![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Nie brzmi to zle.
Zapytaj o ten kurs i bilety. Moze akurat ci cos oplaca. Najwazniejsze bys miala najwazniejsze ustalenia chocby na mailu - bo te umowy CHYBA w swietle prawa nie sa nic warte.Wiec w sumie nic nie wnosza - chyba sie je robi tylko dla swietego spokoju operki. |
![]() ![]() |
![]() |
#692 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znasz szczeg. Dot tych prac domowych? Czy tylko na przyklad scielenie lozek- co nie powinno moim zdaniem nalezec do obowiazkow au pair, to jest dosc osobista rzecz, jesli ktos Cie o to prosi, to wiedz, ze bedziesz robic gorsze...drobne prace domowe. Kurs i bilety- to zalezy od osobistych ustalen z rodzina, jesli rodzina bedzie chciala- a czesto zdarza sie tak, to zaplaca. W hipszpanii jednak obawiam sie , ze to nie jest tak popularne. Umowa- jak chcesz i rodzina chce. W niektorych krajach jest ona wymagana do zazlegalizowania Twojego legalnego pobytu jako oficjalna au pair- np. szwajcaria. Cytat:
Dla przykladu, takie emaile sa ok ale pomiedzy rodzina a au pair. W sadzie- gdyby cos sie stalo tego nie pokazesz ...nie ma to wiekszejnwartosci. Dlaczego? W mojej rodzince byl paskudny przyklad, kiedy to ex au pair napisala okropne rzeczy na hosta, co wyprawial z dwziecmi itd Hostka zaniosla tego maila na policje. okazalo sie, ze tak dlugo jak to zwykly email ...to nie ma najmmniejszej wartosci.....
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2012-05-12 o 18:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszukaj pracy jako au pair lub niania live in. Ja szukalam pracy cichaczem. Zakladalam legginsy i biala dluzsza elegancka koszule. Do torby czarne spodnie i obcasy. Chodzilam po Mc Donaldach sie przebierac ![]() A jak znalazlam prace powiedzialam hostowi, ze ktos zaoferowal mi prace, ze to jest dla mnie szansa itp., i ze chca zebym zaczela od przyszlego tygodnia (powiedzialam mu zaraz w poniedzialek ![]() ![]() Wiem jakie to nerwy. W ogole i tak sie dziwie, ze bylam tak opanowana i nie powiedzialam mu dosadnie co mysle o nim, jego sposobie wychowania itp. Probowalam zrobic to jak najlagoniej moge zeby miec czas na znalezienie mieszkania ![]() Dasz rade. Nie daj soba pomiatac. Nie jestes tania sila robocza. Pamietaj jedno... to nie wina dzieci, ze sa takie. Pozostaje nam tylko im wspolczuc. Wyrosna z nich stereotypowe rozpieszczone brytyjki... Cytat:
![]() Ja bym bardziej zastanowila sie nad tym w jakiej kulturze zostali wychowani. Na pewno nie pojechalabym do kogos kto cale zycie spedzil w jakimkolwiek kraju Afrykanskim. Kultura tych ludzi jest bardzo okrutna dla kobiet.
![]() |
#694 |
CORELIPS
|
Suzzi, jeśli nie będziesz u nich dłużej niż pół roku to nie oszukujmy się, nikt biletu za Ciebie nie opłaci. To jest Hiszpania. Ewentualnie możesz marudzić trochę na finanse i mogą się zlitować i opłacić część kwoty.. albo wziąć Cię do odstrzału i szukać innej AuPair.
Opowiadaj jak się znajdzie już pewna rodzina jakaś żebyśmy tu były w kontakcie! ![]() Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2012-05-12 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam Dziewczyny za rady z całego serca
![]() ![]() Pozdrawiam Was ciepło! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#697 |
Zadomowienie
|
Ale jestem zla! Poraz chyba 10 mam ta sama sytuacje. Rodzinka na apw dajem i pozytywna odpowiedz po czym nie odpisuje... to chyba sobie nigdzie nie pojade w te wakacje...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Rozeznanie
|
ja mam dokładnie to samo! szukam i wysyłam dalej :P
#700 |
Zadomowienie
|
a co ono daje?
![]() |
#701 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy przez rok coś się zmieniło, ale w zeszłym było tak, że przynajmniej jedna ze stron musiała mieć premium żeby móc się ze sobą kontaktować. Jeśli ty masz premium, to widzisz dane tej rodziny (email, chyba też telefon i adres, ale nie jestem pewna), więc możesz do nich pisać zamiast czekać aż oni napiszę, co może w sumie nigdy nie nastąpić.
W końcu w moim przypadku okazało się to zbędne, bo to rodzina u której jestem miała to |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, zarejestrowałam sie na stronie aupair world, z racji tego że chcę wyjechać za granicę i bycie au pair pasowałoby mi z tego względu, że mam że tak powiem gdzie sie zatrzymać, czyli mieszkanie. Bo żeby jechac za granicę do pracy nie mam nikgo znajomego gdzie moglabym sie zatrzymać. I pomyślałam ze na poczatek au pair będzie dobrą opcją. Tylko jest taka kwestia że mam chłopaka i chcialabym żebyśmy razem wyjechali ale jak ja pojadę jako au pair do jakiejs rodziny to będę z nia mieszkać a tż wiadomo gdzieś indziej, może nawet dość daleko od rodziny w ktorej bym była. I myslę jak można byłoby to pogodzić. W sumie au pair mozna być i 3 miesiące a potem zaczepić się w innej pracy, ale czy tak by się dało - byc operką i jeszcze szukać sobie mieszkanka i pracy? Dziewczyny doświadczone w pdobnym temacie- doradźcie coś, jak byście to rozwiązały.
Kochaj albo Rzuć! I forgot that all might see So many beautiful things... Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461 kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683 |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zadomowienie
|
Hej. Zyje, dotarlam cala i zdrowa. Nikt mnie na kotleciki nie przerobil. Rodzinka jest bardzo mila, dzieciaczki cudowne, a widoki, az dech w piersi zapiera.
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jak sprawdzacie rodzinki jeżeli szukacie przez np. http://www.aupair-world.net/ ?? bo wiadomo że przez agencje jest jakoś bezpieczniej. Żadna z was nie szukała przez agencje? (jak tak to jaką?)
#705 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak sprawdzamy? Przede wszystkim trzeba o wszystko pytać. Dokładnie znać plan dnia, zeby nie było że się pracuje od świtu do nocy. Sprawdzamy na facebooku, googlujemy maile czy nie są na liście oszustów, scamerów. Rozmawiamy na skypie z kamerą - najlepiej z dziećmi. Rozmawiamy z byłymi au pair takich rodzin. Pomagamy sobie nawzajem. Naprawdę warto dobrze poszukać samemu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#707 | ||
CORELIPS
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2012-05-13 o 22:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Konto usunięte
|
Sylwia, Katarina rok temu była we Francji i to była totalna katastrofa.
Kasiu, cieszę się, że się układa i trzymam kciuki moooocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Rozeznanie
|
dobra, odezwali się do mnie znowu ci z Irlandii. Przeprosiła mnie, że tak długo nie pisała, ale była bardzo zajęta, podała mi tam powody. Odnośnie mojego pytania o bilety napisała, że zna kilka rodzin z au pair i w żadnej nie płacili za bilety, ale jeżeli jest to dla mnie problem to ona to całkowicie rozumie. Odpisałam jej, że dam sobie radę i zapłacę sama, w końcu to nie jest tak dużo
![]() ![]() Katrina, gdzie jesteś w Irlandii dokładnie?
#710 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, wiecie może co zrobic, keidy mam ubezpeczenie euro26, ale na kraj, konczy sie jakos pod koniec wrzesnia. Warto wykupywac na świat, keidy wyjezdzam za tydzien? Może ktos mial podobna sytuacje.
#711 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz cos wiecej, koniecznie! Oby tak dobrze bylo dalej, powodzenia! Cytat:
Te 70 czy 80 zl to ne majatek, a ratuje tylek. Ostatnio bylam w szpitalu, plus recepta...nawet gdybym tu byla ubezpieczona to by mi nie zwrocili kasy, bo 300chf to za malo...a euro 26 mi zaplaci rachunek ze szpitala oraz moge siE starac o zwrocenie kasy za wykupienie recepty... ![]()
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
wiem, wiem, na 4 mc, wiec dlatego sie upewniałam, czy od nowa, czy po rpostu cos musze jakby do Polski dopłacic.
#713 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() ![]() Szukam pracy jako au pair, jestem zalogowana na 2 portalach, Aupair World oraz greataupair. Moje pytanie dotyczy tego drugiego: muszę tam płacić za znalezienie sobie rodziny? |
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta druga strona jest moim zdaniem duzo gorsza, poniewaz zwykle z niej dostajemy duzo scamu....badz ostrozna. I nie, tam za nic nie musisz placic ![]() Gdzie chcesz wyjechac? Na jak dlugo? Noo i powodzenia w szukaniu..!
![]() |
#715 |
Przyczajenie
|
Chcę wyjechać do UK, Irlandii albo Danii na miesiące sierpień i wrzesień. Bardzo mi na tym zależy *.*
Co do opłat: jak mam napisać do rodziny by mi nie wyskakiwało takie subscribe?... Edytowane przez RudyLoczek Czas edycji: 2012-05-14 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamietam juz jak to dziala, ale nie mozesz naisac pierwsza do rodziny, jesli nie masz wykupionego tam konta, pozostaje czekac na maila od nich. Tak samo na APW, z tym ze tam nie powinnas trafic na oszustow.
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
na greataupair dostawalam swego czasu same zgloszenia od jakis niepelnosprawnych 50-60 letnic kolesi..
#718 |
Przyczajenie
|
Zarejestrowałam się również na eaupair ale piszą do mnie sami oszuści. Na Aupair World zapraszam dużo rodzin, ale nie ma jeszcze pozytywów. W sumie to początek poszukiwań ^^"
Edytowane przez RudyLoczek Czas edycji: 2012-05-14 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | ||
CORELIPS
|
Ahhhh
Cytat:
Cytat:
![]() Mam dużą szansę na zarobki rzędu 2,5-2,8tys euro/mies a wciąż zawzięcie czekam na pozytywne odpowiedzi na apw... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Przyczajenie
|
Sporo o.O ja chcę zarobić by odciązyć mamę z wydatków związanych z moimi studiami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.