|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Koala takiego masz lekarza ze 2 miesiące leczy Cie z infekcji ktorej nie masz. Noooo wybacz.
Nie znam twojego organizmu ale nie wprowadzaj ludzi w blad bo nie masz racji. Nagle pol watku miałoby stawiajaca sie macice wg Twojej teorii. Macica stawia się w całości. Jeśli zgodnie z tym co mówisz dziecko ma jeszcze w niej miejsce to ma ona średnicy ze 12 albo i więcej cm . A Tobie stawia sie na 7cm odcinku. No trochę logiki. Ale dziewczyny pisaly ze im gula znika po dotknieciu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-07-04 o 15:13 |
|
|
|
#692 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
89Beatka tak teraz powinno już w końcu być spokojniej
jeszcze tylko jedno spotkanie z doradcą i ostatni wniosek składamy. Mam takie przeczucie i marzę o dziewczynce, ale się śmieję, że wokół wśród znajomych same dziewuchy mają się urodzić , a one marzyły o synach to zapewne u nas będzie tak dla przekory chłopak. Ale wiadomo - nie ważne co, ważne aby było zdrowe ... chociaż troszkę się chłopaka boję, że bym nie umiała się dobrze zająć a z drugiej strony koleżanki mi opowiadają, że chłopiec jest bliżej mamy - taka pierwsza miłość hihi w ogóle w tym roku jakiś baby boom - moja 4 koleżanka właśnie oznajmiła, że jest w ciąży - masakra
|
|
|
|
#693 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
zachowujesz sie caly czas jakbys pozjadała wszystkie rozumy a sama nie masz racji bo ja wiem co mi dolega i jakie są tego objawy wiec daruj sobie
|
|
#694 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Cytat:
Moja druga pasja od 25 lat. Kiedys zajmowalam sie profesjonalnie rozmazaniem i sprzedaza ryb i roslin. Teraz czasu brak.Cytat:
waze juz 68 kg. Ciezko zrobic fotke ogrodowi, bo ma ksztalt litery U a posrodku jest dom. Wszystko- narazie jeszcze golo, bo powywalam mase krzewow i na ich miejsce posadzilam iglaki. Dopiero za 3 lata stworzy sie sciana odgradzajaca nas od ulicy. Od czasu zdjec tez juz troche sie zmienila, glownie na tarasie. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-04 o 15:28 |
|||
|
|
|
#695 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zobaczcie co znalazłam, myślicie, że warto kupić? Zestaw butelek Aventa za 70 zł, link poniżej.
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/oferta/6772/butelki-philips-avent Kurcze nie mogę dobrze wkleić linku. Poniżej info co obejmuje zestaw - dostępny jest na Cupponie (coś jak Gruper) Badania kliniczne wykazały, że butelki AVENT do naturalnego karmienia zapobiegają kolkom u dzieci. Sprzyjają one również zdrowemu i aktywnemu karmieniu, ponieważ działają zgodnie z naturalnym rytmem ssania dziecka. Dzięki wbudowanemu zaworkowi antykolkowemu niemowlę naturalnie kontroluje wypływ mleka jak podczas karmienia piersią. Dwuczęściowy system antykolkowy składa się ze smoczka AVENT oraz nakrętki mocującej. Podczas karmienia dziecka wyjątkowy antykolkowy zaworek AVENT otwiera się, umożliwiając dopływ powietrza do butelki, zamiast do brzuszka dziecka. Dziecko kontroluje przepływ mleka, tak jak podczas naturalnego karmienia piersią. W skład zestawu wchodzi: - Butelka do karmienia z systemem antykolkowym (260 ml) -2 szt. - Butelka do karmienia z systemem antykolkowym (125 ml) - 2 szt. - Super miękkie smoczki MINI do tych butelek: 0m+, 1 dziurka - 2szt. - Bardzo miękkie smoczki o WOLNYM wypływie do tych butelek: 1m+, 2 dziurki - 2szt. - Avent Orthodontic smoczek silikonowy dla niemowląt, przeźroczysty - 1 szt. - Szczotka do czyszczenia butelek i smoczków - 1 szt. Edytowane przez naan0007 Czas edycji: 2013-07-04 o 15:26 |
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Koala dorośnij, to porozmawiamy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ogród piękny, w każdej porze roku pewnie co innego kwitnie i kolorowo jest. Też taki chce mieć, no może mniejszy
|
|
|
|
|
#699 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Sama dorośnij i przestan wmawiac innym swoje racje.
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka ja kiedyś łowiłam rybcie... i w sumie zaczynam sobie uświadamiać, że w ciąży to byłby sport idealny. Cisza, spokój...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#701 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z reguły jedna butelka to koszt 35 zł ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
tzn. nie wiem czy wiesz jakie etraz sprzęty do łowienia maja, ja to nie ogarniam tego, ale jest coś takiego jak sygnalizator że ryba bierze i jak bierze to wtedy piszczy, i wtedy się zaczyna, Także nudno nie jest, do tego grile i ploty, szkoda że faceci nie zabierają swoich żon, ciekawiej by było |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka własnie wczoraj byłam u kumpeli. Jej mąż chce sobie kupic katamaran zeby zanete na środek jeziora wywozic. Taki zdalnie sterowany. Za 2,2 tys.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#706 |
|
Wtajemniczenie
|
Cos mi zalaczniki nie chca wchodzic
A akwarium mozna tu zobaczyc, ciagle sie zmienia.No to sie pochwalilam http://kotyperskie.eu/?page_id=230 Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-04 o 20:40 |
|
|
|
#707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co wiem , mąż z kolegami kupili taka na spółkę i jej używają. no coz zrobić pasja. ja tylko mówie że jakbym mogła sprzedać to co on ma(tŻ) do wędkowania to żyłabym spokojnie rok na dobrym poziomie |
|
|
|
|
#708 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
agnieszka255 super, tak czekałam na wiadomość od ciebie, czy wszystko w porządku. Cieszę się razem z tobą. Nie wyobrażam sobie nawet jaką ulgę poczułaś.
De28 zazdroszczę ogrodu i brzuszka. Takie mi się właśnie podobają -piłeczki. Ja też niby chudzinka, ale brzuch tak mi się chyba rozlał bardziej. Twój jest rewelacyjny. Rzadko widzi się taki brzuszek ![]() Pocytowałam, zadzwoniła koleżanka, komp się wyłączył i już ni ma. Zapamiętałam tylko tyle ![]() Dziękuję wszystkim za gratulacje. Bardzo cieszę się, że to synek, ale ciężko mi się jeszcze do tego przyzwyczaić. Tatuś oczywiście dumny jak paw, tym bardziej, że wszyscy jego koledzy mają dziewczynki. Teraz znów zacznie się z imionami, bo dla dziewczynek były wałkowane od 4 miesięcy ![]() Ryba wpisz mi na pierwszej stronie chłopczyka, ale na razie bez imienia. |
|
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale idziecie jak burza w tym tępie to za 2 tygodnie będzie kolejny wątek. W dalszym ciągu Was nadrabiam, ale widziałam, że wczoraj pisałyście o znieczuleniach.. ja mam zamiar skorzystać z gazu rozweselającego, bo jest dostępny w moim szpitalu mam nadzieję, że gaz mi wystarczy, ale już powoli zaczynam się troszkę bać porodu
|
#711 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za zdrowego synusia, tatuś dumny że będzie miał pierwszego synka?? ![]() Cytat:
A ja idę jutro na glukozę zobaczymy jak będzie. Dwa zdjęcia małej wrzucę Wam za niedługo jak mi się zwolni inny komp, bo przez dzień musiałam ugotować obiad a jeszcze była u mnie koleżanka też w ciąży tylko z terminem na końcówkę listopada i ona będzie mieć synusia ![]() A ja dzisiaj wieczorkiem chyba sobie wejdę do basenu, woda nam się już nagrzała ![]() Aha Ryba super wygląda pierwszy post, naprawde ekstra robota
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Źle się czuję toteż nawet nie mam ochoty pisać
Ale wyczytałam, że u agnieszki pozytywne wieści Babku gratuluję synusia (Trele pomyliłaś się w przypuszczeniach u babku!! Mam nadzieję, że u mnie się nie pomyliłaś ale ogólnie mam takie same objawy jak Ty. A jutro wizyta )Cytat:
|
|
|
|
|
#713 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak obiecałam tak wklejam zdjęcia Zuzanki
Na pierwszym uśmiechnięta, na drugim wielka stopa :P a trzecie nie zbyt wyraźne ale jest też buziak a na buziaku położona rączka ![]() Niestety nie chciała zapozować ładnie buźką bo 3/4 twarzy miała położone na łożysku, wygodniasia moja kochana
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-07-04 o 17:24 |
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
ja tak teraz dopiero bo od 8 jestem na chodzie.. Już nie wiem co mam pisać, ale nadrobiłam ![]() babku- gratuluję chłopca ![]() Piękne ciuszki i brzuszki tu dzisiaj pokazujecie ![]() ![]() zwariowane-serduszko - witam koala-dzidzia- nie kłócić się De- piękny ogród i brzuszek!! aksbarg- współczuję że Twoja mama jest taka nachalna, może powinnaś nią "potrząść" ? miałam dzisiaj kolejny koszmar- pobili mnie, kopali po brzuchu a ja wołałam o pomoc i płakałam trzymając się za brzuch- mąż mnie obudził... ;( byłam na mieście w celu zakupu bielizny kupiłam owszem, ale mężowi byliśmy ogladać mieszkanie i tak się wkur.wiłam. gość mówi - częściowo umeblowane i dopiero wyremontowane.. yhy.. była kuchenka i muszla klozetowa. Nawet podłóg nie było. Powiedział że może zejść z kaucji do 3 tys i mamy sie w tym zmieścić,.. :/ i w ogóle mam jakiś średni humor.. może obiad ( młode z filetem i mizerią ) mi go poprawi bo potem mam iść z mężem na spacer :p on jakoś wyjątkowo w domu siedzi,..aaaa i pytanko, wczoraj jak chcaiłam położyć się na lewym boku to dostawałam takich mega skurczy i całą noc spać musiałam na plecach- dziś mój kręgosłup ledwo zipie. czy te skurcze mogą być złe? ja wiem ze ogólnie są złe skurcze ale chodzi o to ze miałam je tylko na lewym boku... może nie mogę tak spać?
|
#717 | |
|
Rozeznanie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
jeszcze napisalas "zuzanka"....budzi to u mnie sentyment,uwielbialam jak babcia tak mowila do mnie kibicuje imienniczce![]() Ja za godz.z hakiem tez podpatrZe moje dZiecie i postaram sie chociaz slowko napisac z trasy(bo odrazu ruszamy nad morze)...w 4os.,2psy + bagaZe.moze byc wesolo w jednym aucie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Przepraszam że cytuję co którąś z Was ale to tak na szybko, a poza tym ciężko Was ogarnąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wróciłam z pracy mega głodna, brat miał się zająć obiadem i co zastałam ? Pustka w domu... Ani brata, ani obiadu... Powoli wychodzę na prostą z kasą i moimi małymi długami ![]() Ostatnio w robocie nic nie dostałam bo kobieta u której pracuje nie miała pieniędzy więc dziś dostałam zaległe i dzisiejsze więc w sumie 160zł już mogę oddać mamie .Postanowiłam że muszę przeprowadzić poważną rozmowę z moim TŻtem w towarzystwie naszych rodziców, niech się przed nimi tłumaczy dlaczego on nie chce ślubu i dlaczego się tak zachowuje. Postraszyłam go że jeśli tak się sprawy mają to zostaję z rodzicami w domu i tutaj będę wychowywać Jaśka a on będzie go widywał tylko w weekendy i nazwisko daje mu swoje... Mam nadzieję że sobie to chłopak przemyśli i coś do niego dotrze bo mam SERDECZNIE DOŚĆ tego wszystkiego już |
|||
|
|
|
#719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Probuje Was dogonic , w pracy mi to srednio wychodzi ) Musze tylko powiedziec ze dzieki Wam uswiadamiam sobie jakie mam szczescie .. Matka czasem swiruje ale w normie , z tesciowa mam spokoj .. Tz czasem ma jazdy, ale nie wieksze niz ja Serio , dziekuje )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.

jeszcze tylko jedno spotkanie z doradcą i ostatni wniosek składamy. Mam takie przeczucie i marzę o dziewczynce, ale się śmieję, że wokół wśród znajomych same dziewuchy mają się urodzić , a one marzyły o synach to zapewne u nas będzie tak dla przekory chłopak. Ale wiadomo - nie ważne co, ważne aby było zdrowe ... chociaż troszkę się chłopaka boję, że bym nie umiała się dobrze zająć a z drugiej strony koleżanki mi opowiadają, że chłopiec jest bliżej mamy - taka pierwsza miłość hihi 
Ja dopiero zacznę siać trawkę, i dalej nie wiem co mam robic:P Tak naprawdę to początkujący ze mnie ogrodnik, chociaż narazie nawet nie mam prawa nazywać się ogrodnikiem, dopiero zacznę
Moja druga pasja od 25 lat. Kiedys zajmowalam sie profesjonalnie rozmazaniem i sprzedaza ryb i roslin. Teraz czasu brak.
waze juz 68 kg. 

od samych opowieści, niż od badania. Owszem, nie jest to rarytas, smakuje jak rozpuszczony cukier puder... Ale jeśli nie wmówimy sobie samych złych rzeczy na ten temat, to źle nie będzie, tak uważam
) - ciekawe, jak tam moje parametry, czy witaminy trochę ratują, czy hemoglobina leci...
ale ogólnie mam takie same objawy jak Ty. A jutro wizyta
) mi go poprawi bo potem mam iść z mężem na spacer :p on jakoś wyjątkowo w domu siedzi,..
KCIUKI DLA ANI