|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rower stacjonarny cz 2
dzisiaj zaliczone 30 minut i 17,10km
|
|
|
|
|
#692 |
|
Raczkowanie
|
45minut, 30 km
|
|
|
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
|
w niedzielę 70 minut a wczoraj 60min.
|
|
|
|
|
#694 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj 15 min ze średnią prędkością 32 km/h
|
|
#695 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj 90 min
|
|
|
|
|
#696 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja mam do Was pytanie jak u wyglądają Wasze efekty po rowerku stacjonarnym? sama się przymierzam, bo zależy mi na szybkim wyszczupleniu ud i brzucha. proszę o odp.
pozdrawiam
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#698 |
|
Rozeznanie
|
Ja dopiero od dwóch dni jeżdżę na rowerze więc trudno mówić o rezultatach, ale pamiętam jak byłam w szkole średniem (strasznie dawno temu) to przez jakieś cztery miesiące schudłam coś ok. 8 kg. Jeździłam prawie codziennie do godziny do dwóch, ale nie stosowałam żadnej diety, jadłam wszystko, no może trochę w mniejszych ilościach.
|
|
#699 |
|
Raczkowanie
|
30 minut rowerka
|
|
|
|
|
#700 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj 15 min. rowerka (ok. 32 km/h - wyszło jakieś 8 km) + 40 min. hh + 800 skoków na skakance + 20 min. rozciągania.
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj zaczęłam robić interwały. wreszcie się troszkę spociłam. muszę tylko zwiększyć poziom trudności, bo i tak mi mało.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#702 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj kolejne 90 min rowerka
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- DaGaDa 15 min rowerka to jednak troszkę za mało, bo tłuszczyk zaczyna się spalać po ok 30 - 40 min. Proponuję Ci zwiększyć czas jazdy chociaż do tych 30 min. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakbyś doczytała to poza rowerkiem ćwiczę inne rzeczy. Razem jest to ok. 1 h 20 min. Jak na razie mi to wystarczy. Od następnego tygodnia zamierzam zwiększać rower kosztem ograniczenia hh, ale nie wszystko od razu.
|
|
|
#704 |
|
Zadomowienie
|
Doczytałam, ale chodziło mi właśnie o ćwiczenia na rowerku
.... Poza tym nie musisz się tak irytować - uprzejmie dałam Ci tylko małą radę - do której oczywiście nie Musisz się stosować, a koleżanka od razu by się chciała wdawać w pskówki..... Od tego jest chyba forum prawda? żeby dzielić się swoimi spostrzeżeniami z innymi forumowiczkami.... Pozdrawiam |
|
|
|
|
#705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak już pisałam mam zamiar zwiększyć ilość minut na rowerze, ale systematycznie. Nie chcę tak od razu na głęboką wodę żeby się nie zrazić i żeby mi się przypadkiem nie znudziło. Ja bardzo lubię rower, ale zawsze był problem żeby się zmobilozować.
|
|
|
#706 |
|
Zadomowienie
|
Mi jazda na rowerku "weszła już w krew", ale jeżdżę już od jakiś dwóch lat. Największą motywacją była wówczas dla mnie moja waga- 60kg przy wzroście 160cm (jeździłam po 100 min dziennie i do tego 100 min dziennie hh - wtedy mogłam sobie na tyle pozwolić bo nie pracowałam. Teraz ze względu na pracę mam o wiele, wiele mniej czasu).
Obecnie waga utrzymuje mi się na poziomie 50kg, ale codziennie jeżdżę na rowerku - hh sobie czasami odpuszczam, a rowerka prawie nigdy. Niestety największym problemem jest właśnie ów brak czasu.... |
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
60 minut i 35,55km
na dziś
|
|
|
|
|
#708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz mam czas tylko wieczorej (tak od 20:00) jak położę synka spać. Wcześniej mały nie dałby mamie wsiąść na rower (sam by chciał), a hula hop też nie wchodziłoby w grę bo młody podchodzi i niestety dostaje w głowę - dlatego już nie próbuję nawet przy nim ćwiczyć. Poza tym moim problemem jest również kręgosłup (rozszczep kręgu L2), który niestety dość często daje o sobie znać. Jak mnie zaczyna boleć to nie zawsze jest jak wsiąść na rower - nie jestem w stanie na nim wysiedzieć. Chciałabym regularnie jeździć, ale jak narazie wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie. Mam nadzieję, że teraz jak wpadnę w dryk to będę mogła jeździć już cały czas (a przynajmniej 4 razy w tygodniu). Dość już tego biadolenia. Wczoraj udało mi się 40 min hh i 20 min rowerka + oczywiście ćwiczenia na kręgosłup i rozciąganie. Życzę wszystkim roweromaniaczkom miłego dnia,
wzrost 170 cm Nie reyzgnuj z celu tylko dlatego, że wymaga on czasu...Czas i tak upłynie... Edytowane przez DaGaDa Czas edycji: 2012-06-15 o 09:47 |
|
|
|
|
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj 90 minut
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#710 |
|
Rozeznanie
|
Hello co tutaj tak cicho. Czy już nikt nie jeździ na rowerze?
Trochę tutaj smutno bez starych i nowych rowerzystek. Ja w sobotę i niedzielę po 25 min, w tym 9 minut interwałowo. Hop hop odezwijcie się.
|
|
#711 |
|
Konto usunięte
|
ja dalej jeżdżę (kończę 4ty miesiąc). zaraz będą ćwiczenia + 20 min rowerka, a wieczór jeszcze 40min jazdy. jak zaczynałam jeździć, to mogłam jechać tylko na 1 czy 2, a teraz jeżdżę na 7
. pozdrawiam rowerzystki .
|
|
|
|
|
#712 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeżdżę na 3 na 10 możliwych stopni. Nie chcę za mocno ustawiać obciążenia. Kiedyś jeździłam na najwyższym i moje uda wyglądały trochę jak u Pudziana. Nie wyglądało to super w mini spódniczce. Teraz jeżdże ma mniejszym obciążeniu i liczę, że uda będą bardziej smukłe.
|
|
#713 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam taki problem (pisałam już tutaj kilka stron wcześniej). Chciałabym wyszczuplić nogi, dlatego zaczęła jeździć na rowerze
![]() Jeżdżę już jakieś 2 tygodnie i dopiero teraz przeczytałam, że trzeba jeździć na niskich obrotach. Ja jeździłam na wysokich, a to podobno rozbudowuje mięśnie, czy to prawda? I czy te 2 tygodnie mogły jakoś na to wpłynąć? Kompletnie nie zależy mi na rozbudowie, bo i bez tego mam masywne nogi (Wysokość obrotów w rowerze oznacza, że im wyższe tym ciężej się pedałuje, tak? Wiem, że to pytanie wyda się Wam banalne, ale ja jestem zielona w tych sprawach )
|
|
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ostatnio schodzę z rowera zlana potem - ah te upały...
|
|
|
#715 |
|
Konto usunięte
|
ja tam nie wiem jak jest z tą całą rozbudową mięśni od rowerka... zaczynałam na 1-2, po miesiącu dawałam radę 3-5 (np. przez 20 min z 40, potem znów 20 min na 1-2). teraz jeżdżę tak, że te poranne 20 min przez 15min na 6-7, a 5min bardzo szybko na 1, a wieczorne 40min przez 30 na tych ciężkich i ostatnie 10min szybko na 1 lub 2. nie wiem czy tak jak robię jest dobrze czy nie, ale ogólnie rzecz biorąc uda spadły mi przez 4 miesiące z 60 cm na 53, więc w moim wypadku nie ma żadnego rozrostu mięśni, który robił by efekt Pudziana
. jedynie delikatnie uwypukliły się zewnętrzne mięśnie ud i łydki stały się twarde. natomiast wewnętrzna strona ud nadal rzadka i nie ubita .
|
|
|
|
|
#716 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Proszę udzielajcie się na forum bo mi motywacja gdzieś pójdzie. Jak mogę codziennie poczytać co u Was i opisać swoje sukcesy to jakoś przyjemniej się jeździ. ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
A tak w ogóle gratuluję tych 7 cm. Ja nawet o tym nie marzyłam, ale jak widzę, że można to trzeba zrewidować swoje marzenia. A czy po za rowerem stosujesz jakąś dietę?
|
|
|
#717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też jeżdżę caly czas - wczoraj 2 godzinki przejażdżki na świeżym powietrzu. W weekendy przeważnie się na forum nie udzielam - robię sobie przerwy od komputera, przed którym cały tydzień w pracy siedzę.... |
|
|
|
|
|
#718 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. oprócz rowerka jeszcze ćwiczę (od maja 8min abs, buns, legs, arms, wcześniej ćwiczyłam po swojemu, ale też na te partie), a co do diety hmm jem w sumie prawie wszystko, ale dużo mniej i w zdrowszym wydaniu. np. nie jem białego pieczywa, jak już makaron to pełnoziarnisty, jogurty naturalne bez cukru, więcej warzyw, ryb, drobiu, staram się nie jeść świństw i słodyczy (choć czasami się zdarzy ). no i dużo piję wody, czerwonej i zielonej herbaty. ok. 2 l płynu dziennie minimum. co do mięśni - jak zaczynałam przygodę z rowerkiem to strasznie się bałam żeby te grube uda jeszcze nie "napuchły", ale później trochę poczytałam (głównie na wizażu) i się uspokoiłam. no ale różnie to jest, tak jak piszesz - jednym może się co nieco rozbudować, a innym nie.
|
|
|
|
|
|
#719 |
|
Przyczajenie
|
Przyłączam się do wątku. Rowerek mam już od kilku lat - tzn. jest to własność siostry, ale spokojnie mogę korzystać
Muszę się zmobilizować bo zastałam się już, a troche sportu się przyda, przynajmniej do czasu jak nie zakupię roweru niestacjonarnego
|
|
|
#720 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

.... 

I czy te 2 tygodnie mogły jakoś na to wpłynąć?
.