Udało się po poronieniu :D cz.II - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-17, 06:16   #691
Pamela86
Zakorzenienie

Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II

dzień doberek

donoszę ze lisek (dawno jej nie było) urodziła dzis w nocy Olusia 9pkt 51cm długi 2800g

GRATULUJEMY MAMUSI

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 08:12   #692
Enia_
Zadomowienie

witam się z rana
Obudził mnie kurier bo przywiózł te warsztaty które zamawiałam dla naszych chrześniaków ,są boskie
Polecam jeśli któraś ma problem z prezentem dla 4,5 lub 6 latka
Pudło jest tak wielkie że mój mały zwariuje jak zobaczy co jest na obrazku a co dopiero w środku Dzieciaki w przedszkolu uwielbiają w tych pierdołach grzebać , przykręcać odkręcać, wiercić itd, czuje że ciocia trafiła z prezentem okaże się w sobotę na imprezie

A teraz zjadam śniadanko i muszę skoczyć na chwilkę do miasta zachaczając o lumpka bo dziś świeżutka dostawa obiecałam dyrce że pojadę , zresztą sama chciałam bo to pierwszej pomocy więc się przyda jak najbardziej

A na 14.30 jadę na szkolenie, mam zwolnienie ale byłam zapisana więc
Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
tak gondole ma duza, jumper x ma małą taką ze 6-7miesieczne dziecko sie ponoc w niej juz nie miesci
ale my juz zdecydowalismy i za 2tyg zamawiamy

a jutro zamawiam posciel i stanik
ale pocieszający jest fakt że jak nasze dzieci będą miały 6-7 miesięcy to będzie lato i ciepełko i zadne kocyki i inne pierdoły w wózku nie będą potrzebne więc się będą mieściły

Cytat:
Napisane przez lulka265 Pokaż wiadomość
Jechałam nim i prowadzi się super

ENIA to też jest polski producent z Częstochowy
GTX ? no tak ale nie ma zbyt pochlebnych opini, poczytaj sobie na temat wykonania wózka

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Madzik ta drugą mam, kupiłam ze 2 m-ce temu, ale jest dosyć mała, taka ciasna, obawiam się że na ciążowy brzuszek nie wejdzie, ja noszę s/m i powiem ci że teraz jest akurat, takie mniejsze m, a na brzuszek niewiele miejsca. mam też kilka innych bluzek kupionych u tego sprzedawcy i jakościowo nie są najlepsze, wykończenie nie zachwyca, nitki wystają itp
U nas takie bluzki są na bazarku więc wiem o jakie wykonanie Ci chodzi, rzeczywiście nie prezentują się na zywo najlepiej bo na zdjeciu owszem

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
na brzuszek to moze i nie ale pozniej bym miala ale mnie zdolowalas ta opinia o niej.mam w domu jedna bluzke od nich i jest ok.moze to tez kwestia fasonu
no i teraz nie wiem co robic bo mi sie bardzo podoba a i cenowo jest dostepna
Ja bym wolała iść do sklepu kupić coś w zamian

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Hejo! Nie było mnie wczoraj, bo siostra do mnie przyjechała z synkiem 1,5roku zeby mi się nie nudziło i nocowali (tzn.jeszcze śpią). Śmiałam się do TŻ że musiałam sobie w koncu kogoś załatwić do łóżka No i tak mi zleciał cały dzień fajnie! A TŻ dziś wraca do domku
Dzięki Lulka za podsunięcie pomysłu z hod-dogami: zrobię dziś szybko jak wrócimy ze szpitala, zanim obiad zrobię A na obiad będzie kurczak z warzywami-TŻ uwielbia.
Co do tunik to mi się najbardziej podoba 1 Madzik- extra jest-w moim stylu, zamówiłabym na święta, ale no właśnie nie wiadomo czy brzuch się zmieści
A z wózków, które pokazywałyście mi przypadł do gustu espiro turkusowy, ale jeszcze nie szukam wózków.
Byłam wczo w lumpku i kupiłam super rzeczy po 1 zł, potem wstawię. Najlepsze są buciki i kurteczka. Kupiłam w Rossmanie proszek Lovela (i dawali gratis płyn do płukania)-także niedługo robię pranie ubranek I jeszce kupiłam mydło w płynie Biały Jeleń, bo siostra mówi, że po porodzie najlepsze, bo nie podrażnia i ją jedynie po tym nic tam nie szczypało
Super z tym proszkiem, sama dzisiaj zajrze do rossmana
Cytat:
dzień doberek

donoszę ze lisek (dawno jej nie było) urodziła dzis w nocy Olusia 9pkt 51cm długi 2800g

GRATULUJEMY MAMUSI
No to gratulujemy niech rośnie zdrowo
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 08:49   #693
enis84
Zakorzenienie

cześć dziewczynki

jak tam Wasze brzusie ??
ja miałam dziś z Małym iść zanieść do przychodni jego siusiu do zbadania, ale pierwsze siusiu po jedzeniu nie udało mi sie złapać bo mnie mały zaskoczył a drugie już było takie skąpe że napewno by nie starczyło do badania, już mi sie nie chcę siedzieć na jego sisiolkiem i łapać wiec przekładamy to na jutro
teraz moje dziecko śpi a ja mam chwilkę żeby zjeść śniadanko i do Was zajrzeć

a pogoda na dworze beznadziejna, zimno, szaro i ponuro

Cytat:
dzień doberek

GRATULUJEMY MAMUSI
oj to superko, gratuacje lisek
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 08:53   #694
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Hej dziewczyny, ja w pracy, ale dziś trochę luźniej mam Chyba zaraz zwymiotuję, chociaż wolałabym nie bo praktycznie nikt nie wie że jestem w ciąży co do proszku lovela to niestety nie mam na jego temat dobrego zdania, jak moja mała była malutka kupowałam go ale szybko zmieniłam na bobasa bo niestety jak się poplamiła jedzonkiem to nic ten proszek nie spierał, zostawały plamy, za to ten drugi rewelacja, i też nie uczulał a moja córka to alergik.

Madzik te bluzeczki dzisiaj przyjdą, zobaczymy jak z ich jakością będzie

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 08:57   #695
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny, ja w pracy, ale dziś trochę luźniej mam Chyba zaraz zwymiotuję, chociaż wolałabym nie bo praktycznie nikt nie wie że jestem w ciąży co do proszku lovela to niestety nie mam na jego temat dobrego zdania, jak moja mała była malutka kupowałam go ale szybko zmieniłam na bobasa bo niestety jak się poplamiła jedzonkiem to nic ten proszek nie spierał, zostawały plamy, za to ten drugi rewelacja, i też nie uczulał a moja córka to alergik.

Madzik te bluzeczki dzisiaj przyjdą, zobaczymy jak z ich jakością będzie
a kiedy chcesz powiedzieć o ciąży w pracy??
mnie na wymioty pomagały jabłka, jedynie po tym czułam się w miare oki

a co do proszku to ja używam loveli i jak narazie nie narzekam, a mojemu Franiowi ciagle się ulewa
ale jak mówisz że ten bobas jest lepszy to jak go spotkam gdzieś na półce w sklepie to zakupie do sprawdzenia
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 09:29   #696
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
a kiedy chcesz powiedzieć o ciąży w pracy??
mnie na wymioty pomagały jabłka, jedynie po tym czułam się w miare oki

a co do proszku to ja używam loveli i jak narazie nie narzekam, a mojemu Franiowi ciagle się ulewa
ale jak mówisz że ten bobas jest lepszy to jak go spotkam gdzieś na półce w sklepie to zakupie do sprawdzenia
Bo na razie tylko ulewa, poczekaj aż zacznie jeść te wszystkie papki, marcheweczkę, soczki itp. Lovela nie dała sobie z tym rady...

Mi jako tako pomagają zielona herbata i banany, ale najgorsze że mdli mnie cały dzień

Powiem w poniedziałek, bo w sobotę mam wizytę u gina i pewnie dostanę L4

Stary 2010-11-17, 10:32   #697
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

jak tam Wasze brzusie ??
ja miałam dziś z Małym iść zanieść do przychodni jego siusiu do zbadania, ale pierwsze siusiu po jedzeniu nie udało mi sie złapać bo mnie mały zaskoczył a drugie już było takie skąpe że napewno by nie starczyło do badania, już mi sie nie chcę siedzieć na jego sisiolkiem i łapać wiec przekładamy to na jutro
teraz moje dziecko śpi a ja mam chwilkę żeby zjeść śniadanko i do Was zajrzeć

a pogoda na dworze beznadziejna, zimno, szaro i ponuro

oj to superko, gratuacje lisek
ello

fajnie to musi wygladac tak siedziec i czekać na siuśki Frania

a brzuś w porządku rozciaga sie na wszystkie strony nawet nocą urządza sobie gimnastyke kiedy to dziecię śpi...

u mnie na dworze tez szaro i ponuro a było tak ładnie...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

też mam lovele w domu i w niej piore wszystko, ale mysle ze później juz powoli zaczne wprowadzac normalny proszek jak ten mi sie skończy

Stary 2010-11-17, 11:09   #698
Fridka
Zadomowienie

cze Baby.

Ja już po badaniu.
I w sumie w szoku jestem, bo po pierwsze, jak to jest możliwe, że wg wagi w domu ważę 54, ważę się rano bez śniadania i bez ubrania, zeszłym razem czyli dwa tyg temu w przychodni ważyłam prawie 53, a dziś wg wagi u lekarza schudłam dwa kg? a ubrana byłam w to samo...
potem przezyłam chwilę grozy, bo jak położna badała tętno to długo nie mogła go złapać, jak się udało, mały kopnął jej w głowicę i tyle sobie posłuchałyśmy.
A na samym badaniu, okazało się że moja szyjka zrobiła się trochę miekka, ale ma 3cm, więc stan alarmowy odwołany.
W sobotę zasuwam po wyprawkę, choć zamierzam oczywiście nadal dużo odpoczywać i dbać o siebie.

Urodzić chciałabym bardzo 1, bo wtedy mój gin ma dyżur, i będzie też ta położna, byłoby super gdybym miała pełną obstawę...
W zasadzie dobrze gdyby udało nam się wytrwać do świąt...
to już tak niedługo... praktycznie tylko trochę ponad miesiąc...

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

co do proszków, nie mam jeszcze pojecia co kupię, ale chyba Bobasa, jak skompletuję wyprawkę to upiorę wszystko, no i jak kupimy komodę, bo po co mam prać ciuszki jak i tak nie mam ich praktycznie juz gdzie trzymać (trzymam wszystko w wózku)...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51199.png
Fridka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 11:13   #699
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fridka Pokaż wiadomość
cze Baby.

Ja już po badaniu.
I w sumie w szoku jestem, bo po pierwsze, jak to jest możliwe, że wg wagi w domu ważę 54, ważę się rano bez śniadania i bez ubrania, zeszłym razem czyli dwa tyg temu w przychodni ważyłam prawie 53, a dziś wg wagi u lekarza schudłam dwa kg? a ubrana byłam w to samo...
potem przezyłam chwilę grozy, bo jak położna badała tętno to długo nie mogła go złapać, jak się udało, mały kopnął jej w głowicę i tyle sobie posłuchałyśmy.
A na samym badaniu, okazało się że moja szyjka zrobiła się trochę miekka, ale ma 3cm, więc stan alarmowy odwołany.
W sobotę zasuwam po wyprawkę, choć zamierzam oczywiście nadal dużo odpoczywać i dbać o siebie.

Urodzić chciałabym bardzo 1, bo wtedy mój gin ma dyżur, i będzie też ta położna, byłoby super gdybym miała pełną obstawę...
W zasadzie dobrze gdyby udało nam się wytrwać do świąt...
to już tak niedługo... praktycznie tylko trochę ponad miesiąc...

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

co do proszków, nie mam jeszcze pojecia co kupię, ale chyba Bobasa, jak skompletuję wyprawkę to upiorę wszystko, no i jak kupimy komodę, bo po co mam prać ciuszki jak i tak nie mam ich praktycznie juz gdzie trzymać (trzymam wszystko w wózku)...

Super ze jest wszystko w porzadku i nie wiem co gin cie tak straszył krótka szyjką bo ja mam o wiele krótsza teraz a moge w miare normalnie funkcjonowac oczywiscie bez przesady

To teraz zakupy beda pelna para skoro masz pozwolenie

Stary 2010-11-17, 11:33   #700
Fridka
Zadomowienie

Cytat:
Super ze jest wszystko w porzadku i nie wiem co gin cie tak straszył krótka szyjką bo ja mam o wiele krótsza teraz a moge w miare normalnie funkcjonowac oczywiscie bez przesady

To teraz zakupy beda pelna para skoro masz pozwolenie
wiesz co on to tłumaczył tak, że na ten miesiąc wczesniej, faktycznie szyjka zaczęła się skracać, ale na dzisiejszy etam ciąży jest już oki, tyle że jest troszkę rozpulchniona, ale juz się nie czepiam
Zakupy koniecznie chcę miec już za sobą bo będę spokojniejsza...

Stary 2010-11-17, 11:36   #701
Marshall
Raczkowanie

hi u mnie jakis smutny był tydz moja koleżanka straciła 2 dzidziusia w 7 tc kurcze to takie niesprawiedliwe!
Marshall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 11:37   #702
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co on to tłumaczył tak, że na ten miesiąc wczesniej, faktycznie szyjka zaczęła się skracać, ale na dzisiejszy etam ciąży jest już oki, tyle że jest troszkę rozpulchniona, ale juz się nie czepiam
aha no najważniejsze żeby rozwarcia nie było

mnie jeszcze został tylko wózek do kupienia i pare pierdółek typu termoopakowanie, majtki do tetry itp...
no i upatrzylam sobie super zabaweczke z pozytywka w plejadzie chce ja kupic i polozyc maluszkowi pod choinkę

a posciel wzielam taką, wzór niebieska noc
http://allegro.pl/8el-posciel-dzieci...318575325.html

Stary 2010-11-17, 11:38   #703
Marshall
Raczkowanie

Cytat:
no na pewno jesteś juz spokojniejsza my też w końcu zaczynamy robić zakupy bo potem może być różnie ...
Stary 2010-11-17, 11:38   #704
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marshall Pokaż wiadomość
hi u mnie jakis smutny był tydz moja koleżanka straciła 2 dzidziusia w 7 tc kurcze to takie niesprawiedliwe!
oj to rzeczywiscie smutne...

Stary 2010-11-17, 11:41   #705
Marshall
Raczkowanie

Cytat:

mnie jeszcze został tylko wózek do kupienia i pare pierdółek typu termoopakowanie, majtki do tetry itp...
no i upatrzylam sobie super zabaweczke z pozytywka w plejadzie chce ja kupic i polozyc maluszkowi pod choinkę

bardzo mi się podoba

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

jejku jak patrze na te nasze suwaczki ten czas tak szybko płynie... już niedługo bedziemy mamuśkami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-17, 11:46   #706
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marshall Pokaż wiadomość
bardzo mi się podoba

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

jejku jak patrze na te nasze suwaczki ten czas tak szybko płynie... już niedługo bedziemy mamuśkami
mąż wybrał wzór bo ja wziełabym inną ale niech juz bedzie niech on tez cos sam wybierze

a czas zapiernicza to fakt ani sie obejrzymy a bedziemy juz mialy swoje pociechy przy sobie

Stary 2010-11-17, 11:48   #707
Fridka
Zadomowienie

Cytat:

mnie zostało praktycznie wszystko... na łóżeczko nie moge się zdecydować... dla siebie mam tylko szlafrok, jedną koszulę i papcie... nie zamierzałam kupować majteczek do tetry... myślałam raczej o pampersach... będą naprawdę potrzebne? w czym Pamelka będziesz rodzić, bo nie wiem co poszukać na sam porod...

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
mąż wybrał wzór bo ja wziełabym inną ale niech juz bedzie niech on tez cos sam wybierze

a czas zapiernicza to fakt ani sie obejrzymy a bedziemy juz mialy swoje pociechy przy sobie
mój ma zakaz zakupów jakichkolwiek (sam) zawsze tyle nakupuje że masakra... ostatnio smoczki sobie upatrzył i w rezultacie mam 4

Stary 2010-11-17, 11:53   #708
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
mnie zostało praktycznie wszystko... na łóżeczko nie moge się zdecydować... dla siebie mam tylko szlafrok, jedną koszulę i papcie... nie zamierzałam kupować majteczek do tetry... myślałam raczej o pampersach... będą naprawdę potrzebne? w czym Pamelka będziesz rodzić, bo nie wiem co poszukać na sam porod...

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

mój ma zakaz zakupów jakichkolwiek (sam) zawsze tyle nakupuje że masakra... ostatnio smoczki sobie upatrzył i w rezultacie mam 4
ja chce miec majtki do tetry tak na wszelki wypadek gdyby pupcia chciala odpoczac od pampersow, ale tak to bede uzywala pieluch jednorazowych

rodzic będę w koszuli tej co mam w domu takiej co moge ja zniszczyc i wyrzucic... a druga mam nowa rozpinana, jak mi braknie to tż dokupi

co do zakupow tż sam nic nie kupuje, posciel ja mu kazalam wybrac i zamowilam tą co chciał zakupy dla dzidzi to moja dzialka on tylko potakuje czy mu sie podoba czy nie ale ogolnie mam wolna reke, bo on sie na tym nie zna

Stary 2010-11-17, 11:55   #709
Fridka
Zadomowienie

Cytat:
ja chce miec majtki do tetry tak na wszelki wypadek gdyby pupcia chciala odpoczac od pampersow, ale tak to bede uzywala pieluch jednorazowych

rodzic będę w koszuli tej co mam w domu takiej co moge ja zniszczyc i wyrzucic... a druga mam nowa rozpinana, jak mi braknie to tż dokupi

co do zakupow tż sam nic nie kupuje, posciel ja mu kazalam wybrac i zamowilam tą co chciał zakupy dla dzidzi to moja dzialka on tylko potakuje czy mu sie podoba czy nie ale ogolnie mam wolna reke, bo on sie na tym nie zna
kurcze, ja właśnie w domu nie mam żadnej koszuli ani pidżamy, tzn mam koszulki, ale one się nawet do spania nie nadają chyba ukradnę tshirt jakiś męzowi i już...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-17, 12:17   #710
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, ja właśnie w domu nie mam żadnej koszuli ani pidżamy, tzn mam koszulki, ale one się nawet do spania nie nadają chyba ukradnę tshirt jakiś męzowi i już...
no ja mialam koszule co zostala mi z ostatniego pobytu w szpitalu dlatego wykorzystam ja do porodu i wyrzucę
ale masz racje weź cos od tż wykombinuj

Stary 2010-11-17, 12:30   #711
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
W większości szpitali dają koszule szpitalne i to chyba najlepsze rozwiązanie na sam poród, bo na 1000% się wybrudzi, lepiej wziąć swoją żeby się później przebrać, i to najlepiej taką co da się rozpiąć żeby karmić Polecam też te jednorazowe majtki poporodowe, u mnie się super sprawdziły

Stary 2010-11-17, 12:36   #712
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Hejo! Nie było mnie wczoraj, bo siostra do mnie przyjechała z synkiem 1,5roku zeby mi się nie nudziło i nocowali (tzn.jeszcze śpią). Śmiałam się do TŻ że musiałam sobie w koncu kogoś załatwić do łóżka No i tak mi zleciał cały dzień fajnie! A TŻ dziś wraca do domku
Dzięki Lulka za podsunięcie pomysłu z hod-dogami: zrobię dziś szybko jak wrócimy ze szpitala, zanim obiad zrobię A na obiad będzie kurczak z warzywami-TŻ uwielbia.
Co do tunik to mi się najbardziej podoba 1 Madzik- extra jest-w moim stylu, zamówiłabym na święta, ale no właśnie nie wiadomo czy brzuch się zmieści
A z wózków, które pokazywałyście mi przypadł do gustu espiro turkusowy, ale jeszcze nie szukam wózków.
Byłam wczo w lumpku i kupiłam super rzeczy po 1 zł, potem wstawię. Najlepsze są buciki i kurteczka. Kupiłam w Rossmanie proszek Lovela (i dawali gratis płyn do płukania)-także niedługo robię pranie ubranek I jeszce kupiłam mydło w płynie Biały Jeleń, bo siostra mówi, że po porodzie najlepsze, bo nie podrażnia i ją jedynie po tym nic tam nie szczypało
Fajnie ze Tz juz wraca,w koncu bedziesz mogla sie poprzytulac
No mnie tez sie podoba ale jej nie zamawiam bo pewnie sie w nia nie wcisne jest zbyt opieta,ale znalazlam pare innych luzniejszych jak bedziesz chciala to wrzuce linki pozniej.W sumie Asia mi podsunela sklep a ja przejzalam oferty
A ciuszki pewnieze pokazuj.Ja tez dzisiaj upolowalam fajne 2 rzeczy dla mlodego

Gratulacje dla Mamusi

co do bluzek to musze pomyslec jeszcze na spokojnie no i czekam na twoja opinie Asiu.

Enis juz sobie wyobrazam jak łapiesz te siuski

Fridka dobrze ze juz jest ok I nie martw sie na zapas

Pam posciel widze u tego sprzedawcy co ja tylko ja wezme chyba 11 ele.bo jest niewiele drozsza a jest wiecej tych *******ek kolorek fajny ci wybral,ja wezme chyba niebieskie zyrafki czy jakos tak

22/23.05.2010

Edytowane przez madzik2221
Czas edycji: 2010-11-17 o 12:48
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 12:37   #713
lulka265
Zakorzenienie

Hej Dziewuchy

a ja dziś w kiepskim nastrojumartwie się,że jeszcze tych ruchów nie czuję i wogóle jakaś depresyjna jestem w poniedziaek jadę do gina i mam nadziej,że mnie jakoś uspokoi,przynajmniej zobacze dzidziusia
już nie moge sie doczekać,bo inaczej to sie zamartwiam ,pewnie zupełnie niepotrzebnie
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 12:43   #714
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

lulcia bo po pupie, masz jeszcze czas, to dopiero 18tydzień.
pierworódki maja ok20 tyg a wieloródki koło 18tyg.
Stary 2010-11-17, 12:44   #715
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewuchy

a ja dziś w kiepskim nastrojumartwie się,że jeszcze tych ruchów nie czuję i wogóle jakaś depresyjna jestem w poniedziaek jadę do gina i mam nadziej,że mnie jakoś uspokoi,przynajmniej zobacze dzidziusia
już nie moge sie doczekać,bo inaczej to sie zamartwiam ,pewnie zupełnie niepotrzebnie
Kochana zupelnie niepotrzebnie sie nakręcasz masz jeszcze czas zeby czuc ruchy, moja szwagierka jest w 21tc i tez nic nie czuje jeszcze... spokojnie kochana

Stary 2010-11-17, 12:49   #716
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana zupelnie niepotrzebnie sie nakręcasz masz jeszcze czas zeby czuc ruchy, moja szwagierka jest w 21tc i tez nic nie czuje jeszcze... spokojnie kochana

Dziękuję Dziewczynynaprawde cos mi ostatnio w głowe strzeliło!!!myśle o jakiś głupotach,lepiej sie wezme za szukanie tego wózka
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 12:51   #717
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

no i tak lepiej. wiadomo,że się martwisz a za nie długo nie zaśniesz od tych kopniaków, zobaczysz.
Stary 2010-11-17, 12:53   #718
Fridka
Zadomowienie

Cytat:
W większości szpitali dają koszule szpitalne i to chyba najlepsze rozwiązanie na sam poród, bo na 1000% się wybrudzi, lepiej wziąć swoją żeby się później przebrać, i to najlepiej taką co da się rozpiąć żeby karmić Polecam też te jednorazowe majtki poporodowe, u mnie się super sprawdziły
taką na po porodzie mam, właśnie do karmienia, majtki też kupię, zastanawiam się też w sumie jak to wygląda jak bierze się przysznic po porodzie, czy okolice krocza można czymś przemywać, czy mam mieć jakieś gaziki czy coś, czy generalnie wystarczy mi płyn do h.int.
zastanawiam się bo gdzies czytałam o tantum rosa ale co wlaściwie się z tym robi, przykłada, podciera, i czy faktycznie pomaga... zrobie małe rozeznanie.

Stary 2010-11-17, 12:57   #719
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Dziewczynynaprawde cos mi ostatnio w głowe strzeliło!!!myśle o jakiś głupotach,lepiej sie wezme za szukanie tego wózka
No i tak ma byc lepiej sie weź za szukanie wózka ja szukalam od poczatku ciazy i dopiero teraz udalo mi sie znaleźć odpowiedni

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
taką na po porodzie mam, właśnie do karmienia, majtki też kupię, zastanawiam się też w sumie jak to wygląda jak bierze się przysznic po porodzie, czy okolice krocza można czymś przemywać, czy mam mieć jakieś gaziki czy coś, czy generalnie wystarczy mi płyn do h.int.
zastanawiam się bo gdzies czytałam o tantum rosa ale co wlaściwie się z tym robi, przykłada, podciera, i czy faktycznie pomaga... zrobie małe rozeznanie.
ja nie kupuje tantum rosa wystraczy mi płyn do hig intym. a majtki po porodzie mam te siateczkowe, ale jak je zmierzyłam to sie w nich komicznie wygląda no ale nikt mnie nie bedzie w nich ogladal przecież

Stary 2010-11-17, 13:00   #720
Fridka
Zadomowienie

Cytat:
Hej Dziewuchy

to jest własnie to na czym sama do tej pory się łapię... kalendarz ciążowy... cholerka sama się naczytałam nie raz że w tym tyg dzieje się to a w innym tamto, a okazuje się że u każdej wygląda to inaczej niż podają to suwaki i inne tego typu... dziewczyno nie zamarwiaj się, daj sobie czas... każda z nas ma inny próg odczuwania i często tych pierwszych kuksańców nie bierze się za ruchy...
Będzie dobrze, zobaczysz....

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
No i tak ma byc lepiej sie weź za szukanie wózka ja szukalam od poczatku ciazy i dopiero teraz udalo mi sie znaleźć odpowiedni

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

ja nie kupuje tantum rosa wystraczy mi płyn do hig intym. a majtki po porodzie mam te siateczkowe, ale jak je zmierzyłam to sie w nich komicznie wygląda no ale nikt mnie nie bedzie w nich ogladal przecież
ja je dopiero kupię, ale domyslam się, że gdyby w czepku papierowym zrobić otworki na nogi efekt byłby podobny sam seks po prostu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości