PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko .... - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-02, 13:52   #691
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....

dobra dziewczynki, zycze wam udanego weekendu, ja wlasnie zmykam do domu , pedze na pociag i jade nad morze hehe buziaki
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 14:47   #692
olcia26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katarzy Pokaż wiadomość
jak juz wczesniej pisalam nie uklada mi sie w pracy tzn atmosfera jest tragiczna nieda sie pracowac wiec stwierdzilismy ze czas zakladac rodzine i w nosie z moja praca bardzo chce miec dziecko ale nie napalam sie zbytnio bo pobolewa mnie brzuch piersi moze to na okres moze co nie weim powinnam dostac@ 12 pazdziernika zobaczymy jak bedzie alke bardzo chce
witam nową koleżanke! nieprzejmuj się bólem. ja miałam @ 1 wrzesnia a 18 i 19 tak mnie bolał brzuch że myślałam że oszaleje, byłam przekonana, że to owulacja a teraz bolą piersi, brzuch a na teście dwie kreseczki chociaż myślałam że niec z tego nie będzie bo wszystko wskazywało na kolejną @
olcia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 15:56   #693
macocha19
Raczkowanie

Cytat:
boje sie ze szybko sie nie uda a cierpliwosc to nie moja zaleta

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

atinas kochana masz 20 lat? ja 21 witam w klubie mlodych mamuś a myslalm ze to nie wik na dzieci a jednak bardzo sie ciesze

katarzy witam nie tYlko Ty i atinas ale ja tez mam 21 lat, wiec tez zapowiada sie młodziotka mamcia ja staram sie jzu 11 cykl...

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

w ogole sorki ze tak wczoraj uciekłam bajka ale mąż wrocił i musiałam obiad podac potem pozmywać i wziełam sie za mycie okien i takie tam sprztanie...
Stary 2009-10-02, 16:07   #694
katarzy
Raczkowanie

tak mam 21 lat a ty ile? fajnie bo myslalam ze jestem za mloda albo co ekstra bola mnie piersi no i ten brzuch ale jestem pewna ze owulacja byla dodam tylko ze odstawilam tabletki anty
katarzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 16:10   #695
alexa1307
BAN stały

Witajcie kobietki
ja juz od wczoraj jestem w domu waga niby taka sama jak byla ale lekarze stwierdzili ,ze jak dzidzia rosnie i przybiera to nie beda mnie meczyc w szpitalu i mam dochodzic do siebie w domu oczywiscie leki dalej bede brala ale lekarze stwierdzili ,ze ewentualnie dzieki sterydom moja dzidzia moze byc troszke wieksza a ze wzgledu na moja wage i sylwetke biora i brac beda pod uwage cc choc ja wolalabym naturalnie i tego bede sie raczej trzymac no chyba,ze cos grozilo by mojej niuni to wtedy cc konieczna,bylam dzis na zakupach ze swoim mezem i oczywiscie tak mnie wkurzyl,ze na piechote wracalam do domu chyba ze 40 minut a On durny jechal za mna i wszyscy na niego trabili a le nalezalo mu sie zaszlismy do sklepu z ciuszkami dla dzieci i byly tam takie piekne komplety dla noworodkow i to na dodatek koloru bezowego z delikatnymi rysunkami wiec pasowalo by jak i dla chlopca tak i dla dziewczynki a ten moj zamol powiedzial,ze jeszcze nie kupujmy ,jeszcze poczekajmy zeby nie zapeszac ,no i nie pozwolil mi kupic ,tylko uparl sie,ze dopiero po tym glownym skanie jestem na niego wsciekla na maxa,ale za kare ide jutro sobie kupic takie urzadzenie,podobne cos do ktg,naklada sie na brzusio taki pasek i tam jest taki maly komputerek i do tego sa dwie pary sluchawek i ponoc slychac jak dzidzi bije serduszko i jak sie porusza wiec jutro kupie tak zeby ten moj mezus zakichany nie widzial,jak tak chce to nie ma problemu,zabobonny gorzej odemnie jest dupek jeden a teraz ide cos zjesc bo jednak szpitalne jedzenie jest fatalne wiec czas nadrobic
alexa1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 16:12   #696
katarzy
Raczkowanie

witamy z powrotem!
Stary 2009-10-02, 16:13   #697
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez olcia26 Pokaż wiadomość
znowu nikogo nie ma! a ja z tego szczęścia dostałam powera, posprzatałam, dwa prania wstawiłam, obiad na dzisiaj sobie zrobiłam i na jutro i juz kolację mężowi przyszykowałam bo dzisiaj wróci wczesciej czyli o 23 bo ostanie trzy dni wracał o 1 w nocy bo miał nadgodziny

paprotka my mamy mieszkanko 20 metrów i jak będzie dzidzia to nie wiem jak my się pomieścimy obok nas jest pokój 18 metrów ale nie chcą nam go przyznać budujemy nasz domek ale prędko go nie wykończymy a i tego byśmy nie mieli gdyby nie moja mama. najwżniejsze że mieszkamy sami i nikt się nie wtrąca

bajka nie wiem czy wytrwamy w naszym postanowieniu pewnie podzielimy się tą nowiną chociaż z moją mamą bo normalnie nie wytrzymam a z twoim napewno sie pogodzicie, to tylko kwestia czasu
GRATULACJE kochaniutka

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
witamy z powrotem!
Ale zescie naskrobaly kobietki jest co poczytac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-02, 16:24   #698
zebra666
Zakorzenienie

Alexa ciesze się, ze jużlepiej i w domku już jesteś Dbaj o siebie i niunie...a mąż powinien był pozwolic już na małe zakupki... nie wierzę w zabobony i mam już wszytskie ubranka jakie potrzebuję.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 16:29   #699
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Alexa ciesze się, ze jużlepiej i w domku już jesteś Dbaj o siebie i niunie...a mąż powinien był pozwolic już na małe zakupki... nie wierzę w zabobony i mam już wszytskie ubranka jakie potrzebuję.
Fajniutko masz,ze juz masz rzeczy dla niuni,a moj mnie tylko zdenerwowal tym,ale jak tylko pojdzie do pracy to bede po jednym ciuszku kupowac na tydzien i niech sie wtedy obraza na mnie ,w nosie bede go miala a takie tanie byly,ze jestem podwojnie wsciekla na niego,na tym wieszaczku bylo w sumie 10 rzeczy i tylko za 4 funty !!!! to ja nawet w polscee bym tak tanio nie kupila,i widac ,ze to porzadny material ale chyba jutro polece i tak i tak kupie a co powiem,ze okazja i niech mnie pocaluje w nos
Stary 2009-10-02, 16:32   #700
katarzy
Raczkowanie

ja dopiero sie staram a juz wszystko mam tzn malutkie ubranka nazbieralo sie troche po siodtrzenicy troche z pracy sliczniusie sa
Stary 2009-10-02, 16:36   #701
alexa1307
BAN stały

Cytat:
ja dopiero sie staram a juz wszystko mam tzn malutkie ubranka nazbieralo sie troche po siodtrzenicy troche z pracy sliczniusie sa
I masz racje a nie pozniej tak jak moj sobie mysli,ze wszystko na ostatnia chwile,a skad to pozniej naraz tyle kasy zebrac
Stary 2009-10-02, 16:38   #702
zebra666
Zakorzenienie

Ja bym tez na Twoim miejscu jutro kupiła mimo wszytsko... Bo keidy> czas leci A na raz się wszytsko później nie da- nie dość, ze duży wydatek to jeszcze dla ciężarnej męczące

Stary 2009-10-02, 16:39   #703
katarzy
Raczkowanie

no nie a tak to jestem zabezpieczona oby sie udalo! ale tak mnie piersi bola nie weim na co to wariuje przez nie
Stary 2009-10-02, 16:44   #704
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Ja bym tez na Twoim miejscu jutro kupiła mimo wszytsko... Bo keidy> czas leci A na raz się wszytsko później nie da- nie dość, ze duży wydatek to jeszcze dla ciężarnej męczące
A pewnie,ze kupie wlasnie tak postanowilam masz racje,ze pozniej ciezko latac po sklepach z brzusiem wielkim,wlasnie powiedzialam to swojemu a On tylko machnal reka czyli ide jutro na 1 zakupy

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
no nie a tak to jestem zabezpieczona oby sie udalo! ale tak mnie piersi bola nie weim na co to wariuje przez nie
Uda sie na pewno uda wiem ,ze najgorsza jest ta niepewnosc czy przyjdzie @ czy nie przyjdzie ale ja trzymam aby nie przyszla ciuszki juz sa to teraz tylko szybko dzidziulek musi byc
Stary 2009-10-02, 16:47   #705
olcia26
Raczkowanie

a ja znowu plamie, jak tak dalej bedzie to w poniedziałek lece do gina

alexa strasznie sie ciesze, że jesteś już w domu a mężem się nie przejmuj. ja też już mam ciuszki od szwagierek, wszystkie różowe uważam że kupowanie wszystkiego na ostatnią chwile to przegięcie, nie dość że to duży wydatek to nie wyobrażam sobie kobiety w 9 miesiacu buszującej po sklepach. koleżanka teraz kupowała wyprawkę dla synusia i wydała 400 zł a to raptem parę ciuszków, tetra, becik i kombinezon bo rodzi w grudniu a gdzie reszta?

i nie robiła zakupów w sklepach tylko na bazarach wiec i tak taniej, oj kochane mam te szwagierki, że pomyślały o mnie

Edytowane przez olcia26
Czas edycji: 2009-10-02 o 16:49

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-02, 17:00   #706
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez olcia26 Pokaż wiadomość
a ja znowu plamie, jak tak dalej bedzie to w poniedziałek lece do gina

alexa strasznie sie ciesze, że jesteś już w domu a mężem się nie przejmuj. ja też już mam ciuszki od szwagierek, wszystkie różowe uważam że kupowanie wszystkiego na ostatnią chwile to przegięcie, nie dość że to duży wydatek to nie wyobrażam sobie kobiety w 9 miesiacu buszującej po sklepach. koleżanka teraz kupowała wyprawkę dla synusia i wydała 400 zł a to raptem parę ciuszków, tetra, becik i kombinezon bo rodzi w grudniu a gdzie reszta?

i nie robiła zakupów w sklepach tylko na bazarach wiec i tak taniej, oj kochane mam te szwagierki, że pomyślały o mnie
No wlasnie,ceny sa niestety najgorsze :bad: skad wziasc na to wszystko i to tak na jeden raz jak moj by tego chcial a pozatym ciezarnej sie nie odmawia
Stary 2009-10-02, 17:38   #707
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

Cytat:
Napisane przez alexa1307 Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki
ja juz od wczoraj jestem w domu waga niby taka sama jak byla ale lekarze stwierdzili ,ze jak dzidzia rosnie i przybiera to nie beda mnie meczyc w szpitalu i mam dochodzic do siebie w domu oczywiscie leki dalej bede brala ale lekarze stwierdzili ,ze ewentualnie dzieki sterydom moja dzidzia moze byc troszke wieksza a ze wzgledu na moja wage i sylwetke biora i brac beda pod uwage cc choc ja wolalabym naturalnie i tego bede sie raczej trzymac no chyba,ze cos grozilo by mojej niuni to wtedy cc konieczna,bylam dzis na zakupach ze swoim mezem i oczywiscie tak mnie wkurzyl,ze na piechote wracalam do domu chyba ze 40 minut a On durny jechal za mna i wszyscy na niego trabili a le nalezalo mu sie zaszlismy do sklepu z ciuszkami dla dzieci i byly tam takie piekne komplety dla noworodkow i to na dodatek koloru bezowego z delikatnymi rysunkami wiec pasowalo by jak i dla chlopca tak i dla dziewczynki a ten moj zamol powiedzial,ze jeszcze nie kupujmy ,jeszcze poczekajmy zeby nie zapeszac ,no i nie pozwolil mi kupic ,tylko uparl sie,ze dopiero po tym glownym skanie jestem na niego wsciekla na maxa,ale za kare ide jutro sobie kupic takie urzadzenie,podobne cos do ktg,naklada sie na brzusio taki pasek i tam jest taki maly komputerek i do tego sa dwie pary sluchawek i ponoc slychac jak dzidzi bije serduszko i jak sie porusza wiec jutro kupie tak zeby ten moj mezus zakichany nie widzial,jak tak chce to nie ma problemu,zabobonny gorzej odemnie jest dupek jeden a teraz ide cos zjesc bo jednak szpitalne jedzenie jest fatalne wiec czas nadrobic
nie mogę z ciebie uparciuch masz kochanego tża. mój by chyba za mną nie jechał
idż jeść.. masz duzo do nadrobienia... tez licytuje na allegro takie coś co piszesz.. może wygram to tez sobie posłucham i można nawet płyte nagrac i potem miec na pamiatke
ja wszystko dla Tosi kupuje albo na allegro albo w lumpach.. naprawde piekne rzczey sa a za groosze

Edytowane przez paprotka86
Czas edycji: 2009-10-02 o 17:41
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 18:03   #708
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paprotka86 Pokaż wiadomość
nie mogę z ciebie uparciuch masz kochanego tża. mój by chyba za mną nie jechał
idż jeść.. masz duzo do nadrobienia... tez licytuje na allegro takie coś co piszesz.. może wygram to tez sobie posłucham i można nawet płyte nagrac i potem miec na pamiatke
ja wszystko dla Tosi kupuje albo na allegro albo w lumpach.. naprawde piekne rzczey sa a za groosze
A bo mnie tak znerwicowal tym,ze nie pozwolil mi kupic ,ze az kipialam ze zlosci wiec taki spacer w milczeniu a w duszy smaianiu sie pomogl mi fajne cacko do sluchania serduszka co,a za ile jest do kupienia na allegro jak moge spytac ??? bo tutaj to 30 funtow kosztuje a uzywanego nigdzie niestety tanszego nie widzialam,tez wlasnie posiedzialam na allegro i e-bay i jest duzo ciekawych i ladnych a co najwazniejsze fajnych rzeczy
Stary 2009-10-02, 18:19   #709
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
No wlasnie,ceny sa niestety najgorsze :bad: skad wziasc na to wszystko i to tak na jeden raz jak moj by tego chcial a pozatym ciezarnej sie nie odmawia
No właśnie ciężarnej się nie odmawia. Co do kompletu, to jak się podoba i nie jest "made in china" to warto kupić zwłaszcza, że masz 10 części. Za miesiąc może już go nie być.
Cieszę się, że wreszcie jesteś w domu i wszystko dobrze się skończyło. Życzę dużo zdrowia i odpoczywajcie.
A ja wróciłam z pracy tak zmęczona i z 37,2 C, gardło boli, obiad jakiś mdły - a było w nim chilli Normalnie mnie dopadło jakieś wirusisko . Pewnie chwilę posiedzę jeszcze i pójdę spać wcześniej.

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 18:23   #710
zebra666
Zakorzenienie

A mnie psiur wkurza, bo piszczy!!! Suczka sąsiada ma cieczke i mnie on tak w ch... robi, ze niby na pole mu się chce a potem ino trawe wącha tam gdzie ją czuje Małpiszon jeden. Tez sie wcześniej położe ale tlyko dlatego, ze umówiłam się z męzem do sklepu po nocce i zrobimy zakupki razem z rańca

Stary 2009-10-02, 18:27   #711
olcia26
Raczkowanie

a ja na zakupki jadę jutro po pracy a później na obiadek do rodzinki z nowiną moja mama oszaleje z radości a w tygo dniu muszę powiedzieć szefostwu bo będe potrzebować kogoś do pomocy
Stary 2009-10-02, 18:28   #712
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
A mnie psiur wkurza, bo piszczy!!! Suczka sąsiada ma cieczke i mnie on tak w ch... robi, ze niby na pole mu się chce a potem ino trawe wącha tam gdzie ją czuje Małpiszon jeden. Tez sie wcześniej położe ale tlyko dlatego, ze umówiłam się z męzem do sklepu po nocce i zrobimy zakupki razem z rańca
O znam ten ból. Mój ma już siwy ryjek i łapy, ale jak jakaś ma cieczkę to jest tak sprawny, prężny .... szok normalnie.

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 18:39   #713
olcia26
Raczkowanie

mój mąż znowu ma nadgodziny i wróci o 1 w nocy
Stary 2009-10-02, 18:41   #714
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

Cytat:
A bo mnie tak znerwicowal tym,ze nie pozwolil mi kupic ,ze az kipialam ze zlosci wiec taki spacer w milczeniu a w duszy smaianiu sie pomogl mi fajne cacko do sluchania serduszka co,a za ile jest do kupienia na allegro jak moge spytac ??? bo tutaj to 30 funtow kosztuje a uzywanego nigdzie niestety tanszego nie widzialam,tez wlasnie posiedzialam na allegro i e-bay i jest duzo ciekawych i ladnych a co najwazniejsze fajnych rzeczy
wiesz co znalazłam z philipsa od złotówki bez ceny minimalnej. zaraz sprawdze za ile juz stoi. może musisz inaczej wpisac w allegro żeby wyswietliło wiecej?
jutro zrobie zdjęcia rzeczy co kupiłam bo nikomu sie jeszzcze nie chwaliłam wyschna to wam pokaże ok? pięękne
Stary 2009-10-02, 18:41   #715
zebra666
Zakorzenienie

pare razy mi zwiał bo tak szarpnął, ze nie miałam zamiaru ryzykować, ze mnie przewróci- w końcu dzidziolek w brzuszku- ze puszczałam smycz... i wracał po godzinie, dwóch lub trzech uwalony jak wieprz i szczęśliwy:\

Stary 2009-10-02, 19:00   #716
olcia26
Raczkowanie

oglądam uwagę w TVN o stwardnieniu rozsianym i jestem przerażona, moja koleżanka ma 24 lata i choruje na SM a leczenie nie pomaga, chce mi się płakać jak pomysle co ją czeka jeżeli kolejny lek nie przyniesie skutku
Stary 2009-10-02, 19:17   #717
alexa1307
BAN stały

Cytat:
wiesz co znalazłam z philipsa od złotówki bez ceny minimalnej. zaraz sprawdze za ile juz stoi. może musisz inaczej wpisac w allegro żeby wyswietliło wiecej?
jutro zrobie zdjęcia rzeczy co kupiłam bo nikomu sie jeszzcze nie chwaliłam wyschna to wam pokaże ok? pięękne
Ok to jutro czekam na foteczki kocham ogladac wszelkiego rodzaju fatalaszki dla dzieciaczkow,zwlaszcza tych najmniejszych

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
No właśnie ciężarnej się nie odmawia. Co do kompletu, to jak się podoba i nie jest "made in china" to warto kupić zwłaszcza, że masz 10 części. Za miesiąc może już go nie być.
Cieszę się, że wreszcie jesteś w domu i wszystko dobrze się skończyło. Życzę dużo zdrowia i odpoczywajcie.
A ja wróciłam z pracy tak zmęczona i z 37,2 C, gardło boli, obiad jakiś mdły - a było w nim chilli Normalnie mnie dopadło jakieś wirusisko . Pewnie chwilę posiedzę jeszcze i pójdę spać wcześniej.
Wlasnie nie jakas tandeta ten komplecik calkiem porzadny,bardzo ladnie wyglada,swietny miecutki lekko pluszowo-bawelniany material i co najwazniejsze mozna juz kupic o i chlopczyk i dziewczynka beda w nim slicznie wygladac tutaj czasem wlasnie sa takie strasznie duze przeceny a ja bardzo rzadko na nie trafiam a dzis mi sie wlasnie udalo i mam nadzieje,ze okazja kolo nosa mi nie przejdzie tez sie kochaniutka ciesze ,nawet nie wiesz jak bardzo,ze jest wszystko ok zwlaszcza z dzidzia
a co do Twojego samopoczucia to ja nie powiem nic glosno tylko i czekam na wiesci za jakis czas i mam nadzieje,ze beda to dobre wiesci
Stary 2009-10-02, 19:26   #718
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

alexa wiesz co ja mam na to wszystko rade. jedz jutro do tego sklepu i go kup. psychika ci odpocznie.. ja to wiem jak ciężko zasnąć jak człowiek sobie coś pieknego ubzdura a wszyscy sprowadzają cie na ziemie i tylko "po co"
Stary 2009-10-02, 19:31   #719
zebra666
Zakorzenienie

Mój tato tylko mówi "po co" jak coś kupie zamówie...o oszczędzaniu itd. No bez przesady nie mam zamiaru aż tak już oszczędzać skoro ma być Piotruś z nami jeszcze

Stary 2009-10-02, 19:38   #720
alexa1307
BAN stały

Cytat:
alexa wiesz co ja mam na to wszystko rade. jedz jutro do tego sklepu i go kup. psychika ci odpocznie.. ja to wiem jak ciężko zasnąć jak człowiek sobie coś pieknego ubzdura a wszyscy sprowadzają cie na ziemie i tylko "po co"
I masz racje zaraz dzwonie do znajomej zeby jutra ze mna wyskoczyla na jakies male zakupy masz racje,ze wtedy mi ulzy

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Mój tato tylko mówi "po co" jak coś kupie zamówie...o oszczędzaniu itd. No bez przesady nie mam zamiaru aż tak już oszczędzać skoro ma być Piotruś z nami jeszcze
Ja tak szczerze mowiac nigdy nie potrafilam oszczedzac i chyba nigdy sie nie naucze za kazdym razem jak cos uskubie i schowam, sama przed soba zwlaszcza to zawsze znajde cos ,co trzeba kupic ale tylko wedlug mnie trzeba to cos kupic ale co tam zycie jest jedno i trzeba zyc a nie oszczedzac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości