Uniwersytet Ekonomiczny Poznań WĄTEK ZBIORCZY - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-09, 10:13   #691
ruda1397
Przyczajenie

Dot.: Uniwersytet Ekonomiczny Poznań WĄTEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez xxsven Pokaż wiadomość
A na adapciaka sie wybieracie dziewczyny? Na ten obóz integracyjny w sensie, dla pierwszoroczniaków
Można jeszcze się zapisać? Dopiero się dowiedziałam o adapciaku i myślę, żeby się wybrać
ruda1397 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 10:21   #692
maart9
Przyczajenie

[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;63932316]Hmm, koleżanka z towarki w tamtym roku nie miała. Podobno się skończyły.
Podobno. [/QUOTE]
Nie powiem, że bym się nie ucieszyła chociaż zawsze to okazja do poznania kogoś, a napewno dla takiej mnie, która nikogo nie zna i wybrała się sama do miasta oddalonego 500km od domu
maart9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 10:47   #693
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maart9 Pokaż wiadomość
Nie powiem, że bym się nie ucieszyła chociaż zawsze to okazja do poznania kogoś, a napewno dla takiej mnie, która nikogo nie zna i wybrała się sama do miasta oddalonego 500km od domu
Zrobiłam to samo (600 km) i było tak fajnie, że w tym roku zrobiłam to znowu! Będzie dobrze.
Szybko poznałam świetnych ludzi i na szczęście nie wymagało to matmy, hyhyhy.
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-23, 22:51   #694
zurii
Przyczajenie

A jest ktoś kto studiuje zaocznie na UE? Chciałabym wiedzieć ile jest zjazdów w miesiącu, częste są wystąpienia publiczne, chodzi o kierunek FiR? I na jakie stypendium socjalne można liczyć ?
zurii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-04, 20:59   #695
bibuska
Przyczajenie

Siemka mam pytanie, może ktoś z Was wie i chciałbym mi powiedzieć jak na mgr FiR jest matmą i angielski - dokładniej chodzi mi o poziom nauczania
Stary 2016-09-11, 22:34   #696
haru_haru
Rozeznanie

Z cyklu ,,głupie pytania'' - jak to jest z opłatą za legitymację i z jej odbiorem? Numer konta mi się łaskawie pokazał w e-dziekanacie, gdzieś na stronie czytałam, że tak jak zwykle opłata za legitkę 17 zł, ale niestety nie zapisałam zakładki i nie mogę jej teraz znaleźć. Trochę jestem zagubiona - legitymacja będzie do odbioru w dziekanacie? Po ilu dniach?
I czy ten kurs BHP jest dla wszystkich kierunków, wszystkich stopni? Kurs biblioteczny też jest?
haru_haru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 19:01   #697
annambre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez haru_haru Pokaż wiadomość
Z cyklu ,,głupie pytania'' - jak to jest z opłatą za legitymację i z jej odbiorem? Numer konta mi się łaskawie pokazał w e-dziekanacie, gdzieś na stronie czytałam, że tak jak zwykle opłata za legitkę 17 zł, ale niestety nie zapisałam zakładki i nie mogę jej teraz znaleźć. Trochę jestem zagubiona - legitymacja będzie do odbioru w dziekanacie? Po ilu dniach?
I czy ten kurs BHP jest dla wszystkich kierunków, wszystkich stopni? Kurs biblioteczny też jest?
Legitymacje będą do odbioru w dziekacanie Twojego wydziału od 22 września, czyli pierwszego dnia zajęć adaptacyjnych. Musisz mieć wtedy ze sobą umowę, którą powinnaś dostać w ostatnim liście z uczelni i dla pewności potwierdzenie przelewu. Szkolenia BHP i biblioteczne na 100% jest dla studiów stacjonarnych I st. wszystkich kierunków, co do reszty nie wiem
annambre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-16, 11:25   #698
mini97
Przyczajenie

Hej mam pytanie odnośnie języków, czy mogę oba wybrać na tym samym poziomie, czy jeden musi być o stopień wyżej ?? I których wykładowców najlepiej wybrać z języka angielskiego i hiszpańskiego ??
mini97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-17, 07:40   #699
Asiek58
Przyczajenie

Można wybrać oba na tym samyn poziomie, a wykładowców się nie wybiera tylko nam przydzielają
Asiek58 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-18, 12:57   #700
anulka1321
Raczkowanie

Cześć

Mam pytanie odnośnie II stopnia na kierunku Towaroznastwo

Czy ktoś rekrutował się w tam tym roku na ten kierunek ? Jak z egzaminami wstępnymi ?? Trzeba przysiąść do nauki bardziej chodzi mi część ekonomiczna ? Na co jeszcze patrzą przy rekrutacji ?

Serdeczne dzięki za odpowiedź
Stary 2016-09-18, 16:34   #701
kakarolina96
Przyczajenie

Witam, mam zapytanie czy ktoś się orientuje jak to jest z akademikami? Konkretnie chodzi mi o to jak przydzielane są miejsca w pokojach? Jeżeli nie mam żadnego potencjalnego kandydata na współlokatora, to dostanę pokój z osobą w takiej samej sytuacji?
kakarolina96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-18, 20:03   #702
haru_haru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annambre Pokaż wiadomość
Legitymacje będą do odbioru w dziekacanie Twojego wydziału od 22 września, czyli pierwszego dnia zajęć adaptacyjnych. Musisz mieć wtedy ze sobą umowę, którą powinnaś dostać w ostatnim liście z uczelni i dla pewności potwierdzenie przelewu. Szkolenia BHP i biblioteczne na 100% jest dla studiów stacjonarnych I st. wszystkich kierunków, co do reszty nie wiem
List dostałam dosłownie 2 dni temu i tam jest wszystko napisane, ale dziękuję za odpowiedź.
haru_haru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-19, 11:22   #703
maart9
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kakarolina96 Pokaż wiadomość
Witam, mam zapytanie czy ktoś się orientuje jak to jest z akademikami? Konkretnie chodzi mi o to jak przydzielane są miejsca w pokojach? Jeżeli nie mam żadnego potencjalnego kandydata na współlokatora, to dostanę pokój z osobą w takiej samej sytuacji?
Też się zastanawiam, który akademik ?
Stary 2016-09-20, 08:00   #704
pancakes
ist mir egal

Cytat:
Napisane przez kakarolina96 Pokaż wiadomość
Nie ma reguły, ale zwykle trafisz do osoby w swoim wieku i najczęściej ze swojego wydziału/nawet kier.
Stary 2016-09-20, 09:25   #705
kakarolina96
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maart9 Pokaż wiadomość
Też się zastanawiam, który akademik ?
Atol (:
kakarolina96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-22, 12:26   #706
maart9
Przyczajenie

No to się pewnie spotkamy
Stary 2016-10-01, 11:20   #707
aneta12182
Zakorzenienie

Jest tutaj ktoś, kto pisał w tym roku test podczas rekrutacji na II stopień na zarządzanie? Za rok wybieram się na UEP, będę po innym kierunku (inżynierka z gospodarki przestrzennej) i będę musiała go pisać podczas rekrutacji i mam pytanie, czy jest on do przejścia, czy trzeba dużo kuć?
Stary 2016-11-21, 20:16   #708
Vanillivi
Raczkowanie

Ja zdawałam ten test w tym roku, na zarządzanie właśnie. Jest do przejścia- tzn. przyjmują wszystkich, a progiem jest osoba z najniższą ilością punktów. Więc to raczej tylko taka formalność
Stary 2016-11-22, 09:01   #709
aneta12182
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedź

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-04, 23:09   #710
permigotka
Przyczajenie

Cześć dziewczyny Będę składać papiery na FiR i mam kilka pytań odnośnie UEP.
1) Jak wygląda 2 tura rekrutacji? Mam 230 punktów rankingowych i pewnie zabraknie mi paru, żeby dostać się w pierwszej. Wystarczy przeczekać pierwszą, sprawdzić limit w drugiej turze w systemie rekrutacyjnym i zanieść papiery jeżeli wtedy się załapię? Czy trzeba od nowa wypełniać wniosek, wysyłać opłatę, coś innego wypełnić itp.?
2) Czy może zamiast powyższego lepiej od razu iść na FiRB na WZ?
3) Jak to jest z przepisywaniem ocen? Dziekan i prowadzący z chęcią na to przystają? Na obecnej uczelni zaliczyłam matmę 56h, 6 ECTS (60h, 7 ECTS na UEP FiR) i zastanawiam się czy mi ją przepiszą
permigotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-06, 01:04   #711
201804271232
Konto usunięte

Cytat:
2) Czy może zamiast powyższego lepiej od razu iść na FiRB na WZ?
Ogólnie sama będę dopiero w tym roku startować na UEP, więc nie pomogę ci z pytaniami dotyczącymi studiów i samej rekrutacji, ale czemu po prostu nie weźmiesz udziału w rekrutacji na obu wydziałach? W niczym nie zaszkodzi, a zawsze będziesz miała większą pewność, że na coś się dostaniesz i więcej czasu na przemyślenie wyboru.

Pewnie już to wiesz, ale z tego co ja wyczytałam, to na WE trudniej się dostać, ale niekoniecznie jest jakiś ''lepszy''. Ja w ogóle zrezygnowałam z wybrania się na FiR, ale wcześniej bardziej skłaniałam się właśnie ku WZ. Podobno więcej ''praktyki'', matmy, obliczeń, a nie suchych teorii i szczegółowej wiedzy, co akurat mi raczej bardziej by odpowiadało. Nie wiem na czym tobie zależy i w czym czujesz się pewniej.

Ogólnie coraz bliżej matury i rekrutacji, a cichutko na tym wątku, nikt inny się nie wybiera na uep?
201804271232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-18, 22:06   #712
Draguss
Przyczajenie

Hej! Planuję iść na UEP i mam pytanie odnoście progu punktowego. Ile mniej więcej trzeba mieć procent z rozszerzeń żeby się dostać? Najbardziej zależy mi na FiR, ale jeśli się nie uda to ekonomia. Co myślicie o uczelni? Jak jest na pierwszym roku, ciężko, czy raczej na spokojnie wszystko do ogarnięcia?
Draguss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-05, 09:24   #713
aga1334
Przyczajenie

Pomocy! uniwersytet ekonomiczny w Poznaniu

Studiuje ktoś kierunek prawno-ekonomiczny? Jakie macie wrażenia? Jest to przyszłościowy kierunek?

Zastanawiam się nad tym kierunkiem, ale jest bardzo mało opinii.
aga1334 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-11, 11:54   #714
annambre
Raczkowanie

Cześć!

Studiuje na uep-ie na pierwszym roku (towaroznawstwo) i z przyjemnością odpowiem na wszelkie pytania
annambre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-30, 02:34   #715
201804271232
Konto usunięte

Już po wynikach z matury, to znowu podbijam wątek.

Myślę o zaocznych jako awaryjnej opcji, gdybym nie dostała się na mój kierunek stacjonarnie. Orientuje się ktoś jak to wygląda na UE? Progi z dziennych są wszędzie radośnie ogłaszane i udostępniane, a o niestacjonarnych nic nie ma. Za to limity miejsc są z tego co widzę, więc jak to działa? Jest tak mało chętnych, że i tak każdy się dostaje?
201804271232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-13, 12:58   #716
StrzelecWyborowy20
Przyczajenie

UEK - przeniesienie na inny wydział

Siemaneczko!

Idę na studia i mam problem . Nie dostałem się na informatykę stosowaną na UEK (Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie) i wylądowałem na towaroznawstwie. Są to 2 różne wydziały. Złożyłem podanie o przeniesienie od I semestru, ale zostało odrzucone przez dziekana mojego wydziału (towaroznawstwa). Macie jakieś doświadczenia ze zmianą kierunku studiów? Wiem, że wszystko zależy od dziekanów, ale może jest ktoś w stanie powiedzieć coś więcej? Nie bardzo się widzę na tym towaroznawstwie.
StrzelecWyborowy20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-18, 22:24   #717
Denevera
Przyczajenie

Dot.: UEK - przeniesienie na inny wydział

Od I semestru raczej nigdzie by Cię nie przepuścili, ewentualnie tylko na kierunki, na których zostały wolne miejsca.
Jeśli skończysz pierwszy semestr z dobrą średnią, to wtedy przenoszenie się może mieć sens, dziekan też inaczej spojrzy . Będziesz musiał pewnie zaliczyć przedmioty z pierwszego semestru, mogą się trochę pokrywać, bo pierwszy rok to ogółem podstawy, ale przygotuj się, że może być tego sporo.
Stary 2017-09-21, 12:29   #718
cavvythecat
Wtajemniczenie

Pomyśl logicznie, nie dostałeś się na informatykę stosowaną, więc czemu mieliby ci pozwolić się przenieść? Wtedy w ogóle rekutacja byłaby bez sensu.
Skończ chociaż pierwszy semestr z dobrą średnią i wtedy próbuj.
Stary 2017-09-21, 22:07   #719
Avispa66
Przyczajenie

hej,
któraś z Was dostała się na ekonomię (IIst) ?
Avispa66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-21, 23:33   #720
StrzelecWyborowy20
Przyczajenie

Może masz rację . Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi. Pozostaje czekać.
StrzelecWyborowy20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości