Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-02, 10:21   #691
_Kari_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 514
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

A ja ide sobie w³asnie na ¶niadako zrobic owsiankê z pra¿onymi jab³kami z cynamonem
Zjem mo¿e kilka plastrów szynki kurczaczkowej po owsiance
W miedzy czasie ³ucha ojeju lnianego (pomaga tez na zaparcia ale nie tylko)
Na obiad Cyc kurzy ze szpinakiem (albo broku³y z kalafiorem)
Podwieczorek to pewnie bedzie kawka z budyniem
Na kolacje mo¿e jaka¶ sa³atka wazywna albo warzywno-rybka !!

Raczej to ma byæ na R - i tak pyrów czy chleba nie jem
_Kari_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 12:10   #692
orzeszek01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 750

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
bardzo mi zale¿y.proszê o radê. by³am u lekarza kaza³ mi niestety stosowaæ olej rycynowy i je¶æ du¿o surowych jab³ek oraz t³uste ryby i orzchy-w sporych ilo¶ciach....(po 8dni sie nie wypró¿ni³am)
próbowa³as zje¶æ kilka ¶liwek?
wode przegotowan± piæ?
mi to pomaga na zaparcia
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 12:19   #693
yousuck
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 633

Czarna kawa + jab³ko dzia³aj± prawie na ka¿dego
Stary 2011-04-02, 12:42   #694
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 966

Cytat:
Napisane przez yousuck Poka¿ wiadomo¶æ
Czarna kawa + jab³ko dzia³aj± prawie na ka¿dego
na ni± ju¿ nie...
jak kto¶ ma problemy z jelitami, d³ugotrwa³e zaparcia to wiêkszo¶æ domowych sposobów nie zadzia³a.
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 12:54   #695
ekstradyska
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 440

Cytat:
bardzo mi zale¿y.proszê o radê. by³am u lekarza kaza³ mi niestety stosowaæ olej rycynowy i je¶æ du¿o surowych jab³ek oraz t³uste ryby i orzchy-w sporych ilo¶ciach....(po 8dni sie nie wypró¿ni³am)

wiêc dzisiejszy (wiem ¿e masakra ale wyjê z bólu, nie wy³azi³am z ³ó¿ka polaz³am tylko do lekarza bo my¶la³am ¿e umieram!)
eR.
woda z cytryn± i miodem
kawa i grucha
I.dwie kromy razowca ze s³onecznikiem,po³owa wie¶niaka, sa³ata, pomidor, ogór, szczypior, rzodkiew; inka z duz± ilo¶ci± mleka
II.kefir 400g, b.du¿a pomarañcza
III.po³owa makreli, filet z dorsza duszony w warzywach (2marchwie, pietrucha, por, cebula i pomidory); pó³ jab³ka
IV.reszta wie¶niaka ze sniadania (czyli ok.po³owa), ogórek szczypiorek
i trochê jab³ka. +dwie ³y¿ki oleju rycynowego(nie mog³am nic wiêcej wcisn±æ)
woda,koper,czerwona herbata i inne herbaty

na jutro...
woda z miodem i cytryn±
kawa i grucha
I.owsianka (3³ p³, 2³ otr±b na mleko-wodzie) +4suszone ¶liwki, 2³ychy ¿urawiny suszonej i wie¶niak;
II.po³owa du¿ego jogurtu nat. (czyli na oko 170g) + du¿e jab³ko albo dwa i dwie ³ychy siemienia (jak mam je zmieliæ je¶li nie mam m³ynka do kawy?) i cynamon
III.du¿a pier¶ z kurczaka zapiekana ze spor± ilo¶ci± twarogu, szpinaku, i wszysko z olejem z pestek winogron; warzywa na patelniê;
IV.jajecznica z dwóch jaj z twarogiem i warzywami/ ca³a makrela( 200g w skórce) I warzywa

I co bêdzie to to?

a ile dziennie pijesz wody mineralnej, ?
hmm ja na twoim miejscu popróbowa³abym :
- je¶c ciep³e zupy codziennie
- ogórki kiszone, kapusta kizona - i równiez zupa z tych warzyw
- cos t³ustego - tak t³uszcz daje poslizg, osobiscie zamist olejku rycynowego (co jest fuj) po prostu zrobi³abym sa³atkê - mo¿e grecka z fet± i oliw± ...albo inne...(oczywiscie stosój sie do zalecen lekarza jesli chodzi o olejek, ja nie podwazam lekarskiej opinii - na przyszlo¶c mówie)
- wywali³abym otreby z diety - masz owsianke, razowiec, warzywa, owoc, inne ¿ród³a b³onnika, jesz prawie codziennie otreby ale jak widac one nie skutkuja, nie kazdemu s³uz±...
- kefir , jogurt, m±slanka (tak¿e owocowa), spróbowa³abym równieæ activi najlepiej do picia np kiwi truskawka , bo te owoce pobudzaja jelita
- w³asnie owoce - warto skusic siê na cos innego niz jab³ko - truskawki kiwi pomarancz itp

uregulowa³as tarczycê ? co powiedzia³ endykronolog, i jak ci wysz³y badania
to wazne
przypuszczam, ¿e twoje "tycie" to po prostu zaleganie ka³u w jelitach ..¿e tak brzydko powiem..
nie wyprózniac sie po 8 dni, przy diecie do¶æ wysokoresztkowej - musi miec to jakies odbicie na wadze
daj sobie spokój na razie z jamis cud dietami redykcyjnymi, ewentualnie obniz kaloryczno¶c od swojego zapotrzebowania, skup siê na regulacji pracy tych nieszczesnych jelit

aha, ja bym jeszcze wywalila wiekszo¶c herbat - zostawi³a z jedna, ponadto do³aczy³a herbate np rooibos bo ona nie zawiera kofeiny wcale, pomaga troche na problemy trawienne.
z innych sposobów pozostaje
- czopek gilcerynowy (apteka) - próbowa³as ?
- kontrowersyjna 3-dniowa dieta tombaka - tzn kefir sucharki, sok jab³kowy sucharki, warzywa sucharki -
d³ugotrwa³e zapracia nie saniczym dobrym, jak dojdzie do dwóch tygodni, to po prostu organizm zatruwa siê toksynami, nerki gorzej pracuja wtedy juz trzeba siêgn±c po prostu po srodek przeczyszczajacy...- tzn sól gorzka np...
p.s. prosze nie umoralniac za niketóre metody, bo sa napewno mniej szkodliwie niz bardzo d³ugotraw³e zaparcie
a na przysz³o¶codwiedzic gatsrologa - koniecznie
tu lekarz rodzinny nie zdzia³a nic, kompleks badan i porzadny lekarz
ekstradyska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 12:56   #696
PoProstuIzka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

Dzisiejsze
I-owsianka na mleku z fur± p³atków cheerios trochê cookie crisp i gar¶ci± mieszanki studenckiej+soczek Capri Sonne (taki pyszny,niemiecki)

II-brak bo ¶niadanie jedzone by³o ok.11 ;D

III-du¿y talerz zagêszczanej zupy ogórkowej z ziemniaczkami i trochê kopytek z miêskiem w sosie pieczeniowym

IV-pewnie wpadnie jaki¶ jogurt i orzeszki w miodzie <3

V-grahamka z serem i szynk±+kakao do popicia

po drodze trochê p³atków cheerios i czipsów (wiem niezdrowo ..ale chêæ niesamowit± mam )
PoProstuIzka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 13:24   #697
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PoProstuIzka Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze
I-owsianka na mleku z fur± p³atków cheerios trochê cookie crisp i gar¶ci± mieszanki studenckiej+soczek Capri Sonne (taki pyszny,niemiecki)

II-brak bo ¶niadanie jedzone by³o ok.11 ;D

III-du¿y talerz zagêszczanej zupy ogórkowej z ziemniaczkami i trochê kopytek z miêskiem w sosie pieczeniowym

IV-pewnie wpadnie jaki¶ jogurt i orzeszki w miodzie <3

V-grahamka z serem i szynk±+kakao do popicia

po drodze trochê p³atków cheerios i czipsów (wiem niezdrowo ..ale chêæ niesamowit± mam )

ma³o
brak warzyw(w zupie , ale za ma³o)
brak owoców
ma³o bia³ka
i zapewne za ma³o kalorii

generalnie luzny jadlospis, koniecznie do dopracowania

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Pe

¦: 2 kromki razowego: 1-z mas³em orzechowym crunchy i d¿emem truskwkowym, 2- z serkiem topionym paprykowym z sa³at±, pomidorem, bazyli± i szczypiorem. 6³ musli crunchy ze szklank± mleka (w ten oto sposób mi siê skoñczy³o ale to nic, bo ju¿ zaopatrzy³am siê w nowe ciut inne.) jab³ko.

II¦: berliso jab³kowe, bu³a z ziarnami z mas³em, serem, sa³at±, pomidorem, szczypiorem i bazyli±.

Ob: Talerz gêstej grzybowej zabielanej z kluskami.

P: Warstwowo - banan, jogurt nat., kiwi, czekolada gorzka pokruszona, pokruszone herbatniki (wysz³a porz±dna porcja ) ale i tak wszama³am jeszcze orzechowe Danio

K: 2 kromki razowego z mas³em: 1- z serem salami i pomidorem, bazyli±; 2 - z mas³em i z sa³atk± pikantn± z makreli(du¿o) + ogromna gar¶æ mieszanki studenckiej. Nie umiem siê przemóc do 3 kromek. ;/// choæ jada³am tak zawsze na U..

Po: kisiel truskawkowy, którego jakim¶ cudem dzi¶ nie zjad³am.

I jak?

hmmm dalej jest do¶c s³abo, poprawi³as podwieczorek czy II sniadanie, natomiast obiad le¿y - ma byc porzadny obiad na P, a jest...zupa...
zupy sa fajne owszem, zrób sobie jak±s w miare lekka, ale zabielana i wypij kubek przed obiadem w³asciwym - obiad to w zasadzie najbardziej odzywczy i kaloryczny posi³ek w ci±gu dnia
mo¿ebyc miêso, maj± byc wegle, tluszcze, warzywka, ma byc bogato !!!
pisa³as ¿e masz miec 3000 kcal - nie ma tu tyle, napewno tu tyle nie ma
fajnie, ze sie prze³amujesz, ale jesz duzo takich pierdo³ek -tzn fajnie, ¿e gdzies wpadna orzeszki i berliso- sa potrzebne, ale wazne sa 3 g³ówne posi³ki - sniadanie obiad kolacja na maksa porzadne, odzywcze i kaloryczne
ziemniaki miesko sa³tka z oliwa/majonezem/ smietana-
nie ogorek kiszony,
makaron sos , zapiekanki, cuda - mo¿esz jesz wszystko - ma byæ obiad, czy w twoim domu tak czesto nie ma obiadu...tylko zupa (bardzo czesto widze u ciebie w³asnie tylko zupê) twój tato siê np tym najada ? jedz jak rodzina, tak po prostu
Stary 2011-04-02, 13:26   #698
ama09
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 458

R
I: du¿a grahamka z polêdwic± drobiow± z warzywami, jab³ko
II: ma³a grahamka z rzodkiewk± <3, szklanka ma¶lanki
III: w±tróbka( fuuu-ale mam anemiê), 2 du¿e gotowane ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i marchewki
IV: pó³ dro¿d¿ówki z budyniem
V: wie¶niak z migda³ami i cynamonem, 3 schrupane rzodkiewki

ogólnie dzi¶ taki, wiem ¿e sobie pozwoli³am na dro¿d¿ówkê-ale to nie oznacza ¿e jem je codziennie
pozdrawiam i proszê o ewentualne wskazówki(tym bardziej je¶li która¶ z Was jest na redukcji a ma anemiê)
ama09 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 13:38   #699
Junx
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144

Dzisiejsze R
z okazji wolnej niedzieli troszkê sobie pozwoli³am
I: herbata z bratka na czczo, 3 kromki ciemne z mas³em, twaro¿kiem i sa³at±, w miseczce rzodkiewki i ogórek w kosteczkê, gruszka
II: 2 muffinki z razowej m±ki, z p³atkami owsianymi, s³odzikiem, rodzynkami, gorzk± czekolad± i s³onecznikiem, herbata rooibos,
III: porcja lasagne ze szpinakiem, serkiem wiejskim i beszamelem dukana (niestety makaron bia³y), herbata puerh
IV: serek homo naturalny z cynamonem i s³odzikiem, kawa z mlekiem bez cukru
V: sa³atka z sa³aty, pomidora, szynki

A! Godzinny spacer po parku

Junx jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 13:42   #700
yousuck
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 633

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Poka¿ wiadomo¶æ
na ni± ju¿ nie...
jak kto¶ ma problemy z jelitami, d³ugotrwa³e zaparcia to wiêkszo¶æ domowych sposobów nie zadzia³a.
Skoro sytuacja przybra³a powa¿niejszy obrót, lekarz bêdzie jedynym rozwi±zaniem. Musi byæ przecie¿ jaki¶ powód.

Cytat:
Napisane przez Junx Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze R
z okazji wolnej niedzieli troszkê sobie pozwoli³am
I: herbata z bratka na czczo, 3 kromki ciemne z mas³em, twaro¿kiem i sa³at±, w miseczce rzodkiewki i ogórek w kosteczkê, gruszka bardzo ³adnie
II: 2 muffinki z razowej m±ki, z p³atkami owsianymi, s³odzikiem, rodzynkami, gorzk± czekolad± i s³onecznikiem, herbata rooibos, ma³o redukcyjnie, ale zdrowo. w koñcu jest 10% odstêpstwa
III: porcja lasagne ze szpinakiem, serkiem wiejskim i beszamelem dukana (niestety makaron bia³y), herbata puerh je¶li makaron jest z semoliny, ma stosunkowo niskie IG, chocia¿ oczywi¶cie pe³noziarnisty lepszy. doda³abym miêsa
IV: serek homo naturalny z cynamonem i s³odzikiem, kawa z mlekiem bez cukru ok
V: sa³atka z sa³aty, pomidora, szynki ok

A! Godzinny spacer po parku
Dzi¶ sobota przecie¿ mnie siê podoba, jest ³adnie i lu¼niej, ale póki nie jest to codzienno¶ci± to waga i tak powinna spadaæ. Za du¿o nabia³u (w ¶n, ob, podw) - do³ó¿ jaja i ryby/miêso

Edytowane przez yousuck
Czas edycji: 2011-04-02 o 13:48
yousuck jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 13:51   #701
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120

dzisiejsza Redukcja

1. ¶niadanie: fili¿anka kawy z mlekiem. danio z orzechami laskowymi, herbatnikiem, s³onecznikiem i migda³ami.

2. II ¶niadanie: herbata zielona. 2 kanapki razowego pe³noziarnistego z mas³em, sa³at±, szynk± i 1/3 czerwonej papryki.

3. obiad: bêdzie spaghetti z pieczarkami, odrobin± parmezanu. szklanka wysoka soku z 2 grejfrutów.

4. podwieczorek: planujê kefir z mieszank± jak do danio ze ¶niadania.

5. kolacja: herbata zielona. twaro¿ek wiejski ze szczypiorkiem, kie³kami - to na 2 kanapkach razowego z mas³em.

w miêdzy czasie du¿o wody, trochê ruchu i ze 2 marchewki do przechrupania z jab³kiem du¿ym
Pia Gizela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 14:37   #702
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 768

dziewczyny czy to jest normalne ¿e kawa czarna na czczo z jab³kiem/gruch± nic mi nie daje,
owsianka na wodzie z suszonych ¶liwek (tzn.zalewam duu¿o tych ¶liwek ponad 8 napewno wrz±tkiem i zostawiam na noc, a rano poprostu gotujê z mlekiem, lub wie¶niakiem) jem kefiry od 2tyg codziennie,
wczoraj ju¿ nawet na³yka³am siê tego oble¶nego oleju (ma³o nie zwróci³am)
I On mi te¿ nie pomóg³! aha stosujê te¿ laxinat, ale nic siê nie zmi³o.

Czy mam siê baæ? co to znaczy mam pêdziæ do gastrologa?
Ile kosztuje prywatna wizyta...?
Czy te czopki s± na receptê? Mo¿e ta herbata z senesem?chocia¿ nie chcia³abym.... ale mo¿e co¶ da.? Przecie¿ ten olejek jest silnie przeczyszczajacy a ja nawet zwyk³ej ku*y nie zrobi³am.
, a tego siemienia nie wypije-jak wypi³am ten kisiel, i zobaczy³am ziarneka to wyobrazi³am sobie ¿e to s± jakie¶ robale o¶lizg³e i zwymiotowa³am tym wszystkim.

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 14:43   #703
_Kaitlyn_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 50

Moja dzisiejsza R:

¦niadanie:
3 kromki orkiszowego z szynk± i serem ple¶niowym, papryk± i sa³at±. Czerwona herbata.

Obiad:
2 nale¶niki z m±ki pe³noziarnistej z truskawkami i twarogiem, Jab³ko, troszkê s³onecznika i pestek dyni.

Podwieczorek(bêdzie):
Jogurt naturalny.

Kolacja:
Grillowana pier¶ kurczaka, sa³atka z sa³aty, kukurydzy, pomidora, ogórka, papryki.

(wsta³am o 10 tak wiec nie by³o 2 ¶niadania)

Poproszê o ocenê, czy jest dobrze, czy co¶ zmieniæ Z góry bardzo dziêkuje.
_Kaitlyn_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 15:32   #704
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Poka¿ wiadomo¶æ
ma³o
brak warzyw(w zupie , ale za ma³o)
brak owoców
ma³o bia³ka
i zapewne za ma³o kalorii

generalnie luzny jadlospis, koniecznie do dopracowania

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

hmmm dalej jest do¶c s³abo, poprawi³as podwieczorek czy II sniadanie, natomiast obiad le¿y - ma byc porzadny obiad na P, a jest...zupa...
zupy sa fajne owszem, zrób sobie jak±s w miare lekka, ale zabielana i wypij kubek przed obiadem w³asciwym - obiad to w zasadzie najbardziej odzywczy i kaloryczny posi³ek w ci±gu dnia
mo¿ebyc miêso, maj± byc wegle, tluszcze, warzywka, ma byc bogato !!!
pisa³as ¿e masz miec 3000 kcal - nie ma tu tyle, napewno tu tyle nie ma
fajnie, ze sie prze³amujesz, ale jesz duzo takich pierdo³ek -tzn fajnie, ¿e gdzies wpadna orzeszki i berliso- sa potrzebne, ale wazne sa 3 g³ówne posi³ki - sniadanie obiad kolacja na maksa porzadne, odzywcze i kaloryczne
ziemniaki miesko sa³tka z oliwa/majonezem/ smietana-
nie ogorek kiszony,
makaron sos , zapiekanki, cuda - mo¿esz jesz wszystko - ma byæ obiad, czy w twoim domu tak czesto nie ma obiadu...tylko zupa (bardzo czesto widze u ciebie w³asnie tylko zupê) twój tato siê np tym najada ? jedz jak rodzina, tak po prostu
U mnie zawsze jada³o siê obiady jednodaniowe. Przenios³am siê do dziadka, nie mam wp³ywu na to co mama wykombinuje na obiad, bo w tygodniu musi co¶ przygotowaæ dzieñ wcze¶niej, ¿eby chory dziadek, do którego siê przenie¶li¶my, móg³ co¶ szybko zje¶æ, a w³a¶nie jak eksperymentujemy to wybrzydza, tak jak dzi¶ no i do tego nie pogryzie.. A wiadomo w tym wypadku najlepsza jest zupa w³a¶nie. Te¿ mi siê to nie podoba, no ale muszê siê przystosowaæ, trudno. Zup nie mam codziennie wiêc nie jest tak ¼le, a jak s± to zabielane, gêste z mas± ziemniaków, czy makaronu/ ry¿u. Czy jem jak rodzina? Jem najwiêksze porcje. Gdy tata ¿y³ jad³am porcje takie jak on, serio, teraz mam po prostu tak± sytuacjê w domu i moim zdaniem i tak jako¶ sobie radzê..
no. Wybaczcie mi za OT.
Wiem, ¿e gdy dziadek wydobrzeje trochê to te¿ bêdzie to wygl±da³o inaczej... No ale dziêkujê mimo wszystko.
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 15:34   #705
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

Cytat:
Napisane przez _Kaitlyn_ Poka¿ wiadomo¶æ
Moja dzisiejsza R:

¦niadanie:
3 kromki orkiszowego z szynk± i serem ple¶niowym, papryk± i sa³at±. Czerwona herbata.

Obiad:
2 nale¶niki z m±ki pe³noziarnistej z truskawkami i twarogiem, Jab³ko, troszkê s³onecznika i pestek dyni.

Podwieczorek(bêdzie):
Jogurt naturalny.

Kolacja:
Grillowana pier¶ kurczaka, sa³atka z sa³aty, kukurydzy, pomidora, ogórka, papryki.

(wsta³am o 10 tak wiec nie by³o 2 ¶niadania)

Poproszê o ocenê, czy jest dobrze, czy co¶ zmieniæ Z góry bardzo dziêkuje.
przerzuæ te pestki z obiadu do podwieczorku i bêdzie ok
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 15:57   #706
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie zawsze jada³o siê obiady jednodaniowe. Przenios³am siê do dziadka, nie mam wp³ywu na to co mama wykombinuje na obiad, bo w tygodniu musi co¶ przygotowaæ dzieñ wcze¶niej, ¿eby chory dziadek, do którego siê przenie¶li¶my, móg³ co¶ szybko zje¶æ, a w³a¶nie jak eksperymentujemy to wybrzydza, tak jak dzi¶ no i do tego nie pogryzie.. A wiadomo w tym wypadku najlepsza jest zupa w³a¶nie. Te¿ mi siê to nie podoba, no ale muszê siê przystosowaæ, trudno. Zup nie mam codziennie wiêc nie jest tak ¼le, a jak s± to zabielane, gêste z mas± ziemniaków, czy makaronu/ ry¿u. Czy jem jak rodzina? Jem najwiêksze porcje. Gdy tata ¿y³ jad³am porcje takie jak on, serio, teraz mam po prostu tak± sytuacjê w domu i moim zdaniem i tak jako¶ sobie radzê..
no. Wybaczcie mi za OT.
Wiem, ¿e gdy dziadek wydobrzeje trochê to te¿ bêdzie to wygl±da³o inaczej... No ale dziêkujê mimo wszystko.

przepraszam, bardzo mi przykro, ¿e uderzy³am tam, gdzie nie powinnam,przez swoja wscibsko¶æ
wiekszego komentarza to nie wymaga, a Ty doskonale wisz o co chodzi
wiêc...nom..postaraj sie po prostu czasem ugottowac obiadek dla siebie/rodzinki , drugie dani albo ciep³a kolacjê...bedzi be\ardziej kalorycznie , zdro, i jenocesnie smaczniei trzymaj sie niunia, naprawde
uwierz ¿e naprawde, wszystke cierpieniai z³e chwile sie wzróca z nawiazk± i bedzie lepiej..
Stary 2011-04-02, 16:41   #707
Moyraa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 591

Redukcja / Utrzymanie

I. P³atki owsiane, ³y¿ka otr±b, jakie¶ 3 ³y¿ki domowej granoli (p³atki, nerkowce, cukier trzinowy, miód), mleko sojowe, suszone morele i ¶liwki, ³y¿eczka s³onecznika, ok. 100g serka wiejskiego, jab³ko;
Przed - ³y¿ka oleju lnianego i ³y¿eczka ogórecznika;
II. 3 kromki chleba orkiszowego:
- 2 z szynk± drobiow± i mas³em
- 1 ("piêtka") z samym mas³em
III. Na mie¶cie - 2 ga³ki lodów - waniliowe i czekoladowe, rurka z kremem, jedno ma³e ciastko gratisowe
IV. Gulasz z piersi z kurczaka, ziemniaki gotowane na parze
V. Serek wiejski / serek homo, du¿a gar¶æ orzechów (brazylijskie, nerkowce, migda³y) - czyli jak zwykle

narazie jakie¶ 2h chodzenia, jeszcze bêdzie wieczorem d³ugi spacer

Znów niewarzywnie, ale znów wiêkszo¶æ dnia poza domem, no . Jutro ju¿ zupa bêdzie.

Edytowane przez Moyraa
Czas edycji: 2011-04-02 o 16:42
Moyraa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 17:23   #708
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo ma³o warzyw i prawie 4 jajka . To chyba trochê za du¿o jak na jeden dzieñ, ale zdarza siê i tak... Z racji sporego wysi³ku fizycznego to wydaje mi siê trochê ma³o, szczególnie w drugiej po³owie dnia. Nie chodzisz g³odna?
dziêkuje za komentarz
No fakt sporo jajek... ale lodówka ¶wieci³a pustkami a to by³o chyba z niej najracjonalniesze by zje¶æ
od 3 tygodni do¶æ systematycznie i porz±dnie æwiczê w tym równie¿ si³owo i jako¶ po æwiczeniach zauwa¿y³am, ¿e w ogole nie chodzê g³odna...mog³abym nie je¶æ nic, ale sporo spalam wiêc zawsze co¶ staram siê wcisn±æ mimo wszystko

waga stoi ale cm lec± wiêc co¶ siê dzieje... wa¿enie za tydzieñ

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 18:39   #709
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moyraa Poka¿ wiadomo¶æ
Redukcja / Utrzymanie

I. P³atki owsiane, ³y¿ka otr±b, jakie¶ 3 ³y¿ki domowej granoli (p³atki, nerkowce, cukier trzinowy, miód), mleko sojowe, suszone morele i ¶liwki, ³y¿eczka s³onecznika, ok. 100g serka wiejskiego, jab³ko;
Przed - ³y¿ka oleju lnianego i ³y¿eczka ogórecznika;
II. 3 kromki chleba orkiszowego:
- 2 z szynk± drobiow± i mas³em
- 1 ("piêtka") z samym mas³em
III. Na mie¶cie - 2 ga³ki lodów - waniliowe i czekoladowe, rurka z kremem, jedno ma³e ciastko gratisowe
IV. Gulasz z piersi z kurczaka, ziemniaki gotowane na parze
V. Serek wiejski / serek homo, du¿a gar¶æ orzechów (brazylijskie, nerkowce, migda³y) - czyli jak zwykle
narazie jakie¶ 2h chodzenia, jeszcze bêdzie wieczorem d³ugi spacer

Znów niewarzywnie, ale znów wiêkszo¶æ dnia poza domem, no . Jutro ju¿ zupa bêdzie.

ale wystraczy na chleb po³ozyæ salate na to cos ser/szynke na to pomidora/ogórka/rzodkiweke/szczypior
do obiadu moznadoda gotowany brokul lub salatke
wszystko mozna jak sie chce

kiedys nie lubi³am jogurtu naturalnego, nie wyobra¿alam sobie jak mozna to je¶c, dzis dla mnie jogurt owocowy jest fe, a naturalne w³asnie lubie (zacze³am je je¶c glownie ze wzgledu na wapn, nie na dietê, po prostu sa bardziej odzywcze wed³ug mnie ni¿ te owocowe), serek wiejski kiedys mi nie smakowal - wola³am np danio, dzi¶ uwielbiam wiejskie serki, z tym, ¿e ¶wie¿e, - ze sklepu do loówki i szamac od razu, bo potem kwasniej± (?), i hmmm kwestia przyzwyczajenia, a warzyw jest tyle odmian i gatunków, tyle sposobów ich przygotowywania, ¿e naprawde to nic trudnego by zacz±c uzupe³niac nimi ditetê
Stary 2011-04-02, 18:43   #710
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
ale wystraczy na chleb po³ozyæ salate na to cos ser/szynke na to pomidora/ogórka/rzodkiweke/szczypior

kiedys nie lubi³am jogurtu naturalnego, nie wyobra¿alam sobie jak mozna to je¶c, dzis dla mnie jogurt owocowy jest fe, a naturalne w³asnie lubie (zacze³am je je¶c glownie ze wzgledu na wapn, nie na dietê, po prostu sa bardziej odzywcze wed³ug mnie ni¿ te owocowe), serek wiejski kiedys mi nie smakowal - wola³am np danio, dzi¶ uwielbiam wiejskie serki, z tym, ¿e ¶wie¿e, - ze sklepu do loówki i szamac od razu, bo potem kwasniej± (?), i hmmm kwestia przyzwyczajenia, a warzyw jest tyle odmian i gatunków, tyle sposobów ich przygotowywania, ¿e naprawde to nic trudnego by zacz±c uzupe³niac nimi ditetê
W³a¶nie. Polecam warzywa szczególnie na obiad - mo¿na zrobiæ leczo z miêsem i warzywami, mo¿na zrobiæ warzywa po chiñsku z kurczakiem i makaronem/ry¿em, mo¿na zrobiæ zupê z du¿± ilo¶ci± warzyw... Mnóstwo jest sa³atek, np. z warzywami, kurczakiem i pysznym dressingiem, dziêki którym potrawa nabiera smaku... Albo szasz³yki warzywno - miêsne... Wg mnie taka kanapka z mas³em i szynk± nabiera smaku dopiero, gdy ob³o¿ymy j± warzywami
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 18:52   #711
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U. celujê w lekkie R.
1¶n - trzy placuszki owsiano-otrêbowo-orzechowe posmarowane cienko nutell±/kremem z bia³ej czekolady.
malutki ¿ytni rogalik - lubiê je same.
2¶n - kromka ¿ytniego z szynk± z indyka i pomidorem, serek wiejski 200g.
40 km na rowerku.
obiad - miseczka miêsa z indyka z pieczarkami, kromka ¿ytniego z twarogiem i pomidorem,po - dwa placki owsiane ze ¶niadanie - same.
kolacja - gar¶æ orzechów laskowych, jajecznica z dwóch jajek.

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
dziewczyny czy to jest normalne ¿e kawa czarna na czczo z jab³kiem/gruch± nic mi nie daje,
owsianka na wodzie z suszonych ¶liwek (tzn.zalewam duu¿o tych ¶liwek ponad 8 napewno wrz±tkiem i zostawiam na noc, a rano poprostu gotujê z mlekiem, lub wie¶niakiem) jem kefiry od 2tyg codziennie,
wczoraj ju¿ nawet na³yka³am siê tego oble¶nego oleju (ma³o nie zwróci³am)
I On mi te¿ nie pomóg³! aha stosujê te¿ laxinat, ale nic siê nie zmi³o.

Czy mam siê baæ? co to znaczy mam pêdziæ do gastrologa?
Ile kosztuje prywatna wizyta...?
Czy te czopki s± na receptê? Mo¿e ta herbata z senesem?chocia¿ nie chcia³abym.... ale mo¿e co¶ da.? Przecie¿ ten olejek jest silnie przeczyszczajacy a ja nawet zwyk³ej ku*y nie zrobi³am.
, a tego siemienia nie wypije-jak wypi³am ten kisiel, i zobaczy³am ziarneka to wyobrazi³am sobie ¿e to s± jakie¶ robale o¶lizg³e i zwymiotowa³am tym wszystkim.
nienormalne. je¶li nie dzia³aj± ¿adne domowe sposoby, to faktycznie wybierz siê do lekarza, bo musi byæ przyczyna. czopki s± bez recepty i faktycznie dora¼nie s± bardzo skuteczne. senesu nie polecam, a przynajmniej nie na d³u¿sz± metê. prywatna wizyta pewnie oko³o 70 z³, niestety.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 18:54   #712
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
U. celujê w lekkie R. po co? wagê masz w normie... po którym¶ Twoim jad³ospisie, w którym za³amywa³a¶ siê nad 2/3 bu³ki z nutell± i mas³em orzechowym, zaczê³am siê zastanawiaæ, czy naprawdê wszystko ok?...
1¶n - trzy placuszki owsiano-otrêbowo-orzechowe posmarowane cienko nutell±/kremem z bia³ej czekolady.
malutki ¿ytni rogalik - lubiê je same. ok
2¶n - kromka ¿ytniego z szynk± z indyka i pomidorem, serek wiejski 200g. przyda³by siê owoc. mas³o jest?
40 km na rowerku.
obiad - miseczka miêsa z indyka z pieczarkami, kromka ¿ytniego z twarogiem i pomidorem,po - dwa placki owsiane ze ¶niadanie - same. ok

brak podwieczorku

kolacja - gar¶æ orzechów laskowych, jajecznica z dwóch jajek. + warzywa + kromka z mas³em

jw.
ma³o
nie ma ¿adnego owocu
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 19:12   #713
mon88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 416

Dzisiejsze R

¦niadanie: (dzisiaj sobota, wiêc ¶niadanie by³o po 10)

ma³y jogutrt naturalny, ze skorojnym bananem, ³y¿k± otrêbów, 2 ³y¿kami p³atków owsianych do tego kilkana¶cie rodzynek i ma³a ³y¿eczka miodu, zielona herbata z cytryn±

obiad:
co¶ ala chiñszczyzna (pier¶ z kurczaka, mro¿onone chiñskie warzywa, przyprawy i br±zowy ry¿)

podwieczorek:
2 kromki chleba z pieczon± papryk±, kilkoma plasterkami domowej kie³basy i plasterkiem ¿ó³tego sera, zielona herbata z cytryn±

kolacja:
sa³atka (sa³ata lodowa, koktajlowe pomidorki, czerwona cebula, ser feta, pestki s³onecznika i vinegret)

do tego 1,5l wody mineralnej

proszê o ocenê

Edytowane przez mon88
Czas edycji: 2011-04-02 o 19:15
mon88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 19:14   #714
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
Na utrzymaniu mo¿e by jeszcze usz³o, ale na Pe to za ma³o. Nie wydaje mi siê, ¿eby¶ na tym przyty³a...
Cytat:
Napisane przez M92 Poka¿ wiadomo¶æ
Jak na U to ok, ale Ty masz PPPPPP! Zacznij je¶æ porz±dnie kobieto! ;P
Dziekuje za ocene dziewczyny... To jeszcze musze zwiekszyc A dzisiaj mia³am troche wyzadowo bo poza domem wiec moglo wyjsc slabo ale do sprawdzenia pisze :

¦niadanie:
3 komki chleba ka¿da z mas³em
dwie z sa³at± i po plasterku szynki z indyka
jedna z d¿emem niskos³odzonym

2 ¦niadanie:
batonik musli + duze jab³ko <<- zabra³am z domu

3 ¦niadanie:
kanapka - z 2 kromek chleba (z³o¿ona) z margaryn± (ram±) sa³at±, szynk± z indyka i papryk± <<- zrobiona w domku i zabrana w trase

Obiad:
SPHINX (delikatna, grillowana pier¶ z kurczaka 100g, z cebul±, papryk± i pieczarkami, podawana z ry¿em i lekk± sa³atk± wegetariañsk±) <= ta pier¶ jak na grilowan± by³a bardzo t³usta ale nie narzekam

Podwieczorek:
Serek wiejski z wkrojonym bananem i szcypta cynamonu

Kolacja:
Bêd± 2 kanapki albo 5 pierogów z truskawkami... ) jeszcze nie wiem

Wiem, ¿e rewelacji nie ma... no ale na wyjezdzie to trudniej tak zwiekszyc, od jutra "postanawiam poprawê" !! ) Ile wogole kalorii powinnam zjadac bo narazie to tak do 2000 liczylam, chocia¿ wiem ze liczyc nie powinnam
Stary 2011-04-02, 19:32   #715
M92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 129

Agashia, 3000. I nie bój siê skoku, rusz metabolizm!

Co do jad³ospisu to fajnie, ¿e zjad³a¶ co¶ na mie¶cie, wiem, ¿e to bywa trudne przy ed. A ten batonik musli to typu fitness, czyli minimalna ilo¶æ kcal, czy trochê bardziej po¿ywny? ;>
Nie no, ogólnie, to bierz siê w gar¶æ! Jak w ogóle z wag±? Jak nie chcesz tu to mo¿esz na PW, oczywi¶cie je¶li w ogóle chcesz powiedzieæ. ;P
M92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 19:34   #716
_becia_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 121

U:
*placki z p³atków owsianych,serka wiejskiego,jajek,z bananem i orzeszkami ziemnymi, posmarowane mas³em orzechowym i miodem/powid³em z jab³kek i cnamonem, szkl.mleka z miodem cukrem i cynamonem potem kromka razowca z mas³em,serem ¿ótym,wêdlin±,sa³atk± i ogórkiem
*(na zakupach na szybko) banan, jogurt do picia brzoskwinia-marakuja, kilka ma³ych ciasteczekFornetti (ró¿ne,z twaro¿kiem,truskawkami kiwi i napewno moje ulubione-brzoskiwinia ale chyba jeszcze jakie¶...)
*zupa porowa z serkiem topionym i kromkami razowca sma¿onymi na ma¶le czosnkowym, filet z dorsza panierowany, kasza gryczana i buraki z jab³kiem i chrzanem oraz troche mojej ulubionej z kiszonej kapuchy,merchwii jab³ka i oliwy;
*jogurt millera z chrupkami czekoladowymi, kanapka razowca z mas³em serem ¿ótym i papryk±, kawa³ek szarlotki z budyniem tarym ciastem na wierzch -najlepsza na ziemiii! i troche orzeszków ziemnych->takie o podjadanie nic konkretnego
*w³a¶nie skoñczy³am je¶æ,,barszcz czerwony gêsty z ziemniakami i jajami, dwa krokiety z miêsem i jeszcze do tego kubek barszczu bez "wk³adu"
oraz na deser (eh ta babcia//) kubeczek lodów wanilowych z ciep³ym powid³em jab³kowym (w³. podgrzanym wk³adem do szarlotki który pozosta³)cynamoem i rodzynami. tyle.
potem bêdzie co¶ bo jak zwykle idê na spacerro

i jak? (aha ostatnio przyty³am ok 1kg )

Mateusz
_becia_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 19:43   #717
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez M92 Poka¿ wiadomo¶æ
Agashia, 3000. I nie bój siê skoku, rusz metabolizm!

Co do jad³ospisu to fajnie, ¿e zjad³a¶ co¶ na mie¶cie, wiem, ¿e to bywa trudne przy ed. A ten batonik musli to typu fitness, czyli minimalna ilo¶æ kcal, czy trochê bardziej po¿ywny? ;>
Nie no, ogólnie, to bierz siê w gar¶æ! Jak w ogóle z wag±? Jak nie chcesz tu to mo¿esz na PW, oczywi¶cie je¶li w ogóle chcesz powiedzieæ. ;P
Czasami potrafie sie prze³amac...) ja ogolnie chce sie odzywiac zdrowo i strasznie boje sie s³odyczy... wiec dlatego u mnie zadko goszcza...A batonik musli to nie fitness ale taki BiO z owocami poprostu bez dodatku cukru ale przyznaje ze byl mega s³odki :P http://www.pasaz.v10.pl/img/thumbs/T...0d61dd1efa.jpg to ten batonik, mam nadzieje ¿e to dobry wybór ??
Biore sie w garsc, moj psychiatra twierdzi ze jest lepiej i byle dalej do przodu. a co do tej liczby 3000 strasznie strasznie mnie przeraza gdyz w kalkulatorze na przemiane materii wyszlo mniej a ja nie chce mega duzo tyc na tydzien... ustalone mam z lekarzem ze tak max 3 kg na miesiac...
Stary 2011-04-02, 19:46   #718
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

Utrzymanie

I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków na mleku - z gruszk± i cynamonem; kawa zbo¿owa z mlekiem.
II. Dwie kromki razowca - z twarogiem pó³t³ustym, wêdzonym brzuszkiem ³ososia i ketchupem/z twaro¿kiem, wêdlin± z kurczaka, pomidorem & rze¿uch±; jab³ko.
III. Miseczka zupy fasolowej z ziemniakami; udko z kurczaka z zupy, gotowane broku³y i surówka z bia³ej kapusty.
IV. Serek homogenizowany z cynamonem; pó³ kalarepki.
V. Dwie kromki razowca - z twaro¿kiem, kurczakiem i ketchupem/z twarogiem pó³t³ustym, pomidorem i kie³kami s³onecznika; kawa zbo¿owa z mlekiem.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 19:46   #719
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
przepraszam, bardzo mi przykro, ¿e uderzy³am tam, gdzie nie powinnam,przez swoja wscibsko¶æ
wiekszego komentarza to nie wymaga, a Ty doskonale wisz o co chodzi
wiêc...nom..postaraj sie po prostu czasem ugottowac obiadek dla siebie/rodzinki , drugie dani albo ciep³a kolacjê...bedzi be\ardziej kalorycznie , zdro, i jenocesnie smaczniei trzymaj sie niunia, naprawde
uwierz ¿e naprawde, wszystke cierpieniai z³e chwile sie wzróca z nawiazk± i bedzie lepiej..
Wierzê w to, w koñcu musi

Pe:

¦: 1,5 parówy z keczupem (to drugie pó³ wszama³a mama), mieszana grahamka z mas³em na pó³: z szyn±, pomidorem, szczypiorem, rzodkiewk± i bazyli±; z pikantn± sa³atk± z makreli, Caro z mlekiem... banan.

II¦: 220g Danio waniliowego z saszetk± musli crunchy bananowo-czekoladowego z lidla, mega gruuucha

Ob: Solidna porcja piersi z kurczaka w sosie ¶mietankowo-zio³owym z ry¿em (b. du¿o, ale ja uwielbiam takie obiady)

P: 4 du¿e danonkowo-bananowe placuszki(rozwijam siê kulinarnie): 3 grubo z nutell±, 1 suchy(od dziadka), Fisiel o smaku truskawki z marchewk± (jestem tym rozczarowana, jednak wolê te z kawa³kami owoców.) Caro.

K: My¶la³am o jakim¶ omlecie z szyn± i serem, ale mama kupi³a mi spor±, miêciutk± grahamkê, wiêc chyba zjem j± z mas³em, jak±¶ szyn± + ca³y serek wiejski z pomidorem, bazyli±, rzodkiewk± i szczypiorem. No chyba, ¿e mnie na tego omleta najdzie...

I to chyba bêdzie wszystko. no.. chyba, ¿e wpadnie jeszcze ten muller mix bo mnie kusi, diabe³ jeden

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-04-02 o 20:05
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 20:21   #720
Moyraa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 591

Cytat:

W tym problem, ¿e nie lubiê kanapek z warzywami, w ogóle warzyw za bardzo nie lubiê. Niektóre jako¶ prze³knê, ale np. do zupy przynajmniej nie muszê siê zmuszaæ. Ale z tym przyzwyczajeniem to racja. Kiedy¶ nie lubi³am p³atków owsianych - dzi¶ je uwielbiam i nie wyobra¿am sobie dnia bez nich. Serka wiejskiego te¿ nie lubi³am - teraz lubiê. Ale jako¶ z warzywami trudniej.

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
W³a¶nie. Polecam warzywa szczególnie na obiad - mo¿na zrobiæ leczo z miêsem i warzywami, mo¿na zrobiæ warzywa po chiñsku z kurczakiem i makaronem/ry¿em, mo¿na zrobiæ zupê z du¿± ilo¶ci± warzyw... Mnóstwo jest sa³atek, np. z warzywami, kurczakiem i pysznym dressingiem, dziêki którym potrawa nabiera smaku... Albo szasz³yki warzywno - miêsne... Wg mnie taka kanapka z mas³em i szynk± nabiera smaku dopiero, gdy ob³o¿ymy j± warzywami
Naprawdê chcia³abym je je¶æ z apetytem... Ale u mnie jest na odwrót - jak ob³o¿ê kanapke warzywem to niedobra. Ale jak przyjd± sezonowe warzywa to spróbujê jako¶ siê przekonaæ i do tego. Ogólnie kiepsko u mnie z kosztowaniem czego¶ nowego. D³ugo muszê siê przekonywaæ, ¿eby w koñcu skosztowaæ... . Prawie od zawsze by³am niejadkiem i niestety trochê z tego pozosta³o. Chocia¿ jak by³am ca³kiem ma³a to i szpinak jad³am. Ale cz³owiek chyba g³upieje z czasem .
Moyraa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.