![]() |
#691 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Cytat:
Na dzień stosuję Humektan, na noc krem Physiogel (na podrażnioną skórę jest super, bo nie dość że mocno nawilża, to jeszcze natłuszcza - nie ma tego problemu że krem wsiąkł w skórę, a ja odczuwam miejsca przesuszone jako suche), bo twarz się po nim jednak mocno błyszczy. Ale Physiogelu miałam tylko próbkę, której wystarczy na max jedno użycie jeszcze... Skoro mnie straszysz, to może się przejdę do apteki i go kupię :P Dziś policzki odzyskały normalny kolor ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, nieaktualne.
Edytowane przez bourlinguer Czas edycji: 2008-12-31 o 13:12 Powód: nieaktualne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od ponad tygodnia siedze z wielką gulą na policzku i nie chce zejsc! Ani nie maleje ani nie rosnie ![]() Tez jadam Tabletki kilkanascie minut po sniadaniu i po kolacji. Od dzis zwiekszam sobie dawke oslonek bo mnie co wieczor brzuch boli ![]() sabona89, piszesz ze taki przesusz u Ciebie po differinie.. a skore swoja masz tlusta/mieszana czy sucha? Bo ja mam tlusta i doslownie zadnego suszu po tygodniu uzywania codziennie na wieczór a po tym jeszcze daje maseczke wysuszajaca.. :/
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2008-12-31 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
ja też od 1,5 miesiaca lykam Tetralysal. Nastolatka nie jestem od ladnych paru lat, a klopoty z cera zaczely sie jakies 2 lata temu po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Wczesniej inny dermatolog leczyl mnie Azitrox'em i peelingami migdalowymi - pomagalo, ale potem wszystko wrocilo. Zmienilam wiec dermatologa na wedlug jednego z portali jednego z najlepszych w moim miescie. Dostalam tetralysal, aknemycin plus i fucidin. Na razie efektow nie widze wlasciwie zadnych - wg mnie jest gorzej niz bylo przed kuracja - mozliwe ze to ciagle wysyp bo syfki pojawily sie tam gdzie wczesniej ich nie bylo (problem mialam jedynie na jednym policzku - teraz mam na obu i brodzie - za to jakie mam ladne czolo haha!). A biore 2 tabletki dziennie po 150mg kazda. Mam nadzieje ze trucie sie antybiotykami przyniesie jakis skutek - zobaczymy. Dzisiaj ide tez odebrac wyniki badan hormonalnych - moze tam tkwi jakis problem. Bede dawac znac na biezaco - powodzenia z Wasza walka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Raczkowanie
|
witam!
19 Grudnia bylam u mojej dermatolog i zapisala mi tetralysal + differin zel i na dzien krem physiogel. Dzisiaj kupilam krem i chcialam zrealizowac recepte(wczesniej nie mialam kasy..) i mi pani z apteki powiedziala ze jest przedawniona bo na antybiotyk jest 7 dni od wystawienia recepty :/ nie wiedziałam o tym.. a co by sie stało jakbym z 1 zropbiła 2? :P i byłoby 29 grudnia? Czy musze isc znowu do pani dermatolog po nową recepte..? <sciana> <załamka>
![]() |
#696 |
Rozeznanie
|
aguuska, mi dermatolog przepisała tetralysal jakoś przed świętami, a też mam go brać dopiero w połowie stycznia. Tyle tylko, że wiedziałam, że recepta jest ważna tydzień i wykupiłam tylko 2 opakowania, a na dwa dostałam odpis recepty.
Ja bym nie ryzykowała podrabianiem cyfry tylko jeśli masz możliwość idź jeszcze raz po recepte. Edytowane przez serduszkowa Czas edycji: 2008-12-31 o 11:24 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Strasznie nie lubię przez to patrzyć do lustra, a już zwłaszcza w miejscu publicznym - ludzie myją w łazience ręce, przy okazji patrząc do lustra, a ja się z uporem maniaka wpatruję w umywalkę/kran ![]() Ja bym się cieszyła, gdyby mnie Differin nie podrażniał ![]() Mnie, zanim mi dokuczył, delikatnie łuszczyła się skóra z policzków, ale to chyba nie jest reguła ![]() Cytat:
W sumie to myślałam, że nic jej nie ruszy jeśli chodzi o widoczne przesuszenie, a tu proszę, Differin dał radę i to bardzo szybko :P Póki co jedynym efektem wysuszenia, jaki mogłam u siebie zaobserwować, byłby wzmożone przetłuszczanie. Blueeyed Alice, ja miałam nadzieję, że u mnie okaże się to kwestią hormonów i jak już się znajdzie przyczynę, będzie to można jakoś szybciej wyleczyć... A tymczasem hormony w porządku, jedynie estradiol lekko ponad normę ![]() aguuska, nie zazdroszczę. Jeśli nie masz możliwości pójścia do dermatologa tylko po receptę, to ja bym na Twoim miejscu spróbowała delikatnie tę 1 na 2 zamienić, myślę, że nic na tym nie stracisz. No ale ja to ja, nie musisz się sugerować ![]() Edytowane przez sabona89 Czas edycji: 2008-12-31 o 11:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
No i znowu to zrobiłam - nacisnęłam cytuj zamiast edytuj...
Do usunięcia ![]() Edytowane przez sabona89 Czas edycji: 2008-12-31 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
no własnie chyba tak zrobię mam nadzieje ze nic się nie stanie.. podobno mam dośc duzo tego antybiotyku razem za wszystko wyszlo ok 140 zł.. no ale coz mam nadzieje, że pomoze
![]()
![]() |
#700 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja mam skórę mieszaną, ale generalnie raczej suchą. Jestem po kuracji tetralysalem. Teraz stosuję codziennie krem differin i lek robiony na bazie antybiotyku do smarowania (szczególnie dekolt i plecy, ale również szyja). Muszę kupić jakiś krem nawilżający, ale taki by nie zatykał porów -rozumiecie- i nie wiem jaki najlepiej. Potrzebuję nawilżenia ale nic co spowoduje wysyp.
Myślałam o loreal pure zone, znacie, macie? Chciałam Was też zapytać czy znacie, lub same używacie jakichś żeli do mycia, które zwalczają te krosty, ale nie wysuszają? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Rozeznanie
|
Witam, chcialam sie przywitac i cos mi sie wydaje,ze zagoszcze tu dluzej na tym watku
![]() Powiedzcie mi czy do tych lekow powinnam stosowac jakas specjalna diete? Moja dermatolog(szukalam polecanej a nie z przypadku) nie kazala mi uzywac kremow z filtrem ani zmieniac nic z pielegnacji. Sama od siebie kupilam leki oslonowe, nie wiem czy jest jeszcze cos co powinnam zrobic/kupic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja go bardzo polecam, porów nie zatyka, nie jest tłusty, po tygodniu zauważyłam różnicę jeśli chodzi o przetłuszczanie się mojej skóry twarzy. Żadnych efektów ubocznych nie zaobserwowałam Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Raczkowanie
|
sabona89 - odebralam wyniki wszystko w normie wiec na nie zwalic zabawy nie moge
![]() ![]() A na wysuszona twarz polecam Cicaplast LRP - dla mnie jest idealny. I wracajac do szkodliwosci watrobowej tetralysalu - po 7 tygodniach proby watrobowe mam w normie wiec nie jest zle - zwlaszcza biorac pod uwage ze wczesniej 3 tygodnie bralam Unidox. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po za tym mozesz zadzwonic do rejestracji czy tam dermatologa i poprosic o recepte, zostanie wypisana i bedzie czekala na Ciebie w punkcie gdzie chodzisz ![]() Cytat:
![]() Co do wytluszczonego: MAM TAK SAMO ze wpatruje sie w kran.. i bez zerkniecia w lustro wychodze szybkim krokiem ![]() Cytat:
Lepiej kupowac apteczne produkty lub jak ktos wspomnial samemu krecic kremy ![]()
![]() |
![]() |
#705 |
Przyczajenie
|
od dzisiaj też biore ten anyybiotyk.
jak zaczęłam czytać ulotke .. no cóż generalnie to 'niepożądane objawy' są bardzo ciekawe. ![]() pzdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Raczkowanie
|
Andziast, ale pojawiają się bardzo rzadko, także nie ma co się martwić na zapas
![]() Ech już myślałam, że pryszcze zaczną znikać, ale wróciły takie podskórne na policzkach i nie tylko na nich... No nie jakoś dużo, w sumie koło 10, ale już miałam nadzieję, że jak przez tydzień było ok, to tak zostanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Raczkowanie
|
od dzisiaj mam brać tetralysal, ale jestem przeziębiona (katar, lekki kaszel, ból gardła) i nie wiem co mam zrobić? czekać aż mi przeziębienie przejdzie (nie byłam z nim u lekarza tylko sama się leczę gripexem i polopiryną) czy zacząc go brać normalnie?
Bo mam już umowioną na 16 wizytę u dermatologa, żeby popatrzeć na postępy kuracji, więc conajmniej 2 tygodnie przed tą wizytą muszę antybiotyk brać. Mam przepisane narazie 2 tabletki 300 mg na dobę. Poradźcie, co robić? ![]() I czy przy stosowaniu tetralysalu mozna jednoczesnie brac gripex albo polopiryne czy cos takiego? Proszę o szybką odp, bo mam go brac w sumie zaraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Przyczajenie
|
ja 2 lata uzywalam najrozniejszych srodkow - kremow, zelow, tonikow itd. roznych dobrych i mniej dobrych firm. tradzik mialam straszny, pelno takich o, pryszczy. poszlam w koncu do dermatologa. pani zapisala mi taki lek robiony w aptece na bazie spirytusu i uzywam go raz dziennie od 2 miesiecy i jestem mile zaskoczona. tradziku calkowity brak, poprostu nic! wszyscy mnie pytaja jak to mozliwe ;dd. wydalam mase kasy na rozne 'idealne' srodki , a tu prosze 6 zl miesiecznie i efekt wspanialy.
polecam wizyte o dermatologa! PISALAM TO JUZ W INNYM TEMACIE, ALE NIE WSZYSCY PRZECZYTAJA ![]()
![]() |
#709 |
Przyczajenie
|
ej, sorry, pomylilam tematy ; /
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Kurcze a mnei zaczal masakrycznie bolec zab! No i mam dylemat, czy moge wziac przy dobowej dawce 600mg Tetry Pyralginum?
Przeczytalam ulotke i tam w sumie pisze tylko zeby izotretoiny czy jak sie to pisze.. nie przyjmowac rownoeczesnie. Wy przeyjmujecie jakies przeciwbolowe? Niestety zarejestrowlam sie dzis do dentysty ale dopiero na 16 stycznia ![]()
![]() |
#711 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sprawdź w drugą stronę: czy na ulote przeciwbólowego nie ma żadnych przeciwskazań do antybiotyku. A co do dentysty, jak boli ząb to chyba poza kolejką powinni przyjać (od razu tego samego dnia). Tak jest przynajmniej u mnie, choć normalnie terminy są odległe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
wzielam Pyralginum, ale nie pomogl. Mam takie nachodzace bole.. trwajace ok 5 minut :/
U mnie niestety nie przyjmuja, ew. prywatnie ale kasy nie mam teraz. No i coz.. bylam w aptece dzis a Pani magister sie pyta jak tam moja kuracja.. bo nie widzi poprawy ![]() Jak po miesiacu nie zawauze roznicy to poprosze o duzo tanszy lek chyba ![]()
![]() |
#713 |
Raczkowanie
|
Anecka, podobno Ketonal bardzo dobrze działa na takie silne bóle zębów.
Tylko że on na receptę jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Raczkowanie
|
wzięłam dziś pierwszą tabletkę tetralysalu. Ehh trzymajcie kciuki żeby ta kuracja pomogła
![]() Tylko dalej jestem przeziębiona. I nie wiem czy mogę brać gripex (ma w składzie paracetamol, który podobno osłabia działanie antybiotyku, natknęłam się w necie na taką inf), albo polopirynę (na temat jej interakcji z tetralysalem nic nie widziałam)? I jakies rutinoskorbiny czy coś? Byłyście kiedyś chore w trakcie brania antybiotyku na trądzik? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Zadomowienie
|
Witam!
![]() Mi dermatolog przepisała Brevoxyl na noc. No cóż, muszę powiedzieć, że z efektów jestem zadowolona i trądzik już mam prawie wyleczony, ale strasznie ściąga skórę i wysusza.... ![]()
![]() |
![]() |
#716 | |
Kokon pro
|
Cytat:
![]() ![]() trzymajcie sie dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
No i coz ide dzis do dentysty i mam dola bo nie bede mogla brac antybiotyku na zęba, bo lecze sie tetrą..
Dzisiaj mi znow wyskoczyly pryszcze. Szok takie gule mi nie wyskakiwaly ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Raczkowanie
|
Anecka, może to po Differinie też? Mi też się teraz kilka takich gul zrobiło, za każdym razem jak patrzę w lusterko to sobie myślę "ogarnij się i nawet nie próbuj tego wyciskać", tylko jednak ślad po wyciśnięciu o wiele łatwiej ukryć niż taką czerwoną wypukłość... No ale jak nie wycisnę, to jest szansa, że nie powyskakują nowe, bo jak wycisnę, to jutro czy za dwa dni na 100% będzie gorzej. Ciężka wewnętrzna walka :P
Anecka, może obędzie się bez antybiotyku. Trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
WLASNIE.. niektorzy wyciskaja a ja mam takie gule, ktore nie sa zakonczone bialym czubeczkiem i nie mozna ich wydusic (próbowalam).
Ja ogolnie nie wyduszam tych wiekszych tylko juz jak faktycznie mi strupek zostanie to go zdrapie.. ale ostatnio sie powstrzymuje ![]() W pon. ide sie zarejestrowac do dermatologa na polowe stycznia. Acha wlasnie! PS. WAŻNE. Dziewczyny jak u Was jest z miesiączką? Bo ja bylam 19 grudnia u dermatologa (wtedy mialam 3 dzien okresu) i od 21 chyba zaczelam brac tetralysal. No i jesli liczac cykl 28 dni powinnam 12 stycznia dostac okres, ale ja od 16 roku zycia czyli od poczatku ANI RAZU nie mialam regularnej miesiaczki. Z poczatku byly to cykle 60 dniowe, teraz jest ok 40 dni. No a po tym tetralysalu dzis dostalam okres! Dzis jest 17 dzien i mam okres. Szok. a mialam isc w tygodniu do ginekologa na badania bo mi derma kazala.. noi nie zrobie ![]() ![]() Tak samo jak nie zrobie badania na testosteron!
![]() |
#720 |
Raczkowanie
|
własnie zazyłam moje pierwsze 2 tabletki po obiedzie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.