Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-31, 08:03   #691
sabona89
Raczkowanie

Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
lepiej zainwestuj w porzadny krem nawilzajacy, bo bedziesz miec jeszcze wieksze problemy z popalona lekami skora niestety mnie to spotkalo i wierz mi nie jest fajnie wiec lepiej zawczasu zapobiegac
Mam.
Na dzień stosuję Humektan, na noc krem Physiogel (na podrażnioną skórę jest super, bo nie dość że mocno nawilża, to jeszcze natłuszcza - nie ma tego problemu że krem wsiąkł w skórę, a ja odczuwam miejsca przesuszone jako suche), bo twarz się po nim jednak mocno błyszczy. Ale Physiogelu miałam tylko próbkę, której wystarczy na max jedno użycie jeszcze... Skoro mnie straszysz, to może się przejdę do apteki i go kupię :P

Dziś policzki odzyskały normalny kolor Skóra jeszcze trochę przesuszona. A ja bym chciała używać Differinu codziennie, tak jak lekarka mówiła
sabona89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-31, 09:25   #692
bourlinguer
Raczkowanie

Przepraszam, nieaktualne.

Edytowane przez bourlinguer
Czas edycji: 2008-12-31 o 13:12 Powód: nieaktualne
bourlinguer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-31, 10:28   #693
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabona89 Pokaż wiadomość
Kung Fu Candy, szczerze mówiąc nie wydaje m się, żeby mogło Cię wysypać, jeśli wcześniej problemu z trądzikiem nie miałaś.

Hm no nie wiem jak Ty, ale ja nie jadam co trzy godziny :P
Nie uważam, żeby ścisły odstęp czasowy po posiłku miał jakieś wielkie znaczenie, więc zażywam zawsze krótko przed pójściem spać, kolo 22. Kolację jadam różnie - czasem o 19, czasem o 21.

No a jak zażywałam też rano, to zażycie 2 godziny po posiłku było nierealne, więc zażywałam kilkanaście minut po śniadaniu.

Wczoraj na mej twarzy zagościły 4 pryszcze - miałam z tym prawie tydzień spokoju Co nie oznacza, że moja twarz w tym czasie wyglądała dobrze - po pięciu użyciach Differinu skóra na nosie i policzkach zrobiła się bardzo przesuszona, zaczęła lekko schodzić, miała kolor czerwony, a wszystkie blizny i przebarwienia zrobiły się strasznie widoczne. Przy patrzeniu w lusterko załamka.
I właśnie to mnie najbardziej u mnie wkurza - nie pryszcze sztuk kilka, ale wielokolorowa twarz w czerwone plamki...

Tak wyglądałam w niedzielę (kącik oka podrażniony przez Differin) :
Mam identyczny problem z przebarwieniami jak Ty masz kolo oczu, Ja mam zas kolo uszu i oczu, heh
Ja od ponad tygodnia siedze z wielką gulą na policzku i nie chce zejsc! Ani nie maleje ani nie rosnie Differin u mnie cos nic nie działa. Nic mnie nie podraznia, skora sie nie luszczy itd. Ogolnie to wolalabym cos widziec na cerze, bo tak mi sie wydaje ze ten krem nie działa.

Tez jadam Tabletki kilkanascie minut po sniadaniu i po kolacji.

Od dzis zwiekszam sobie dawke oslonek bo mnie co wieczor brzuch boli

sabona89, piszesz ze taki przesusz u Ciebie po differinie.. a skore swoja masz tlusta/mieszana czy sucha?
Bo ja mam tlusta i doslownie zadnego suszu po tygodniu uzywania codziennie na wieczór a po tym jeszcze daje maseczke wysuszajaca.. :/

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2008-12-31 o 10:30
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-31, 10:50   #694
Blueeyed_Alice
Raczkowanie

Hej dziewczyny,

ja też od 1,5 miesiaca lykam Tetralysal. Nastolatka nie jestem od ladnych paru lat, a klopoty z cera zaczely sie jakies 2 lata temu po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Wczesniej inny dermatolog leczyl mnie Azitrox'em i peelingami migdalowymi - pomagalo, ale potem wszystko wrocilo. Zmienilam wiec dermatologa na wedlug jednego z portali jednego z najlepszych w moim miescie. Dostalam tetralysal, aknemycin plus i fucidin. Na razie efektow nie widze wlasciwie zadnych - wg mnie jest gorzej niz bylo przed kuracja - mozliwe ze to ciagle wysyp bo syfki pojawily sie tam gdzie wczesniej ich nie bylo (problem mialam jedynie na jednym policzku - teraz mam na obu i brodzie - za to jakie mam ladne czolo haha!). A biore 2 tabletki dziennie po 150mg kazda. Mam nadzieje ze trucie sie antybiotykami przyniesie jakis skutek - zobaczymy. Dzisiaj ide tez odebrac wyniki badan hormonalnych - moze tam tkwi jakis problem.
Bede dawac znac na biezaco - powodzenia z Wasza walka zawsze fajnie wiedziec ze nie jest sie samemu
Blueeyed_Alice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-31, 11:20   #695
aguuska
Raczkowanie

witam!

19 Grudnia bylam u mojej dermatolog i zapisala mi tetralysal + differin zel i na dzien krem physiogel. Dzisiaj kupilam krem i chcialam zrealizowac recepte(wczesniej nie mialam kasy..) i mi pani z apteki powiedziala ze jest przedawniona bo na antybiotyk jest 7 dni od wystawienia recepty :/ nie wiedziałam o tym.. a co by sie stało jakbym z 1 zropbiła 2? :P i byłoby 29 grudnia? Czy musze isc znowu do pani dermatolog po nową recepte..? <sciana> <załamka>
Stary 2008-12-31, 11:24   #696
serduszkowa
Rozeznanie

aguuska, mi dermatolog przepisała tetralysal jakoś przed świętami, a też mam go brać dopiero w połowie stycznia. Tyle tylko, że wiedziałam, że recepta jest ważna tydzień i wykupiłam tylko 2 opakowania, a na dwa dostałam odpis recepty.
Ja bym nie ryzykowała podrabianiem cyfry tylko jeśli masz możliwość idź jeszcze raz po recepte.

Edytowane przez serduszkowa
Czas edycji: 2008-12-31 o 11:24 Powód: błąd
serduszkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-31, 11:43   #697
sabona89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Mam identyczny problem z przebarwieniami jak Ty masz kolo oczu, Ja mam zas kolo uszu i oczu, heh
W tym rzecz, że ja nie mam ich tylko w okolicach oczu (zdjęcie robiłam na potrzebę uwiecznienia kącika oka, stąd tylko wycinek twarzy się pojawił), ale na niemal całej twarzy, poza nosem i skórą pod nim, no i na czole nie ma takiej tragedii jak na bokach twarzy, brodzie i policzkach... Dodatkowo mam jasną skórę twarzy (notabene w zupełnie innym odcieniu niż reszta ciała, a wcale nie chowam jej przed słońcem), więc wszystkie przebarwienia są o wiele bardziej widoczne.
Strasznie nie lubię przez to patrzyć do lustra, a już zwłaszcza w miejscu publicznym - ludzie myją w łazience ręce, przy okazji patrząc do lustra, a ja się z uporem maniaka wpatruję w umywalkę/kran

Ja bym się cieszyła, gdyby mnie Differin nie podrażniał Spokojnie, niektórzy widzą efekty jego stosowania dopiero po dwóch miesiącach.
Mnie, zanim mi dokuczył, delikatnie łuszczyła się skóra z policzków, ale to chyba nie jest reguła

Cytat:
sabona89, piszesz ze taki przesusz u Ciebie po differinie.. a skore swoja masz tlusta/mieszana czy sucha?
W sumie to ja nie wiem jaka ona jest :P Po myciu jest sucha, aż za bardzo, a potem się zaczyna straaasznie przetłuszczać. Można by ją nazwać przesuszoną, tylko że teraz naprawdę dbam o nie przesuszanie jej, więc chyba pozostaje nazwać ją mieszaną.
W sumie to myślałam, że nic jej nie ruszy jeśli chodzi o widoczne przesuszenie, a tu proszę, Differin dał radę i to bardzo szybko :P
Póki co jedynym efektem wysuszenia, jaki mogłam u siebie zaobserwować, byłby wzmożone przetłuszczanie.

Blueeyed Alice, ja miałam nadzieję, że u mnie okaże się to kwestią hormonów i jak już się znajdzie przyczynę, będzie to można jakoś szybciej wyleczyć... A tymczasem hormony w porządku, jedynie estradiol lekko ponad normę (dziś po południu odbieram jeszcze androstendion) Także nie wiem czy Ci życzyć, żeby hormony były w porządku, czy żeby się okazało, że to przez nie kłopoty z cerą :P

aguuska, nie zazdroszczę. Jeśli nie masz możliwości pójścia do dermatologa tylko po receptę, to ja bym na Twoim miejscu spróbowała delikatnie tę 1 na 2 zamienić, myślę, że nic na tym nie stracisz. No ale ja to ja, nie musisz się sugerować

Edytowane przez sabona89
Czas edycji: 2008-12-31 o 11:49
Stary 2008-12-31, 11:48   #698
sabona89
Raczkowanie

No i znowu to zrobiłam - nacisnęłam cytuj zamiast edytuj...

Do usunięcia

Edytowane przez sabona89
Czas edycji: 2008-12-31 o 11:50
Stary 2008-12-31, 11:54   #699
aguuska
Raczkowanie

no własnie chyba tak zrobię mam nadzieje ze nic się nie stanie.. podobno mam dośc duzo tego antybiotyku razem za wszystko wyszlo ok 140 zł.. no ale coz mam nadzieje, że pomoze
Stary 2008-12-31, 12:13   #700
tiffi1
Rozeznanie

Dziewczyny, ja mam skórę mieszaną, ale generalnie raczej suchą. Jestem po kuracji tetralysalem. Teraz stosuję codziennie krem differin i lek robiony na bazie antybiotyku do smarowania (szczególnie dekolt i plecy, ale również szyja). Muszę kupić jakiś krem nawilżający, ale taki by nie zatykał porów -rozumiecie- i nie wiem jaki najlepiej. Potrzebuję nawilżenia ale nic co spowoduje wysyp.
Myślałam o loreal pure zone, znacie, macie?
Chciałam Was też zapytać czy znacie, lub same używacie jakichś żeli do mycia, które zwalczają te krosty, ale nie wysuszają?
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-31, 12:52   #701
styska
Rozeznanie

Witam, chcialam sie przywitac i cos mi sie wydaje,ze zagoszcze tu dluzej na tym watku . Ostatnio zdecydowalam sie w koncu na wizyte u dermatologa,niby nie mam zbyt tradzikowej cery ale przeszkadzalo mi ciagle to,ze bez pudru wyjsc do ludzi nie moglam. Kuracja od lekarza wyglada tak: Tetralysal, do tego stopniowo differin i rano na wypryski dalacin T. Zaczne stosowac od stycznia bo balam sie wysypu o jakim, niektorzy tu pisali.
Powiedzcie mi czy do tych lekow powinnam stosowac jakas specjalna diete? Moja dermatolog(szukalam polecanej a nie z przypadku) nie kazala mi uzywac kremow z filtrem ani zmieniac nic z pielegnacji. Sama od siebie kupilam leki oslonowe, nie wiem czy jest jeszcze cos co powinnam zrobic/kupic?
styska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-31, 13:52   #702
sabona89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Muszę kupić jakiś krem nawilżający, ale taki by nie zatykał porów -rozumiecie- i nie wiem jaki najlepiej.
Z opakowania Humektanu: "Delikatny, bezzapachowy krem nawilżający dla skóry normalnej. Odpowiedni do codziennej pielęgnacji twarzy, rąk i całego ciała. Nie pozostawia tłustej powłoki na skórze. Odpowiedni do nawilżania cery podatnej na trądzik. Można go stosować jako krem do pielęgnacji skóry po goleniu lub depilacji".
Ja go bardzo polecam, porów nie zatyka, nie jest tłusty, po tygodniu zauważyłam różnicę jeśli chodzi o przetłuszczanie się mojej skóry twarzy. Żadnych efektów ubocznych nie zaobserwowałam

Cytat:
Chciałam Was też zapytać czy znacie, lub same używacie jakichś żeli do mycia, które zwalczają te krosty, ale nie wysuszają?
To na jakiej zasadzie miałyby działać? Albo coś wspomaga ograniczenie przetłuszczania (czyli niestety wysusza - skóra się broni i przetłuszcza się bardziej, sumaryczny efekt zerowy), albo jest neutralne (tzn. do cery wrażliwej). Z niczym innym się nie spotkałam, bo jak sama nazwa mówi, żel do mycia ma MYĆ. Od działania są inne preparaty.
Stary 2008-12-31, 14:04   #703
Blueeyed_Alice
Raczkowanie

sabona89 - odebralam wyniki wszystko w normie wiec na nie zwalic zabawy nie moge chyba nawet sie ciesze, babranie sie z ustaleniem prawidlowej gospodarki hormonalnej nie jest wcale fajne
A na wysuszona twarz polecam Cicaplast LRP - dla mnie jest idealny.

I wracajac do szkodliwosci watrobowej tetralysalu - po 7 tygodniach proby watrobowe mam w normie wiec nie jest zle - zwlaszcza biorac pod uwage ze wczesniej 3 tygodnie bralam Unidox.
Blueeyed_Alice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-31, 14:27   #704
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguuska Pokaż wiadomość
witam!

19 Grudnia bylam u mojej dermatolog i zapisala mi tetralysal + differin zel i na dzien krem physiogel. Dzisiaj kupilam krem i chcialam zrealizowac recepte(wczesniej nie mialam kasy..) i mi pani z apteki powiedziala ze jest przedawniona bo na antybiotyk jest 7 dni od wystawienia recepty :/ nie wiedziałam o tym.. a co by sie stało jakbym z 1 zropbiła 2? :P i byłoby 29 grudnia? Czy musze isc znowu do pani dermatolog po nową recepte..? <sciana> <załamka>
Kurcze a mi w aptece mowili ze na antybiotyk 30 dni. W kazdym badz razie ja kupilam swoje differin po terminie 7 dni.
Po za tym mozesz zadzwonic do rejestracji czy tam dermatologa i poprosic o recepte, zostanie wypisana i bedzie czekala na Ciebie w punkcie gdzie chodzisz

Cytat:
Napisane przez sabona89 Pokaż wiadomość
W tym rzecz, że ja nie mam ich tylko w okolicach oczu (zdjęcie robiłam na potrzebę uwiecznienia kącika oka, stąd tylko wycinek twarzy się pojawił), ale na niemal całej twarzy, poza nosem i skórą pod nim, no i na czole nie ma takiej tragedii jak na bokach twarzy, brodzie i policzkach... Dodatkowo mam jasną skórę twarzy (notabene w zupełnie innym odcieniu niż reszta ciała, a wcale nie chowam jej przed słońcem), więc wszystkie przebarwienia są o wiele bardziej widoczne.
Strasznie nie lubię przez to patrzyć do lustra, a już zwłaszcza w miejscu publicznym - ludzie myją w łazience ręce, przy okazji patrząc do lustra, a ja się z uporem maniaka wpatruję w umywalkę/kran
)
Ja tez nie mam tylko przebrawien takich w okolicach uszu czy tam obrzeza twarzy.. mam na policzkach, brodzie, pod nosem na srodku taka %^$%^ plame Na czole dwie.. eh Rowniez mam jasna skore, ale ja raczej slonka unikam, bo po prostu i tak mam cieza skore do opalania.

Co do wytluszczonego:
MAM TAK SAMO ze wpatruje sie w kran.. i bez zerkniecia w lustro wychodze szybkim krokiem

Cytat:
Dziewczyny, ja mam skórę mieszaną, ale generalnie raczej suchą. Jestem po kuracji tetralysalem. Teraz stosuję codziennie krem differin i lek robiony na bazie antybiotyku do smarowania (szczególnie dekolt i plecy, ale również szyja). Muszę kupić jakiś krem nawilżający, ale taki by nie zatykał porów -rozumiecie- i nie wiem jaki najlepiej. Potrzebuję nawilżenia ale nic co spowoduje wysyp.
Ja bym differinu nie laczyla z lorealem, w ogole bym nie laczyla z kosmetykiem drogeryjnym.
Lepiej kupowac apteczne produkty lub jak ktos wspomnial samemu krecic kremy

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2009-01-01, 20:39   #705
Andziast
Przyczajenie

od dzisiaj też biore ten anyybiotyk.
jak zaczęłam czytać ulotke .. no cóż generalnie to 'niepożądane objawy' są bardzo ciekawe.

pzdr
Andziast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 21:09   #706
sabona89
Raczkowanie

Andziast, ale pojawiają się bardzo rzadko, także nie ma co się martwić na zapas

Ech już myślałam, że pryszcze zaczną znikać, ale wróciły takie podskórne na policzkach i nie tylko na nich... No nie jakoś dużo, w sumie koło 10, ale już miałam nadzieję, że jak przez tydzień było ok, to tak zostanie
Stary 2009-01-02, 10:01   #707
biindier
Raczkowanie

od dzisiaj mam brać tetralysal, ale jestem przeziębiona (katar, lekki kaszel, ból gardła) i nie wiem co mam zrobić? czekać aż mi przeziębienie przejdzie (nie byłam z nim u lekarza tylko sama się leczę gripexem i polopiryną) czy zacząc go brać normalnie?
Bo mam już umowioną na 16 wizytę u dermatologa, żeby popatrzeć na postępy kuracji, więc conajmniej 2 tygodnie przed tą wizytą muszę antybiotyk brać. Mam przepisane narazie 2 tabletki 300 mg na dobę. Poradźcie, co robić?

I czy przy stosowaniu tetralysalu mozna jednoczesnie brac gripex albo polopiryne czy cos takiego?
Proszę o szybką odp, bo mam go brac w sumie zaraz
biindier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 10:44   #708
czarne kredki
Przyczajenie

ja 2 lata uzywalam najrozniejszych srodkow - kremow, zelow, tonikow itd. roznych dobrych i mniej dobrych firm. tradzik mialam straszny, pelno takich o, pryszczy. poszlam w koncu do dermatologa. pani zapisala mi taki lek robiony w aptece na bazie spirytusu i uzywam go raz dziennie od 2 miesiecy i jestem mile zaskoczona. tradziku calkowity brak, poprostu nic! wszyscy mnie pytaja jak to mozliwe ;dd. wydalam mase kasy na rozne 'idealne' srodki , a tu prosze 6 zl miesiecznie i efekt wspanialy.

polecam wizyte o dermatologa!

PISALAM TO JUZ W INNYM TEMACIE, ALE NIE WSZYSCY PRZECZYTAJA

< 33
czarne kredki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 10:46   #709
czarne kredki
Przyczajenie

ej, sorry, pomylilam tematy ; /

< 33
czarne kredki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 15:13   #710
Anecka
Zakorzenienie

Kurcze a mnei zaczal masakrycznie bolec zab! No i mam dylemat, czy moge wziac przy dobowej dawce 600mg Tetry Pyralginum?
Przeczytalam ulotke i tam w sumie pisze tylko zeby izotretoiny czy jak sie to pisze.. nie przyjmowac rownoeczesnie.

Wy przeyjmujecie jakies przeciwbolowe?

Niestety zarejestrowlam sie dzis do dentysty ale dopiero na 16 stycznia

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2009-01-02, 20:24   #711
bourlinguer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Kurcze a mnei zaczal masakrycznie bolec zab! No i mam dylemat, czy moge wziac przy dobowej dawce 600mg Tetry Pyralginum?
Przeczytalam ulotke i tam w sumie pisze tylko zeby izotretoiny czy jak sie to pisze.. nie przyjmowac rownoeczesnie.

Wy przeyjmujecie jakies przeciwbolowe?

Niestety zarejestrowlam sie dzis do dentysty ale dopiero na 16 stycznia
Ja brałam czasem przeciwbólowe (Ketonal) podczas brania Tetralysalu. Nic złego się nie działo.
Sprawdź w drugą stronę: czy na ulote przeciwbólowego nie ma żadnych przeciwskazań do antybiotyku.

A co do dentysty, jak boli ząb to chyba poza kolejką powinni przyjać (od razu tego samego dnia). Tak jest przynajmniej u mnie, choć normalnie terminy są odległe.
bourlinguer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 20:52   #712
Anecka
Zakorzenienie

wzielam Pyralginum, ale nie pomogl. Mam takie nachodzace bole.. trwajace ok 5 minut :/
U mnie niestety nie przyjmuja, ew. prywatnie ale kasy nie mam teraz.

No i coz.. bylam w aptece dzis a Pani magister sie pyta jak tam moja kuracja.. bo nie widzi poprawy a ja na to, ze faktycznie jeszcze nic (po 2 tygodniach jechania na unidoxie nie wyskakiwaly mi juz pryszcze.. a tutaj dalej wyskakuja i to duze bolace gule).

Jak po miesiacu nie zawauze roznicy to poprosze o duzo tanszy lek chyba

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2009-01-02, 21:52   #713
sabona89
Raczkowanie

Anecka, podobno Ketonal bardzo dobrze działa na takie silne bóle zębów.
Tylko że on na receptę jest.
Stary 2009-01-03, 11:06   #714
biindier
Raczkowanie

wzięłam dziś pierwszą tabletkę tetralysalu. Ehh trzymajcie kciuki żeby ta kuracja pomogła

Tylko dalej jestem przeziębiona. I nie wiem czy mogę brać gripex (ma w składzie paracetamol, który podobno osłabia działanie antybiotyku, natknęłam się w necie na taką inf), albo polopirynę (na temat jej interakcji z tetralysalem nic nie widziałam)? I jakies rutinoskorbiny czy coś? Byłyście kiedyś chore w trakcie brania antybiotyku na trądzik?
biindier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-03, 11:13   #715
flowofrainbow
Zadomowienie

Witam!
Mi dermatolog przepisała Brevoxyl na noc. No cóż, muszę powiedzieć, że z efektów jestem zadowolona i trądzik już mam prawie wyleczony, ale strasznie ściąga skórę i wysusza.... na dzień mam przepisane Humektan i Hydrolan. Tabletkami nigdy się nie leczyłam.

"Najdalej zajdzie ten człowiek, który nie wie gdzie idzie"
N. Bonaparte

flowofrainbow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-03, 12:29   #716
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
hyh wiekszosc tradzikowcow ma skore sucha, odwodniona a jednoczesnie przetluszczajaca sie i stad tez czesc problemow ja uzywam iwostinowych kosmetykow najwazniejsze jest nawilzenie skory dzieki odpowiedniemu nawilzeniu skora przestaje sie tyle "tluscic" i zapychac

trzymajcie sie dziewczyny

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-03, 13:05   #717
Anecka
Zakorzenienie

No i coz ide dzis do dentysty i mam dola bo nie bede mogla brac antybiotyku na zęba, bo lecze sie tetrą..
Dzisiaj mi znow wyskoczyly pryszcze. Szok takie gule mi nie wyskakiwaly teraz na twarzy mam dwie duze gule, wygladam jak idz i nie wracaj. Az nie chce mi sie do dentysty isc.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-03, 13:47   #718
sabona89
Raczkowanie

Anecka, może to po Differinie też? Mi też się teraz kilka takich gul zrobiło, za każdym razem jak patrzę w lusterko to sobie myślę "ogarnij się i nawet nie próbuj tego wyciskać", tylko jednak ślad po wyciśnięciu o wiele łatwiej ukryć niż taką czerwoną wypukłość... No ale jak nie wycisnę, to jest szansa, że nie powyskakują nowe, bo jak wycisnę, to jutro czy za dwa dni na 100% będzie gorzej. Ciężka wewnętrzna walka :P

Anecka, może obędzie się bez antybiotyku. Trzymam kciuki
Stary 2009-01-03, 14:54   #719
Anecka
Zakorzenienie

WLASNIE.. niektorzy wyciskaja a ja mam takie gule, ktore nie sa zakonczone bialym czubeczkiem i nie mozna ich wydusic (próbowalam).
Ja ogolnie nie wyduszam tych wiekszych tylko juz jak faktycznie mi strupek zostanie to go zdrapie.. ale ostatnio sie powstrzymuje

W pon. ide sie zarejestrowac do dermatologa na polowe stycznia.

Acha wlasnie!
PS. WAŻNE. Dziewczyny jak u Was jest z miesiączką? Bo ja bylam 19 grudnia u dermatologa (wtedy mialam 3 dzien okresu) i od 21 chyba zaczelam brac tetralysal. No i jesli liczac cykl 28 dni powinnam 12 stycznia dostac okres, ale ja od 16 roku zycia czyli od poczatku ANI RAZU nie mialam regularnej miesiaczki. Z poczatku byly to cykle 60 dniowe, teraz jest ok 40 dni.
No a po tym tetralysalu dzis dostalam okres!
Dzis jest 17 dzien i mam okres. Szok. a mialam isc w tygodniu do ginekologa na badania bo mi derma kazala.. noi nie zrobie
Tak samo jak nie zrobie badania na testosteron!

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2009-01-03, 16:44   #720
aguuska
Raczkowanie

własnie zazyłam moje pierwsze 2 tabletki po obiedzie zobaczymy czy to coś pomoże.. zawsze lepsze coś niz nic.. eh oby! własnie jak to jest z przyjmowaniem tego leku? nie mozna po zazyciu juz nic jesc przez ok 2 godziny tak??

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości