|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)
biedna moja synowa, oby jak najszybciej wykluły sie jej czwóreczki
Kasiulko ja bardzo chętnie przyjęłabym kilka zgranych fajowych filmów, po kosztach i fatydze oczywiście ps, a od jakiego wieku teraz prosi się z osobami towarzyszącymi, bo mi sie wydaje że coraz młodsze towarzystwo sie zaczyna foczyć jak jest dla przykładu z rodziną zapraszane idę looknąć Mikołajowego taboreta
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Marticia
dżizas mam wolny wieczór, bo tż dziś zbawia świat (znaczy się gra ). popijam martini, wpadłam tu na ploty, a te mi tu nic nie piszą
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Ach jak urosłam
Dziękuję, dziękuję Aniu, co do Twojego pytania to ciężko było ![]() TŻ stwierdził, że może być ![]() Kasiu, dzięki za info, lubimy z TŻtem takie filmiki ![]() A Mati miała dziś 39 stopni, dałam paracetamol w czopku, wykąpałam w chłodnej wodzie i spadło do 37. Muszę ją iść pomacać za chwilę czy znowu czasem nie jest rozpalona Oj ja też wolę marudzenie i zemsty kasztana niż gorączkującego malucha.
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
jak ziazia miała temp. to pół nocy nie spałam tylko pikałam termometrem co pół godz., więc gorąco współczuję
powinnam ogarnąć chatę, bo koleżanka ma wpaść jutro, ale tak mi się nie chce lepiej pomaluję paznokcie |
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu kochana to ja Ci tu z tż skoptuję parę fajnych filmów
fajnych dla nas ale moze Tobie też do gustu przypadną ![]() Cestunia współczuję ogromnie, moją Olę dwa dni trzymało ostatnio Werstunia mnie już dawno nikt nie odwiedzał, czas wysłać smska do Leonki i w ogóle sprawdzić jak żyje, bo ma remoncik w domu. Maluj pazury maluj Ja żłopię moją nestea - eeeeeeeee ok. ale brzoskwiniowa lepsza i spylam na film. Oglądamy siakiś "Jeźdzców Apokalipsy", fajny
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w rodzinie nikt na szczęście nie zabierał dzieci skoro zaproszone nie były. I ja też nie przepadam za dzieciakami na weselach... tylko biegają i d... zawracają
|
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Cestia
własnie o małża mi chodziło w sprawie długości włosów,bo moj tez fetyszysta dłuuuugich a ja coraz krótsze, teraz mam jak Jowiszek ja kąpałam Mikiego w chłodniejszej wodzie w nocy o północy, ale on miał prawie 40 stopni, też mierzylam mu tempkę co jakiś czas , az w końcu rzucał mi sie na przewijaku, bo go juz ale wydaje mi się że nurofen lepiej na Mikiego działał, znaczy szybciej mu spadała goraczka, tak mi nasze dziewczyny wszak poradziły
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, już tyle razy miałam kupić Nurofen i nie kupiłam... a o termometrze do mierzenia temp na czole i w uchu to już nie wspomnę
![]() W czwartek w nocy wyjeżdżamy... oby tylko nic się z tego cholerstwa nie rozwinęło bo mamy po wyjeździe
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
nawet nie bylo takiej tragedii-bobas (jeszcze
) poszedl spac o 21 ![]() ja tu umieram z glodu, zjadlam ciastka, banana i sliwki i nadal mnie ssie tz patrzy podejrzliwie...ale laskawie przytaskal jogurtowa milke z lodowki ![]() Cestia - wspolczuje goraczki Mati...ja odpukac jeszcze sie z tym nie musialam zmagac, bo Maja nie goraczkowala przy zabkowaniu ani szczepieniach |
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Cestia u Mikiego inny termometr znaczy ten do czoła i ucha ( chyba że mam badziewiasty model) sie nie sprawdza, mierzy dziwnie, a zresztą Miki sie wtedy mega szarpie i wyrywa , wiec mam elektroniczny i wkładam szybko do pupki, bo innego miejsca szybkościowego to nie znajdję na ciele Mikiego, a szkoda że nie kupiłam termometru w smoczku, ten byłby chyba super
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Anka - podobno te smoczkowe tez niedokladne i zdaje sie, ze dosc dlugo trza trzymac w dziobie zeby cos pokazalo.
ja mam do czola i ucha ale tez jakos dziwnie mierzy
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
spylam Mała do jutra
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Ja doskonale rozumię to że jak się liczy osoby za które się płaci na weselu to się chce uszczuplić jak tylko idzie ale to wesele ma być na sali 2 dniowe i płaci się za całość a nie za osoby
a dzieciaki to ja rozumię że takie małe to tylko przeszkadzają a i rodzic nic z wesela nie ma bo musi tylko niańczyć teraz jak ja byłam to np. moi chłopcy ( Karolek oczywiście był w domu z babcią) nie stwarzali żadnych problemów wytrzymali do samego końca nie marudzili nie zasypiali a ten starszy ( ma 11 lat ) to tańczył chyba z wszystkimi kobietami na sali i byłam w szoku że mu tak dobrze idzie a tak w ogóle to ja nawet nie mam komu zostawić całej trójki wiecie co ja nie poznaję mojego Karolka jaki on się zrobił uparty i złośnik przez te 2 dni co był z babciami to jest nie możliwe ile może się zmienić dziecko przez 2 dni oni musieli go ciągle nosić i ciciać i robić wszystko to co on chce zanim ja dojdę z nim do ładu wersta dzięki za streszczenie ostatnich dni |
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
hello
juz sie wypindziłam Kristi wspominałaś że Karolek został z babcią, to sie zastanawiam czy i większymi chłopcami babcia by sie nie zajęła na jesiennym weselisku, w końcu to juz mało absorujące dzieciaki ja tam absolutnie nie widzę takich weselników, dla mnie to dzieci i basta a koszty wesele to owszem sie tnie, ale po co przepłacać za niepełnoletnich gości bobasom mówie stanowcze veto na weselu, mam nadzieję, że mi sie ten pogląd nigdy nie zmieni jak Miki dorośnie o Mała aukcja się rozkęca ja chyba poproszę Kasiulke o skok na moją bo coś martwo mi siedzi, a taki sam powóz bedzie niedługo schodził za zadowalająca mnie cene
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Nie śpię od 7:15 Aby się wyspać muszę spać do tej 8![]() U nas nadal ciepło ale słońca nie ma, same chmurki więc da się żyć Zaraz zbiorę małego na spacerek szybki żeby nie zdążył zasnąć, muszę kupić baterię do termometru i wypłacić kasiorkę. Jutro podpisujemy umowę w banku a w przyszłą środę o 13 umowę notarialną mieszkać będziemy dopiero koło końca października/listopada ale za tydzień będziemy mieć klucze
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
czekam az panna usnie zeby w spokoju sie relaksowac
narazie slysze, ze lazi po lozeczku i steka mam nadzieje, ze zaraz padnie bo wstala przed 8. ale sie wyspalam, w nocy bez pobudek nadal wiec ok Anka - no aukcja mi sie rozkrecila, wiec wozek juz raczej sprzedany bo minimalna osiagnieta tylko, ze mnie bardziej zalezy na sprzedazy rodeo bo kasy wiecej. tylko wtedy bede mogla kupic fotelik. no zobaczymy.Judi - widze, ze sprawa juz prawie sfinalizowana
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babencje
My już po pierwszym spacerze i jak zwykle zakupach ![]() Maluśna super, że aukcja leci do przodu. Kochana a na rodeo masz siakiś obserwujących? Aniu daj tylko namiary i wiesz, że ja zawsze do usług Judi nawet nie wiesz jak się cieszę razem z Tobą! Wspaniale kochana
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, jedna osoba obserwuje ale byc moze to konkurencja jak u Jowiszka na uno
za to parasole obserwuje 20 osob przy karuzelce i lezaczku mialam po 28 obserwujacych...no zobaczymy jak sie potoczy ![]() Maja tez czasem ma nocki niespokojne, w zasadzie niby sie nie budzi ale wstaje i wola jak Anisiowy Piterek czyli "mamusiu, ratuj bo wstalam a ja ciagle spie" jak atakuje jakies zebiszcze to wtedy poplakuje pewnie u Oli to zeby edit: kochana mam szybkie i male pytanko...mozesz odpalic gg? jesli nie posle PW
Edytowane przez Mała75 Czas edycji: 2009-08-18 o 11:45 |
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Maluśna gg odpalone
pytaj kochana ![]() U Oli pewnie zębiszcza, bo ślina po pas i palec wiecznie w paszczy. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Maluśna Ola cxhyba własnie wstaje, ale odpiszę Ci zaraz jak tylko będę mieć minutę, choć może się tylko wierci lecę looknąć ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Wstała Olutkowa ale brachol ją chwilkę bawi ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- a baby jeszcze Wam powiem, że dziś Olutkowa ma palmę na czaszce Pierwszy kuc
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka - kochana moja, dzieki wielkie za pomoc
![]() koniecznie poprosze o fote Olutka z palma a Majoslawa dopiero jakis kwadrans temu padla wojowala ponad godzine, myslalam, ze wyro rozniesie
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko juz nie trzeba
za wózek chciałam 120 zł , choć może trzeba było czekać, ale juz mi sie znudził kupiła już mi go babka, to i tak nieźle bo był używany , jestem 50 zł do przodu nie trzeba być pazernym ![]() szukam teraz parasolki, cos tańszego niz Wasze powozy, jakąś znowu używkę musze looknąć, najgorzej że bedzie gadane przez meblowy, że jak to taki fajny wózeczek sprzedałam, a on mi nie służył, zero podbijania, i wąska rączka do prowadzenia, plusem że był leciutki, do marktetu ok, ale wczoraj na wieś to pożal sie boże, jakby Miki na stołku jechał drewnianym no i teraz jak Miki bardziej moblilny to szukam z odpinaną barierką, a że bedzie to okazjonalnie używany wózek to musi byc tanszy
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
anka - a co ty teraz za wozek sprzedawalas? graco? bo wiem, ze mikado tez mialas wystawione...poszly oba
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- aaa, juz znalazlam graco citisport opchnelas a co sie przejmujesz meblowym, nie oni nim musieli jezdzic tylko Miki masz jakies parasole na oku?
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
napisałam posta i Karolek mi wyłączył kompa więc piszę jeszcze raz na szybko bo on chce iść na spacer Kasiulka zdjęcie z palemką mile widziane Judi cieszę się razem z tobą jak już klucze będziesz miała to już sukces bo każdą wolną chwilę możecie spędzać w swoim gniazdku Cytat:
anka babcia nie może być przy dzieciach bo ona też idzie się weselować a pra babcia to ona może tylko tak przypilnować z kimś na trochę bo ona też ledwo chodzi i to z berłami taboret to też po 5-ciu operacjach na biodra więc też ledwo chodzi pod berłami a tak w ogóle to z 3 ssę chyba nikt nie poradzi bo oni razem to jak 3 diabełki no nic zobaczę co zrobię jeszcze mam troszkę czasu a jeśli chodzi o twoje poglądy to ja też takie miałam jak byłam bez dzieci nawet jak miałam jedno małe ale teraz to mi jest ich żal zostawiać w domu jak mogą się też fajnie bawić bo umieją się bawić ostatnio mówiliście o schodach Karole to ciągle mi na schody ucieka i jak patrzę na niego to stoi przy pierwszym schodku i mi pokazuje że nie wolno ale jak tylko się odwrócę to zasuwa na górę aż się kurzy któraś mówiła o jakiś gotowych płotkach na schody może wkleicie jakiegoś linka to odgapię od was a propo linka to znalazłam dziś rekordową ciążęhttp://kobieta.wp.pl/kat,26333,title...wiadomosc.html |
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Padam na dziób
Mati ma prawdopodobnie trzydniówkę. O 1szej w nocy byliśmy w szpitalu na izbie przyjęć bo nie mogłam jej zbić prawie 40sto stopniowej gorączki ![]() A jeszcze z***ę dostaliśmy w szpitalu (chyba śmialiśmy obudzić panią doktor), że skoro przyjeżdżamy o tej godzinie to chcemy dziecko oddać do szpitala Mieliśmy ponoć szukać gdzie w Trzebini jest dyżur (na którym może być każdy jeden lekarz, od okulisty począwszy na ginekologu kończąc ![]() ![]() ![]() Dziś co chwilę zbijam młodej gorączkę. Jutro idziemy do kontroli do poradni. Okaże się czy to faktycznie trzydniówka czy mamy po wyjeździe
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Cestia współczuję... a o naszej słóżbie zdrowia wypowiadać się szkoda... mendy jedne... Biedna Mati taka wysoka temperatura... niech wraca szybko do zdrówka by wyjazd był aktualny...
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
cestia współczuję przejść szpitalnych i życzę zdrówka Mati
a kiedy wyjeżdżacie bo to faktycznie ryzykowne jechać z chorym dzieckiem bo niewiadomo jak ona zareaguje na zmianę klimatu może jej się poprawić a może pogorszyć ja już tak kiedyś jechałam Krystianek miał pół roczku jak jechałam z nim nad morze a że z niego był straszliwy chorowitek to mi kaszlał a tam mu się pogorszyło i tam musiałam wzywać lekarza bo mu się na oskrzela przerzuciło no i miałam kilka dni z głowy bo i gorączkował mi więc musiałam siedzieć znim w pokoju ale mam nadzieję że Mati szybko minie i nie będzie żadnego kłopotu |
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Kristi, mamy wyjechać w nocy z czwartku na piątek. Mati jest osłuchowo czyściutka, oprócz gorączki absolutnie nic jej nie dolega (no wiadomo, słabsza jest niż zwykle) i jeśli to faktycznie trzydniówka to powinno jej samo przejść do czwartku. Ale jeśli się okaże, że to co innego to wiadomo - z wyjazdu nici
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Cestunia ja również współczuję ogromnie Wam i biednej Mati... na lekarzy niektórych to słów brakuje. Ja jak rodziłam, sale były pełne a pani dr spała sobie słodko na jednej z sal - pustej oczywiście. Ona jedna - tak jakby zajmowała 3-4 łóżka.
Maluśna dziękuję za dotrzymanie mi towarzystwa w trakcie dnia. Miałaś kawałek życia codziennego Kasiulki, czyli nic ciekawego, pogoń za gałganem ![]() Wieczorkiem obiecuję focie my star
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wrazie czego możesz się go zapytać o radę w sprawie wyjazdy jak by była taka konieczność ale wiem że nie będzie trzeba bo Mati to silna dziewczynka a może to na ząbki Karolek ma strasznie napuchnięte dolne dziąsełka i może dlatego ostatnio jest zmierzły, marudny no i jego apetyt jeszcze nie wrócił do normy aż się boję jak pójdę z nim do lekarza na szczepienia znów mi powie że nie przybiera |
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, trzymajcie kciuki żeby to cholerstwo poszło sobie w pierony
![]() Szukałam jakichś informacji na temat trzydniówki i znalazłam taką stronę. Polecam filmiki na dole strony, odnośnie gorączki. Dużo tam oczywistych rzeczy, ale sporo też ciekawostek o których ja np osobiście nie słyszałam lub nie pamiętałam (np stara metoda z wodą ze spirytusem). Jest też coś o termometrach mierzących temp w uchu - coś dla Ani http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziec...3,1396246.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

). popijam martini, wpadłam tu na ploty, a te mi tu nic nie piszą
Dziękuję, dziękuję
TŻ stwierdził, że może być 
Oj ja też wolę marudzenie i zemsty kasztana niż gorączkującego malucha.
lepiej pomaluję paznokcie 

tz patrzy podejrzliwie...ale laskawie przytaskal jogurtowa milke z lodowki 

przy karuzelce i lezaczku mialam po 28 obserwujacych...no zobaczymy jak sie potoczy 
wojowala ponad godzine, myslalam, ze wyro rozniesie