Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 15:11   #691
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Koala takiego masz lekarza ze 2 miesiące leczy Cie z infekcji ktorej nie masz. Noooo wybacz.

Nie znam twojego organizmu ale nie wprowadzaj ludzi w blad bo nie masz racji. Nagle pol watku miałoby stawiajaca sie macice wg Twojej teorii.

Macica stawia się w całości. Jeśli zgodnie z tym co mówisz dziecko ma jeszcze w niej miejsce to ma ona średnicy ze 12 albo i więcej cm . A Tobie stawia sie na 7cm odcinku.
No trochę logiki.

Ale dziewczyny pisaly ze im gula znika po dotknieciu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-07-04 o 15:13
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:12   #692
naan0007
Raczkowanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

89Beatka tak teraz powinno już w końcu być spokojniej jeszcze tylko jedno spotkanie z doradcą i ostatni wniosek składamy. Mam takie przeczucie i marzę o dziewczynce, ale się śmieję, że wokół wśród znajomych same dziewuchy mają się urodzić , a one marzyły o synach to zapewne u nas będzie tak dla przekory chłopak. Ale wiadomo - nie ważne co, ważne aby było zdrowe ... chociaż troszkę się chłopaka boję, że bym nie umiała się dobrze zająć a z drugiej strony koleżanki mi opowiadają, że chłopiec jest bliżej mamy - taka pierwsza miłość hihi

w ogóle w tym roku jakiś baby boom - moja 4 koleżanka właśnie oznajmiła, że jest w ciąży - masakra
naan0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:18   #693
koala19
Raczkowanie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Koala takiego masz lekarza ze 2 miesiące leczy Cie z infekcji ktorej nie masz. Noooo wybacz.

Nie znam twojego organizmu ale nie wprowadzaj ludzi w blad bo nie masz racji. Nagle pol watku miałoby stawiajaca sie macice wg Twojej teorii.

Macica stawia się w całości. Jeśli zgodnie z tym co mówisz dziecko ma jeszcze w niej miejsce to ma ona średnicy ze 12 albo i więcej cm . A Tobie stawia sie na 7cm odcinku.
No trochę logiki.

napisałam w wiadomosci pierwszej na temat macicy na samym początku "U mnie to była stawiająca sie macica" a nie że u wszystkich wiec czytaj co sie pisze albo nie komentuj.

zachowujesz sie caly czas jakbys pozjadała wszystkie rozumy a sama nie masz racji bo ja wiem co mi dolega i jakie są tego objawy wiec daruj sobie
Stary 2013-07-04, 15:21   #694
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
De pochwal się swoim ogrodem proooooszę Ja dopiero zacznę siać trawkę, i dalej nie wiem co mam robic:P Tak naprawdę to początkujący ze mnie ogrodnik, chociaż narazie nawet nie mam prawa nazywać się ogrodnikiem, dopiero zacznę
Swoj wlasny mam dopiero od 2 lat, ale duzo pracowalam w ogrodku rodzicow. I od malego zamiast brawo kupowalam Moj piekny ogrod

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
to skoro twierdzi ze z dzieci nic nie ma , po co rozpieszcza ostatnie dziecko? tylko ona to pewnie wie.
No to ogródek masz spory, i wcale się nie dziwie że masz co robić, brakuje ci psa rybki już masz, a kto czyści akwarium?
Ja Moja druga pasja od 25 lat. Kiedys zajmowalam sie profesjonalnie rozmazaniem i sprzedaza ryb i roslin. Teraz czasu brak.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Kochana, a co na to lekarz? Bo z tego, co się orientuję, to takie stawianie się (zwłaszcza tak częste) nie jest dobre

Faktycznie piłeczka Ale Ty chudziutka!
Wydaje ci sie waze juz 68 kg.

Ciezko zrobic fotke ogrodowi, bo ma ksztalt litery U a posrodku jest dom. Wszystko- narazie jeszcze golo, bo powywalam mase krzewow i na ich miejsce posadzilam iglaki. Dopiero za 3 lata stworzy sie sciana odgradzajaca nas od ulicy. Od czasu zdjec tez juz troche sie zmienila, glownie na tarasie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5739.jpg (165,1 KB, 64 załadowań)

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-07-04 o 15:28
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:23   #695
naan0007
Raczkowanie

Dziewczyny zobaczcie co znalazłam, myślicie, że warto kupić? Zestaw butelek Aventa za 70 zł, link poniżej.

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/oferta/6772/butelki-philips-avent

Kurcze nie mogę dobrze wkleić linku. Poniżej info co obejmuje zestaw - dostępny jest na Cupponie (coś jak Gruper)

Badania kliniczne wykazały, że butelki AVENT do naturalnego karmienia zapobiegają kolkom u dzieci. Sprzyjają one również zdrowemu i aktywnemu karmieniu, ponieważ działają zgodnie z naturalnym rytmem ssania dziecka. Dzięki wbudowanemu zaworkowi antykolkowemu niemowlę naturalnie kontroluje wypływ mleka jak podczas karmienia piersią.

Dwuczęściowy system antykolkowy składa się ze smoczka AVENT oraz nakrętki mocującej. Podczas karmienia dziecka wyjątkowy antykolkowy zaworek AVENT otwiera się, umożliwiając dopływ powietrza do butelki, zamiast do brzuszka dziecka. Dziecko kontroluje przepływ mleka, tak jak podczas naturalnego karmienia piersią.

W skład zestawu wchodzi:

- Butelka do karmienia z systemem antykolkowym (260 ml) -2 szt.
- Butelka do karmienia z systemem antykolkowym (125 ml) - 2 szt.
- Super miękkie smoczki MINI do tych butelek: 0m+, 1 dziurka - 2szt.
- Bardzo miękkie smoczki o WOLNYM wypływie do tych butelek: 1m+, 2 dziurki - 2szt.
- Avent Orthodontic smoczek silikonowy dla niemowląt, przeźroczysty - 1 szt.
- Szczotka do czyszczenia butelek i smoczków - 1 szt.

Edytowane przez naan0007
Czas edycji: 2013-07-04 o 15:26
naan0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:24   #696
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Ciezko zrobic fotke ogrodowi, bo ma ksztalt litery U a posrodku jest dom. Wszystko- narazie jeszcze golo, bo powywalam mase krzewow i na ich miejsce posadzilam iglaki. Dopiero za 3 lata stworzy sie sciana odgradzajaca nas od ulicy. Od czasu zdjec tez juz troche sie zmienila, glownie na tarasie.
śliczny ogród, zawsze mi się marzył ogród, może jak przeprowadzimy się do teściów to teściowa pozwoli mi trochę zająć się ogródkiem
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:24   #697
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Koala dorośnij, to porozmawiamy.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-07-04, 15:27   #698
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Swoj wlasny mam dopiero od 2 lat, ale duzo pracowalam w ogrodku rodzicow. I od malego zamiast brawo kupowalam Moj piekny ogrod

Ja Moja druga pasja od 25 lat. Kiedys zajmowalam sie profesjonalnie rozmazaniem i sprzedaza ryb i roslin. Teraz czasu brak.

O tych rybkach to mogłabyś pewnie z moim mężem gadać godzinami, pasjonat rybek wszelakich( ale woli te wieksze) i wędkarstwa.
a ogród piękny, w każdej porze roku pewnie co innego kwitnie i kolorowo jest. Też taki chce mieć, no może mniejszy
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:29   #699
koala19
Raczkowanie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Koala dorośnij, to porozmawiamy.

Sama dorośnij i przestan wmawiac innym swoje racje.
Stary 2013-07-04, 15:29   #700
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Beatka ja kiedyś łowiłam rybcie... i w sumie zaczynam sobie uświadamiać, że w ciąży to byłby sport idealny. Cisza, spokój...

. Witaj Kochanie

Stary 2013-07-04, 15:36   #701
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zobaczcie co znalazłam, myślicie, że warto kupić? Zestaw butelek Aventa za 70 zł, link poniżej.

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/oferta/6772/butelki-philips-avent

Kurcze nie mogę dobrze wkleić linku. Poniżej info co obejmuje zestaw - dostępny jest na Cupponie (coś jak Gruper)

Badania kliniczne wykazały, że butelki AVENT do naturalnego karmienia zapobiegają kolkom u dzieci. Sprzyjają one również zdrowemu i aktywnemu karmieniu, ponieważ działają zgodnie z naturalnym rytmem ssania dziecka. Dzięki wbudowanemu zaworkowi antykolkowemu niemowlę naturalnie kontroluje wypływ mleka jak podczas karmienia piersią.

Dwuczęściowy system antykolkowy składa się ze smoczka AVENT oraz nakrętki mocującej. Podczas karmienia dziecka wyjątkowy antykolkowy zaworek AVENT otwiera się, umożliwiając dopływ powietrza do butelki, zamiast do brzuszka dziecka. Dziecko kontroluje przepływ mleka, tak jak podczas naturalnego karmienia piersią.

W skład zestawu wchodzi:

- Butelka do karmienia z systemem antykolkowym (260 ml) -2 szt.
- Butelka do karmienia z systemem antykolkowym (125 ml) - 2 szt.
- Super miękkie smoczki MINI do tych butelek: 0m+, 1 dziurka - 2szt.
- Bardzo miękkie smoczki o WOLNYM wypływie do tych butelek: 1m+, 2 dziurki - 2szt.
- Avent Orthodontic smoczek silikonowy dla niemowląt, przeźroczysty - 1 szt.
- Szczotka do czyszczenia butelek i smoczków - 1 szt.
za te pieniądze to się opłaca
z reguły jedna butelka to koszt 35 zł

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Beatka ja kiedyś łowiłam rybcie... i w sumie zaczynam sobie uświadamiać, że w ciąży to byłby sport idealny. Cisza, spokój...

no z tym się zgodzę,ta cisza i spokój, no ja nie łowie, ja siedzę na kocu lub leżaku i się relaksuję i śmieję się z zachowania wędkarzy tzn. nie wiem czy wiesz jakie etraz sprzęty do łowienia maja, ja to nie ogarniam tego, ale jest coś takiego jak sygnalizator że ryba bierze i jak bierze to wtedy piszczy, i wtedy się zaczyna, bieganie do wędki, potem trzeba wyciągnąć, a to małe rybki nie są 15 kg conajmniej, nawet nie weidzaiłam że taki zwykły karp może tyle mieć, a jaki jest brzydki i ma celulit.
Także nudno nie jest, do tego grile i ploty, szkoda że faceci nie zabierają swoich żon, ciekawiej by było
Stary 2013-07-04, 15:37   #702
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
ojejku to już nowy wątek
melduję się
zaczęłam 16 tc, za dwa tyg wizyta u gina a za 3 tyg połówkowe

dziewczyny jak tam u was z wagą ?

u mnie na plusie 0,5 kg a jem jak smok
brzuszek płaski na dole lekko zaokrąglony ale nie wyglądam na ciężarówkę
ja już przytyłam 6 kg niby 1 kg miesięcznie, no ale jakoś to dużo ... dobrze chociaż, że idzie tylko w brzuszek
Stary 2013-07-04, 15:38   #703
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

De pięknie piwonie ! Uwielbiam je !
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:38   #704
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Beatka własnie wczoraj byłam u kumpeli. Jej mąż chce sobie kupic katamaran zeby zanete na środek jeziora wywozic. Taki zdalnie sterowany. Za 2,2 tys. maniana

. Witaj Kochanie

Stary 2013-07-04, 15:40   #705
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

WOOWWW jest piękny, jest cudowny!!Właśnie chcę zrobić trawkę tak na środku a po bokach jakieś kwiatki i tuje. De masz ogromny talent i rękę do ogrodów, no wspaniałe!Wybacz ale zapisuję sobie Twoje zdjęcie jako inspirację dla mnie na przyszłość
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:45   #706
De28
Wtajemniczenie

Cos mi zalaczniki nie chca wchodzic

A akwarium mozna tu zobaczyc, ciagle sie zmienia.No to sie pochwalilam

http://kotyperskie.eu/?page_id=230

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-07-04 o 20:40
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:45   #707
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Beatka własnie wczoraj byłam u kumpeli. Jej mąż chce sobie kupic katamaran zeby zanete na środek jeziora wywozic. Taki zdalnie sterowany. Za 2,2 tys. maniana

wiem o czym mówisz, to jest taka mała nie mała łódka którą się załadowuje zanętą i jak jest na miejscu to spuszcza się to jedzenie.
Z tego co wiem , mąż z kolegami kupili taka na spółkę i jej używają. no coz zrobić pasja. ja tylko mówie że jakbym mogła sprzedać to co on ma(tŻ) do wędkowania to żyłabym spokojnie rok na dobrym poziomie
Stary 2013-07-04, 15:58   #708
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja Cię pamiętam Czemu tak przepadłaś? Pewnie nie mogłaś ogarnąć ilości postów...ale teraz na zwolnienu to możesz być na bieżąco Gratuluję Leonka!
Mnie jakoś ciągle brakuje czasu - przede wszystkim się wysypiam, czytam książki, gotuję, sprzątam, a mam co bo 170 metrów to niezły kawałek podłogi. Poza tym pół dnia mi przy komputerze zleci jak zacznę czytać o wózkach/ butelkach/materacach/łożeczkach i innych cudach. Spotykam się ze znajomymi, nawet tymi dawno nie widzianymi, jeżdzę do rodziców w odwiedzinki, robię zakupy i jakoś mi dobrze z tym wszystkim A chciałabym zaznaczyć, że od 2 miesięcy nie mam telewizji i żyję :P Jak już kupimy nowy TV to chyba w ogóle mi braknie doby
A przepadłam bo sesja była, remont się zaczął, przeprowadzka, praktyki studenckie i cały czas coś.. teraz spokój i cisza, a ja narzekam

Cytat:

Cytat:
Cos mi zalaczniki nie chca wchodzic

A akwarium mozna tu zobaczyc, ciagle sie zmienia.No to sie pochwalilam

http://kotyperskie.eu/?page_id=230
przepiękny dom i ogród
Stary 2013-07-04, 16:24   #709
babku
Zadomowienie

agnieszka255 super, tak czekałam na wiadomość od ciebie, czy wszystko w porządku. Cieszę się razem z tobą. Nie wyobrażam sobie nawet jaką ulgę poczułaś.
De28 zazdroszczę ogrodu i brzuszka. Takie mi się właśnie podobają -piłeczki. Ja też niby chudzinka, ale brzuch tak mi się chyba rozlał bardziej. Twój jest rewelacyjny. Rzadko widzi się taki brzuszek
Pocytowałam, zadzwoniła koleżanka, komp się wyłączył i już ni ma. Zapamiętałam tylko tyle
Dziękuję wszystkim za gratulacje. Bardzo cieszę się, że to synek, ale ciężko mi się jeszcze do tego przyzwyczaić. Tatuś oczywiście dumny jak paw, tym bardziej, że wszyscy jego koledzy mają dziewczynki.
Teraz znów zacznie się z imionami, bo dla dziewczynek były wałkowane od 4 miesięcy
Ryba wpisz mi na pierwszej stronie chłopczyka, ale na razie bez imienia.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 16:42   #710
Madzik 89
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Ale idziecie jak burza w tym tępie to za 2 tygodnie będzie kolejny wątek.
W dalszym ciągu Was nadrabiam, ale widziałam, że wczoraj pisałyście o znieczuleniach.. ja mam zamiar skorzystać z gazu rozweselającego, bo jest dostępny w moim szpitalu mam nadzieję, że gaz mi wystarczy, ale już powoli zaczynam się troszkę bać porodu
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 16:53   #711
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
No to już duża dziewuszka jest super że wszystko jest dobrze a jaka "długa" jest ?
Nie wiem jaka długa jst niunia bo już na tym etapie lekarz mi powiedział że nie mierzą, zreszta córcia była zwinięta w takiego rogala jakby. Póki co lekarz powiedział że jeszcze sobie będzie dużo razy zmieniać pozycję i to jak będzie ułożona do porodu to jeszcze mamy czas.

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze mam pytanie- też macie przy każdej wizycie badanie tętna płodu takim małym urządzonkiem przykładanym do brzucha? Kurcze fajna sprawa mieć takie coś w domu, człowiek mógłby sobie sam kontrolować, ale pewnie kosztuje krocie
Ja tak, nie mam robionego USG tylko lekarz mierzy wysokość macicy czy jakoś tak, sprawdza czy wszystko pozamykane i ok i właśnie słucha sobie tętna malutkiej

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Witam, witam.
Najpierw pochwalę się wizytą, a później będę nadrabiać.
Ogólnie cała wczorajsza wycieczka udała się super. Wyjechaliśmy o 8 rano, a wróciliśmy padnięci o 12 w nocy. Pojechaliśmy z moimi rodzicami, bo oni mają bzika na puncie mojej ciąży - pierwszy, bardzo wyczekany wnuk. W samochodzie tata bulwersował się wszechogarniającemu nas poczuciu, że w brzuchu siedzi mi dziewczynka. W końcu umówili się, że jak będzie wnuczek to dziadek stawia obiad, a jak wnuczka to babcia. Trochę czasowo źle dojechaliśmy, bo zostało nam 3 godziny do wizyty i nie wiadomo było co robić, bo do ikei jechać, to trochę za mało czasu, a tak łazić po Łodzi w taką pogodę też nieciekawie. Tata stwierdził, że w takim razie idziemy na obiad przed wizytą i on stawia, bo i tak będzie musiał
O 15.30 stawiliśmy się w przychodni, wezwano mnie do gabinetu. Wchodząc zapytałam czy może ze mną wejść mąż na co pani doktor wychyliła się na korytarz i zapytała czy jeszcze ktoś tam ze mną jest i niech wejdą wszyscy Były tam trzy monitory: dla pani doktor, dla mnie i dla reszty. Normalnie Ameryka. Rozpoczęło się badanie i byłam w szoku. Każdą część ciała miałam pokazaną, wytłumaczoną czy jest w normie i czy wszystko w porządku. W pewnym momencie pokazał się na monitorze piękny siosior, a ja miałam minę "jak to?? Miała być dziewczynka?". Dodam, że zawsze chciałam pierwszego mieć chłopczyka, ale jakoś tak wszyscy czuliśmy, że to dziewczynka. Tylko dziadek był innego zdania i okazuję się, że miał racje
3 razy miałam włączone 4d i muszę powiedzieć, że jeśli miałabym płacić za to specjalnie, to nie wiem czy bym się zdecydowała, bo widok jest troszkę taki nienaturalny, żeby nie powiedzieć dziwny Na początku nie chciał pokazać twarzy, dopiero pod koniec ładnie zapozował i zobaczyłam mojego małego kosmitę Nie powiem wzruszyłam się kiedy podłożył sobie rączkę pod główkę i tak jak by zaczął tulić się do mojego brzucha i wyglądał identycznie jak jego tatuś, kiedy się do mnie przytula W dodatku mam to wszystko zgrane na płycie i mogę to oglądać non stop Ogólnie jeśli ktoś mieszka blisko Łodzi, albo tak jak ja ma dużo czasu, to polecam całą swoją osobą dr Katarzynę Janiak. Pierwszy raz trafiłam na aż tak kompetentną, dokładną i życzliwą osobę. Uśmiechnięta, miła i do granic profesjonalna.
Podsumowując moją wizytę: mam pięknego zdrowego synka!!!
za zdrowego synusia, tatuś dumny że będzie miał pierwszego synka??
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Ja dziś rano byłam na glukozie. Dziewczyny, te wszystkie krążące opinie o tym badaniu są zdecydowanie przesadzone i chyba bardziej można od samych opowieści, niż od badania. Owszem, nie jest to rarytas, smakuje jak rozpuszczony cukier puder... Ale jeśli nie wmówimy sobie samych złych rzeczy na ten temat, to źle nie będzie, tak uważam Nastawienie ponad wszystko
Także byłam, przeżyłam, wyniki jutro. I w końcu miałam czas, żeby usiąść do książki
Robiłam też mocz, morfologię i WR (co to w ogóle jest? ) - ciekawe, jak tam moje parametry, czy witaminy trochę ratują, czy hemoglobina leci...
Aha, spalanie musi być w spoczynku, więc te 2h należy siedzieć

Aaa, ale po tej glukozie jak Nina się cudnie rozpychała! Już wiem, dlaczego wszystkie dziewczyny mówią, że po porodzie brakuje im kopniaków

Z tego co kojarzę to WR to chyba kiła ale nie dam sobie ręki odciąć.
A ja idę jutro na glukozę zobaczymy jak będzie.

Dwa zdjęcia małej wrzucę Wam za niedługo jak mi się zwolni inny komp, bo przez dzień musiałam ugotować obiad a jeszcze była u mnie koleżanka też w ciąży tylko z terminem na końcówkę listopada i ona będzie mieć synusia

A ja dzisiaj wieczorkiem chyba sobie wejdę do basenu, woda nam się już nagrzała
Aha Ryba super wygląda pierwszy post, naprawde ekstra robota

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:08   #712
Mya1989
Zakorzenienie

Źle się czuję toteż nawet nie mam ochoty pisać
Ale wyczytałam, że u agnieszki pozytywne wieści nawet nie wiesz jak czekałam na wieści od Ciebie Tak się cieszę!!!
Babku gratuluję synusia (Trele pomyliłaś się w przypuszczeniach u babku!! Mam nadzieję, że u mnie się nie pomyliłaś ale ogólnie mam takie same objawy jak Ty. A jutro wizyta chyba wszyscy mają mnie tutaj dosyć jesli chodzi o płeć)
Cytat:

Ależ piękny widac ile pracy i miłości w niego włożyłaś ja mam domek rodzinny,a raczej dom i też jest wieelki ogródek, ale nie tak ładny jak Ty. Chociaż iglaczki już są duże i odgradzają siostrę i tatę od świata

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:20   #713
maomami
Wtajemniczenie

Jak obiecałam tak wklejam zdjęcia Zuzanki Na pierwszym uśmiechnięta, na drugim wielka stopa :P a trzecie nie zbyt wyraźne ale jest też buziak a na buziaku położona rączka
Niestety nie chciała zapozować ładnie buźką bo 3/4 twarzy miała położone na łożysku, wygodniasia moja kochana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130703_1_6.jpg (42,5 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130703_1_8.jpg (76,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130703_1_12.jpg (48,6 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-07-04 o 17:24
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:24   #714
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Jak obiecałam tak wklejam zdjęcia Zuzanki Na pierwszym uśmiechnięta, na drugim wielka stopa :P a trzecie nie zbyt wyraźne ale jest też buziak a na buziaku położona rączka
Niestety nie chciała zapozować ładnie buźką bo 3/4 twarzy miała położone na łożysku, wygodniasia moja kochana
Śliczna Zuzia
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:28   #715
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ale słodkości

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:28   #716
ryba91
Zakorzenienie

Witam
ja tak teraz dopiero bo od 8 jestem na chodzie..
Już nie wiem co mam pisać, ale nadrobiłam

babku- gratuluję chłopca
Piękne ciuszki i brzuszki tu dzisiaj pokazujecie
zwariowane-serduszko - witam

koala-dzidzia- nie kłócić się

De- piękny ogród i brzuszek!!

aksbarg
- współczuję że Twoja mama jest taka nachalna, może powinnaś nią "potrząść" ?

miałam dzisiaj kolejny koszmar- pobili mnie, kopali po brzuchu a ja wołałam o pomoc i płakałam trzymając się za brzuch- mąż mnie obudził... ;(

byłam na mieście w celu zakupu bielizny kupiłam owszem, ale mężowi no ale kupiłam Kacperkowi buciki i później wstwię

byliśmy ogladać mieszkanie i tak się wkur.wiłam. gość mówi - częściowo umeblowane i dopiero wyremontowane.. yhy.. była kuchenka i muszla klozetowa. Nawet podłóg nie było. Powiedział że może zejść z kaucji do 3 tys i mamy sie w tym zmieścić,.. :/
i w ogóle mam jakiś średni humor.. może obiad ( młode z filetem i mizerią ) mi go poprawi bo potem mam iść z mężem na spacer :p on jakoś wyjątkowo w domu siedzi,..

aaaa i pytanko, wczoraj jak chcaiłam położyć się na lewym boku to dostawałam takich mega skurczy i całą noc spać musiałam na plecach- dziś mój kręgosłup ledwo zipie. czy te skurcze mogą być złe? ja wiem ze ogólnie są złe skurcze ale chodzi o to ze miałam je tylko na lewym boku...
może nie mogę tak spać?
Stary 2013-07-04, 17:34   #717
peppermint patty
Rozeznanie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Pieknotajeszcze napisalas "zuzanka"....budzi to u mnie sentyment,uwielbialam jak babcia tak mowila do mniekibicuje imienniczce

Ja za godz.z hakiem tez podpatrZe moje dZiecie i postaram sie chociaz slowko napisac z trasy(bo odrazu ruszamy nad morze)...w 4os.,2psy + bagaZe.moze byc wesolo w jednym aucie

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:35   #718
domii29
Zakorzenienie

Dzień dobry
Przepraszam że cytuję co którąś z Was ale to tak na szybko, a poza tym ciężko Was ogarnąć

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Witam, witam.
Najpierw pochwalę się wizytą, a później będę nadrabiać.
Ogólnie cała wczorajsza wycieczka udała się super. Wyjechaliśmy o 8 rano, a wróciliśmy padnięci o 12 w nocy. Pojechaliśmy z moimi rodzicami, bo oni mają bzika na puncie mojej ciąży - pierwszy, bardzo wyczekany wnuk. W samochodzie tata bulwersował się wszechogarniającemu nas poczuciu, że w brzuchu siedzi mi dziewczynka. W końcu umówili się, że jak będzie wnuczek to dziadek stawia obiad, a jak wnuczka to babcia. Trochę czasowo źle dojechaliśmy, bo zostało nam 3 godziny do wizyty i nie wiadomo było co robić, bo do ikei jechać, to trochę za mało czasu, a tak łazić po Łodzi w taką pogodę też nieciekawie. Tata stwierdził, że w takim razie idziemy na obiad przed wizytą i on stawia, bo i tak będzie musiał
O 15.30 stawiliśmy się w przychodni, wezwano mnie do gabinetu. Wchodząc zapytałam czy może ze mną wejść mąż na co pani doktor wychyliła się na korytarz i zapytała czy jeszcze ktoś tam ze mną jest i niech wejdą wszyscy Były tam trzy monitory: dla pani doktor, dla mnie i dla reszty. Normalnie Ameryka. Rozpoczęło się badanie i byłam w szoku. Każdą część ciała miałam pokazaną, wytłumaczoną czy jest w normie i czy wszystko w porządku. W pewnym momencie pokazał się na monitorze piękny siosior, a ja miałam minę "jak to?? Miała być dziewczynka?". Dodam, że zawsze chciałam pierwszego mieć chłopczyka, ale jakoś tak wszyscy czuliśmy, że to dziewczynka. Tylko dziadek był innego zdania i okazuję się, że miał racje
3 razy miałam włączone 4d i muszę powiedzieć, że jeśli miałabym płacić za to specjalnie, to nie wiem czy bym się zdecydowała, bo widok jest troszkę taki nienaturalny, żeby nie powiedzieć dziwny Na początku nie chciał pokazać twarzy, dopiero pod koniec ładnie zapozował i zobaczyłam mojego małego kosmitę Nie powiem wzruszyłam się kiedy podłożył sobie rączkę pod główkę i tak jak by zaczął tulić się do mojego brzucha i wyglądał identycznie jak jego tatuś, kiedy się do mnie przytula W dodatku mam to wszystko zgrane na płycie i mogę to oglądać non stop Ogólnie jeśli ktoś mieszka blisko Łodzi, albo tak jak ja ma dużo czasu, to polecam całą swoją osobą dr Katarzynę Janiak. Pierwszy raz trafiłam na aż tak kompetentną, dokładną i życzliwą osobę. Uśmiechnięta, miła i do granic profesjonalna.
Podsumowując moją wizytę: mam pięknego zdrowego synka!!!
Gratuluję synka !

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Wrzucam dowody ciąży Dzisiaj 19t2d
Cytat:
ktosiula- zgrabny brzuszek.Ja w tej ciazy mam inny, jakbym pilke polknela.W rzeczywistosci wiekszy, czarny wyszczupla I dla porownania (ze wyszczupla ;-)) 20 tydzien czyli 3 tygodnie temu
Ale macie piękne brzuszki

Cytat:
Słodka Zuzia

Wróciłam z pracy mega głodna, brat miał się zająć obiadem i co zastałam ? Pustka w domu... Ani brata, ani obiadu...
Powoli wychodzę na prostą z kasą i moimi małymi długami
Ostatnio w robocie nic nie dostałam bo kobieta u której pracuje nie miała pieniędzy więc dziś dostałam zaległe i dzisiejsze więc w sumie 160zł już mogę oddać mamie .

Postanowiłam że muszę przeprowadzić poważną rozmowę z moim TŻtem w towarzystwie naszych rodziców, niech się przed nimi tłumaczy dlaczego on nie chce ślubu i dlaczego się tak zachowuje. Postraszyłam go że jeśli tak się sprawy mają to zostaję z rodzicami w domu i tutaj będę wychowywać Jaśka a on będzie go widywał tylko w weekendy i nazwisko daje mu swoje... Mam nadzieję że sobie to chłopak przemyśli i coś do niego dotrze bo mam SERDECZNIE DOŚĆ tego wszystkiego już
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:36   #719
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witam
ja tak teraz dopiero bo od 8 jestem na chodzie..
Już nie wiem co mam pisać, ale nadrobiłam

babku- gratuluję chłopca
Piękne ciuszki i brzuszki tu dzisiaj pokazujecie
zwariowane-serduszko - witam

koala-dzidzia- nie kłócić się

De- piękny ogród i brzuszek!!

aksbarg
- współczuję że Twoja mama jest taka nachalna, może powinnaś nią "potrząść" ?

miałam dzisiaj kolejny koszmar- pobili mnie, kopali po brzuchu a ja wołałam o pomoc i płakałam trzymając się za brzuch- mąż mnie obudził... ;(

byłam na mieście w celu zakupu bielizny kupiłam owszem, ale mężowi no ale kupiłam Kacperkowi buciki i później wstwię

byliśmy ogladać mieszkanie i tak się wkur.wiłam. gość mówi - częściowo umeblowane i dopiero wyremontowane.. yhy.. była kuchenka i muszla klozetowa. Nawet podłóg nie było. Powiedział że może zejść z kaucji do 3 tys i mamy sie w tym zmieścić,.. :/
i w ogóle mam jakiś średni humor.. może obiad ( młode z filetem i mizerią ) mi go poprawi bo potem mam iść z mężem na spacer :p on jakoś wyjątkowo w domu siedzi,..

aaaa i pytanko, wczoraj jak chcaiłam położyć się na lewym boku to dostawałam takich mega skurczy i całą noc spać musiałam na plecach- dziś mój kręgosłup ledwo zipie. czy te skurcze mogą być złe? ja wiem ze ogólnie są złe skurcze ale chodzi o to ze miałam je tylko na lewym boku...
może nie mogę tak spać?
Hmm..a może dzieciątko coś tam uciskało?Ja raz tak miałam przez sen poczułam i z bólu się obudziłam, ale zmieniłam pozycję i spokój.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:37   #720
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
ktosiula- zgrabny brzuszek.Ja w tej ciazy mam inny, jakbym pilke polknela.W rzeczywistosci wiekszy, czarny wyszczupla I dla porownania (ze wyszczupla ;-)) 20 tydzien czyli 3 tygodnie temu
Brzuszek masz piekny moj jest wielkoscia podobny tyle ze bardziej rozlany juz na boki .

Probuje Was dogonic , w pracy mi to srednio wychodzi )

Musze tylko powiedziec ze dzieki Wam uswiadamiam sobie jakie mam szczescie .. Matka czasem swiruje ale w normie , z tesciowa mam spokoj .. Tz czasem ma jazdy, ale nie wieksze niz ja
Serio , dziekuje )

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości