![]() |
#691 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Niemcy :)
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Kiuka witaj
![]() ![]() Wow,coraz wiecej emigrantek z NRW mamy,fajnie ![]() ![]() Co Cie sprowadzilo do Düsseldorfu,jesli mozna zapytac,oczywiscie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#695 |
Raczkowanie
|
sylwio moniko t i moniko p
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#696 |
Zakorzenienie
|
No prosze,jaka slawna jestem
![]() ![]() Ja przyjechalam tu do TZ,tez jakies dwa lata temu... ![]() Teraz musze uciekac,sprobuje pozniej zajrzec... Pozdrawiam Serdecznie ![]() Sylwus widze Cie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Raczkowanie
|
[quote=*majka*]No prosze,jaka slawna jestem
![]() ![]() Ja przyjechalam tu do TZ,tez jakies dwa lata temu... ![]() Teraz musze uciekac,sprobuje pozniej zajrzec... Pozdrawiam Serdecznie ![]() Sylwus widze Cie ![]() ![]() [/quotenie nie majko jeszcze nie bylam u gagi , ja wczoraj dopiero poznalam ![]() ![]() ![]()
#698 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez ide na HHU!!! ![]() A co chcesz studiowac? I tez w sierpniu mam wyniki, ale DaF-a, a co Ty zdawalas, jesli mozna wiedziec? ![]() MonikaP., jakbys znala jakas dobra glinke, ktora jeszcze jest na rynku (tu, w Niemczech), to daj znac, jaka to i gdzie kupic, bo slyszalam, ze niektore niewiele daja... A maseczka aspirynowa jest super, tylko, ze ja nie uzywam tak mocnych filtrow, jak Ty, wiec musze przerwac do jesieni stosowanie jej, dlatego wolalabym teraz glinke, bo po niej nie trzeba stosowac tak mocnych filtrow, czy tak? Buzka dla Ciebie ![]() Maja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
[quote=Sylwia***]Ja tez ide na HHU!!!
![]() A co chcesz studiowac? I tez w sierpniu mam wyniki, ale DaF-a, a co Ty zdawalas, jesli mozna wiedziec? ![]() ![]() heja sylwia, ja juz zdalam DSH w czerwcu ale czekam na wyniki czy sie dostalam na medien-kulturwissenschaft, do polowy lipca mozna bylo sie bewerbowac jesli chodzi o kierunki z NC a Ty Sylwus co chcesz stuidiowac? ja sie okropnie denerwuje czy sie dostane bo coraz wiecej chetnych na studia i srednia wymagana coraz wyzsza
#700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisz cos wiecej o sobie, jak sobie tu radzisz, czy Ci sie podoba w Niemczech, chcialabys tu zostac na stale? Nie ciagnie Cie do PL? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#702 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja... uczylam sie niemieckiego, chodzilam na kurs, potem przygotowywalam sie do tego DaFa... W miedzyczasie jezdzilam pare razy do Polski, gdzie troche pracowalam (dawalam lekcje). Teraz tu tez troszke pracuje, poza tym staram sie wlasnie o prace w pewnej firmie, ale nie wiem, jak to bedzie :/ Ciagle prosza mnie o jakies dodatkowe dokumenty i strasznie mnie to juz denerwuje. Ja tez mieszkam w dzielnicy, gdzie jest duzo Turkow, ale bardziej mi przeszkadzaja takie typowe pijaczki. Ale wiem, co czujesz ![]() Ja tez koniecznie chce sie dostac na te studia, bo wlasnie glupio byloby tu tak siedziec bez celu... Hm... musi sie udac!!! Zastanawiam sie, jak Ty sie czujesz, mieszkajac z praktycznie obca dla Ciebie rodzina? Nie mialas z tym problemu na poczatku? Czy oni sa Polakami, czy Niemcami? Jak Ciebie przyjeli? Na pewno nie bylo im i Tobie latwo sie przyzwyczaic... Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a wiec jak tylko tu przyjechalam poznalam od razu roberta , i zaczelismy sie codziennie po mojej pracy spotykac, czesto goscilam u nich w domu ina weekendy zaczelam stopniowo tu nocowac, Jego rodzina bardzo milo mnie ugoscila i w sumie cieszyla sie ze Robert jest ze mna ( jego ex potrafila walic w drzwi piesciami jesli jej nie otwierano), znalazlam z nimi dobry kontakt, i oni sami mi zaproponowali bym u nich zamieszkala bo wiedzieli ze ze wzgledow finansowych nie mozemy isc jeszcze na mieszkanie,a widzieli jak robertem sie kochamy, czuje sie tu prawie jak w domu, zawsze mamm swiadomosc ze to nie moj dom wiadomo, ale narzekac naprawde nie moge.pozdrawiam ![]()
![]() |
#705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#706 |
Rozeznanie
|
kiuka!
Dobrze zrozumialam, ze jestes z Miastka???? No to jestesmy prawie sasiadkami , bo ja ze Szczecinka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Rozeznanie
|
Witam Dziewczyny
![]() Ja to chyba juz babcia jestem, w porownaniu do Was ![]() Studia skonczylam jakis czas temu i mam nadzieje, ze znajde tu jakos prace na kilka lat, bo i tak pozniej chce wrocic na stale do Polski.. |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#709 |
Rozeznanie
|
ale fajnie, mam sasiadke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny widzialyscie, ze w koncu na ebay mamy swoja kategorie w dziale ksiazki
![]() ![]() ![]() ja wystawilam kilka pozycji... z zalem... ale niestety mam totalny brak miejsca na ksiazki a nowe przybywaja ![]()
#711 |
Konto usunięte
|
![]()
No i co dziewczyny? Lipiec sie konczy, a spotkania nie bylo. Umowimy sie wreszcie, moze na sierpien?
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Moni,ja jestem za
![]() ![]() Tylko niech ktos rzuci data-moze tym razem spotkamy sie w tygodniu ![]() Dziewczyny,kto sie pisze na spotkanie,lapka do gory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie moze byc problm z weekendem, bo moj TZ nie dostal urlopu, wiec na te 2 dni staramy sie gdzies pojechac, ale nie zawsze. Oczywiscie dla mnie i tak w tygodniu byloby najlepiej. Aha, i jak najszybciej, bo chce do PL jechac, choc daty jeszcze nie znam. OK, strzelam pierwsza data (zaraz Moni na mnie nakrzyczy): 1.08, wtorek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Rozeznanie
|
a gdzie sie spotykacie kochane, pewnie daleko od Mannheim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Sylwus
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Raczkowanie
|
przypadkowo znalazlam owy watek...nawet nie wiedzialam ze wizazystki spoza Polski sa tak aktywne
![]() ja obecnie przebywam w Berlinie, tzn. mieszkam tu od prawie 2 lat...wow tak szybko mi ten czas uplynal... ![]() studiuje sobie i porabiam w weekendy...lecz z kasa raczej krucho u mnie,a na wiecej pracy niestety studia mi nie pozwalaja...w piatek mam ostatni egzamin...trzymac prosze kciuki!!!!bo juz sily nie mam do nauki...chce wakacji... pozdrawiam wszystkie emigrantki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wspolczuje i na pewno bede trzymac kciuki ![]() Wpadaj czesciej do nas! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Konto usunięte
|
W tygodniu ja odpadam
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Raczkowanie
|
No niestety
![]() i szczerze mowiac brakuje juz mi sil na nuake... aby do piatku ![]() najgorsze jest tp,iz jesli nie zdam to mam poprawke 8 sierpnia ![]() a to znaczy iz wakacje krotsze o ponad 10 dni ![]() ale moze akurat sie uda... pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.