
#716 |
Wtajemniczenie
|
Czarymary ja bylam u lekarza 7 sierpnia - kolejna wizyte mam zaplanowana 18sierpnia ale pojde jak tylko beda wyniki cytologi.....
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- oczywiscie 18 wrzesnia nie sierpnia - taka jakas rozkojarzona jestem ![]() ![]()
#717 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny wrócę jeszcze do tej amniopunkcji,bo nie do końca jest tak jak piszecie.Oczywiscie jezeli ciąża przebiega prawidłowo i żadne inne badania nie wskazują na wadę płodu to nie ma sensu ryzykowac.Natomiast jezeli z dzieckiem jest cos nie tak to uwazam,że jest to bardzo potrzebne,przynajmniej wiem to na moim przykładzie.W poprzedniej ciąży tez się bronilam przed tym ale dzieki temu wiem jaka była przyczyna nieprawidłowosci chromosomowych(zespół Turnera) żadnym innym badaniem bysmy sie o tym nie dowiedzieli,a ciąża by i tak obumarła.Dzięki temu badaniu wiem,że był to zespół,który nie ma powtarzalności w kolejnych ciążach,był to przypadek.Jeżeli nie miałabym tej wiedzy strasznie bym się bała każdego kolejnego zajścia w ciążę.Oczywiście obawy i tak są ale nie aż tak wielkie,bo wierzę,że tym razem będzie dobrze.Także są napewno pozytywne strony tego badania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
![]()
hej, odebrałam właśnie wyniki tego CRP
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiedziałam, że coś będzie nie tak... |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Raczkowanie
|
Baobabek... trzymamy kciuki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Baobabek znalazlam cos takiego,wiec moze to nic takiego strasznego ![]() CRP, czyli białko C-reaktywne, to tzw. białko ostrej fazy. Informuje o istnieniu i rozmiarze stanu zapalnego, zwiększa się też w chorobach nowotworowych. Po odpowiednim leczeniu obniża się stosunkowo szybko (OB normalizuje się dłużej). Może być wskaźnikiem skuteczności leczenia. Norma: do 6,0 mg/l. W Polsce oznacza się też inny wskaźnik stanu zapalnego: OB, czyli opad (opadanie krwinek czerwonych, odczyn Biernackiego). Na podstawie OB lekarz nie może postawić konkretnej diagnozy, jest to badanie niespecyficzne. Jest to jedynie sygnał, że w organizmie toczy się proces zapalny, który trzeba zlokalizować. Próbkę krwi umieszcza się w skalowanej probówce ustawionej w pozycji pionowej. Po godzinie odczytuje się wysokość osadu krwinek na dnie probówki. Norma (po 1 godzinie): kobiety 6–11 mm, mężczyźni 3–8 mm (u osób po 50 roku życia opad jest szybszy). Wartości podwyższone spotyka się w ciąży i po porodzie (wtedy nie świadczą o chorobie). OB jest podwyższone miedzy innymi w procesach zapalnych, w chorobach nowotworowych, w niektórych chorobach nerek (zespół nerczycowy). Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2009-08-26 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.