|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#691 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Dot.: Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Cytat:
I dlaczego "niby" walczysz o @? Trzymam kciuki, 瞠by chor鏏sko nie roz這篡這...Cytat:
... Tak, jest smutno. Ja wprawdzie nigdy nie zjecha豉m poni瞠j BMI 18,5, ale problemy hormonalne = spieprzony nastr鎩 bez przyczyny.Cytat:
Gorzka czekolada wyjdzie Ci na zdrowie, bo jad這spis jest super! Dzisiejsze U... 好iadanie: Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z brzoskwiniami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy Do kawy: Ba趾a雟kie jogurtowe ciastko z kokosem i miodem; kawa貫k domowego ciasta z 郵iwkami i kruszonk Obiad: Pier z kurczaka sma穎na bez t逝szczu, kasza kukurydziana z mas貫m, sa豉tka z cukinii, papryki i czerwonej cebuli Kolacja: 3 kromki chleba graham z jajem na twardo i serkiem zio這wym / serem typu feta / salami; sa豉ta, rzodkiewki i pomidor Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, zio這wa.
|
|
#692 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 405
|
Cytat:
"Niby" walcz bo 鈔ednio mi to wychodzi trwaj帷 na U -kt鏎e w praktyce wychodzi jako U/R z - przy moim bmi o kt鏎ym lepiej nie wspomina g這郾o... ![]() Podliczy豉m kalorie za dzisiaj to ok 1400 mi wysz這 ![]() Zeby by efekt powinnam przej嗆 na P i utrzymac aktywno軼 fizyczna, a tak.. eh. Lindt mleczny bardzo smaczny Ale chyba wole jednak czekolady z nutami orzechowymi/nugatowymi - moze dlatego smakuje mi zwyk豉 Milka Jutro chyba kupi czerwon tabliczk Lindt a z gorzkich mia豉m okazje probowac 99% zab鎩stwo! Ale pyszna by豉 Tw鎩 jad這spis jak zwykle 鈍ietny, szczeg鏊nie to kokosowe ciastko brzmi smacznie, od wczoraj wlasnie chodzi za mna kokos ![]() Ah! I dzieki Tobie "przekona豉m" si do jajek
Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-09-10 o 21:59 |
|
|
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 358
|
Dot.: Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX
Rrr
ocenicie? Bardzo prosz.
|
|
|
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX
[QUOTE=Irish lady 28;42738363]Rrr
ocenicie? Bardzo prosz. [/QUOTEAle Ty ca造 czas od 2 lat wstawiasz te same jadlospisy. Marne sniadania, brak obiadu, przetworzone rzeczy typu parowki ktore maja "niby" stanowi posi貫k, ma這 NNKT, owoc闚, warzyw - sa豉tek poza sporadycznymi "pomdorami" czy "og鏎kami kiszonymi"... Twoje posi趾i to jakies "przegryzki". Zjedz jutro porz康ne sniadanie, konkretny obiad bia趾o, wegle zlozone, warzywa, owoc jakis
|
|
|
|
#695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Fakt, mleczny Lindt jest bardzo 鄉ietankowy, aksamitny w smaku. A jak masz smaka na orzechowe nuty, to nic, tylko wcina czekolady z orzechami! Te ogromny asortyment, no i przy okazji 豉dujemy w siebie zdrowe orzechy . A dziw bierze, ale nie pr鏏owa豉m jeszcze Lindta 99% .Ciacho z kokosem to wspomnienie po cudnym wyje寮zie urlopowym z T... To by這 ju ostatnie, reszt zostawi豉m rodzicom - trza wraca do rzeczywisto軼i .Kiedy mia豉m dok豉dnie takiego samego stracha przed jajcami jak Ty
|
|
#696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego za豉mki, masz pi瘯ne jad這spisy! Zazdroszcze serdecznie tego "luzu" i spontaniczno軼i, kt鏎y zawsze w nich wida |
|
|
|
|
#697 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 580
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Szkolne U/P (symbolicznie).
Zrobi豉m sobie "dzie wolny" - dra積i mnie ju to odzyskiwanie wagi i czekanie na cud (@)... Chc si nauczy je嗆 jak cz這wiek. 好iadanie * 2 kromki chleba ko這dziej (1 z twaro磬iem pieprzowym, druga z pieprzowym), 2 plasterki w璠liny z kurczaka * Inka + 2 s這dziki * serek wiejski lekki 150g + gar嗆 kie貫k + nieca豉 1/2 pomidora, szczypior II 郾iadanie a) dwie kromki chleba ko這dziej z twaro磬iem jab趾owo-gruszkowym i dwoma plasterkami jab趾a posypanymi cynamonem + herbata pomara鎍zowa b) jak wy瞠j, z czego 1 kromka Obiad * ok. 1/2 woreczka kaszy * kawa貫k 這sosia sma穎nego (bez panierki) * sa豉tka szwedzka 30 minut 鈔ednio intensywnej jazdy na rowerze Podwieczorek * bu貫czka ma郵ana (ok. 40 g) z cienk warstw mas豉 orzechowego * fili瘸nka ma郵anki 1.5% Kolacja * 2 kromki chleba ko這dziej z twaro磬iem pieprzowym i w璠lin z kurczaka * sa豉tka (spora gar嗆 mixu sa豉t, kawa貫k papryki i pomidora, 造瞠czka sosu sojowego, 造瞠czka pestek dyni, nieca豉 造磬a chudego twarogu) * nutridrink czekoladowy na gor帷o |
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 238
|
R
: jajecznica z 3 jajek z 2 plastrami szynki i spor ilo軼i przypraw na odrobinie oliwy z oliwek, 2 pomidorki II: ma造 jogurt naturalny z odrobin muesli, 簑rawiny, cynamonem i sezamem i odrobina miodu + jab趾o O: sa豉tka: 1/2op mieszanki sa豉t, 2 pomidory, og鏎ek, czerwona cebula, 1/2 piersi z kurczaka usma穎nej na odrobinie oliwy z o., oliwa z oliwek, przyprawy P: gar嗆 orzeszk闚 ziemnych i 簑rawiny + banan, kolba kukurydzy (nie mog豉m si jej oprze )K: 2szkl. kakao, 3 kromki pieczywa typu wasa z p馧t逝stym serem bia造m i odrobin miodu. A do picia to woda, 2 kawy z mlekiem, zielona i czerwona herbata i relax tea Chyba troch za du穎, co? |
|
|
|
#699 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Luz i spontaniczno嗆... Owszem, na minionym wyje寮zie w g鏎y to ju w og鏊e totalny luz jak zawsze - wysi貫k fizyczny i mn鏀two dobrego 瘸rcia. Poczyni豉m du瞠 post瘼y, ale teraz gdy po kolejnym roku terapii odstawiam tabsy i zn闚 jasny gwint czekam na @ z ut瘰knieniem, to mo積a mie r騜ne czarne my郵i .Cytat:
. Baw si jedzeniem, zamiast kierowa my郵i tylko w stron P - skoro tak Ci dra積i 闚 fakt, 瞠 to za wszelk cen musi by P...Cytat:
|
|
#700 | ||
|
bez kija nie podchodz
Wiadomo軼i: 9 126
|
Rrr
I owsianka z kakao i jab趾iem + kawa z mlekiem 1,5 %, garsc borowek do tego, orzechy i pestki dyni II dwa tosty z chleba razowego z jednym plasterkiem sera, szynka, pomidorem i papryka III kurczak w sosie ( pomidorowy, robiony w domu, bez maki i smietany) z ciemnym ryzem ( ok 1/2 torebki) z papryka, cebula IV jajecznica z 2 ch jaj, z pomidorami, cebulk, papryka, szyneczk, na 造zeczce mas豉 Jakos ostatnio nie mam pomys這w na posi趾i ![]() i zastoj, tzn praktycznie mnie ruszenie wagi mnie dobija.. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Gdzie jest obiad? Wi璚ej roznych warzyw, jak papryka, salata, broku造 moze lubisz ? Gdzie jest jakie bia趾o ? Sledzie w oleju to chyba nie najlepszy pomys na R ![]() Masz tu mnsotwo fajnych przykladowych jad這spisow na R, spr鏏uj co skomponowa. No i wyrzu te przetworzone par闚y..
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2013-09-11 o 10:04 |
||
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic tam nie szala豉m z jej przygotowaniem. A kukurydz uwielbiam A chleba jako chcia豉m troch unika... Ale jak ju to taki klik mo瞠 by? Od kiedy znalaz豉m przepis to ju piek豉m go dziesi徠ki razy, na pewno du穎 zdrowszy ni sklepowy bia造... tylko 瞠 na krupczatce, ale nasionka za to s A pieczywa typu wasa to co radzisz unika? Czy taki z serem bia造m i miodem mo積a przenie嗆 na podwieczorek? Mam nadziej 瞠 dzi lepiej b璠zie ![]() PS. Tak mog pyta o takie rzeczy w tym temacie? Czy inny jest do tego? |
|
|
|
|
#702 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 066
|
R
I. owsianka (4 造磬i mixu p豉tk闚: owsiane, orkiszowe i j璚zmienne) na mleku z jab趾iem, 1/2 banana, 2 suszone 郵iwki, 造瞠czka syropu z agawy ~du瘸 szklanka 鈍ie穎 wyciskanego soku z pomara鎍zy II. szklanka ugotowanego razowego makaronu spaghetti z cukini, szpinakiem, rukol, mozarell i suszonymi pomidorami ~gar嗆 nerkowc闚 III. po這wa grahamki z jajkiem i 2 plastrami szynki Do picia woda i zielona herbata, plus uwzgl璠niony wy瞠j sok.
|
#703 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 5 202
|
R na jutro
I szklanka mleka 1,5% + 4 造磬i musli, ma豉 czarna kawa + 造瞠czka cukru bieganie 0,5 h + 獞iczenia Jilian II jajecznica na 造瞠czce oliwy z cebulk i pomidorem + bu趾a ziarnista + zielona herbata III jogurt naturalny + nektarynka + gar嗆 w這skich + ser bia造 ( 陰cznie miseczka) IV miseczka 豉zanek V makrela + og鏎ki kiszone Do tego woda . Te 豉zanki to chyba b璠 ca造 tydzie je嗆 bo tyle nagotowa豉m... I podejrzewam, 瞠 zasugerujecie zamian posi趾闚 III i IV, ale nie mog, bo obiad jem z m篹em jak wraca z pracy. Ocenka?
|
#704 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 177
|
Cze嗆.
![]() Pewnie nikt mnie tu nie kojarzy (ja osobi軼ie widz kilka "starych" nick闚- Poa, Ervisha, Milka, a no i oczywi軼ie Irish*- pozdrawiam Was dziewczyny), ale wracam, po bardzo d逝giej przerwie. ![]() Tytu貫m wst瘼u i w telegraficznym skr鏂ie: z nieco rozwalonym metabolizmem (o tym zaraz), ci篹sza o 3 kilo, ni kiedy by豉m tu ostatnio witam Pi瘯ne Panie. ![]() Co do metabolizmu: w maju zesz貫go roku by豉m przez miesi帷 na P, ze wzgl璠u na to, 瞠 przez intensywne 獞iczenia zgubi豉m 3kg, kt鏎e by造 mi w闚czas bardzo potrzebne (walka o @). Przyty豉m wi璚 do tej wagi i przesta豉m 獞iczy. Okres odzyska豉m w sierpniu ubieg貫go roku. Od tamtej pory 獞iczy豉m sporadycznie, jad豉m 豉dnie, waga si trzyma豉. A do tegorocznych wakacji... W po這wie czerwca zacz窸y si wyjazdy, kt鏎e trwa造 a do ko鎍a lipca. Nie mia豉m mo磧iwo軼i przyrz康zania sobie posi趾闚. Jad豉m nieregularnie to, co dawali, a w przerwach dojada豉m, co mog豉m. Wieczorami zazwyczaj by造 "nasiad闚y", wi璚 najcz窷ciej sz豉m spa kr鏒ko po jakim posi趾u. Sierpie mia by miesi帷em aktywno軼i, powrotu do zdrowych nawyk闚 i doprowadzania si do porz康ku, ale niestety... 31 lipca mia豉m wypadek (potr帷i mnie samoch鏚- jak na z這嗆 w豉郾ie wtedy, kiedy zacz窸am realizowa sw鎩 plan, bo akurat... je寮zi豉m sobie na rowerze!), kt鏎y rozpocz掖 3 tygodniowy okres TOTALNEGO bezruchu (cho nie ucierpia造 narz康y wewn皻rzne ani ko軼i, ze wzgl璠u na 2 ogromne krwiaki na lewej nodze mia豉m polecenie od lekarza, by przez 2 tygodnie le瞠, ew. siedzie z nog uniesion na wysoko嗆 bioder, p騧niej zacz望 stopniowo chodzi- po domu, podw鏎ku, nast瘼nie kr鏒kie spacery...). 21 sierpnia ju nie wytrzyma豉m i po raz pierwszy posz豉m pobiega. Ledwo wlok豉m nogami. Zastane stawy i odzwyczajone od najmniejszego ruchu mi窷nie bola造 przez 3 kolejne dni! I tak w tym czasie "wpad造" w gratisie ponad 3kg, kt鏎e oczywi軼ie posz造 w d... ty貫k i uda , a jak瞠 (figura gruszki). Po powrocie do zdrowia postanowi豉m: wr鏂i do aktywno軼i, uregulowa posi趾i i przygotowywa moje ukochane jad這- nareszcie mog robi to, co chc. ![]() Elaborat napisany , to teraz ju bez spamowania, od razu wrzucam swoje wczorajsze R/U:I Kakaowa owsianka z chilli i cynamonem, miodem, gor帷ym musem brzoskwiniowym i pra穎nymi p豉tkami migda堯w; 2 郵iwki rowerem ~3km do szko造 (mam praktyki- jest pani nauczycielk! )II Ma造 jogurt naturalny, gar嗆 mieszanki orzech闚 z 簑rawin III Kanapka: 2 kromki chleba 篡tniego z mas貫m, sa豉t, papryk i pol璠wic wieprzow rower- powr鏒 45 minut Turbo Ewy Ch. + 15 minut stretching IV Czosnkowy ry br您owy ze sma穎nym na ma郵e zielonym groszkiem, porem, r騜yczkami broku豉 i gotowanym udkiem kury V ~100g twarogu z ketchupem (po陰czenie mo瞠 wydawa si dziwne, ale polecam spr鏏owa! Mi te takim si wydawa這, kiedy po raz pierwszy m鎩 ex przyni鏀 mi kanapki z twarogiem, polane ketchupem w豉郾ie. Spr鏏owa豉m i musz powiedzie, 瞠 jest smaczne. Czasem wi璚 zamiast dodawa zio豉, polewam rozgnieciony twar鏬 ketchupem), sa豉tka z sa豉ty lodowej, og鏎ka, pomidora i oliwek z dressingiem musztardowo-miodowym.Do picia: woda, zielona herbata i melisa z pomara鎍z, multiwitamina (sporo nabia逝, wiem, ale wieczorem by豉m najedzona tym potreningowym, wi璚 tylko co lekkiego przed snem, bo na nic nie mia豉m ochoty). U鄉iecham si po ocen i doskakuj do w徠ku. ![]() *moja siostra odchudza豉 si na pocz徠ku klasy maturalnej, czyli prze這m roku 2009/2010 i Irish ju tu by豉 i "R"-kowa豉! C騜 za determinacja, c騜 za wytrwa這嗆!
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - g鏎a 21.03.2013 - d馧 + wyci庵i Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2013-09-11 o 14:56 |
|
|
|
#705 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 186
|
Poa alpina, czytam tutaj wszystkie Twoje posty i zacz窸am si zastanawia, nie wiem na ile si orientujesz, ale mo瞠 akurat by豉by w stanie mi co podpowiedzie...
jak wiesz, jestem na R (od lutego ), zazwyczaj ko鎍zy si moje R napadami, wi璚 dlatego to tak d逝go trwa... w ka盥ym razie, od czerwca zacz窸am mie k這poty z okresem, problemy hormonalne i dopiero teraz zacz窸am si zastanawia nad czym, czy moje od篡wianie si mog這 do tego przyczyni? raczej nie unikam t逝szczy, ani na pewno si nie g這dz... z g鏎y dzi瘯uj za jak捷 rad i przepraszam za zabieranie czasu moje dzisiejsze R: (chyba b璠 wstawia wszystkie, jako motywacja, nawet takie z "bonusami" jak dzi) I:owsianka na mleku 3,2% + 造瞠czka miodu lipowego, gruszka ~ paczka delicji ![]() IIkanapka z 2 kromek razowych; szynka, ser 鄴速y, rukola, keczup (mog豉bym je嗆 tonami! nie wiem co on ma takiego w sobie, pomidory ju mi tak nie smakuj, chociaz te uwielbiam) + gruszka III:krokiet z kapust (na oleju rzepakowym i z bu趾 tart), dwie chochelki zupy og鏎kowej ~ jab趾o planowane: IV:twar鏬 + warzywa (pomidor, papryka, rukola, mo瞠 jaka szynka) V: jajecznica na ma郵e do picia: woda, kawa z mlekiem |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama koncepcja zabawy jedzeniem do mnie przemawia - to jedyny czas, kiedy mog eksperymentowa bez 瘸lu, 瞠 "zmarnowa豉m kalorie" na co niedobrego... gorzej, 瞠 zwykle moje "pomys造" na np. smaczny podwieczorek mieszcz si idealnie w moim zapotrzebowaniu, albo nawet poni瞠j - ale nadwy磬i mi ju nie wyrobi. No i przyznaj, troch przejmuj si, 瞠 mam za bardzo rozci庵ni皻y 穎陰dek. Ale to jeszcze pozosta這嗆 z czas闚, gdy na 郾iadanie jad這 si p馧 bu趾i...Co do s這dzika - uwielbiam go. Naprawd. Cukru nie u篡wam, herbaty zreszt nie s這dz w og鏊e, ale kawa musi mie 2 s這dziki i koniec.
|
|
|
|
|
#707 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 066
|
Cytat:
|
|
#708 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mo瞠 organizm osi庵n掖 ju "sw鎩" pu豉p i zwyczajnie broni si przez zjechaniem z mas cia豉 jeszcze ni瞠j? Ile mierzysz i ile wa篡sz?Cytat:
.Domowy chleb jest najlepszy, bo masz 100% pewno嗆 tego, co si w nim znajduje .Oczywi軼ie, 瞠 mo瞠sz pyta w tym temacie - wszak pytanie dotyczy stricte Twojego menu, kt鏎e tu umie軼i豉 .Cytat:
Po pierwsze wsp馧czuj wypadku... Wiem jak ci篹ko otrz御n望 si po czym takim i wr鏂i do normalnych czynno軼i. Ma造 jogurt i 100 g twarogu to nie jest sporo nabia逝 . Kurcz, nie mam czego si uczepi w tym jad這spisie (no chyba, 瞠 paln moj star gadk o nie陰czeniu 鈍ie瞠go og鏎ka z pomidorem ), jest naprawd super. 3 kg to nie jest du穎, wi璚 regularne zdrowe posi趾i i ruch powinny wszystko za豉twi. Byle nie przesadzi . A i te lubi twar鏬 z ketchupem! Tak samo jak jajka z ketchupem... Spr鏏uj twarogu w璠zonego z ketchupem, to dopiero sza .Cytat:
Dobrze prawisz, wstawiaj nawet takie bonusy - lepiej b璠ziesz si kontrolowa. I nie przejmuj si, 瞠 taki bonus jak dzi to jest jaki wielki napad - "normalnym" ludziom zdarza si wci庵n望 na raz paczk ciastek (co wcale nie oznacza, 瞠 jest to zdrowe). Mo瞠 potrzebujesz jeszcze bardziej sytego 郾iadania? Twoja owsianka to przede wszystkim w璕le - dodaj troch twaro磬u i orzech闚. B璠zie bardziej warto軼iowo, nie przyssie Ci tak szybko po tym posi趾u. No i gruszka, twar鏬, mi鏚 i orzechy to boskie po陰czenie (+ jeszcze cynamon do tego No ketchup jest po prostu dobry, c騜 poradzi . Wprawdzie sklepowy ma cukier (no i miewa konserwanty i r騜ne polepszacze), ale za to posiada te mn鏀two likopenu - jak wszystko, co zawiera "skomasowane" pomidory.Do tej jajecznicy te by si co jeszcze przyda這. Jakie warzywko - b璠zie bardziej kolorowo i syto .Cytat:
![]() No c騜, pozostaje Ci zjada wi瘯sz porcj tego smacznego podwieczorku . Jak nie na jeden raz, to rozstaw sobie reszt na p騧niej . Przyjemno嗆 b璠zie d逝瞠j trwa .A jaki to s這dzik? Bo wiesz, ludzie uwielbiaj smak wielu rzeczy, niekoniecznie zdrowych - co nie znaczy, 瞠 np. codziennie po obiedzie musz wpa嗆 na frytki z Maca i koniec . Z dwojga z貫go, wol ju nawet cukier czy te syrop smakowy do kawy - a w Twoim przypadku to ju w og鏊e.
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poa alpina spojrzysz na moje?
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Cytat:
Przykro mi z powodu wypadku... Ciesze si jednak ze jako tako dosz豉 do siebie Mam nadziej, 瞠 ju b璠zie tylko lepiej
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 325
|
Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Pao alpina, dzi瘯i
jeste軼ie dla mnie ogromn inspiracj i motywacj!Dzisiejsze R: 1. Placek owsiany z makiem, daktylami i serkiem homo, kubek zielonej herbaty 2. Sa豉tka z serii "arcydzie豉 sztuki kulinarnej", czyli s這ik mieszanki marchewka plus groszek plus kukurydza, puszka tu鎍zyka, p馧 cebuli, jogurt, gar嗆 s這necznika (zjad豉m prawie p馧 tego co wysz這) Kawa czarna, 2 kostki gorzkiej czekolady 3. P馧 kostki twaro磬u z jogurtem, bananem, 造磬 wi鏎k闚 kokosowych i 造磬 p豉tk闚 migda堯w 4. P馧 miseczki kuskusu z olejem lnianym (kocham ka盥 kasz czy ry z olejem, czekam na nie jak kiedy na tabliczk czekolady!), spory kawa貫k 這sosia na parze z mas貫m i sokiem z cytryny, duszone warzywa: bak豉瘸n z cebul i pomidorem Zn闚 czarna kawa z kostk czekolady Za chwil b璠zie 45 minut biegu i: 5. Kawa貫k pieczonej piersi z indyka, reszta warzyw z obiadu, mo瞠 jeszcze gruszka jak b璠 nadal g這dna bo ostatnio ci庵le jestem!Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
R
: owsianka z b造skawicznych p豉tk闚 ows., siemieniem lnianym, otr瑿ami, sezamem, bananem, cynamonem, serem bia造m, odrobin jag鏚 goji i 造瞠czk miodu (wysz豉 taka ma豉 miseczka 郾iadaniowa 陰cznie) + kawa z mlekiem pomi璠zy wpad plasterek szynki ![]() co by nie by這 瞠 nie pisz 瞠 獞icz - klik 陰cznie prawie 50min II: ma造 jogurt naturalny z musli, odrobin suszonej 簑rawiny, ma陰 garstk s這necznika, cynamonem i otr瑿ami, i 造瞠czk miodu O: miseczka zupy burakowej +1/3 szkl (przed ugotowaniem) kaszy j璚zmiennej, 2 kawa趾i 鈔edniej wielko軼i mi瘰a wieprzowego ugotowane na parze i p馧 du瞠go buraka ugotowanego na parze, 2 pomidory P: jab趾o, banan i gruszka K: 2 jajka ugotowane + 2 pomidory, spora gar嗆 orzech闚 ziemnych niesolonych I pomi璠zy zielona herbata, kawa z mlekiem, czerwona herbata, woda Chyba si wybior jutro do sklepu po serek hom. naturalny, bo w przyk豉dowych jad這spisach wyczyta豉m 瞠 nadaje si na kolacj. PS. Id upiec chlebek ![]() edit. dro盥篡 brak, nawet suchych ju nie mam to jutro upiek
Edytowane przez moniczka795 Czas edycji: 2013-09-11 o 22:35 |
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 7 036
|
R/U
好iadanie: P豉tki owsiane z jogurtem naturalnym, bananem, suszonymi morelami i pra穎nymi wi鏎kami kokosowymi. Drugie 郾iadanie: Bu趾a dyniowa z pieczonym kurczakiem, fet, oliwkami i zio豉mi prowansalskimi; sok pomara鎍zowy 330 ml. Obiad: Talerz zupy pomidorowej z ry瞠m. Podwieczorek: Kakao naturalne na mleku z miodem lipowym, cynamonem i ga趾 muszkato這w, gruszka. przysiady, skakanka 30 min Kolacja: Kromka grahama z w璠lin drobiow, rzodkiewkami, pomidorem i szczypiorkiem, 2 jajka na twardo z keczupem (danie z dzieci雟twa )ma這 to urozmaicone, ale c騜, szko豉
Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2013-09-11 o 19:47 |
|
|
|
#714 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwsze 郾iadanie mi si wydaje kiepskie. W sumie, kiedy te jada豉m musli z mlekiem, no ale... Mo瞠 owsianka albo jakie placuszki? Co bardziej sytego od rana. Mi by pasowa豉 tutaj owsianka z nektarynk, orzechami i twarogiem, kt鏎e masz w trzecim posi趾u. Z ilu jaj robisz jajecznic? Ten posi貫k jest ok . Wtedy te w ramach przek御ki fajny by豚y 闚 jogurt z garstk musli, kt鏎e posiadasz.Jak robisz 豉zanki i z czym? Jako ma這 eRkowa mi si wydaje ta potrawa, cho mog si myli . No i ponadto od czasu do czasu wszystko jest dozwolone, bo cz這wiek by oszala dietkuj帷 si .Kolacja ok, cho mamy jeszcze dost瘼nych tyle 鈍ie篡ch warzyw, 瞠 zjad豉bym jeszcze co pr鏂z kiszonych og鏎k闚 .Cytat:
I podwieczorek mmm... ![]() Cytat:
![]() Dzisiejsze U. Trzy posi趾i pomimo 獞icze i d逝giej wyprawy pieszej rano - ale naprawd na tyle mnie syci造, 瞠 nawet nie mia豉m ochoty na co pomi璠zy. Chyba musz odpocz望 od cz瘰tego 瘸rcia, jakie praktykowa豉m w g鏎ach .好iadanie: Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z 郵iwkami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy Obiad: Nototenia gotowana na parze, ponad p馧 woreczka ry簑 br您owego, kalafior z mas貫m i koperkiem Pump It Up! Ultimate Dance Workout Kolacja: 3 kromki ziarnistego razowca z sa豉t, papryk, pomidorem i szynk / serem emmentaler / zio這wym serem brie Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, zio這wa.
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jajecznic robi z 2 jajek, takich sporych hehe ζzanki... no c騜.. niekoniecznie dietetyczne ale to w sumie bardziej dla m篹a przygotowa豉m, wi璚 mo瞠 jutro wsun pier z kurczaka z p璚zakiem i fasolk szparagow...A kiszone og鏎ki.. jako tylko one mi pasuj do makreli haha wiem, 瞠 to g逝pie no zobacze ewentualnie jeszcze co si do mnie u鄉iechnie w warzywniaku dzi瘯i **
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 7 660
|
Dzisiejsze U
好iadanie: owsianka z bananem i wiejskim, kawa z mlekiem i miodem II 郾iadanie: 2 kromki razowca z pesto, pieczon piersi z kurczaka, mozzarell, 鈍ie篡m szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi Lunch: zupa dyniowa-krem z ga趾 muszkato這w ![]() Podwieczorek: serek wiejski z d瞠mem truskawkowym Obiadokolacja: dwie po堯wki papryki faszerowanej mi瘰em mielonym, ry瞠m br您owym i fasol czerwon (to wszystko podsma穎ne na patelni z koncentratem pomidorowym i przyprawami) zapiekane z serem 鄴速ym
|
#717 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 620
|
Cytat:
Poa alpina eee tak jako wysz這 z tymi warzywami bo by這 tyle rzeczy do wypr鏏owania aczkolwiek nie by這 ich tak tragicznie ma這 ![]() Twoje 3 posi趾i fajne jak zawsze no ale wiadomo czasem nie ma si ochoty na wi璚ej i nie ma co wpychac na si喚 ![]() To od razu moje U wrzuc: I owsianka z mas貫m orzechowym crunchy, 郵iwk i musem brzoskwiniowo-gruszkowym II 2 kawa趾i certyfikowanego pieroga bi貪orajskiego , gar嗆 kolorowych pomidork闚 koktajlowychIII domowy burger z piersi kurczaka z sosem jogurtowo-musztardowym z pra穎nym sezamem podany na kuskusie + gotowane broku造 IV 2 kromki chleba litewskiego z r霩nymi serami (korycinskim z lubczykiem, korycinskim w璠zonym, koryci雟kim dojrza造m, mazuriano i d瞠rsejanem), roszponk, pomidorem i karmelizowan czerwon cebul do picia ponadto: espresso x2, pokrzywa, woda ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Oooo! Witamy z powrotem Tak jak Poa napisa豉 3 kg to nie jest du穎 wiec don't worry Trzymam kciuki zeby juz wszystko by這 ok i za wytrzymanie w postanowieniach ps jakas specjalna receptura ry簑 czosnkowego? Jad這spis bardzo fajny no i widac luz ps 2 dziewczyny, jecie olej lniany? Du穎 sie naczyta豉m o jego dobrych w豉sciwo軼iach ale chcialabym tez jakies Wasze opinie zanim kupi
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2013-09-11 o 21:33 |
||
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 325
|
Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Ja kocham olej lniany i dzi瘯i niemu kocham te wszystkie kasze
w sumie tylko do tego go u篡wam, za to prawie codziennie. Dla mnie odkrycie roku Pao alpina, dzi瘯uj! Gruszka b璠zie jutro, bo tych warzyw tyle zosta這 瞠 ju nie mam si造...
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R prosz o opini:
好iadanie: owsianka na mleku ze 郵iwkami, wi鏎kami kokosowymi, cynamonem i niewielk ilo軼i br您owego cukru II 郾iadanie: 50g serka wiejskiego z wkrojon papryk i og鏎kiem, kromka pieczywa chrupkiego z mas貫m Obiad: 1/2 woreczka kaszy gryczanej, 1/2 piersi z kurczaka w przyprawie, sa豉tka (peki雟ka, og鏎ek,papryka, jog. naturalny) Po obiedzie 2 kostki gorzkiej czekolady Podwieczorek: cienki kawa貫k cha趾i dro盥穎wej (bez kruszonki i z mala iloscia cukru), p馧 grejpfruta Godzina zumby (3 dzien z rzedu ![]() Kolacja: 1,5 jajka na twardo, kromka chleba s這necznikowego z pol璠wic w璠zon z kurczaka do tego sa豉ta i rzodkiewka, 1,5 wafla ry穎wego cienko posmarowanego miodem i z twarogiem, herbata dodatkowo du穎 wody w ci庵u dnia
♥ ♥ ♥ Aparatka ![]() g鏎a: 23.03.12 d馧 : 28.06.12 Edytowane przez jvlka900 Czas edycji: 2013-09-12 o 11:49 Pow鏚: dopisek |
|
|
|
#720 |
|
Rozeznanie
|
Szkolne P.
好iadanie (7:15) * Bu趾a grahamka 55g z mas貫m orzechowym i 2 plasterkami jab趾a * jogurt naturalny 180g + 造磬a musli orzechowego + niepe軟e 2 造磬i mieszanki studenckiej + troch jab趾a * cappucino czekoladowe II 郾iadanie a) (10:30) 1 kromka chleba ko這dziej z twaro磬iem pieprzowym, sa豉t, pietruszk i 這sosiem w璠zonym b) (12:30) grahamka 55 g z takimi samymi dodatkami Do obu - zielona herbata. Obiad (15:50) * makaron faszerowany szpinakiem z dodatkiem broku豉 i marchewki w bli瞠j nieznanym sosie * troch fileta z kurczaka bez panierki, w kawa趾ach * sok marchew-jab趾o 300 ml Podwieczorek (19:00) * jogurt Fantazja o smaku ananasowo-kokosowym z 造瞠czk wi鏎ek kokosowych * ciasteczko Belvita Kolacja (21:45) * bu趾a grahamka 55 g z twaro磬iem pieprzowym - 1 po堯wka z resztk w璠zonego 這sosia, druga z po這w plastra sera 鄴速ego * sa豉tka (gar嗆 miksu sa豉t, 1/2 pomidora, 造瞠czka pestek dyni, 造瞠czka otr帳, 2 solidne 造磬i chudego twarogu, 造瞠czka sosu sojowego) Mia豉m trzyma si kolacji od dietetyka, ale zacz窸am eksperymentowa. ![]() A teraz pij nutridrinka czekoladowego na gor帷o. |
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Dietetyka
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 2 (0 u篡tkownik闚 i 2 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

I dlaczego "niby" walczysz o @?
Trzymam kciuki, 瞠by chor鏏sko nie roz這篡這...
... Tak, jest smutno. Ja wprawdzie nigdy nie zjecha豉m poni瞠j BMI 18,5, ale problemy hormonalne = spieprzony nastr鎩 bez przyczyny.
Gorzka czekolada wyjdzie Ci na zdrowie, bo jad這spis jest super! 

zab鎩stwo! Ale pyszna by豉 

**
Jad這spis bardzo fajny no i widac luz