Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-28, 22:27   #691
Oliveira79
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja, jeśli nie liczyc w sumie 7 razy kiedy młoda dostała coś innego
tzn. 7 dni pod rząd, czy 7 razy przez kilka dni z przerwami? a co pierwsze dawałaś? bo jak pamietam to starszakowi chyba marchewke, ale to było ponad 5 lat temu...

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

kurcze, nie wiem czy podawac Bianeczce cos dodatkowo do picia w te upaly? nie chce jej przyzwyczajac do słodkiego... moze wode jej dam? ostatnio czytałam, że jako pierwsze nowe danie najlepiej dawac warzywa a nie deserki-owoce, bo jak sie dzieć przyzwyczai to moze grymasic potem na warzywa

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:39   #692
Seona
Zakorzenienie

Czytam wiadomości i aż mi się ryczeć chce!!! matka wyskoczyła z okna z 3 m-czną córeczką, zmarły obie http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...z-okna,1791032
Boshe, deprechę poporodową może miała, czemu nikomu nie powiedziała o problemach matq bosq

A rodzice przy grillu zgubili 2-latka!!! no jak można niezauważyć, że dziecka nie ma!!! oby tylko się znalazł maluszek http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:56   #693
Oliveira79
Zadomowienie

Unhappy Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez seona Pokaż wiadomość
czytam wiadomości i aż mi się ryczeć chce!!! matka wyskoczyła z okna z 3 m-czną córeczką, zmarły obie http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...z-okna,1791032
boshe, deprechę poporodową może miała, czemu nikomu nie powiedziała o problemach Matq bosq

Stary 2012-04-29, 05:24   #694
glamourous
Zakorzenienie

Pierwsza

My oczywiscie od 5:30 zjadamy chusteczki do pupy, musialam drugie opakowanie wyciagnac bo sobie wyrywali i wrzeszczeli

Sozaaa ale dla malucha na poczatek zalecaja czerwona soczewice bo ma najmniej blonnika i nie powoduje wzdec. Zreszta ja i tak troche pomoczylam na wszelki wypadek

A wczoraj ta kobitka ktora zagadalam o wozek- tez miala dwoch chlopcow, obaj ubrani w grubasne swetry, sztruksy i buty za kostke ( byli troche wieksi, ponad rok) bidne dzieci siedzialy ledwo zywe

Zaszlam wczkraj do sklepu z rzeczami dla dzieci szukac dla chlopakow cienkich bawelnianych spodenek. Te co mi sie podobaly- nie bylo rozmiaru, ale i tak wizyta nie poszla na marne- kupilam soni sandaly i balerinki i jeszcze sukienke. Chociaz nie wiem po co bo sukienek to ma zdecydowanie za duzo a i tak nosi jakies portki zazwyczaj
Stary 2012-04-29, 05:26   #695
OlusiaS
Wtajemniczenie

kurde,5:30 ,masakra!!!!!Tak jestem niewyspana,zla i w ogole,ze jeszcze slowa z siebie nie wydalam...Nie wiem,o ktorej zasnelam.Na pewno 23:40 siedzialam jeszcze na kanapie,potem prysznic i jak kladlam sie do lozka,to mala sie obudzila,zjadla i nie chciala dalej spac .Ale chyba cos kolo 1 bylo.
Jeszcze na 13 przychodza tesciowie na obiad,a ja zapomnialam rozmrozic szynke .Wolowine na bitki mam w lodowce,ale chce zrobic 2 dania,bo u tesciowej zawsze stol sie ugina od ilosci jedzenia

To dzidzia tez jednak zmarla .Czytalam o tej matce...Nie wierze,ze jakby depresje miala nikt tego nie zauwazyl!!Prawdopodobnie byla zlewana,ze "przesadza",ale nikt sie nie przyzna,no gdzie!!

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
a właściwie od kiedy używa się krzesełka? dopiero jak siądzie prawda? wiem, durne pytanie

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

to prawda GLAM, strasznie szybko leci, dopiero majstrowaliśmy małego

BTW, po raz kolejny przekonałam się, że brokuły są seksopędne
ooo,to moj zul juz go nie dostanie .

Pije kawke i ide poczytac,co naskrobalyscie w klubie

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

patrz,wyprzedzilas mnie o minute,a myslalam,ze bede pierwsza
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 05:39   #696
sozaa
Rozeznanie

Helol! U nas pobudka standardowo w okolicach 6.00. Juz nawet nie probuje zasypiac, boala sie bawi na calego, wlaczylam praniie i czytam troche.

Glam, moja tez ma fiola na punkcie chusteczek do pupy i opakowania po nich! A soczewice to wlasnie mam czerwona!!

Rany, dzissiaj u nas ma byc 29!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 06:08   #697
glamourous
Zakorzenienie

Co do tej kobiety- samobojczyni... Kurcze tylu jest psychologow bez pracy. Nie uwazacie ze powinny byc latwo dostepne poradnie psychoogiczne dla kobiet w okresie poporodowym... Czy w ogole przy szpitalach np na ginekoogii. Ile dziewczyn po poronieniach, stracie- pewnie wiele by chetnie skorzystalo z pomocy gdyby mialy taka mozliwosc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-29, 06:38   #698
mol_aa
Zadomowienie

My też od 5,30
On ma chyba budzik w tyłku, zawsze miedzy 5,30 a 6 jest dzień dobry rodzice nawet nie da się go oszukać

Straszne to co się stało w Krakowie, szkoda, że w tym naszym "prorodzinnym" kraju nikt się kobietą po ciąży nie interesuje, może nie miała w nikim wsparcia, nie radziła sobie, a na dodatek krąży jeszcze stereotyp,że jak idziesz do psychologa to od razu czubek no i jak tu o pomoc prosić?

My dzisiaj na cały dzień wybywamy nad jezioro na działkę
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 06:51   #699
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Ale przepiękna pogoda u nas w Lublinie Wczoraj spędziłam tak uroczy dzień, że o matko! Byliśmy z mężulkiem i córą nad zalewem, potem w odwiedzinach u rodzinki, wieczorem byliśmy padnięci jak nie wiem co. Słoneczko wyciąga energię z człowieka, bo po x-factorze zasnęłam w sekundke Mała po wielu wrażeniach spała do 6:50 Ale miała minę, kiedy widziała wodę pierwszy raz i kaczuchy, i tyyyyle drzew, rozglądała się i była mega uradowana

Tż pojechał na uczelnie, malutka bawi się, a ja przy kawie mam czas dla Was
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 07:03   #700
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Czytam wiadomości i aż mi się ryczeć chce!!! matka wyskoczyła z okna z 3 m-czną córeczką, zmarły obie http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...z-okna,1791032
Boshe, deprechę poporodową może miała, czemu nikomu nie powiedziała o problemach matq bosq

A rodzice przy grillu zgubili 2-latka!!! no jak można niezauważyć, że dziecka nie ma!!! oby tylko się znalazł maluszek http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
co to się wyczynia na tym świecie...a jak mówiłam tż że łapie mnie depresja to śmiał się prosto w oczy...może i tak kobieta nie miała w nikim wsparcia...tylko co dzieciątko było temu winne...

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość

ojej, działka, jeziorko. zapowiada się świetny dzień, jeszcze przy takiej pogodzie mmm marzeniea mnie pewnie nigdzie tż nie zabierze i jeszcze zasiądzie przed kompem to już całkiem mogiła
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 07:15   #701
ja_dalia
Wtajemniczenie

witam

dziewuszki nie doczytam, bo się wykąpałam i zmykam na działeczke... dziś błogie lenistwo dzień 2

aaaa... wczoraj mała przewróciła się z brzuszka na plecki !!! mam focie, ale zapodam wieczorkiem... miłego

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 07:25   #702
Oliveira79
Zadomowienie

Cool Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

witam słonecznie
Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
kurde,5:30 ,masakra!!!!!Tak jestem niewyspana,zla i w ogole,ze jeszcze slowa z siebie nie wydalam...Nie wiem,o ktorej zasnelam.Na pewno 23:40 siedzialam jeszcze na kanapie,potem prysznic i jak kladlam sie do lozka,to mala sie obudzila,zjadla i nie chciala dalej spac .Ale chyba cos kolo 1 bylo.
u nas pobudka jak zwykle 6:30 a w nocy Mała sie obudziła koło 2giej i chciała sie bawic tak do 4ej przysnełam na sekunde a ta juz na brzuchu i ha ha

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Glam, moja tez ma fiola na punkcie chusteczek do pupy i opakowania po nich! !
co jest w tych chusteczkach moja jak widzi opakowanie to tez sie trzesie, przewinac jej nie moge

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
a my na grilka do znajomych

Stary 2012-04-29, 07:26   #703
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
(wieczorem nawet jak zajechana, to wystarczy rozebrac i podczas kąpania chichra się i wraca jej humor bo uwielbia sie pluskac ale tylko do momentu jak załoze jej pierwszy rekaw od pajaca do spania - wtedy zaczyna sie jazda jakby ja kto ze skóry zywcem obdzieral i tak az cyca nie dostanie
Witaj w klubie u mnie to samo

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

ja bym jego nie kupiła

http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...284164212.html

to drugie o wiele lepsze bo ma np. tackę

A u nas dziś noc super Olivka już śpi tylko w łóżeczku 4 noc z rzędu a dziś obudziła się tylko raz na śpiocha woda i dalej spała do 7,30

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 07:26   #704
Oliveira79
Zadomowienie

Smile Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:

aaaa... wczoraj mała przewróciła się z brzuszka na plecki !!! mam focie, ale zapodam wieczorkiem... miłego
gratki dla Młodej

Stary 2012-04-29, 07:47   #705
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
....boshe anorektyczki wy ważycie jak dziewczynki z gimnazjum
Ja do tej grupy nie zaliczam się Ze mnie bardzo wyrośnięta gimnazjalistka

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Hm.. firma dobra, więc może i krzesełko dobre. Tylko cena jakaś niska Ale może poszukaj w necie opinii na temat tego modelu

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

aż mnie dreszcze przeszły...
Stary 2012-04-29, 07:55   #706
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witam niedzielnie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
fajnie ze masz zdrowe podejscie do tematu i nie płaczesz: "jestem za gruuuuuba" znam takie co to zawsze "za duzo waza" nawet jak wygladaja idealnie [COLOR="Silver"]
to ja póki co w drugą stronę - "jestem za chuuuuda" tzn. lepiej czułam się sama ze sobą jak miałam te parę kg więcej

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 08:03   #707
glamourous
Zakorzenienie

Wy sie smiejecie z gimnazjalistek
A ja pare dni temu sie zastanawialam co tyle mlodziezy na galowo po miescie zasuwa... Na mature za wczesnie wiec stwierdzilam ze to pewnie rozdanie swiadectw ulonczenia liceum
A potem sie okazalo ze egzaminy gimnazjalne
Same lolitki, wygladaly starzej niz ja
Stary 2012-04-29, 08:07   #708
basiula19
Zadomowienie

Cytat:

to prawda GLAM, strasznie szybko leci, dopiero majstrowaliśmy małego
oj strasznie ja jak patrze na mełego jak sobie leży i sie bawi to nie moge uwierzyć, że moje dziecko już takie duże jest a przecież dopiero "wczoraj" rodziłam

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Co do tej kobiety- samobojczyni... Kurcze tylu jest psychologow bez pracy. Nie uwazacie ze powinny byc latwo dostepne poradnie psychoogiczne dla kobiet w okresie poporodowym... Czy w ogole przy szpitalach np na ginekoogii. Ile dziewczyn po poronieniach, stracie- pewnie wiele by chetnie skorzystalo z pomocy gdyby mialy taka mozliwosc
ja jak leżałam przed porodem na patologii to przychodziła codziennie do nas Pani psycholog bardzo fajna kobieta na ginekologii już nie było jej bo tam leżały same kobiety po porodzie to pewnie stwierdzili, że trzeba tym co poroniły itp.

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale przepiękna pogoda u nas w Lublinie Wczoraj spędziłam tak uroczy dzień, że o matko! Byliśmy z mężulkiem i córą nad zalewem, potem w odwiedzinach u rodzinki, wieczorem byliśmy padnięci jak nie wiem co. Słoneczko wyciąga energię z człowieka, bo po x-factorze zasnęłam w sekundke Mała po wielu wrażeniach spała do 6:50 Ale miała minę, kiedy widziała wodę pierwszy raz i kaczuchy, i tyyyyle drzew, rozglądała się i była mega uradowana

Tż pojechał na uczelnie, malutka bawi się, a ja przy kawie mam czas dla Was
widziałam foty....nie boisz sie, że małej uszka zawieje????? pogoda superowa jest a co do ubrania dzieci to masakra ja ubrałam małego popołudniu już w krótkie spodenki i body krótki rękaw i miał skarpetki ale wziełam mu ściągnełam i wierzgał nóżkami sobie a babcia (82 lata) że dziecko tak wyletniłam, że on nie powie że mu zimno czego mu czegoś nie ubiore........boshe czy te ludzie nie kumają, że gorzej jak sie dziecko zgrzeje i wiater go zawieje niż jak jest cienko ubrane chociaż wiaterek wieje ale nie jest upocone karczku też zimnego nie miał......zresztą on nie lubi być ubrany zaraz sie cały poci i ma potówki kiedyś nawet na udach miał to pitole dziecko męczyc tak........

ja właśnie skończyłam kawke Miko śpi z tatusiem a ja zaczne sie powoli pewnie zbierać do Kościółka bo późnie trzeba jeszcze chłopaków ogarnąć....małego ubrać a staremu starczy dać ubranko już nauczył sie sam ubierać heehe

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

oj żebyś Glam wiedziała....jakie wypindzlowane larwy łażą dupą to zarzuca na prawo i lewo masakra a faktycznie czasami wyglądają na 10 lat starsze.....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 08:18   #709
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
widziałam foty....nie boisz sie, że małej uszka zawieje?????
Czapeczki malutka nie miała, bo gondolka ją chroniła przed wiatrem, w czapce by się jej główka uparowała, tak myślę - a wyciągnęłam ją do zdjęcia tylko na chwilkę... Muszę jej zakupić opaskę to będzie chyba dobre rozwiązanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-29, 08:21   #710
elf27
Zadomowienie

DALIA fantastycznie
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 08:26   #711
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
boshe czy te ludzie nie kumają, że gorzej jak sie dziecko zgrzeje i wiater go zawieje niż jak jest cienko ubrane chociaż wiaterek wieje ale nie jest upocone karczku też zimnego nie miał......zresztą on nie lubi być ubrany zaraz sie cały poci i ma potówki kiedyś nawet na udach miał to pitole dziecko męczyc tak........
Co ludź to inna opinia.. Ja wczoraj ubrałam małą w śpioszki bawełniane i też usłyszałam, że praże dziecie, ale jakoś bałam się w krótkim całkowicie ją wozić po lasku, nad wodą
Ale masz rację, że gorsze jest przegrzanie

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:

aaaa... wczoraj mała przewróciła się z brzuszka na plecki !!! mam focie, ale zapodam
czekam na fotkę tego wielkiego wydarzenia Wiem, ile radości sprawia rodzicom wejście dzidzi na kolejny level
Stary 2012-04-29, 08:40   #712
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
moja kumpela waży 90kg a wygląda na 60, jest wysportowana, każdy organizm jest inny a co tu zabawnaego nie wiem

a noszę rozmiar 38 więc do anoreksji mi daleko

MOLA noł problem
rozumiem,ze to do mnie?
a zabawne to sie tyczy mnie-nie ciebie.
bo ja wcale szczupła nie jestem.
rozumiesz?nie bardzo mam czas na rozpisyweanie sie ;/

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 08:43   #713
princessskaa
Wtajemniczenie

Zapowiada się przemiły dzień - cały dzionek miałam siedzieć sama, bo tż na uczelni, ale przyjadą do mnie moi rodzice i pojedziemy z małą na jakiś spacer
Stary 2012-04-29, 09:10   #714
glamourous
Zakorzenienie

Basiula parsk na te zarzucajace tylkiem larwy

Co do wagi to mi generalnie wisi ile waze, ale kiedys wazylam wiecej a wygladalam lepiej teraz niby wagowo mniej ale patrzec nie moge na te swoje obwislosci i cellulit
A z kolei dlonie/ stopy mam tak ohydnie kosciste z wylazacymi zylami az mi bleeeee

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Na balkonie w sloncu mamy 38 stopni
Patelnia normalnie- balkon na najwyzszym pietrze bez zadaszenia
Chcialam chlopcow wystawic w gondolkach ale mi sie dzieci ugotuja
Stary 2012-04-29, 09:25   #715
dygotka8
Zakorzenienie

my dziś od 5.43.potem jakoś od 7 do 8.40 pokimała jeszcze

no i nie pamietm co jeszcze
jak sie robi papke z marchewki?tzn ile wody dodc na 1 marchew?imasła łyżeczkę czy pół?
udało mi sie dostac marchewki eko

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-04-29 o 10:34
Stary 2012-04-29, 10:46   #716
OlusiaS
Wtajemniczenie

dygotko moze napoczatek pol lyzeczki,tzn zalezy na jaka porcje (tak dla porownania na caly sloiczek dalabym cala).

A o tych larwach to wcale nic nie mowcie!!Co one na dyskotekach wyrabiaja (wieki temu bylam)!!Laza bez majtek,w spodniczkach ledwo zaslaniajacych !!

ale mam zrypany humor
Stary 2012-04-29, 10:55   #717
dygotka8
Zakorzenienie

Olusia,a na 1 marchewke ile dać wody.w ogóle nie mam pojęcia jak to małej ugotować?bo to sie co pokroic marchew,wlać ileś tam wody,jak marchew będzie miękka wyjąć z wody zmiksowac i doać troszkę tej wody w której się gotowało i troszke masła??

mam nadzieję,że zły humor Ci szybko przejdzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-29, 11:07   #718
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Olusia,a na 1 marchewke ile dać wody.w ogóle nie mam pojęcia jak to małej ugotować?bo to sie co pokroic marchew,wlać ileś tam wody,jak marchew będzie miękka wyjąć z wody zmiksowac i doać troszkę tej wody w której się gotowało i troszke masła??

mam nadzieję,że zły humor Ci szybko przejdzie
ja kroje marchewke na 4 (tzn na pol wzdluz,potem polowki na pol) i w kostke,wielkosc obojetna,Zalewam woda,zeby plywaly i gotuje,az zmieknie.Wyjmuje marchew z wody,przekladam do naczynia do miksowania,miksuje,jak zrobi sie papka dolewam troche tej wody,w ktorej sie gotowala (tak na oko,zeby nie byla za gesta,ale tez nie za wodnista).Mam nadzieje,ze jakos zrozumiale .Aaa,do tego bym dala pol lyzeczki maselka.I wydaje mi sie,ze odrobinka soli (pare ziarenek) lamie ten gorzkawy smak marchwi

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

ah,zly humor z niewyspania,monotoni,samo tnosci ( w ciagu dnia) .Napisze moze w klubie
Stary 2012-04-29, 11:13   #719
Oliveira79
Zadomowienie

Question Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

dziewczyny daje sie dzieciom wit. D w takie upaly? bo juz zapomnialam czy latem tez sie podaje

Stary 2012-04-29, 11:52   #720
glamourous
Zakorzenienie

Dygotko jak mala ma alergie na mleko to do zupki mizesz dodac pol lyzeczki olwy z Oliwek
A ja juz dostalam zwrot podatku - bardzo szybkO w tydzien od zlozenia pitu

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Oli ja daje jak nie zapomne
Ale dopytam pediatry na szczepieniu chociaz w zasadzie chyba tak bo dziecka na ostre slonce nie wystawia sie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości