![]() |
#691 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Dot.: CzarnaZuzia Wymiata - Nowe otwarcie II
nic nie wyrwane , Terezo - nie da się jednocześnie traktować wszystkich równo i zabronić niektórym startowania ...
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- a tak swoją drogą : śledziłam sobie dzisiaj burzę nad odwołaniem/powołaniem wicemarszałka i uderzyło mnie, że na jednym z portali w odniesieniu do p. Nowickiej pisano "wicemarszałek" natomiast w odniesieniu do p.Grodzkiej "wicemarszałkini" i zastanawia mnie, skąd ta hiperpoprawność w odniesieniu do jednej tylko pani ? czy redaktor się obawiał że jak napisze o p.Grodzkiej "wicemarszalek", to ona się obrazi ? Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2013-02-06 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() pisze tylko ze nie powinni a jak startuja to powinni brac pod uwage to,to ,to ,tak napisalam ![]() a ,ze nie biora,to mamy tak jak mamy nie pisze kategorycznie zabronic!!!!!!! dla mnie to nie to samo ![]()
Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga ![]() nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW ![]() Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2013-02-06 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
no dobra, kumam
tylko że oni czują że powinni startować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
|
a to prawda
bo tacy zawsze najlepiej czuja ![]() sama powiedz co taki nie czujacy by tam robil? ![]()
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Terezzo, bić mi się chce ![]() ale przyjadę to Ci przyłożę osobiście ![]() albo lepiej Ty mi przyłóż ![]() Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2013-02-06 o 22:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co ?
Abstrahując od poglądów, to ja chyba mam więcej szacunku do takich nawiedzonych, niż do takich, co to byli najpierw w PO potem w PiS potem w jakiejś Polsce Samorządnej potem wrócili do PO by na koniec wylądować u Palikota czy w PSL ale sprawy do końca nie przemyślałam, więc zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 | ||
|
Cytat:
![]() powinno byc ONI kiedy przyjedziesz? ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() i przewidywalni ![]() *przyjmuje prawo do zmiany zdania ![]()
Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga ![]() nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW ![]() Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2013-02-06 o 22:30 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
![]() Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
Wróce jeszcze do wczorajszego.
Mnie ogólnie wpienia zwracanie uwagi na to co kto ma między nogami i co (i z kim!) z tym robi. Naprawdę mnie wpienia. I, ze tak powiem, równo wpienia mnie jak ktoś kogoś gnoi jak i wynosi pod niebiosa z powodów właśnie wymienionych wyżej. Nosz kurcze, ludzie są różni, dobrzy, źli, głupi, mądrzy itd. I to wcale nie zależy od tego co i z kim i czy w ogóle. Wiecie czego ja najchętniej bym zabroniła i to kategorycznie! Mówienia o tym czy się woli panie, panów czy też nikogo wcale, bo się poślubiło polityke ![]() Ja nie wiem jakim posłem jest pani Grodzka (bo się sorry nie interesuję ostatnio), dlatego się nie wypowiem czy ona powinna być, czy też nie wicemarszałkiem. Aha. Wypowiedzi pani Pawłowicz nie znam zbyt wiele, ale ze dwie słyszałam. I jak ona coś tam mówiła, ze "twarz boksera" czy coś, to sobie tak pomyslałam, że jednak te kościólkowe rzeczy nie wszytskie głupie (Dorotto ![]() ![]() ![]()
#700 | |
Zakorzenienie
|
to i ja, to i ja
Cytat:
czy powinna, czy nie powinna, ale raczej zwrócić uwagę na semantykę. Media robio z nami , co chco ot pierwszy przykład z brzegu : wchodzę na WP żeby sprawdzić pocztę i rzuca mi się w oczy tytuł "Gowin: Popełniłem błąd, ale się nie kajam" Pamiętam, że szum wobec tego pana się zrobił po tym, jak się sprzeciwił projektom więc pierwsza myśl moja "Aha, to jednak projekty są zgodne z konstytucją" i w tym momencie dobrze, jeśli się przeczyta artykuł, wynika z niego , że błąd nie dotyczy opinii pana G. nt projektów, bo jeśli się nie przeczyta, to czytelnik pozostaje z przeświadczeniem, że Pan G. zmienił zdanie nt związków homoseksualnych i jeszcze zapytać Tereskę, czemu ma zal do Gowina ? czy za to, że stwierdził, że projekty są niezgodne z konstytucją ? nie znam projektów, znam zapis w konstytucji A jeżeli naprawdę są niezgodne to powinno się je forsować ? Co do pani Pawłowicz ... jakoś tak mi się kojarzy z p. Niesiołowskim ![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2013-02-07 o 08:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Ja wiem Mammitto, że o semantykę, to wcale nie było do Ciebie
![]() Tak sobie to napisałam, bo ja się naprawdę zastanowiłam, jakim wicemarszałkiem byłyby pani Grodzka. I czy w ogole bylaby brana pod uwag gdyby nie to, ze kiedys byla panem Grodzkim. edycja, wlasnie sobie czytam o pani Grodzkiej, taka jest, brakuje mi slowa, "czynna", moze i pasowalaby na wicemarszalka.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-02-07 o 08:28 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Piers do przodu
|
Ale Dorota wywołała dyskurs
![]() ![]() A Niesiołowskiego wolę słuchać i oglądać dużop bardziej niż Pawłowicz ![]() ![]() Jeszcze tylko zdania Francuskiej oczekuję, ona też zawsze dobrze prawi ![]() Miejcie się ![]()
#703 | |
|
Cytat:
![]() Mamitto nie tylko o ostatnie wypowiedzi, mam do niego dystans ![]() a czy niezgodne ? na razie nie przedstawil ekspertyz prawnych ,na ktorych opieral swoja wypowiedz ![]() a konstytucja jest po to, by wolność dawać, a nie po to, by odbierać. W art. 5 mówi, że Rzeczpospolita zapewnia wolności i prawa człowieka, i obywatela. Konstytucja zakazuje też dyskryminacji z jakiejkolwiek przyczyny. A Rzeczpospolita jest dobrem wszystkich jej obywateli... wielu konstytucjonalistow sie wypowiedzialo w tej sprawie i pytalo Gowina o to w ktorym punkcie ustawa jest niezgodna z konstytucja ,nie wiem do tej pory ja nie slyszalam jego odpowiedzi ,ale moze ktos slyszal ,to chetnie sie zapoznam ![]() oj Dorotta maupo temat wywołalas i zobacz jak potrafimy dyskutowac ![]() co do Grodzkiej mnie wszystko jedno czy bedzie marszalkiem czy nie, nie mam nic za i nic przeciw ![]() to teraz mchne ![]() ![]()
Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga ![]() nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW ![]() Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2013-02-07 o 08:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak jak napisałam wyżej - nie znam projektów |
||
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
niecnotliwa dziewica
|
Jaką szkodę wobec tego wyrządzi prawne zaakceptowanie związków partnerskich, nieistotne, homo- czy heteroseksualnych? Ja widzę jedną - kościół nie zarobi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
|
Mamitto ja jeszcze dopisze do swojej wypowiedzi wczesniejszej...
ten projekt byl autorstwa PO ,nad ktorym pracowali chyba od roku(dokladnie nie pamietam) byl pewnie milion razy dyskutowany i omawiany. Gowin uczestniczyl w pracach ,skoro mial ekspertyzy potwierdzajace niezgodnośc z konstytucja ,to dlaczego czekal z ogloszeniem tego az do momentu głosowania? nie mial okazji wczesniej o tym powiedziec i przedstawic ekspertyz? Tak wazny miniter wychodzi na mownice i dopiero uswiadamia ? widac bylo zaskoczenie na twarzach ,duze zaskoczenie ![]() Po wypowiedzi Gowina częśc poslow PO zaglosowała przeciwko(tak mysle ) ,bo skoro minister waznego resortu tak sie wypowiada ,to moze lepiej nie wychylac sie? ....i to mi sie nie podoba bo wyglada to na celowe dzialanie , a in vitro?i Gowin? a sam projekt zawieral nie tylko prawo do malżenstw ale regulowal szereg innych kwestii prawnych bardzo waznych i ulatwiajacych funkcjonowanie w systemie panstwa ![]()
Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga ![]() nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW ![]() Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2013-02-07 o 09:29 Powód: dopisek ,bo mi zjadlo;) |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Piers do przodu
|
A ja Wam powiem, że po wczorajszej wizycie xiendza wieczorem spacerowałyśmy z sąsiadką (lat 60+) i Futrami i gadałyśmy o kolendzie - że ów xiondz narzekał na obecnie toczące się prace nad związkami partnerskimi i usłyszał od sąsiadki - Bóg i tak każdego oceni personalnie
![]() ![]() ![]()
#708 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tereso - PO nie jest monolitem żadna partia nie jest. Jak Tusk chciał mieć pewność, że wszyscy będą za , to mógł se zarządzić (czy jak to się tam odbywa) dyscyplinę partyjną w głosowaniu. Mnie tam się podoba to w PO, tamto w PiS, a owamto w SLD dlatego mam problem jak są wybory ![]() chyba najbardziej by mi się podobały okręgi jednomandatowe - wtedy bym sobie głosowała na człowieka .... bo teraz to niestety : głosowałabym na Panią X, bo ją widzę w działaniu i się mi to działanie podoba, ale jednocześnie mam świadomość, że oddając na nią głos oddaję go tym samym na (powiedzmy) PSL a ja nie chcę głosować na (powiedzmy) PSL i znowu zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania nt okręgów jednomandatowych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Piers do przodu
|
A BigMatko - Korwin Mikke to dla mnie jest inna - extra liga
![]() Fabrik zafundowało pączki załodze ![]() ![]() ![]()
#711 | |
|
Cytat:
Anio nie sa ![]() ale moze ja mam jakies chore wyobrazenie ![]() po to sa prowadzone prace ,dyskusje w podkomisjach ,komisjach i diabli wiedza czym tam jeszcze ,ze slucha sie i tych myslacych za i tych przeciw ,wypracowuje sie wspólne stanowisko partii,wtedy dopiero przedstawia sie i tym z lewa i tym z prawa.Wiec po takich mecyjach nagle glosuje przeciw ,bo? ![]() wiesz to mniej więcej wyglada tak ...rozmawiamy sobie tutaj o jakies sprawie ,ktora trzeba pozniej przedstawic na zewnatrz np do Złośliwca ![]() ![]() ![]()
Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga ![]() nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW ![]() Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2013-02-07 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Piers do przodu
|
A ja Ci wtedy Tessa zakrzyknę - et Tu contre me, Brute!!!???
![]()
#713 |
Zakorzenienie
|
mam gryporzyga, rzygam dalej niz widze
w przerwach Was czytam na nic wiecej mnie narazie nie stac na dodatek jestem kulawa i brudna z rana przyjechal do mnie pracowy znajomy z paczkiem, powital mnie czule - rany, wygladasz jak dupa |
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak serio : po to są właśnie głosowania, żeby mogli się wypowiedzieć Ci, którzy myślą inaczej moim skromnym zdaniem to sejm i rząd na czym innym powinien się teraz skupić nie żałuje się róż, kiedy płoną lasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
I wtedy przyjezdza do Cie Tesso lotna grupa uderzeniowa, dostajesz w rylo i oto jest koniec demokracji
![]()
#716 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Piers do przodu
|
Cytat:
![]() I Moris nie pomoże ![]() BigMatko - zawsze mnie ten skecz rozkłada na czynniki pierwsze ![]()
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2013-02-07 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | |||
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ci co mysla inaczej wewnatrz wlasnego KLUBU spotykaja sie przed glosowaniami w sejmie,pracuja miesiacami nad wypracowaniem wspolnego stanowiska , przedstawienia ekspertyz jesli jest cos niezgodne z prawem/z konstytucja stanowisko KLUBU dlatego nie rozumiem postawy Gowina ![]() w sejmie wypowiadaja swoje zdanie inne kluby ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
to może ja tylko machnę
![]() nie oglądam, nie czytam wiadomości, ze wsi jestem, tzw. świat mnie jakby nie interesuje, niech każdy żyje se po swojemu ![]()
Edytowane przez sasia73 Czas edycji: 2013-02-07 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.