|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
| 23-24.07 |
|
5 | 29,41% |
| 30-31.07 |
|
4 | 23,53% |
| 6-7.08 |
|
3 | 17,65% |
| 13-14.08 |
|
1 | 5,88% |
| 20-21.08 |
|
3 | 17,65% |
| 27-28.08 |
|
1 | 5,88% |
| Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
Cytat:
anoxa szkoda ze maz juz musial jechac. a jak Hubcik sie czuje? Frania oczywiscie jak co miesiac najlepsze zyczonka dla E. misio dzis skonczyl pol roczku
|
||
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
aniaa 100 lat dla Michcia i duzy buziak! Hubcik lepiej bynajmneij humorek ma lepszy pokasluje dalej katar tez ma ale nie ma goraczki
![]() kurcze juz pol roku ale ten czas leci
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
no leci niestety...
a tu mis |
|
|
|
#694 |
|
Wtajemniczenie
|
oczywiscie najlepsze zyczonka!!! ja cie...juz pol roku...za szybko jak dla mnie
|
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
michcio rewelacyjny jak zawsze a w tym stroju mikolaja jak nie on na buzce wyszedl moze przez to ze w czapce
|
#696 |
|
Raczkowanie
|
modro zdrowka dla malenstwa!
niezawsze biedna, mam nadzieje ze wirus szybko odfrunie i Maja nic nie podlapie dzidzia wiolek widac, ze Aleksowi sie bardzo podoba krzeselko i super ze katarek juz lepszyaniaa Sto lat dla Michcia! anoxa moj tż tez dzisiaj rano pojechal smutno mi baardzo teraz przyjedzie dopiero za 3 albo 4 tygodnie![]() agravka juz pewnie sie bawi w CNK, ja nie bylam, ale slyszalam od kumpeli ze fajnie tam jest, tylko trzeba miec duzo czasu zeby wszystko zobaczyć |
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Sto latek dla Michcia!!
Faktycznie czas leci niesamowicie
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#698 |
|
Raczkowanie
|
acha Agamarcio moj Olis tez ma naczyniaczka na główce dosyc sporego i mocno czerwonego, ale tez sie z nim nic nie dzieje, nie krwawi i nie powieksza sie, ale niestety tez na razie sie nic nie zmniejsza. Lekarka mowila ze powinien sam zniknac
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
kociamborek moj podobnie 3-4 tyg
|
#700 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie dzieciaczki sa sliczne, ale Misiek mnie powala za każdym razem Ja dopiero mam chwilę, Mała śpi, noc cieniutka, bo budziła się co chwila i chlipała, ale już jej trochę katar minął, za to kaszel ma paskudny. Prawie wcale nic dziś nie jadła, raz 80 rano, potem może z 20 ml zupki i później znowu około 80 ml mleka. Pić też nie chce. Odpuszczam jej dzisiaj, bo pewnie i tak czuje się do d.upy. Mi łeb napiernicza, w nosie sahara, gardło zawalone. Idę jutro z Małą do lekarza, musi ją osłuchać. Niezawsze, nie martw się, mój tż ostatnio też miał jelitówkę, normalnie tak, że szok, a potem szybko gacie w dół i na kibel siadał, ale szybko mu przeszło i nie zaraził ani mnie ani Małej. Mam nadzieję, że u Ciebie też będzie ok.
|
|
|
|
#701 |
|
Wtajemniczenie
|
niezawsze- kolejka do kasy byla taka, ze trzebaby 2h czekac-nie zdecydowalismy sie...
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#702 |
|
Zadomowienie
|
aniaa i Frania ja tylko na chwilke zlozyc Miskowi i Ernestowi zyczonka za piekne pol roczku
![]() I zalegle dla Kubusi olakoli niezawsze biedulko czuj sie lepiej! anoxa zdrowka dla Hubcia wiolek widac, ze Aleksowi krzeselko przypadlo do gustu ![]() anuszka hahaha! dokladnie goscie sa ok, ale na pare godzin, potem chce sie juz byc samemu |
|
|
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
100 lat dla Michałka!! ale on jest śliczniusi
![]() hej dzuiewczynki... ja tak na chwilunię... mam do Was pytanko... Ponieważ w lutym idę do pracy chcialabym nauczyc mojego synka picia z butelki.. słoiczki wcina jak szalony i praktycznie wszystko mu smakuje, jednak jak chcę podać mu jakieś piciu z butelki to jest od razu kwaśna mina,wypluwa smoka i za chiny nie chce pić.. nie chodzi tu o smak bo próbowałam podawać mu już dużo różnych rzeczy, herbatki soczki itp... próbowałam też ró0żne kształty smoczków i to też nie działa... czy może któraś z Was zna jakis sposób na dzidzię aby zechciała napić się w końcu z butelki? chciałabym aby mój synek nabył ta umiejętnośc zanim pójdę do pracy aby dziadziuś miał z nim trochę lżej z góry dzięki za odpowiedź
|
#704 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzieki
Cytat:
dzieki i wszystkiego naj dla Misia slodkosci! Cytat:
mam nadzieje, ze jednak Maje oszczedzi chorobsko![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzieki Juz sie troche lepiej czuje, bo goraczka spadla z 39 na 38 z hakiem i oczy mi nie plona najgorsze, ze tyle mleka musialam wylac od wczoraj Dziewczyny czy wasze dzieci piszcza? Maja to odkryla piszczenie i robi to dla zabawy i patrzy na nasza reakcje |
|||||
|
|
|
#705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedaczka z Ciebie z ta goraczka... najgorsze, ze nie mozna sobie polezec, tylko trzeba przy dziecku...a czemu wylewasz mleko? antybiotyk jakis? wlasnie Ada piszczala wczesniej, ale nie jakos mega duzo, a dzis to odkryla i poprostu caly czas piszczala na poczatku smieszne to bylo, ale pozniej juz nie bardzo wlasnie tz mi zrobil kanapeczki i podal winko takie wieczorki to ja lubie ))
|
|
|
|
|
#706 |
|
Zadomowienie
|
pewnie dla tego ze przy wysokiej goraczce mleko się zważa w piersiach
|
#707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja Mała piszczy już od dawna, z powodów różnych: raz z radości, raz jak się wścieka, czasami z nudów. Jak się nauczyła piszczeć to pękała głowa normalnie, teraz już trochę przystopowała, ale lubi nadal. |
|
|
|
|
#708 |
|
Wtajemniczenie
|
serio???pierwsze slysze!!!ja swoja karmilam normalnie jak mialam 39
|
|
|
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
no serio. mi polożna mówiła że powyżej chyba 38 lub 39 nie pamiętam dokładnie nie mozna karmić bo mleczko jest niedobre
![]() a tak w ogóle to jutro zaczynamy sie rozglądać z mężem za nowym komputerem, także jak dobrze pójdzie to juz pod koniec tygodnia będę miała z Wami stały kontakt ![]() Juz się nie mogę doczekać!!!![]()
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze kupilas Maji juz te butelki po 6 mc?
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Agravka ja leze a tz sie Maja zajmuje
|
||
|
|
|
#712 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oby malutkiej szybko przeszlo Cytat:
misiek jakis czas temu bardzo duzo piszczal teraz zdarza mu sie ale wiecej gada. od kilku dni nawija jak szalony wiolek zapomnialam napisac ze Aleks przeslodki a my kiepski dzien mamy. misiek wcale nie chcial dzis mleka. w nocy wypil 120 ml potem po 6 rano 70 ml i na tym koniec. o 12 zjadl obiadek i do wieczora mleka jesc nie chcial. kaszke przed snem zjadl normalnie. nie wiem o co chodzi. a na dodatek zasnal ladnie a po godzinie obudzil sie z wielkim rykiem. brzuch go boli dalam mu gripe water i spi teraz ciekawe jak dlugowogole to ostatnio kiepsko sypia. znow sie przebudza jeczy i steka ale to to jeszcze do przejscia. najgorsze ze kolo 2 w nocy wstaje i sie bawi |
|||
|
|
|
#713 | |
|
Zadomowienie
|
niezawsze o matko współczuję nie wyobrażam sobie mieć 39 jak ja już przy 37.5 umieram
entertete oby tym naszym małym wrażliwcom się polepszało ![]() Cytat:
aniaa, Frania 100 lat Misiek słodziutki jak zawsze pszczolka ohhh ile dziewczyn miało problemy z butelką i chyba nie ma jednego sposobu, każdy musi wypróbować na swoim maluchu co działa. ja nie pomogę bo aleks i butle i z łyżeczki i z cycka pięknie zawsze jadł
|
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie, ale kupie na pewno
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze ja jedna kupilamn ale zastanawiam sie czy te dziurki nie sa za duze zeby po 6mc juz dwac zobaczymy jak sie przyjmie jeszcze 12 dni i bedzie 6mc
|
#716 |
|
Raczkowanie
|
mleko sie waży w cyckach...
większej bzdury nie słyszałam sorki ale nie mogę się powstrzymać sikam i płaczę ze śmiechu (bez obrazy) a przy chorobie lepiej karmić cycem bo dziecko sie uodparniaja tez juz kupiłam butelke po 6 miesiącu ale dla Mileny ma ona za duży przepływ i sie krztusi więc wróciłam do 3 dziurek w soczku ![]() niezawsze życzę zdrowia ładnie zaczynasz ten rok, zdrowiej |
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
aniu sto lat dla ślicznego Misiaczka
Wiolek Rekin jak zawsze uśmiechnięty i taki kochany! niezawsze duzo zdrówka pszczólka karmic mozna nawet z 39 C, mleko sie nie warzy |
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa
wielkie buziaki dla Misia, slicznosci zgadzam sie z Marta, przy goraczce mozna karmic wiolek rosnie ci Rekinek
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sumie po sciagnieciu tez nie widzialam by mi sie zwazylo jutro juz nakarmie Maje moim mlekiem, bo chyba juz te tabletki nie dzialaja po tylu godzinach ok 16 haaaaaaaa Anoxa niezle juz 6m za szybko to leci ![]() Alguien wlasnie mialam sie Ciebie pytac co fajnego juz umie Twoja mala, bo najstarsza jest ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- dzieki juz o niebo lepiej
|
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze myślę, że juz możesz, chociaż specjalistka od karmienia jest tu dzidzia. A tak w ogóle jak Twoje ściągnie, robią sie jeszcze zatory czy już nie? To dobrze że juz lepiej bo niemoc w czasie gorączki to masakra. Ale miło ze strony tz ,że sie wykazal i Ci pomaga.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

ale z 2 strony ja biorę ciągle zyrtec to nie idzie mu to z mleczkiem
tz przed sylwestrem mial rewolucje i gora i dol i goraczka, ale 4 jego kolegow tez i jeden byl u lekarza i doszli do wniosku, ze sie w knajpie struli, ale niestety ja wczoraj to samo mialam, z lazienki nie wychodzilam i temp.39 c, matko jak ja sie zle czuje, tz do Mai wstawal, ale mnie to tak denerwuje, ze nic nie jestem w stanie zrobic i boje sie aby Maja sie nie zarazila, bo to chyba rotawirus, w takim momencie sie ciesze, ze zaszczepilismy ja, bo sasiadow corka zlapala to i 2 dni w szpitalu spedzila

teraz przyjedzie dopiero za 3 albo 4 tygodnie
Faktycznie czas leci niesamowicie 

tak, że szok, a potem szybko gacie w dół i na kibel siadał, ale szybko mu przeszło i nie zaraził ani mnie ani Małej. Mam nadzieję, że u Ciebie też będzie ok.

goscie sa ok, ale na pare godzin, potem chce sie juz byc samemu
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i chyba nie ma jednego sposobu, każdy musi wypróbować na swoim maluchu co działa. ja nie pomogę bo aleks i butle i z łyżeczki i z cycka pięknie zawsze jadł
większej bzdury nie słyszałam sorki ale nie mogę się powstrzymać sikam i płaczę ze śmiechu (bez obrazy) a przy chorobie lepiej karmić cycem bo dziecko sie uodparnia