![]() |
#691 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kwietniowa Panna Młoda
Cytat:
![]() ![]() Poza tym we wtorek idę na przymiarkę i poprawki sukni i zamierzam w końcu zdecydować, czy welon, jaka fryzura, jaki bukiet i co na ramiona. Zrobiliśmy też rekonesans na rynku alkoholowym. Czy któraś z Was piła Białą Damę? Ja nie miałam tej przyjemności, a podobno dobra... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
czesc kwietniowki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Yukol-nie martw sie, ja tez nie wybralam fryzury (probna dopiero 20kwiet), makijaz probny 21kwiet, sukienka jeszcze nie skonczona,menu ustalimy przed samymi swietami, z zespolem jeszcze praktyczni nic nie uzgodnilismy,kwiatki dopiero w tym tyg zamawiam.Dzisiaj jedziemy obejrzec dekoracje na samochod, wiec moze jakies wstazki kupimy i potem cos zmajstrujemy. Wiesz,co-u mnie mam z przyszla tesciowa i swiadkowie chyba bardziej sie stresuja niz my ![]() ![]() ![]() Pozdrowka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny spora poprawa humoru
![]() Suknia odebrana w piątek - tego samego dnia wieczorem powędrowała do domu mojego przyszłego szwagra bo on mieszka niedaleko, a ma jeden pokój ktorego nie używa i sukienka została powieszona na żyrandolu żeby się halka nie pogniotła ![]() W piątek również uczyłam się w niej siadać ( w samej halce) bo na stojąco to zupełnie co innego niż siadanie i taniec, a sukienka jest na 5 halkach i kole. To bedzie niezła akrobacja wsiąść w niej do auta ![]() Poważna rozmowa z TŻ też przyniosła dobre skutki, ale nadal obawiam sie jak bedzie wygladac pare moich najbliższych miesięcy jak bede mieszkac u jego rodziców ![]() W niedzielę mieliśmy 2 spotkanie u księdza - spisywana była 2 część protokołu z pytaniami typu "czy jestes zdrowa psychicznie" lub "czy nie czujesz presji osób trzecich żeby sie pobrac" hehehe Ustaliłam z dziewczyna "od ubierania kościoła" rodzaj wstążek i kwiatów. Więc jak widać sporo mi się udało znów zrobić ![]() Zostało mi : - kupno koszuli dla TŻ - kupno dekoracji na salę ( balony wstązki) - wymyślenie dekoracji na auto - nie chce wypożyczać z kwiaciarni - wolę zrobić sama - wizyty w solarium, fryzjera i kosmetyczki - ta cześc jest najprzyjemniejsza ![]() ![]() - i pewnie jeszcze zostało coś o czym zapomniałam ![]() Dzięki dziewczyny za słowa które naprawdę podnoszą mnie na duchu ![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bukiet i dekoracja samochodu do załatwienia w tym tygodniu- a w głowie mętlik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ponczoszek dalej nie mam bo nie mialam czasu nawet wybrac sie do sklepu,wiec tak czy siak jedziemy na tym samym wozku ![]() A do wlosow tez chce zywe kwiatuszki - 3 malutenkie, w pt ustale z pania jakie beda pasowac. Pozdrowka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o Białą Damę, to piłam na weselu kuzynki i była całkiem niezła, a co najważniejsze nie odchorowałam jej, jak to zwykle bywa. TŻ i znajomi też byli zadowoleni.
Powiedzcie mi dziewczynki, czy myślicie, ze żywy kwiat we włosach to dobry pomysł, bo boję się, ze się nie utrzyma i będę mieć w połowie nocy jakiegoś zgnilca na głowie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mi fryzjerka powiedziała, ze żywe kwiaty trzymają się dobrze ( chociaż nie wiem, czy moge sie bezgranicznie zdać na tę opinie, bo tyle czasu bez wody jakoś niezbyt dobrze wróży kwiatkowi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
Sasanko z kwiatkiem i welonem masz racje,rany a ja o tym wczesniej nie pomyslalam?!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Raczkowanie
|
Kurczę to ja się teraz zastanawiam, czy jednak nie zrobić stroika ze sztucznego kwiatka, bo mój welon napewno będzie do pewnego czasu dotykał kwiatka. Też bałam się, że mi zbrązowieją płatki. No to dzwonię do kwiaciarki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Raczkowanie
|
wiecie co dziewczyny, jezeli chodzi o dodatki to jestem "w lesie".... do tej pory myślałam o sztucznym kwiatku do włosów - nie jest to jeszcze jednak ostateczna decyzja, ale niedługo pewnie będzie (m.in. dlatego że nie jestem zdecydowana jaki bukiet, a poza tym też dlatego, że to byłby u mnie przesyt - kolorowa wiązanka i kwiatek we włosach w kolorze, a z kolei białej wiązanki nie chce.......)
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
Ale poajwil sie kolejny problem -dekoracja sali
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() http://suwaczki.waszslub.pl/img-2006042200400430.png ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Wtajemniczenie
|
a u mnie ostatnio sredni humor...
![]() w dodatku nie wiadomo czy dostane urlop zaraz po slubie, a juz wymarzylismy sobie podroz poslubna na dominikane ![]() ogolnie kwiecien bede miec bardzo ciezki w pracy, kolejne miesiace zreszta tez... do tego przygotowania slubne, wiec przydalby sie taki wypad na goraca wyspe. ![]() sukienka miala byc gotowa w tym tygodniu, a dzis sie dowiedzialam, ze bedzie po swietach. ![]() i tez nie wiem, co we wlosy wpiac... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, byłam wczoraj w salonie, żeby dobrać narzutkę i welon, i generalnie mój plan "wziął w łeb". Albo narzutka, albo welon (w obydwu na raz wyglądam jak choinka i oczywiście, tak jak przypuszczałam, welon zaczepia się o narzutkę i nie układa). Po godzinie przymierzania wybrałam szal z organzy. A mierzyłam chyba wszystkie możliwe: szale i narzutki zapinane z lisa i marabuta, szale z żorżety i taką śmieszną tubę z tiulu.
Bielizna pasuje idealnie, natomiast buty są minimalnie za ciemne, ale odcień ten sam, więc zostają. Teraz pozostał już tylko wybór fryzury i bukietu ![]() A jak u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Raczkowanie
|
Hej,hej
![]() ![]() ![]() Poza tym troche spraw organizacych nam zostalo-zliczyc osoby do autokaru,podac ostateczna liste gosci, dopracowac menu, ustalic szczegoly z orkiestra - chyba tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Witam.Ja bede miec marynarke z tiulu a na rekawach i kolnierzy takie cos wlochate
![]() ![]() Kwietnioweczki a kiedy zamawiacie bukiety slubne??tak myslalam ze we wtorek po swietach ale to nie zapozno??(slub 22.04) ![]() juz chyba sie gubie ze wszytkim ... pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie dużo zależy, od rodzaju kwiatów jakie wybrałaś (czy są dostępne na bieżąco, czy trzeba jakoś specjalnie zamówić) i jak bardzo skoplikowany będzie bukiet. Może wcześniej zadzwoń do kwiaciarni i zapytaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Raczkowanie
|
Yukol-a masz juz wybrana kwiaciarnie?Najpierw porozmawiaj z kims kto to bedzie robil i na pewno Ci powie kiedy masz ja zamowic.Zamawia sie zazwyczaj troche wczesniej jak maja byc jakies dodatki ktore trzeba sprowadzic (np koraliki,piorka itp),ale jesli zwykla wiazanka to 1 tydzien przed to juz trzeba pojsc-wiesz powiesz co chcesz i wtedy na sobote sprowadza kwiatki,zeby byly swieze.Nie martw sie-moja kolezanka zamowila 2 dni wczesniej i tez jej zrobili sliczna wiazaneczke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
Chce bukiet z rozowych tulipanow.Wiec chyba nie bedzie wiekszego problemu.Ale chyba w kwiaciarniach maja jakies katalogi bukietow bo kompeltnie nie wiem jak ma ten bukiet wygladac.Nigdzie nie moge znalezc bukietu o ktorym moge powiedziec "ten chce" zreszta to samo z fryzura...
![]() http://suwaczki.waszslub.pl/img-2006042200400430.png ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Wtajemniczenie
|
YES, YES, YES! dostalam jednak zgode na urlop zaraz po slubie!!!!!!
![]() Jesli chodzi o fryzury, to ja chcialabym miec cos w tym stylu jaki zalaczam: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Wtajemniczenie
|
zastanawiam sie czy zamiast kwiatow nie wpiac we wlosy takich "ozdobek bizuteryjnych" - nie wiem jednak co to jest, gdzie to sie kupuje, jak wpina (na jakiej zasadzie to sie trzyma? bo to nie sa wsuwki?) wklejam zdjecia, na ktorych sa takie swiecidelka, moze mi pomozecie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Wtajemniczenie
|
a jak tam wasze przygotowania do pierwszego tanca?
bo ja wlasnie stwierdzilam, ze nasz uklad taneczny wychodzi nam juz naprawde niezle! ![]() mam nadzieje, ze na weselu nie skopiemy go ze stresu... pozdro! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Zadomowienie
|
A nie boicie sie tak zwlekac z tym bukietem?? Ja musiałam sobie zarezerwować babke w kwiaciarni juz 2 tygodnie temu bo wiem że ona nie robi więcej niz dwa bukiety slubne w jedną sobotę - twierdzi że każdy bukiet musi być wyjatkowy i potrzeba na niego mnóstwo czasu. Co prawda ta kwiaciarnai jest najlepsza u nas i wiem że bukiet bedzie cudny i dokładnie taki jak chcę
W sobote mam próbn a fryzurę i wieczór panieński więc włosy zostana przetestowane czy wytrzymaja cała noc ![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdroszczę Ci próbnego czesania w sobotę, ja niestety musiałam umówić się na wtorek po południu (dopiero po świętach), bo soboty przed świętami moja fryzjerka ma już zajęte. Za to probny makijaż mam w najbliższą sobotę, więc sobie potestuję cały dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
Czesc !! Ja nie bede miec probnej fryzury nie wiem czego ale ... jakos sie tym nie przejmuje bo moja fryzierka to naprawde profesjonalistka.Ale nawet sie nie zapytalam ile to bedzie kosztowac hihi.Z wieczoru panienskiego tez chyba nici bo i kiedy jak w weeked szkola od 8 do 8 :/
Dziewczyny ja dalej nie wiem co mam zrobic z ta dekoracja nad nami na sali ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Raczkowanie
|
Czesc.Jukol-a myslalas zeby ta sciane np.zaslonic tiulem ladnie upietym i na nim np poprzyczepiac kwiatki takie jak masz w bukiecie?,Ja planuje na takim tiulu na srodku zawiesic serce z roz z opadajacymi galazkami bluszczu (tak jak w wiazance
![]() ![]() Na pewno cos wymyslisz z ta dekoracja,nie wiem jaka jest sala,ale siadz spokojnie i sprobuj sobie wyobrazic co Ci sie podoba i jak by tam wygladalo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Raczkowanie
|
Jukol co do ozdoby, to może zamiast serca wyklejanego bibułą kupisz takie serce z czerwonych piórek, albo 2 połączone ze sobą. To wygląda tak lekko i ciepło, a zarazem dość zmysłowo. Jakbym miała dekorować swoją salę to właśnie czymś takim. Papryczko, jeśli mogę coś doradzić odnośnie ozdób do włosów, to widzę, że chcesz koka, więc proponuję kupić taką biżuterię na szpilkach do koków, bo przy okazji utrzymują ładnie fryzurkę. Można je rzeczywiście kupić w salonach z sukniami ślubnymi,albo sklepach ze spinkami (co w Twoim przypadku pewnie bardziej się sprawdzi ze względu na kolor sukni. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Wtajemniczenie
|
-jola- dzieki za porady.
tez nie bede miec probnej fryzury gdyz przyjezdzam teraz na weekend swiateczny i w sobote mam mnostwo sparw, a potem to juz dopiero na slub bede. ale nie przejmuje sie tym - na pewno dobrze mi upnie wlosy.... co do dekoracji sali, podziwiam was, ze sie wlasnorecznie tym zajmujecie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.