![]() |
#691 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19603002]Liliputku, baby blues na pewno nie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19603304]j A ja jestem rozczulona straszliwie, bo moje dziecko zaśpiewało mi dzis piosenkę, której uczyli się w przedszkolu. ![]() "dla mamy słoneczko, dla mamy miód, dla mojej mamusi za miłość i trud, uścisków moc, buziaczków garść, ofiarować chcę i bardzo kocham cię". ![]() dawno się tak nie wzruszyłam... i dostałam laurke i bransoletkę z makaronu. ![]() ślicznieeee ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie odnośnie smoczków, butelek itd itp. Ja będę musiała swoją małą przyzwyczaić do butelki tak czy siak bo po wakacjach wracam do szkoły i nie da rady inaczej i już sama nie wiem czy od razu uczyć czy dopiero za 3 miesiące ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- dobra lecę spać bo już nie moge z tym gardłem ![]() dobranoc ![]()
![]() |
![]() |
#692 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
ło mato,serio z tą pełnią?
![]() ja dzisiaj dostałam od córek słonecznika w doniczce ![]() i serce z papieru,które robili w p-lu ![]() wzruszające są takie momenty to fakt ![]() Lea-a czy Tobie z Maksiem bardzo obniżył się brzuch? bo ja mam wrażenie,że u mnie to niewielka różnica była poprzednio i teraz podobnie.Choć czuję,że zszedł niżej,bo mi naciska na pęcherz ![]() ![]() ide spac-mam nadzieje,ze zadne krzyzowe mnie nie obudzą ![]() ani wody nie chlusną ![]() dobrej nocki mamuśki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
eee... 28 dopiero będzie pełnia
ufff...no to mam jeszcze 2dni ![]() Darianna-ja przed poprzednim porodem też miałam mega-sraczkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Raczkowanie
|
Za 2 dni pelnia? To akurat wtedy kiedy Lea ma termin porodu, nic nie mowie
![]() Dziewczyny nie uwierzycie ale wlasnie wyslalam swojego meza do tesco po loda magnum i karmi...No pokusa byla wrecz nie do odparcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Wtajemniczenie
|
Hej Mamuśki
![]() ja jeszcze sie nie rozsypałam a już wczoraj myślałam że to juz ![]() ![]() to cbyba dzis żadna nie sprawiła sobie prezentu na dzień matki w postaci porodu? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Darianna śliczny brzuszek(wrzuć na watek ze zdjęciami brzuszków ![]() ![]() Mam jeszcze pytanie do Was jako tych bardziej doświadczonych...u mnie dziś dokładnie 33tc4d w nocy dopadł mnie taki ból podbrzusza, kolka jakby...przekrecanie z boku na bok nie pomagało..z ledwością wstałam.Pochodziłam troche i w koncu przeszło, ale trwało gdzieś z 20 min w sumie ![]() No i Gratuluje ![]() ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-27 o 05:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gringo- Język niemowląt mam na pdf-ie i mogę przesłać ![]() Zaraz się zbieram na targ- czas i pora na zakup i posadzenie kwiatuszków, a na dworze szaro, buro...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Zadomowienie
|
Witam z ranca
![]() Jak to pełnia 28 jak u mnie była w czoraj ![]() ![]() ![]()
![]() |
#701 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mi złożył życzenia w imieniu córci i zrobił niespodziankę - miał zadzwonić, jak będzie jechał do domu, więc jak puścił sygnał, wiedziałam, że gdzieś za 2h będzie. patrzeę na ogród - a on wjeżdża przez bramę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19603304]dawno się tak nie wzruszyłam... i dostałam laurke i bransoletkę z makaronu. ![]() pamiętaj, żeby ją zakładać czasem i broń Boże nie zgubić. dla dzieciaczków to bardzo ważne ![]() Cytat:
Lea - Tymek czeka na pełnię ![]() nie pisałam już wczoraj, bo jak małż wrócił, to skupiłam się na nim ![]() potem mu asystowałam przy skręcaniu łóżka do sypialni, a wieczorem jeszcze wybraliśmy się do Jyska i na spożywcze zakupy. trafiliśmy do kasy, gdzie jakaś dziewczyna chyba się dopiero przyuczała i straciliśmy przez to kupę czasu... a najlepsza wiadomość jest taka, że małż dziś po pracy nie musi jechać do Wro, tylko dopiero jutro wieczorem ![]() tymczasem zostawił mnie z mnóstwem spraw do ogarnięcia, na szczęście żadna z nich nie wymaga wychodzenia - pogoda taka sobie dziś... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 | ||
Zadomowienie
|
Witam Was kochane
![]() Osiem dni do terminu ![]() Ja dziś rano znów przysnęłam na dobre,spałam twardo,do tego jakieś głupoty mi się śniły.I nagle drzwi od sypialni się otwierają,a w nich małż... Nie odbierałam telefonu (był na dole w salonie),więc nawet go nie słyszałam.I on się przestraszył i przyjechał z pracy sprawdzić co się dzieje ![]() A ja tylko sobie smacznie spałam... ![]() Ale wczoraj wieczorkiem troszkę mnie pobolewał brzuchol dołem ![]() Pogoda u mnie zepsuła się całkiem już,dziś w nocy padało...I słoneczka już nie ma ![]() Laski rodzić szybko,bo ja też już chcę ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19599451]Super
![]() ![]() ...[/QUOTE] ![]() nie cierpię tego. najpierw gadać a potem udawać goopiego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A ja się już zastanawiałam czemu się nie posypałam- a to wszystko wyjaśnia. ![]() Cytat:
![]() Tak, 28 maj to mój termin według om, nasza piata rocznica ślubu i na dodatek pełnia- kurde... w tym dniu musi coś się wreszcie wydarzyć. ![]() Cytat:
![]() Spory ten twój maluszek. ![]() Cytat:
![]() Obyś miała rację- tak bym chciała, żeby Tymek wreszcie wylazł z tego brzuchola. ![]() Ciekawa jestem jak się skupialiście, skoro jeszcze łózka nie było... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Gratulacje dla rozpakowanych mam i ich dzieciaczków! magdus25 Julia bandziorka007 Mikołaj bratkabBoguś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz Was ponadrabiam - 1 dzień mnie nie było i tyyle czytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Konto usunięte
|
dopiero dzisiaj odsłuchałam na youtube "Kołysankę dla Okruszka" Seweryna Krajewskiego... przy okazji kilka innych...
bardzo fajna, jest tez ta: http://www.youtube.com/watch?v=aFekW...eature=related A jak tak po różnych pokrewnych skakałam, to trafiłam na taką "kołysankę": http://www.youtube.com/watch?v=g_pkM...eature=related poryczałam się strasznie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No nie wiem bo wizualnie ![]() ![]() ![]() Z tym skupianiem to rozumie że najpierw skupialiście sie na materacu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana,
Nocka super przespana.Nie było wydzieliny z krwią. To jednak nie moja pora. U nas pada deszczyk. Dzisiaj dentysta i położna. Lea to musi się coś zdarzyć ![]() Wszystkiego najlepszego z okazji 5 rocznicy ślubu. ![]() emerald sea też bym się zdenerwowała ![]() Mój maż gadał z brzuszkiem i prosił o jeszcze pare dni A oto mój brzuszek na przełomie tygodni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Omajgad ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to szczęście w nieszczęściu ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1960835 5] ![]() nie cierpię tego. najpierw gadać a potem udawać goopiego...[/QUOTE] A ja nie wytrzymałam ![]() ![]() Ssaczka pojadła i śpi. W sumie zadowolona jestem, bo widzę, że udaje nam się utrzymać rytm jedzenia co 3-4 godziny, częściej co 3, ale jak śpi dłużej, a wiem, że sporo zjadła, to nie budzę małej na siłę ![]() I w nocy w sumie 1 pobudka, bo tej ok. 5 już jako nocnej nie liczę (cffffaniara ![]() ![]() W pobliskim ciuchlandzie dzisiaj dostawa, wpadnę tam, może co kupię na siebie i malutką - wiecie, że ja już praktycznie do przedciążowej wagi wróciłam ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19608976]dopiero dzisiaj odsłuchałam na youtube "Kołysankę dla Okruszka" Seweryna Krajewskiego... przy okazji kilka innych...
bardzo fajna, jest tez ta: http://www.youtube.com/watch?v=aFekW...eature=related A jak tak po różnych pokrewnych skakałam, to trafiłam na taką "kołysankę": http://www.youtube.com/watch?v=g_pkM...eature=related poryczałam się strasznie... ![]() Ta kołysanka Gintrowskiego jest cudna ![]() A ta o tej dziewczynce ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19609122]Ssaczka pojadła i śpi. W sumie zadowolona jestem, bo widzę, że udaje nam się utrzymać rytm jedzenia co 3-4 godziny, częściej co 3, ale jak śpi dłużej, a wiem, że sporo zjadła, to nie budzę małej na siłę ![]() I w nocy w sumie 1 pobudka, bo tej ok. 5 już jako nocnej nie liczę (cffffaniara ![]() ![]() W pobliskim ciuchlandzie dzisiaj dostawa, wpadnę tam, może co kupię na siebie i malutką - wiecie, że ja już praktycznie do przedciążowej wagi wróciłam ![]() ![]() Gratuluję kochana trafiło Ci się grzeczniutkie dziecko ![]() Ależ szczęściara z Ciebie! Tylko 2 kg na plusie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
...ale zestaw ![]() Moja córcia dzisiaj poczuwała od 3 do 4 w nocy. Nakarmiłam ją a ona nie miała zamiaru spać. Dostała duże oczy, zaczęła się uśmiechać ![]() Luizka z Tatusiem i po kąpieli.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-05-27 o 09:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwszej ciąży zostało mi +7kg i nie mogłam tego zrzucić dłuuuugoooo.Nie karmiłam też długo piersią. A teraz nie dość, że miałam lekko na plusie przed ciażą to jeszcze pewnie zostanie sporo. A ja do diet to jakas lewa jestem.Zero motywacji i zacięcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Zadomowienie
|
W rękach tatusia widać jaka to kruszynka...Śliczności
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, z innej beczki - jaka jest temp. w waszych mieszkaniach? U nas chłód na dworze, w domu 20-21,5 stopnia, mam wrażenie, że małej za zimno, chociaż karczek ma ciepły.
Bydgoś, fota z tatą urocza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19608386]Ciekawa jestem jak się skupialiście, skoro jeszcze łózka nie było...
![]() Cytat:
![]() ![]() ja to już nie pamiętam, kiedy było jakieś bzykanko. małż się boi, a i ja jakoś mniejszą ochotę miałam. ale jak już wszystko będzie gotowe na przybycie Ewci, to go zmolestuję. wcześniej się boję, co by nie przyspieszyć porodu, bo naprawdę jeszcze sporo zostało do zrobienia. jaka krusznka ![]() po kim taka śniada? ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- możliwe, że udało mi się pozałatwiać wszystko z tego, co zlecił małż... ale ciiiiiiii... wyjaśni się za 2h, więc nie zapeszajmy na razie ![]() mama pucuje mi okna, a ja robię pranie ręczne: obicie gondolki, leżaczka, mata edukacyjna itp. udało mi się dorwać w biedronce moskitierkę do wózka za zawrotną sumę 4,99 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | ||
Zadomowienie
|
Witajcie z rana
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19608976]dopiero dzisiaj odsłuchałam na youtube "Kołysankę dla Okruszka" Seweryna Krajewskiego... przy okazji kilka innych... bardzo fajna, jest tez ta: http://www.youtube.com/watch?v=aFekW...eature=related A jak tak po różnych pokrewnych skakałam, to trafiłam na taką "kołysankę": http://www.youtube.com/watch?v=g_pkM...eature=related poryczałam się strasznie... ![]() Ja dzis nie dam sie wrobic w sentymenty od rana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ooo, wlasnie szukam moskitierki do wozka, bo mam tylko mala do fotelika. dzieki za cynk ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#717 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też mam chęć na loda ogromną ale gardło boli ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19608386] Tak, 28 maj to mój termin według om, nasza piata rocznica ślubu i na dodatek pełnia- kurde... w tym dniu musi coś się wreszcie wydarzyć. ![]() [/QUOTE] Wow ![]() To na pewno musi coś się wydarzyć- dla tylu okazji ho ho ![]() Cytat:
![]() Śliczności ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Szaju ja też swojego opierniczyłam bo nie dość, że nie dostałam życzeń na dzień mamy to jeszcze miałam wczoraj imieniny i dooopa nic ![]() Ale mój biedny chłop zadzwonił i i tak złożył mi życzenia z wytłumaczeniem że ma za dużo na głowie ![]() Dobrze, że nie przykładam dużej wagi do tego bo dałabym mu bardziej popalić ![]() A ja nadal chora.. Czuję, że rozbiera mnie na dobre ![]() Gardło już jest w takim stanie, że nie mogę nawet tabletek od gardła ssać ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | |||
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1959740 6]o, mój też 30-te
![]() powlokłam się na zakupy, a tu lipa... nic ciekawego. zawsze lubiłam powybrzydzać ale teraz to już nic mi się nie podobało... ![]() ![]() [/QUOTE] ![]() wczesniej myslalam o wędce albo kolowrotku bo on wędkarz ale teraz juz musze w nizszym pułapie cenowym myslec... echhh jak bylismy kilka dni temu na zakupach odziezowych dla niego, zastanawial sie nad jednym tshirtem bo byl drogi a jemu szkoda bylo tyle wydac na koszulke, wiec powiedzialam zeby wzial i potraktowal jako prezent ode mnie ![]() ![]() wiec moze po prostu zrobię mu jakas ulubiona potrawe albo ciasto... tylko ze ze swieczkami 30 ![]() bo juz mi rece opadaja niewiem ........... Cytat:
![]() wyglada pięknie i chyba na nisko, ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19599451]Super ![]() ![]() Dziewczyny, gospodarkę hormonalną mam rozdyźdaną całkiem, ryczę z byle powodu, szlag mnie trafia ![]() ooooj ![]() moze mial cos przygotowac ale mu nie wyszlo... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() to tak jak ja- szyjke bada co miesiac... ktg bede miala na 2 tyg przed terminem...mocz i morf co miesiac... ale tętno plodu bada tez na kazdej wizycie ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19603304] A ja jestem rozczulona straszliwie, bo moje dziecko zaśpiewało mi dzis piosenkę, której uczyli się w przedszkolu. ![]() "dla mamy słoneczko, dla mamy miód, dla mojej mamusi za miłość i trud, uścisków moc, buziaczków garść, ofiarować chcę i bardzo kocham cię". ![]() dawno się tak nie wzruszyłam... i dostałam laurke i bransoletkę z makaronu. ![]() ooo aleee szłodkoooo [QUOTE=bydgoszczanka;19609 307 Luizka z Tatusiem i po kąpieli.[/QUOTE] sliczna jest ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() kurde 2 dni do tp a u mnie nawet ani ani skurczyka. tylko młody poruszony jakiś ![]() Czesć mamusie, już mamusie i jescze nie mamusie. czytam was a jakże ale nie mam weny do pisania. Całymi dniami śpię ( wogóle to ostatnio dop 11-12 ![]() Jutro na ktg... pojutrze termin. A zwolnienie lekarskie mam do dzisiaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Rozeznanie
|
yyy zwolnienie... na 2 czy 3 dni wstecz chyba moze lekarz wypisac... jesli dobrze pamietam bo kiedys pytalam swojego o to....ale moze da sie cos zagadac... moze zadzwon i zapytaj albo pojdz do swojego rodzinnego lekarza wypisze ci bez problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.