|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
![]() Mnie dziś pobolewa brzuszek, tak dziwnie jak na okres i nie cały czas... Rano mi trochę twardniała macica i zaczęłam sie stresować czy to nie jakieś skurcze... Teraz macica miękka ale ból jeszcze czasem wraca. Nie jest to ból silny, ale stresujący... |
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Teraz juz nie plamie. Ale skad to było.... taka spanikowana byłam,ze szok.
Dostalam kolacje, o 16;p. |
|
|
|
#693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymajcie się tym,oby to nic od dzidziusia nie było z tą krwią... Musi być dobrze ! ![]() Cytat:
Zresztą tyle kobiet radzi sobie bez takich gadżetów,ale jak Ci będzie z tym lepiej to zamawiaj
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#694 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#695 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i też czeka nas remont sypialni, już niedługo naszej i tymczasowo dziecka Cytat:
)Cytat:
![]() Jeśli chodzi o imiona to my mamy już praktycznie wybrane- Franek i Iga
|
|||||
|
|
|
#696 |
|
Rozeznanie
|
O matko jaki ja syf w tej kuchni miałam. Niby sprAtane co tydzień a w szafach kilogram mąki, cukru, płatków i innych ciekawych rzeczy... Nagłe się okazało że mam 2 szafki puste po sprzątaniu... A jak zobaczyłam z bliska syf wystajacy spod szafek to wstyd normalnie... I te zacieki na kafelkach...fuuu... I moje paski na meblach są białe a nie kremowe haha
jeszcze godzinka i kuchnia będzie lśniąca Anesh kochana trzymaj się wszystko będzie dobrze. Musi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez karmilam i ogólnie tez uważam,ze taka bransoletk to zbędna rzecz, droga jest,a można sobie cokolwiek innego skombinowac. W dzień nie miałam problemu w ogole, ale w nocy czasem miałam zwana pościel i pozame,bo mi się cycki pomylily, no i wtedy wzilam sobie zwykła bransoletke. ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Ogólnie trochę się odstresowalam juz, bo powiedzieli,ze nic ze środka nie leci, no i juz nie plamie, no ale stres byl .... Może to faktycznie jakieś naczynko czy cos, ja w ogóle mam nadżerkę,więc też od tego może być. Teraz mnie ta cała sytuacja trochę stresuje,że szpital,ze Maję musiałam zostawić... Wkurzyła mnie tylko lekarka,bo powiedziała: zakładamy,że pani mówi prawdę.... ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Mandragora właśnie ten sprzęt nienajgorszy tutaj, ja tu rodziłam i wetedy mieli stary... Ale mi obojętnie czy synuś czy córeczka, najwyżej będę miała dwie księżniczki. Może dzięki temu nie będzie wojny co do imienia,bo dla dziewczynki mamy. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#698 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane no to prawie bylby drugi mandat Warszawa nas nie lubi ewidentnie... mój tż już zestresowany kompletnie
Anesh trzymam kciuki , ja dziś tez sie zestresowałam bo poszłam w jakims barze do kibelka i sie podtarlam a tam czerwone kropki na papierze ... zgrzałam się jak cholera od razu i jakas włoszka mi sie jeszcze do kibla pchała w tym czasie... ale sie okazało że to ten szary papier sie odbarwił jak dotknęłam siuśków ... i teraz co chwile sie podcieram z nerwów dobrze ze w Hotelu jest bielutki papier...p.s wrzuciłam mój brzusio do klubu ;-)
|
|
#699 |
|
Raczkowanie
|
Dodałam i ja swoją fotkę do klubu
na razie bez brzuszka, bo póki co nie ma czego pokazywać
|
|
|
|
#700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale to pięknie i mądrze napisałaś. Kurcze mam wrażenie, ze dogadałabym się z Tobą w Realu,bo mamy takie samo zdanie w wielu sprawach. Przypominało mi się jak kiedyś mi meżuś zostawił liścik na klawiaturze w laptopie, gdy wyjeżdżał do Indii na kilka miesięcy. |
||
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tylko ja polknelam całego arbuza ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#702 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe jak Majcia zniesie twoją nieobecność. Cytat:
Cytat:
Wrzuć tu Ja tak lubię oglądać zdjęcia brzuszków, a do klubu nie mam dostępu.
|
||||
|
|
|
#703 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
za 20 tydzień.[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46266312]Został mi 3 stroniczki do nadrobienia nie jest źle Skoczę na zakupy, wstawię pranie i zabieram się za czytanie Dopiero się obudziłam, pierwszy raz od dobrego miesiąca spałam do 8 ![]() Byliśmy wczoraj w ZOO, wytrzymałam aż 5h! Dzielnie spacerowałam, nic mnie nie bolało, dobrze się czułam, aż szok A potem prosto na ognisko, na którym wytrzymałam do północy (czyli w sumie do końca ), porozwoziłam towarzystwo, które dzisiaj pewnie męczy się w pracy, jak mój mąż Strzeliłam sobie wczoraj Bawarię 0% - to już bardziej przypomina smak piwa ![]() Ale dzisiaj jestem tak ospała.... Zrobię co trzeba i siadam w laptopem do wyra, trochę odpocząć ![]() A i wczoraj rozpoczęłam 20 tydz ciąży ![]() Ja połówkowe będę miała 14 maja w 22 tygodniu. Cytat:
Kurcze wiecie co mnie stresuje dodatkowo... Ten cały obchód rano.... ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
A zdrobnienie do Olgierta (czy do Olgierda?). Nie nwiem jak pisałyście, ale tak czy inaczej podoba mi się Olo |
||||
|
|
|
#704 |
|
Raczkowanie
|
A wiesz jak długo będą cię trzymać? Ciekawe jak Majcia zareaguje na twoją nieobecność. Ja się chyba bardziej niż porodu stresuję tym, jak moja córcia sobie poradzi bez mamusi
Ja podskoczyłam dziś przy okazji zakupów do Rossmana i się obkupiłam Kupiłam rajtki dla ciężarnych, Bielendę na spuchnięte nogi, waniliowy żel pod prysznic i skorzystałam z 49% zniżki na tusze to rzęs i za całe 4,58 zł kupiłam tusz polecany przez sporo dziewczyn . Jakby któraś chciała to ta zniżka do 4 maja chyba obowiązuje.
|
|
|
|
#705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wygląda na to,że ja póki co połknęłam co najwyżej melona
|
|
|
|
|
#706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba macie pozdrowienia ![]() Meta poszalej w sklepie Nic tak nie poprawia kobiecie humoru i nie rozjaśnia umysłu jak udane zakupy I wstąp po drodze na dobre lody, albo tuczącego hamka w zależności od tego jakie w chwili obecnej masz preferencje smakowe hehe Raz na jakiś czas można pogrzeszyć pustymi kaloriami ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Noż do pindola, hihi dobre ![]() Ja nie mam pralki z suszarką, ale jak szukaliśmy też zastanawiałam się nad electroluxem. Wygrała w końcu beko dlatego, że bardziej energooszczędna była i ma opcję prania krótkiego (17minut). Mój mąż codziennie do pracy bierze białą koszulę, która po jednym dniu nadaję się tylko do tzn odświeżenia, dlatego dla mnie ta opcja była bardzo ważna. Najdłuższe pranie na tej pralne mam 2h45min, bawełna 60st i jeszcze nigdy z tej opcji nie korzystałam ;p nie jestem zbyt cierpliwa [/QUOTE]Też mamy beko i uwielbiam codzienne szybkie,bo ma całą rozpiętość temperatur od 30 do 90 stopni,nwszystko właściwie piorę na tym. Jestbtez baby wagę i funkcja pupil ,żeby pozbyć się kłaczków.Cytat:
Bawcie się dobrze .
|
||
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
anesh na szczescie tz nie okazał sie daltonem i nawet podpasował listwy do dywanu
Miejmy nadzieje, że u Ciebie wszystko w porządeczku i moze jutro Cie wypiszą ? ![]() martek melony tez z checia poogladamy
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja też miałam tak często z tym papierem,ale zaczęłam kupować cały bialutki i już bez stresu ![]() Cytat:
Z tym,że ja będę w 21t2d To można i liczyć już 22 tydzień ![]() A czemu tak ten obchód Cię stresuje? Będzie ok !! Najważniejsze,że z dzidzią wszystko ok jest Masz jakieś leki?
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Specjalnie dla Ciebie ;-)
|
|
|
#711 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super zakupy .Nkie pisałam jeszcze, to dlatego,że dziewczyny dużo dobrych rad juz dały dały,ale mam nadzieję,ze Wam się ułoży. A ja się dziś dowiedziałam,ze moje bobo 430 g waży. To chyba dużo... Cytat:
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, ze ona tęsknić nie będzie. Chociaż nie wiadomo,bo odkąd jestem na l4 to codziennie od rana do wieczora razem. |
|||||
|
|
|
#712 |
|
Zadomowienie
|
Moja dzidzia się dzis do mnie nie odzywa ...
chyba się obraziła o ten długi spacer po starówce .... wypiłam herbatę , kawę , pojadłam a ona nadal nic focha ma no No i tak zmarzłam że mnie gardlo juz boli
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się obawiam tego rozstania... Na razie dostaje co chwilę filmiki z Majcia, dobrze się bawi, a ja oglądając ja tez nienajgorzej. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#714 |
|
Wtajemniczenie
|
anesh_ 3maj się
![]() A ja wrocilam z fitnessu i dalej zamierzam się lenić,pogoda jest paskudna ![]() i dziewczyny nie przejmujcie sie brzuchami bo ja to mam taki bęc ze nikt nie wierzy ze to dopiero 5 miesiąc... Kazdy mysli ze jestem gdzieś dalej ech,co to będzie latem? Będę wyglądać jak małe słoniątko I martwię się że przez to dostanę strasznych rozstępów Meta gratuluje zakupow
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-05-02 o 18:37 |
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj z kazdym dniem wiekszy ![]() posprzatalismy domek, nawet kwiatki kupiłam, rozyczki do wazonow, pachnie czystością a teśc juz panikuje przez telefon przed jazdą - normalka
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie sądzę,by mnie jtr.Wypuścili,bo wtedy nie dostaną kasy z NFZ. A wiecie jaką ja chciałabym bransoletkę dostać? Najlepiej od małża- na rzemyku z serduszkiem, z jednej strony z imieniem i data narodzin Majci,a na drugiej drugiego bobasa. Fajne SA złote,ale znając ceny mogłaby być srebrna. |
|
|
|
|
#717 | |
|
Raczkowanie
|
Nie tylko ty
Dzięki Cytat:
bo przynajmniej u nas to najgorsza poraPrzyłączam się do prośby Ty też pokaż swojego
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak Ty pokażesz to ja pokaże na fotum swoj bo w klubie juz dodałam ![]() zestaw dla niemowlaczka jakby ktos chciał http://allegro.pl/zestaw-na-prezent-...187015064.html
|
|
#719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a spodnie H&M
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stresuje się tym,ze tam będzie iles tam lekarzy i jeszcze rozebrać się będę musiała.... Ni wiem jak to jest,ale mnie zawsze krepuja takie sytuacje. Po porodzie AZ tak się tym nie stresowalam, ale teraz jakoś tak. Mam nadzieje,ze najwyżej po obchodzie do gabinetu pójdę in tyle. Dzidzia się rusza, nie plamie,wiec chyba wszystko ok. Wlasniue za ściana jakiejś pani robią ktg, ale serducho malucha bije! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

trzymajcie się tym,oby to nic od dzidziusia nie było z tą krwią... Musi być dobrze ! 

dobrze ze w Hotelu jest bielutki papier...

Ja tak lubię oglądać zdjęcia brzuszków, a do klubu nie mam dostępu.

nie jest źle 
i skorzystałam z 49% zniżki na tusze to rzęs i za całe 4,58 zł kupiłam tusz polecany przez sporo dziewczyn