![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dretwienie rak
ja już po kolejnej wizycie, poziom mykoplazmy czy jak to się zwało spada, ale nadal jest podwyższony, spadł tylko minimalnie, po 3 miesiącach od pierwszego badania, więc zapalenia płuc napewno nie przechodziłam, ale w takim razie czemu tej poziom jest tak wysoki?
drugie czego się nie spodziewałam to wysoki poziom białka, i znów powracają do teorii że białko czopuje mi naczynia krwionośne, mam skierownaie do poradni na badania wątroby ![]() ![]() czuję się gorzej, w przeddzień wigilii miałam serię bolesnych skurczy, jeden za drugim, dlatego że chciałam za wczesnie ruszać dalej, a dobrze wiedziałam ze po jednym skurczu zwłaszcza tak bolesnym powinnam nie ruszać stopy przez te 10 minut, i niestety skurcz za skurczem, nerwy, łzy ból okropny ręce drętwieją mi prawie co noc, już zaczynam się zastanawiać jak ja trzymam te ręce podczas snu, może ja je przyciskam własną głową ![]() śpię raz na rozłożonym, raz na złożonym łóżku, a co rano to samo, ręce zdrętwiałe, mam problem z wyłączeniem budzika, łapię go między 2 nadgarstki, bo palce nie reagują bezsilność, to słowo dobrze opisuje moje samopoczucie pozdrawiam
![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
co to ta mykoplazma jest ? i co Ci dolega?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
nawet nie mam pojęcia co to jest
![]() badania są robione w labolatorium, tylko trafią do sanepidu, na wyniki czeka sie 3 tygodnie, poziom podwyższony jest przy zapalaniu płuc lub bezpośrednio po przebyciu zapalenia, ale ja nawet nie byłam przeziebiona w ostatnim czasie. Jak teraz byłam na wizycie był inny lekarz znów, on poddał w wątpliwość to założenie że to pewnie po zapaleniu płuc, skoro ja w zaparte twierdze że nie mogłam miec zapalenia płuc. Powiedział że niekoniecznie musi to być zapalenie płuc i nie spodobały mu się znów inne moje wyniki.
![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
hmmm lekarze często nie słuchają pacjentów
może masz to samo co ja tężyczkę trzymaj się i nie poddawaj ja na prawidłową diagnozę czekałam 3 lata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
powracam znów do wątku
czuję się fatalnie, boję się że znów zemdleję, że nikogo wtedy nie będzie a ja zasłabnę, przewrócę się i znów nie będę mogła złapać powietrza czuję się rozbita, zmęczona, bezsilność to dobre słowo jestem bardzo senna, nie mogę się czasem wybudzić, to znów nie mogę zasnąć wieczorem, a nigdy wcześniej nie miałam z tym problemów drętwieją mi prawie co noc ręce, nogi mrowieją i drętwieją, skurcze też czesto są jestem nieobecna, rozbita, płaczliwa do tego, nie mam sił ani ochoty na nic być może to znów ta Hiperprolaktinemia daje o sobie znać, może to podwyższone białko sama nie wiem ![]() nie chce martwić mamy bo ona i tak bardzo się wszystkim przejmuje, ale czuję się fatalnie życzę Wam dużo zdrowia ![]()
![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czułam się identycznie w końcu zdiagnozowano ; hiperprolatynemię, utajoną niedoczynność tarczycy i tężyczkę .................leczę się nie mam już drętwień ani napadów surczowych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmiałam się ze wszystkiego, obojętne było mi czy idzie ślimak czy jedzie tir, stwierdziłam ze dziwnie na mnie działają i musiałam je odstawić łykam normalnie pigułki, chociaż słyszałam ze nie powinnam, ale lekarka przepisuje je, mimo że to ona skierowała mnie na badania czytałam tez ostatnio, że mimo iż rezonans nie wykrył guza to wcale nie oznacza że go nie ma, i nie ujawni się, ze należy powtarzać rezonans, a ja miałam go ze 2 czy 3 lata temu
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
Cześć kobiałki moje kochane!
Sto lat mnie tu nie było. Tęskiniłyście? W ogóle przez 3 miesiące z hakiem nie miałam czasu na buszowanie po Wizażu. Dopiero teraz przeżywa swój renesans. Zajrzałam do naszego wątku przekonana, że umarł śmiercią naturalną, a tu taka miła niespodzianka. Nadal tu jesteście kochane. I nowe twarze też są. Przeczytałam sobie wszystko, co pisałyście wstecz. Rudzielcu, patrzę na ten twój podpis i mnie jakoś chwyta za gardło. Widywałam cię już w lepszym stanie psychicznym. A nasza Nata79 nadal na tropie swojej choroby. ![]() Ach, teraz czuję, jak mi was brakowało. Buziaki dla całej paki. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
Edwino, cudownie jest Cię mieć z powrotem! zastanawiałam się, co u Ciebie. Inne panny, np. Olale czy Camelka tez mogłyby dać jakiś znak życia( w kontekscie naszych zmagań brzmi to nieco upiornie, co? ![]() U mnie jakby lepiej. Właściwie-bardzo mało się dzieje, jeśli chodzi o moje dolegliwości, bo jestem w domu juz ponad trzy tygodnie(szef dał mi urlop) i odpoczęłam bardzo.Wyprostowałam nos(zawsze o tym marzyłam, bo miałam złamany), czyli przeszłam operacje pod narkozą oraz silne przeziębienie kilka tygodni przedtem, wieć jakby coś miało być, to chyba teraz, co? Takie osłabienie organizmu... Blue, nie wyobrażam sobie takich dolegliwości jak Twoje. Ja już panikuje, jak mi coś lekko drętwieje, a Ty biedaku musisz znosić coś znacznie cięższego... Nika, Neska i Lewia- cieszę się, że dołaczyłyście do forum. Dużo ciekawych rzeczy się od Was dowiedziałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy hiper nie można brać tabsów bo niwstety można bardziej sobie zaszkodzić niż pomóc..........tak przynajmniej twierdzi mój endo, na razie biorę bromergon 0,5 tabletki na noc i źle się czułam tylko przez pierwsze dni kuracji , dodatkowo biorę mikroelementy jakie opisałam w postach wyżej..... bo neurolog powiedział mi że wachania wapnia [tężyczka czyli skórcze]+ podwyższona prolaktyna mogą powodować skoki ciśnienie stąd omdlenia i uczucie ciągłego osłabienia............... . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Jak samopoczucie w tę szarą, wietrzną pogodę.U mnie nie najlepsze
![]() prolaktyna powoduje ból piersi,bo mnie przed miesiaczka bola straszliwie.Pozdrowionka dla Naty,ktora sie odezwala wreszcie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
ja robię pole widzenia bo nie stać mnie na rezonas , nie musisz robić pola widzenia jak tak dokładnie główkę przebadałaś
![]() u mnie prolaktyna dawała takie objawy : depresja , zmęczęnie, wachania ciśnienia z tego omdlenia, trądzik ,.........ale te wszystkie objawy poza trądzikiem są objawami tężyczki i niedoczynności tarczycy którą również mam..........ale biorę leki i dol ustąpiły niemal zupełnie ![]() donoszę że dziś czuję się b dobrze 0 skurczów zresztą nie mam dolegliwości tego typu od maja dokładnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
![]() corka marnotrawna powraca na wątek . Zle sie czuję.bardzo zle. Znow t osamo. Dretwienia, a gdy za szybko porusze glową,albo chce spojrzec w bok,to po prstu kręci mi sie w glowie,i dretwieja usta. Czyli gówno powraca. Nie wiem czy to spowodowane odstawianiem seroxatu,czy po prstu znow wraca to cos. Nadal nie wiem co to, juz nie wierze ze to nerwica,chociaz przez ostatnie tyg nie mam powodow do radosci. Chyba pojdę prywatnie zrobic badanie na tęzyczkę jednak. Neska ,dzieki za to ze się tu pojawilas. ![]() Edwino wreszcie jestes! Nata Ty tez nas zaniedalbalas. Camelka sie czasami do mnie odzywa,musze przyznac ,że to ja ją ostatnio bardzo powaznie zaniedbalam ![]() Sciskam Was wszystkie,Blue trzymaj się mocno ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
witam po tak dluugiej przerwie
![]() mam nadzieje,ze sie jakos trzymacie ja 22 jade do sanatorium do Ciechocinka a potem zobaczymy gdzie...i zobaczymy czy mi pomoga ![]() obecnie czuje sie zle :/ bo spac ni moge normlanie :| leze prosto ok prostuje sie szyjka i klatka piersiowa ale za to boli moja dyskopatia lezdzwiowa na 3 poziomach ;( to ejst nie do wytrzymania nie sypiam w nocy a potem elze dopoludnia bo sie podniesc nie moge i wszytsko boli i caly dzien do niczego :/ ale taka prawda,ze trzeba zaczac cwiczyc...to w sumie nam najwiecej da...trzeba jakos umiesnic nasze wiotkie kregoslupki heh ![]() pozdrawiam cieplo wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
![]() wczorajszy spacer 20 minutowy zakończył się zsinieniem palców jednej ręki, doszłam do domu ból nadal był, były sino fioletowe, po 4 minutach opuszki stały się prawie czarne, pierwszy raz takie coś widziałam ![]() dziś dzwonię sie umówić na kapilaroskopię do dr Magi w Krakowie, pewnie termin oczekiwania znów z 3 miesiące, ale cóż tak źle jeszcze nie było ![]() i wreszcie do tej poradni hepatologicznej musze się umówić
![]() |
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Blue
![]() ![]() ![]() ![]() A kto to ta dr Magi? a tak nie na temat: powiekszyas sobie ava czy mi sie tylko wydaje? ![]()
![]() |
![]() |
#707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dr Maga to z tego co pamiętam specjalista chorób wewnętrznych, u niego można zrobić prywatnie kapilaroskopię, czyli badanie pod mikroskopem naczyń krwionośnych w opuszkach palców
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
aaa,to chłop!
![]() Hmm w sumie nieglupie badanie. Oczywiscie <wnerw> ze prywatnie .Ile takie badanie kosztuje?
![]() |
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czaje sie jeszcze zrobić Dopplera, ale nie wiem gdzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie!Pisze bo tez mam problem,otóż od jakiegoś czasu drży mi dolna powieka,nie przez cały czas tylko tak drga mi jakiś nerw.Może ktoś wie co na to poradzić.
![]() |
#712 |
Raczkowanie
|
Rudzielcu trzymaj się. Jeżeli to coś może pomóc, to wysyłam w twoją stronę ciepłe myśli.
![]() Ja dzisiaj złapałam mega doła. Nic mi się dzisiaj nie udaje i w dodatku jestem w zaczepno-kłótliwo-wrednym humorze i już zaliczyłam awanturę z moim TŻ, którą sama sprowokowałam. Oczywiście już nie wiem, co mnie tak rozdrażniło. Chyba to że był i oddychał. Najchętniej to sama bym siebie najpierw ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#713 |
Raczkowanie
|
Hej, hej, żyje tu ktoś???
![]()
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
ja jestem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Raczkowanie
|
A już się martwiłam, bo się tak pusto i głucho zrobiło na naszym wątku.
![]()
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
ja czuję się nawet dobrze ale wiadomo jak nic nie dolega to zapomina się o dolegliwościach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Raczkowanie
|
Cieszę się, że jest dobrze. Oby to trwało jak najdłużej.
![]() U mnie niestety powróciły bóle w nadgarstkach, ale staram się nie tracić dobrego humoru. Tak sobie wmawiam, że to od zbyt długiego klepania w klawiaturę, he, he.
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
hej hej jak sie macie kobietki?
![]() bluegirl niestety do buska tera znie przyjade ![]() jestem narazie w ciechocinku,teraz jetsem wdomku na sb/nd na przepustce :P lol hehe ale z gora nadal zle :| przewrocilam sie w basenie,znowu zdretwialam i mialam zawroty glowy :/ zrobilam zdjecia czynnosciowe syzji i c5 i c6 cos sie slizga :/ ale trzeba bedzie do ortopedy isc...pozatym ide zrobic dopplera tetnic szyjnych... jak wroce napisze wsyztsko co i jak,moz ekomus pomoge ![]() pozdrawiam cieplutko 3mcie sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Suplemenciki, lub czekolada w dużych ilościach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
umówiłam się na wizytę u dr Magi w Krakowie, można tam zrobić również Dopplera, portfel mi to napewno wyczyści, bo również kapilaroskopia, ale cóz trzeba, do tego przypałętała się też grypa jelitowa wczoraj, dziś siedzę w salonie 10 godzin, dobrze że siedzę bo na nogach ledwo się utrzymuję
zobaczymy co dr powie na wizycie
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.