dretwienie rak - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-12-29, 15:05   #691
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl
Dot.: dretwienie rak

ja już po kolejnej wizycie, poziom mykoplazmy czy jak to się zwało spada, ale nadal jest podwyższony, spadł tylko minimalnie, po 3 miesiącach od pierwszego badania, więc zapalenia płuc napewno nie przechodziłam, ale w takim razie czemu tej poziom jest tak wysoki?
drugie czego się nie spodziewałam to wysoki poziom białka, i znów powracają do teorii że białko czopuje mi naczynia krwionośne, mam skierownaie do poradni na badania wątroby tego jeszcze nie było
czuję się gorzej, w przeddzień wigilii miałam serię bolesnych skurczy, jeden za drugim, dlatego że chciałam za wczesnie ruszać dalej, a dobrze wiedziałam ze po jednym skurczu zwłaszcza tak bolesnym powinnam nie ruszać stopy przez te 10 minut, i niestety skurcz za skurczem, nerwy, łzy
ból okropny
ręce drętwieją mi prawie co noc, już zaczynam się zastanawiać jak ja trzymam te ręce podczas snu, może ja je przyciskam własną głową ale śpię różnie i zazwyczaj nie pcham rąk pod głowę
śpię raz na rozłożonym, raz na złożonym łóżku, a co rano to samo, ręce zdrętwiałe, mam problem z wyłączeniem budzika, łapię go między 2 nadgarstki, bo palce nie reagują
bezsilność, to słowo dobrze opisuje moje samopoczucie
pozdrawiam

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-31, 16:16   #692
neska951
Zakorzenienie

co to ta mykoplazma jest ? i co Ci dolega?
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 08:23   #693
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
co to ta mykoplazma jest ? i co Ci dolega?
nawet nie mam pojęcia co to jest i nie wiem czy dokładnie przepisałam, ale tak to zapamiętałam
badania są robione w labolatorium, tylko trafią do sanepidu, na wyniki czeka sie 3 tygodnie, poziom podwyższony jest przy zapalaniu płuc lub bezpośrednio po przebyciu zapalenia, ale ja nawet nie byłam przeziebiona w ostatnim czasie.
Jak teraz byłam na wizycie był inny lekarz znów, on poddał w wątpliwość to założenie że to pewnie po zapaleniu płuc, skoro ja w zaparte twierdze że nie mogłam miec zapalenia płuc. Powiedział że niekoniecznie musi to być zapalenie płuc i nie spodobały mu się znów inne moje wyniki.

Stary 2007-01-03, 20:00   #694
neska951
Zakorzenienie

hmmm lekarze często nie słuchają pacjentów
może masz to samo co ja tężyczkę
trzymaj się i nie poddawaj ja na prawidłową diagnozę czekałam 3 lata
Stary 2007-01-12, 16:40   #695
bluegirl
Zakorzenienie

powracam znów do wątku
czuję się fatalnie, boję się że znów zemdleję, że nikogo wtedy nie będzie a ja zasłabnę, przewrócę się i znów nie będę mogła złapać powietrza
czuję się rozbita, zmęczona, bezsilność to dobre słowo
jestem bardzo senna, nie mogę się czasem wybudzić, to znów nie mogę zasnąć wieczorem, a nigdy wcześniej nie miałam z tym problemów
drętwieją mi prawie co noc ręce, nogi mrowieją i drętwieją, skurcze też czesto są
jestem nieobecna, rozbita, płaczliwa do tego, nie mam sił ani ochoty na nic
być może to znów ta Hiperprolaktinemia daje o sobie znać, może to podwyższone białko sama nie wiem
nie chce martwić mamy bo ona i tak bardzo się wszystkim przejmuje, ale czuję się fatalnie
życzę Wam dużo zdrowia

Stary 2007-01-12, 18:42   #696
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
powracam znów do wątku
czuję się fatalnie, boję się że znów zemdleję, że nikogo wtedy nie będzie a ja zasłabnę, przewrócę się i znów nie będę mogła złapać powietrza
czuję się rozbita, zmęczona, bezsilność to dobre słowo
jestem bardzo senna, nie mogę się czasem wybudzić, to znów nie mogę zasnąć wieczorem, a nigdy wcześniej nie miałam z tym problemów
drętwieją mi prawie co noc ręce, nogi mrowieją i drętwieją, skurcze też czesto są
jestem nieobecna, rozbita, płaczliwa do tego, nie mam sił ani ochoty na nic
być może to znów ta Hiperprolaktinemia daje o sobie znać, może to podwyższone białko sama nie wiem
nie chce martwić mamy bo ona i tak bardzo się wszystkim przejmuje, ale czuję się fatalnie
życzę Wam dużo zdrowia

czułam się identycznie w końcu zdiagnozowano ; hiperprolatynemię, utajoną niedoczynność tarczycy i tężyczkę .................leczę się nie mam już drętwień ani napadów surczowych
Stary 2007-01-13, 05:44   #697
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
czułam się identycznie w końcu zdiagnozowano ; hiperprolatynemię, utajoną niedoczynność tarczycy i tężyczkę .................leczę się nie mam już drętwień ani napadów surczowych
ja borykam się z ta hiperprolaktinemią od kilku dobrych lat, na początku leczono mnie bromokornem i bromergonem, ale traciłam zasłabłam po nich kilka razy, przez co bałam się wychodzić, bo obijałam się dosłownie po ścianach
śmiałam się ze wszystkiego, obojętne było mi czy idzie ślimak czy jedzie tir, stwierdziłam ze dziwnie na mnie działają i musiałam je odstawić
łykam normalnie pigułki, chociaż słyszałam ze nie powinnam, ale lekarka przepisuje je, mimo że to ona skierowała mnie na badania
czytałam tez ostatnio, że mimo iż rezonans nie wykrył guza to wcale nie oznacza że go nie ma, i nie ujawni się, ze należy powtarzać rezonans, a ja miałam go ze 2 czy 3 lata temu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-13, 08:15   #698
Edwina2111
Raczkowanie

Cześć kobiałki moje kochane!
Sto lat mnie tu nie było. Tęskiniłyście? W ogóle przez 3 miesiące z hakiem nie miałam czasu na buszowanie po Wizażu. Dopiero teraz przeżywa swój renesans.
Zajrzałam do naszego wątku przekonana, że umarł śmiercią naturalną, a tu taka miła niespodzianka. Nadal tu jesteście kochane. I nowe twarze też są. Przeczytałam sobie wszystko, co pisałyście wstecz.

Rudzielcu, patrzę na ten twój podpis i mnie jakoś chwyta za gardło. Widywałam cię już w lepszym stanie psychicznym.

A nasza Nata79 nadal na tropie swojej choroby.

Ach, teraz czuję, jak mi was brakowało. Buziaki dla całej paki.

Czasem łatwiej zgasić w sobie światło niż rozjaśnić ciemność.

Mój wirtualny psiurek - Mundek http://dajmudom.pl/futro.php?id=1210
Edwina2111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 09:50   #699
nata79
Raczkowanie

Witajcie!!!

Edwino, cudownie jest Cię mieć z powrotem! zastanawiałam się, co u Ciebie. Inne panny, np. Olale czy Camelka tez mogłyby dać jakiś znak życia( w kontekscie naszych zmagań brzmi to nieco upiornie, co?)
U mnie jakby lepiej. Właściwie-bardzo mało się dzieje, jeśli chodzi o moje dolegliwości, bo jestem w domu juz ponad trzy tygodnie(szef dał mi urlop) i odpoczęłam bardzo.Wyprostowałam nos(zawsze o tym marzyłam, bo miałam złamany), czyli przeszłam operacje pod narkozą oraz silne przeziębienie kilka tygodni przedtem, wieć jakby coś miało być, to chyba teraz, co? Takie osłabienie organizmu...
Blue, nie wyobrażam sobie takich dolegliwości jak Twoje. Ja już panikuje, jak mi coś lekko drętwieje, a Ty biedaku musisz znosić coś znacznie cięższego...
Nika, Neska i Lewia- cieszę się, że dołaczyłyście do forum. Dużo ciekawych rzeczy się od Was dowiedziałam Pozdrawiam wszystkie
nata79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 18:21   #700
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
ja borykam się z ta hiperprolaktinemią od kilku dobrych lat, na początku leczono mnie bromokornem i bromergonem, ale traciłam zasłabłam po nich kilka razy, przez co bałam się wychodzić, bo obijałam się dosłownie po ścianach
śmiałam się ze wszystkiego, obojętne było mi czy idzie ślimak czy jedzie tir, stwierdziłam ze dziwnie na mnie działają i musiałam je odstawić
łykam normalnie pigułki, chociaż słyszałam ze nie powinnam, ale lekarka przepisuje je, mimo że to ona skierowała mnie na badania
czytałam tez ostatnio, że mimo iż rezonans nie wykrył guza to wcale nie oznacza że go nie ma, i nie ujawni się, ze należy powtarzać rezonans, a ja miałam go ze 2 czy 3 lata temu
z tym rezonansem to prawda niestety......... to badanie miałam również ze 3 lata temu.........ja 31 01 idę na badanie pola widzenia na wszelki wypadek....tak też diagnozuje się mikrogruczilaka no i na pole krócej się czeka , okulista powiedział że jak badanie wyjdzie mi źle to skieruje mnie na RTG siodełka tureckiego bo czasem tam się umiejcawia guz i na rezonansie go nie widać
przy hiper nie można brać tabsów bo niwstety można bardziej sobie zaszkodzić niż pomóc..........tak przynajmniej twierdzi mój endo, na razie biorę bromergon 0,5 tabletki na noc i źle się czułam tylko przez pierwsze dni kuracji , dodatkowo biorę mikroelementy jakie opisałam w postach wyżej.....
bo neurolog powiedział mi że wachania wapnia [tężyczka czyli skórcze]+ podwyższona prolaktyna mogą powodować skoki ciśnienie stąd omdlenia i uczucie ciągłego osłabienia............... .
Stary 2007-01-15, 22:09   #701
Lewia
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Jak samopoczucie w tę szarą, wietrzną pogodę.U mnie nie najlepszepiszecie,ze niektore dolegliwoscimoga byc od podwyzszonej prolaktyny???Ja jak pisalam wczesniej tez mmam z nia problemy.Mialam robiony rezonans z kontrastem i siodelko tureckie też.Neska piszesz,że jeszcse badanie wzroku powinno byc zrobione? Nikt mi tego nie zlecił.Fakt ,ze rezonansu też mi nikt nie sugerowal,zrobilam go prywatnie,żeby wykluczyć pewne choroby.Jeśli ,chodzi o siodelko, to skierował mnie na nie ginekolog.Mój neurolog nie widzial takiej potrzeby.Twierdzi,że to nerwica lekowa powoduje u mnie pewne dolegliwości.Chcialabym zapytać,czy u Was podwyzszona
prolaktyna powoduje ból piersi,bo mnie przed miesiaczka bola straszliwie.Pozdrowionka dla Naty,ktora sie odezwala wreszcie.
Lewia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-16, 09:17   #702
neska951
Zakorzenienie

ja robię pole widzenia bo nie stać mnie na rezonas , nie musisz robić pola widzenia jak tak dokładnie główkę przebadałaś

u mnie prolaktyna dawała takie objawy : depresja , zmęczęnie, wachania ciśnienia z tego omdlenia, trądzik ,.........ale te wszystkie objawy poza trądzikiem są objawami tężyczki i niedoczynności tarczycy którą również mam..........ale biorę leki i dol ustąpiły niemal zupełnie

donoszę że dziś czuję się b dobrze 0 skurczów zresztą nie mam dolegliwości tego typu od maja dokładnie
Stary 2007-01-16, 09:52   #703
ruda7816
Zakorzenienie

corka marnotrawna powraca na wątek .
Zle sie czuję.bardzo zle.
Znow t osamo.
Dretwienia, a gdy za szybko porusze glową,albo chce spojrzec w bok,to po prstu kręci mi sie w glowie,i dretwieja usta.
Czyli gówno powraca.

Nie wiem czy to spowodowane odstawianiem seroxatu,czy po prstu znow wraca to cos.

Nadal nie wiem co to, juz nie wierze ze to nerwica,chociaz przez ostatnie tyg nie mam powodow do radosci.

Chyba pojdę prywatnie zrobic badanie na tęzyczkę jednak.
Neska ,dzieki za to ze się tu pojawilas.

Edwino wreszcie jestes! Nata Ty tez nas zaniedalbalas.
Camelka sie czasami do mnie odzywa,musze przyznac ,że to ja ją ostatnio bardzo powaznie zaniedbalam

Sciskam Was wszystkie,Blue trzymaj się mocno i Wy wszystkie.
Stary 2007-01-16, 10:07   #704
Mary_Q
Zakorzenienie

witam po tak dluugiej przerwie

mam nadzieje,ze sie jakos trzymacie ja 22 jade do sanatorium do Ciechocinka a potem zobaczymy gdzie...i zobaczymy czy mi pomoga

obecnie czuje sie zle :/ bo spac ni moge normlanie :| leze prosto ok prostuje sie szyjka i klatka piersiowa ale za to boli moja dyskopatia lezdzwiowa na 3 poziomach ;( to ejst nie do wytrzymania nie sypiam w nocy a potem elze dopoludnia bo sie podniesc nie moge i wszytsko boli i caly dzien do niczego :/

ale taka prawda,ze trzeba zaczac cwiczyc...to w sumie nam najwiecej da...trzeba jakos umiesnic nasze wiotkie kregoslupki heh

pozdrawiam cieplo wszystkich
Mary_Q jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-17, 05:59   #705
bluegirl
Zakorzenienie

wczorajszy spacer 20 minutowy zakończył się zsinieniem palców jednej ręki, doszłam do domu ból nadal był, były sino fioletowe, po 4 minutach opuszki stały się prawie czarne, pierwszy raz takie coś widziałam
dziś dzwonię sie umówić na kapilaroskopię do dr Magi w Krakowie, pewnie termin oczekiwania znów z 3 miesiące, ale cóż tak źle jeszcze nie było
i wreszcie do tej poradni hepatologicznej musze się umówić

Stary 2007-01-17, 08:12   #706
ruda7816
Zakorzenienie

Blue biedna Ty....
A kto to ta dr Magi?

a tak nie na temat: powiekszyas sobie ava czy mi sie tylko wydaje?
Stary 2007-01-17, 10:28   #707
Lewia
Raczkowanie

Cytat:

wczorajszy spacer 20 minutowy zakończył się zsinieniem palców jednej ręki, doszłam do domu ból nadal był, były sino fioletowe, po 4 minutach opuszki stały się prawie czarne, pierwszy raz takie coś widziałam
dziś dzwonię sie umówić na kapilaroskopię do dr Magi w Krakowie, pewnie termin oczekiwania znów z 3 miesiące, ale cóż tak źle jeszcze nie było
i wreszcie do tej poradni hepatologicznej musze się umówić
Blue naprawde ci wspolczuje. Mnie takze szybko marzna dlonie i palce i nog.Nieraz mam cale zdretwiale,ze musze je rozcierac,aby powrocilo czucie.Mam nawet tak latem,jeskli jest zimno.Lekarz stwierdzil,ze to od niskiego cisnienia,bo takie mam i dlatego tez,ze jestem szcsupla,ale ja sama nie wiem.A co to jest to badanie ;kapilaroskopia"? Pozdrowionka dla Ciebie i innych dziewczyn!
Lewia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-17, 11:31   #708
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda7816 Pokaż wiadomość
Blue biedna Ty....
A kto to ta dr Magi?

a tak nie na temat: powiekszyas sobie ava czy mi sie tylko wydaje?
nie Ava nie ruszałam, ale zaczyna mnie denerwować ten mój Avatar
dr Maga to z tego co pamiętam specjalista chorób wewnętrznych, u niego można zrobić prywatnie kapilaroskopię, czyli badanie pod mikroskopem naczyń krwionośnych w opuszkach palców

Stary 2007-01-17, 11:45   #709
ruda7816
Zakorzenienie

aaa,to chłop!
Hmm w sumie nieglupie badanie.
Oczywiscie <wnerw> ze prywatnie .Ile takie badanie kosztuje?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-17, 20:05   #710
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda7816 Pokaż wiadomość
aaa,to chłop!
Hmm w sumie nieglupie badanie.
Oczywiscie <wnerw> ze prywatnie .Ile takie badanie kosztuje?
2 lata temu ok. 60zł

czaje sie jeszcze zrobić Dopplera, ale nie wiem gdzie

Stary 2007-01-17, 20:41   #711
ANNA Z.
Przyczajenie

Red face Dot.: dretwienie rak

Witajcie!Pisze bo tez mam problem,otóż od jakiegoś czasu drży mi dolna powieka,nie przez cały czas tylko tak drga mi jakiś nerw.Może ktoś wie co na to poradzić.
Stary 2007-01-17, 20:58   #712
Edwina2111
Raczkowanie

Rudzielcu trzymaj się. Jeżeli to coś może pomóc, to wysyłam w twoją stronę ciepłe myśli. Tzn. od jutra będę wysyłać, bo dzisiaj by tylko do ciebie zła energia dotarła.

Ja dzisiaj złapałam mega doła. Nic mi się dzisiaj nie udaje i w dodatku jestem w zaczepno-kłótliwo-wrednym humorze i już zaliczyłam awanturę z moim TŻ, którą sama sprowokowałam. Oczywiście już nie wiem, co mnie tak rozdrażniło. Chyba to że był i oddychał.
Najchętniej to sama bym siebie najpierw , a potem i jeszcze poprawiła , a na koniec . Idę spać, bo to mi może dzisiaj jedno wyjdzie. Pa. Do lepszego jutra drętwotki.

Stary 2007-01-26, 11:30   #713
Edwina2111
Raczkowanie

Hej, hej, żyje tu ktoś???

Stary 2007-01-26, 11:44   #714
neska951
Zakorzenienie

ja jestem
Stary 2007-01-26, 12:40   #715
Edwina2111
Raczkowanie

A już się martwiłam, bo się tak pusto i głucho zrobiło na naszym wątku. Pewnie wszyscy dobrze się czują, bo nikt się nie skarży. Może to w związku z powrotem śnieżnej zimy.

Stary 2007-01-26, 17:36   #716
neska951
Zakorzenienie

ja czuję się nawet dobrze ale wiadomo jak nic nie dolega to zapomina się o dolegliwościach
Stary 2007-01-26, 20:50   #717
Edwina2111
Raczkowanie

Cieszę się, że jest dobrze. Oby to trwało jak najdłużej.

U mnie niestety powróciły bóle w nadgarstkach, ale staram się nie tracić dobrego humoru. Tak sobie wmawiam, że to od zbyt długiego klepania w klawiaturę, he, he.

Stary 2007-01-28, 12:56   #718
Mary_Q
Zakorzenienie

hej hej jak sie macie kobietki?

bluegirl niestety do buska tera znie przyjade

jestem narazie w ciechocinku,teraz jetsem wdomku na sb/nd na przepustce :P lol hehe ale z gora nadal zle :| przewrocilam sie w basenie,znowu zdretwialam i mialam zawroty glowy :/

zrobilam zdjecia czynnosciowe syzji i c5 i c6 cos sie slizga :/ ale trzeba bedzie do ortopedy isc...pozatym ide zrobic dopplera tetnic szyjnych...

jak wroce napisze wsyztsko co i jak,moz ekomus pomoge

pozdrawiam cieplutko

3mcie sie
Mary_Q jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-28, 13:34   #719
poziomka61
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ANNA Z. Pokaż wiadomość
Witajcie!Pisze bo tez mam problem,otóż od jakiegoś czasu drży mi dolna powieka,nie przez cały czas tylko tak drga mi jakiś nerw.Może ktoś wie co na to poradzić.
To bardzo charakterystyczny objaw niedoborów magnezu w organiżmie.
Suplemenciki, lub czekolada w dużych ilościach
poziomka61 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-01, 09:31   #720
bluegirl
Zakorzenienie

umówiłam się na wizytę u dr Magi w Krakowie, można tam zrobić również Dopplera, portfel mi to napewno wyczyści, bo również kapilaroskopia, ale cóz trzeba, do tego przypałętała się też grypa jelitowa wczoraj, dziś siedzę w salonie 10 godzin, dobrze że siedzę bo na nogach ledwo się utrzymuję
zobaczymy co dr powie na wizycie

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości