|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Cytat:
![]()
![]() |
#692 |
Raczkowanie
|
sylvi300 cieniowanie ma to do siebie że jak chcesz raz na 3 miesiące podciać końcówki to jest to strasznie trudne. Każesz fryzjerce podciąć naprosto, a co z resztą włosów, które są krótsze?
![]() "pocieszyłaś" mnie, że schodziłaś z cieniowania rok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
no mi to różnie, czasem 1 cm, czasem 1,5, raz mi urosły 2 cm
#696 | |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2916059 5]Ad. 1
Sama robię sobie perfumy z olejkami eterycznymi i jeszcze nie narzekałam, że rozpylacze nie działają. Chyba że - przechylę butelkę lub mam dosłownie końcówkę i jakimś sposobem po prostu powietrze się dostaje do rozpylacza zamiast tego, co trzeba. Nie przechylałaś butelki jakoś? I nie wiem, ile tych olejków jest w środku, dużo tego dolałaś? Może nie rozpuściły się i stąd problemy. Ad. 2 Co do pierwszego pytania - jak najbardziej. Drugiego pytania nie bardzo rozumiem, ale inne wcierki też się powinny sprawdzić (inne nie znaczy wszystkie). A dodawać olejki eteryczne do alkoholowych wcierek możesz śmiało, byle nie za dużo.[/QUOTE] dziękuję pięknie tatty ![]() drugie pytanie chodziło o to czy warto samą wodę brzozową wcierać, bo może to strata czasu a lepiej coś innego, bogatszego w skład stosować dziewczyny kupiłam w aptece powiedzcie ceny ok? joanna rzepa kuracja - 8,99 zł capitavit - 9,59 zł Cytat:
![]()
![]() |
#697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeżeli chodzi o inne specyfiki BABUNI to znajdziesz je w Naturze, Rossmanie, Kauflandzie...i są za grosze niektóre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja co do kosmetyków Babuni jakoś nie jestem przekonana... Nie wiem nawet czemu nie. Dziewczyny, a co myślicie o olejku Vatika z ekstraktem z migdałów? (klik) używała któraś z Was? Bo moja siostra chce go kupić i zastanawiam się, że może też bym go sobie sprawiła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
joanna rzepa kuracja wzmacniająca -7,50 /wcierka z dozownikiem, a nie ampułki/ capitavit -6,90 ![]() Na dozie droższe.... Wczoraj kupiłam też wreszcie maskę /krem/ kallosa z placenta. Ona jest /dla moich kudełków/ po prostu boska!!! Wahałam sie między placenta a latte , ale mój pan od zaopatrzenia włosowego polecił placentę i jak zawsze dobrze mi doradził. I jeszcze dał mi próbki szamponu i odzywki matrixa nawilżające.
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() Edytowane przez czarnaaa33 Czas edycji: 2011-09-03 o 15:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!! Marzenia się spełniają: mam cudowne sterczące baby hair!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Do pozbycia się prześwitów jeszcze bardzo długa droga (mam bardzo rzadkie włosy), ale przynajmniej wiem, że moja pielęgnacja nie idzie na marne. Buziak
#704 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#705 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ...no jestem świadoma po poczytaniu KWC , że tylko poczatek będzie super, dlatego bedę ja zamiennie stosować z innymi. Mój mąż powiedział, że za tę cenę takie wiadro to mam ze trzy jeszcze inne wybrać ![]() Tę wcierkę joanny kupiłam w zamian za seboradin niger lotion-bo on 23zł, więc kasa przeważyła. No i w sierpniu był seboradin. Jak skończę tę to wrócę do niego. Do tego kupiłam drugą butelkę capitavitu i do tej joanny dodałam połowę capitavitu i 10 kropel olejku rozmarynowego. To jest na skalp, a na długość psikam samym capivitem ![]() Ale wiecie co.......te wszystkie zabiegi wcierkowo-olejowe/rycyna/ zmywaja mi szybko farbę ![]() jeszcze zapomniałam......jestem po 2 uzyciach pomidora na skalp-wrażenia........mrowienie , pieczenie lepsze niż rzepa i seboradin ![]()
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() Edytowane przez czarnaaa33 Czas edycji: 2011-09-03 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeżeli chodz o oleje to ja na razie mam czysty kokos i migdał ale jak sie skończą to coś z vatiki bym chciała...ale mam jeszcze czas ![]() czekam na Twoją opinie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi dziewczyny, gdzie wy kupujecie te Vatiki i olejki eteryczne? Tylko przez internet?
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
Naftę nakłada się na suche czy mokre włosy bo nie jest napisane ?
#710 |
Zakorzenienie
|
Na suche, przed myciem. W każdym razie, ja tak robię.
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w Warszawie, osobiście w sklepie Nepalsko- Tybetańskim ![]() http://www.deesis.com.pl/sklep/
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
A któraś może jest z Poznania? Bo do Warszawy to ja mam baardzo daleko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz jako odżywkę na 3 minutki po myciu mam kallosa z olejkiem arganowym (z tych nowszych) a planuję zakupić marchewkowego jak ten mi się skonczy ![]() Ja nakładam na suche, ale to pewnie przez lenistwo ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Miałaś Seboradin z czarnej rzepy tak? I jak Twoje wrażenia? Ja mam teraz z żeń-szeniem i ekstraktem z czarnej rzepy, bo tego akurat nie było ![]() ![]() Kusisz tym Capitavitem ! ![]() ![]() Cytat:
![]() Zamówiłam Vatikę, nie umiem ostatnio oprzeć się włosowym zakupom ![]() Edytowane przez miki223 Czas edycji: 2011-09-03 o 18:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Olejki eteryczne kupisz w aptece, zielarni, zdrowej żywności, ale też czasem w kwiaciarni albo w supermarkecie na półce ze świecami ![]() PODOBNO OLEJEK (eteryczny) GERANIOWY działa również na włosy, ale takiego jeszcze nie widziałam i nie miałam. ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Naturalny olejek geraniowy uzyskany w wyniku destylacji parą wodną ziela pelargonii wonnej (łac. Pelargonium graveolens Ait.). Nazwa botaniczna: Pelargonium graveolens Nazwa angielska: Geranium oil Kraj pochodzenia: Egipt Metoda uprawy: zbiór z plantacji Użyta część rośliny: liście i łodygi Otrzymywanie: destylacja parą wodną Substancje aktywne: cytronellol, geraniol, izomenton, linalol, estry: mrówczan, octan, propionian, maślan, tyglinian cytronellilu i geranylu. Zobacz Techniczną Specyfikację Produktu. Kolor: żółty Zapach: delikatny, różano-kwiatowy z nutą cytrusowo-miętową Intensywność zapachu: średni Nuta zapachu: nuta środkowa (serca) Harmonia zapachów: lawenda, paczula, goździk, róża, neroli, sandałowiec, jaśmin, jałowiec, olejki cytrusowe Konsystencja: rzadka Rozpuszczalność: w tłuszczach i alkoholu etylowym Właściwości: antybakteryjny, przeciwwirusowy, odkażający, przeciwzapalny, przeciwdepresyjny, kojący, tonizujący, harmonizujący emocje, odświeżający, moczopędny, regulujący krążenie krwi i gospodarkę płynami, rozgrzewający Zastosowanie aromaterapeutyczne: w mieszankach aromaterapeutycznych do masażu, kąpieli, kompresów i kominków. Stosowany w stanach napięć nerwowych, huśtawce emocjonalnej, depresji, stanach lękowych, zaburzeniach seksualnych (niektóre formy impotencji), w okresie menopauzy (uderzenia krwi, nagłe rumieńce), w stanach zmęczenia i bólu kończyn dolnych (tzw. ciężkie nogi), cellulicie i otyłości, w terapii przeziębień, grypy, kaszlu, kataru; łagodzi skutki cukrzycy, bóle menstruacyjne oraz objawy PMS Zastosowanie kosmetyczne: dla skóry ze stanami zapalnymi, czyrakami, ropniami, przetłuszczającej się i z rozszerzonymi porami, trądzikiem i egzemą, starzejącej się i z przedwczesnych zmarszczkami, z rozstępami. Rodzaj formulacji kosmetycznych: pachnidła wodno-alkoholowe i olejowe; mleczka, balsamy i mgiełki do ciała; mleczka do demakijażu; odżywki i sera do włosów; sera, kremy i toniki do twarzy; olejki do twarzy i ciała Zalecane stężenie: - sera i kremy do twarzy, mleczka do ciała: 3-5 kropli na 10 ml; 7-25 kropli na 25 ml; 20-60 kropli na 100 ml; - szampony i żele myjące: 1% - kominek aromaterapeutyczny: 5-10 kropli; - kompres: 5 kropli na pół szklanki wody; - masaż aromaterapeutyczny: 2-5 kropli na 10 ml (łyżkę stołową) oleju nośnikowego; 15-30 kropli na 50 ml oleju nośnikowego Przeciwwskazania: olejek nie powinien być stosowany w pierwszych miesiącach ciąży oraz u dzieci poniżej 6 roku życia. Z uwagi na działanie stymulujące estrogen, olejek nie powinien być stosowany przez kobiety zażywające pigułki antykoncepcyjne Bezpieczeństwo użytkowania: generalnie olejek nie toksyczny, nie powodujący podrażnień i uczuleń. Nie stosować wewnętrznie bez konsultacji z lekarzem i na skórę w postaci nie rozcieńczonej. Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
Ze zmywaniem nafty będą jaja coś tak czuję
![]()
#720 |
Zakorzenienie
|
Żadna filozofia
![]() Większość szamponów zmyje, trzeba tylko odpowiednio myć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.