Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-02, 15:55   #691
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość

Dzanet calkiem dobry pomysl z tymi papierkami ph ciekawe tylko jaki odczyn maja wody plodowe hehe bo w pochwie powinno byc kwasno
Dzisiaj na szczęście jest ok ale chyba i tak zaczne nosic podpaske bo juz mnie wkurza ta nad produkcja wydzieliny hehe
wody płodowe mają odczyn zasadowy i barwią te papierki na kolor niebieski i jego odcienie. Na opakowaniach jest podana taka jakby skala z kolorami od odczynu kwaśnego do zasadowego. Zapytaj w aptece, pokażą Ci

Mnie dziś pobolewa brzuszek, tak dziwnie jak na okres i nie cały czas... Rano mi trochę twardniała macica i zaczęłam sie stresować czy to nie jakieś skurcze... Teraz macica miękka ale ból jeszcze czasem wraca. Nie jest to ból silny, ale stresujący...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 15:57   #692
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Teraz juz nie plamie. Ale skad to było.... taka spanikowana byłam,ze szok.
Dostalam kolacje, o 16;p.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 15:58   #693
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Wiecie,ze jestem w szpitalu.... Byłam w toalecie, podcieram się, a tam plama krwi.... Zaraz znowu i znowu krew. Poszlam do Meza, mowie mu, no,ale za chwile IDE znowu i znowu lamas krwi. Od razu pojechalam na ip. Zbadali mnie i niby nic ze srodka,ale na obserwacji muszę zostać.
Ja nie wiem jak bez Mai wytrzymać,no ale muszę dla drugiego małżeństwa.
Powiedzieli mi,ze chyba córeczka.... A miał być synus,czyli znowu nic nie wiem.
Wyobrażam sobie co to za stres przeżyłaś trzymajcie się tym,oby to nic od dzidziusia nie było z tą krwią... Musi być dobrze !

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość
Hej zobaczcie co znalazłam na Allegro

http://allegro.pl/new-bransoletka-dl...091286182.html

Sama nie wiem co myśleć o tej bransoletce. Trochę mnie ta cena zniechęca, 35 zł za kawałek silikonu... no sama nie wiem...
Mi się też wydaje,że to zbędne ale jak ktoś jest zapominalski to przyda mu się Zresztą tyle kobiet radzi sobie bez takich gadżetów,ale jak Ci będzie z tym lepiej to zamawiaj

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 16:06   #694
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Teraz juz nie plamie. Ale skad to było.... taka spanikowana byłam,ze szok.
Dostalam kolacje, o 16;p.
Moja koleżanka plamiła w 26tc, okazało się że pękło jej jakies naczynko. Nic złego ani z nią ani z dzieckiem się nie stało. Mam nadzieję, że u Was też wszystko będzie dobrze. nie stresuj się i odpoczywaj
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 16:11   #695
martek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
hmmmm.... mam skurcze palców w stopie cholera jakie to denerwujące
i mój maluszek fika mi prosto w pępek
Kochana zacznij brać magnez, ja do tej pory nie brałam, ale jak zaczęły mnie boleć łydki okropnie, to zaczęłam brać i już po 3 dniach widać różnicę

Cytat:
Napisane przez Amelie Pokaż wiadomość
Jaaaaa wychodze dzisiaj do domku juiuupiiii

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ojj jak fajnie, mam nadzieję,że już nie będziesz musiała tam wracać, miłego weekendu

Cytat:
ja mam nadzieję że w środę dowiem się co tam hoduję i będę mogła do brzuszka mówić po imieniu No i zacząć kompletować wyprawkę już nie mogę się doczekać Już mam kilka drobiazgów ale to jest nic z tego co potrzebuję miałam co miesiąc coś kupować i taki wyszło że raz bodziaki nsztuk 5, raz komplecik, raz rajstopki, raz śpioszki, raz kapciuszki. Także kilka ciuszków już mam Czekam na zdjęcie łóżeczka od cioci i wtedy będę myślała co dalej Bo łóżeczko jest 130/70 także troszkę niestandardowe ma szufladę podobno. Jak mi się spodoba kolorystycznie to będę mogła o materacu myśleć, i pościeli I to jest zadanie na czerwiec. O kupno wózka będzie kłótnia bo cała rodzina chce kupować A gdzie przewijak, butelki, smoczki, ręczniczki, wanienka, stojaczek do wanienki bo moja jest trójkątna i nie da się tam maluszka kąpać i będzie kąpiel w dużym pokoju gdzie koszule do karmienia, reszta ciuszków..... oooo mamusiu dociera do mnie ile jeszcze czeka mnie zakupów
Ale już nie mogę się doczekać końca remontów I w lipcu wjedzie łóżeczko na swoje miejsce Do końca lipca chcę mieć wszystko co potrzeba gotowe. Oglądałam wrześniowy wątek z zeszłego roku i widzę że sporo rodziło przed terminem także wolę być gotowa ze wszystkim. W sierpniu będę układać ciuszki, prać, prasować
Jejkuś ja chcę już czerwiec
Mam bardzo podobnie- też dowiem się dopiero w środę co mam w brzuszku , jeśli oczywiście dzieć będzie współpracował, bo ostatnio wypiął nam tyłek i też nie mogę się doczekać kompletowania wszystkiego, co prawda jeśli będzie chłopak to na pewno od dwóch kuzynek dostanę sporo ciuszków, bo już się zadeklarowały, ale wiadomo, że chciałabym też kupić coś od siebie No i też czeka nas remont sypialni, już niedługo naszej i tymczasowo dziecka
Cytat:
My chcieliśmy nazwać Martynka. Mamy już Wikusię - piorun z niej jaśnisty, ale dziewczynki z charakterkiem dobrze rokują na przyszłość
Poza tym ładne są Liliana, Nina, Karina, Marta, Jagoda. Ogólnie jakoś łatwiej byłby mi wybrać dla dziewczynki niż dla chłopaka. Powodzenia w poszukiwaniach
Ojojoj nie wiedziałam, że moje imię komukolwiek może się podobać - Marta jestem )
Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
a czy nikt nie mysli o imieniu Paulinka?

Monika nie strasz...ja nic praktycznie nie mam,a co gorsze nie mam mieszkania zreszta nie dosc ze nie mamy nic dla dzidzi to nie mamy zadnych swoich mebli,mamy tylko laptopa,pralke i maly piekarnik elektryczny... nie mamy stolu,krzesel,kanapy,lozk a,telewizora,lodowki,nic nie mamy i Tz bez pracy
ja nie wiem co to będzie
Zobaczysz, że z czasem wszystko się samo ułoży, trzeba być dobrej myśli i już niedługo będziesz się śmiała z Waszych problemów

Jeśli chodzi o imiona to my mamy już praktycznie wybrane- Franek i Iga

http://www.suwaczek.pl/cache/e690f5bba1.png
martek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 16:12   #696
Mo_onika_ika
Rozeznanie

O matko jaki ja syf w tej kuchni miałam. Niby sprAtane co tydzień a w szafach kilogram mąki, cukru, płatków i innych ciekawych rzeczy... Nagłe się okazało że mam 2 szafki puste po sprzątaniu... A jak zobaczyłam z bliska syf wystajacy spod szafek to wstyd normalnie... I te zacieki na kafelkach...fuuu... I moje paski na meblach są białe a nie kremowe haha jeszcze godzinka i kuchnia będzie lśniąca

Anesh kochana trzymaj się wszystko będzie dobrze. Musi

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 16:29   #697
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Szaleć też będę To dopiero połowa ciąży, a ja się czuję świetnie więc nie będę sobie żałować

To tak jak moja, teraz liczę na spokojne dziecko

Trzymam za Was kciuki
Może jednak będzie synus, często w szpitalach mają kiepskie usg

Zbędna rzecz, ja karmiłam piersią i w żaden sposób nie oznaczałam sobie strony. Natomiast moja bratowa to przekładała pierścionek i też dało radę.

Ja tez karmilam i ogólnie tez uważam,ze taka bransoletk to zbędna rzecz, droga jest,a można sobie cokolwiek innego skombinowac. W dzień nie miałam problemu w ogole, ale w nocy czasem miałam zwana pościel i pozame,bo mi się cycki pomylily, no i wtedy wzilam sobie zwykła bransoletke.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Ogólnie trochę się odstresowalam juz, bo powiedzieli,ze nic ze środka nie leci, no i juz nie plamie, no ale stres byl .... Może to faktycznie jakieś naczynko czy cos, ja w ogóle mam nadżerkę,więc też od tego może być.
Teraz mnie ta cała sytuacja trochę stresuje,że szpital,ze Maję musiałam zostawić...

Wkurzyła mnie tylko lekarka,bo powiedziała: zakładamy,że pani mówi prawdę....

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Mandragora właśnie ten sprzęt nienajgorszy tutaj, ja tu rodziłam i wetedy mieli stary... Ale mi obojętnie czy synuś czy córeczka, najwyżej będę miała dwie księżniczki. Może dzięki temu nie będzie wojny co do imienia,bo dla dziewczynki mamy.
Stary 2014-05-02, 16:35   #698
ZygaEffka
Zadomowienie

hej kochane no to prawie bylby drugi mandat Warszawa nas nie lubi ewidentnie... mój tż już zestresowany kompletnie

Anesh trzymam kciuki , ja dziś tez sie zestresowałam bo poszłam w jakims barze do kibelka i sie podtarlam a tam czerwone kropki na papierze ... zgrzałam się jak cholera od razu i jakas włoszka mi sie jeszcze do kibla pchała w tym czasie... ale sie okazało że to ten szary papier sie odbarwił jak dotknęłam siuśków ... i teraz co chwile sie podcieram z nerwów dobrze ze w Hotelu jest bielutki papier...

p.s wrzuciłam mój brzusio do klubu ;-)
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 16:55   #699
martek
Raczkowanie

Dodałam i ja swoją fotkę do klubu na razie bez brzuszka, bo póki co nie ma czego pokazywać

Stary 2014-05-02, 17:13   #700
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie oni i cały ten program to jest jakaś totalna porażka i masakra. Tracę wiarę w ludzkość jak widzę takie coś
Cytat:
Po pierwsze nie patrz na siebie tak krytycznie, że jesteś niereformowalna. Mam wrażenie, że ty już z góry założyłaś, że nie możesz się zmienić, że ci nic i nikt nie jest w stanie pomóc. Słuchaj poszukaj psychologa który małymi kroczkami będzie cię ukierunkowywał na właściwe tory. Nic nie dzieje się odrazu. To wymaga czasu, czasem naprawdę wiele i nic w tym złego. Dasz rade.

Po drugie wierze, że go kochasz, ale człowiek zawsze miał wady i będzie je miał. Ty masz wady, ja mam wady, twój chłopak ma wady. Teraz podziel to na wady które są błahe i do przeżycia (poprostu będziesz musiała nauczyć się z nimi żyć i przymykać na nie oko) i na takie które, są dla ciebie nie do przyjęcia i wspólnie je zaczniecie ogarniać i każde zacznie na tymi wadami pracować. I to nie będzie tak, że ty mu powiesz dzisiaj a on jutro juz będzie chodzącym ideałem. To również wymaga czasu, wyrzeczeń i cierpliwości.

Po trzecie nie krzyczcie na siebie, bo wiem sama po sobie, że mnie to tylko nakręca i czasami powiem coś czego potem naprawdę żałuje.
Tworzycie związek, coś co bez kompromisów nie ma prawa istnieć. Umówicie się, że np. raz w tygodniu ty wychodzisz do koleżanki i to jest czas tylko dla ciebie. Bez smsów, bez dzwonienia. A on np. wychodzi do swoich kumpli i ty go potem nie oskarżasz o to, że wypił piwo, jedno drugie czy coś. Poprostu tak się umówiliście i niech nikt nie ma do siebie pretensji.

Po czwarte jeżeli naprawdę się tak mocno kochacie to zawalczcie o ten związek oboje. Nie mów mu że raz go kochasz a raz że sama nie wiesz, że raz chcesz, żeby cię przytulał a raz że go odpychasz. Powiem ci, że są pewne rzeczy których lepiej nie usłyszeć, chyba, że się chce naprawdę coś konkretnie zakończyć, bo potem to zostaje w sercu drugiej osoby i przemienia się w żal, a potem się odzywa co jakiś czas..

I tak sobie myślę.. zróbcie sobie raz w tygodniu taki wieczór gdzie będziecie tylko dla siebie, usiądziecie i powspominacie czasy kiedy nie mogliście się od siebie oderwać. Różne śmieszne sytuacje, romantyczne, takie które was urzekły. Byle nie wspominać nic złego. To naprawdę buduje związek
Fajnym sposobem jest też np. zostawianie karteczek w różnych częściach domu bądź pomieszczeń, np. w samochodzie na fotelu kierowcy czy na lustrze w łazience na których będzie napisane za co kochasz swoją drugą połówkę albo za co jej dziękujesz. Może to być np. zaścielenie łóżka, pamiętanie o buziaku na dowidzenia, czy zrobienie herbaty. Takie błahe sprawy a jakże ważne w partnerstwie. "Pobawcie" się tak trochę i zobaczycie, że to działa.

Mecia życzę wam wszystkiego dobrego i tego, żebyście podjeli słuszną dla was decyzje. Pamiętajcie, że nawet nad najprawdziwszą miłością trzeba pracować codziennie i ją umacniać.
Trzymam kciuki

Ale to pięknie i mądrze napisałaś. Kurcze mam wrażenie, ze dogadałabym się z Tobą w Realu,bo mamy takie samo zdanie w wielu sprawach.

Przypominało mi się jak kiedyś mi meżuś zostawił liścik na klawiaturze w laptopie, gdy wyjeżdżał do Indii na kilka miesięcy.
Stary 2014-05-02, 17:16   #701
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martek Pokaż wiadomość
Dodałam i ja swoją fotkę do klubu na razie bez brzuszka, bo póki co nie ma czego pokazywać
Nie ma co pokazywać ?
To tylko ja polknelam całego arbuza ?

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 17:23   #702
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Hej zobaczcie co znalazłam na Allegro

http://allegro.pl/new-bransoletka-dl...091286182.html

Sama nie wiem co myśleć o tej bransoletce. Trochę mnie ta cena zniechęca, 35 zł za kawałek silikonu... no sama nie wiem...
A ja się zastanowię. Albo kupię sobie jakąś zwykłą bransoletkę i będę ją przekładała z ręki do ręki. W poprzedniej ciąży zdałam się na swoją (jak się okazało bardzo zawodną) pamięć i niestety doprowadziłam do dużej asymetrii piersi. Może teraz uda mi się to wyrównać

Cytat:
Wiecie,ze jestem w szpitalu.... Byłam w toalecie, podcieram się, a tam plama krwi.... Zaraz znowu i znowu krew. Poszlam do Meza, mowie mu, no,ale za chwile IDE znowu i znowu lamas krwi. Od razu pojechalam na ip. Zbadali mnie i niby nic ze srodka,ale na obserwacji muszę zostać.
Ja nie wiem jak bez Mai wytrzymać,no ale muszę dla drugiego małżeństwa.
Powiedzieli mi,ze chyba córeczka.... A miał być synus,czyli znowu nic nie wiem.
O rety, trzymam kciuki Ciekawe jak Majcia zniesie twoją nieobecność.

Cytat:
Napisane przez martek Pokaż wiadomość
Ojojoj nie wiedziałam, że moje imię komukolwiek może się podobać - Marta jestem )
Haha piąteczka

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
hej kochane no to prawie bylby drugi mandat Warszawa nas nie lubi ewidentnie... mój tż już zestresowany kompletnie
Twój tż to istny łowca mandatów
Wrzuć tu Ja tak lubię oglądać zdjęcia brzuszków, a do klubu nie mam dostępu.
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 17:32   #703
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić Dzisiaj wkroczyłam w 6 miesiąc

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Witam z rana.

Widzę poważne rozmowy nocą, ja nic nie dodam gdyż już nie ma co dodać, trzeba tylko popracować nad sobą

Monia gratki za 6 miech :-D

Zainstalowałam wizaz na fonie i się ócze

Tz jedzie zaraz do obi kupić listwy podłogowe i mam nadzieję że udowodni to że umie rozróżniać kolory a ja na sniadanko.

Jak mój mąż miał kupić tynk na zewnątrz domu to potem byłam wdzięczna Bogu,ze jednak nie kupił.... Kazałam mi wybrać ciemny brąz, a ten potem pokazuje mi w sklepie czy no takimi chodziło im pokazuje mi fiolet.....

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej dzisiaj ide na szoping bo jutro idziemy na wesele

Pięknie powiedziane. Niektóre rady też zastosuje u siebie. Nasz zeiwzek jest udany co nie oznacza że nie można nad nim pracowc.
A np znaleźć taka karteczke musi być bardzo miło.

Bawcie się dobrze!

za 20 tydzień.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46266312]Został mi 3 stroniczki do nadrobienia nie jest źle

Skoczę na zakupy, wstawię pranie i zabieram się za czytanie Dopiero się obudziłam, pierwszy raz od dobrego miesiąca spałam do 8

Byliśmy wczoraj w ZOO, wytrzymałam aż 5h! Dzielnie spacerowałam, nic mnie nie bolało, dobrze się czułam, aż szok A potem prosto na ognisko, na którym wytrzymałam do północy (czyli w sumie do końca ), porozwoziłam towarzystwo, które dzisiaj pewnie męczy się w pracy, jak mój mąż Strzeliłam sobie wczoraj Bawarię 0% - to już bardziej przypomina smak piwa

Ale dzisiaj jestem tak ospała.... Zrobię co trzeba i siadam w laptopem do wyra, trochę odpocząć

A i wczoraj rozpoczęłam 20 tydz ciąży do połówkowego zostały tylko 4 dni [/QUOTE]

Ja połówkowe będę miała 14 maja w 22 tygodniu.

Cytat:
Meta juz Ci dziewczyny napisaly chyba wszystko ale te rady z karteczkami są super.My z Tztem tez je stosujemy,ze czasami on mi na lodowce zostawi albo ja mu wrzuce do plecaka z kanapką
I zgodzę się z Miss ze lepiej niektorych rzeczy nie powiedziec bo to zostaje w sercu... ja jak mam z Tztem kłotnie to az mam ochote krzyczec "nienawidzę Cię" ale gryzę się w język i wychodzę bo wiem ze bym tego potem zalowala...
Musisz sobie sama to wszystko poukładać ale skoro się kochacie to dacie radę,trzeba chciec

ZygaEffka kciuki za wyjazd

Monika tez trzymam za was kciuki,oby sie ulozylo
Powiem tylko od siebie ze jak mialam 2 latka to moi rodzice mieli duzy kryzys,tata sie wyprowadzil do rodzicow (a wiem o tym tylko od taty) ale wszystko sie ulozylo i są ze sobą do dziś
Ważne zeby i jednej i drugiej stronie zalezalo

Witam z rana,słoneczka brak i na dworzu 4 stopnie
Tz mi chrapie i chyba zaraz go obudzę
Zapomnialam sie pochwalic ze Tz wczoraj mi przyniosl malego pluszowego pieska
Kochany jest.

Kurcze wiecie co mnie stresuje dodatkowo... Ten cały obchód rano....

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Ja też mam problem z imieniem dla synusia bo też musi być uniwersalne.Typowo holenderskie imiona odpadają bo są obleśne a polskie z polskimi znakami też bo w NL mają problemy z sz cz rz ch i kilkoma innymi.Więc to imię musi być piękne, proste, krótkie i międzynarodowe.Istnieje takie😐? Nic mi się nie podoba 😑

Adam?

A zdrobnienie do Olgierta (czy do Olgierda?). Nie nwiem jak pisałyście, ale tak czy inaczej podoba mi się Olo
Stary 2014-05-02, 17:40   #704
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
A wiesz jak długo będą cię trzymać? Ciekawe jak Majcia zareaguje na twoją nieobecność. Ja się chyba bardziej niż porodu stresuję tym, jak moja córcia sobie poradzi bez mamusi Ale ona zawsze ze mną zasypia i ile razy byśmy z tż nie próbowali żeby to on ją usypiał, to i tak zawsze kończyło się wołaniem mamy.

Ja podskoczyłam dziś przy okazji zakupów do Rossmana i się obkupiłam Kupiłam rajtki dla ciężarnych, Bielendę na spuchnięte nogi, waniliowy żel pod prysznic i skorzystałam z 49% zniżki na tusze to rzęs i za całe 4,58 zł kupiłam tusz polecany przez sporo dziewczyn . Jakby któraś chciała to ta zniżka do 4 maja chyba obowiązuje.
Stary 2014-05-02, 17:57   #705
martek
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma co pokazywać ?

haha wygląda na to,że ja póki co połknęłam co najwyżej melona przytyłam już dość sporo, ale jakoś nie idzie mi w brzuch tylko w biodra i cycki, mam już miseczkę E

Stary 2014-05-02, 17:57   #706
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Zjadłam jajecznicę ze szczypiorkiem i jestem nażartaTeraz piję kawkę i wizążuję, potem jedziemy do marketu kupić nową kuwetę kotu, piasek i żarełkoCórcią dzisiaj powiedziała:,,nóż do pindola", mówiąc o nożu do pomidoraNieźle się uśmialiśmy z małżem
Patrzyłam na ceneo za tymi pralko-suszarkami i najlepsze opnie miała ta:
http://www.ceneo.pl/17758097#tab=reviews
Chyba ją właśnie kupimyJuż się nie mogę doczekać takiej wygody

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Hehehe, fajnie mówi.

Meta-a dlaczego ma się nie udać, jeśli oboje się postaracie
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46267401]Ekaterina ja czuję ruchy tylko jak się położę i głównie wtedy jak Was czytam hehe Chyba macie pozdrowienia A i też mam nadzieję że zima znowu ominie nas szerokim łukiem i skończy się na straszenia jak poprzednio. A my z maluchami będziemy mogły wychodzić na dworek
Meta poszalej w sklepie Nic tak nie poprawia kobiecie humoru i nie rozjaśnia umysłu jak udane zakupy I wstąp po drodze na dobre lody, albo tuczącego hamka w zależności od tego jakie w chwili obecnej masz preferencje smakowe hehe Raz na jakiś czas można pogrzeszyć pustymi kaloriami

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Noż do pindola, hihi dobre
Ja nie mam pralki z suszarką, ale jak szukaliśmy też zastanawiałam się nad electroluxem. Wygrała w końcu beko dlatego, że bardziej energooszczędna była i ma opcję prania krótkiego (17minut). Mój mąż codziennie do pracy bierze białą koszulę, która po jednym dniu nadaję się tylko do tzn odświeżenia, dlatego dla mnie ta opcja była bardzo ważna. Najdłuższe pranie na tej pralne mam 2h45min, bawełna 60st i jeszcze nigdy z tej opcji nie korzystałam ;p nie jestem zbyt cierpliwa No i ma funkcję prania ubranek dziecięcych, a już wtedy planowaliśmy bejbika więc zdecydowaliśmy się na beko [/QUOTE]

Też mamy beko i uwielbiam codzienne szybkie,bo ma całą rozpiętość temperatur od 30 do 90 stopni,nwszystko właściwie piorę na tym. Jestbtez baby wagę i funkcja pupil,żeby pozbyć się kłaczków.

Cytat:
Meldujemy sie w Warszawie

mandat za 100 złoty zaliczony miało być 250 złoty za nie zauważenie nakazu skrętu w prawo , no ale tż wyprosil że żona w ciązy i spieszy sie do hotelu i wypisali nas za "brak pasów " Policjant już mi imię dla dziecka prawie wymyslał

Buziaczki dla Was
A jakie imię?
Bawcie się dobrze.
Stary 2014-05-02, 17:59   #707
88Ekaterina88
Zakorzenienie

anesh na szczescie tz nie okazał sie daltonem i nawet podpasował listwy do dywanu
Miejmy nadzieje, że u Ciebie wszystko w porządeczku i moze jutro Cie wypiszą ?

martek melony tez z checia poogladamy

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-02, 17:59   #708
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie Pokaż wiadomość
Jaaaaa wychodze dzisiaj do domku juiuupiiii

Stary 2014-05-02, 18:12   #709
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Anesh trzymam kciuki , ja dziś tez sie zestresowałam bo poszłam w jakims barze do kibelka i sie podtarlam a tam czerwone kropki na papierze ... zgrzałam się jak cholera od razu i jakas włoszka mi sie jeszcze do kibla pchała w tym czasie... ale sie okazało że to ten szary papier sie odbarwił jak dotknęłam siuśków ... i teraz co chwile sie podcieram z nerwów dobrze ze w Hotelu jest bielutki papier...

Hyhy to jednak bodziaki o łowcy mandatów może zamów A ja też miałam tak często z tym papierem,ale zaczęłam kupować cały bialutki i już bez stresu
Cytat:

Ja połówkowe będę miała 14 maja w 22 tygodniu.

Oo to mamy razem połówkowe Z tym,że ja będę w 21t2d To można i liczyć już 22 tydzień
A czemu tak ten obchód Cię stresuje? Będzie ok !! Najważniejsze,że z dzidzią wszystko ok jest Masz jakieś leki?

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 18:20   #710
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
A ja się zastanowię. Albo kupię sobie jakąś zwykłą bransoletkę i będę ją przekładała z ręki do ręki. W poprzedniej ciąży zdałam się na swoją (jak się okazało bardzo zawodną) pamięć i niestety doprowadziłam do dużej asymetrii piersi. Może teraz uda mi się to wyrównać

Haha piąteczka

Twój tż to istny łowca mandatów
Wrzuć tu Ja tak lubię oglądać zdjęcia brzuszków, a do klubu nie mam dostępu.

Specjalnie dla Ciebie ;-)

nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-02, 18:30   #711
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
a czy nikt nie mysli o imieniu Paulinka?

Monika nie strasz...ja nic praktycznie nie mam,a co gorsze nie mam mieszkania zreszta nie dosc ze nie mamy nic dla dzidzi to nie mamy zadnych swoich mebli,mamy tylko laptopa,pralke i maly piekarnik elektryczny... nie mamy stolu,krzesel,kanapy,lozk a,telewizora,lodowki,nic nie mamy i Tz bez pracy
ja nie wiem co to będzie
Jakoś kochana musi się ułożyć. TŻ miał przecież jakieś propozycje juz, prawda?

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Chyba dawno tu byłam ;-) bo znów nowy wątek nie nadarzam.
Siedzę w pracy właśnie we wtorek mialam badanie niby wszystko ok ale mojego gina martwi dziecka kręgosłup i będę musiała jechać na usg połówkowe. Mam nadzieję ze wszystko w porządku. Powiedział ze to dziewczynka chodź to do potwierdzenia jeszcze.
Po za tym brzuszek rośnie właśnie dzisiaj zaczął sie 22 tydz.
Na polowkowym usg gin stwierdzi na sto % jaka to płeć ?może to nie najważniejsze oby zdrowe ale tak pytam z ciekawości.
Po za tym kopie mnie dziecko jak oszalale ale to dobrze
Ale co powiedział dokładnie?

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
To Ty niezła sztunia jesteś skoro na Ciebie się patrzą przystojniaki

Moje też tydzień starsze wg wymiarów,ciekawe jakie jest teraz ale nie mam do Ciebie porównania bo ja dopiero 19t+3d Ale faktycznie duży bobas,jeszcze drugie tyle tylko musi urosnąć Myślałam,że wiesz już co wyhodowałaś... Ja też nie wiem i wkurza mnie to kupowania ciuszków unisex..

To na fajnych policjantów trafiliście Powodzenia w zwiedzaniu !!

Może to motylki to Twój mały motylek

Ja chciałam dać Paula albo Paulinka,bo jakoś tak mi się podoba ale Tż za bardzo nie chce,bo stanął na Natalce i Julce i koniec
Ale o czym tu mówimy,jeszcze płci nie znam

Kupiłam dziś spódniczkę Jezu.. Ostatni raz miałam ją na sobie 8 lat temu. Alezawiozłam ją do Tż mamy,żeby o 1 cm mi zwężyła w pasie,bo ciut za szeroka. Tzn. na teraz a potem będę pruć żeby była dobra,bo jeszcze 2 tyg. a nie będzie już taka dopasowana tylko za wąska
No i kupiłam sobie bluzeczkę,bokserkę,stanik i balerinki I jestem zadowolona Ostatnio mam manię na przewiewne bluzeczki i dzisiaj w końcu dorobiłam się białej

Super zakupy.

Nkie pisałam jeszcze, to dlatego,że dziewczyny dużo dobrych rad juz dały dały,ale mam nadzieję,ze Wam się ułoży.

A ja się dziś dowiedziałam,ze moje bobo 430 g waży. To chyba dużo...

Cytat:
hahaha brzuchem do góry śmieszy mnie to w tym stanie
Ja się zakopałam w kuchni rozłożyłam stól, wyciągam wszystko z szafek i wywalam stare graty, układam na półkach... i tak myślę sobie czy aby napewno chcę powiększać kuchnię meblami i ją pomniejszać jeszcze bardziej zobaczymy co mi wyjdzie z tych porządków i ile miejsca itp do boju hehe sprzątam dalej
Super! Czy ja się kiedyś wezmą za takie generalne porządki....

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:

Mam nadzieję, ze ona tęsknić nie będzie. Chociaż nie wiadomo,bo odkąd jestem na l4 to codziennie od rana do wieczora razem.
Stary 2014-05-02, 18:31   #712
ZygaEffka
Zadomowienie

Moja dzidzia się dzis do mnie nie odzywa ... chyba się obraziła o ten długi spacer po starówce .... wypiłam herbatę , kawę , pojadłam a ona nadal nic focha ma no

No i tak zmarzłam że mnie gardlo juz boli
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-02, 18:34   #713
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz jak długo będą cię trzymać? Ciekawe jak Majcia zareaguje na twoją nieobecność. Ja się chyba bardziej niż porodu stresuję tym, jak moja córcia sobie poradzi bez mamusi Ale ona zawsze ze mną zasypia i ile razy byśmy z tż nie próbowali żeby to on ją usypiał, to i tak zawsze kończyło się wołaniem mamy.

Ja podskoczyłam dziś przy okazji zakupów do Rossmana i się obkupiłam Kupiłam rajtki dla ciężarnych, Bielendę na spuchnięte nogi, waniliowy żel pod prysznic i skorzystałam z 49% zniżki na tusze to rzęs i za całe 4,58 zł kupiłam tusz polecany przez sporo dziewczyn . Jakby któraś chciała to ta zniżka do 4 maja chyba obowiązuje.
Powiedzieli,ze 3-4 dni.
Też się obawiam tego rozstania... Na razie dostaje co chwilę filmiki z Majcia, dobrze się bawi, a ja oglądając ja tez nienajgorzej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 18:35   #714
małaPaulina
Wtajemniczenie

anesh_ 3maj się na pewno będzie dobrze

A ja wrocilam z fitnessu i dalej zamierzam się lenić,pogoda jest paskudna
i dziewczyny nie przejmujcie sie brzuchami bo ja to mam taki bęc ze nikt nie wierzy ze to dopiero 5 miesiąc...
Kazdy mysli ze jestem gdzieś dalej ech,co to będzie latem?
Będę wyglądać jak małe słoniątko
I martwię się że przez to dostanę strasznych rozstępów

Meta gratuluje zakupow

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-05-02 o 18:37
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 18:40   #715
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
anesh_ 3maj się na pewno będzie dobrze

A ja wrocilam z fitnessu i dalej zamierzam się lenić,pogoda jest paskudna
i dziewczyny nie przejmujcie sie brzuchami bo ja to mam taki bęc ze nikt nie wierzy ze to dopiero 5 miesiąc...
Kazdy mysli ze jestem gdzieś dalej ech,co to będzie latem?
Będę wyglądać jak małe słoniątko
I martwię się że przez to dostanę strasznych rozstępów

Meta gratuluje zakupow
poka, poka arbuza moj z kazdym dniem wiekszy

posprzatalismy domek, nawet kwiatki kupiłam, rozyczki do wazonow, pachnie czystością a teśc juz panikuje przez telefon przed jazdą - normalka

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-02, 18:47   #716
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
anesh na szczescie tz nie okazał sie daltonem i nawet podpasował listwy do dywanu
Miejmy nadzieje, że u Ciebie wszystko w porządeczku i moze jutro Cie wypiszą ?

martek melony tez z checia poogladamy
Nie plamie.
Nie sądzę,by mnie jtr.Wypuścili,bo wtedy nie dostaną kasy z NFZ.

A wiecie jaką ja chciałabym bransoletkę dostać? Najlepiej od małża- na rzemyku z serduszkiem, z jednej strony z imieniem i data narodzin Majci,a na drugiej drugiego bobasa. Fajne SA złote,ale znając ceny mogłaby być srebrna.
Stary 2014-05-02, 18:52   #717
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma co pokazywać ?
Nie tylko ty

Cytat:
Specjalnie dla Ciebie ;-)

Dzięki śliczny brzusio, ale jaka ty ładna I dobrze widzę H&Mowe dresiki?

Cytat:
Powiedzieli,ze 3-4 dni.
Też się obawiam tego rozstania... Na razie dostaje co chwilę filmiki z Majcia, dobrze się bawi, a ja oglądając ja tez nienajgorzej.
Oj oby szybko zleciało. To dobrze że daje radę. Oby tak do zaśnięcia bo przynajmniej u nas to najgorsza pora

Cytat:
poka, poka arbuza moj z kazdym dniem wiekszy
Przyłączam się do prośby Ty też pokaż swojego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 18:53   #718
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tylko ty

Oj oby szybko zleciało. To dobrze że daje radę. Oby tak do zaśnięcia bo przynajmniej u nas to najgorsza pora

A Ty to co ?
jak Ty pokażesz to ja pokaże na fotum swoj bo w klubie juz dodałam

zestaw dla niemowlaczka jakby ktos chciał http://allegro.pl/zestaw-na-prezent-...187015064.html

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-02, 18:54   #719
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Nie tylko ty

A dziękuję a spodnie H&M
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-02, 18:56   #720
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Hyhy to jednak bodziaki o łowcy mandatów może zamów A ja też miałam tak często z tym papierem,ale zaczęłam kupować cały bialutki i już bez stresu

Oo to mamy razem połówkowe Z tym,że ja będę w 21t2d To można i liczyć już 22 tydzień
A czemu tak ten obchód Cię stresuje? Będzie ok !! Najważniejsze,że z dzidzią wszystko ok jest Masz jakieś leki?
Ja nie wiem dokładnie jak,ale chyba będzie 22 i cos tam, teraz, w tej ciąży nie licze AZ tak dokladnie.

Stresuje się tym,ze tam będzie iles tam lekarzy i jeszcze rozebrać się będę musiała.... Ni wiem jak to jest,ale mnie zawsze krepuja takie sytuacje. Po porodzie AZ tak się tym nie stresowalam, ale teraz jakoś tak. Mam nadzieje,ze najwyżej po obchodzie do gabinetu pójdę in tyle. Dzidzia się rusza, nie plamie,wiec chyba wszystko ok.

Wlasniue za ściana jakiejś pani robią ktg, ale serducho malucha bije!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości