|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zapominanie o innych punktach pielęgnacji - sam olej przy prostowaniu i zapominaniu o maskach/odżywkach niewiele pomoże. I to o czym tu często było wspominane - że oleje nie nawilżają, tyko utrzymują nawilżenie, wiec trzeba włoski jakoś dodatkowo nawilżać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
Koniczynko, doradzisz mi?
![]() Zrobilas juz sobie ten wlasny olej z mieszanki ziol? Ja bym chciala w najblizszym czasie zrobic. Kupilam ziola majace pomoc w rozjasnieniu - rumianek, lukrecje, liscie brzozy, nagietek. Jak myslisz, jakie proporcje ziol i oleju zastosowac? Chcialam uzyc oleju z pestek winogron (mam go duzo, nie chce kupowac dodatkowego oleju). Czy ziola musze (tak jak przy korzeniu lopianu) skropic alkoholem? |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że można
![]() ![]() Zrobiłam dzisiaj mix z dodatkiem miodu. Ten składnik też chyba nie dla mnie ![]()
#695 |
Zadomowienie
|
#696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale musi odstać swoje więc nie wiem czy się udał i czy działa. Użyłam oleju słonecznikowego (na pierwszy raz zaledwie 250ml (szklankę) by jak nie wyjdzie się nie zmarnował, poza tym wcieram tylko w skórę więc na jedno użycie schodzi mi jakieś 10ml oleju aplikowanego strzykawką), wymieszałam zioła w składzie: korzeń pokrzywy, korzeń łopianu, korzeń imbiru i żeń szenia oraz czosnek, po dużej łyżce z każdego + duża główka pokrojonego czosnku, wymieszałam, skropiłam 95% spirytusem i zalałam ciepłym olejem. Ciekawe co z tego będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może wypadają te słabowite i odrosną mocne? W końcu np przy stosowania wcierki Neril tez producent uprzedza o wypadaniu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Może masz rację, że to chwilowa wylinka. Muszę przetestować maceraty jeszcze raz, od ostatniego użycia minęło trochę czasu, może coś się zmieniło, może włosy się wzmocniły... jak będą znów lecieć, to chyba wyleję resztę.
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
Zmylam moj wczorajszy mix olejowy, nalożyłam Biowaxa do suchych ze sporym dodatkiem keratyny i łyżeczką olejku rycynowegi i normalnie wow
![]() Włosy miękkkie, błyszczące, nawilzone i pięknie puchato uniesione ![]() Normalnie pierwszy raz odkąd olejuję włosy doczekałam takiego efektu....tylko teraz nie wiem, co podzialało...pewnie wszytsko razem... |
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow duza glowka czosnku? Strasznie duzo tego... Czy moze chodzilo Ci o zabek? ![]() Dziekuje za rady, tez dam po jednej lyzce kazdego z ziol ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A czy po kupnych olejach ziołowych też włosy leciały ponad normę? Jeśli tak to widocznie oleje na skalpie nie służą Tobie jak należy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Mod-Śnieżynka
|
Nie zawsze. Nie każdemu służy nakładanie oleju na całą noc. Na przykład mnie wystarczy kilka godzin. Dlatego trzeba wypracować swój własny sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
niestety wiele początkujących dziewczyn o tym zapomina i ślepo naklada co bądz tak samo jak ich wlosowe guru.
#705 |
Mod-Śnieżynka
|
Niestety, a potem zdziwienie, że coś nie działa.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Przyczajenie
|
![]()
[QUOTE=eiri;32233852]Olejek bez emulgatora nie wymiesza Ci się z resztą (pantenolem i innymi)
Hej dziewczyny, dołączam sięi ja! ![]() ![]() na początek dzieki za odp na moj post, co prawda bylo to tydzien temu. Wystarczy wyjechac na tydzien zeby sie przekopywac potem 4 dni ![]() ![]() Mam pytanie, odnosnie powyzej -a z czym sie wymiesza? Po przebrnieciu wszystkich postow V czesci (w tym czasie zmylam mix olej jojoba avocado arganowy i sl migdaly + vit A a potem nalozylam wcierke jantar + lyzka rycynowy na skalp a potem dodalam kokos do tego na dlugosc; a potem zmylam i siedze z bovaxem blond zniszczone _ cytryna + jojoba) i tak mija mi dzien caly ![]() ![]() jestem z Wami od miesiaca i tylko czytam wizaz olejuje wlosy skora twarz etc... ![]() Postanowilam wiec - zakladam dzienniczek olejowy i bede notowac co stosuje z czym i jak dziala, postaram sie tez nie mieszac wszystkiego - ale to ciezko! bo juz polka pelna olei olejkow masek nawet brzozowe ![]() ![]() Bardzo fajnie ze jest ten watek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Raczkowanie
|
gdyby nie ten wątek nigdy nie zaczęłabym olejować. Dowiedziałam się w ogóle na wizażu o tylu fajnych rzeczach i teraz to tak czekam na chwilę, aż znajdę pracę chociażby po to, by móc sobie kupić oleje czy jakieś inne mazidła
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś maskę Bingo zachwalaną z masłem Shea, zobaczymy co zdziała ta z moimi olejami. Do tej pory mieszałam z Kallosem i było ok, ale trzeba kombinować póki nie stać mnie na kolejne oleje
![]() Nadal męczę BD fur mama i kokosa. Chciałam Amlę i orzecha włoskiego ![]() ![]()
#709 |
Zakorzenienie
|
ja jakby nie wizaż, to albo miałabym teraz mega zniszczone włosy, albo obcięte na boba przez zniszczenia;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zadomowienie
|
Używam tej maści (lub mieszanki lanoliny z masłem kakaowym) na końcówki ale kiedy nigdzie nie wychodzę bo włosy są tłuste po jej użyciu. Ale zabezpiecza na tyle dobrze, że gdybym nie schodziła z cieniowanych włosów to obcinałabym końcówki raz na rok po centymetrze bo nie rozdwajają się.
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Świetna do stóp, najlepsze co miałam, do skórek, nawet kotu poduszki na łapkach wysmarowałam, bo miała suche ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]()
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
Czy na pewno to tylko dlatego?
![]()
#716 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
No w sumie tak jak zwykle - nie jakoś nazbyt dużo, takie zwykłe umycie włosów. Następnym razem spróbuję bardziej dokładnie myć
![]() Cytat:
![]()
26.06. 2015 - ![]() 27.05.2017 - ![]() Edytowane przez sweet_chocolate Czas edycji: 2012-02-11 o 18:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.