|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
BAN stały
|
Dot.: soczewki kontaktowe
Cytat:
Wczoraj (dziś u okulisty byłam) popłakałam się TŻtowi, że może okaże się, iż jakąś chorobę mam i oślepnę Kobieta zawsze jakiś powód do łez znajdzie
|
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#693 |
|
BAN stały
|
No nie, już po wizycie, choroby żadnej nie mam...
TŻ wie, że jak sobie coś wkręcę, to już jest koniec i zaczął się głupkowato śmiać, że jak oślepnę, to chociaż "rentkę" dostanę ![]() No a potem był mój ryk. On ma ze mną życie. Dzisiaj tylko 4h noszenia soczewek. |
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#695 |
|
BAN stały
|
Założyłam dzisiaj rano soczewki, nawet dość szybko mi poszło.
Ale mam wątpliwości, czy czasem na złą stronę ich nie ubrałam. Starałam się włożyć je tą stroną, w którą jakby same się wywinęły. Jak poznać, że soczewki są włożone na lewą stronę, bo tego się obawiam. Widzę dobrze, nie mam zamazanego obrazu...ale cały czas czuję (choć lekko), że mam soczewki. Ale może to kwestia przyzwyczajenia... Okulistka poleciła mi płyn do oczu, tylko że niewyraźnie napisała, jakiś Hyabak czy coś. Znacie? Ile kosztuje? |
|
|
|
#696 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja też na początku "czułam", że mam kontakty założone
Myślę, że to kwestia tego, że oko nie jest przyzwyczajone do noszenia ciała obcego Z czasem powinno się to zmienić Zresztą jakbyś nałożyła soczewki na lewą stronę to raczej byś to poczuła. Ja wtedy mam uczucie kłucia, nie jest to zbyt przyjemne
|
|
#697 |
|
BAN stały
|
Bo nic mnie nie przeraża tak, jak soczewka założona na lewą stronę, chociaż okulistka mówiła, że raczej nie ma takich problemów wsród jej pacjentów.
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po założeniu prawidłowym oko sie uspokaja |
|
|
|
|
#699 |
|
BAN stały
|
No właśnie, ale ja wciąż wprawdzie delikatnie, ale czuje te soczewki (to mój drugi raz). Dlatego mam nadzieję, że to tylko brak przystosowania oka do soczewek.
Eh...skomplikowana sprawa
|
|
|
|
#700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#701 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
i wcale ich nie czułam. Tylko nie wiem czy to kwestia emocji czy po prostu zostały dobrane jakieś lepsze, bardziej miękkie. Największy kłopot oczywiście pozostał z zakładaniem i zdejmowaniem .
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie są dla Ciebie najlepsze, a ktorych bys nie polecila?
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz eksperymentuje z roznymi miesiecznymi i 2 tygodniowymi, ale zadne mi tak nie podchodzą jak 3mies |
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze spróbuj tych, co ja używam??
|
|
|
|
|
#707 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam głupie pytanie, ile mogą leżeć soczewki w zamkniętym pojemniczku zalane płynem? Wczoraj wieczorem jak zwykle po ściągnięciu, umyłam je i zalałam płynem. Czy mogą one być tam bez otwierana do poniedziałku rana?
|
#708 |
|
BAN stały
|
Justyna, wydaje mi sie, że bez problemu mogą.
|
|
|
|
#709 |
|
Wtajemniczenie
|
takie soczewki zalane plynem moga lezec do 30dni.
|
|
#710 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję bardzo
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynki zalamalam sie, bo plynu ktory zaczelam uzywac 1 wrzesnia zużyłam juz ponad polowe :/ I znow czuje ze mi na niecale 2 miechy starczy ;( zbankrutuje ;((( Napiszcie mi prosze jeszcze raz jak jest z tym plukaniem, bo probuje robic tak jak w instrukcji plynu i chyba jednak producenci troche przesadzaja :/ Z drugiej strony nie chce sobie znowu podraznic oczu i oszczedzac na oczach NAPISZCIE, KIEDY PLUKAC SOCZEWKI, A KIEDY POJEMNICZKI, ILE PLYNU WLEWACIE DO POJEMNICZKOW, TAK MINIMALNIE ZEBY TYLKO SOCZEWKI ZAKRYLY, CZY DO OZNACZENIA KTORE JEST NA WEWNETRZNEJ SCIANCE??? POMOZCIE! |
|
|
|
|
#712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przy soczewce po lewej stronie albo czuję jakby piasek pod powieką, albo widzę wszystko przez mgłę więc nie zdażyło mi się tego nie zauważyć ![]() Cytat:
Nie robi to dla mnie żadnej różnicy - z tipsami czy bez.
|
|
#713 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: pytanie do osób noszących soczewki kontaktowe
Wg mnie to dobrze jak soczewka jest nawilżona. Nie widze problemu w tej sytuacji, można śmiało nosić soczewki.
|
|
|
|
#714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wieczorem przy zdejmowaniu soczewek nalewam plynu (tak ciut ponizej zaznaczonej lini - cale sa zakryte plynem), wkladam soczewki (bez plukania). Rano wyjmuje i albo je przeplukuje w paru kroplach plynu albo nie (zalezy to u mnie czy sa niedawno otwarte czy juz je mam pol miesiaca). Wylewam plyn z pojemniczka i go susze. Co drugi dzien po wylaniu wlewam pare kropel i wyplukuje pojemniczek i susze. Raz w tygodniu wyparzam wrzatkiem. A na wieczor nalewam plynu, wkladam soczewki i tyle. Czy odpowiedz jest satysfakcjonujaca?
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) szybciej ci się skończy i więcej zarobią ![]() 2) jak coś ci się stanie to nie zwalisz na płyn, bo zapewne nie przestrzegałaś dokładnie instrukcji ![]() Ja mam bardzo wrażliwe oczy, podatne na infekcje i powiem ci, że nie cackam się z tym tak i jakoś żyję. A noszę to już z 6 lat albo i dłużej. Żadne tam ciągłe płukanki i przeczyszczenia. Jedyne czego przestrzegam z ogromną surowością to dokładnego wyszorowania rąk i wytarcia ręcznikiem papierowym zanim dotknę soczewki albo oka
|
|
|
#716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie soczewki nosisz ?Cytat:
|
||
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przpraszam, może moje pytania są głupie i oczywiste ale naprawdę to dla mnie b. nurtujące i ważne. Dzięki za wszystkie odpowiedzi
!
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
senkju
![]() Lalaith - ja nalewam płyn do mniej więcej połowy pojemniczka - tak żeby zakryć soczewki. Nie przepłukuję ich dodatkowo, wystarczy jak się wymoczą. Pojemnik płuczę i dokładnie wycieram tak często, jak pamiętam ale nie codziennie. Przede wszystkim dbam o czyste ręce przy zakładaniu i zdejmowaniu.
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zastanawiam się nad zakupem cienia do powiek Sephory, czarnego z brokatem, bo straszliwie mnie kusi i nieziemsko mi się podoba!
Ale gdzies spotkalam sie z opinia ze przy soczewkach nie powinno sie tego typu cieni używać. Co myślicie? Używacie? Kupić? Zwłaszcza że teraz jest promocja... |
|
|
|
#720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pojemniczek dolaczany do Renu Bausch&Lomba jest mniejszy. Sa jeszcze takie jakies co sie soczewki wklada do koszyczkow takich plastikowych, a plyn nalewa sie do jakby malego kubeczka i potem koszyczek z soczewkami sie wklada do tego kubeczka - i te pojemniczki tez mam wrazenie strasznie duzo plynu "zżerają". Ja z moim pojemniczkiem od Renu robie tak: wyjmuje rano soczewki i oplukuje je na reku w kilku kroplach plynu, zakladam. Jesli widze ze pojemniczek jest brudnawy ( ) tzn ze cos w nim plywa jakis kurz lub cos podobnego, albo po prostu uwazam ze jest brudny, to wtedy oplukuje plynem wlewajac troche (mniej niz do przechowywania soczewek), nastepnie wykonuje "ruch obrotowy" pojemniczkiem (
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

!
Z czasem powinno się to zmienić 

Pojemniczek dolaczany do Renu Bausch&Lomba jest mniejszy. Sa jeszcze takie jakies co sie soczewki wklada do koszyczkow takich plastikowych, a plyn nalewa sie do jakby malego kubeczka i potem koszyczek z soczewkami sie wklada do tego kubeczka - i te pojemniczki tez mam wrazenie strasznie duzo plynu "zżerają".