![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe Żony 2011 - część II
Cytat:
![]() ![]() Nic tak z wczesnego dzieciństwa nie pamiętam jak grube welurowe (tak welurowe!) zasłony tak grube by nie przepuszczały nawet odrobiny światła ![]() ![]() Mama przy każdej sposobności nam przypomina, że niedobre dzieci z nas były i siłę to my to chyba ze słońca brałyśmy bo 'niejadki i niespatki' aaa no i o wspinaniu się na regał to już nie wspomnę bo 'chem sioko' ![]() Edytowane przez takaya Czas edycji: 2011-07-27 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Moja Mama mowi, ze ja usypialam o 23 ciej (jako niemowlak), potem tata wstawal do pracy rano, to mnie karmil, i dalej spalam do 9ej czy 10ej.... i tym sposobem moja mama wyspana byla, ze hej!
Jak bylam mala to jadlam tylko przez sen, no ale to problemu nie bylo, czekali az zasne, wtykali butelke i tyle ![]() ![]()
#693 |
Zakorzenienie
|
Takaya dobre generator
![]() Passion a co to są pyrki ?? Ziemniaczki z ogniska o dobre też dawnoooo nie jadłam Ale robicie ochotę na jedzenie ![]() Siostra męża też ma synka chyba z adhd bo na weselu jak popieprzony latał i wogóle nie usiedzi na miejscu a problem jest jeszcze większy bo on tylko po niemiecku rozumie po polsku nic w ząb
#694 |
Zakorzenienie
|
Ojej, Kuleczka, to dlaczego do niego po polsku nie mowia? Pyrki to kartofelki
![]()
#696 |
Zakorzenienie
|
Bo nie chcą mu mieszać w głowie jak chodzi w niemczech do przedszkola to wszystko po niemiecku, a jak mówią w domu po polsku do siebie to on strasznie się wkurza bo nic nie rozumie. On teraz ma 3 lata więc już powinni uczyć go po polsku żeby szybko załapał wiadomo człowiek im młodszy tym szybciej chwyta języki.
#697 |
Zakorzenienie
|
Wiesz Kuleczka, ja uwazam, ze powinni go byli uczyc od samego poczatku mowiac do niego po polsku.... Ja tam tak zamierzam postepowac z moimi dziecmi. Nie wybaczylabym sobie, gdyby nie znaly polskiego i nie mogly sie porozumiec z moja czescia rodziny.
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
I_Ka no mama miała nieźle bo jeszcze brat rok młodszy, któremu spać nie dawałyśmy
![]() Kuleczka a właśnie powinni mówić od razu do niego i po polsku i po angielsku, małe dzieci bardzo szybko rozumieją w dwóch językach, owszem czasem mówią pół tak pół tak ale nie ma to mija. Lepiej jak dziecko rozumie co się do niego mówi |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
Takaya, ale dawalyscie z siostra czadu.... to moze chociaz maz byl spokojnym bobasem.... wtedy bylyby jakies szanse....
#700 |
Zakorzenienie
|
Mówię wam ale numer. Pisze do mnie siostra (przyjechała do kraju w pt i w niedziele wraca teraz jest u rodziców) czy to możliwe by Lamia była u niej na oknie o siedzi i sie w nią wpatruje tak jakby chciała by ją wpuścić do domu (często z diabłami jeździmy do rodziców by się wybiegały)
Nie no myślę sobie niemożliwe, jak wychodziłam do pracy była w domu no ale bądź co bądź białe koty to jednak rzadkość... Dzwonię do męża (już w paranoję wpadłam) ale Lamiucha siedzi sobie na kanapie u nas w mieszkaniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ziemniak sam w sobie nie tuczy, wręcz jest zdrowy bo ma potas ![]() ale polany 2 litrami tłustego sosu albo masła już tak ![]() ten w jajkach nie jest ponoć taki szkodliwy i jakoś organizm sam sobie z nim radzi Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
Tez wlasnie czytalam, ze ziemniaczki same w sobie nie tucza, podobnie jak makaron
![]() ![]() ![]()
#703 |
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też uważam że powinni do niego mówić w dwóch językach ale co poradzić teraz z babcią ( moją teściową ) nie pogada hahaha
![]() Takaya no to niezłe cyrki ale się zeschizowałaś
#704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie polewam tłuszczykiem nie robię sosów (ostatnio teściowa ubolewała "że kiedyś to synuś sosiki jadł ![]() ![]() Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2011-07-27 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Jejku, jak synus bedzie mial ochote, to przeciez moze sobie zrobic, nikt mu nie broni, nie? Jednak filozofia tesciowych jest niesamowita!
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja powiedziałam do niej "Jak mu zbraknie to pewnie mama mu chętnie zrobi jakiś sosik i zaprosi na niedzielę" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
Tak jakby zona, to druga mama byla, a nie partnerka, eh, no rece opadaja
![]()
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i do tego mnie chwali że niby się uczę a wszystko jest pyszne na co ona "no wiadomo niedługo moją kuchnię pewnie przebije" a czy tu chodzi o to by kogoś przebijać ![]() wiadomo że mieszkamy teraz razem to nie stołujemy się u mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
No pewnie mamom ciezko oddac dzieci i chcialyby choc troche czuc sie potrzebne, to zrozumiale, ale takie zachowanie jak mamy Twojego meza, jest troche dziecinne... powinna sie cieszyc, ze Wam sie dobrze uklada, ze syn zadowolony, eh!
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Ale juz jestem glodna, czekam az szefowie poleza na obiad, to wysjocze z moja salatka z ciecierzycy i warzyw! Mniam!
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2011-07-27 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
abstrachując od tematu.... co sądzicie o tym... ?
http://lula.pl/lula/56,111792,100083..._czy_kit_.html |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
ja po pracy szybko wciągnę zupę i lecę do koleżanki co rodzi we wrześniu
![]() DELL wszystko kwestia gustu ja pomyślałabym chyba o czymś takim na cywilny sam ![]() znaczy nie wybrałabym raczej długiej typowo ślubnej a jakąś krótką albo jasną albo w kolorze |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
DELL, ja jestem na nie. Nie dlatego, ze te sukienki sa nieladn, bo niektore na prawde bardzo fajne, ale nie zamienilabym mojej dlugiej sukni z trenem, welonem, na miniowke, ktora w sumie moge ubrac takze na inne okazje (w innym kolorze).
#713 |
Zakorzenienie
|
no jak dla mnie to na slub kościelny też krótka nie odpowiada....
ale tam przeglądałam włąsnie stronki i wpadł mi ten artykuł w oko, i ciekawa byłam co Wy na to ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- siedzę i wcinam nekatrynki na przemian z brzoskwiniami...! są takie pyszneeeee, że moge je jeść non stoper ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Nie było mnie, wszystko nadrobiłam ale nie mam co pisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
Dark
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
hej Dark,
napisz co tam nowego u Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z10010311Q,Minisukienki-slubne.jpg Ja koniecznie chciałam suknię z pięknym trenem a tak na ślub do kogoś to nie będę zakładała takiej bo się z trenem tańczyć nie da no i jakoś głupio w takiej paradować ![]() W krótkiej do ślubu bym nie poszła nawet jakbyśmy mieli tylko ślub bo po prostu szkoda mi takiej okazji kiedy wreszcie można założyć piękną długą suknie ![]() Są ładne krótkie (może nie aż takie mini) ale takie za kolano albo do kostki w stylu lat 60tych wyglądają super! modelo-162_ronna_c-coleccion-novia-rosa-clara-rosa-clara-2010.jpg modelo-164_rosal_b-coleccion-novia-rosa-clara-rosa-clara-2010.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
DELL wspomniałam troszkę o dzisiejszym USG w klubie. A takto nic u mnie nowego nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
byłam i zostawiłam po sobie znak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja zazwyczaj trochę tluszczu z tego co piekłam.smazyłam mięso albo wcale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.