Joga - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-01, 09:04   #691
Mocny Akcent
Dolce vita

Dot.: Joga

Instruktorka wyjaśniła mi, ze drżenie ciała (np. nóg) zachodzi, ponieważ nie mam jeszcze wyrobionych mięśni. Powiedziała, że to kwestia czasu i ćwiczeń. Wczoraj akurat się mną zajęła poprawiała i korygowała. Dałam jej szansę
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 22:16   #692
macerata
Zakorzenienie

ja od niedawna skaczę na skakance regularnie, a do jogi wracam kiedy mam czas i chęci(jak wiadomo-jest dość czasochłonna )
i muszę przyznać, że od czasu skakanki(to zaledwie niecałe 2 tyg.skakania) niezwykle zwiększyła mi się wytrzymałość nóg przy utrzymywaniu jogowych pozycji,
a także równowaga w tych wymagających równowagi
zaledwie po tygodniu skakania zrobiłam sobie dzień przerwy, za to tego dnia sesyjka jogi,
różnica w wytrzymałości, stabilności nóg była diametralna, aż trudno uwierzyć

może taki tip komuś się przyda

pozdrawiam jogomaniaczki
Stary 2011-12-05, 16:44   #693
oiseaux
Raczkowanie

Pozwolę się nie zgodzić w kwestii czasochłonności jogi Nawet jeśli brakuje czasu, można jej poświęcić swoje minimum np. 15 minut: podstawowa sekwencja powitania słońca /kilkukrotnie powtórzona/ z pozycjami na koniec rozciagającymi i to w zupełności wystarczy
Stary 2011-12-05, 18:02   #694
macerata
Zakorzenienie

tak, ale po takim dłuższym posiedzeniu człowiek jest jak nowonarodzony, zupełnie inne samopoczucie w każdym centymetrze ciała..

na to oczywiście nie zawsze jest czas, ale całe szczęście są właśnie takie rozwiązania jak to, o którym piszesz,
które świetnie spełniają swoją rolę na co dzień
Stary 2011-12-05, 18:08   #695
pingwinek=]
Zakorzenienie

Dziewczyny! Siedze i biduje nad zapisaniem sie nad joga, poniewaz mam multum watpliwosci zwiazanych z moja nie duza, ale jednak, skolioza i krzywa przegroda nosowa! :|

Same mowicie ze w czasie cwiczen duza uwage zwracacie na oddech, a ja z moim nosem nie zawsze jestem w stanie zachlystnac sie porzadnie powietrzem- b duzo oddycham ustami ;/ co w takim przypadku?
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 19:52   #696
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny, fajnie, że znalazłam wątek o jodze na wizażu.

Ja jogą interesuję się już dosyć długo, bo wielu moich znajomych na nią chodziło z dwóch powodów:
a) chcieli schudnąć
b) bo taka moda teraz

Mnie zawsze joga interesowała pod innymi względami:
a) poznać lepiej swoje ciało, zacząć z nim współpracować
b) wyciszyć się, "wejść" do swojego wnętrza
c) przestać się garbić i rozciągnąć się

Pewnie każda z Was wie, co to tzw. siad prosty. Wyobraźcie sobie, że ja nawet przy takim siadzie prostym czuję ból, bo taka nierozciągnięta jestem. Nigdy nie widziałam osoby tak nierozciągniętej jak ja.
Na jodze byłam tylko raz, w tym roku w styczniu kiedy masowo były darmowe lekcje. Na drugi dzień czułam dosłownie każdy mięsień. Zejście po schodach to był hardkor. Po żadnych, nawet bardzo intensywnych ćwiczeniach nie czułam takiego bólu mięśni, ale on o dziwo był jakiś taki pozytywny, w ogóle czułam się jakbym na chmurce leciała.
Co do zapisania się to ciągle planuję, planuję i planuję, ale we Wrocławiu szkoły z joga są albo daleko albo drogie albo nastawione na modę z jogą obecnie związaną albo w dziwnych miejscach. Jedna szkoła jogi we Wrocławiu jest w sali dla przedszkolaków, widziałam zdjęcia i co widzę? Jedna ściana zielona, druga czerwona, mebelki czerwono-zielono-żółte i od tego niebieski dywan. Jak tu się skupić? Wydaje mi się, że to są właśnie te szkoły nastawione na modę. Wszystkie szkoły blisko centrum czyli i blisko mnie mają koszmarnie wysokie ceny np. widziałam karnet 8 wejść za aż 170 zł To już naprawdę przebitka. Znalazłam jedną fajną szkołę, ale bardzo daaaleko, 12 wejść za 140 złotych, ale musiałabym dodatkowo zapłacić za bilet tramwajowy, a ja nie lubię być zależna od komunikacji, a tym bardziej od czegoś takiego jak tramwaj, bo o ile autobus drugi autobus może wyminąć to tramwaj już nie. Aż tu nagle, wczoraj znalazłam szkołę 10 minut piechotką od mojego domu i co widzę? Karnet open za 120 zł na tyle wejść ile się chce. A w szkole jogi niedaleko tej, karnet open kosztował 225zł. No i podoba mi się to, że było na stronie napisane, że szkoła nie jest nastawiona na modę, jest o wiele więcej lat niż te wszystkie inne i w ogóle.
Uff, ale się rozpisałam.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez pingwinek=] Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Siedze i biduje nad zapisaniem sie nad joga, poniewaz mam multum watpliwosci zwiazanych z moja nie duza, ale jednak, skolioza i krzywa przegroda nosowa! :|

Same mowicie ze w czasie cwiczen duza uwage zwracacie na oddech, a ja z moim nosem nie zawsze jestem w stanie zachlystnac sie porzadnie powietrzem- b duzo oddycham ustami ;/ co w takim przypadku?
Ja mam krzywą przegrodę nosową i zawsze ciężko mi się oddychało. Ostatnio nauczyłam się świadomego oddychania, które opiera się głównie na nosie (mam taki przedmiot na uczelni jak emisja głosu) i pomimo tego teraz oddycha mi się lepiej, pomimo, że pracuje głównie nos, a nie usta. Świadome oddychanie jest bardzo ważne dla organizmu i jego zdrowia, warto się go nauczyć, potem stanie się już nawykiem, ale dobrym nawykiem.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2011-12-05 o 20:12
SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 22:27   #697
Jigoku
Zakorzenienie

Ja muszę wrócić do jogi, bo się rozleniwiłam zupełnie i z mojego rozciągnięcia nic nie zostało

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-15, 19:45   #698
angelkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
... Aż tu nagle, wczoraj znalazłam szkołę 10 minut piechotką od mojego domu i co widzę? Karnet open za 120 zł na tyle wejść ile się chce. A w szkole jogi niedaleko tej, karnet open kosztował 225zł. No i podoba mi się to, że było na stronie napisane, że szkoła nie jest nastawiona na modę, jest o wiele więcej lat niż te wszystkie inne i w ogóle.
Uff, ale się rozpisałam. ...
A mogłabyś uchylić rąbka tajemnicy gdzie jest ta szkoła z 'tanią joga' ? Również jestem z Wrocławia i również mam ochotę na jogę

angelkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-15, 19:47   #699
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelkaa Pokaż wiadomość
A mogłabyś uchylić rąbka tajemnicy gdzie jest ta szkoła z 'tanią joga' ? Również jestem z Wrocławia i również mam ochotę na jogę
Ooo, to mozemy wybrać się razem. Na Odrzańskiej, więc praktycznie sam rynek. Tym bardziej się zdziwiłam, bo te w centrum są cholernie drogie.

Treningi

Stary 2011-12-15, 20:11   #700
angelkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo, to mozemy wybrać się razem. Na Odrzańskiej, więc praktycznie sam rynek. Tym bardziej się zdziwiłam, bo te w centrum są cholernie drogie.
oooo! lokalizacja idealna. A kiedy chciałabyś się zapisać? Mają może oni jakąś stronkę internetową?

Stary 2011-12-15, 20:24   #701
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
oooo! lokalizacja idealna. A kiedy chciałabyś się zapisać? Mają może oni jakąś stronkę internetową?
Stronkę mają, ale za wiele na niej nie ma, bo tak jak mówiłam nie są nastawieni na komercję i modę. Są tam informacje o tej kobiecie, co prowadzi. Zaraz znajdę i ci dam. Naprawdę podoba mi się to, że to jest w spokojnym miejscu, a nie w jakimś przedszkolu albo na fitnessie gdzie obok za ścianą jest cardio czy coś.
Ja po świętach bym chciała, jakoś w styczniu. A Tobie kiedy by pasowało? W jakich rejonach mieszkasz?

Znalazłam, proszę: http://www.shanti-joga.pl/

Treningi

Czas edycji: 2011-12-15 o 20:26

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-15, 20:37   #702
angelkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Stronkę mają, ale za wiele na niej nie ma, bo tak jak mówiłam nie są nastawieni na komercję i modę. Są tam informacje o tej kobiecie, co prowadzi. Zaraz znajdę i ci dam. Naprawdę podoba mi się to, że to jest w spokojnym miejscu, a nie w jakimś przedszkolu albo na fitnessie gdzie obok za ścianą jest cardio czy coś.
Ja po świętach bym chciała, jakoś w styczniu. A Tobie kiedy by pasowało? W jakich rejonach mieszkasz?

Znalazłam, proszę: http://www.shanti-joga.pl/
Ja mieszkam na Szczepinie (okolice Legnickiej), a Ty?
Kiedyś byłam raz na jodze w pure w renomie i to była masakra - za szybką odbywały się jakieś zajęcia z mega głośną muzyką umpa umpa ;/ ..
Hmm.. może więc warto spróbować. Jak coś to ja też byłabym chętna jakoś od stycznia

Stary 2011-12-15, 20:39   #703
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mieszkam na Szczepinie (okolice Legnickiej), a Ty?
Kiedyś byłam raz na jodze w pure w renomie i to była masakra - za szybką odbywały się jakieś zajęcia z mega głośną muzyką umpa umpa ;/ ..
Hmm.. może więc warto spróbować. Jak coś to ja też byłabym chętna jakoś od stycznia

Jak masz Pomorską, Dubois. No ja byłam raz, ale daleko, prawie na końcu Wrocławia koło parku, ciemno jak nie powiem gdzie. Zajęcia były bardzo dobre. Tylko sala nie miała przebieralni i trzeba było buty na korytarzu zostawić, a tam się kręcili ludzie, bo na niższych piętrach były szkoły, ale same zajęcia były bardzo dobrze poprowadzone.
To musimy się najpierw spotkać i poznać i obgadać to i owo.

Treningi

Stary 2011-12-15, 20:50   #704
angelkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak masz Pomorską, Dubois. No ja byłam raz, ale daleko, prawie na końcu Wrocławia koło parku, ciemno jak nie powiem gdzie. Zajęcia były bardzo dobre. Tylko sala nie miała przebieralni i trzeba było buty na korytarzu zostawić, a tam się kręcili ludzie, bo na niższych piętrach były szkoły, ale same zajęcia były bardzo dobrze poprowadzone.
To musimy się najpierw spotkać i poznać i obgadać to i owo.
No pewnie! Aktualnie jestem na etapie czytania ich strony internetowej i jestem bardzo mocno przekonana do tej jogi

Stary 2011-12-15, 21:06   #705
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie! Aktualnie jestem na etapie czytania ich strony internetowej i jestem bardzo mocno przekonana do tej jogi

Ten rodzaj jogi też mi się podoba, bo różne są, ale ta mi chyba najbardziej odpowiada.
Mam nadzieję, że joga dam i mocną motywację do zmiany nawyków żywieniowych i w ogóle. A ty czego od jogi oczekujesz?

Treningi

Stary 2011-12-15, 21:29   #706
angelkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ten rodzaj jogi też mi się podoba, bo różne są, ale ta mi chyba najbardziej odpowiada.
Mam nadzieję, że joga dam i mocną motywację do zmiany nawyków żywieniowych i w ogóle. A ty czego od jogi oczekujesz?
Mój tż jest bardzo za tym żebym poszła na jogę się wyciszyć, bo ostatnio bardzo mi odbija i na niego krzyczę :P
A sama chcę, bo bardzo się garbię, nie jestem w ogóle rozciągnięta no i fajnie by było poznać swoje ciało lepiej

Stary 2011-12-15, 21:33   #707
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż jest bardzo za tym żebym poszła na jogę się wyciszyć, bo ostatnio bardzo mi odbija i na niego krzyczę :P
A sama chcę, bo bardzo się garbię, nie jestem w ogóle rozciągnięta no i fajnie by było poznać swoje ciało lepiej
No to mamy tak samo, bo ja też o tym pisałam, co pewnie już wiesz, bo mojego posta tego długiego czytałaś. Jak chcesz się wyciszyć to polecam ci medytację, jest ona niedaleko heliosa, dwa kroki od niego, więc też centrum. To jest darmowe, tak jak wejście do kościoła. Byłam tam kiedyś i są świetni ludzie. Teraz jest nawet lepiej niż kiedyś z tego, co się ostatnio orientowałam, bo jest czynne codziennie, a kiedyś było tylko w wybrane dni.

Treningi

Stary 2011-12-15, 21:41   #708
angelkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No to mamy tak samo, bo ja też o tym pisałam, co pewnie już wiesz, bo mojego posta tego długiego czytałaś. Jak chcesz się wyciszyć to polecam ci medytację, jest ona niedaleko heliosa, dwa kroki od niego, więc też centrum. To jest darmowe, tak jak wejście do kościoła. Byłam tam kiedyś i są świetni ludzie. Teraz jest nawet lepiej niż kiedyś z tego, co się ostatnio orientowałam, bo jest czynne codziennie, a kiedyś było tylko w wybrane dni.
Nie no może aż tak bardzo to nie chcę Chciałabym też of coure wysmuklić sylwetkę, bo ostatnio co nieco mi przybyło. Da mnie joga będzie taką bardziej głęboką gimnastyką niż medytowaniem
Musze ogólnie poczytać o jodze i jej 'dobroczynnym dzianiu'

Edytowane przez angelkaa
Czas edycji: 2011-12-15 o 21:56
Stary 2011-12-15, 22:41   #709
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no może aż tak bardzo to nie chcę Chciałabym też of coure wysmuklić sylwetkę, bo ostatnio co nieco mi przybyło. Da mnie joga będzie taką bardziej głęboką gimnastyką niż medytowaniem
Musze ogólnie poczytać o jodze i jej 'dobroczynnym dzianiu'
Rozumiem.
Jak znajdziesz jakieś ciekawe artykuły o jodze to podeślij linka.
Ja właśnie biorę się za oglądanie horroru o tytule joga, kiedyś koleżanka mi o nim opowiadała i dzisiaj przypadkowo na niego trafiłam.

Treningi

Stary 2011-12-16, 10:39   #710
arnetka111
Raczkowanie

Czytam ten wątek i zastawiam się nad medytacją. Ostatnio na jodze miałam taką z bardzo silną wizualizacją oceanu, na tyle silną że odleciałam. U mnie medytacja jest zawsze przed ćwiczeniami, taka bardzo relaksująca z wizualizacją jakiegoś fajnego miejsca, a po jest otwieranie czakr i pobieranie wytworzonej wokół nas energii do ciała. Bardzo energetyzujące doznanie, daje kopa na cały tydzień .

Na początku ciężko było zwizualizować sobie plażę, albo chmurkę albo leśną polanę, ale teraz jest to na tyle sugestywne, że jak czasem mam zamkniete oczy podczas cwiczeń to po otwarciu ich moje ciało odczuwa tą "plaże" wokół siebie, tzn. ciepły wietrzyk, szum morza. W sumie nie wiem czy to dobrze, że tak się dzieje. Chociaż z drugiej strony zaczęłam to wykorzystywać np. u dentysty i muszę powiedzieć, że działa .
arnetka111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-16, 12:40   #711
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arnetka111 Pokaż wiadomość
Czytam ten wątek i zastawiam się nad medytacją. Ostatnio na jodze miałam taką z bardzo silną wizualizacją oceanu, na tyle silną że odleciałam. U mnie medytacja jest zawsze przed ćwiczeniami, taka bardzo relaksująca z wizualizacją jakiegoś fajnego miejsca, a po jest otwieranie czakr i pobieranie wytworzonej wokół nas energii do ciała. Bardzo energetyzujące doznanie, daje kopa na cały tydzień .

Na początku ciężko było zwizualizować sobie plażę, albo chmurkę albo leśną polanę, ale teraz jest to na tyle sugestywne, że jak czasem mam zamkniete oczy podczas cwiczeń to po otwarciu ich moje ciało odczuwa tą "plaże" wokół siebie, tzn. ciepły wietrzyk, szum morza. W sumie nie wiem czy to dobrze, że tak się dzieje. Chociaż z drugiej strony zaczęłam to wykorzystywać np. u dentysty i muszę powiedzieć, że działa .
To super, że masz medytację. Nie każda joga zawiera w sobie elementy medytacji, ale może to i dobrze bo niektórzy to katolicy i nie chcą w czymś takim uczestniczyć i chodzi im tylko o jogę. A co do medytacji to ten cytat oddaje całą jej istotę, to na czym medytacja polega:
Ptaki zniknęły w przepastnym niebie,
I teraz osusza się ostatnia chmura.
Siedzimy razem, góra i ja,
Aż zostaje jedynie góra.

Treningi

Stary 2011-12-16, 15:49   #712
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
To super, że masz medytację. Nie każda joga zawiera w sobie elementy medytacji, ale może to i dobrze bo niektórzy to katolicy i nie chcą w czymś takim uczestniczyć i chodzi im tylko o jogę. A co do medytacji to ten cytat oddaje całą jej istotę, to na czym medytacja polega:
Aż zostaje jedynie góra.
No ja za bardzo medytacji bym nie chciała, nawet te 15 min wyciszenia po ćwiczeniach dłuży mi się okropnie, chyba zbyt sceptycznie podchodzę do takich rzeczy i nie umiem się wyluzować

książki
Stary 2011-12-18, 06:44   #713
Mocny Akcent
Dolce vita

U mnie na jodze jest etap relaksu, który trwa zaledwie 5 minut. Leżymy z zamkniętymi oczami, wyciszamy oddech, rozluźniamy się. Reszta, to asany przez prawie godzinę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-18, 08:47   #714
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
U mnie na jodze jest etap relaksu, który trwa zaledwie 5 minut. Leżymy z zamkniętymi oczami, wyciszamy oddech, rozluźniamy się. Reszta, to asany przez prawie godzinę.
A ile już uczęszczasz na jogę, co cię w ogóle do niej skłoniło?

Treningi

Stary 2011-12-18, 11:11   #715
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też tak to wygląda, praktycznie w każdym miejscu, do którego chodziłam tak było.
Teraz od stycznia zapisuję się gdzieś indziej, choć waham się jeszcze między hatha a ashtanga jogą.

książki
Stary 2011-12-18, 20:42   #716
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
A ile już uczęszczasz na jogę, co cię w ogóle do niej skłoniło?
3 miesiące. Zaczęło się od chęci spróbowania czegoś nowego, aż się zakochałam w jodze. Czuję się potem świetnie, inspiruje mnie do dbania o siebie, o kondycję, ćwiczenie oddechu...Uwielbiam to uczucie zmeczenia, a jednocześnie radości. Leje się ze mnie pot, ale czuję się zmobilizowana do ćwiczeń.
Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
U mnie też tak to wygląda, praktycznie w każdym miejscu, do którego chodziłam tak było.
Teraz od stycznia zapisuję się gdzieś indziej, choć waham się jeszcze między hatha a ashtanga jogą.
Ja dotąd ćwiczę Vinyasę albo jogę dynamiczną. Są to odręby Ashtangi
Stary 2011-12-18, 22:43   #717
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
3 miesiące. Zaczęło się od chęci spróbowania czegoś nowego, aż się zakochałam w jodze. Czuję się potem świetnie, inspiruje mnie do dbania o siebie, o kondycję, ćwiczenie oddechu...Uwielbiam to uczucie zmeczenia, a jednocześnie radości. Leje się ze mnie pot, ale czuję się zmobilizowana do ćwiczeń.

Ja dotąd ćwiczę Vinyasę albo jogę dynamiczną. Są to odręby Ashtangi
Ja właśnie na jodze nie jestem w stanie się spocić (choć lekko na ćwiczeniach z głową w dół). Efekty było widać, bo jak chodziłam na tango to instruktorka stwierdziła, że mam niezły skręt po jodze (+ przeprost łydek, którego nie umiem się oduczyć), więc nie robiłam ćwiczeń źle.

książki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-19, 13:27   #718
arnetka111
Raczkowanie

Cytat:
Aż zostaje jedynie góra.
Katolikom się i dziwię, i nie dziwę. Oni też mają swoje medytacje, które o dziwo prowadzą do tego samego celu (czytałam kiedys taką ksiażkę "Medytacja zen dla chrześcijan", bardzo rozwijająca lektura). Może po prostu wynika to z kompletnej ignorancji przeciętnego katolika, z nieznajomości tematu.
Mi jest łatwiej praktykować medytację zbliżoną do zen.
Za tekst dziękuję, na pewno się przyda.
arnetka111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 21:30   #719
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arnetka111 Pokaż wiadomość
Katolikom się i dziwię, i nie dziwę. Oni też mają swoje medytacje, które o dziwo prowadzą do tego samego celu (czytałam kiedys taką ksiażkę "Medytacja zen dla chrześcijan", bardzo rozwijająca lektura). Może po prostu wynika to z kompletnej ignorancji przeciętnego katolika, z nieznajomości tematu.
Mi jest łatwiej praktykować medytację zbliżoną do zen.
Za tekst dziękuję, na pewno się przyda.
Dziwisz się i nie, ponieważ...?

Tak w ogóle może źle się trochę wyraziłam, bo wiadomo że:
a) Będą katolicy, którym medytacja nie będzie przeszkadzać, chętnie wezmą w niej udział.
b) Będą katolicy, których medytacja będzie trochę razić i woleliby aby zajęcia jogi były tylko zajęciami jogi.
c) Będą osoby niewierzące jak ja, którym medytacja nie przeszkadza, chętnie wezmą w niej udział.
d) Będą osoby niewierzące, które nie będą chciały brać udziału w medytacji z różnych powodów.
e) Będą osoby innej wiary czy inny odłam chrześcijaństwa i będą chciały wziąć udziału.
f) Będą osoby innej wiary czy inny odłam chrześcijaństwa i nie będą chciały brać udziału w medytacji z różnych powodów.
Absolutnie nikogo pochopnie nie oceniam i nie obrażam, bo odniosłam wrażenie, że tak to trochę odebrałaś.

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:

I rozumiem, że jak najbardziej chcesz dalej jogę kontynuować?

Treningi

Czas edycji: 2011-12-20 o 21:29
Stary 2011-12-21, 07:50   #720
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
I rozumiem, że jak najbardziej chcesz dalej jogę kontynuować?
jak najbardziej
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości