![]() |
#691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe? :-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Raczkowanie
|
pierścionek wybieraliśmy wspólnie z katalogu i był robiony na zamówienie
![]() ![]() wcześniej chciałam srebrny pierścionek z szafirami - ale był problem z dostaniem czegoś ładnego... więc się poddałam i zgodziłam na złoto :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
Moj kosztowal mniej niz 400 zl, dowiedzialam sie o tym przypatkiem. Moj TZ szukal jakiegos papierka w porfelu, no i wypadła mu ta zawieszka z papierkiem i moje wscipskie oko wypatrzylo. Nie wiem czy to duzo czy nie, najwazniejsze ze jest sliczny i jest symbolem jego milosci.
A kiedy na niego patrze (na pierscionek) to nie mysle hmm. tylko 400 zl tylko przypomina mi sie zmieszana minka kiedy sie oswiadczal I nie chcialabym pierscionka za 3 tys. - wolalabym perly (i tanszy pierscionek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
Perły to łzy i nieszczęście- u mnie w rodzinie na slubie były perły.....nigdy więcje pereł nawet na codzień!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto silnie wierzy w zabobony pewnie pereł nie ubiera. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
To nie sa zabobony, lecz szczera prawda
![]() Z dwa tygodnie temy był artykuł w angorze o sukni z perłami- jak czytałam to mi ciarki po plecach przechodziły ![]() Zreszta niedowiarek nie uwierzy dopoki nie przezyje na własnej skorze, tego jednak nikomu nie zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Zadomowienie
|
Dla mnie to może być plastikowy pierścionek dołączony do gumy do rzucia, oby był przepełniony miłością
![]()
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
OOO... o tych perłach to nie wiedziałam, ale mi się tak marzy długi sznur prawdziwych oryginalnych pereł...
Teraz to i tak po ptokach... Bo pierścień już mam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
a ktos słyszał jakieś zabobony nt szafirów?
![]() |
#700 |
Rozeznanie
|
Z tymi perłami... to cos tak jest jak piszecie. choć uwielbiam, nosze tylko sztuczne.
I na pewno nie bede miala sukni slubnej wyszywanej perłami...
![]() |
#701 |
Raczkowanie
|
czytam i jestem w szoku.. ze sa jeszcze ludzie, ktorzy wartosc faceta oceniaja po zasobnosci jego portfela...
ja dostalam dwa pierscionki... jeden bezcenny z bazarku moja duma... zareczny z zaskoczenia ![]()
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
nie ważne ile kosztuje waźne jaka jest miłość
![]() |
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wierzę, że mnie perły przynoszą szczęście. Na Wigilii miałam jeszcze na sobie długi sznur tychże. PS. 13-tka to moja szczęśliwa liczba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Raczkowanie
|
A ja widziałam w jakimś filmie że na pierścionek facet powinien wydać wartość swoich trzech pensji
![]() ![]() Chyba bym umarła ze strachu jakbym miała taki drogi nosić. a jakbym zgubiła, albo by mnie napadli to z palcem odcieli ![]() Ja swój pierścioneczek dostałam nieoczekiwanie i nie kłamie - byłam ciekawa ile kosztował, ale dlatego że razem z nim dostałam certyfikat że jest z brylancikiem. Ale sie nie wypytywałam. Dowiedziałam sie przez przypadek - mój luby miał katalog z cenami, który "przypadkiem" wpadł mi w łapki. ![]() Ale nie cena jest ważna. Tak bardzo wzruszyło mnie jak jego mama opowiedziała mi ile biedak nocy nie przespał, ile sklepów złaził i ile nerwów zjadł (z natury nienawidzi kupować żadnych prezentów - nawet jego rodzicom na gwiazdkę ja musiałam coś wybrać ![]() ![]() Teraz jak patrze na to małe cudko to odrazu sobie przypominam ile go to kosztowało w sensie nie materialnym. Och jak on musi mnie kochać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Raczkowanie
|
mój około 330 złotych, sama wybierałam, więc może megaromantycznie nie było, ale ja jestem baaardzo wybredna, więc cieszymy się oboje, że mam naprawdę taki, jaki mi się podoba
![]() Mój TŻ potem poprosił mnie o rękę /po raz kolejny/ i mimo, że wiedziałam o pierścionku, itp. to i tak emocje nas poniosły ![]() ![]()
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Mbu83 - heh u mnie byłapodobna sytuacja jak u Ciebie
![]() ![]() Tym bardziej, że mój TŻ też się nachodził, żeby wybrać fajny pierścionek pasujący na moje (wcale nie takie cienkie ![]() I udało mu się to w 100% ![]() edit: a ten wątek chyba będzie wiecznie odżywał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hi... a TZ tak miał przygotowany rozmiar: kiedyś wcześniej jak sobie chodziliśmy po sklepach to zapamiętał jaki rozmiar pasuje mi na ten paluszek i zmierzył że u niego jest to dokładnie do pierwszej kostki ostatniego małego paluszka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
hahahaha
![]() mój wiedział, jaki noszę rozmiar, ale i tak później mi się przyznał, że kiedyś jak wyszłam z pokoju to zmierzył pierścionek, który noszę na swój palec i też zapamietał na jaki palec i do którego momentu mu wchodzi ![]() i potem, jak kupował pierśionek, to powiedział, że też go zmierzył czy faktycznie pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
moj sie podpytal jaki mam rozmiar...
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#712 |
Przyczajenie
|
ja mam z 6 diamentami w zwyklym zlocie
niewiem dokladnie ile kosztowal ale wiem ze sporo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
ja słyszałam, że tylko stare perły niosa za soba nieszczęście tzn. np. jesli są dziedziczone z dziada pradziada, mają moc magazynowania złej energi właścicielek i jesli owe właścicielki maialy jakieś nieszczęscia to ona mają je w sobie... ale kupione nowe perły nie mają żadnej historii i są oki ![]() ja chciałam mieć perły do ślubu ale moja mama która na codzień takie nosi podniosła lament i się rozmyśliłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Rozeznanie
|
A ja porzadkujac domkumenty znalazlam rachunek i karte ubezpieczeniowa:
laczny koszt - 1400zl 9ct biale zloto i 0.15ct diament ![]() tak poza tym to chyba bez roznicy ile pierscionki kosztuja, liczy sie to jak byly dane i jakie uczucia temu towarzysza. ![]()
![]() |
#715 |
Raczkowanie
|
hmm... ja powiem tak. Jeździmy 15letnią zdezelowana corsą, mieszkanie wciąż wygląda jakbyśmy się dopiero wprowadzili (mieszkamy tu prawie rok), nie mamy plazm na ścianach, a ja jeżdżę autobusami bo to tańsze niż utrzymanie drugiego auta itd.
No ale pierścionek zaręczynowy to mi z 0,17ct brylantem kupił ![]() Aż go mama okrzyczała, że chyba zgłupiał i że na to powinien z 400zł wydać. Swoją drogą A) cena pierścionka nie ma znaczenia - bo to nie cena naszej miłości a symbol przywiązania. B) nie bądźmy hipokrytami - każda z nas chciałaby się 2-3ct kamieniem na palcu pochwalić, nie ![]() Ale zaznaczam - miłość, miłość, miłość - to jest najważniejsze! Diamonds are forever, They are all I need to please me, They can stimulate and tease me, They won't leave in the night, I've no fear that they might desert me... Shirley Bassey
![]() |
#716 |
Przyczajenie
|
Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe? :-)
to chyba nie jest istotne ile
![]() dołączam jeszcze jedno foto ![]()
Edytowane przez renatkanuta Czas edycji: 2008-09-01 o 02:23 Powód: post pod postem - proszę używać opcji EDYTUJ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A powód: 2ct kamień ma średnicę 8.2mm . 3ct kamień ma średnicę 9.4mm. Pierścionek z takim kamieniem musi być straszliwie niewygodny. Pierścionki z 2ct kamyczkiem ![]()
![]() |
![]() |
#718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wogóle mi sie nie podobają - beznadzieja ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Konto usunięte
|
Ja zawsze wyraźnie zaznaczałam, ze nie chcę brylancików żadnych tylko cyrkonie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.