Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-11, 13:41   #691
ksantypa7
Rozeznanie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Cytat:
Napisane przez eternitymoment Pokaż wiadomość
Dziewczyny podziele sie z Wami moim odkrycem moze juz znacie :P
ale.. w przypływe braku normalnego peelingu, wziełam kawe, zmieszałam z olejkiem migdałowym, masowałam buzie *_______* , rezultant idealny, buzia czyscutka, gładka wogóle oh ah <3
jaką?
ksantypa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 13:42   #692
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
tego ze swietlikiem nie mialam, ze wzgledu na jego mala pojemnosc to moze wlasnie sprobuj innego, jesli arnika nie dziala.
moje cienie to sie nawet przez dermacol przebijaja

sprzedalam wczoraj buty za 80 zl i tak sie zastanawiam...czy kupic ampulki radical czy zostawic w spokoju swietym bo zaraz rozwale a jeszcze sprzęt do telefonu musze kupic.

dziewczyny jakie są wg Was błędy w olejowaniu wlosow? chce napisac kilka słow na blogu i narazie mam : oczekiwanie na spektakularne efekty po1 uzyciu, nakladanie za duzej ilosci oleju-problemy ze zmyciem, uzywanie zlego szamponu oraz rezygnowanie z takiej pielegnacji po sprobowaniu jednego oleju np kokosa, ktory jak wiadomo części dziewczyn puszy wlosy. cos jeszcze przychodzi Wam do głowy?

edit: tak kusicie, moze tez bym sobie jakis spray ukręcila hmm. bo moje wlosy na 2 dzien tracą juz wilgoć, moze troche soku aloesoweg/zel aloesowy, panthenol, kilka kropel olejku?
Może zbyt duże kombinowanie na początku - mieszanie zbyt dużej ilości olejów i wtedy nie da się dojść do tego co pomaga a co nie.
I zapominanie o innych punktach pielęgnacji - sam olej przy prostowaniu i zapominaniu o maskach/odżywkach niewiele pomoże.
I to o czym tu często było wspominane - że oleje nie nawilżają, tyko utrzymują nawilżenie, wiec trzeba włoski jakoś dodatkowo nawilżać.
Stary 2012-02-11, 13:51   #693
nafiyqa
Zakorzenienie

Koniczynko, doradzisz mi?
Zrobilas juz sobie ten wlasny olej z mieszanki ziol?

Ja bym chciala w najblizszym czasie zrobic. Kupilam ziola majace pomoc w rozjasnieniu - rumianek, lukrecje, liscie brzozy, nagietek.
Jak myslisz, jakie proporcje ziol i oleju zastosowac?
Chcialam uzyc oleju z pestek winogron (mam go duzo, nie chce kupowac dodatkowego oleju). Czy ziola musze (tak jak przy korzeniu lopianu) skropic alkoholem?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 14:02   #694
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fabregasowa Pokaż wiadomość
a nie można dodać od razu ileś tam kropli do buteleczki 200ml?
Myślę, że można . Po prostu robiłam sobie mniejsze porcje ze względu na warunki w jakich przebywałam

Zrobiłam dzisiaj mix z dodatkiem miodu. Ten składnik też chyba nie dla mnie

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 14:06   #695
eternitymoment
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ksantypa7 Pokaż wiadomość
jaką?
najzwyklejsza , mielona, nie rozpuszczalna
eternitymoment jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 14:23   #696
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Koniczynko, doradzisz mi?
Zrobilas juz sobie ten wlasny olej z mieszanki ziol?

Ja bym chciala w najblizszym czasie zrobic. Kupilam ziola majace pomoc w rozjasnieniu - rumianek, lukrecje, liscie brzozy, nagietek.
Jak myslisz, jakie proporcje ziol i oleju zastosowac?
Chcialam uzyc oleju z pestek winogron (mam go duzo, nie chce kupowac dodatkowego oleju). Czy ziola musze (tak jak przy korzeniu lopianu) skropic alkoholem?
Zrobiłam
Ale musi odstać swoje więc nie wiem czy się udał i czy działa.
Użyłam oleju słonecznikowego (na pierwszy raz zaledwie 250ml (szklankę) by jak nie wyjdzie się nie zmarnował, poza tym wcieram tylko w skórę więc na jedno użycie schodzi mi jakieś 10ml oleju aplikowanego strzykawką), wymieszałam zioła w składzie: korzeń pokrzywy, korzeń łopianu, korzeń imbiru i żeń szenia oraz czosnek, po dużej łyżce z każdego + duża główka pokrojonego czosnku, wymieszałam, skropiłam 95% spirytusem i zalałam ciepłym olejem.
Ciekawe co z tego będzie
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 14:39   #697
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
tego ze swietlikiem nie mialam, ze wzgledu na jego mala pojemnosc to moze wlasnie sprobuj innego, jesli arnika nie dziala.
moje cienie to sie nawet przez dermacol przebijaja

sprzedalam wczoraj buty za 80 zl i tak sie zastanawiam...czy kupic ampulki radical czy zostawic w spokoju swietym bo zaraz rozwale a jeszcze sprzęt do telefonu musze kupic.

dziewczyny jakie są wg Was błędy w olejowaniu wlosow? chce napisac kilka słow na blogu i narazie mam : oczekiwanie na spektakularne efekty po1 uzyciu, nakladanie za duzej ilosci oleju-problemy ze zmyciem, uzywanie zlego szamponu oraz rezygnowanie z takiej pielegnacji po sprobowaniu jednego oleju np kokosa, ktory jak wiadomo części dziewczyn puszy wlosy. cos jeszcze przychodzi Wam do głowy?

edit: tak kusicie, moze tez bym sobie jakis spray ukręcila hmm. bo moje wlosy na 2 dzien tracą juz wilgoć, moze troche soku aloesoweg/zel aloesowy, panthenol, kilka kropel olejku?
Olejek bez emulgatora nie wymiesza Ci się z resztą (pantenolem i innymi)

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Zrobiłam
Użyłam oleju słonecznikowego (na pierwszy raz zaledwie 250ml (szklankę) by jak nie wyjdzie się nie zmarnował, poza tym wcieram tylko w skórę więc na jedno użycie schodzi mi jakieś 10ml oleju aplikowanego strzykawką), wymieszałam zioła w składzie: korzeń pokrzywy, korzeń łopianu, korzeń imbiru i żeń szenia oraz czosnek, po dużej łyżce z każdego + duża główka pokrojonego czosnku, wymieszałam, skropiłam 95% spirytusem i zalałam ciepłym olejem.
Ciekawe co z tego będzie
A ja chyba nie mogę używać swoich maceratów. Wypadają mi po nich włosy Zupełnie nie wiem czemu. Może dlatego, że podgrzałam olej przed zalaniem ziół?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-11, 14:42   #698
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość

A ja chyba nie mogę używać swoich maceratów. Wypadają mi po nich włosy Zupełnie nie wiem czemu. Może dlatego, że podgrzałam olej przed zalaniem ziół?
A z czego i w jakich proporcjach zrobiłaś? Może są za mocne (zastanawiam się czy jak za mocny nie zrobiłam, ale najwyżej rozcieńczę z jakimś olejem).
Może wypadają te słabowite i odrosną mocne? W końcu np przy stosowania wcierki Neril tez producent uprzedza o wypadaniu...
Stary 2012-02-11, 14:54   #699
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
A z czego i w jakich proporcjach zrobiłaś? Może są za mocne (zastanawiam się czy jak za mocny nie zrobiłam, ale najwyżej rozcieńczę z jakimś olejem).
Może wypadają te słabowite i odrosną mocne? W końcu np przy stosowania wcierki Neril tez producent uprzedza o wypadaniu...
Stosowałam rozcieńczone z innymi olejami i zawsze w odpływie było kilka włosów ponad normę Mocne pewnie są, nie przeczę
Może masz rację, że to chwilowa wylinka. Muszę przetestować maceraty jeszcze raz, od ostatniego użycia minęło trochę czasu, może coś się zmieniło, może włosy się wzmocniły... jak będą znów lecieć, to chyba wyleję resztę.
Stary 2012-02-11, 15:01   #700
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Zmylam moj wczorajszy mix olejowy, nalożyłam Biowaxa do suchych ze sporym dodatkiem keratyny i łyżeczką olejku rycynowegi i normalnie wow
Włosy miękkkie, błyszczące, nawilzone i pięknie puchato uniesione
Normalnie pierwszy raz odkąd olejuję włosy doczekałam takiego efektu....tylko teraz nie wiem, co podzialało...pewnie wszytsko razem...
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 15:04   #701
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam
Ciekawe co z tego będzie
Ja tez chce zrobic tylko szklanke
Wow duza glowka czosnku? Strasznie duzo tego... Czy moze chodzilo Ci o zabek?
Dziekuje za rady, tez dam po jednej lyzce kazdego z ziol

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-11, 15:04   #702
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Stosowałam rozcieńczone z innymi olejami i zawsze w odpływie było kilka włosów ponad normę Mocne pewnie są, nie przeczę
Może masz rację, że to chwilowa wylinka. Muszę przetestować maceraty jeszcze raz, od ostatniego użycia minęło trochę czasu, może coś się zmieniło, może włosy się wzmocniły... jak będą znów lecieć, to chyba wyleję resztę.

A czy po kupnych olejach ziołowych też włosy leciały ponad normę? Jeśli tak to widocznie oleje na skalpie nie służą Tobie jak należy.
Stary 2012-02-11, 15:31   #703
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
ale przeciez dziewczyny nakladaja oleje na kilka godzin bo na noc nie moga
Nie zawsze. Nie każdemu służy nakładanie oleju na całą noc. Na przykład mnie wystarczy kilka godzin. Dlatego trzeba wypracować swój własny sposób.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 15:44   #704
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Nie zawsze. Nie każdemu służy nakładanie oleju na całą noc. Na przykład mnie wystarczy kilka godzin. Dlatego trzeba wypracować swój własny sposób.
niestety wiele początkujących dziewczyn o tym zapomina i ślepo naklada co bądz tak samo jak ich wlosowe guru.
Stary 2012-02-11, 15:51   #705
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
niestety wiele początkujących dziewczyn o tym zapomina i ślepo naklada co bądz tak samo jak ich wlosowe guru.
Niestety, a potem zdziwienie, że coś nie działa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-11, 16:25   #706
Animkaa
Przyczajenie

Smile Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

[QUOTE=eiri;32233852]Olejek bez emulgatora nie wymiesza Ci się z resztą (pantenolem i innymi)

Hej dziewczyny, dołączam sięi ja!
na początek dzieki za odp na moj post, co prawda bylo to tydzien temu. Wystarczy wyjechac na tydzien zeby sie przekopywac potem 4 dni a wy juz V czesc zaczelyscie

Mam pytanie, odnosnie powyzej -a z czym sie wymiesza?

Po przebrnieciu wszystkich postow V czesci (w tym czasie zmylam mix olej jojoba avocado arganowy i sl migdaly + vit A a potem nalozylam wcierke jantar + lyzka rycynowy na skalp a potem dodalam kokos do tego na dlugosc; a potem zmylam i siedze z bovaxem blond zniszczone _ cytryna + jojoba) i tak mija mi dzien caly - wiec wlasnie mysle, ze to jest ogolnie jakies uzaleznienie i wariactwo totalne (moja rodzina tez tak twierdzi )
jestem z Wami od miesiaca i tylko czytam wizaz olejuje wlosy skora twarz etc... efekty widac, ale nie wiem sama juz co dziala lepiej co gorzej.
Postanowilam wiec - zakladam dzienniczek olejowy i bede notowac co stosuje z czym i jak dziala, postaram sie tez nie mieszac wszystkiego - ale to ciezko! bo juz polka pelna olei olejkow masek nawet brzozowe
Bardzo fajnie ze jest ten watek
Animkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 16:55   #707
Muertil
Raczkowanie

GG do Muertil

gdyby nie ten wątek nigdy nie zaczęłabym olejować. Dowiedziałam się w ogóle na wizażu o tylu fajnych rzeczach i teraz to tak czekam na chwilę, aż znajdę pracę chociażby po to, by móc sobie kupić oleje czy jakieś inne mazidła
Muertil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 17:22   #708
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Kupiłam dziś maskę Bingo zachwalaną z masłem Shea, zobaczymy co zdziała ta z moimi olejami. Do tej pory mieszałam z Kallosem i było ok, ale trzeba kombinować póki nie stać mnie na kolejne oleje
Nadal męczę BD fur mama i kokosa.
Chciałam Amlę i orzecha włoskiego

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 17:24   #709
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muertil Pokaż wiadomość
gdyby nie ten wątek nigdy nie zaczęłabym olejować. Dowiedziałam się w ogóle na wizażu o tylu fajnych rzeczach i teraz to tak czekam na chwilę, aż znajdę pracę chociażby po to, by móc sobie kupić oleje czy jakieś inne mazidła
ja jakby nie wizaż, to albo miałabym teraz mega zniszczone włosy, albo obcięte na boba przez zniszczenia;D

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-11, 17:46   #710
marryme21
Zakorzenienie

Kupiłam niedawno taką maść i zastanawiam się czy ona by się nie nadawała do końcówek. Jako ''zabezpieczacz'',posmaro wać na noc albo pod oleje.Co sądzicie o tym?

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 17:55   #711
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Używam tej maści (lub mieszanki lanoliny z masłem kakaowym) na końcówki ale kiedy nigdzie nie wychodzę bo włosy są tłuste po jej użyciu. Ale zabezpiecza na tyle dobrze, że gdybym nie schodziła z cieniowanych włosów to obcinałabym końcówki raz na rok po centymetrze bo nie rozdwajają się.
Stary 2012-02-11, 18:01   #712
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Kupiłam niedawno taką maść i zastanawiam się czy ona by się nie nadawała do końcówek. Jako ''zabezpieczacz'',posmaro wać na noc albo pod oleje.Co sądzicie o tym?
Jest bardzo, bardzo tłusta (ze względu na lanolinę). Bardziej nada się w drugiej funkcji, jaką chcesz zastosować. Nie przesadź, bo ciężko się zmywa.
Świetna do stóp, najlepsze co miałam, do skórek, nawet kotu poduszki na łapkach wysmarowałam, bo miała suche.

Stary 2012-02-11, 18:08   #713
sweet_chocolate
Zakorzenienie

Witajcie zaczęłam Was tutaj podglądać od momentu jak zdecydowałam, że będę olejkować swoje włosy i skuszona pozytywnymi recenzjami na temat olejku Alterra z granatem postanowiłam wczoraj wypróbować. Wiem, że jest on do ciała ale nawet na KWC widziałam, że bardziej nadaje się do włosów. Miałam olejek na włosach przez jakieś 8 godzin, później normalnie włosy umyłam i co...? szok - wyglądały jakbym z tydzień nie myła, tłuste i zlepione. Pomocy - co zrobiłam nie tak?
Stary 2012-02-11, 18:12   #714
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet_chocolate Pokaż wiadomość
Witajcie zaczęłam Was tutaj podglądać od momentu jak zdecydowałam, że będę olejkować swoje włosy i skuszona pozytywnymi recenzjami na temat olejku Alterra z granatem postanowiłam wczoraj wypróbować. Wiem, że jest on do ciała ale nawet na KWC widziałam, że bardziej nadaje się do włosów. Miałam olejek na włosach przez jakieś 8 godzin, później normalnie włosy umyłam i co...? szok - wyglądały jakbym z tydzień nie myła, tłuste i zlepione. Pomocy - co zrobiłam nie tak?
Niedokładnie zmylaś
Stary 2012-02-11, 18:13   #715
sweet_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Niedokładnie zmylaś
Czy na pewno to tylko dlatego? myłam dwa razy pod rząd
Stary 2012-02-11, 18:27   #716
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Czy na pewno to tylko dlatego? myłam dwa razy pod rząd
Tak myślę...a długo masowalaś, plukałaś ?
dużo nałożyląś go?
Stary 2012-02-11, 18:38   #717
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam to samo . On ma w składzie oliwę z oliwek i olej rycynowy, które bardzo obciążają mi włosy i wybitnie im nie służą. Może masz podobnie? Niestety, nie przeanalizowałam składu przed zakupem i teraz zużywam go do ciała . Czaję się teraz na wersję z brzozą i pomarańczą.

and random compliments.
Stary 2012-02-11, 18:56   #718
sweet_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Tak myślę...a długo masowalaś, plukałaś ?
dużo nałożyląś go?
No w sumie tak jak zwykle - nie jakoś nazbyt dużo, takie zwykłe umycie włosów. Następnym razem spróbuję bardziej dokładnie myć

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Miałam to samo . On ma w składzie oliwę z oliwek i olej rycynowy, które bardzo obciążają mi włosy i wybitnie im nie służą. Może masz podobnie? Niestety, nie przeanalizowałam składu przed zakupem i teraz zużywam go do ciała . Czaję się teraz na wersję z brzozą i pomarańczą.
To dlaczego tak dużo osób go zachwala? Może te nasze włosy są jakieś "inne".

Edytowane przez sweet_chocolate
Czas edycji: 2012-02-11 o 18:58
sweet_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:04   #719
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
To dlaczego tak dużo osób go zachwala? Może te nasze włosy są jakieś "inne".
Dlatego kupiłam go w ciemno - po przeczytaniu tych pozytywnych recenzji . Na pewno nie jesteśmy odosobnione

and random compliments.
Stary 2012-02-11, 19:04   #720
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
No w sumie tak jak zwykle - nie jakoś nazbyt dużo, takie zwykłe umycie włosów. Następnym razem spróbuję bardziej dokładnie myć
Sprobuj jeszcze raz, tylko masuj, masuj, masuj płukaj i znowu masuj...do znudzenia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości